Segway och en massa mat

Då var kick off-dagen över och det blev en bra sådan. Jag satt med examensarbetet en bit in på torsdagsmorgonen så jag orkade mig till jobbet först vid 10.45. Jag hade fått mail om att vi skulle lämna jobbet vid 11.30 och det gjorde vi också. Vi tog tunnelbanan till Östermalmstorg och insåg att vi redan var lite vilsna....hmmm... hur lyckas man?
Hur som helst valde vi att äta lunch i Saluhallen och fick Colin Nutley till bordsgranne, hans röst är som ett varumärke i sig...man kan liksom inte ta fel på killen.

Efter en jättegod lunch drog vi vidare i all hemlighet till vår säljares bokade hotellrum för natten...han bor nämligen granne med Göran Persson i Björnlunda...mitt ute i skogen om du frågar mig...från Tobias får du nog höra att Björnlunda är Sveriges place nummer 1. Eftersom det är en bit hem hade vi bokat ett rum åt stackarn.

Jag och Tobias hade fortfarande ingen aning om var vi skulle eller vad som skulle hända. Vi satt och slog vad utifrån det lilla vi visste...men ingen hade rätt...eller jo, jag hade rätt till viss del. Vi hamnade till slut i Gallerian och fick order om att åka ner i garaget för instruktioner på hur man åker på en Segway...hmmm sa jag och följde snällt med ner i garaget.

En Segway ser ut så här...
image352

Efter ett par minuter nere i garaget, där vi lärde oss styra, bromsa och allt annat nödvändigt, var det dags för vår tur runt på bla Djurgårn. I början var det faktiskt lite läskigt eftersom jag spännde kroppen, det hela resulterade i att jag gungade fram och tillbaka och blev nästan lite illamående. Efter ytterligare ett par minuter kände jag mig som ett proffs, det var sjukt skoj och vi åkte överallt och ingenstans. Folk på gatan stoppade oss och frågade en massa om Segwayn som varken jag eller någon annan än turledarna kunde svara på. Tobias höll på att köra över en av TV-kockarna som stod på gatan och tog en paus från matlagandet, det förvånade inte mig med tanke på att killen pratade i mobilen, styrde med en hand och ökade farten samtidigt.

image353
Hela gänget samlat...

image354
Så snygg i hjälm...säkerhet framför allt!

Efter en tur på minst 1.5 timme gick vi till en bar och blev sittandes där ett tag innan det var dags för att börja bege sig ut till Fjäderholmarna. Här hade jag mitt rätt...jag trodde att vi skulle åka båt någon gång under dagen och visst hade jag rätt. Mitt ute på sjön märkte jag att jag åkte utanför Kirrans jobb och drog upp mobilen och skulle sms:a, allt var klart och jag skulle bara skicka iväg meddelandet, då skiter sig telefonen...någon som är förvånad? När jag löst problemet var vi långt förbi Kirrans jobb...tanken var ju god iaf, får leva på det.  

Vi åt en lite för "fancy" middag för min smak, ni vet när man beställer in en sallad och får in två grässtrån på en tallrik *ler*, men det gick ner det också. Efter en trevlig middag åkte vi hemåt, jag valde att inte följa med gänget till Café Opera eftersom jag varken packat inför helgen eller blivit klar med examensarbetet. 

Nu är det en vecka kvar sedan är jag kicked out från min praktik!

//gnurp 

Ovisshet....inte min grej

Då ska vi snart åka iväg på Kick off med jobbet. Jag har ingen aning vart vi ska eller hur länge eller vad vi ska hitta på för aktivitet, att leva i ovisshet är verkligen inte min grej har jag märkt. Jag är väl lite mer av ett kontrollfreak, vill gärna ha koll på läget, var jag ska och vad som ska hända.

Jag antar att jag inte har mkt till val än att hänga på och se var det tar mig...

//En oviss gnurp

Nu har man blivit dvärg också...

image351
Jag hittade ett roligt test som styrker det jag redan visste...
JAG ÄR GRYM!!!!

Ibland lönar det sig att vara duktig...

Idag fick jag en liten belöning för att jag varit så duktig...typ en halvårsförbrukning av tuggummi och pastiller.
Yummi....

image350

//Duktiga Gnurpen

Säsongens första packlista redan efter en vecka...

Det brukar dröja ett bra tag innan jag får plocka fram den traditionella packlistan och skicka ut den till alla Zessor. Den här säsongen slösar vi inte tid, packlistan ska ut redan efter 2 träningar. Första helgen på Bosön väntar och efter lite tips från coachen vet jag på ett ungefär vad som ska tas med...

Jag diggar redan tränarnas sätt att jobba, vi har redan fått ett detaljerat schema över vad som kommer att ske under helgen så nu är det bara att ladda batterierna, ladda lite mentalt, packa och hoppas på det bästa....

image349

//gnurp

Kick off med jobbet...

Kick off...eller Kick out skulle jag nog kalla det som ska ske på torsdag. Eftersom jag bara har precis 8 dagar kvar på jobbet innan jag avslutat min praktik och får lite ledighet. Sedan den 2 juli är jag tillbaka vid skrivbordet, brunare än innan och förhoppningsvis med batterierna laddade.

Vad som ska ske på torsdag har jag ingen aning om. Jag har fått veta följande....

Samlas 11.30 på kontoret
Ta med kläder för utomhusbruk, vid regn gäller samma förutsättningar
Vi kommer hem någon gång sent på kvällen/midnatt


Hmmm, någon som har en aning om vad vi ska göra?

Det gick rykten om att det kunde vara bra att börja äta Revigör (bakis-tabletterna) redan nu...hmmm bör jag bli rädd som enda tjej på företaget?
Ähhh...jag tar dem lätt....jag är ju Zessa! *ler*

//Garpen-ett enda stort frågetecken just nu


Gårdagen var en mjukstart enligt Svennar...

Om gårdagens träning var en mjukstart som Svennar så fint kallar det, vet jag inte om jag vill veta hur fortsättningen kommer se ut...

Det var sjukt skoj, trots att vi mestadels bara sprang intervaller och gjorde en del sköna övningar. Svennars övningar lockar alltid till skratt och det gillar jag. Stämmningen är lättsam men ändå riktigt fokucerad...hur det nu går ihop?

Jag kan lätt säga att gårdagens träning ligger på min Top 5- lista över jobbigaste träningarna någonsin. Jag var helt slut, det kan ju till stor del bero på att jag redan hade gått 13600 steg innan träningen ens börjat. Jag är glad att jag slapp se mig själv göra "hoppa över, kryp under-övningen"...jag kom knappt under och hade sådan mjölksyra i benen att jag knappt orkade hoppa över.

Det var skönt att få ta i under intervallerna och jaga Tessan runt spåret... Svennars sätt att utnyttja konstant löpning utan att man känner av det är kanon. Vi sprang över en mil igår men Svennar lyckades ta bort fokus på det jobbiga och berika oss med nya spännande saker träningen igenom. 

Jag är glatt överraskad och det säger jag redan efter träning nummer 2! 
Nu är det två dagars vila innan Bosön väntar...

//Gnurp-som tog bilen till jobbet idag *ler*

Många steg dagen till ära...

6422 steg än så länge och fler lär det bli...

Jag fick låna en stegräknare av Jempa för att egentligen mäta min och Elins runda i Haga Parken. Jag tänkte att det vore intressant och se hur många steg jag tar under en dag, så jag tog på mig stegräknaren innan jag gick till jobbet.

Anledningen till att jag gick till jobbet idag var att jag kommer vara död i benen till helgen om jag fortsätter cykla varje dag. Till och från jobbet drygt 40 minuter, till och från träningen...några minuter till. Grymt bra träning men ibland måste kroppen och speciellt benen få vila. Jag föredrar att gå, visst det tar lite på krafterna och tar lite längre tid, men i slutändan känns det bra.

Det sägs att det räcker med 7000 steg per dag för att slippa träna extra...jag har hört 10 000 så jag har en bit kvar. Det intressanta är att jag kom till jobbet med 6020 steg...nu 6422, jag är med andra ord en "kontorsråtta" som Fia brukar säga.

image347 + S + image348= KONTORSRÅTTA

//gnurp som laddar sakta men säkert inför kvällens slit

En mjukstart med en massa skratt

Då var jag hemma efter säsongens första träning och visst blev det en mjukstart...tack och lov kanske man ska säga även om jag gärna vill börja ta i på en gång. Jag blev nästan lite chockad över hur många vi var, en fröjd att se och att juniorerna kör med damlaget under försäsongen är kanon. Nu kommer lagen närmare varandra och hela föreningens tjejsida kommer bli zuperstark.

Elin och jag cyklade till träningen så vi var helt klart uppvärmda när vi kom fram, vi hann tom åka en liten omväg i skogen. Svennar och Mange drog lite info och sedan var vi igång, vi chockstartade med 2 varv runt ett område i Haga Parken, Svennar agerade guide och berättade om gravplatser och kungahus...det enda jag hörde och såg var andfådda Zessor...*ler*  

Efter uppvärmningen var det dags för brännboll, Svennar delade snabbt upp lagen och det blev lite av ett junislag + förstärkning mot damlaget... jag kan berätta att sträckorna mellan konerna var jättelååååååånga, man blev typ bränd hela tiden...eller så var vi Zessor helt värdelösa på att träffa bollen....det är bara att välja ursäkt.
Junisarna vann matchen med 1 poäng, all heder åt Zundas framtid.

Efter brännbollen var det dags för kroppsövningar a lá Svennar...vi Zessor kommer vara så smidiga när denna säsong är över. Vi fick en övning som alla ska använda sig av genom hela säsongen, hur grymt som helst. Vi fick även smakprov på vad som ska hända under testhelgen på Bosön. Vi gick igenom en del övningar och det blev en del skratt och nästan lika mycket smärta...

Jag är sjukt glad över att Svennar är så grym på att motivera oss att fortsätta kämpa genom alla övningar och hela tiden ger klara besked om vad som ska göras och varför. Jag har sagt det förr...det ska bli grymt intressant och se vad herr Svennar kan göra med mig och resten av Zessorna denna säsong.  Jag är villig och ge järnet och av det jag kunde se idag, är jag garanterat inte ensam om den saken. 

Årets första...ett två tre...ZUNDA, hördes i Haga Parken och nu är vi äntligen igång...

Bildbevis....iaf början och slutet...det som hände där i mellan håller vi hemligt.
image341
Elin på väg till träningen...

image342
Kroppskontrollen är det inget fel på...prata i mobilen, cykla och le på en och samma gång...grymt tjejen!

image343
Försnack inför träningen...

image344
Vissa bytte kläder andra stod och småsnackade...
Sedan satte träningen igång...

image346
Jempa, Anneli och Kirran var alla lite rödrosiga om kinderna...

I morgon är det dags igen....

//Garpilarpen på darriga ben

Nu är det snart dags...

Enligt mig startar "Helvetesveckan" imorgon, att kalla veckan för helvetesveckan är kanske lite starkt men kalendern är verkligen proppfull av saker, inte bara jobbiga grejer utan en hel del skojiga också.

I morgon måndag drar försäsongsträningen igång i Haga Parken (stora gräsytan vid tennisbanorna, dvs parkdelen närmast stan, om någon Zessa undrar), ska faktiskt bli skoj, men säket sjukt jobbigt. Ska bli intressant och se vad herr Svennar har kokat ihop åt oss under ledigheten. En sak är iaf näst intill säker...det blir en tung träningsvecka med totalt 5 dagars träning. Testhelgen på Bosön som avslut på veckan kommer bli intressant, jag skulle tippa på att de flesta av oss Zessor är rätt nyfikna och säkert även lite smårädda för vad som ska ske till helgen.

Jag har kickoff med jobbet den här veckan + att jag måste bli klar med examensarbetet...arbetet ska in denna vecka och med tanke på hur min kalender ser ut blir det intressant och se om jag grejar att få det klart i tid...blir väl mindre sömn denna vecka än någonsin skulle jag tippa. Men känslan av att få lämna in arbetet kommer lätta mina axlar med så där en 50 kg eller nått.

Mitt motto för denna vecka är..."ta en dag i taget och jobba, slit & kämpa". Dessutom blir det inget TV-tittande, inte för att jag haft det under de senaste veckorna men iaf. Diciplin är det som gäller under denna vecka.

Sedan har jag börjat fundera på hur jag ska ta mig till jobbet, bör jag cykla eller gå...det tar en del kraft oavsett och nu när träningarna drar igång vill jag ju inte vara helt slut innan vi ens börjat träna. Minst en positiv sak kommer iaf ut nu när träningarna startar...jag kan inte sitta på jobbet hur länge som helst, jag måste ju hem och träna...det var grymt länge sedan jag sa det sist.

Vi får väl se hur veckan utvecklar sig...

//Gnurp som tar 10 djupa inför kommande vecka

Grillkväll med telefon support

I går hade vi Grillkväll i Haga Parken, i den norra delen. En del av oss grillade medan andra körde standard varianten, pastasallad. Vi blev rätt många tillslut, gamla ansikten blandat med en del nya. Med tanke på att Haga parken är rätt stor och har man dessutom aldrig varit där förstår jag om man känner sig vilsen. Min telefon gick varm igår men de flesta hittade rätt ganska snabbt. Roligast hade jag åt fröknarna från Hässelby som trots min beskrivning satte sig på rätt bussnummer fast åt fel håll, så när det kommit en bit mot Ekerö gick det upp för dem att de kanske var lite fel buss...men även de hittade fram tillslut.

En del Zessor hade varit på kalas dagen innan och såg lite slitna ut, andra hade svår pollenallergi...eller hur Kirran? Zundas MVP 06/07 kom rullandes på en stor resväska...direkt hemkommen från Finland. Jag skrattade högt när jag fick höra att Emma ringt lagets vegetarian och bett henne köpa kött till grillningen eftersom hon inte skulle hinna...
En av de nya Zessorna kom  mer eller mindre direkt från Arlanda och Turkiet, äckligt brun var hon också...men snart är det min tur att få lite färg.
Det häftiga med avslappnade tillställningar är att man upptäcker nya saker hos folk...samt att diskussionsämnena inte alltid är på topp. Det blev ett och annat konstigt samtalsämne, vi hann tom att bestämma en ny låt till uppladdningen i omklädningsrummet inför kommande säsong...en låt som garanterat kommer få alla Zessor att vika sig av skratt.

Några drog hem lite tidigare för att ta igen lite sömn, andra fortsatte på efterfest hem till Elin...

Bilder från kvällen...
image326
Tessan var en av de första på plats...
   
image328
Emma kom direkt från finlandsfärjan...tappert, men är man MVP så är man.

image340
Kirran kom med nya frisyr och med pollenallergi utöver det vanliga...*ler*

image330
Anki, Malin och Saga hittade rätt till slut efter lite hjälp från Krille...

image329
Anki, Saga och Jempa

image331
Anneli och Kirran i väntar på sin mat

image332
Elin och Emma kollar in maten...undrar vem som ska äta vad...

image333
mer mat...

image334
Mitt i smeten av Zessor

image335
Öberg, Emma, Jea och Tosse

image336
Clarken uppfann perfekta mugghållare

image337
Ylva, Kirran och Anneli

image338
Martina och Jempa

 image339
Kubbmästarna, Öberg och Melissa

Nu är man hatad också...

Eftersom jag ska in till stan och härja efter lunch så valde jag att promenera till jobbet idag...
På vägen runt sjön mötte jag en massa djur. Jag vet att jag är hatad men nu fick jag det även bekräftat... Jag gick förbi en andfamilj och gick säkert 2 meter ifrån när mamman väste åt mig...jag var inte alls beredd på det och blev skitskraj....man vet ju aldrig vad de kan få för sig...

image325

Inte nog med det typ 3 minuter senare går jag på gångvägen när en bil kommer farandes och gör så att jag blir tvungen att hoppa ner i buskarna...
Med den här starten på dagen är frågan om jag ens vågar mig in till stan...jag blir väl utslängd från avslutningen också om dagen fortsätter så här...

//En hatad Gnurp

Sista kvällen med gänget...

I morgon är det fredag och inte vilken fredag som helst utan även sista kvällen med gänget, dvs mina klasskamrater. Vi tar examen om exakt 22 dagar men den missar jag eftersom jag då ligger på playan i Thailand. Inte för att min klass har någon speciell sammanhållning och så men jag har på senaste tiden umgåtts med ett par stycken rätt mkt. Dels gruppen som åkte med mig till New York i december förra året och sedan de personer jag "hängt" med under hela första året. 

I morgon är det iaf den stora SMH-dagen dvs den årliga Sälj & Marknadsdagen med stand up, föredrag, mingel och stipendieutdelning. Förra året var det 10-års jubileum och då hade skolan hyrt en hel finlandsfärja som vi umgicks på i 2 dagar. I år blir det lite mindre eller snarare i den normala storleken och det ska bli riktigt skoj att träffa alla igen eftersom vi varit ute på LIA sedan i januari.

Jag kommer träffa några stycken när det är dags för opponering och så men annars är morgondagen sista gången...vi får väl se vad som händer...

Jag är glad att inte fröken Estum är med iaf, för då hade alla fått höra....BÖRJA GRINA! BÖRJA GRINA!....och ni vet vad som händer efter det :)

image260

//Gnurp som ska hålla tårarna borta imorgon


En tung runda och lite ögongodis

Min Haga Parks kompis och jag sprang vår runda idag och det var sjukt tungt. Vet inte om det har och göra med att jag cyklat till och från jobbet idag också, hur som helst tungt var det. Det enda som gladde mig när jag var över mållinjen var tiden. Jag sprang på 27.48 dvs samma tid som den senaste bästa tiden....e hängde ni med? Alltså, sist vi sprang var jag 15 sekunder sämre än den bästa gången. Idag upprepade jag den bästa tiden och med tanke på hur jag kände i kroppen är det bra. Jag vet att jag bla fick kämpa extra mkt i "backen" eftersom pulsklockan visade det högsta någonsin. Nu när jag har fått varva ner är jag helt slut....bara jag inte är på väg att bli sjuk...har inte tid med det nu....hoppas hoppas att jag klarar mig.

Btw, jag och min "springkompis" såg Barbie och Ken springandes i spåret...det var det värsta jag sett, 2 varelser i de perfekta kropparna...killen ville väl styla och drog upp linnet precis när vi sprang förbi...om jag säger så här...förr i tiden skulle man lätt ha kunnat gnuggat sina kläder mot den brädan. Ögongodis på hög nivå!

Idag är det en bra dag

Har precis insett att det är en bra dag idag...solen är framme, min eviga kedjekamrat har signat, förberedelserna inför helgen är glasklara.

Elin sms:ade för en stund sedan så ikväll blir det spåret eller snarare vår lilla runda...jag undrar om jag kommer klara upploppet den här gången, jag var ju sååååå trött sist. Det kan ju knappast gå mkt sämre, skulle vara att kroppen fortfarande inte återhämtat sig efter helgen i Karlstad men så farligt kan det knappast vara. Det ska iaf bli skönt att få lite luft efter alla timmar på kontoret.

Kanske hinner med att slipa lite på vägbeskrivningen ikväll under rundan, eftersom jag och Elin garanterat kommer att springa förbi stället inför lördagens grillparty.  Fast alla Zessor vet ju att Zundasupporten alltid är öppen oavsett tid på dygnet så det löser sig säkert...
  
Tjing så länge!

5 dagar kvar tills träningsvärken börjar...

Snart smäller det, träningarna drar igång med en 7-dundrandes fart och jag hinner knappt komma in i allt innan det är dags att dra i väg till solen för vila upp mig.


Här kommer vi att spendera de flesta veckorna framöver...

image324
Gym, löparbanor och pool

image321
Tester...? Kanske detta är jag om en vecka....HJÄLP!!!!

image322
Hallen ute på bosön

image323
Bosön


Förberedelserna är igång och Plan-B fixad...

Då är det bara 3 dagar kvar sedan smäller det...Kick OFF säsong 07/08...hoppas på grymt väder så att tillställningen går som förväntat, med grillningen och så. I värsta fall har fröken Öberg trixat så att vi får tak över huvudet...plan-B är aktiverad om vi så önskar, allt som behövs är ett knapp tryck *ler*. Det bästa av allt...vi kan grilla oavsett.

Ska bli skoj att träffa alla igen 2 dagar innan den riktiga säsongen drar igång...

Jag hoppas på:
- bra väder
- grillning utan bränd mat OBS! gnurp bör inte stå vid grillen *asgarv*
- musik...
- mys
- glädje & skratt
- brasa
- kubb och andra sällskapsspel 
- att vit- och svart-ögat överlevt sedan sist

Om Zessorna har tur kommer de att få se dansramsan "den lille" och få sig ett skratt in på småtimmarna.

//Garpilarpen...alltid redo


Ett samtal...30 minuter senare... äntligen ett klick

Klockan var exakt 16.59 och eftersom jag jobbat över så mkt den sista tiden tänkte jag ta cykeln och börja trampa hemåt. Jag tog tag i mobilen och skulle koppla ur mig ur systemet när det plötsligt började ringa...
Jag svarade och på andra sidan luren började en kvinna prata och fråga en massa som hon inte fattade, hon malde på bra, stundtals ganska intressant. Men emellanåt kände jag mig som ett socialkontor, jag fick under en halvtimme veta allt om hennes barn och vad hon jobbade med och vilka hon kände....som sagt tiden gick och plötsligt hade hela 30 minuter gått och då säger hon:

-"ojdå, jag ska nog inte uppehålla dig längre, ser att klockan slagit en bit över 17.00"...
(I mitt huvud: NO SHIT!...du ringer en minut i, vad tror du???)

Det värsta är att jag fortfarande inte kan komma på varför hon ringde, visst hon undrade över en grej, men den saken hade egentligen inte med oss att göra...ja ja, vad gör man inte för att glädja andra? Hon kanske behövde prata ut och jag lyssnade...en person är iaf tillfredställd ikväll :) 

//Tjing tjing


Ett hyffsat försökt...

När jag kom till jobbet imorse låg det ett papper på mitt tangentbord. Det var ett handskrivet brev som såg kopierat ut, det visade sig att det hade faxats in till oss. Varför brevet låg på mitt tangentbord fattar jag fortfarande inte...

Jag började läsa brevet som såg ut att vara skrivet av en tjej...handstilen var väldigt tjejig. Ju mer jag läste desto mer började jag känna igen uttryck och stavningar på ord...

image320


Hur många skriver kramizzar med två ZZ? Vem säger egentligen omedelbums?
Brevet kom från Grönan och är vad jag tror ett hyffsat försök att locka kunder..eller vad säger ni?
Hur som helst kändes det som om Fia skrivit brevet eller iaf suttit bredvid den som skrivit...

Om Fia är oskyldig kan hon säkert ta reda på vem boven i dramat är...

Jag har iaf haft lite skoj åt brevet idag, hemlig post är alltid skoj!

Fick ett meddelande från marknadsavdelningen...

Meddelande från marknadsavdelningen. Tänkte dela med mig av detta trots att jag redan sett det förr.

 Låt oss reda ut begreppen en gång för alla. Folk frågar ofta vad
marknadsföring är. Nu ska jag förklara:

 Du är tjej och ser en snygg kille på en fest. Du går fram till
honom och säger: "Jag är fantastisk i sängen". Det är direkt
marknadsföring .

 Du är på fest med massa kompisar och ser en snygg kille. En av
dina kompisar går fram till honom, pekar på dig och säger: "Hon är
fantastisk i sängen". Det är annonsering .

 Du ser en snygg kille på ett party. Du går fram till honom, får
hans telefonnummer. Nästa dag ringer du och säger: "Hej, jag är
fantastisk i sängen". Det är telefonförsäljning .

 Du ser en kille på en fest, slätar till klänningen Du går fram
till honom, häller upp en drink åt honom. Frågar: "Får jag?" Lutar
dig fram, låter dina bröst nudda hans arm, rättar till hans slips
och säger: "Bara så du vet, jag är fantastisk i sängen" Det är PR
(Public Relations) .

 Du är på en fest, ser en snygg kille. Han kommer fram till dig
och säger: "Jag har hört att du är fantastisk i sängen." Det är
tecken på ett starkt varumärke. (Brand Recognition)

 Du är på en fest och ser en snygg kille. Han gillar dig men du
övertygar honom att gå hem med din kompis istället. Det är
representation .

 Din kompis kan inte tillfredsställa honom så hon ringer dig. Det
är teknisk support .


 En kille kommer in på en fest. Han blickar ut över rummet. Inser
att han vill ha alla brudar, så han ställer sig på bordet och
skriker: "Jag är fantastisk i sängen!!!" Det är spam .

Bra med en plan-B...

Då har jag precis plockat undan allt efter middagen, trevligt att träffa polarna och prata lite skit och en del allvar också. Vi kom på att vi träffas redan på fredag igen då det är dags för den stora SMH-dagen (Sälj & Marknadshögskolans speciella dag), ska bli skoj.

Som jag skrev innan är jag inte direkt någon kung i köket men jag lyckades ta mig igenom det helt ok...nästan iaf, ibland kan det vara bra med en plan-B. Jag hade gjort så pass mycket sallad (något av en grekisksallad med en massa goda saker i) att utifall någonting skulle skita sig så skulle alla ändå bli mätta och mycket riktigt hann aldrig bakpotatisen bli klar...ha ha ha, det låter värre än vad det var, vi käkade allt annat och laxen blev riktigt bra faktiskt.

Bara så alla vet...när man kommer hem på middag hos Garp är det med livet som insats!

Diskussionsämnena varierade en del, allt ifrån bebisar till rädslor och 100-listor...det kanske börjar bli dags för att verkligen skriva ner min 100-lista... Blir kanske en sommaruppgift om läge ges.

//En mätt och belåten Gnurp med färdig matlåda för onsdagen 

Tick tack tick tack....

Jag sitter just nu och väntar på att maten ska bli klar, får snart besök av några klasskompisar. De som känner mig väl vet att jag inte är någon kock, långt ifrån...jag låter andra fixa maten och sköter mkt hellre disken. Men jag har iaf fått ihop bakpotatis med lax och lite sås och grejer...hoppas det blir bra, vore ju nästan pinsamt annars *ler*. Känns tryggt att veta att pizzerian är öppen till 21...ha ha ha.

Vi får se hur länge polarna blir kvar, ska eventuellt försöka sitta en timme eller något med ex-arbetet, ska lämnas in nästa vecka...HJÄLP!!!!! Men sedan är det över, bara en massa jobb  och så, men iaf en sak mindre att tänka på.

Märkte idag när jag läste mailen att jag nog måste gå ut med ytterligare en vägbeskrivning till Grillplatsen på lördag...några Zessor verkar lite vilsna...inga namn nämda *ler*.

Nä, nu ringde matklockan...dags att fixa det sista.

//gnurp, kock för kvällen

Skaffa säng till jobbet...

Efter alla röda dagar och en del ledighet var det dags att komma tillbaka till verkligheten igen. Jag har haft tokmycket på jobbet idag och kommer fortsätta ge gärnet veckan ut, långa dagar blir det. Idag var jag på jobbet kl 08.30 efter en cykeltur och hemma 20.36...som sagt långa dagar blir det. Om det kommer fortsätta så här är det nog snart dags att skaffa en säng till jobbet, men jag försöker bita ihop eftersom det bara är 3 veckor kvar innan jag slutar och åker iväg till Thailand.

I morgon ska jag bjuda några klasskamrater på middag, så jag måste sätta igång och förbereda lite eftersom det sannolikt blir en lång dag imorgon också. 

Åhhh, vad mitt liv låter tråkigt just nu..aja....men slutet av veckan kommer det iaf bli drag i, då är det skolans årliga fest med en massa stipendier och mingel samt grillafton med nya gänget i Zunda.

//Gnurp som nästan ser i kors efter en lång dag

Isen hälsar från värmen i USA...

Fick ett sms från en gammal Zessa vid namn Isen som befinner sig i Texas i USA, hon bad mig hälsa till alla här hemma och eftersom jag vet att många som känner Isen läser denna blogg hälsar jag till er alla denna väg...
image319

Isen verkar göra precis det jag gjorde under de första veckorna som campledare, lifeguardträning och hjärt och lungräddning, samt avslutningsprov på allt. Jobbigt men jätteviktigt eftersom det lätt händer saker med barnen/ungdomarna under lägret.

Hon klagade över att campen inte hade någon mottagning på mobilen...I know the feeling..3 månader i skogen utan mottagning, blir nästan en vana.
Jag skulle iaf hälsa att hon redan saknar alla men att hon verkligen skulle bita ihop.



//gnurp, the messenger

Allt på en dag...

Efter att jag sovit ut i morse började jag utföra allt jag hade skrivit upp på min "att göra-lista"

Listan...
1. Tvätta
2. Diska
3. Matlåda måndag
4. Damsuga
5. Handla
6. Källsortera flaskor, sopor och kartonger
7. Vika kläder
8. Ringa Clara, pappa & mamma och Frasse
9. Jobba med exjobbet
10. Maila ut om Grillkvällen
11. Skriva i bloggen och kolla bilderna från Karlstad
12. Eventuellt promenera
13. Bestämma mat inför middagen på tisdag med Mia och Martin

Inte så mkt skoj men effektiv har jag varit...

Nu är klockan 20.37 och detta är utfört;

Listan...
1. Tvätta
2. Diska
3. Matlåda måndag
4. Damsuga
5. Handla
6. Källsortera flaskor, sopor och kartonger
7. Vika kläder
8. Ringa Clara, pappa & mamma och Frasse
9. Jobba med exjobbet
10. Maila ut om Grillkvällen
11. Skriva i bloggen och kolla bilderna från Karlstad
12. Eventuellt promenera
13. Bestämma mat inför middagen på tisdag med Mia och Martin

Vika kläder kan jag göra framför TVn och mailet angående grillkvällen får jag fixa efter detta. Ska unna mig själv ett par timmar framför TVn ikväll eftersom jag inte sett på TV på flera dagar.

//Garpen som inte längtar till morgondagen

Smärta på hög nivå...

Jag hoppade inte direkt ur sängen imorse...vågade knappt känna efter hur mör kroppen var. Jag kan säga att det är i klass med den träningsvärk jag hade efter fys-Manges första vecka. Min rumpa, baksida lår och mina vader värker mest och jag har idag hittat nya blåmärken på kroppen...hur och när de kommit dit har jag ingen aning om.
Efter 5 innebandymatcher och 2 fotbollsmatcher mår jag som jag förtjänar, det enda positiva jag kan se i detta är att jag kanske slipper den värsta träningsvärken när försäsongen drar igång om en vecka.

Men det är så värt smärtan...det resulterade i ett SM-silver i innebandy och ett SM-brons i fotboll.

image318

//Gnurp in pain

Har du problem att skita...

ÄR DU KÄNSLIG? LÄS INTE LÄNGRE ÄN HIT!

Under en av kvällarna i Karlstad fick vi veta att en spelare hade problem att skita i andras närhet eller på offentliga toaletter. Detta skapade en stor diskussion i laget innan fröken Hanna Uneholt kom med specialtips:

1. Spola samtidigt som första bajset kommer ut, på det sättet minskar du plumset och lukten.

2. Tänd ljus och gör det lite mysigt på toan, på det sättet minskar pressen och det luktar bra.

3. Ta tvål i handen, knut näven och spola hårt under vatten, detta leder till att tvåldoften sprids i rummet.

Noterbart är att Hanna inte är spelaren med problemet!

image317


//garpilarpen som mest garvade under diskussionen

Hört och sett i Karlstad...

Den Hanna Uneholt jag sett i Zundatröjan när hon är som bäst var tillbaka fast nu i Karlstad. Tjejen var makalös och dribblade av de flesta på plan, det var en sann fröjd att se Hanna spela på det sättet hon behärskar bäst. Jag säger bara som alla andra på läktaren...HANNA TILL LANDSLAGET TJALALALALALA, HANNA TILL LANDSLAGET TJALALALALA...

Under de dagar som gått har jag lärt känna Frida, Hanna och Elin mer privat och inte bara i innebandysammanhang. Ett och annat har jag lärt mig om zessorna och en del saker överraskade mig.
Under första natten på den röda tjockmadrassen vaknade jag av att någon skrek; -"Killar hjälp mig, killar hjälp till"... På morgonen visade det sig vara Ulle som drömt om att vissa spelare stod i tur för att spetsas på pålar och hon försökte gå i mellan.

Frida vaknade på fredagen av att hela sovsäcken vibrerade...det visade sig att larmet på hennes mobil gått igång.

Som vanligt kan mina 3 dagar i Karlstad beskrivas med 3 ord...mat, match och sömn.

Jessica drack ett glas rödvin under vår gemensamma middag under torsdagen...glaset var av modellen större och Jessicas fick kämpa för att få i sig allt...
I samma veva fick vi veta att Jessica inte äter så många olika maträtter eftersom hon är petig, av alla de frågor jag ställde kunde jag räkna ut en sak; Jessica äter ris och fläskfilé nästan varje dag...*ler*

När vi skulle in på "Nöjesfabriken" och banketten gick jag och Malin in utan problem, tätt efter oss följde Jessica, Elin och Sara. Vakterna stoppade Sara och bad om id-kort...ha ha ha ha..det roliga är att Sara är äldst av alla, börjar närma sig 30 år medan de flesta av oss andra var runt 24 år. Hon blev galen medan vi andra garvade lite lätt.

Under prisutdelningen fick vi ta emot medalj och skaka hand med 2 snyggingar från Färjestads hockeylag...det var svårt att undgå de snygga hockeyrumporna från läktaren innan. Jessica var snabbt framme och gick upp på podiet och hann notera att de båda lirarna hade ring på fingret...
Väl på läktaren kunde jag informera henne om att jag träffat den ena spelarens fru eftersom hon är min kund och att Jessica kunde glömma alla sina tankar som hon börjat smida :)

//gnurp

Bilder Karlstad

Eftersom min kropp gick på högvarv under helgen orkade jag inte knäppa alltför många kort, men här kommer några iaf...

image298
Elin

image299
Jessica satsar på Yatzy

image300
Sara, Malin, jessica och Frida spelar Yatzy

image301
Åsa tar sig en powernap

image302
Yatzyn är i full gång...

image304
Min packning i stora drag...3 dagars turnering och det ser ut som om jag packat för en hel vecka.

image305
Elin har nogrannt hängt upp sina svettiga kläder på tork...

image306
Vid incheckningen fick alla spelare en påse men lite info och en del presenter. Vi fick bla ett skavsårsplåster (perfekt för mig), solkräm och fri bowling.

image307
Malin, Jessica, Sara och Elin på läktaren

image308
Vi bodde tillsammans med grabbarna från Idrottshögskolan i en av hallarna istället för att sova på Universitetet som alla andra.

image310
Frida gör sin berömda pose

image311
Frida pratar med Jessica som spelade fotboll under Student-SM

image312
Pokersetet användes flitigt under våra 3 dagar i karlstad

image313
Elin har inte så stora fötter som det ser ut på bilden *ler*

image314
Tjejerna laddar inför banketten, inte den mest exklusiva miljön men väldigt sammansvetsande... 

image315
Malin

image316
Hmmm

Listan efter helgen i Karlstad

Helgens gnälllag....Örebro, gnällbältet levde verkligen upp till sitt namn!

Helgens skavsår...Susanna, jag slapp denna gång

Helgens överraskning...Åsas och Mias kanoninsatser

Helgens dans..."den lille" Notera att denna dans/lek/ramsa kommer att finnas i Zunda under nästa säsong

Helgens sämsta...DJ:n under banketten...vad sysslade killen med? Det var det sämsta vi hört på länge.

Helgens säng...Tjockmadrasser i gympasal...helt klart underskattat!

Helgens minst påkostade...Frukosten...har inget mer att tillägga.

Helgens godaste...Korven i kiosken...lagets favorit!

Helgens värsta...Vädret, regn regn regn

Helgens sämsta packning...Min packning var katastrof, hade mer sommarkläder än någonting annat, glömde vanliga kläder och en massa annat...och jag som hade packlista och allt.

Helgens bästa verktyg...Elins plattång...eller bör jag säga, Elins brorsas plattång *ler*

Helgens värsta lukt...Våra matchtröjor som jag hade med mig i bilen på vägen hem, behöver jag säga mer...?

Helgens varmaste sov-outfit...Jag sov i långkalsonger, strumpor och luvtröja med luvan över huvudet 

Helgens oturstjej...Jessicas bilruta åkte ner i dörren och att hitta en bilverkstad i Karlstad under röda dagar är inte det lättaste.

Helgens mest förbannade...Frida under sista gruppspelsmatchen, hon tog en smäll och sedan rann det över...jag har aldrig sett snälla Frida bli så arg och hysterisk.

Helgens fritidsaktivitet...Poker

Helgens hosta...Ulle hostade en hel natt och höll halva laget sömnlösa...det kan Elin intyga.

Finaldags...

I finalen väntade Örebrolaget som vi torskade mot i den inledande matchen i turneringen, resultatet då blev 1-7 till Örebro. Vi var alltså inte favoriter på något sätt, jo kanske publikfavoriter i det fallet...vi hade vår egen "lilla" hejarklack...
Vi gled som vanligt in på planen när motståndarlaget redan värmt upp och påbörjat sin målvaktsuppvärmning, vi tjoade lite och tyckte mest att det var grymt skoj att vi äntligen fick lira final. Vi ställde upp med samma uppställning som i semin bortsett från att back-Annika inte kunde vara med så vi rullade på 3 backar; Frida, Sanna och Malin. Vi inledde matchen bäst och tog ledningen med 1-0 genom Åsa som aldrig tidigare spelat innebandy, men springa kan hon....och länge!
Örebro reducerade ganska omgående och sedan ökade vi på ledningen till 2-1 innan periodpausen. Rätt omgående i andra perioden reducerade Örebro igen till 2-2 och ökade sedan på sin ledning till 2-3 innan vi några minuter innan slutsignalen sätta dit 3-3 målet då av Mia som aldrig tidigare hållt i en innebandyklubban. Noterbart var att Mia fick en order; gå in på mål och slå på allt som rör sig...tjejen gjorde det bättre än många av div 1 spelarna i vår serie, hon var otroligt bra framför mål, utöver det såg Mia rätt vilsen ut...men hon gjorde det hon skulle och finalen gick till straffar.

3 straffar för vardera lag...
Lagets straffskyttar:
1. Elin
2. Hanna
3. Malin

Frida (lagets kapten) valde att Örebro skulle börja slå straffar...
Omgång 1
Örebor satt första.
Elin gjorde sin inövade straff men målvakten gjorde en bra räddning och 1-0 till Örebro efter första omgången.

Omgång 2
Örebro satt andra straffen.
Hanna klev fram och fick lägga straff på en gammal lagkamrat...en säker straff som gjorde att vi fortfarande kunde vinna guld.

Omgång 3
Örebros största diva , en sk "Zorrobög" som Binge uttryckte sig klev fram och skulle lägga Örebros sista straff. Jessica var sjukt nära på att ta bollen men den letade sig in i mål och turneringen var över...lika så guldet....

Jag är sjukt stolt efter helgens bravader...alla i laget fick uppleva den sanna lagkänslan. Man behöver inte ha ett lag med stjärnor, har man bara rätt spelare på rätt plats oavsett om de spelat innebandy tidigare eller inte och alla gör sitt på banan går man långt och det bevisade vi i Karlstad.
Jag har svårt att förklara stämningen i vårt lag under denna helg men det var någonting magiskt... det går liksom inte att förklara utan alla bara myste och drog sitt strå till stacken. Vi hade bara ett mål och det var SM-GULD! Vi försökte med de resurser vi hade och räckte inte hela vägen men vi lärde oss så mkt mer under denna helg...jag kan bara citera Mia som aldrig spelat förr och som gick in i SM-finalen och gjorde mål och allt.
-"ÅH VAD INNEBANDY ÄR ROLIGT", detta hördes inte bara en gång, utan efter varje byte i både semi och final.


Resultat efter dag 2 Karlstad...

Resultat under helgen...
Torsdag- Örebro, torsk 1-7, 8 spelare
Fredag- Teknologerna från Uppsala, vinst 7-0, 8 spelare
Fredag- Karlstad, vinst 4-1, 10 spelare

Vi hamnade 2:a i gruppen och var klara för semifinal. Motstånd i semin blev Karlstad som vi mötte i sista gruppspels matchen.

Inför semifinalen som spelades på lördagsmorgonen hade samtliga deltagare under Studentiaden deltagit i banketten som gick av stapeln under fredagskvällen....hmmm, hur fanken kan man lägga en bankett mitt under pågående turnering???? Är inte banketten ett avslut på festligheterna?
Hur som helst...slitna men ack så laddade gick vi in på banan ca 15 minuter innan matchstart, då hade motståndarlaget redan värmt upp och påbörjat sin målvaktsuppvärmningen.
Alla var överlyckliga när vi fick höra att vi hade fått ytterligare förstärkning från Annika, en back som gjorde vårt lag komplett med 2 fulla femmor och Jessica i mål.

Vi spelade semifinalen mot Karlstad med följande uppställning...
Målvakt
: Jessica

Första femma: Frida    Malin (flyttade ner som back)
                                Elin
                         Hanna  Mia (aldrig spelat innebandy)

Andra femman: Susanna   Annika
                                     Garp
                                 Sara   Åsa (långdistanslöpare)

Semifinalen hade vi under kontroll större delen av matchen och fram tills det återstod 1 minut då stod det 1-1 på tavlan och Malin ville annat så hon tog tag i bollen vid eget mål och började driva uppåt, eftersom ingen riktigt gick på fortsatte hon över halva plan och mot mål, drog en spelare och la sedan snyggt in bollen i mål, en solo-ride a lá Malin. 12 sekunder återstod av matchen och vi var i SM-final.
Det som så länge såg mörkt ut under inledningen av SM:et började sakta men säkert lätta upp och vi blev bara bättre och bättre för varje match.

Det kommer mera....

Bilder från regniga Karlstad kommer...

Dag 1 Karlstad...

Vi åkte från Centralen kl 06.50 med bil till Karlstad, vid den ena ratten satt jag och vid den andra Jessica (vår utvalda keeper för helgen). Väl framme i Karlstad var det bara att byta kläder och ställa sig ute på planen, för motståndet stod ett Örebrolag. Vi åkte på en stortorsk   (1-7) det första vi gjorde men SM-gulds drömmarna levde fortfarande kvar...och det var lite av vår grej denna helg...vi trodde verkligen att vi kunde gå hela vägen...

Laget vi hade bestod i början av 8 spelare...
Målvakt: Jessica (Västerort), som aldrig tidigare stått i mål, hon blev utvald *ler* och ställde upp för laget.
Backar: Frida (Zunda) och Susanna (tidigare Kumla) men som slutat pga av studier.
Centrar: Garp och Elin (Zunda)
Forwards: Hanna (Zunda), Sara (Västerort), Malin (förra året Sten Sture, nu Västerort)

Alla 8 spelare kämpade sig igenom 2 gruppspelsmatcher innan vi fick hjälp av 2 st "fotbollsspelare", de var snälla nog att hjälpa till under fotbollsmatcherna och gjorde det med bravur. Mia och Åsa kom in på planen och hade aldrig tidigare spelat innebandy, vi i laget var Zuperglada att få förstärkning inför sista gruppspelsmatchen mot Karlstad. Med hjälp av förstärkningen lyckades vi göra vår bästa match i turnerigen. Jag personligen gjorde en helt sjuk match, jag var överallt och fick med mig bollar över hela banan...en av mina bästa matcher på hela säsongen...var sjukt stolt över min egen insats. Jag hade satt mkt nöjd enligt Manges utvärderingssätt *ler*.

Hemma en dag för....

Har precis klivit innanför dörren efter en trevlig biltur på ett par timmar från Karlstad, en dag tidigare än beräknat. Jag ska hoppa ner i säng och ta igen mig från all den sömn jag gått miste om under de senaste 3 dagarna.

Mer information om helgen kommer inom kort...

//Gnurp som vet att hon lever

Ändrade planer under 17 maj...

Vi skulle ha åkt minibussar till Karlstad, men nu är det ändrade planer... jag ska hämta upp Elin kl 06.30 för att sedan åka mot Centralen. Det ska bli trevligt att träffa alla vi ska lira plast med eftersom jag bara känner zessorna. Elin och jag har laddat bilen med frukost och annat för att hålla oss vakna...

Saker att göra ikväll:
Packa
Fixa frulle inför morgondagen
Tanka
Vika kläderna
Damsuga
Ringa polarn
Titta på ex-jobbet om tiden finns
Äta middag

Vad som händer torsdag-söndag kommer som vanligt efter helgen...

Jag vill passa på att åter igen önska ISEN lycka till i USA!!!
Ha det så grymt skoj på Garbo ikväll och trevlig flygresa...

//Gnurp som ska lägga sig tidigt ikväll


Helgen närmar sig...packning och grejer...

Ska alldeles strax ringa Elin och åka till Solna C för att inhandla lite saker inför helgens bravader...
Sedan ska jag sätta i gång att packa, självklart efter att jag slutfört skrivandet av packningslistan och mailat över den till Elin. Jag har fått veta på ett ungefär vad vi ska ha med oss i klädväg men jag lär ju missa något iaf...jag undrar hur mkt packning Hanna tar med sig...hmmmm????

Det blir nog packning efter typ av bil/minibuss...om jag kör själv kan jag ju packa lite extra....*ler*

 

Någon som vill ha godis...?

Hämtade ut mitt Buzzadorpaket idag, paketet var faktiskt mindre än jag trodde men innehållet visade sig vara betydligt mer...

Innehållet: 5 stora påsar med Malaco Trulys nya smaker + 30 provpåsar att Buzza med. Kampanjfoldern var grymt snygg om du frågar mig...ha ha ha... *ler*

Jag har lovat att lägga undan en del till grillkvällen så att de som inte hunnit med att umgås med Clarken fram till dess får smaka. Det kommer vara grymt att vara Zessa nästa säsong...provsmakning av diverse kommer att ske ett antal ggr :)

image297

//Gnurp

Sol värme och relaxing...

Mitt i allt jobbigt just nu damp ett mail ner i min inkorg från min kära far som nu slutligen lyckats hitta den perfekta flygbiljetten åt mig ner till Thailand i december. Jag har inte ens hunnit åka iväg på den första Thailandsresan förrän jag har biljetten nummer två klar...ibland har man det bra...men fattig blir man!!!

Nu är det äntligen bestämt och klart, efter ett godkännande från ledningen och klartecken från jobbet åker jag ner till huset den 9 december (hyffsat tidigt i december men jag personligen hoppas på en tidig lördagsmatch den helgen *ler*) och blir borta hela 26 dagar. Jag tar alltså min välbehövliga semester över jul och nyår och laddar batterierna i värmen...ska bli så grymt skönt! Dessutom ska det bli skoj att äntligen få fira jul med hela familjen samlad + några extra tomtenissar...har inte hänt sedan jag var väldigt liten...

Ska bli intressant och se vad som hänt i området efter min praktik jag gjorde där för precis ett år sedan...

Relaxing är mitt ord för resmålet...

image291
Stranden mitt över gatan från huset...

image292
Vår pool...

image293
Relaxavdelningen vi aldrig får uppleva i Zunda tar jag igen i Thailand...

image294
& ibland erbjuds tom dricka...bubbel i bubbel....och för er som undrar...vattnet är hyffsat kallt!

Som Zundazessa är man alltid välkommen ner till värmen...

//Snart är det dags...27 dagar kvar

Oj vad fel det kan bli...

Igår när det var dags att borsta tänderna fick jag ytterligare ett tecken på min trötthet...jag var mm från att sätta tandborsten i munnen när jag plötsligt kom tillbaka till verkligheten och insåg att jag lagt på ansiktskräm istället för tandkräm....*ler*  ...åhhh vad trött jag blir på mig själv. Jag börjar nästan jobba upp mig till min mammas klass när man anmäler sin bil stulen fast den står parkerad utanför ICA...ha ha ha!

image295

Vilken dag...sängen väntar...

Var på jobbet från 07.45 till 18.10 då jag var tvungen att hämta matchtröjorna på kansliet. Fick en välbehövlig Zundakram av fröken Öberg och Emma som skulle på styrelsemöte. Jag träffade Zundas ordförande och fick veta att ryktet säger att vi hade en kanonavslutning med damlaget och jag kunde inget annat än att le när jag fick frågan om det var sant...-den bästa någonsin, blev mitt svar.  

Jag som såg fram emot en halvledig dag imorrn, men nej...ska som planerat till plugget för det sista handledarmötet kring examensarbetet...helt ok...har dock inte så mkt att visa upp, men det går framåt iaf. Men sedan måste jag till jobbet en "snabbis"...inte inplanerat sen innan utan det beslutet var jag tvungen att ta sent idag eftersom vi annars inte kommer hinna klart med en kampanj...jobbigt när man är så efterfrågad hela tiden...men det blir väl bättre...eller?

När jag väl var hemma idag såg jag att mitt Buzzadorpaket kommit till posten. Ska hämta ut det imorrn, hela 35 påsar med Malaco Truly så det blir en del att Buzza och eftersom jag åker till Karlstad på torsdag ligger Frida, Elin och Hanna grymt bra till...*ler*. Ni andra som är sugna, bli vän med Kirran denna helg....ha ha ha!

Nu har jag lite att pyssla med innan klockan blir alltför mkt...lovade Elin en packlista sedan tänkte jag vika klart matchtröjorna så att de inte tar så stor plats i väskan jag fick. Måste kolla en snabbis på ex-jobbet också så att jag iaf har någon vettig fråga imorrn....hmmmm, finns det sådanna?

Fick föresten ett skönt test eller snarare spel från Clarken, jag klarade hela 49.06 sek på andra försöket...nu är jag nog hooked, tävlingsmänniska som jag är....men tack för hjärngympan iaf Clarken...skönt som avkoppling i allt jobb.

//Garp med ena ögonlocket stängt  

Jag e så kall asså!!!

Då har jag fixat förstärkning till SM-laget...de som nu kommer representera laget från Zunda är Hanna, Frida, Gnurp och Elin, den sistnämda lyckades jag övertala igår...fatta vilket grymt lag det kommer bli. Jag hörde att vi var utan keeper, men va fan....det löser sig alltid.

Vi ska spela i Sundsta sporthall i Karlstad, det kommer att bli 5 matcher 2 X 15 minuter,  sjukt skoj!!!!

Jag har för en gång skull tänkt att vi alla ska delta i speedshootingen...jag har ingen aning hur hårt jag skjuter...bara att vissa zessor ibland har ett bollmärke på låret eller vaden...vore intressant att veta även om jag inte tror på det där med speedshooting till fullo.  

Zessorna som ska med mig till Värmlands gröna skogar...
image288  image289 image290

//Garpilarpen med kurr i magen


En knasig morgon...

Jaha då sitter jag redan på jobbet och klockan är 08.05, har varit här sedan 07.45...det går bara utför...
07.45 då brukar jag inte ens ha kommit ur min REM sömn eller vad det nu heter, ni vet då man drömmer som bara den. Jag minns inte ens senast jag var uppe vid 06.00.
Men oj vad mkt jag redan har hunnit göra...plattat håret, ätit frukost (även om det tog emot), börjat skriva packlista inför helgen...ja jag vet...men jag glömde ju hur mkt som helst när vi åkte till Västervik tack vare att jag sotat packlistan...så nu återinför jag den traditionella listan.

Fick besök nu på morgonen av 2 målare som ville ha min nyckel för att spackla och måla för att sedan "eventuellt" ge tillbaka nyckeln imorgon, annars skulle det dröja till på måndag...jag bara öhhhhh, då får jag nog hoppa över era tjänster och fixa detta själv...(indirekt...pappa kan du hjälpa mig med en sak...?)
Hade de varit snygga så kanske...de fick + poäng för trevligheten iaf.

Jag ringde faktiskt ner till Thailand och pratade lite med pappa, inte egentligen angående målandet...men jag hann nog nämna det också någonstans mellan raderna *ler*.  

//Gnurp med sömnproblem

Det blir en tidig morgondag...

Imorgon ska jag få besök av en målare mellan 07.00 och 07.30...wohooo...hur orkar de jobba så tidigt? Jag får ju hoppas att det är en snygging iaf, så min skönhetssömn inte försvinner för ingenting liksom.

Som Zundazessa jag är behöver jag min skönhetssömn...annars blir jag sur och grinig

image287

//Zzzzzzz

Inåtvänd Planläggande Konkret Tänkare

Jag härmade Fia och gjorde personlighetstestet Testet...måste säga att jag tror det stämmer otäckt bra. Ni som lirar i Zunda köper säkert inte att jag skulle vara inåtvänd...?
Men Kirran vet vad jag syftar på...

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag

 | 
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut ? även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.

//Garpen i ett nötskal


Min alldeles egna Dr Phil...

Alla som läser denna lilla blogg har säkert märkt att jag de senaste dagarna varit ett känslomässigt vrak...jag grinar stup i kvarten och vet inte var allt kommer ifrån...det bara kommer.
Idag slog det mig att under de senaste veckorna har en person fungerat som min alldeles egna Dr Phil...stackarn har fått lyssna på alla mina bekymmer och tankar runt i spåret. Men det bästa av allt är att hon med största sannolikhet kommit på orsaken till min känslomässiga berg & dalbana...

Jag kan lova att inom 4 veckor är jag tillbaka till det normala...iaf om jag ska tro min egen Dr Elin....& det gör jag...1000-tack tjejen!

image285Vem skulle ni föredra...?    image286

Jag var så näääära men ändå så långt ifrån....

Har precis kommit in efter min och Elins numera traditionella måndagsrunda...idag var det bara Elin som höll måttet...grymt tjejen!
Jag ramlade in över mållinjen ca 7 meter efter och hade tappat ungefär 15 sekunder på förra gången vi sprang...ack så illa...måste ha varit den där sista drinken jag fick av Kirren i lördags *ler*.

Igår ringde Frida och överraskade mig genom att berätta att jag kunde få åka med till Karlstad i helgen och spela student-SM bara jag kunde intyga att jag pluggade....fixat sa jag... och nu ska jag se till att guldet kommer med oss hem...jag är ju inne i en vinnande trend just nu och jag har en känsla av att den kommer hålla i sig i minst 2 veckor till...

//Gnurp med rangliga ben dagen till ära...

Dagens teknik...

Idag har jag återigen fått bevisat för mig att det var bättre förr....ja vet jag låter som en gammal kärring men jag blir så trött på min j-la mobil. De som försökt ringa mig förstår nog vad jag menar ....avstängd....nääää jag sitter ju här, men fanskapet vill ju inte fungera som den ska....åhhh ja Emma jag har läst instruktionsboken! *ler*

Så nu kommer jag gå ut med mitt jobbnummer iaf till laget för jag vill ju ha kontakt med omvärlden...

//En smått irriterad Gnurp

Helgens bravader kan jag...

Det var med ett leende på läpparna som jag krälade mig upp ur sängen imorse. Hur jag kunde vara så pigg och redan på jobbet kl 08.10, efter en cykelfärd på ett par minuter har jag ingen aning om. Jag gick isäng i går kl 00.30 efter timmar framför datorn och ändå hade jag inga problem med att stiga upp 07.10 imorse...vad hände liksom...?

En sak är säkert...jag kommer kunna leva länge på helgens bravader...jag hade så sjukt skoj...trots att jag grät större delen av kvällen...

Jag vill passa på att tacka alla som gjort denna knasiga säsong möjlig, alla zessor, ledare mfl...vi kunde inte ha avslutat säsongen på ett bättre sätt!

Ett stort "LYCKA TILL", till alla zessor som packar sin väska och far vidare, ni är alltid välkomna tillbaka, any time...en gång en Zundazessa alltid en Zundazessa!

//Gnurpilurpen

Bilder från helgen...

image283
Elin och Moi

image282
Emma

image284
Jessica och Martina

image285
Vissa av oss hade skor på oss andra valde barfotatrenden och resultatet...

image312
Kirren fastnade med skorna och försökte dra loss klackarna...

image286
Emma och Elin

image287
Anneli och en gråtande Gnurp

image288
Öberg leker rockstar...

image289
Drömmen fortsätter...

image310
Elin in action på dansgolvet

image290
Öberg, en tårögd Frippe och Näslund skålar...

image291
Silver

image292
Elin och Moi

image293
Fia sugen på dricka...

image294
Jessica och Ylva

image296
Moi och Laura

image297
Fia posar med sin sko...

image298
Den kända luggposen

image299
Ylva och Livan

image300
Öberg leker med elden...vem är i luren????

image311
Elin och Moi ytterligare en gång

image302
I´m a FESTIS...

image303
Clarken posar

image304
Emma och Maja dansar loss..

image305
Lena garvar medan Sara och Julia ler...

image306
Öberg har överlämnat Frippes avslutningspresent som tack för de senaste 7 säsongerna

image307
Frida och Larsson kollar in bilderna i Frippes bok

image308
Frippe, Chrille och Jempa och resten av laget

image309
Moi klockan 18.10...
Moi klockan 03.40...
image295
En sk "power nap" vid 03.40...

//God natt på er







Kramkalas i Zundaland

Kramkalas på hög nivå...

image268
Laura och Elin

image269
Maja, Moi och Kirren

image270
Josse och Laura

image271
Silver, Emma, Elin, Livan, Jessica och Frida

image272
Moi, Ylva, Livan, Jessica och Frida

image273
Moi, Fia och Elin

image274
Näslund och Elin


Hört och sett under helgen...

Man kan ju inte vara överallt under en hel kväll men har man koll så har man och ni som var där vet att jag hade stenkoll.. *ler*

Garpen ska ta kort oavsett tid på kvällen

Garpen...
-Blomma S, Blomma S...vänta det ska vara Blomma S

Clarken...
- Nej Garpen, ingen blomma nu....

Silver
- Åhh nej, min muff är lite fuktig....(ni skulle bara se vad hon egentligen pratade om) *ler*
Nästan i klass med en Sara Höglund kommentar, eller vad säger ni?

Garpen
-Jeeeesus liksom...

-Vad hände det e det jag undrar....

Chrille fick veta det vi trodde alla redan visste...hur kan man inte veta det? (Vad Chrille inte visste får vi ta en annan gång) 

I taxin på väg in till Blue Moon Bar säger Anneli till Maja...

Anneli
- Jag fattar inte hur du kunde bli årets Zessa, jag har aldrig röstat på dig.

Maja
- Ja, visst är det konstigt.

Öberg till resten av laget...

Öberg
- Vem tar hem Garpen ikväll...?

9 personer räckte iaf upp handen....tack tjejer, det värmer verkligen!

Jag ringde Clarken någon gång under natten och fick veta att Zessorna från Wilda Väsby var på rymmen. Jag hörde senare att de var hemma 05.30 imorse...vad hände, det är det jag vill veta...

Emma och Elin står och köar för toan och har stått där ett tag, då kommer moi...

Garpen
- Jag är garpen, jag går in först...

Emma och Elin såg ut som de sett en utomjording...

Emma
- Vad hände med den ödmjuka Garpen???? Kön börjar där...(Emma pekar på platsen efter Elin)

Estun sa att hon bestämt sig...

Garpen
- Jag tror dig inte förrän jag sett papprena påskrivna!

På söndagsmorgonen...Järngänget (Emma, Elin och Öberg) möter Garpen på vägen till Kansliet. 

Emma
- Fan va pigg du ser ut garpen....hur är det möjligt????

Garpen
- Jag kör på rutin Emma, jag går ut stenhårt för att sedan sakta men säkert trappa ner.


//Garpilarpen med stenkoll

Tårarnas afton

Som säsongens kapten tyckte jag att jag med all rätt kunde sätta ribban för kvällen...så här i efterhand kan man säga att jag satte ribban för kvällens glädjetårar...

Alla skratt utbyttes till tårar flera gånger under kvällen, då i form av glädjetårar...iaf för det mesta.

Kvällens 3 i topp....

1. Garpen, jag satte som sagt ribban högt och hade mer eller mindre tårar i ögonen hela kvällen.
image260

image261

image262
När det var som värst hade mascaran runnit och jag såg rent av förjävlig ut...men vad gör man inte för kameran?


2. Öberg, tjejen blandade glädjetårar med andra tårar nästan under hela kvällen...tjejen är älskvärd!
image263

3. Kirren, vad ska man säga, mer spontant gråtande har jag aldrig sett...en skön syn att se och det var detta som gjorde att jag satt och grät under kvällen, jag gladdes verkligen över Kirrens och alla andras priser.
image264


image265

Under kvällen föll det tårar ner från många Zunda zessors kinder, hejdå-samtalen var inte roliga.... 

image266
När laget med Anneli i spetsen började skrika; BÖÖÖÖRJA GRINA, BÖÖÖÖRJA GRINA som vilken hejaklack som helst brast det för mig...inte bara en gång, utan gång på gång. Kan tyckas löjligt men jag tror inte alla fattar hur mkt det här laget betyder för mig, alla zessor drar sitt strå till stacken.

Kan knappast vänta till att nästa säsong börjar... 

//En Zessa med känsliga tårkanaler 

Kvällens vinnare

Under kvällen delades det ut pris i olika klasser.

Det tyngsta priset som en Zunda zessa kan få, "årets MVP Zessa" gick i år till....
image243
Emma Näslund

image244
Frippe läser motiveringarna till priset och Emma har inte förstått att hon är vinnaren...

image245
Plötsligt har poletten trillat ner och Emma inser vad som hänt... 

Näslund är vår materialare och en uppskattad sådan, åter igen ett Stort Grattis tjejen!

Emma sa i sitt tacktal något i stil med;
- Jag visste inte att jag skulle behöva sluta lira för att vinna detta pris....fan va stort tjejer.

Årets målvakt gick inte helt oväntat till....
image246
Petra Öberg, guld värd...

Årets back gick till....

image247
Vår egen Martina Söderberg

Årets forward gick i år till...

image249
Julia Jernberg, som även tog hem priset för Årets poängdrottning och årets fint.

Årets center gick till...

image250
Garpen....hi hi

I samband med prisutdelningen tog Öberg över ordet eftersom hon tyckte att det började bli "dags" (ni som var där vet anledningen till detta, mer behöver jag inte säga) att delade ut ett specialpris...som jag fick ta emot.

image251
Ett jättefint kort med sköna ord och en Zessaklocka eftersom min sk "mormorsklocka" gick i kras under säsongen.

Årets stjärnskott gick till...

image253
Tessan, ska bli skoj att följa tjejen under 07/08

Årets Zessa med flest matchkronor gick till...
image254
Laura, vår egen elitseriespelare...

Laura fick även utmärkelsen årets tabbe...

Årets fighter gick till...
image256
Clarken eller numera Kirren, vår egen hulken...

Årets mål gick till...
image255
Kirren, ett backhandskott vi aldrig kommer att glömma...

Årets Zessa gick till...
image267
Maja

Efter alla dessa priser delade Emma ut 2 st priser för speciella prestationer under dagens miniturnering. Första priset fick jag för mitt kanonskott och pris nummer två gick till petra Öberg för sin prestation i mål.

image258
Vi snackar choklad för ett år framöver....

Öberg fortsatte prisutdelningen med två udda men ack så viktiga priser, våra dialektzessor som alla diggar hårt: Kirren och Lena

image259
Jag är ingen turist, jag bor här.....ja i bland kan man ju undra....*ler*

//Oerhört tacksamma Garpen

Matcherna gick igång...

Elin och jag kom fram till Råsta Park efter ca 20 minuter och möttes av 2 glada tjejer, min gamla centerkollega Linda och Lena eller var det Emma...? Har jag redan glömt det...näää.....fy skäms på mig alltså....sorry tjejer!
Hur som helst gick vi in i hallen och möttes av en hall full av liv, det visade sig att vi bjudit in P90/91 laget och några av våra damjuniorer hade även de hittat till hallen.

Alla killarna blev lyriska när de insåg att Danne, Caperio Täbys egen kung stod mitt på planen. När laget delades upp hördes ett och annat YES!!! när killarna insåg att de skulle få lira i samma lag som Danne. 
När lagen var uppdelade spelade vi en miniturnering med matcher 1x10 minuter. Lagen var blandade med spelare från alla lagen + några gästspelare. Lagen var väldigt jämna och matcherna likaså, det flåsades rätt rejält på vissa håll...ska inte nämna några namn....*ler*

Jag hamnade i samma lag som "the king" himself och vi hade jessica från junislaget som kapten. Vi hjälptes alla åt att dela upp 2 femmor men insåg ganska snabbt att vi var 11 st spelare...hmmm hur skulle vi göra nu då?
Larsson offrade sig och sa att hon kunde byta lag om hon fick spela forward i sitt nya lag...Öberg sa att det var ok och jag tänkte då för mig själv att Larsson som aldrig får vara med och vinna under tvåmålen återigen skulle missa sin chans. Kanske lite kaxigt tänkt men jag kallar det självförtroende!!!! :) 

När det väl var dags att ställa upp inför första matchen fick vi lite problem, ingen ville lira forward bredvid mig eftersom Danne spelade center i andra femman....jag menar, man är väl inte dum heller, finns möjligheten att få lira med Danne, då vill man väl inte spela bredvid Garpen...*ler* Jag kan ta det, jag hade säkert gjort precis samma sak om jag satt i samma sitts. Slutligen hade "dreamteam" bestämt sig för två uppställningar.
Matcherna drog igång och vi lyckades vinna 2 matcher och spela oavgjort i en match, vilket ledde oss till finalen. I finalen fick jag till en sjukt grymt skott som jag vet att Öberg kommer att drömma om veckor framöver...hon önskar så att hon limmat det skottet...ha ha ha

Vi lyckades även vinna finalen och guldet var ett faktum!
Danne tyckte det var skoj att vinna ett Guld denna säsong...roligt att man kan hjälpa till ibland *ler* 
Återigen var Maria Larsson sååååå nära att vinna tvåmålet...*ler*

Efter finalmatchen följde prisutdelning, lagfoto och fika.

Jag hörde rykten om att Åsa 30 + hade använt sin vattenflaska och skrivit HEJA GULA LAGET i gruset....helt rätt ÅSA!!! 

Bilder från hallen...
image235
Elin fyller på med energi

image236
Laura med munnen full av rulltårta...

image237
Anki och Lill Rotan var även de med och spelade

image238
Lena och Emma skålade...

image239
Tessan, Werum, Larsson, Saga, Jessica och Jessica

Lagen...
image240
Laget som tog en 2:a plats och knep silvret

image241
Lag 3 och 4

image242
Segrarna "Dreamteam"

// The one and only...Garpilarpen

Lördags morgonen kunde inte börjat sämre...

Jag satt hela fredagskvällen och även i under natten och skrev på mitt examensarbete, jag måste ha varit i min egen bubbla för jag har varken haft koll på min mobil eller någonting annat som jag skulle ha fixat.

Elin och jag skulle träffas 11.40 nere vid ishallen för att cykla till Råsta Park. Jag satte mig på cykeln och hade ett stort problem med mitt klubbfodral, var skulle jag ha det? Efter en hel del krångel kom jag ner till ishallen men ingen Elin syntes till, så jag bestämde mig för att ringa...var på jag upptäcker att min mobil är totalt död, inget batteri. Där stod jag utan mobil helt borta och visste varken in eller ut. Jag försökte sätta på mobilen och märkte att jag fått två meddelanden, det ena var från Öberg som ringde redan vid 19 på fredagen...vad gjorde jag då kan man undra, min mobil måste alltså varit död redan då. Jag hann med att lyssna av halva meddelandet innan mobilen dog igen, av det jag hann höra upptäckte jag att jag glömt allt jag skulle göra inför Frippes avslutningspresent....uppps. Inte likt mig alls att glömma så men det tyder och andra sidan på att jag nog har haft lite för mkt i skallen på sistonde.

Det andra meddelandet var från kirran som efterlyste sitt läppglans...

När jag väl fick syn på Elin kom hon gående...min första tanke var; men vi som skulle cykla...var har hon sin cykel?
Elin berättade snabbt att hon hade punka på sin cykel och att J cykel var låst och att han tagit med sig nyckeln på morgonen. Vi promenerade till hallen och båda två beklagade sig över hur morgonen börjat men insåg snabbt att det bara kan bara bli bättre ju längre dagen går...
 
Några timmar senare...
image233

//Garpilarpen

195 bilder säger allt...

Hela 195 bilder knäpptes med vitögat igår. Vitögat hann till och med att rädda svartögat från döden, genom att dela med sig av sin kärlek...
Det var det fler som gjorde under kvällen....*ler*

Smakprov på festligheterna kommer...
image232

//Gnurp

Snart är det dags...

Avslutningen har varit igång ett bra tag nu, vi har redan hunnit med fika och en intern turnering, med "dreamteam" som vinnare, mer om det senare...

Elin, jag och Jempa håller just nu på att fixa ordning oss sedan ska vi börja gå ner mot lokalen. En full redogörelse kommer efter helgen...

Ord och känslor just nu
Solsken...

Förväntansfull...

Hungrig...

Törstig...

Inga skavsårsstövlar idag...

Var är Elin...?

Let the party begin!!!!

//Garpen på avslutningshumör

Laddning till 1000

Då var det snart dags att krypa ner under täcket...

Efter en intensiv men intressant dag går jag till sängs med lite mindre tyngd på mina axlar. Jag har varit duktig idag och gjort klart ytterligare en punkt på mitt examensarbete, jag fick offra en fredagseftermiddag/kväll men med tanke på att det inte är många dagar kvar känns det som om jag måste prioritera och eftersom morgondagen bjuder upp till dans, känns det rätt ok ändå.

Morgondagen kommer bli skoj så det lär inte bli några problem att kliva upp iaf...

Kirrans buzzande ledde till ett beroende...

Medan jag jobbat med mitt arbete har allears gått varm. Under vår helg i Västervik introducerade Kirran "Venture" och låten light on och nu är jag hooked!
http://www.allears.se/MyPage.aspx?name=venture

//garpen med mål i siktet inför morgondagen 

Morgonens ord

Hyffsat pigg...mer utvilad än på länge, sov hela 9 timmar i natt

Tog bilen idag igen, ska ut till Wilda Väsby idag och hålla i ett avrapporteringsmöte...hi hi vi får se hur vilda de blir :)

Fick oväntat sms...jag skulle ringa bröderna Samuelsson????....jag känner ingen som heter Samuelsson, snäll som jag är sms:ade jag tillbaka så nu får säkert bröderna vara med på ett hörn...

Allmänt glad...raka motsatsen från igår


//Garp is back

Fröken lill-gammal...

Jag har ju inte kallats lill-gammal utan anledning som mindre...här nedan följer beviset efter att ha gjort samma test som Fia. Testet
Din vuxenpoäng är: 17.5

Din ålder borde vara 32.1 enligt Sveriges Vuxenpoängstyrelse. Oj då...oopppss, men 8 år till godo är väl inte så farligt...*ler*

Åka till Kos, ge bort mina krukväxter (som jag inte har), sälja bilen....hmmm

Jag skulle vilja se Kirrens poäng på detta, måste ha högre poäng än jag...Kirren fixa så jag får veta!!!!!

//Lill-gammal var ordet för dagen

Bättre och bättre...

Elin och jag drog på en runda idag igen och vi blir bara bättre och bättre, nu är vi nere på 27.54.  Snacka om att vi kommer vara trötta på vår slinga när sommaren är över, fast vi har redan en reservplan...fast den tänker jag inte avslöja här. Idag bestämde även jag och Elin plats för grillkvällen, vi har kollat ut en perfekt plats...nu ska vi bara få alla och förstå var vi menar, och det brukar inte vara det lättaste, det blir väl att rita en karta eller något *ler*.

image231

Planeringen inför lördag och avslutningsfesten har även den kommit igång...jag är lite off än så länge, ligger efter med det mesta just nu så jag får köra "svansen" den här gången...dvs jag hänger bara på  och låter alla andra fixa och dona :)
jag vet iaf att jag ska cykla till och från hallen och det blir antagligen till fots till lokalen...kanske får sällskap om jag har tur :)  

Jag hörde rykten om att det kommer gå livat till på lördag kväll så det är väl bara att börja förbereda sig mentalt och ladda batterierna till kameran, kommer bli bilder av modellen "grymt asså".

Nä, nu har jag massor att fixa med innan sängen väntar....

Tjing så länge!

//gnurp in a better mood

Hur gammal är personen?

Blev tipsad om ett ålderstest på Systemets hemsida, gör testet du också!

Jag hade 9 rätt av 10...man har ju rutin liksom....jag e så kall assssååå!

Litet smakprov...
image224 image225 image227image228 image229image226image230


//Garpilarpen på tävlingshumör
 


Morgonen i ord

Kom knappt ur sängen...

Drömde att jag var vilsen i Australien...

Snoozade 1 timme....

Resultatet av det blev att jag fick ta bilen...

Lyssnade på nyheterna på radion, där de sa att Sverige skulle spela kvartsfinal i ishockey mot Slovakien idag....HALLLÅ, den matchen spelades igår....bra koll de verkar ha...blev skit irriterad och det kanske speglar vilket bra humör jag är på idag...

Fortsättningen kan bara bli bättre...eller?

//gnurp


Lite action mitt i veckan...

I går läste jag om pedofilen i Jordbro som försöker röva bort barn tillsammans med en kvinna, helsjukt. Hur som helst så hade tidningen intervjuat ett vittne som sparkat pedofilen mellan benen...jag såg bilden på vittnet och började nästan skratta lite, det är en gammal kund som jag haft och med tanke på tjejens storlek förstår jag att hon sparkade gubben mellan benen....var nog det enda rätta i det läget.

Dagens guldstjärna....

Går till Kirren som ringde mig igår och berättade om en bil som åkt över kajen i Nacka...ja vet inte hur mkt man kan/får berätta gällande detta egentligen så jag säger så mkt som att Kirren vet hur man agerar snabbt och smart. E man webbis så e man...

Dagens grattis...

Går till Elin som äntligen fick ett svar på jobbfrågan...sommaren är räddad...grymt tjejen...

//back 2 work


Det här kanske ni inte visste om mig...

Jag antog en liten utmaning att fylla i en lista med 5 st saker ni kanske inte visste om mig :

♥ Jag debuterade i AIKs A-lag i fotboll som 15 åring

♥ Timmar innan min första skoldag slog jag i min näsa i en betongmur. Näsan blev blå och stor som en ballong och jag  vägrade gå till skolan. 
 
♥ Jag har varit statist i Pamela Anderssons serie VIP i L.A

♥ Jag hade min första fylla som resulterade i en spya vid 23 års ålder...slå den ni!

♥ Jag kuggade första teoriprovet vilket också är det enda prov jag någonsin kuggat.

image222// E man en Zessa så e man 

Lite onsdagshumor

Jag ( & övriga i laget) fick ett trevligt litet mail från Kirran...

image223

Avslutningsfest + min lista

Då har mailet om avslutningsfesten poppade upp i min inkorg och det är med blandade känslor jag läser mailet... 

1. Det ska blir grymt skoj att träffa alla igen, som Laura uttryckte sig; från att ha sett alla 4 ggr i veckan till nada liksom...märklig känsla.

2. Fest igen...har inte riktigt kommit tillbaka till min normala nivå efter helgen, men jag är nog på hugget till på lördag.

3. Match.. ska bli hur skoj som helst att få känna på boll och klubba igen och jag kansek tom får trycka till någon "främling"...fast jag föredrar nog hellre att låta de köpa korv på läktaren, lite mer min stil :)

4. Prisutdelning av "Årets..." jag e så nyfiken!
Jag borde nog tippa på vilka jag tror går därifrån med en buckla...eller är det ok föresten?...eller jo varför inte...

Jag måste poängtera först att detta inte är de zessor jag röstat på utan de jag tror laget röstat på...här kommer listan;  


Årets målvakt: Öberg

Årets back: Fia men jag varnar dock för en outsider i form av Martina

Årets center: hmmm svår, 4 st jämnare centerspelare får man leta efter...jag tror laget röstat på Laura

Årets forward: Julia tätt följd av Anneli, kan även vara tvärtom

Årets stjärnskott: Laura? har verkligen ingen aning...

Årets Zessa MVP: jag har en känsla av att den även detta år går till Öberg...men jag kan ha fel, a big no no!


Vad säger ni, har jag fel?
image222

//Garpen med alla rätt? 

Kreativ, fantasifull och målinriktad....mmm

Jag gjorde precis som Fia och beslöt mig för att se vad jag ska bli när jag blir stor...
Jag snodde testet från Fia testet 

Resultatet:

Grafisk industri / Media
Mode design / Musik
Trä, målning, hantverk
Kännetecknande för dig är att du är kreativ, fantasifull och målinriktad. Du har troligtvis en konstnärlig ådra som du gärna får utlopp för i olika sammanhang. Som barn var du klassens lilla konstnär och din fröken minns förmodligen fortfarande dina avancerade teckningar/skulpturer/dikter. Du gillar att lära dig nya saker och hitta lösningar på olika sorters problem. Där andra människor ser hinder ser du möjligheter. Grafisk design eller modedesign, musikmakare eller ett konstnärligt inriktat yrke inom hantverkssektorn bör vara yrkesområden som passar dig, eftersom du där kan kombinera ditt kreativa anlag med problemlösning.

Hmmm, vet inte om det stämmer till fullo direkt men visst är testet hyffsat sannolikt. I bland kan dock den konstnärliga ådran gå till överdrift som för någon säsong sedan då mitt "lilla" julprojekt (korten med positiva ord) till laget förvandlades till ett 24 timmars projekt...lyckligtvis var det uppskattat av de flesta. 

//garpen da vinci 

Otroligt men sant...

Har haft en trög dag idag, jag har verkligen sotat för helgens bravader. Kom knappt ur sängen imorse och var därför tvungen att ta bilen för att hinna i tid till jobbet. Hela dagen har liksom varit lite luddig...

Elin lyckades dra ut mig i spåret efter jobbet, 1000 tack för det tjejen, behövde verkligen det. Nu till det märkliga...efter min helg i Västervik sa jag till Elin att jag skulle lägga ribban lågt eftersom jag förmodligen inte skulle orka speciellt bra. Vi sprang och tempot kändes ganska lågt, jag flåsade som aldrig förr och benen kändes som bly. Kraften fanns vare sig i kroppen eller mentalt...det var inte mkt som gick min väg kändes det som. Elin sa att hon kände detsamma men väl i mål hade vi den bästa tiden hittills...28.40...otroligt men sant.

Va kall jag e asså!!! *ler*

//gnurp

Västervik i bilder...

Dagtid...
image202
Girlzen på stan

image203
Jag och Anneli

image204
Clarken på bryggan

image205
Vågorna efter båten

Kvällstid

Kramkalas på dansgolvet X 2
image206


image207

image208
Brunetterna posar

image209
Harrys, här spenderade vi första kvällen

image210
Anneli & Kirren

image211
Kirren har blandat drinkar

image218
Kirren råkade ut för en liten olycka och  fick glas i foten

image220
Min stämpel från Stadt

image213
Efter typ 7:e försöket

image214
Triss i ladiez

image219
Galet skoj


image216
Anneli orkade inte stå

image221
Vi avslutade lördagskvällen med en traditionell "Hälften av varje" på Åhmans. En "hälften av varje" består av, dricka + hamburgare + pommes, mos och räksallad i ett. Säkert en veckas kaloriintag på bara ett par minuter, men är man i Västervik måste man prova...trust me!

Roadtripen till Västervik

Ja, då var jag och resten av gänget hemma i Stockholm igen efter en 3-dagars semester i Västervik.
Vi åkte i fredags runt 15.30 och var framme i Västervik runt kl 19, vi hade då stannat typ 4 ggr för att handla, äta och kissa. Väl framme var det bara att börja göra sig i ordning för en kväll på stan och eftersom det var Annelis födelsedag partade vi lite extra. Väl nere på stan fick vi bekräftat det alla sagt; fredagar är rätt döda i stan innan sommarperioden satt i gång. Hur som helst så gjorde vi det bästa av saken och partade på ett ställe som heter Harrys.

Dagen efter mådde vi alla som vi förtjänade...
Vi valde att spendera dagen på stan eftersom vädret var kanon och vi ville ju känna av atmosvären. Vi hamnade på ett fik och blev sittandes där ett bra tag, vi hann med fika + sen lunch innan vi bestämde oss för att hänga med ut på sjön och åka båt. Båten var av modellen snabb och jag kan säga så mkt som att min frisyr inte riktigt var en frisyr när vi åkt klart...jag hade knutar i hela håret. 

Kvällen avslutades med den berömda Västerviksrundan, först 3 rum och kök sedan vidare till Simpsson för att avsluta med Stadt (stadshotellet) och käk på Åhmans, eller Örjans som Anneli säger *ler*. Vi hann dock inte med Simpsson eftersom vi kom ut så sent. Kvällen kunde inte ha varit bättre, alla var på gott humör och hade ett leende på läpparna, det leedet var dock som bortblåst på söndagsmorgonen :)


Resan var precis så bra som vi hoppats på, en liten förhandskänsla på vad som väntar i sommar.

Bilder från resan... 
image194
Västervik inom räckhåll

image193
Clarken, alltid lika glad

image196
Vacker natur 

image199
En välbehövlig paus

image201
Framme...

image197
Hamnen i Västervik

image198
Anneli & Clarken på bryggan 


Fler bilder kommer...

Söndag...

Gårdagen var en dag i Västervikanda, mer om den senare...

Hur som helst, idag åker vi hem till Sthlm igen och vem som ska köra återstår att se, har inte hunnit prata med girlzen om det än och det lär dröja ett tag till innan jag kan göra det :) .

En full rapportering med bilder och grejer kommer att komma...

Ut i solen och njut!!!

//en sliten garpilarpen 

En morgon med tre gående vrak

Ja, vad ska man säga...det gick livat till igår...och idag är vi alla lite bakisdarriga.

Ska försöka käka lite frulle nu, det är ju en dag idag också :)

På återseende...

Framme i Västervik

Ja då var vi framme i Västervik. Resan gick bra, vi stötte på Maria Akraka på Mcdonalds. Riktigt trevligt hade vi.
Anneli körde stabilt hela vägen fram. Nu ska vi parta hela helgen. Vi hör av oss!!
Kram från gänget


//Clara

Blev inte som jag tänkt mig...

Gårdagens alla måsten gick käpp rätt åt skogen...
Inte nog med det, min blogg strejkade igår så jag fick ingenting gjort på den fronten heller...

Hur som helst...Jag åt lunch vid 17.00..mmm precis en seeeennnn lunch, hade sjukt mkt på jobbet och sen när jag väl kom iväg till Mörby Centrum och skulle på systemet så hade de inte det jag ville ha så det vara bara att hitta någonting ätbart och dra hemmåt. Jag funderade då på att åka till Solna Centrum men efter att ha kommit ut på mototrvägen ändrade jag mig genast...

Jag har verkligen insett att jag bor på det bästa stället, jag skulle aldrig palla att sitta i bilköer dag in och dag ut. Jag bor liksom mitt i mellan och kan ta en genväg, kommer aldrig riktigt ut på mototrvägen...tack och lov.
Det blev inget Solna C för mig utan jag ska joina alla alkisar nu på morgonen istället, vi ska knacka på dörren till systemet precis vid 10.00 *ler*.

Jag har inte ens packat klart, men eftersom jag har tagit ledig från jobbet idag för att jobba med ex-jobbet så borde jag hinna med det också men som sagt...det återstår att se.

Idag är det Annelis stora dag och det ska bli skoj att få dela den med henne även om vi kommer att spendera större delen av dagen i en bil, men lite party ska vi nog kunna ordna.


Nää, nu måste jag iväg till systemet (nu låter man som en alkis också..)  så att jag hinner med allt annat också....

Tjing tjing
gnurp


Dagens födelsedagsbarn...


image192
Anneli


//gnurp


Många måsten idag...

Snart är det dags för lunch men eftersom jag struntade i att fixa matlåda till idag får jag skylla mig själv och vänta tills jag har tid att ta bilen upp till Mörby Centrum, har en massa att uträtta...

Måste fixa lunch

Måste ta ut pengar...

Måste hinna till systemet och inhandla helgens mums mums, eftersom det blir tight med tid imorgon. Har inte bestämt mig än för vad som ska inhandlas eller hur mycket, så det lär ju bli ett samtal eller två till mina kumpaner.
Det blir väl "lite" vin eller något annat som tar sig ner i strupen...

Måste packa, blir som sagt tight med tid i morgon och jag hatar att stressa i sista stund. Har inte gjort någon packlista så jag lär ju lätt glömma något, plattången är redan framtagen eftersom det var det enda jag absolut inte fick glömma enligt girlzen. 

Måste bestämma vad jag ska ha på mig i helgen, skor, kläder, allt...eftersom jag hatar att bära med mig mer än vad som behövs...så var jag verkligen inte för ett par år sedan *ler*

Måste hämta päronens post och vattna blommorna eftersom jag blir borta ett par dagar, inte speciellt jobbigt men ytterligare ett måste.

Måste hitta en present...eller kanske inte, beror på hur bra minne min arbetskamrat har...

Måste jobba lite x-tra hårt idag eftersom jag tar ut lite flextid på fredag...

Med denna lista av måsten kan jag ingenting annat än att tänka på vad min kära mamma brukar säga...

"-Det finns inga måsten här i livet förutom att dö"


//Garpilarpen i farten




 


Onödigt vetande om Garpen

Ytterligare en lista...

Tema: Tandvård
image188

1. Har du haft hål i tänderna?
Japp, för mkt godis antar jag

2. Vad tycker du om kostnaderna hos tandläkaren?
Inge vidare, finns ju roligare saker att göra för pengarna.

3. Har du haft tandställning, hur länge?
Japp, i 2 år och jag skämtar inte när jag säger att jag hade en glugg, större än smågrus mellan framtänderna som liten. Då hatade jag gluggen, idag hade det nog varit en del av Garpen liksom, fast jag är nog rätt glad att det är borta ändå.

4. Hur ofta borstar du tänderna? 
2 ggr, morgonen och kväll

Tema ekonomi:
image189


1. Tycker du att du sköter och tar hand om dina pengar bra, varför?
Jag är grymt mkt bättre nu än när jag var yngre, jag har på senare år lärt mig värdet av pengarna jag har.

2. Om du skulle vinna en miljon, vad skulle du göra med pengarna?
Jag skulle inte ändra på så mkt jämfört med nu, 1 miljon är ändå inte så mkt pengar. Unna mig en låååååååång semester iaf.

3. Hur ofta tycker du man ska unna sig något? Hur ofta gör du det?
Så ofta man har råd med det, ganska logiskt.

4. Sparar du till något speciellt just nu? Hur mycket sparar du?

En kvällsrunda a lá Elin och Garp

Jaha, då har vi gjort ytterligare en runda jag och Elin, samma slinga som tidigare fast med både Valborg och jobbiga cykelturer i benen. Den här gången valde jag att inte tjuvkika på klockan under tiden utan väntade tills jag var 2 meter ifrån mållinjen. "Mördarbacken" gick lättare än någonsin och vi båda tyckte tempot var hyffsat bra med tanke på allt som hänt under helgen. I början av rundan fick jag den senaste uppdateringen från helgens bravader och det hade hänt grejer, det kan jag lova *ler*.

Vi gick i mål på tiden 29.19, dvs 20 sekunder snabbare än förra gången...grymt med tanke på omständigheterna, vi var nog båda lite överaskade över resultatet.

Det ska bli intressant och se vad vi hamnar tidsmässigt efter försäsongen...


Män och krämer

Dagen till ära hade jag besök på kontoret av Elise, vår norska översättare. En supertrevlig tjej som är så där käck som norskor och norrmän ska vara.
Jag fick mig ett och annat skratt, inte bara av de norska ord jag försökte förstå utan jag hade även en annan uppgift idag, att försöka förstå hur killar tänker när det gäller manlig hudvård....Slå den ni!!! *ler* Jag förstår vad vissa människor menar när det säger att män är från Mars :)
Grym läsning var det men det väckte en del frågor hos mig, jag menar är det ok att en kille spenderar 500 kr/månad på hudvårdsprodukter? 


image187

Tant eller fjortis?

Hittade en lista på en blogg som kändes skoj att prova

· Lördagskväll mysandes framför tv:n eller partaj natten lång? Mys i mängder

· Hemmafest med vänner eller köandes till stans hetaste krog? Spontant hemmafest

· Radio/tv/stereo på lagom volym (så det inte gör ont i öronen) eller fullt ös så ljudet känns i hela kroppen?
Lagom nivå fungerar bäst för mig förutom när låten From yesterday spelas eller hur Clarken?

· Varm mössa för att värma huvudknoppen eller kallt om öronen för att inte förstöra frisyren? Helt klart mössa, hatar att frysa och frisyren brukar stå åt alla håll ändå *ler*

· Uppe med tuppen för att få så mycket som möjligt gjort eller ta sovmorgon så länge det går på en ledig dag? Uppe med tuppen med hjälp av väckarklocka men har det varit mkt i veckan kör jag sovmorgon.

Jag tror verkligen att det är tantvarning på mig *ler*

image184
Rätt likt faktiskt *ler*

Elit vs motionär...

Under min cykelfärd till jobbet nu på morgonen mötte jag fler cyklister än vad jag gjort tidigare. Några tillhörde elitklassen, cyklade på som om det brann i brallorna på dem och med lår som Belgien Blues var jag rätt säker på att de var elitåkare.
Sedan finns klassen av cyklister som tror att de är elitcyklister men som i själva verket inte ens tillhör mellanklassen. Dessa cyklister har jag alltid roligast åt...som i morse, gång på gång på gång såg jag elitcyklisterna svischa förbi och hack i häl kommer motionscyklisterna som tror att de ska hänga med. Det brukar fungera typ ett 10-tal meter innan de säckar ihop och förhoppningsvis får lite självinsikt...det räcker inte bara med att köpa proffsig cykeloutfit, du måste kunna bära upp den också!

Min tolkning...
image185
Elitcyklist

image186
Motionscyklister..enligt mig iaf

Nattens lista

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
Medium, hög och maximum ...hmmm you tell me!
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Min blåa filt
3. Vad var det senaste du såg på TV?
The Closer på TV 3
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
23.04..(23.00)
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
En massa skrik från TVn
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
För 1 timme sedan, gick hem från garaget
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Fias blogg
8. Vad har du på dig?
Svarta mjukisar och brunt linne
9. Drömde du något i natt? I så fall - vad?
Mmmm, Silver avslöjade något....mer säger jag inte..haha, vi kan ta det på avslutningen.
10. När skrattade du senast?
För en stund sedan när jag insåg hur dålig jag är på att parkera stora bilar....OK alla bilar.

Natt i natt...

Att parkera bilar är inte min grej!

Efter att ha suttit mer än halva dagen med huvudet nertryckt i Kotlers bibel började telefonen ringa. Plötsligt var jag väldigt populär...*ler*
Först ut var Frasse, som undrade om vi skulle käka vår traditionella söndagsmiddag, trots att det var onsdag. Jag tackade förståss ja och efter ett tag pep det till på min msn, det var Leniz som undrade om mina ben orkade med en promenix...5 minuter senare började mobilen vibrera, det visade sig vara Clarken som undrade om jag skulle hänga med på bio. Trött som jag var fick jag fram ja, nej och åter nej.

Jag följde mitt ja-svar och hamnade ute i Danderyd hos Frasse, som så många andra söndagar (en röd tisdag = söndag eller?) Jag trodde jag skulle vara lite smart och valde därför att köra pappas bil, uppps kan man säga...
Jag är inte bara blommvakt utan ävan bilvakt nu när mina päronen är borta på en låååååååång semester :) 
Väl inne i garaget var det dags att få ut bilen...lättare sagt än gjort, med 2 st pelare och en stor grannbil var jag inte kaxig kan jag lova. Efter en snigelkörning kom jag ut ur garaget och rullade mot Danderyd, vilket både gick bra och grymt mkt snabbare än vanligt *ler*.

Jag och Frasse käkade middag och hann även med lite av det senaste skvallret innan jag bestämde mig för att åka hem. Väl på väg ner i garaget igen blev det mkt på en gång, jag tryckte på knappen i bilen och började sedan köra ner, väl nere började jag inse problemet...hur skulle jag lyckas parkera bilen???
2 st pelare, en megabil till granne...hmmm...ingen bra ekvation om ni  frågar mig. Jag vred och vände på bilen i över 7 minuter sedan gav jag faktiskt upp och tog fram mobilen och skulle ringa brorsan...åhhh vad händer då, jo ingen mottagning så klart! Arg, trött, förbannad och utan tålamod drog jag ner handbromsen och började backa...och vad hände...jo jag gjorde en perfekt parkering, precis som att någon större makt där uppe ville jävlas med mig och visa att jag inte är en jävel på att parkera...no shit!

Hur som helst är jag glad att bilen är hel, parkerad och körd för ett tag framöver.... 

Bildbevis...
image182
Garaget med färgglada pelare som jag bara älskar...yehh right!

image183
Bilen parkerad på sin plats utan en repa...thank God!

RSS 2.0