Ett hett tips...

Om du är som jag...lätt laktos allergiker, bör du inte äta fil innan träning, speciellt inte innan en träning där du ska springa 90 % av max i 30 minuter....trust me!...ingen bra idé alls.

Under dagens träning var jag i en "valet & kvalet"-situation...
Vi började springa och allt kändes hyffsat bra, lite känningar i benen efter måndagsträningen men annars helt ok. Jag kämpade på bra under nästan hela perioden tills det plötsligt tog stopp, jag mådde jätteilla och ville spy men samtidigt kände jag att jag behövde gå på toa. Jag visste inte vad jag skulle göra...var det bäst att stanna och spy eller kämpa vidare tills jag var framme vid "Bajamajorna", tankeverksamheten var inte på topp men jag lyckades iaf ta mig till "Bajamajorna". Efter 30 minuter var det åter samling och jag var tydligen inte ensam om att springa på toa under våra 30 minuter. Jag mådde verkligen illa och kroppen sa ifrån så jag valde att hoppa över intervallerna, även om det tog emot mentalt att inte slutföra träningen.

Nu vet jag iaf hur det känns att ta ut sig till max med fil i magen *ler*

//Gnurp som ska låta bli att äta fil i ett par dagar  

Årets ipren redan utsedd...

Inför säsongsavslutningen brukar vi utse årets... i olika kategorier. Den här säsongen har knappt börjat och jag vet vem som borde bli årets ipren...sorry Kirran...

//Garp 

Nedräkningen har börjat...

Fatta att det bara är 2 träningar kvar innan vi får gå in i hall och leka med boll och klubba. Först ska det förståss bevisas att träningen under juli månad gett resultat men sedan så smäller det...
Även om det blir att stå och passa i 30 minuter ska det blir grymt skoj!

Can´t wait!

//Gnurp...som behöver en ny klubba
 

Jobbstrul gav sovmorgon

Imorse tog jag lite av en sovmorgon eftersom Internet strulade på jobbet igår och jag jobbade hemifrån. Jag tog iaf bilen så att jag var på jobbet vid 10 snåret och därefter började min kamp att få igång Internet igen. Efter lite slit och en del testande hittade jag lösningen så nu kan jag börja jobba igen på allvar.

En vecka kvar innan jobbet drar i en högre växel och jag kommer att ha häcken full. Det känns som om det är lika bra att förbereda sig mentalt. Just aug-sep perioden brukar vara kaotisk för mig, mkt jobb + att innebandyn börjar dra igång på allvar med träningsmatcher, läger och cuper. Det är helt klart den jobbigaste perioden men även den roligaste... 

Back to work!


Dagens födelsedagsbarn

Idag är det dubbelt grattis som gäller i Zundaland, Jide och Elin har blivit ett år äldre...


ETT STORT GRATTIS TJEJER!!!!
image604

//Gnurp

Fredagen i S-vall

Vi drog iväg runt lunchtid från Zundaland, via Wilda Väsby och vidare till Sundsvall. Anneli satt vid ratten och Kirran var kartläsare samt DJ. Det dånade Linkinpark, Fergie, Jason Mraz, The Fray, Danny mfl ur högtalarna och stundtals ljöd allsång.

Väl uppe i S-vall mötte familjen Grelsson oss vid dörren och hälsade oss välkomna. Vi blev serverade lax, potatis, såser och vitlöksbröd...det var megagott och eftersom vi valde att köra upp hela vägen utan matpaus var vi alla vrålhungriga och åt som hästar.

Kirran hade redan under veckan gjort klart med vad vi skulle göra under fredagskvällen. Efter middagen och lite vila begav vi oss iväg med endast bikini, handduk & dricka i väskan. Vi skulle ju få träffa den ökände Lasse som jag hört massor om. Jag och Anneli satt och gissa vilket hus som var Lasses och hans familjs under hela vägen men fick bara nej som svar hela tiden. Till slut körde vi in på en grusväg och framför oss stod ett relativt nybyggt hus. Jag och Anneli fick bara fram wow när vi gick igenom den röda ytterdörren. Huset var makalöst, i mina ögon ett drömhus...det var högt i tak, snyggt inrett och utrustat med alla de saker man bör ha, bla en relaxavdelning.

Vi hade inga krav på kvällen mer än att träffa Lasse och vi fick höra att några av hans polare skulle komma förbi och hänga lite. Det hela slutade i den bästa kvällen på mycket länge. Vi bubblade, bastade, snackade, drack och hade allmänt trevligt...så trevligt att vi vid 03.40 kom på att vi borde fixa mat. Så det blev den första burgaren från Max för helgen....

Vi var i hemma och i säng vid 05.00 ,fast beslutna om att detta var en av de bästa kvällarna någonsin. Kirran konstaterade att det var hennes första "hemmafest" som hon stannade hela festen igenom, dvs. vi hann med både förfesten, festen och efterfesten. Behöver jag nämna att vi alla slocknade direkt, glada men väl medvetna om att vi skulle springa den kända "milrundan" på morgonen därpå...just då kändes det ganska orimligt men vi bestämde oss för att sova ut och ta tag i det dagen efter.

Fredagens jobbigaste...Kirran sa till mig och Anneli att vi kunde sminka oss på plats men vi fattade inte riktigt varför. Efter ett antal minuter av bubblande började vi inse varför...sminket hade börjat rinna av oss och vi kunde inget annat än att skratta och Kirran sa bara..."-vad var det jag sa!"

Fredagens bästa...relaxavdelningen, att kunna basta, bubbla och bara hänga, inte titta på klockan och behöva stressa.

Kvällens uuuppps...jag, Kirran och Anneli satt och bubblade medan killarna satt i bastun och vi tjejer började snacka om allt möjligt och diskuterade ganska djupt om vissa saker. Det vi inte förstod var att de inne i bastun kunde höra exakt vad vi sa medan vi inte hörde någonting alls från bastun...uuuups kan man nog säga med tanke på diskussionsämnena.

Kvällens gulligaste...Milla, Lasses dotter såg ut som ett blont charmtroll, den flickan kommer krossa många killars hjärtan när hon blir äldre.

Kvällens badkruka...jag...vem hoppar frivilligt ner i en 15-gradig pool??? inte jag iaf, det räckte med att doppa tårna för mig men att även Anneli kom i efter ett antal försök imponerade.

Förfesten...vi kikade på TV, drack kvällens första drinkar och grabbarna käkade middag.

Festen...bubblandet, badandet, bastandet och allt runt omkring.

Efterfesten...det var krig uppe på dansmattorna. Klockan var 03.50 och i väntan på maten drog vi igång efterfesten kan man lugnt säga...

Bilder...
image606
Anneli vid ratten

image607
Det spöregnade större delen av vägen upp till S-vall

image608
Kirran, jag och Anneli on the road

image609
Vi åkte förbi pappersbruk och Anneli fick panik och höll på att spy av lukten

image610
Utsikten från vårt Pent house

image611
En bit av Sundsvall

image612
Lasses crib på avstånd

image613
Stilrent & högt i tak

image614
Johan och Kirran i köket

image615

image617
Anneli och jag hängde i soffan

image618
Lasse och Johan på jakt 

image619
Grabbarna förberedde middagen

image620
medan vi tjejer bubblade

image625
Jag och Anneli diskuterade fritt medan Kirran testade kameraljuset

image626
Till slut blev det trångt eftersom alla ville bubbla 

image627
Killarna valde att hoppa i det 15-gradiga vattnet...burrrr!

image628
Kirran joinade johan i det iskalla vattnet

image629
Snabbhetsträningen måste ha gjort sitt för Anneli gick ur sin egen kropp

image630
Själv satt jag mest och bubblade i värmen

image631
Toporowski och Anneli försöker ta sig ut till minipoolen genom ett gott sammarbete, kan liknas Vasaloppet under tembuildingen ute på Bosön.

image632
Vid 03.40 var det dags för dansmatta, först ut var Lasse och Anneli...dvs. proffset mot nybörjaren *ler*

image633
I väntan på hamburgarna från MAX stoppade vi i oss chips för att inte hungra ihjäl

image634
Kirran väntade på sin tur

image635
Lasse och Toporowski dansade på, notera att det hade hunnit bli ljust ute


image636
Toporowski hade ett intressant fotarbete, dessutom ett helt snett sådant...hahaha

//Gnurp

Lördagen i S-vall

Efter en sen fredagskväll var vi i säng vid 05.00 och skulle ju som bestämt upp och springa "milspåret", det insåg vi ju ganska snabbt att det inte skulle fungera. Men efter lite frukost samt vila bestämde vi oss att ta oss ut iaf, så vi åkte först och hämtade vår bil hos Lasse och Ulrika för att sedan bege oss ut i spåret som uppvärmning. Det blev en runda på 25 minuter, med tanke på vår fredagskväll var vi grymma, det flåsades en del men vi sprang iaf.

 

Väl tillbaka på skolgatan bestämde vi ss för att göra grundprogrammet, det började bra med knäböj, även om det tog emot. När det var dags för sit-upsen fick Kirran nog, det fungerade inte riktigt att pumpa upp och ner så hon tog sig en snabb vila och påbörjade en annan övning. Jag måste säga att jag var mäkta imponerad av oss att vi ändå körde på med tanke på allt...

 

Svettet rann men vi kämpade på och tog oss igenom hela programmet. Under plankans sista sekunder såg kirran hur en daggmask kom upp ur gräset och den tog verkligen aldrig slut...masken blev bara längre och längre och kom allt närmare Kirrans hand, jag kunde inte sluta skratta, vilket inte direkt hjälpte mig under de sista sekundrarna, men komiskt var det. Inför sista övningen stack det till i Annelis rygg, hon hade lagt sig på en geting och vi konstaterade att det var dags att ge sig, innan något allvarligt skulle hända.

 

Vi tittade på klockan och insåg att vi hade bråttom till Systemet, vi skulle alla duscha innan och det blev tight, riktigt tight. Med blött hår som stod åt alla håll och nästintill osminkade, lyckades vi ta oss igenom dörrarna till Systemet innan 15.00. Vi handlade och åkte sedan vidare. Vi åkte förbi en sväng till IKEA, åt lite och sedan drog vi vidare till stan, utan något direkt koll på klockan. 10 minuter innan stängningsdags klev vi in på Zara, trots den korta tiden hittade vi en jacka åt Kirran som hon bara inte kunde låta bli att köpa...den var liksom gjord för henne, hur snygg som helst.

 

Vi tog oss en liten powernap innan middagen och tog det lugnt rätt länge innan vi började fixa till oss inför kvällen. Vi satt ute på verandan och myste ett bra tag och fick samtal från Elin som uppdaterade oss om läget i Sthlm. Johan tittade förbi och körde sedan slutligen ner oss på stan. Vi tog oss en vända ner på Svenssons och hälsade på lite folk för att sedan fortsätta till Oscars. Vi gav kvällen verkligen ett försök men det var lite avslaget, vi hade skoj men inte i närheten av kvällen innan. Det stoppade inte oss från att inta helgens sista MAXmål och sedan vara hemma vid 05.00 igen.

 
Bilder från dagen...
image647
Slitna och hyffsat nyvakna körde vi igång med knäböj

image648
På väg ner

image649
Nästan nere

image651
Vi tog en mjukglass med strössel enligt tradition

image652
Blomma S *ler* (fick tom beröm av Kirran)

image653
Kirran & Anneli posar

image662
Mys ute på verandan

image655
Kirran vid baren

image656
Triss i zessor

image654
Damerna väntar utanför damernas på Oscar´s
 
image657
Anneli in action på dansgolvet

image658
Jag och Anneli

image659
Kirran

image660
04.45 på väg hem från MAX

image661
Sundsvall får betyget "Bäst i test"

//Garpen

Söndagen i S-vall

Efter två hårda och framför allt sena nätter valde vi att sova ut ordentligt med tanke på hemresan. Vid 11.00 vaknade både jag och Kirran upp av att det smattrade något så fruktansvärt på taket. Vi tittade ut och insåg att det regnade sjukt mycket, det stoppade inte oss från att sova en stund till.

 

Vi blev serverade en kanonfrukost med allt...flingor, melon, fil, mackor med pålägg, färska hallon...you name it, allt fanns serverat. Vi försökte trycka i oss lite frukost och började sedan packa, vilket var lättare sagt än gjort. Det var inte bara jag som hade mina saker lite överallt i huset.

 

Precis innan vi skulle bege oss hemåt bjöd Kirrans mamma oss på hembakade muffins av modellen större i choklad, sjukt gott men även en sockerbomb vilket gjorde att vi alla blev lite trötta efter ett par minuter. Vi kom iaf iväg och körde hem på ett par timmar. Under bilfärden ljöd musik och vi stannade till precis innan Gävle och skulle äta. Ingen av oss orkade vänta på husmanskosten eftersom man först skulle köa i typ 25 minuter och sedan vänta ytterligare 20 minuter på sin mat...nej tack, vi var hungriga och ville ha mat på en gång. Det blev åter igen hamburgare och ska jag klaga på något så var det ledarskapsfrågan, det var kaos på hamburgarstället, jag blev stressad av att bara se dessa människor jobba. Hur svårt kan det vara att organisera upp jobbet lite...ja ja vi fick vårt mat iaf...tillslut!

 

Helgens resa upp till Kirranland var kanon, skönt med ett miljöombyte och lite nytt folk. Det lär bli fler resor upp till norr i framtiden...

 
Söndagen i bilder...
image640
Kirran och Anneli på loftet 

image641
Kirran slängde upp alla kvitton från kvällen innan...uuuups kan man nog säga när allt var uträknat och klart

image642
Anneli kollade igenom frågorna till spelarpresentationen på hemsidan

image643
Zoya hade koll på oss hela helgen

image644 
Det var en del att packa ner efter helgen

image645
Efter Gävle hade vi Kirran vid ratten

image646
Anneli satt fram och skötte musiken

//Garpilarpen

Top 3 Sundsvall

1. Lasses Crib...Det snyggaste stället jag sett på väldigt länge, ett drömhus. Huset hade allt, relaxavdelning med bastu & bubbelbad + en minipool ute på tomten. Som underhållning fanns bland annat dansmattor och SingStar.

2. Mat a lá Margit...Vi åt som kungar hela helgen, grymt gott.

3. Träffade folk...Vi träffade folk som vi hört en massa saker om tidigare men nu fick vi även ett ansikte på dessa personer.

//Gnurp

Kirran, tjejen med handen...

Under fredagskvällen fick Kirran känna på handen...bilden nedan säger allt...

image638

//Garp... som missade allt förutom smällen

Äventyr på MAX i Sundsvall

På Max i Sundsvall hände det grejer...Anneli blev kallad zienare och fick krupp

 

Killen...-är du Zienare?

Anneli...-driver du med mig?

Killen...-nä, du ser ut som en Zienare.

Anneli...-vadå, som en Sundsvalls-zienare då eller för där jag bor ser inte zienare ut som jag


När jag och Kirran fick höra storyn började vi garva, Anneli kunde verkligen inte släppa det som just hänt, det lär bli ett internt skämt framöver...
Inte nog med Annelis äventyr på MAX, det hände mer saker... det blev bråk om en matbricka och vi satt och väntade med kameran i högsta hugg på att knytnävarna skulle ta fart, men det lugnade ner sig efter att antal skrik fram och tillbaka.

image639
Enligt killen..."zienar-Anneli"

//Gnurp

Kirrans näradöden upplevelse x 3

Det började med att vi satt uppe på loftet och snackade under lördagen, Kirran framför datorn och jag och Anneli liggandes i våra sängar. Plötsligt slänger sig Kirran framåt mot vårt håll och jag och Anneli fattar ingenting. Vi ser sedan hur Kirran ögon ser skräckslagna ut och tillslut harklar hon upp ett tuggummi.

 

Under samma kväll sitter vi på Svenssons och dricker varsin drink när Kirran plötsligt börjar spotta ut något hon själv tror är is, vilket senare visade sig vara glas. Med munnen öppen gick hon på jakt efter vatten, genom baren for hon, ibland är det bra att känna folk. Det hela slutade bra tillslut men vi började ju fundera varför allt hände just Kirran.

 

Under söndagen låg vi och degade i sängarna och käkar lite godis när Kirran igen sätter en godis i halsen, denna gång var både jag och Anneli snabbt uppe och på väg att hjälpa henne när hon lutade sig över sängkanten och lyckas få upp godisen.

 

Vi började nästan fundera på om det inte borde stå följande på förpackningarna; varning, detta får inte ätas utav Kirran.

 
image637
Kirran



//Gnurp


Ett skratt förlänger livet eller vad ska man säga Anneli...

Under frukosten på söndagen började Anneli plötsligt ställa en massa frågor, frågor som vanligtvis inte skulle komma ur Annelis mun.
 
Anneli..."-Ö-vik heter det så eller är det bara en förkortning på något?

Jag & Kirran skrattade i kapp och försökte förklara i kör att Ö-vik var en förkortning på Örnsköldsvik.

Anneli..."-men Hudik då, det står ju det på skyltarna?"

Jag & Kirran fortsatte att skratta och dagen kunde inte börja på ett roligare sätt.

//Gnurp 

Helgens lista

Helgens taxi...Johan

Helgens klockslag...05.00, då var vi tillbaka i sängarna på skolgatan

Helgens jobbigaste...träningspasset under lördagen...mer behöver jag inte säga :)

Helgens badkruka...Gnurp...varför ska man slänga sig ner i  ett 15 gradigt vatten frivilligt?

Helgens fördel...Kirrans kontaktnät

Helgens roligaste...Dassböckerna

Helgens mest använda namn...Toporowski

Helgens lyxigaste...Lasses crib

Helgens pratkvarnar...Kirran & Lasse

Helgens gulligaste...Milla (Lasses dotter)

Helgens roligaste dag...fredagen

Helgens vanligaste maträtt...hamburgare + strips + Coca Cola...nu blir det inte hamburgare på fler månader framöver.

Helgens snällaste...Petter (Kirrans lillebror) som lånade ut sitt Pent house till oss Stockholmare

Helgens sömnigaste...Zoya (Kirrans hund) som börjar bli till åren

Helgens vanligaste kommentar..."-åhhh, vad ska jag ha på mig?"

Helgens mest lyssnade...Linkin Park

//Garpen...en riktig badkruka

Massor av skoj...

Hihihi...det finns en massa skoj att berätta från vår resa till Sundsvall och helgen är inte ens slut.....

fortsättning följer...

//gnurp

Nu är det S-vall som gäller

Har redan varit ute och kört ett av mina extrapass eftersom vi åker till Sundsvalll om ett par timmar. Det blir att hälsa på familjen Grelsson och hänga på allt som Kirran redan har planerat för oss. Allt är planerat och vi har tom fått en fest planerad för oss 08:or...hahaha...riktigt så illa är det inte *ler*.

Jag har inte ens packat klart, har knappt börjat så det får bli en powerpackning inom ett par minuter. Det är intressant att se hur mycket man packar ner trots att man bara ska vara borta i 3 dagar. Jag lovar att bilen kommer innehålla 3 st fulla Jollyväskor...det är liksom standard nu för tiden. Jag satt faktiskt och knopade på en kort packlista igår efter träningen eftersom jag alltid glömmer saker och dessutom har jag börjat bli riktigt dålig på att ta tag i min packning...inte likt mig alls faktiskt...men men jag kommer ju alltid iväg.

Vi får se om det blir någon uppdatering under helgen annars kommer helgens bravader på måndag.

Ha det kanon i regnet!

//gnurp redo för S-vall


 

New York...here we come

eller iaf lagom till våren...

Igår bokade jag och Kirran en spontanresa till New York...jag tror aldrig att jag har planerat mitt liv så långt fram innan. Vi drar iväg över Atlanten när säsongen är över, då slipper vi tänka på allt annat och bara dra.

Jag var ju i NY i december förra året, lite samma sak då, en spontanresa. Vi bestämde oss att åka eftersom vi skulle utföra ett skolarbete och spenderade 5 dagar i NY. Vi hann att se allt som man normalt vill se som turist på 5 dagar...jag var helt slut när vi kom hem och fick ta igen mig i ett par dagar. 
Jag antar att det får bli att välja ut det man vill se och satsa på det, för att ränna runt som sist kommer jag garanterat inte att orka.

//I love NY  

Roligaste träningen på länge

I går var det träning ute på Bosön och en rolig sådan. Att få göra någonting annat än att springa och hoppa hopprep och köra styrka kom som ett brev på posten. Efter gårdagen har jag nu laddat batterierna på nytt och kan köra vidare med den tuffa fysen ett par veckor till.

På programmet stod Zundafotboll och rugby och det var fight från första stund...alla ville vinna och reglerna varierade från match till match...hur skoj som helt!

Det finns massor av talang i detta lag, efter ett antal minuter började rugbymatchen likna en riktig fight i amerikansk fotboll men utan skydd. Stundtals låg halva laget på gräsplanen och kämpade efter bollen och tränarna kunde inget annat än garva.

//Gnurp


När man slutar leta poppar de upp...

Idag fick jag syn på Kirrans favvo godis som enligt tjejen själv typ aldrig finns i butikerna längre. Jag kan väl hålla med till viss del men slutar man leta poppar de alltid upp när man minst anar...precis som med andra saker här i livet...

image602
Kolasnören är ett måste i Zundaland!
 

Inga roliga drömmar här inte...

I natt vaknade jag med ett ryck, min dröm...

Jag var ute och cyklade utan hjälm i ett bostadsområde utan bilar eller människor. Plötsligt blir det värsta poliskontrollen i hela området och jag cyklar från cykelvägen och in på en parkering där jag slänger mig av cykeln och låtsas knyta skon bredvid ett träd. I samma veva har jag fått på mig en hjälm som inte är knäppt...don´t ask me how! 
Polisen kom och började förhöra mig och jag ljög och sa att jag haft på mig hjälmen hela tiden och bara cyklat på cykelvägen. Då påpekade polismannen att han såg mig gena och lägger fram en bot på 3745 kr!!!!!

Snacka om ångest, lilla jag som knappt skulle döda en liten myra får böter för något så dumt som att cykla 5 meter bredvid en cykelväg. Jag är grymt glad över att det var en dröm för 3745 kr kan man göra en massa annat skoj för.

//gnurp som numera alltid kommer att cykla lagligt...*ler*

Lite träningsvärk var det nog värt...

Gårdagens träning har satt spår i min kropp, jag har träningsvärk i rumpan. Vaderna ömmar också efter alla hopp och baksida lår känns även de lite ömma. Med andra ord gjorde kroppen lite nytta under träningen igår. Jag hoppas bara inte det blir värre till imorgon...

//Garp

Hopprep för hela slanten

Kvällens träning i ett härligt Zundaland bjöd på många skratt, massor av hopp och en och annan svordom. Jag har nog aldrig hoppat hopprep under så lång tid innan, det var skoj trots alla mina svordomar mot slutet. Jag tror att vi avverkade ca 50 minuter upp och ner.
 
Sedan var "ankgången" och "grodhoppen" tillbaka och så lär även träningsvärken imorgon. Att gå skottkärra borde förbjudas, iaf för människor över 22 år, sedan kan det bli lagligt igen vid 30.

Kirran var tillbaka och det hördes, dels på alla frågor som hela tiden poppade upp och dels på allas skratt. Tjejen har energi utan dess like och när hon inte varit nere på ett tag brukar det ha hänt en del och det är alltid lika skoj att bli uppdaterad...

Kvällens skratt...det skrattades mkt och länge emellan Kirrans prat, historier och skämt.

I like...hopprep trots en och annan svordom, men man måste väl ge hopprepet en andra chans....det är ju inte fel på mig utan på hopprepet *ler*

Kvällens vadslagning...Mange och Yazze slog vad om att hon måste ha införskaffat sig en pulsklocka innan torsdagsträningen annars måste Yazze springa milen senast i slutet av veckan. 

Kvällens smutsigaste...Tessan gled längre och längre ifrån oss andra under hopprepsintervallerna...anledningen, hon hoppade näst intill i en lerpöl.

Kvällens "I didn´t tell anyone"...under andra vändan av situpsen gick luften ur mig på mer än ett ställe....uuuups!

Kvällens skönaste skämt...gammalt för vissa, nytt för andra....motsvarigheten till pungsvett-läppglans

Kvällens bristvara...musik under hopprepsintervallerna

Kvällens matfråga...Kirran -"vad ska alla äta efter det här?" Svaren blev många, allt ifrån lax till fil.

Morgondagens fruktan...inga toalettbesök utan kraftig träningsvärk i benen efter "ankgången" och "grodhoppen".

På torsdag drar vi ut till Bosön och då står fotboll och lite rugby på schemat...bäst att värma upp tandskyddet för känner jag zessorna rätt kommer det gå hårt till ute på Lidingö *ler*

//gnurp

I like...

Egentligen gillar jag inte ens All bran-flingor men nu har jag hittat en kanonsort...All Bran yoghurty...måste testas!!!

image600
Fungerar kanon med lättfil blåbär/hallon

//garpilarpen

Zundazurr i juli

Månadens vanligaste "zurr" har handlat om Kirrans blåsor, trots smärta har blåsorna också framkallat en hel del skratt eftersom Mange hela tiden sagt:
M- "har ni några frågor eller funderingar,ta det med Kirran"

Har vi egentligen snackat om någonting annat den senaste månaden??? Hur som helst är blåsorna borta och tjejen är igång och tränar igen. Välkommen tillbaka gumman!!!!

"Minuthoppen" med hopprepen har också legat i topp på vår Zurrlista. Ingen trodde väl att vi skulle bli så bra på så kort tid...tom Yazze har gjort grymma framsteg nu när hon fått ordning på sitt rep och slutat säga.....- "men Pääääääär, det går inte".

Den där "j-la ringen"...det började som ett stort misstag, nu är det redan tradition....vi får väl se hur långt den "j-la ringen" kommer ta oss i år.

Puls hit och puls dit...pulsklockorna har gått varma i Zundaland.



Kommentarer, händelser & läsning som jag diggat under juli månad...

Svennar on tour

Ankis leende under alla övningar, hur orkar hon?

Zundas 2 egna kenyaner

"Med livet som insats"-övningen (brutalbänken på två personer)

Anki när det var dags för den "j-la ringen" -"Vilket tempo kör vi i?"
Har vi någonsin haft något speciellt tempo egentligen...?

Multitävlingen ute på Bosön. Jag hade inte badat i en svensk sjö på flera år men under juli gjorde jag mitt första och sista dopp för året. Det var en sjukt skojigt träning trots kylan och det avslutande doppet.


Alla highfives

Hopprep

Fia konstaterade att jag aldrig skulle kunna jobba på Grönan eftersom jag inte kan dricka på vardagar...hihihi



I don´t like...

Regnet under sista veckan

När cykelturen till och från träningen känns som ett träningspass i sig, (tur att fröken Väsby har vägarna förbi ibland.)

Känslan under träningen efter vår "vinkväll" 


Bilder från julimånad...
image590
Ute på Bosön...Jidhe ville inte vara med på kort

image591
Det grillades i vanlig ordning...

image592
Brasa a lá Zundastyle

image593
Våra 3 måste...klubba...vattenflaska...å hopprep.

image594
men absolut viktigast....våra pulsklockor

image595
Anneli stretchar

image596
Elin joinar

image598
Ylva var noga med fästet

image599
Elin, Anneli, Jessie och Wester

image601
Öberg mumsar i sig en riskaka

//gnurp

Lite smålyxigt ibland

Jag hade stora problem att ta mig upp ur sängen imorse, antar att kroppen behöver mer sömn i och med all träning än vad jag ger den. Lika viktigt som det är att träna är det att vila...my new mission som jag bara måste lära mig. 
Efter att ha tittat ut genom fönstret och insett att jag aldrig skulle orka gå till jobbet i regnet bestämde jag mig för att jobba hemifrån idag. Ibland har jobbet sina fördelar, lite smålyxigt liksom, men den friheten är väl snart slut den också.

Första känslan....åhhh va trött jag är 

Bästa beslutet än så länge....att jobba hemifrån

Måste lära mig....hoppa i säng före 00.00

Morgonens bästa...plattången, morgonfrissan efter gårdagens hårtvättning var inte å leka med

Ett måste...ta en promenad och få lite luft

Fundering just nu....vad ska jag äta till lunch?

BTW, ägaren till de här skorna kommer hem idag...
image589

//smålyxiga garpilarpen


Nu har fröken Wilda Väsby tänkt till igen...

Under vår "välkända" vinkväll knäckte fröken Väsby en skön kommentar...

Anneli- Nu lever du upp till ditt namn igen...

Jag- Va???

Anneli- "nu är du så där Garpensund igen"

Lite internt så där men lika roligt varje gång...man kan ju undra hur länge hon filat på den kommentaren....*ler*

//Garpen...numera även sund

Regnet öste ner över Zundaland

Trots motivationsbrist pga regnet kom jag iväg till träningen. Det regnade nästan konstant träningen igenom men det stoppade inte oss från att springa som aldrig förr. Det var faktiskt skönt att få jobba ordentligt och intervallen var helt ok tack vare pulsklockan och dagens födelsedagsbarn som sällskap. Vad vore träningen nu för tiden utan våra älskade pulsklockor????? 

Vi fick en förhandstitt på vad som händer i veckan och imorgon är det hopprep för hela slanten...hihihi...my favorite! Torsdagsträningen är lite av en suprise men vi vet att vi ska vara ute och att träningen ska innehålla ovala och runda bollar....hmmm.

Mailet från vår coach on tour var ju störtskönt, men jag vet inte om jag kommer att gillar de nya övningarna...men jag säger som alltid..hjälp JUST BRING IT ON COACH!

image588

//Gnurp som ska ladda inför hopprepsmaratonträningen imorgon....

Dagens födelsedagsbarn

image587
Tessan


Kirran, Zundalands egen informationscentral

Kirran ringde mig i fredags under sin tråkiga bussresa hem till S-vall och berättade att hon funderat på om det gick att sms:a till 112, dvs. SOS Alarm. Ibland undrar jag var hon får allt ifrån men det är det som är charmen med Kirran...du har aldrig tråkigt i hennes sällskap.

Kirran lovade att ta reda på om det gick att sms:a till SOS Alarm och idag fick jag svaret...
Man kan INTE skicka sms till 112, däremot är det något som antagligen kommer att fungera i framtiden, men alltså inte just nu.

Tack för infon Kirran! *ler*

image586

//garpilarpen

Dagens...

Dagens känsla...fy f-n vilket skitväder!

Dagens mat...blodpudding

Dagens aktiviteter...jobb + träning

Dagens "åh va skoj"...fick ett sms om kommande helg, kan bli skoj...

Dagens "jag vet inte om jag vill"....träna...JA...i regnet...NEJ!

Dagens bild...
image585 
Jag har verkligen gått i mina egna tankar idag...helt borta, jag skyller på det trista vädret.
ps. moroten var god iaf.

//gnurp


Grus...sol...svett & musik

Efter Grönan igår kväll valde jag att sova ut, jag klev upp strax efter 09.30 och valde att ta mig ut i spåret för en joggingrunda. Det är så skönt att ha all träning avklarad redan på förmiddagen, speciellt under helgerna.

Rundan kan sammanfattas så här....Gruset stänkte, solen sken, svettet rann och musiken var ljuvlig.... 

Nu ska jag ut i solen och försöka se om jag kan återfå lite av min bränna...

//gnurp...klar med veckans träning...jippi!

5-kamp på Grönan

Jag hade som sagt inga planer för fredagskvällen men efter ett samtal från fröken Wilda Väsby befann jag mig plötsligt på Grönan. Vi valde att promenera innevägen, längst vattnet, vilket var kanonfint. På andra sidan var jazzfestivalen i full gång och folk satt längs kajkanten och pimpla vin och myste i största allmänhet.

Anneli, Martín, Gabbo och jag bestämde oss för en 5-kamp. Alla skulle få välja varsin gren och vi hade en stor diskussion hur vi skulle göra med poängräkningen...skulle vi räkna poäng eller antal grenvinster. Jag föreslog grenvinster där den som vann fick 4 poäng, den som kom 2:a fick 3 poäng osv...notera att Anneli röstade ner mitt förslag *ler*.

Vi körde lite olika grenar allt från att slänga bollar i tunnor till gevärskytte. Efter två grenar insåg jag att jag skulle få svårt att vinna...jag liksom sög på allt kvällen till ära, men men man kan ju inte alltid vinna eller hur? *ler*.
Anneli var rätt het och låg i topp efter 2 grenar sedan kom motgångarna...vi skulle skjuta slangbella...Anneli fick en stor fet nolla i protokollet medan jag var bäst på 300 poäng.

Mellan grenarna åkte jag och Anneli en sak som bara snurra och snurra, jag trodde seriöst att den hakat upp sig efter ett tag och yttrade detta till Anneli. Jag mådde verkligen illa...onsdags kvällen poppade återigen upp i mitt huvud och jag var tvungen att fokusera på en skruv på botten av vår vagn för att inte spy, och hela tiden tjatade jag om att maskinen måste ha hakat upp sig för det tog verkligen aldrig slut. 

När 5-kampen var över var det dags att räkna poängen, jag fick fram Martín som vinnare.
Resultatet:
1. Martín
2. Gabbo
3. Anneli
4. Garp

Anneli började protestera och frågade hur det var möjligt efter att hon vunnit 3 av 5 grenar. Jag skrattade lite och sa att hade vi valt mitt system att räkna, dvs. att räkna grensegrar och inte poäng så hade du vunnit Anneli....ha ha ha
Det enda som stod klart var att jag var dagens loser alla kategorier...

Några bilder....
image584
Båthamnen vi gick förbi på vår väg till Grönan

image581
Anneli kollade in bilderna för Aquaria

image580
Efter vår "trevliga" onsdagskväll blir det vatten för mig numera.

image582
Killarna försökte få med oss att åka Fritt fall....A big NO NO fick dem som svar från mig och Anneli.

image583
Jag var tvungen att ta en bild på dessa killar som skulle köra dansspelet, vet inte om det var maskinen eller grabbarna det var fel på för Gameover kom upp på skärmen väldigt snabbt :)

//gnurp...kvällens loser

Back to normal...

Efter onsdagens äventyr tog jag imorse tag i mig själv och promenerade till jobbet, precis som jag brukar. Det gick inte speciellt fort men fram kom jag. I min ipod fanns det en del nya låtar som Kirran fått mig att älska, jag har verkligen öppnat mitt musiksinne en aning. Från att ha varit inne i en period med bara lugna låtar har det nu blivit lite fart i musiken.

Idag blir det ett par timmar till på jobbet sedan ska jag promenera hem och ta mig en joggingtur, dels för att gårdagens träning inte blev som jag tänkt mig...uppps... och dels för att jag känner för att träna. Idag ska dessutom pulsklockan på.

Har absolut inga planer för kvällen vilket känns kanon faktiskt, får se vad som händer med andra ord. En sak är iaf säker...det blir ingen onsdag i repris, den saken är klar!

Dagens jobbigaste...att kliva upp ur sängen till ljudet av väckarklockan

//Garpilarpen, back to normal

10 djupa andetag...lite extra hopp & en avslutande brownie

Elin hämtade upp oss och vi åkte ut till Bosön enligt planerna. Väl där var det bara att börja springa, uppvärmningsvarvet blev allt annat än uppvärmning. Kroppen fick jobba på ordentligt och så här efteråt är jag glad att pulsklockan var hemma.
Det blev en hel del djupa andetag, extra hopprepsintervaller och eftersom det pratades mat och sötsaker avslutade vi dagen med en brownies...det var vi värda, iaf i våra ögon.

//en sliten gnurp

I väntan på chauffören..

Sitter och väntar på Elin som ska komma och hämta upp mig, Kirran och Anneli och köra ut oss till Bosön för dagens träningpass. Med tanke på gårdagen kommer träningen bli ett äventyr i sig...

Tjing så länge!

//garpilarpen

Bilder från gårdagskvällen

image571
Det började lite oskyldigt med ett glas vin var

image572
Anneli

image573
Kirran hade sina nya skor kvällen till ära

image574
Anneli fixade håret vid busshållsplatsen

image575
Jag

image576
Anneli framför datorn

image577
Kirran förde över pengar under bussresan in till stan

image578
Anneli & Kirran

Gårdagskvällen går till historien...Kirran gästbloggar

Gårdagskvällen kan man sammanfatta med en kort rad...det började oskyldigt och slutade i kaos.

Kirran beskriver kvällen på sin blogg...

10 glas vin var för mycket..

Jag, Garpen och Anneli hade bestämt sedan länge att vi skulle ut och dricka vin. Planen var att sitta vid Helens krog vid slussen. Men regnet hängde i luften så det blev aldrig Helens. Vi hade lite tight med pengar allihopa så jag tog med mig en vinare jag hittade hemma och åkte till Garpen. Anneli hade gjort samma sak. så vi hade två vinare att börja med....


Det var så roligt att sitta och snacka, skratta och lyssna på musik tillsammans igen. Det var länge sedan vi bara umgick utan att svettas, vi tränar ju hela tiden tillsammans. Hur som helst...vi missade pendeln in till stan, och tog istället buss 515 från frösunda som gick till Odenplan.Vi började på Storstad.


Egentligen å skulle vi bara ha ett glas vin var, men jag var ganska snabb att tänka ut att en flaska skulle vara bättre, å visst var det mest ekonomiskt. Vi fick ju nästan 2 glas på den där flaskan. Skön stämning och snacket gick mest om Siwert Öholm, konstigt nog...


Efter Storstad gick vi upp mot Odenplan igen, vi hade passerat ett sommarställe som såg otroligt mysigt ut på vägen från bussen. Här beställde vi in ytterligare en vinflaska...snacket gick om det ena och det andra....till slut - Beställde vi in den för kvällen, 5:e flaskan vin. Detta var det stora misstaget....halvägs ner i flaskan slog det till.


Vill inte ens berätta men vi tog oss hem i en taxi, fick i oss lite mat men den ligger nu i kylen då vi knappt rörde kebabtallriken inatt...haha...Garpen bad till toalettgudarna tills hon somnade brevid porlinsstolen. Jag vaknade av att jag höll på att strypas av en tröjja som kommit runt min hals...det var inte ens samma tröjja som jag hade på mig på kvällen..


Nu...efter lite soffhäng börjar vi känna oss bättre. Både garpen och anneli funderar på att skippa träningen, å då var det verkligen tufft kan jag lova. Jag hade inte tänkt att träna ändå för jag har precis gått in på en penecillinkur.

huga ligen....det var många år sedan jag var sådär full. Men vi drack säkert 8-10 glas vin var....haha. Men gud vad kul det var!


Kram Clara


Alla verkar falla dit...en efter en

Facebook slog ner som en bomb i Norge för ett antal månader sedan och vi svenskar är inte sämre på att använda Facebook. Vi som pluggat utomlands kan med största sannolikhet hitta våra vänner på Facebook eftersom det finns utspritt över hela världen. Jag har länge tänkt på de som säger att de inte orkar skaffa ytterligare communities men trots det verkar alla falla dit...en efter en.

Några av zessorna har hängt på trenden (om det nu är en trend) och om jag får gissa så tror jag att vi kommer bli fle//r innan säsongen är slut.

//garpilarpen...nu med koll på sina vänner på andra sidan Atlanten.

Sovmorgon efter ett antal snoozningar

På senaste tiden har jag kommit i säng väldigt sent och gårdagen var inte något undantag. Precis när jag tänkte gå och lägga mig sappade jag på TVn och såg att ett av mina favoritprogram från förr NYPD var på. Jag tänkte länge och noga och bestämde mig för att se på avsnittet eftersom det var ett av de avsnitt jag missat. Jag vet inte vad klockan var när jag väl låg ner i sängen och sov men imorse fick jag lida för allt...

Jag hade ställt väckarklockan på 08.00 men när jag tillslut klev upp var klockan 09.30, det blev ett antal snoozningar och vid ett tillfälle orkade jag inte slå av larmet så jag bestämde mig för att ställa om larmet och sova lite längre utan avbrott.

Det är skönt att jag kan jobba hemifrån ibland, det underlättar ju dagar som denna.

Jag hoppas vädret håller i sig så att planerna för kvällen slipper ändras...hihi

Tjing och goodbye!

//Garp... som måste lära sig att gå och lägga sig i tid


En regnig kväll i Haga Parken

Träningen idag var en blandning av intervaller i olika former. Hopprepet var inte lika skoj idag eftersom vi åter igen stod ute på gräset. Jag och Elin löste det hela med att sjunga på gamla låtar för att få tiden att gå. Kommer ni ihåg signaturmelodin till Lotta Engbergs program, "Kär och galen"?
Det var en av låtarna som sjöngs...iaf nynnades eftersom vi inte riktigt kom ihåg texten. Sedan blev det en del Roxette låtar och även Lisa Ekdahls "vem vet inte du, vem  vet inte jag".

Efter träningen skulle jag och Elin cykla hem... jag kan säga så mycket som att det var två genomblöta cyklister som tog sig från ena sidan av Haga Parken till den andra, det var knappt nödvändigt att duscha efteråt...jag kunde vrida ur kläderna.

Dagens tips till zessorna...sjung under hopprepsintervallerna, tiden går fortare och glädjen är på topp.

Kvällens miss...de 4 personer som började grilla i Haga Parken precis i samma stund som regnet kom...hoppas maten smakade.

Dagens rätt..Fröken Väsby garvade när hon kom till träningen, anledningen...det hade inte regnat på hela dagen och efter vår lilla diskussion under gårdagsträningen ville hon minsann påpeka att hon hade rätt *ler*.

//gnurp

Tack Kirran

Efter lite en massa strul med bloggen bad jag Kirran om hjälp...hon testade några saker och nu bör alla (inklusive Fia *ler*)  kunna läsa bloggen utan förstorningsglas.

Tack Kirran för hjälpen!

//gnurp

Mer bloggstrul...powernap a lá garp...

Efter timmar av bloggstrul har jag nu äntligen lyckats få det hyffsat under kontroll tills det strular igen, för det kommer det att göra med all sannolikhet. Idag vägrade bloggen tom att lägga in mina inlägg så nu är jag lagom glad på mina rosa sidor. Saken blir ju inte bättre av att jag inte är något geni på alla dessa koder som man kan ändra hit och dit. Nu har jag iaf kopierat de koder jag har och sparat undan dokumentet utifall allt skiter sig igen.

Nu är jag helt slut, måste ta en powernap a lá garp innan träningen annars kommer jag aldrig orka.

Tjing tjing!

//En något irriterad gnurp

Ett effektivt skepp kommer lastat

Sitter på jobbet nu och funderar på att åka hem för dagen...känner mig liksom värd det efter en sjukt effektiv morgon. Under gårdagen hände det inte mycket från min sida, var inte direkt effektiv om jag säger så. Annat var det i morse...efter 3 snoozningar gick jag upp och satte mig på cykeln dagen till ära. Var på jobbet strax efter 08.00 och har sedan dess jobbat på och varit hur effektiv som helst. Skönt att få ordning på saker och ting som legat på hög under rubriken "måste göras men inte akut".

Eftersom jag alltid gillar ordning och reda, iaf för det mesta *ler* , kan ni ju tänka er hur mitt skrivbord ser ut. Det är mappar i olika färger och plastfickor välorganiserat i sk. "dropdownhögar", post-it lappar och mängder av färgpennor för alla tillfällen. Färgpennor är ett måste, don´t ask me why det bara är så....eller hur Öberg?

Nä, nu ger jag mig för idag...måste ju spara lite av min effektiva sida till kvällens träning också...hi hi

image570

//garpilarpen  

Diggar laget....Gillar hopprep...älskar blodpudding

Igår var det träning igen efter en dag av sol och värme. Vi intog Haga Parken som vanligt och vissa zessor hade fått lite färg under dagen. Det blev mycket spring igår under träningen och det var faktiskt rätt skönt trots att det var hyffsat varmt. Jag diggar verkligen laget, alla tar verkligen i, springer och numera även hoppar hopprep som kungar.

Gårdagen fick mig att inse att jag gillar att hoppa hopprep...men inte själv! När vi hoppar i grupp är det skoj och visst hörs det ett och annat F-n och skratt mellan varven, men det hör liksom till. Igår fick vi äran att slippa gräset och fick hoppa på grusvägen....vilken fröjd!!!! Inte undra på att man var grym igår.

När träningen var klar var jag vrålhungrig, hade inte direkt planerat mitt ätande under dagen så det blev några timmar emellan om jag säger så. Det blev blodpudding och det märkliga är att jag egentligen inte gillar blodpudding men efter att jag kom hem från Thailand har allt vänt. Nu kan jag till och med känna sug efter blodpudding...hur konstigt är inte det?

Gårdagens skönaste....Anki som log hela vägen igenom hopprepsintervallen...visst är det roligt med hopprep, men kanske inte så roligt eller?

Gårdagens vadslagning...under hopprepsintervallen påbörjades en diskussion hurvida det skulle regna eller vara soligt idag (tisdag). Fröken Wilda Väsby hävdade starkt att det skulle bli sol, fröken S-vall sa regn och det slutade med att fröken Wilda Väsby snäste lite kort...-"ja ja hemma hos mig kommer det iaf vara soligt!" *ler*

Gårdagens fröjd...att få hoppa hopprep på grusvägen istället för på gräset, även om det mer såg ut som en sandgrop när jag hade hoppat klart.

//gnurp

En halv söndag

Efter att ha sovit bort mer än halva morgonen åkte jag hemåt för att sedan träffa Kirran och hennes bror som var på besök. Vi lagade lite mat och pratade av oss om allt och inget.

Ikväll blir det antagligen Beck och imorgon börjar vardagen igen...

Ha det gott där ute!

//garpilarpen som undrar vart helgen egentligen tog vägen... 

Lördagen i Täby

Efter att ha upptäckt att min bloggdesign ändrats av sig själv satt jag uppe ett antal timmar under fredagsnatten och försökte lösa problemet. Jag är inte klar på långa vägar men har iaf börjat få hyffsat koll på läget.
 
Lördags eftermiddagen + kvällen spenderade jag i Täby, mina gamla hemtrakter. Kvällen innehöll bland annat...

image567
Tacos i mängder

image568
"Ett" glas vin slank ner

image569
Vi spelade Fia med hutt och som vanligt vann jag *ler*

//garp


 

Tillbaka till mina hemtrakter

Efter en skön förmiddag med löpning (mindre skoj, varmt och jobbigt), ditt och datten har jag nu åkt tillbaka till mina gamla hemtrakter, Täby. Jag ska på middag hos en kompis och därefter är kvällen öppen för förslag...vi får se var jag hamnar....
 
Dagens ord...spontanitet

Dagens jobbigaste...joggingturen som bara blev längre och längre

Dagens virrigaste... jag sprang ut till bilen i garaget och in i lägenheten 3 ggr eftersom jag kom på saker jag glömt.

Tjing så länge!

//gnurp

Nu har jag tömt mobilen på bilder

Jag använder knappt kameran i min mobil...trodde jag, men idag fick jag ett ryck och tömde telefonen på bilder. Här kommer några bilder som fanns lagrade...

image560
Emma under inkilningen förra året...vi hade jultema redan i sep/okt.

image561
Kirran...jag tror vi var på väg till Västervik

image562
Även jag fick vara med på ett par bilder

image563 
Skulle tippa att detta är på väg antingen till eller från Västervik.

image564
Gnurp X 4

image565
jag igen...

//garp

Bloggen strular

Jag loggande in och plötsligt var allt huller om buller med designen på bloggen...åhhhhhhh, jätte tråkigt...men jag ska fixa även om det tar en massa tid. Jag vill ju att allt ska vara som innan...



Skönt att kunna göra lite som man vill ibland...

Efter gårdagens kalldusch...eller snarare isdopp tog jag mig friheten att sova ut i morse. Jag vaknade vid 09.30...hur skönt som helst, då hade jag snoozat i typ en timme. Jag fattar inte varför jag inte ställer om väckarklockan och sover en timme i lugn och ro istället för att vakna var 9:e minut och trycka av larmet. Men imorse slog det mig att jag åtminstonde tränar magmusklerna eftersom jag måste sträcka mig en bra bit för att nå klockan...hihi, någon positivt kommer ju iaf ut av situationen.

Vid 10.00 satte jag på mig mina joggingskor, ipoden och faktiskt underställströjan, t-shirt + shorts och drog ut på en runda. Jag sprang i 40 minuter i väldigt bra tempo och gjorde även det gamla grundträningsprogrammet. Konstig känsla att vara klar med dagens träning redan innan lunch...men jag klagar inte, nu har jag hela dagen till att göra annat.

Eftersom jag jobbat mer än jag egentligen ska i början av veckan valde jag idag att sova ut och jobba någon timme hemifrån. Det är helt sjukt att jag redan jobbat 2 veckor sedan min Thailandsresa, tiden verkligen flyger iväg.

Det är bara några veckor kvar innan vi ska in i hall för första gången på riktigt..frågan är bara om jag blir "Bambi på hal is" eller kanske "hulken som skjuter dragskott"...time will tell, ska iaf bli sjukt skoj!

image558      vs. image559

//Gnurp 

Torsdagens träning gav mardrömmar

Fick höra från Jempa att gårdagens träning och upplevelse i det kalla vattnet gav mardrömmar under natten...

Detta hände i Jempas dröm...

Laget skulle hoppa från en bro ner i vattnet och sen skulle en helikopter plocka upp oss i det fria fallet....

Jempa bröt benet...

Svennar tyckte inte det va så farligt!!!


Måste tilläggas att Jempa vaknade alldeles svettig...ja, vad ska man säga...ibland är det tufft att vara en zessa! 

//garp

Badankor...Multitävling...en sur svan och en skön avslutning

Gårdagen på Bosön var en höjdare, på mer än ett sätt. Vi började med att bli indelade i 2 lag, jag tillhörde badankorna (med Wester som lagkapten) och det skulle visa sig senare att vi var allt annat än badankor. På schemat stod en Multitävling bestående av 3 grenar; terräng med ett bildäck, kajakslalom och slutligen simstafett.

Gren 1...Terräng med ett bildäck
Vi hade hyffsat koll på banan men reglerna hade vi mindre koll på visade det sig när vi väl gick i mål. Vi skulle springa en runda och samtidigt transportera ett bildäck med oss hela vägen runt. Laget skulle helst hålla ihop och det var där mitt lag missade lite i regelboken. Vi var först i mål med däcket men hade 3 lagmedlemmar som inte riktigt hann med resten av gruppen. Trots att vi var först hamnade vi på -2 poäng och det andra laget hamnade på 0 poäng. 
Vi kunde inget annat än att skratta åt tävlingen men i det stora hela var vi nöjda med loppet. Det måste tilläggas att vi såg ut som bilmekaniker allihopa, svarta om händer och armar och skitiga över hela outfiten....men vad gör det när man har grymt skoj!!!????

Gren 2...kajakslalom 
Vi delade upp laget 2 och 2, det enda kravet vi hade i laget var att sätta en person som hade provat på att paddla kajak förut med en som inte kände sig lika säker. Det visade sig att jag skulle paddla tillsammans med Jempa, en av Zundas kenyaner *ler*... vem som var van kontra ovan av oss har jag ingen aning om....
Vi var dessutom först ut och visste inte mer än att vi skulle ut från "minihamnen" och sedan runda bojar som låg rätt tätt i vattnet för att i slutet paddla på och runda en sista boj en bit ifrån. Jag satt längst bak i vår kajak och skulle styra...hmmm allt som hände var följande...jag snackade på som fan...Jempa fattade inte ett ord, något i stil med...

Jempa...-Akta kör inte på den sura svanen..hjälp...
Jag...-skit i den, vi sitter ju i en båt...paddla!!! (som värsta Hitlern...sorry Jempa)
 
Jag....- höger jempa, lite mer höger
Jempa...- ok
jag....- vänta, sluta paddla
jempa- varför det?
jag---vi glider fram nu...ta tag i bojen!
jempa...jag släpper nu, det här var väl inge bra hellre?
jag...- vänta, jag måste vända


så höll vi på ett tag tills det var dags att paddla på ut till den sista bojen och sedan vända skutan hemåt....

Jag...-vänta vänta 
Jempa...-vänta på vadå?
Jag...oj, jag pratar visst högt för mig själv...det var inget, paddla på!

Oavsett snacket ute på sjön lyckades vi ta oss i mål och det med bravur...det var sjukt skoj!!!!
Det var rätt jämnt racet igenom och stundtals var det nästan lite tjafs i "minihamnen"...-sluta fuska, hördes någon gång...åter bevis på tävlingsinstinkten i detta underbara lag.
Badankorna vann rättvist kajakslalomen och tjänade in ett antal sekunder inför sista grenen.

Gren 3...simstafett
Det var dags för slutet på multitävlingen som alla i laget fruktade...skulle verkligen Svennar och Mange tvinga oss att simma i det kalla vattnet??? Någonstans gick jag och väntade på att de skulle säga åt oss att vi slapp, eftersom det var för kallt...men det kom aldrig utan istället hördes...-"skynda er nu ut på bryggan iförda det ni ska bada i så kör vi igång".
Alla var tvungna att hoppa i och ligga i medan en i varje lag simmade, det var här lagmoralen kom fram....alla, oavsett lag peppade varandra och tillslut hängde vi alla på en rad och huttrade...måste ha varit en rolig syn.
Själva tävlingen behöver jag inte säga så mkt om, alla kämpade på i kylan och jag är mäkta imponerad av alla. Sedan det här med vårt lagnamn; Badankorna....hmmm, jag upplevde mig inte direkt flytande som en badanka utan snarare tvärtom, nära att sjunka till botten mer än en gång *ler*.

Vi avslutade kvällen med grillning och mys...a lá Zundastyle!

Tack för en grymt trevlig, rolig, slitsam, lagbyggande och skojig kväll!

//garpilarpen som gjort sitt första och säkert enda dopp i svensktvatten detta år.

Snott en lista från Fia

Denna lista ger mig resultatet på hur bortskämd jag är....hmmm mkt intessant!

[x] Mamma
[x] Pappa
[] Styvmamma
[] Styvpappa
[] Styvsyskon
[x] Bror
[]Syster
[]Systerson
[] Brorsdotter
[x] Mobiltelefon
[x] eget badrum
[x] eget rum
[]swimmingpool
[] Hot tub
[]gästrum
[x]Dator
[x] TV
[]Bastu
TOTAL: 8

[x] en säng lite större än normalt
[x] Mer än 4 par skor
[x] Solglasögon
[x] Klocka
[x] mp3spelare/iPod
[ ] en fungerande PS2
[] Nintendo Wii
[] Xbox som funkar
[] Nintendo 64 som funkar
[ ] Gameboy/ Advance
[] Gamecube
[] nintendo ds

TOTAL: 5

[] Poker-bord
[] Basketkorg
[] Hockeyspel
[] Biljardbord
[] pingisbord
[] Fooseball (fotbollspel)

TOTAL: 0

[x] Nattduksbord
[x] Stereo på rummet
[x] CD spelare
[x] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[] Dina föräldrar har gett dig kreditkort/atm kort

TOTAL: 4

[x] Jobb/sommar jobb, jobbar en gång i veckan
[] Shoppar minst en gång i veckan  
[x] har dyr parfym/cologne
[x] AIM/MSN
[x] Kamera/video kamera

TOTAL: 4

[x] Skoter/motorcykel/bil/moped/fyrhjuling
[] Gitarr/trummor/basgitarr
[] Piano/Keyboard
[] något annat instrument
[x] varit på en kryssning
[x] rest utomlands
[x] haft en personlig tränare
[x] dyra smycken
[x] träffat en kändis (flera)

TOTAL: 6

[x] Platt/locktång
[x] har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[x] har 1000 spänn på dig just nu
[x] kreditkort, debetkort eller bankkort
[x] rest i Europa
[] Varit på Hawaii
[x] Varit i USA
[x] Varit i Asien
[] Varit i Australien
[] Varit i Afrika
[] Varit i Sydamerika

TOTAL: 7

[x] Föräldrarna har bil
[] Jet ski/båt
[] Husbil/vagn
[] Jag har en bil

TOTAL: 1

[x] Hemmagjord mat nästan varje dag. 
[x] suttit i en limo
[] suttit i en helikopter
[x] äger en videokamera
[x] egen laptop
[x] egen dator
TOTAL: 5

TOTAL SUMMA: 40
1-22 = Ghetto-kid

23-32 = vanlig

32-40=rik brat

41+ = uppeklassens snobb

Jaha...då var man brat också, kanske bör ta med i mitt nya CV *ler*. Hmmm vet inte riktigt om jag kan hålla med om detta, skulle nog mera kalla mig för "prylintresserad" kanske.

//Gnurp...numera även Brat

Årets första dopp avklarat

Jag ska vara ärlig och säga som det är...jag har inte badat i en svensk sjö på flera år, det är helt enkelt för kallt. Men idag hade jag inget val...man ställer ju upp för laget! Som den badkruka jag är hoppade jag i men det var iskallt...verkligen iskallt. Känslan att ligga i, gav mig en bekräftelse på varför jag inte badar i Sverige..burrrrrr...det kommer nog ta flera år till nästa dopp, trust me!

Jag måste hämta krafter så allt om kvällens händelser kommer imorrn.

//gnurp som längtar tillbaka till poolen i Thailand

Har inställningen och viljan förändrats eller är det bara ren lathet?

Jag har under de senaste dagarna funderat över inställningen och viljan hos yngre spelare. Nu låter jag jättegammal men så är inte fallet riktigt än iaf utan jag tänker mig för kanske 6-7 år sedan. Jag har bara mig själv att jämföra med och vad jag funderat mest över är inställningen, drivet och viljan att lyckas som spelare.

När jag kom till Balrog var jag i juniorålder, hade lirat div 1 bandy ett år och jag visste att det skulle bli tufft. Det blev mkt tuffare än jag någonsin egentligen kunnat tänka mig, men jag gick in med inställningen att ge gärnet, lära mig så mkt som möjligt och bli bättre. Att komma till ett lag där alla mer eller mindre var minst 5 år äldre var en utmaning. De var större, starkare och hade mer rutin, både på plan och under försäsongsträning. Första träningarna var ett helvete, jag var sååååå trött och jobbade på allt vad jag kunde, jag vägrade att ge mig. Alla andra körde på utan några större problem....de var ju vana vid en tuff försäsong.
Det bästa av allt under den tuffa tiden var att jag kunde titta på tex. Hermine och Big som pumpade upp och ner i "sandgropen" och inse att med stenhård träning kan jag också bli så bra. Jag hade den bästa moroten, drivkraften någonsin precis framför mig, det var bara att se och lära. Viljan fanns alltid och att ge upp existerade inte ens i min kropp, det fanns bara en väg...det var att träna och bli bättre.
Efter ett antal veckor märkte jag en stor skillnad, jag hade blivit mkt starkare, snabbare och då blev även allt annat mycket roligare.

Försäsongsträningar är väl inte det roligaste kanske (om man inte spelar i Zunda så att säga *ler*) och många tjejer börjar inte med ordentlig försäsong förrän ganska sent vad jag vet, detta kanske har ändrats med åren. Jag vet att det kan vara otroligt svårt, tufft och jobbigt i början om man aldrig tidigare haft en bra försäsongsträning men det är ingen orsak till att vara lat eller skita i att ta i bara för att det går lite trögt.  Det jag vill säga är att jag tycker man väldigt lätt kan se vilka personer som verkligen vill någonting och vill utveckla sitt spel och vilka som ger upp, inte orkar ta i och som hittar på alla möjliga ursäkter för att slippa.

Jag säger absolut inte att alla yngre spelare är så här men min undran är om inställningen och viljan har förändrats eller om det bara handlar om varför man lirar innebandy. Vill man utveckla sitt spel och bli så bra som möjligt eller lirar man bara för att det är skoj och för att träffa kompisar? Svaret på frågan vet bara var och en...

Jag personligen kan inte förstå hur man som spelare inte inser vilka resurser man har runt omkring sig för att bli en bättre spelare. Försäsongsträningen är ofta upplagd som på ett silverfat. Det är bara att komma till träningen, ge gärnet oavsett övning och koncentrera sig på det man gör.

Jag har egentligen bara två saker att säga...

Resultatet av träningen visar sig med tiden men din karaktär syns på en gång!


Bit ihop eller bryt ihop...that´s your own choice!


//Gnurp

Gröt mitt i sommaren...väntan...visdomsord

Sitter på jobbet och har precis ätit lunch...det blev gröt...lite märkligt kanske men jag var faktiskt riktigt sugen på gröt, hur man nu kan vara sugen på gröt!!?? 
Gröt mitt i sommaren....hmmm... till mitt försvar kan jag ju säga att det känns ju nästan som höst när man tittar ut genom fönstret. Men ändå, ibland vet jag inte riktigt hur mitt huvud fungerar...men gott var det iaf.

Jag har insett att idag var en sådan där dag då jag hade kunnat jobba hemifrån, inte behövt ta cykeln och dragit mig hit...om det inte var för en liten sak. Jag väntar in ett viktigt paket som ska komma till jobbet, enda problemet är att det kan lika gärna kan komma imorgon, så här sitter jag och väntar på något som lika gärna skulle kunna komma imorgon...men vad gör man inte för att alla ska vara glada och nöjda?

Jag får offra mig för laget (i det här fallet, jobbet)..."Laget går före individen" som Mange så fint uttryckte sig under förra säsongen.

//Gnurp 

 

Soffpotatis och en intressant dokumentärserie...

I går var det min vilodag och jag hade bestämt mig för att inte göra någonting annat än att vila. Jag fixade lite med disk och tvätt men annars var det mest en Gnurp liggandes i soffan.

Jag såg bland annat en väldigt intressant dokumentärserie i två delar på TV 3, andra delen kommer i nästa vecka. Det handlade om hälsa, bantning och ett försök att gå ner i vikt till storlek 0, dvs den kända "size 0" som många kändisar strävar efter. Programmets två testpersoner var två brittiska journalister som till vardags skriver om hälsa, mode och skönhet. Båda tjejerna provade olika dieter (bland annat en juicediet) och mådde inte speciellt bra enligt dem själva, men det intressanta var hur deras syn på mat och deras kroppsideal förändrades. En av tjejerna gick ner 8 kg på någon vecka, hon såg minst sagt likblek ut och hade på den korta tiden nästan blivit besatt av sin vikt. Båda tjejernas humör och beteende sviktade rejält, resultatet av att inte äta någon riktigt föda.

I sista delen ska man nu få se resultatet, lyckas någon komma ner till "size 0" och i så fall, var det värt resan dit?????

Nästa onsdag sitter jag klistrad för att få se en mkt intressant fortsättningen...

//En något mer utvilad Garp

Ömmande kropp...sömn problem och vila i massor

Säg den kroppsdel jag inte har ont i... idag ömmar verkligen hela kroppen, från topp till tå.  Jag vaknade 04.45 första gången av att min arm domnat bort, nästan lite krampkänning. Därefter somnade jag om och hade så svårt att komma upp trots att jag somnade strax efter 23 igår. Efter gårdagens träning hade jag inga problem som helst att somna, jag var helt slut.

Att kliva upp ur sängen var som sagt stelt och ömmande, jag vågade inte riktigt känna efter utan intalade mig själv att det bara var att bita i det sura äpplet och komma igång. I vanlig ordning promenerade jag till jobbet, vilket var helt underbart skönt. Tack och lov blir det bara några timmar på jobbet idag sedan ska jag hem, lägga mig i soffan, titta på Oprah och bara dega...min kropp behöver vila inför morgondagens fight. Det blir att sätta på sig sitt fightingface och hoppas på det bästa.

Tjing e ling så länge!

//Gnurp... snart i viloläge 

Idag var det tungt...

Sitter med maten framför mig och orkar knappt lyfta gaffeln men hungrig är jag så precis som med allt annat idag är det bara att ta i.  
Idag var det tungt på träningen, vaderna var ömma från gårdagens hoppande. Kroppen ville inte hänga med huvudet idag men tack och lov fick jag skratta en massa för märkliga övningar fick vi avnjuta.

Det var en tuff träning men alla skötte sig kanon och flera av oss klarade "minuten" på hopprep utan problem (iaf vad jag intalar mig själv). Till och med Yazze fick kontroll på sitt hopprep efter ett antal varv....grymt tjejen!
Jag lånade Ylvas spot på gräset men inte f-n var det bättre än min ruta som jag så snällt lånade ut till Anneli. Det lutade och hade sten lite här och där så Ylva...du får mer än gärna ta tillbaka din lilla ruta ute på gräset.

Dagen till ära...nyklippt gräs i Haga Parken

Dagens mini test...vi valde "helvetesbacken" på uppvärmningen för att testa oss själva, det tog ett tag att komma upp men väl uppe på toppen kunde man börja andas igen...

Roligast idag...Svennar skulle visa en övning och tog tag i Öbergs ben, bålen skulle spännas och sedan satte han igång och slängde Öbergs ben...hela Petra flög åt samma håll, som en "snubbla på krattan effekt" och hon såg helt förvånad ut...alla vek sig av skratt...(åhhh vad var kameran när man behövde den???) Det var ett sådant där tillfälle som inte går att återberätta, man måste varit där för att förstå.

Smaken är som baken...delad...Yazze var stensäker på att Westers nya drickyogurt hade en eftersmak, nämligen falukorv....hi hi, Wester tog en klunk men verkade inte hålla med.   

image553
3 st måsten just nu...vattenflaska, klubba och hopprep...pulsklockan höll jag på att glömma,
ytterligare ett måste. 

image554
Elin och min cykel står fastlåsta...att bara ta sig till träningen var ett pass i sig...sjukt jobbigt. 

image555
Anneli in action, stretchar trots trasigt finger med en massa stygn i.

image556
Elin hängde på stretchklubben

image557
Trött, svettig, sliten och nästan lite blek...

Nu är det en efterlängtad vilodag innan torsdagens äventyr ute på Bosön tar plats...man kan ju undra vad herr Svennar har i bakfickan den här gången....hmmmm, en sak är jag iaf säker på...jag vill inte ramla i plurret...burrrr!

//Gnurp med ömmande muskler lite här och där

Dåliga vanor tycks sitta i

Det verkar som om jag nu kommit in i mina dåliga vanor igen gällande sömnen. Jag går och lägger mig alldeles för sent och resultatet av det är att jag knappt kommer ur sängen på morgonen och får skynda mig till jobbet. Jag lyckas dessutom nästan alltid att glömma något hemma, vilket gör att jag måste vända och kommer ännu senare till jobbet. Det blir liksom som en ond cirkel. Hur som helst spelar det inte speciellt stor roll just nu när jag är ensam på kontoret men dåliga vanor är inte det lättaste att bryta... 

Jag kom och tänka på det här imorse eftersom jag inte orkade gå (anledningen var faktiskt att jag var sen), tänkte variera mig lite och valde cykeln. Efter ca 100 meter insåg jag att jag borde ha pumpat däcken eftersom det knappt fanns luft i vare sig fram- eller bakdäcket. Jag tvekade verkligen ett par sekunder...skulle jag cykla vidare eller vända...hmmm. Valet är ju självklart men just då var jag väldigt osäker, halva kroppen (den envisa delen) ville fortsätta medan den kloka delen ville vända. Den kloka delen av mig segrade och jag vände hemåt. Jag lyckades fylla däcken med luft och sedan cyklade jag i "elitspeed" till jobbet, hann knappt igenom 4 låtar på ipoden....när hände det senast liksom?

image552

//Garpen

  

Jag gjorde mitt och resultatet...120 st fin fina bilder

Jag har tagit uppgiften på allvar och lyckats ganska bra tycker jag själv iaf. Elin fick sin skiva med bilderna från helgen, jag lyckades ta hela 120 bilder...don´t ask me how...kameran flyger bara fram lite då och då.
I helgen hade jag dock lite proffshjälp från några andra Zessor. Jag har ett snitt på över 100 st vid varje tillfälle (ett tillfälle?....Zundazessorna vet precis...det behöver inte avslöjas här.) Det finns en orsak till mängden bilder men det tänker jag inte heller avslöja här för då blir det ju ingen överraskning...

Inte helt nöjd...med Elin- & Garpenposerna, vi har börjat hitta rätt men när en av oss inte är fotogenisk behövs det ett antal bilder *ler*

Gillar...Blomma S, men det blev inte fler än 2 st i helgen.... vad hände??? Det måste ha varit för att svartögat inte gjorde mig sällskap.

Grymt att se...luggposen var tillbaka...nyklippt/självklippt och allt.

Snart är det dags...för videokameran att göra éntre...hi hi hi

Märkligt...efter avslutningsfesten kan inte svartögat ha sitt eget batteri längre utan kan endast "knäppa" med hjälp av vitögats batteri, men vad gör det...i Zundaland delar vi på allt....iaf nästintill :)

//garpilarpen

Promenad...jobb...promenad...hopprep och ännu mer hopprep

Så skulle man kunna sammanfatta min dag. Tog min dagliga promenad till jobbet men gjorde en liten omväg och traskade hela vägen till Mörby Centrum där jag lunchade med en kompis. Sedan var det jobb i ett par timmar för att sedan fortsätta min promenad hem. Väl hemma fick jag ett kortvarigt men uppskattat besök av Jempa som hade vägarna förbi. Hon var snäll nog att köra mig och Elin till träningen...TACK!

Väl på träningen klargjorde Svennar att fas 2 nu är igång och att det bara blir tuffare...
Hopprep var en av dagens stora uppgifter, laget börjar faktiskt se riktigt heta ut med repen. Om vi inte fått order från Svennar om någon speciell övning hittar vi på egna...allt för att sporra varandra och tävla lite. Vi hann även med att göra en "Zundarunda" av bryggan....Elin jag e grymt impad...inte lätt att vara sist.

Trött på...musiken i min ipod! Dags för en ny spellista eller varför inte lite ny musik för omväxlingens skull.

Gillar...hopprepsträning, jobbigt värre men såååå roligt.

Avskyr...vädret, vad hände med solen?????

Fungerar riktigt bra...tränings-och matdagbok.

Ett måste...Pulsklocka, klubba och hopprep

Dagens övning...."med livet som insats" som jag så vackert kallar den...krävs nog en del övning innan jag kommer våga mig på den där.

Dagens kommentar...(Svennar) - Vad gör ni direkt när ni kommer hem? (Jempa) -"Äter". Frågan är bara, hur gick det egentligen med maten Jempa????

I morgon är det dags igen...SÄGER BARA; BRING IT ON!!!!!

//gnurp

Helgen avslutades enligt tradition

Efter en rätt hektisk men sååååååå rolig helg hade jag bestämt träff med Frasse för att avsluta helgen enligt tradition, middag, uppdatering och eventuellt film. Det intressanta var att jag fick åka hela vägen till Täby och Skarpäng, till samma gata som jag är uppväxt på och där jag bott hela 19 år. Frasse satt kattvakt i sina vänners hus och bjöd hem mig, det blev lax med klyftpotatis...hur gott som helst!

Efter middagen och lite snack satte vi på en film och efter ca 15 minuter somnade jag, jag kämpade verkligen för att hålla mig vaken men ögonlocken ville annat. Jag mumlade lite snabbt att Frasse kunde väcka mig när filmen var slut....jag tog helgens andra "powernap a lá Gnurp"...hi hi uuuupps. Roligare sällskap får man leta efter *ler*

Lyckligtvis är söndagsmiddag en tradition så Frasse är van...vi har ju valt söndagar av en särskild anledning...

//Gnurp som måååååste gå och lägga sig

Hur gick det här till...?

Hämtade upp Elin vid 10.00 för att köra oss båda till Sveriges mecka...IKEA.
image537 

Där virrade vi ett par timmar i jakt på en present till Anneli...så var det iaf tänkt från början, men som så många andra gånger slutade det med att Elin och jag kom ut från stället med varsin IKEA-kasse.

På vägen ut bestämde vi oss för att köpa mjukglass med strössel, men redan där sket det sig. IKEA har nämligen slutat med strössel. Jag betalade och plötsligt stod jag som ett stort frågetecken med två st tomma strutar i handen och några servetter och fattade ingenting....vart var glassen liksom?  
Elin fattade betydligt mer än jag och visade mig en maskin som var tänkt för mjukglassen. Man skulle sätta in struten i maskinen och sedan trycka på en knapp, vipps så var glassen klar....så enkelt var det, snacka om självservice!
Näää, glassen fick ett stort minus från mig. Inte nog med att glassen inte var speciellt god...jag lyckades på något märkligt sätt stänka ner mina jeans med glass. Jag har fortfarande ingen aning hur detta gick till....jag menar, var kom glassen ifrån?????

På vägen hem från IKEA kände vi för att åka till Solna Centrum och handla lite toning till Elins hår. Väl inne i centrumet möttes vi av en rolig syn...mot oss kom en kvinna med en ketchupflaska ståendes på huvudet...ni vet som kvinnor och män i Afrika brukar transportera/bära saker på huvudet. Både jag och Elin stirrade som om vi sett David Beckham eller nått, vi fattade ingenting, men roligt var det iaf.

Väl hemma hos Elin satte vi igång att tona hennes hår...och under tiden vi väntade på resultatet surfade vi runt på youtube.

Jag åkte hem för att fixa till mig lite inför min och Elins tripp till Wilda Wäsby...fortsättning följer... 

Bilder från dagen...
image530
Elin på väg till bilen

image531
Jag har precis insett att jag lyckats få mjukglassfläckar på mina jeans...frågan är bara hur de hamnade där?

image532
Elin

image533
Elins toning och moi

image534
Elin shakar flaskan...

Resultatet...
image536

//Gnurp

Wilda Väsby levde upp till sitt namn

Jag åkte direkt från Elin hem för att fixa till mig lite innan vår avfärd till Wilda Väsby. Jag tog tag i min locktång för att se om jag kunde göra något underverk med mitt hår...det gick väl hyffsat iaf.

Resultatet av locktången....
image541
Surare tjej får man leta efter...ha ha *ler*

Jag och Elin hittade hem till Anneli utan problem, fast när vi steg in i lägenheten kände jag knappt igen mig. Senaste gången jag var där höll Anneli på att lägga golv, nu var det mesta klart och hur snyggt som helst.
Anneli bjöd på en buffé med hur mycket gott som helst och eftersom jag och Elin var zuperhungriga var vi först i kön.

image540 
Det fanns bland annat olika pajer, sallad, ost/skinka alt. tonfiskmackor och en massa annat

På kvällskvisten drog Anneli med oss ännu längre ut i skogen...vi hamnade på Kung Karl. Vi dansade loss lite innan det var dags att dra hem.

Dagens gärning....Jag stoppade ett bråk mitt på dansgolvet men fastnade med håret mellan vakten och en av killarna...allt jag fick ur mig var; -"neeeeeeeej mitt hååååår"! Kort därefter kommer vakt nummer 2 och jag knäcker ur mig i all hast; - "Läget är under kontroll" på Garpen vis, han tittade på mig och sa surt;-"fan heller, läget är inte under kontroll". I min värld var iaf allt under kontroll...Wilda Väsby levde upp till sitt namn återigen *ler*. 

Bilder från kvällen...
image542
Ström hade också hittat hem till Anneli...(Ström, Elin och moi) 

image543
Elin & jag

image544
Anneli

image545
Jag i telefon med Emma. Jag och Elin snackade även in ett låååååångt meddelande på Emmas telefonsvar, så hon hade inget annat val än att ringa upp...hi hi *ler*

image546
Hmmm...vem sa vad till vem egentligen????

image547
Elin och Anneli

image549
Vem är ägare till dessa skor?

image550
Jag och Anneli hade skoj

image551
Efter en lång dag tog jag en "powernap a lá Garp" i taxin på väg hem...hur skönt som helst!!!!










F som i fest

Gatufesten....inflyttningsfest....fest i största allmänhet...ibland måste man fira

Vill passa på att önska Kirran, jempa och Åsa good luck uppe i norr på Gatufesten. S-vall årliga festdagar går av stapeln och självklart är Zundaland representerat. Kirran glöm inte att hälsa din familj från mig!

Zundaland är i helgen representerat från Ystad i söder till Ö-vik i norr...inga detaljer får glömmas kom ihåg det ladiez!!!!

//Garp som lovat Wilda Wäsby ett besök under helgen  

Inte så värst ont än...

Tog min dagliga morgonpromenad till jobbet imorse...klädd i linne och korta shorts, lite väl optimistisk kanske , speciellt nu när jag sitter på kontoret och fryser. Jag har ju hela vägen hem också får väl börja jogga i värsta fall för att hålla värmen.

Trodde faktiskt att jag skulle ha ondare i kroppen i dag men det kanske kommer, det är ju en dag imorgon också. Känns fortfarande lika skönt att ha allt avklarat, kan nog leva på det här iaf till på måndag när det är dags igen att svettas, kämpa och skrattas för det har jag märkt, jag skrattar minst en gång per träning. Det tyder på bra underhållning om inget annat.

Jag pratade lite med fröken Wäsby igår på msn om hur kort tid det är kvar på försäsongen egentligen. I vanliga fall spyr man på allt som har med föräsong att göra men i år är det nästan tvärtom, man vill liksom inte att den ska ta slut. Kanske låter knäppt...men skillnaden nu, är att vi alla har personliga mål att uppnå och sträva/jobba mot vilket peppar en ännu mer. Jag kan lungt säga att denna försäsong har varit min roligaste någonsin, det är F-N skoj med försäsong...det trodde jag aldrig att jag någonsin skulle säga men nu kom det. 

//En fortfarande lika glad gnurp

Vågar inte känna efter men glad är jag iaf...

Nu har jag äntligen gjort det som ska göras inför fas 2, resultaten har jag inte fått men testerna är gjorda och det känns underbart. Undran och ängslan över att jag inte kunde vara kvar i juni och träna är som bortblåst nu...all press som jag hade på mig själv bara försvann...så himla skönt & det märkligaste av allt...det var så fruktansvärt skoj!
Visst, det är jobbigt som bara den men på någon märkligt sätt har jag roligt, allt som jag egentligen tycker är svårt och tråkigt har plötsligt blivit skoj och utmanande. Vet inte om det är att man nu äntligen har folk runt omkring sig som vet vad de pratar om och ett underbart lag som alltid peppar och pushar i rätt läge. Hur som helst, skoj har jag och resultat syns och det är väl därför man håller på?

Hann med Cooper, bänkpress, brutalbänk, Harres (eller vad det nu hette) och så ett annat test. Det var full fart från början och skönt att vi bara vara några stycken som turades om att köra.
Måste tacka Ylva för draghjälpen under Cooper, även om det var ett halvt varv före...jag hade koll och nådde ett av målen jag satt upp innan vi började springa...jag blev aldrig varvad av Zundas egen "Hulken".

Dagens kommentar går till Wester...helt ärligt svarade hon på Svennars fråga angående häckens höjd....-den är rätt precis liksom...(bra att veta är att Wester i detta läge stod gränsle över häcken)...som sagt, den var rätt precis *ler*. 

Vågar inte känna efter men morgondagens träningsvärk är bara att invänta men denna gång gör jag det med glädje....helt klart värt det!

Ett par bilder från kvällen...
image523
Ylva var nyklippt dagen till ära

image524
Det gäller att förbereda sig inför varje lyft precis som vilken tyngdlyftare som helst*ler*

image525
Närbild...

Dags för att gå hem...
image527
Elin kämpar för att få på sig jackan

image528
Anneli ville inte vara sämre...

Ingen gick hem förrän de såg Jessicas nya lägenhet
image529
Elin, Anneli, Jessica och Wester

//Garpilarpen som går och lägger sig med en lättnad och med stor glädje inombords

Snart dags för Bosön

Nu är jag klar för idag med att jobba, har iofs inte jobbat ihjäl mig men ändå fått en del gjort...körde en sk Thaistyle, dvs. man gör det man ska fast inte under stress och utan tidspress, det blir liksom gjort om det blir gjort....I like!

Har precis fått i mig lite mat och laddar inför Bosön med ett avsnitt av Will & Grace, när såg man det senast liksom...vet egentligen inte ens om jag sett det mer än typ 3 ggr innan. Men men jag behöver iaf inte tänka så mkt och det är precis det jag behöver just nu.

Vet inte riktigt vad som väntar ikväll ute på Bosön, om det stämmer det som coacherna sa i tisdags blir det cooper, brutalbänk och säkert ett par andra tester också för mig ikväll...som sagt jag har säkert en jobbig kväll framför mig...ja ja det måste göras så det är bara att tugga taggtråd ett par timmar till och sedan springa som om jag hade herr Wissman hack i häl.

Tjing så länge!

Yrvaken och plötsligt blev det bråttom med allt...och min plan för dagen sprack...

Jag har knappt haft några telefonsamtal till jobbet under veckan men i morse hände det grejer och jag som skulle ta sovmorgon var det tänkt. Jag vaknade av att jobbmobilen ringde kl 08.41, jag hann inte svara och det var väl lika bra det för hur hade det låtit...I don´t want to know, men inte himmelskt inbjudande iaf om jag känner mig själv rätt.

Hur som helst så vaknade jag och gick upp och stod i duschen när det ringde igen, jag insåg att jag aldrig skulle hinna fram till mobilen så jag struntade i att svara, tänkte att är det något viktigt ringer de säkert igen. Inom loppet av någon minut ringde det 5 gånger, fyra olika ärenden som jag behövde fixa och jag som inte tänkte jobba speciellt mkt idag utan ta det lugnt för att sedan jobba ett par timmar under eftermiddagen alternativt efter träning ikväll. Planen a lá Garp gick i kras och jag får nu jobba istället...puuuh.

Jag ska iaf ut och gå en sväng för luft är ett måste om jag ska orka dagen lång och jag antar att jag får sällskap...av min jobbmobil, har väl inget annat val en dag som denna...

//Gnurp som borde haft en plan B

Dagens dos

Idag har jag avverkat 12822 steg, summan av mina promenader till och från jobbet för väl på jobbet är jag en kontorsråtta som Fia så vackert uttrycker sig. 

image522

 

Hurra hurra hurra och så grattis förståss + en massa telefonsamtal

Det sa jag till min mamma idag, blev lite firande på kvällskvisten också. Alltid lika trevligt även om jag nu umgåtts flitit med mina föräldrar den senaste tiden i och med mitt besök i Thailand.   

Gick till och från jobbet idag igen, helskönt bortsätt från alla andra som också skulle gå, men jag kom ju fram iaf. Var på jobbet hela 7 timmar i dag, hann med massor så nu kan jag softa lite i slutet av veckan.

Jag har suttit i telefonen nästan hela kvällen, uppdaterat mig om mina vänners bravader och även uppdaterat dem om mitt liv, vilket framöver kommer att innehålla jobb, träning, mat och att sova.

//gnurp

Tillbaka till verkligheten

Då var jag tillbaka till verkligheten, dvs att jobba, träna, äta och skita...

Vatten och en järnvilja var det som tog mig igenom dagens träning...men va roligt att vara tillbaka. Det var jobbigt värre men så roligt på något konstigt sätt. Jag hade fördel när vi skulle hoppa hopprep eftersom det var det enda jag kunde utföra ordentligt i Thailand, visst var det jobbigt men helt ok ändå. Att hoppa på gräs var inte lagets favorit men efter ett antal svordomar gick även det bra.

Det är en grym känsla att komma ner på träningarna och kämpa sig igenom varje träning, känslan efteråt väger upp mot allt det jobbiga på vägen dit...

Jag säger bara...BRING IT ON!!!!

//Gnurp som kommer sova gott in natt

Back to work

Jaha, idag var det dags att sätta ner foten på jobbet igen efter 3 veckors semester. Nu är jag anställd på riktigt efter 6 månaders praktik med skolan...detta betyder även att jag nu kommer få betalt för mitt jobb....Jippi!...det tackar jag inte nej till.

På mitt skrivbord stod det en champagneflaska när jag kom...hmmm tänkte jag och började läsa kortet som låg bredvid flaskan. Champagneflaskan var min som tack för 6 månaders hårt arbete och slit. Blir väl att korka upp någon vacker dag... 

image521


Öppnade mailen och insåg att jag hade 14 jobbmail i min inkorg...det var bara att börja beta av ett efter ett, är fortfarande inte klar men ibland behöver man ett break...*ler*

Jag promenerade till jobbet idag, 50 minuter tog det och ipoden jobbade nog på lika hårt som jag. Ska ta mig en promenad hem sedan också för att sedan träna ikväll och få träffa alla (eller iaf några hoppas jag) zessor igen...tjohoo!

Back to work!

//gnurp in action....again!

Jag började där jag slutade...

Efter all tvätt, diskning och allt annat "roligt"...Not, ringde jag Elin för en liten springrunda, kändes som om det behövdes efter min hemkomst. Eftersom Elin spenderat söndagen på Bosön blev det en lugn runda, vilket passade mig perfekt. Jag hann och uppdatera mig om Elins nya arbetssituation och livet i allmänhet.
 
När jag kom hem var det dags för svensk mat...lax och bakpotatis...hur gott som helst! Nudlar, wok och kyckling i all ära men ingenting slår svensk mat.

Jempa ringde under kvällen så det blev ett par minuters uppdatering från hennes sida också...allltid lika roligt!

Nä, nu ska jag göra lite nytta...tex leta rätt på några av mina saker som försvunnit under resan hem till Sverige...hur lyckas man? Det är bara jag som kan göra det...Garpen i ett nötskal *ler*.

Tjing så länge!

//gnurp

En sådan där dag som man behöver ibland

Idag har det varit en sådan där dag som man måste ha ibland...jag har diskat, tvättat, vikt kläder, handlat och packat upp det sista. Inte alltid det roligaste men ett måste för att markservicen ska fungera. 

När jag handlade tyckte jag att allting var svindyrt, speciellt frukten. Hittade en ananas i fruktdisken och blev chockad av att se prislappen. För ett par dagar sedan köpte jag 2 st vattenmeloner och 3 st ananas för 18 kr..inte konstigt man reagerar!!!!

Fick ett samtal från fröken Estun eller Zundas ena kenyan vad jag hört...hihi, roligt att prata av sig lite även om jag fick prata av mig rejält med Kirran igår och blev uppdaterad på det senaste. Sedan ringde min chef och kollade läget...nu har jag och göra om man säger så, ingen semester här inte...fast han la till på slutet av samtalet att om jag känner för att jobba hemifrån om vädret skulle vara kanon, går det lika bra.....hmmmm passar mig perfekt! *ler*

//Gnurp som saknar Thailands billiga frukter

Jippii

Vilken skön känsla att ett blogginlägg inte tar timmar att skriva bara för att Internetspeeden inte är så snabb. Jag ska inte klaga över Internet i Thailand utan vara glad över att det fanns i huset för förra året jag var där fick jag åka moppe till ett Internetcafé dagligen för att kolla mail.

Bloggmässigt känns det iaf skönt att vara hemma, sparar både tid och tålamod!

//Garpilarpen

Åter i Sverige

Jaha, då var man åter i Sverige igen...efter 12 timmar uppe i luften var jag rätt mosig och illaluktande. Inte nog med att jag var trött sista biten från Helsingfors till Arlanda, jag hade 3 fulla finnar bakom mig som höll på hela resan och en av deras vänner bredvid mig...som sagt, 45 minuter i luften kan ibland kännas som en evighet.

Känslan att vara hemma....delad, gillade det lugna livet utan krav i Thailand men samtidigt är det skoj att komma hem och träffa vännerna igen.

Jobbiga...packa upp resväskorna och att tvätta!

Bästa...att få sova i min egen säng!


Stort tack....till Kirran som varit snäll nog att titta till min lilla lya.

//Gnurp med delade känslor
 

RSS 2.0