Skönt att få sitta i soffan

Jaha, då var man äntligen hemma och sittandes i soffan. Den här veckan har känts som ett enda flängande hit och dit, jag har knappt varit hemma (läs: bra att jag är den enda som måste leva bland d-råttorna).

Har avverkat mitt pass i Zone-cup och träffat några av zessorna ytterligare en gång denna vecka, skönt att vi trivs så bra i varandras sällskap :)

Nu är det sängen som hägrar för att ladda batterierna till morgondagen då ost ligger i fällorna ;)

//Gnurp...tröttare än på länge

Jag kommer inte ha något liv under april månad

Efter att ha suttit i möte halva dagen igår och även idag har jag nu insett att jag inte kommer ha mycket till ett liv i april månad. Orkar egentligen inte tänka på det nu men jag känner att jag mentalt måste börja förbereda mig.

Pratade med Jempa som så glatt vände allt till det positiva...


" Men du ska ju till Åland, det är 3 dagar och sedan åker ni ju till New York och då blir det 5 dagar till. Det är 8 dagar med skoj i april"


Haha...jag önskar att jag kunde se allt lika positivt som Jempa.


Nu är det dags för Löthallen...

//Gnurp


En Tages med rullesås tack!

Idag är det som alla andra fredagar...jobb, men sedan ska jag ta mig hemåt och joina Jempa för att ta oss till Löthallen för att göra lite nytta under Zone-cup. Till middag blir det en Tages med rullesås...för man kan ju inte vara i närheten av Löten och inte beställa en Tages...inte jag iaf :) 
Vikten av rullesåsen är enorm, utan den är det ingen Tages eller hur Jempa?

image1254
Tages med rullesås...mumsfillibabba!

//Garpen som ska inta sin lunch nu

Nästa projekt

Jag blev ju klar med avslutningsdikten i onsdagskväll eftersom jag glömt en viktig händelse som jag var tvungen att rimma ihop. Som vanligt ledde det till att jag kom in i ett flow och inte kunde sluta skriva så nu är dikten på 3½ A4-sidor. Jag har beslutat att dikten är klar nu för annars kommer ingen orka lyssna när det väl är dags. Det är nog första gången jag är riktigt nöjd, allt klaffar från början till slut och dikten kommer nog frambringa ett och annat skratt (läs: hoppas jag iaf.).

Igår när jag pratade med Jempa i telefonen kom hon på en idé som gjorde att det nu börjat klia i fingrarna på mig. Jag har tänkt på det förrut med inte orkat ta tag i det men eftersom avslutningsdikten redan är klar och det är ett par veckor kvar till avslutningen så kan jag nog tänka mig att ge det ett försök...

Jag tror att fler zessor kommer vara inblandade och hjälpa till utan att de vet om det...hihihi

//Projekt-Garpen har talat

Skönt att gårdagen är över

Igår var det full fart från att jag åkte till jobbet till klockan 22.00 när jag var hemma. När jag kom till träningen vid 18.00 hade jag inte ens hunnit läsa min privata mail, så jag hade en del att göra kan man säga. Att gårdagens ord var STRUL kan man lugnt säga men jag lägger nog till lite spontanitet mot kvällen.

Jag hade allt planerat och hade tom tagit bilen till jobbet för att hinna i tid. Under lunchen fick jag ett sms av Kirran som undrade om jag vill hänga på och se Mange Schmidt och CO efter träningen. Att jag svarade ja medförde en del ändringar i min planering eftersom jag inte hade duschgrejer nerpackade till träningen. Så logistik-Garpen fick göra upp en ny plan och på vägen hem från jobbet ringde jag Jempa och surrade. Jag kan väl säga så mycket som att det inte var många ord som var korrekta från min mun...jag sa Båstad i stället för Åland...stress kan verkligen förvandla ord och tankar till allt möjligt :)

Att få avsluta dagen med rappande grabbarna Mange Schmidt och CO var kanon, skönt att få gunga med i några toner.

//Logistik-garp som var lite spontan igår

Visste väl det...

Veckan har rullat på nästan för bra för att vara jag och jag har haft på känn att snart händer det något. Mycket riktigt...STRUL är ordet för dagen och jag vill bara att dagen ska ta slut...usch!

//Garpen

Avsluta precis som jag startade säsongen

Idag var "the red one" tillbaka i mina händer under träningen. Jag har bestämt mig för att avsluta säsongen på samma sätt som jag började den och med tanke på dagens skottövningar så kommer jag inte ångra mig. Jag fick till några riktigt sköna skott så nu gäller det bara att börja använda dem också.

Dagens sötaste: Figge som hade vägarna förbi

Dagens fokus: skott

Dagens skönaste: vi slapp bygga eller ta ner sargen, när hände det senaste?

Dagens mest irriterande: ännu mer jobb för ingenting

Dagens "jag visste väl det": att vi zessor kan skjuta slagskott

//Gnurp som nog aldrig kommer släppa "the red one"

Oj, vad det har hänt grejer...

Jag lunchade med Lykke idag, var verkligen år och dagar sedan vi sågs privat och inte på en innebandyplan någonstans i Stockholm. Jag och Lykke spelade innebandy tillsammans i Högdalen (samma lina faktiskt tillsammans med Frida Eriksson (läs: numera Stenvall i IKSU) och stadslaget tillsammans och under vår lunch poppade mängder med minnen upp och jag blev uppdaterad på vad som hänt sedan junistiden i Högdalen.

Lykke hade riktigt bra koll på vad som hänt under alla dessa år och jag blev förvånad över hur många som gift sig och skaffat barn/väntar barn. Att vissa personer lyckats rent karriärsmässigt var inte direkt någon överraskning (läs: duktiga och motiverade redan som unga) , men riktigt skoj att höra att de hamnat precis där de drömt om att hamna.

Tack för en trevlig lunch Lykke!

//Garpen som är mätt och belåten

Lunchsällskap

Den här veckan kommer min lunchlåda och min dator bytas ut mot lunch med roligt sällskap. Idag blir det en blogglunch blandat med innebandy och säkert en hel del uppdatering från söderort.

//Garpen


Pusselbit 3 & 4 på plats

Idag satt jag och Öberg och hade oss ett informationsbyte över msn och man kan väl säga att pusselbit 3 & 4 sitter på sin plats och Åland känns ett stenkast ifrån oss.

Jag hann till och med att terrorisera Hanna som inte ens var online :)

//Garpen

Yes, äntligen!

Då var vi äntligen klara, New York-hotellet är bokat och nu återstår bara det roliga...nämligen själva resan. Att ett litet "klick" kan ta bort så mycket tyngd från ens axlar visste jag inte förrän Kirran först fick error men sedan fick igenom bokningen...så himla skönt!

New York...here we come!...snart iaf :)

//Gnurp som är fett nöjd

Jag vill också!

Pratade med mamma idag som inte var sen med att berätta att de skulle ha ett poolparty för 60 personer imorgon. Det enda jag fick fram var...JAG VILL OCKSÅ!

Fatta...sol, värme, vänner och en stor pool...kan det bli mkt bättre?

image1253
Jag kan lova att partypoolen är större än den här...mycket större!

//Garpen som längtar efter sol & värme 

Paus i effektiviteten

Jaha, bara ca 3 timmar kvar innan jag ska ta bilen (läs: snoozade i 90 minuter imorse så bilen fick ta mig till jobbet istället för mina ben) hem till Kirran. Idag ska det ske, det vi tjatat och gnatat om i över en månad...New York-hotellet ska bokas. Jag har bestämt mig för att inte lämna Kirrans nyrenoverade lägenhet förrän vi har papper på att vi bokat hotell.

Jag hörde rykten om att jag ska bli bjuden på tjockpannkaka a lá Isen, fast gjord av Kirran...ska bli intresssant. Sist jag stod i köket med Kirran gjorde vi glutenfria blåbärsmuffins och det gick väl sisådär...haha

image1250

image1252

Som sagt...jag tror det kommer gå bättre denna gång *ler*

//Gnurp

Konservöppnare någon?

Jag hade idag med mig en tonfiskburk till jobbet som jag skulle använda i min lunch. Började göra i ordning min mat och upptäckte ganska snabbt att jag glömt konservöppnare...haha, så var det med den lunchen.

Ibland tänker jag lite och ibland inte alls... *ler*

//Gnurp som är en tonfiskburk rikare...men fortfarande hungrig

Ett steg närmare Åland

Igår snubblade jag över en pusselbit i planeringen inför Åland och nu återstår det lite informationssökning från min sida sedan är vi på G...nästan iaf.

//Garpen med ena foten på Åland

Teknik och ett smakprov av försäsongen

Det var full rulle från start på gårdagens träning och det blandades teknik, massor av teknik med "två mål". Jag, Ylva och Kirran jobbade tillsammans under övningarna och det var verkligen fokus. Jag tror aldrig jag dribblat så mycket under en och samma träning tidigare. Det var jätteskoj och en träning som verkligen passar mig men som det sällan finns tid för. Grabbarna grus hann tom gå runt och ge tips på saker vi kunde förbättra och tänka på, riktigt bra eftersom man sällan själv ser vad man gör fel.

Vi inledde träningen med ett smakprov av sommarens försäsong, det var knäböj, styrka, hopp mm och jag tog nästan slut bara av känslan och vetskapen av försäsongen. Jag tror inte någon zessa glömt hur jobbigt vi hade det i somras, men känslan vi hade i augusti var oslagbar...tränade till 1000!

Divan blev veckans zessa, haha och det medförde att jag måste skriva till en vers i avslutningsdikten. Jag hade totalt glömt bort den delen...divalaterna ;) Tack Jea för påminnelsen!

Elin tyckte jag var hemlighetsfull igår...jag sa samma sak, fast om Elin...hmmm, jag undrar vad som egentligen hände i Göteborg i helgen Elin...tell me!!!! ;)

//Gnurp med blicken i mål

Måste ge Väsby lite cred

Äntligen fick de vinna sin första match i div 1 Östra och trots att det tog 17 matcher är det viktigaste att laget inte gick "nollade" genom serien. Jag kan bara tänka mig jublet efter slutsignalen :)

Grattis Väsby!

//Garpen

Inga fler ursäkter och byte av låt

Jag har satt en diagnos på mig själv. Jag är nu mera F-R-I-S-K från allt som har med förkylningar att göra och därmed finns det inga fler ursäkter till att inte promenera till jobbet och faktiskt utnyttja min egen tid på morgonen.
Imorse fick jag till det perfekt tidsmässigt, träffade tom brorsan min på vägen och blind som jag är såg jag inte att det var han förrän jag praktiskt taget stod på hans tår :)
Inte nog med att jag inte såg min bror, jag hade hög musik i hörlurarna så det spelade ingen roll att han praktiskt taget stod och skrek på mig...jag var borta i mina egna tankar.

Jag upptäckte imorse att jag drabbats av "Kirran syndromet" från i somras när hon inte kunde lyssna på en låt mer än en minut innan det var dags att byta igen. Imorse kunde jag inte bestämma mig för varken spellista eller artist så jag lät låtarna bara rulla i bokstavsordning och därav byte av låt hela tiden.

Kanske dags att fixa nya låtar...

//Gnurp...en riktig periodare när det kommer till musik 


Sportlov, ny vecka och sista träningsveckan med avslutande match

Jaha, då var det måndag, ny vecka, nya krav och nya möjligheter. En del människor har sportlov och jag skulle ljuga om jag inte sa att jag är avundsjuk. Men nä, jag sitter här vid skrivbordet denna vecka också, den enda skillnaden är att den här veckan är lite speciell...

Det är sista träningsveckan för säsongen som avslutas med en seriematch. Sista matchen för säsongen...känns märkligt, var tog säsongen vägen liksom?
Det känns som om vi precis avslutat försäsongen och ska in i hall och nu plötsligt är våren här och avslutningsfest och annat skoj planeras in.  

Det sägs att tiden går snabbare när man blir äldre...kan inget annat än att hålla med!

//Garpen...kontorsråtta även idag

Sagas förklaring på ordet skrufs

Som jag skrev i ett tidigare inlägg introducerade Saga oss i laget för ett nytt ord. Ordet var skrufs och nu har tjejen kommit med ett litet förtydligande. Förklaringen till ordet är: Ett litet skräp som är på en plats där man inte vill ha det (precis som det vita i apelsinen).

Tackar Saga!

//Garpen som nuförtiden kommer nyttja ordet skrufs

Avslutningsdikten är färdig

Jag satt uppe sent i fredags natt och slutförde avslutningsdikten för säsongen 07/08, resultatet: 3 st A4-sidor. Det låter kanske mycket men då får man faktiskt tänka tillbaka på allt skoj som hänt under säsongen och då inser man att jag säkert skulle ha kunnat skapa 3 sidor till.

Nu väntar jag bara på datum, tid och plats för avslutningen...

//Garpen 

Skavsårsstövlarna fick en chans till

Mina "kända" skavsårsstövlar (par 2) fick en chans till i helgen och jag kan glädjande nog berätta att de inte gjorde mig besviken. Stövlarna var supersköna men jag hade garderat mig med lite tejp på hälarna utifall. Efter en lyckad helg ska nu stövlarna få jobba lite framöver...


image1209

//Garpen som återigen gjort ett bra inköp (trots lite smärta)

En tjejhelg med avslutande Prison Break-maraton

Efter en sen natt beslutade vi oss (när vi vaknat) för att dega i soffan och genomföra ett Prison Break-maraton. Vi såg avsnitt efter avsnitt och jag insåg att jag inte riktigt har haft koll på hur allt startade. Snacka om att tiden går när man sitter och tittar på ett maraton...

image1244

Tack för en kanonhelg tjejer!

//Gnurp

    

Spontanitet i mina gamla hemtrakter

Jag inledde året med att säga att jag skulle bli mer spontan och inte planera allt jag gör och i helgen blev jag påmind om spontaniteten...tack Mutola och Leniz!

Efter basketmatchen som Täby vann med 99-33 åkte vi (jag och Leniz) hem till Mutola. Vi avverkade en middag, lite skitsnack och påbörjade sedan att se på melodifestivalen men eftersom de flesta låtarna sög, stängde vi av och började sjunga själva. Men varierande insatser sjöng vi som aldrig förr och när kvällen började närma sig utgång var inte jag den enda som tappat rösten.

Favoritlåten för kvällen...A night of passion med The poodles

Man kan kortfatta kvällen i ett par ord...spontanitet, a night in passion, Thailand och glad påsk! Hur allt hänger ihop kommer jag inte förklara, det stannar mellan oss som var där och lägenhetens alla väggar.

Bilder från kvällen
image1245
Leniz skjuter straffkast

image1246
Maria och Lena sjunger sig hesa

image1247
Singstar

image1249
Lite snacks  åkte ner i magen under kvällen

image1248

//Garpen..spontan som aldrig förr ;)

Då var det klart

Huddinge IK vann dagens match mot Falun ungdom och tog därmed seriesegern i div 1 östra och får nu kvala för en elitserieplats.

Då får man väl passa på att säga: Grattis Huddinge IK!

//Garpen

Basket i mina gamla hemtrakter

Idag har jag vait i Täby och kollat basket och lekt proffsfotograf, blev en del bra bilder. Nu sitter jag hemma hos Maria och väntar på att hennes Singstar ska komma igång...det blir utgång ikväll och dagens ord (enligt mina vänner) är spontanitet. Att vara i sina gamla hemtrakter och samtidigt vara spontan betyder livsfara...haha.

Ha en underbar kväll...det ska jag ha! ;)

//Garpen


Veckans belöning

Jag har nu konstaterat att glassbåtar är underskattade. Idag blev jag inspirerad av Ålandsresan som vi zessor eventuellt kommer att genomföra och båtresan dit. Jag bestämde mig för att köpa en glassbåt dagen till ära eller snarare veckan till ära...lite som en belöning. 

Jag har numera en ny favoritglass...

image1242
mums...

image1243
Det bästa med glassen är första tuggan...när chokladöverdraget går sönder och tuggan ger ett härligt ljud 

//Gnurp med en glassbåt i magen

Projekt och planering i massor

Det märks att våren är på gång och att man vill aktivera sig. För mig märks det genom att jag plötsligt har massor av nya projekt att planera. Jag får ju skylla mig själv lite också eftersom jag ofta väljer att vara den som tar tag i saker och ting. 

Så här ser det ut just nu:
- Det ska bokas hotellrum i New York
- Fixa smarta 25-års presenter a lá Gnurp
- Skriva klart avslutningsdikten
- Planera Zundas reunionfest
- Fixa anmälan till Ålandsturneringen

Känns nästan som att en semestertripp skulle sitta fint när våren är över...ska iofs till New York med Kirran men känner jag oss två rätt, kommer vi vara helt slut när vi kommer hem :) 

//Planerings Gnurp

Kommer zessorna att inta Åland?

Det är den ständiga frågan som förhoppningsvis får ett svar i början av nästa vecka. Visst vore det skoj att få avsluta säsongen precis på samma sätt som vi började...ute på en ö. Vi byter ut Bosön mot Åland och sätter ön i gungning.

Jag ska mé, ska du?

//Gnurp


Inga planer i helgen?

Här följer några tips till dig som inte har gjort upp några planer till helgen...Saker du kan göra för att reta upp folk!

 
1) Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på.
Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in.
 
2) Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst.
 
3) När någon ber dig om hjälp, Säg jag delegerar!

4) Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha
pommes frites till det?

5) Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg
 
6) Utveckla en onaturlig skräck för kontorsapparater, speciellt
datorer.

7) Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När
alla har kommit över sitt koffeinberoende, byt till espresso.
 
8) I minnesfältet på alla dina inbetalda räkningar skriv: För
sexuella tjänster

9) Avsluta alla dina meningar med: "I enlighet med profetian."
 
10) Använd inte punkt
 
11) Så ofta som möjligt: hoppa istället för gå.

12) Fråga folk vilket kön de tillhör. Skratta hysteriskt när de
har svarat.

13) Specificera att din drive in order är för att "ta med".
 
14) Sjung med på Operan

15) Gå på poesiafton och fråga varför dikten saknar rytm.

16) Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud
hela dagarna.
 
17) Fem dagar i förväg talar du om för dina vänner att du inte
kan komma på deras fest för att du har huvudvärk.

18) Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn,
Rock Hard, eller varför inte Snöret......

19) När pengarna kommer ut ur bankomaten, skrik "Jag vann!","Jag
vann!"
"Tredje gången denna vecka!!!"

//Gnurp som redan har en del planer inför helgen

Saga kom med dagens ord

Under träningen klargjorde Saga för oss andra att vi ska börja använda ordet skruf  (läs: skruff), ordet kan vara felstavat.
Förklaringen till ordet lät väldigt trovärdigt och jag får nog återkomma med den korrekta förklaringen vid ett senare tillfälle. Men ett exempel på skruf (onödigt ting) är det vita i en apelsin som man alltid plockar bort samt de små "trådarna" som fastnar mellan tårna från strumporna och som inte är ludd.

Hängde ni med?
Som sagt, det blir nog en bättre förklaring vid ett senare tillfälle men jag tycker det är lite fräckt...Saga, du har inte fler ord på lager?

image1241

//gnurp

Veckans sista träning avklarad

Mange höll sitt ord och lät oss zessor ha skoj på träningen. Det var allt från handboll till frisbee och allt hade en gemensam nämnare...skratt. Det är sällan man lämnar Solnahallen utan att ha skrattat av sig.

När vi skulle dela lag var jag inte sen med att få fram 83:orna och de äldre mot de yngre och mkt riktigt var det 6 mot 6 med lite hjälp av Mange. Elin slet som ett djur oavsett vilken gren vi genomförde, Saga och Tessan dribblade bort mig under fotbollen och jag fick Yazze att trotsa sin höjdrädsla och hämta frisbeen som jag kastat lite fel (läs: slängde upp den på den ihopfällda läktaren, säkert 4 meter upp i luften).

Jag hade jätteskoj och skrattade mer än vad jag gjorde nytta...tur att vi håller på med lagidrott :)

Nu är veckans träningar över och en ledig helg väntar...

//Garpen
 

Energistopp i jobbet

Jag har tagit ett break från jobbet, ska stoppa i mig lite mat igen så jag orkar mig igenom kvällen träningspass. Mange har lovat något skoj (läs: han använde nog ett annat ord för skoj) men man vet aldrig vad grabbarna grus får för sig. Jag tänker mentalt ladda för (utgå ifrån)  att det blir fys så blir allt annat bonus.

Det känns skönt att vi redan har spelat veckans match (bortsett från att vi torska då) så vi får ledigt i helgen. Det enda är att jag ligger helt fel i dagarna eftersom jag är van att lira under helgerna.

Nu blir det banan+fil+musli för hela slanten...

//Garpen

Tillbaka i mitt nattliga TV-tittande igen

Igår kväll/natt konstaterade jag att jag nu åter är tillbaka i mitt nattliga TV-tittande. Det går sjukt bra serier nattetid och jag har extremt svårt att slita mig. Detta medför förståss att jag är jättetrött på morgonen och kommer 15 minuter senare till jobbet än vanligt (läs: skönt med flextid).

Varför går alla bra serier så sent?

//Garpen...trött från nattens TV-tittande


Blir det någon avslutningsturnering?

Jag pratade med Hanna på msn idag och hon frågade om vi skulle till Åland och lira (Hanna ska dit och lira) och då slog det mig...har inte vi pratat om det?

Fick dessutom en trevlig bild skickad till mig...från den gamla goda tiden då Steiner, Karlsson och Lena var med...

image1240
Prisutdelning för Zunda och Bajen

Btw. jag kom 2:a i skytteligan efter Bajens Therese Ordell (gammal lagkamrat från Balrogtiden) hur nu det är möjligt...det var på den tiden då jag fortfarande gjorde poäng.

Förresten var det inte förra året det blev världens grej när några Täbytjejer åkte dit som Tegel on tour? Jag som gammal Täbybo fattar direkt varför de valde just det namnet...haha

//Garpen

Dagens...

Dagens nummer 1: mitt c-vitaminbrus..smak hallon

Dagens känsla: rätt tom

Dagens musik: har valt tystnaden idag

Dagens humör: eftertänksam och lite låg

Dagens press: jag och Kirran måste boka hotell...nu har tom Sara & Evve hunnit före :)
 
Dagens måste: 1. hitta ett viktigt dokument 2. tvätta 3. Diska

Dagens lunch: soppa

Dagens tanke, gårdagens lärdom: Idrotten är allt grym ibland...

Dagens "jaha, där ser man": SVT filmar idag i våra gamla lokaler, 2 tr ner

Dagens konstaterande: ibland är det bra att köra slut på kroppen för att bli av med en förkylning...

Ps. Jag vet vem jag kommer nominera till årets "klubbskaftsbrytare"

image1231

//Gnurp

Vilken publikrysare

Gårdagens heta derby mot Spiders blev som det brukar bli när vi möts..spännande in i det sista och kamp efter varje boll. Igår var det spindlarna som inledde matchen bäst och vi hängde inte med i första perioden. I andra perioden var det ett "nytt" Zunda som klev in på parketten och vände ett underläge 0-3 till 4-3. I sista perioden vägde matchen och Spiders var sist på bollen och vann med 5-6 med 17 sekunder kvar att spela, det blev lite "Huddinge IK känsla" direkt efter matchen. Att torska i slutsekunderna är det värsta som finns...

Matchens hopprepslista...

image1234
Går till Carro och Jennie (domarparet)...
jag vet att jag tjatar om domarparen i serien men jag älskar när dessa två tjejer blåser i pipan i våra matcher mot Spiders. Det tillåts kamp, slit och ett och annat skitsnack...precis som ett derby ska få innehålla.

image1235
Går till Elin...
hur ofta gör man 3 mål i en match och inte får vinna matchen? Elin var grym igår och tog sitt ansvar...tom straffen som jag saknat var tillbaka...Grymt tjejen!

image1236
Går till laget...
that´s it!


Btw...mitt i allt skitsnack på planen igår fick jag minsann höra att jag har seriens sämsta balans...hahaha, skrattar än! Jag undrar vem som har seriens STÖRSTA käft...

//Garpen


Gårdagens lärdom

Idrotten kan vara grym ibland...

//Gnurp

I hörlurarna

Idag är det 3 st låtar (med 3 olika uppgifter) som varvas i mina hörlurar på jobbet:
- en låt blir jag glad av
- en låt ger mig pirr i kroppen 
&
- en låt blir jag grymt laddad av



Lisa Lavie- Angel
 

Colbie Caillat - Bubbly 

 

E-type - eurofighter live

//Gnurp som har tagit ett kort break från arbetsuppgifterna

Min målbild under lunchen

image1239

Oj, va spindlarna kommer få det jobbigt ikväll...

//Gnurp...ingen spindelfobi här inte

Ikväll smäller det!

image1238

//Garpen

Måndagsfika...Zundastyle

Idag intog vi konfen och valde att fika, mamma Grelsson stod för kakorna, Jempa fixade kaffet och alla andra åt :)
Papprazzi blixtarna for genom rummet och Jea var klädd i rosa, precis som om hon redan visst att hon skulle bli veckans zessa *ler*.

Det var skönt att se alla i civilakläder för en gång skull...händer ju inte varje dag direkt.

Btw. nu har laddningen börjat...imorrn intar vi parketten för sista gången den här säsongen och det kommer bli ett hett och tufft derby!

//Gnurp


Dagens lärdom

När en dörr slängs i ansiktet på dig öppnas en annan på glänt...

...det är bara att hoppas på att du inte är för yr, för att hinna dit innan dörren stängs igen...

//Garpen som vill lämna the office

Ny vecka...ny energi

Det är tanken iaf...

Soffpotatisen Garpen ska nu vara borta och effektiva Gnurp ska ta vid där allting slutade förra veckan. Lättare sagt än gjort men det jag tycker är mest frustrerande är att när jag äntligen kom igång och hade fått ordning på saker och ting, då blir jag sjuk...slår aldrig fel!

Men jag tror på ödet och det finns nog en mening med att jag blev sjuk...jag har bara inte kommit på vad...

//Gnurp


Haha, Hanna den bjuder jag på...

Läste inlägget där Hanna U hade googlat sig själv och fått upp följande klickbara länk (se nedan) tack vare mig...hahaha, vad ska jag säga Hanna...you are welcome! Att Hanna skulle hamna i samma inlägg som bajs kanske inte direkt var meningen men hon kom med tipsen och jag kände mitt ansvar att vidarebefordra dem :)

image1237
Vill du läsa bajsinlägget?

//Garpen


Inget att säga

Dagens match i Storängshallen finns det inte så mkt att prata om, men ett par korta rader kan jag allt bjuda på...

- Torsk
- Ett matchstraff och en 2+10 U
- Totalt 11 st utvisningar...säger en hel del om hur sönderblåst matchen var
- Ett brandlarm bröt ut på grund av brända bullar
- Efterslängar, snack och osportligt uppträdande var några av ingredienserna i matchen

Jag måste säga att Storängshallen hamnar i botten av mina favorithallar i Stockholm när det kommer till innebandy. Alldeles för många linjer och skrikiga färger på golvet eller vad sägs om en målvaktszon som är neonorange. Publiken sitter ca 10 meter ifrån planen och planen är liten. 
Som träningsanläggning utöver innebandyspel är hallen perfekt men jag föredrar fortfarande gamla Huddingehallen...

//Garpen
 

Det kallas för "smart"-shopping

Minns ni min klänning som jag köpte för ca 2 veckor sedan som jag skulle bära på glamour/gala festen? Den hänger kvar i min walk-in-closet oanvänd. Pga. min sjukdom i veckan var jag tvungen att tacka nej till festen...trist som *pip*, för hur ofta får man anledning att göra sig extra fin och fixa till sig under pågående säsong...? Det är nästan så att jag kan räkna upp tillfällena på en hand...

Men jag är stolt att jag för en gång skull köpte en klänning som passar till fler tillfällen istället för en klänning enbart för denna tilltänkta glamourfesten.


Smakprov av klänningen
 
//Garpen som hatar att tacka nej till skojiga inbjudningar


Rekord i antal besökare

När jag legat sjuk under veckan har fler och fler passat på att läsa min blogg och igår hade jag rekord i antal unika besökare...alltid lika trevligt. Jag är extremt nyfiken över vilka det är som läser bloggen (har koll på kanske hälften) men det lär jag ju aldrig få veta...

Förhoppningsvis ska ni snart slippa läsa om mina sjukdagar i soffan framför Oprah och istället få hänga med in i Zundaland och ta del om de sista fighterna för säsongen, avslutningsfesten, reunion-festen, New York-resan och mycket mycket mer.


image1233

//Garpen fylld med C-vitamin

C är dagens bokstav

C som i C-vitamin...

image1229
Jag är inget stort fan av c-vitaminbrus men den här med hallonsmak var kanon

image1232

image1230

image1231
Jag älskar bubblorna...

image1228
Dagens meny, C-vitamin i mängder

//Gnurp

Kartläsare till Huddinge

I morgon är det dags för nästan seriematch mot Huddinge IBS. Det jag minns från förra mötet är att vi vann matchen, samt att jag gjorde ett kanonmål efter en grym ass från Wester. Mitt minspel efter målet skrattar Wester fortfarande åt och jag kan bara tänka mig hur det såg ut...haha!

Vi ska för första gången spela i Storängshallen och jag ska agera kartläsare åt Jempa...det brukar gå bra så jag hoppas vi tar oss i mål imorgon också.

Huddingehallen vs. Storängshallen...svaret kommer imorgon

//Gnurp

Dags att ta tag i sitt liv

Efter några dagar i sängläge är det nu dags att ta tag i sitt liv igen. 
- Städa
- Diska 
- Tvätta
- Hämta mammas & pappas post
- Vattna blommor
- Handla
- Diverse småärenden

Japp...that´s life right now!

Ps. Frasse, lycka till ikväll och ring om du behöver hjälp att ta dig därifrån...hahahah!

//Garpen

Får kvälvningar av äppeljuice & thaimat

När jag opererade mitt knä 2002 fick jag lämna sjukhuset halvgroggy och sjukhuspersonalen vägrade släppa iväg mig med vanlig sjuktranssport. Så jag fick ringa min kompis Frasse som kom och hämtade mig. Jag har aldrig mått så illa utan att spy förrut och tydligen var jag grön i ansiktet. Hur som helst var vi ca 100 meter ifrån min ytterdörr då jag spydde i Frasses bil...lyckligtvis hade jag stulit med mig en spypåse från sjukan så bilen klarade sig :)

När mamma kom hem från jobbet serverade hon äppeljuice vilket gick bra till en början tills jag började kräkas ännu mer och det har nu satt sina spår...jag kan inte dricka äppeljuice utan att få kvälvningar.

Igår var min bror snäll nog att komma med mat till sjuklingen. Det blev thaimat som var helt ok men efter en stund mådde jag illa och idag när jag tänkte äta resterna fick jag kvälvningar och mådde illa bara av att titta på maten så nu kan jag inte äta thaimat heller.

Men andra ord måste jag tänka mig för vad jag stoppar i mig när jag är sjuk för det finns vissa saker som jag aldrig skulle vilja vara utan...

//Garpen 

Min personliga väckarklocka

Jag har mer eller mindre legat nerbäddad i ett par dagar nu och så fort jag somnat (läs: har säkert sovit i 3 timmar) vaknar jag av att min mobil ringer och det har alltid varit Kirran. Hon har varit lite av min personliga väckarklocka som alltid haft något intressant att berätta. Det värsta är att hon alltid får mig att skratta vilket inte är så populärt från min sida just nu eftersom träningsvärken sitter i :)

Tack för uppdateringen tjejen!

//Gnurp...på bättringsvägen 

Är det klart nu?

Igår tappade Sten sture en 3-0 ledning mot Bajen och fick bara med sig 1 poäng från Allianshallen. Min fråga är nu om serien är avgjord?
Nja, det är ju trots allt 3 matcher kvar men Huddinge leder med 2 poäng och har en match mindre spelad. Jag tror att det hade varit bra om Sten sture tagit 3 poäng igår för att öka pressen på Huddinge IK för visst vore det spännande om allt avgörs i sista matchen där Huddinge IK möter Sten sture? 

Huddinge har följande matcher kvar:
- Sala borta
- Falun hemma
- Sten sture borta

Sten sture har följande matcher kvar:
- Sala borta
- Huddinge hemma

//Garpen

Träningsvärk i magen

Gårdagens hostattacker gjorde sitt och gav mig världens träningsvärk i magmusklerna så nu kan jag inte ens skratta. Hur som helst är hostan nu borta och statusen börjar bli bättre, ingen feber och ingen hosta.

Det här med att ligga nerbäddad i soffan och titta på Oprah verkar ha gjort sitt :)

//Garpen 

 

Jag undrade var Emma hade tagit vägen

Förra söndagen var jag md Jempa och Foppa och tittade på Täby mot Engelholm och då funderade jag på var Emma Rothoff hade tagit vägen och varför hon inte spelade. Idag fick jag svaret.... 

Kan man ha ett mer olycksdrabbat första år i elitserien?

//Garpen


Det finns ett ord just nu...det stavas T-R-Ö-T-T

Igår tog jag som jag skrev i ett tidigare inlägg en powernap på 4 timmar mitt på dagen. Det följde jag med att somna klockan 22.00 och sov hela natten och vaknade vid 07.00. Min chef hämtade mig vid 08.00 för att ta oss till Gävle och efter en långdag i Gävle orkade jag knappt ringa Svennar och meddela att jag inte ska träna ikväll. Jag ringde och satt mig i bilen och sedan var borta...vaknade vid Järva Krog...hmmm...trött var ordet. 

//Garpen

En längre powernap än vanligt

Jag har precis vaknat upp efter en powernap på 4 timmar...det är nog dags att acceptera att jag inte är på topp! :(

//Garpilarpen

Hög feber och jag går inte ihop

När jag var mindre (7-8 år) hade jag riktigt hög feber vid två tillfällen och började hallucinera. Vid ena tillfället såg jag glasspinnar (88:an) komma genom fönstret och jag kände mig proppmätt och bad pinnarna försvinna. Vid det andra tillfället kände jag ormar slingrandes runt mina ben i sängen och skrek rakt ut och jag tror faktiskt att min fobi för ormar kom efter det tillfället.

Som sagt, jag och hög feber går inte ihop...

image1227

//Garp

Rykterna stämmer

Igår efter lunch kände jag att något inte var som det skulle, jag kämpade mig igenom dagen innan jag beslutade mig för att åka hem och bädda ner mig. Jag var borta strax efter att Gynning intog Moskva och vaknade upp mitt i natten av att jag hade feberfrossa.

Jag har varken tid, ork eller energi att vara sjuk...

När väckarklockan ringde imorse vågade jag knappt känna efter hur jag mådde...
Jag satte mig i bilen och åkte till jobbet, fixade ett par "måsten", pratade med chefen och åkte hem. Så nu ligger jag nerbäddad i soffan och halvsover.

Imorgon ska jag till Gävle med jobbet så då måste jag vara körklar...

//Garpen som hatar att vara sjuk


Tejp, massor av tejp + en ny-gammal klubba

Igår hade jag förberett mig bra med två färdigklippta skumgummiplattor och lite annat innan träningen. Jempa trollade fram en kanontejp och vips kunde jag vara med och köra...även fast de gjorde ont. Stundtals var det svårt att börja springa igen när jag stannat upp, men vad kan man förvänta sig av två öppna sår...?

Kan ju meddela att mina fötter inte känns eller ser speciellt mkt bättre ut idag, men det kanske inte var någon överraskning. Tack vet jag mina fula Foppa-tofflor på jobbet...min räddning just nu...
Det är kanske dags att jag lär mig kliva av när det är läge!

Inte nog med tejpningen, jag passade på att valla en gammal klubba (läs: testspelade) igår. Nu snackar vi gammal, ända från juniortiden i Högdalen. (Lykke, du hade också en sådan här kanonklubba...det minns jag allt!)
När några andra zessor såg min "fina" klubba hörde jag minsann ett och annat "- åhhh, sån där hade jag med, den var jättebra!". Ja, man kan väl säga att det gick bra...teknikbanan var som gjord för mig och min ny-gamla klubba.

Det är väl bara att byta linda och köra på...för vem vet, jag kanske börjar skjuta igen. Btw. fick ytterligare en påminnelse om att det är dags att börja avlossa...ett gammalt julklappsrim från tränarna.

//Garpen

Avslutningsdikten påbörjad

Jag brukar vara rätt så självkritisk när det gäller min insats i vissa situationer, oavsett om det gäller innebandy, jobb eller någonting annat.
Igår påbörjade jag ytterligare ett projekt...en avslutningsdikt a lá Gnurp. Ni som känner mig bra vet att allt brukar börja som ett miniprojekt och avslutas ofta som ett megaprojekt. Igår kom jag in i ett flow där allt bara flöt på och fantasin flödade rätt vilt. Jag måste faktiskt säga att starten på avslutningsdikten är kanon och jag hoppas fortsättningen blir lika bra om inte ännu bättre...

Det lär nog bli ett och annat skratt på avslutningen & btw jag tycker vi skippar tårarna i år (läs: Anneli, kan vi byta ut böööörja grina frasen till böööörja skratta?) ;)

Ps. om ni har tips på saker som hänt under säsongen 07/08 får ni gärna hojta till.

//Garpilarpen

Att skavsår kan ta så mycket tid & energi

Mitt liv kretsar just nu kring en sak...mina skavsår. Att två sår kan kräva så mycket tid & energi, det är ofattbart. Men jag har ju rutin om man säger så...


Träningsmässigt har jag inte bestämt mig för hur jag ska göra, känns onödigt om det skulle bli värre men samtidigt går det ju att tejpa...hmmm...


image1226
Kan skavsåret inte bara försvinna?


//Gnurp som är less på allt som har med skavsår att göra


Idag satt jag på läktaren

Efter en sen kväll ute sov jag riktigt länge och bara minuter efter att klivit upp ringde Jempa och undrade om jag skulle med och titta på Täby-Engelholm. Jag tackade ja och skyndade iväg till min gamla hemmahall, Tibblehallen. Väl på läktaren mötte jag Jempa och Foppa som hittat dit. Det var riktigt skoj att se hur Täbyspelarna utvecklats under sitt första år i Elitserien...Laura var kung som vanligt! :)

Jag satt nästan i halsen när jag såg att Sanna från Väsby hade en Täbytröja på sig...hur gick det till, vad hände, varför??? ja, frågorna var många och Jempa förklarade ett och annat men jag kunde fortfarande inte släppa det.

Matchen vann Täby...siffrorna minns jag inte som vanligt, men det blev typ 9-4 eller något. Sara bergström som provtränade med oss under försäsongen var grym och borde helt klart bli årets rookie om ni frågar mig.

Jag hade med mig kameran till hallen och det blev några bilder...
image1223
Fd. Zundazessan Laura ser ni längst bort

image1224
Laura in action

image1225
Täbytjejerna har precis gjort mål

//Garpen

Kvällen slutade på Max

Efter matchen kom Kirrans bror Johan och hämtade upp oss och vi fortsatte hem till Jessie för att fira hennes födelsedag. Kirran hittade en ny leksak och sprang runt och fotade oss hela kvällen. Kvällen hos Jessie slutade med att vi fick spurta 150 meter till bussen...i högklackat, kanske inte det bästa för mina skavsår men jag kom iaf inte sist...hahaha

Vi (Kiran, Elin, Frida, Foppa & jag) drog vidare in till stan och dansade loss och väl på dansgolvet var vi plötsligt en mer än när vi kom, jag och kirran fick inte riktigt ihop det eftersom vi kände igen alla ansikten...det visade sig att Ylva hade joinat oss och att Martina även fanns i lokalen...

Vi avslutade kvällen på Max vid 03.00 med ett GI-mål...(läs: iaf hamburgaren var GI)

image1222
Det blev en favorit i repris igår (läs: krullet var tillbaka)

//Gnurp med skavsår

Smärta och förlust

Matchen mot Sala/Silverstaden gick inte riktigt som vi tänkt oss, vi åkte på torsk. Siffrorna blev precis som i den första matchen 2-3 men den här gången var det vi som bara gjorde 2 mål. Vi gjorde stundtals en bra match och spelade bra men sedan kom dipparna och det ser ut som vi precis börjat spela innebandy. Jag har faktiskt inte så mycket att säga..vi torskade matchen och tappade ytterligare 3 poäng.

Matchens hopprepslista...

image1215
Går till: Tessan,
som återigen gör en kanonmatch och låg bakom ett av våra mål. Hon fortsättar att spela enkelt och avancerar framåt när lägena kommer, riktigt skoj att se!

image1216
Går till: domarparet,
mina nya favoritdomare! De blåser knappt i pipan och låter varje situation lösas på ett eller annat sätt. Vi spelare får göra upp innan de lägger näsan i blöt, de märktes knappt på planen igår och då anser jag att de gör sitt jobb.
image1217
Går till: Elin,
hon blev inte bara matchens lirare utan hon var min räddande ängel igår och plåstrade om mina skavsår i periodpauserna. Som alltid satte hon igår sina lagkamraterna före sig själv....1000-tack tjejen, jag är evig tacksam.

Cred till mig själv: Jag spelade matchen igår med smärta, skavsåren jag fick i fredags gjorde verkligen sitt och påminde mig om att jag lever. Tack vare Elins tejpning kunde jag genomföra matchen och det gick ok. Mina tekningar var återigen bra och jag vann alla utom en eller två tror jag. Anneli var tillbaka och tillsammans med Wester kunde vi tre rada upp målchans på målchans...det enda som saknades från min klubba och de andra två var sista peten in i mål.

Trots Elins kanontejpning såg mina fötter ut så här efter matchen...
image1219
Resterna av tejpningen efter 60 minuter

image1220
Vänster fot...som sagt smärta...

image1221
Högerfoten
Det var smärta när jag duschade kan jag lova!

Nästa veckas träningar kommer bli intressanta...

//Garpen




Laddningen är igång

Jag har laddat inför kvällens match sedan jag klev upp ur sängen imorse. Jag har varit iväg och shoppat lite (läs: lagt tankarna på annat håll), blev bland annat ett par jeans, en bh och volympuder för håret. När jag kom hem tvingade jag mig själv att se västerlänningar i tighta trikåer på TV i några minuter och det var precis som jag trott...tråkigt!

Har precis ätit upp min lunch och ska börja packa väskan, inte för att det är så mkt som ska packas ner eftersom det bli dusch och fix hemma idag. Efter match ska vi vidare hem till Jessie och fira hennes födelsedag...så det blir nog en lång natt :)
 
Nä, nu ska E-types Eurofighter sättas på högsta volym så jag kommer i balans ;)

image1218
Snart är det dags...

//Garpen  

Ny programidé

Nya programidéer var samtalsämnet på lunchen och jag fastnade för Fredriks förslag..."Brandman söker flamma"...tell me when and where and I will be there!


image1212

//Garpen

Hon fick den första X 5

Jag läste min kompis Lenas blogg och insåg att hon hade gjort ett inlägg angående en mycket speciell sak...ett papper av värde och betydelse. Det gjordes under vår gymnasietid antingen år 2000 eller 2001 och fatta att tjejen fortfarande har kvar pappret...helt otroligt!


Till saken hör att Leniz har en stor anslagstavla med saker från förr, priser, bilder osv och varje gång jag är hemma hos henne gör jag en minnestripp från förr och kollar in alla saker, papper och bilder...lika skoj varje gång.


Storyn bakom pappret är att jag alltid har varit lite kaxig (läs: ödmjuka Garpen har kommit på senare år) och sagt att jag kommer lyckas...jag har aldrig riktigt sagt i vad eller hur men jag lovade Leniz att hon skulle vara den första som fick min autograf och hon fick den X 5 ;)

Bildbevis...
image1211

Nu återstår det bara att se om hon får nytta av autograferna i framtiden...

//Gnurp


I huvudet på Garpen

Just nu är jag grymt glad att det är fredag...jag har verkligen ingen aning var jobbveckan tog vägen, det var måndag och nu plötsligt fredag...men men jag klagar inte snarare tvärtom.


Jag har förberett mig på en lång fredag men den kanske blir kortare än väntat....who knows...


I morgon är det dags för fight igen och det ska bli grymt skoj oavsett hall, motstånd och allt runt omkring. Det är dessutom Jessies födelsedag så jag får väl bjuda tjejen på en snygg assist eller nått, dessutom är min gamla vapendragare Anneli tillbaka igen *jubel* (läs: på tiden).


Jag funderar på att ladda inför matchen med shopping imorgon. Det brukar få mig på bra humör och Härskarens tips om att se västerlänningar i tights kämpa i skidspåret är ingenting för mig...sorry! Jag föredrar egotrippen till gallerian och spendera lite cash.  


Vad ska jag ha på mig imorgon kväll? (läs: tjejproblem, jag vet...!)


Kan man gå hem i strumplästen utan att bli uttittad...skavsår=smärta!

Hur fasiken kan jag ha missat att det är melodifestivalstart i helgen...jag som brukar ha stenkoll (läs: vad hände liksom?). Det brukar ju pratas i veckor innan första deltävlingen och nu poppar reklamen upp samma vecka...dåligt med pengar eller är det bara jag som är uppe på läktaren och äter korv med bostongurka, ketchup och starksenap...hmmm...

image1210
//Garpen

Att jag aldrig lär mig

Nu har jag gjort det igen...fått skavsår and guess what...jag fick det genom att använda mina nya stövlar utan något "skydd" över hälarna. Jag som vet att jag har känslig hud på hälarna efter alla tidigare skavsår. Jag får verkligen skylla mig själv...blir så lack att jag aldrig lär mig...ren lathet skulle jag säga men men life goes on...som alltid!


Låt mig presentera...
 "Skavsårsstövlar" par 2
image1209
Usch, vad jag hatar de här stövlarna just nu...men innerst inne älskar jag dem!

//Garpen in pain

Hålla ut några timmar till

Nu är det 2 timmar kvar innan jag springer ut genom dörren på kontoret och vidare till träningen. Mkt spel sa Härskaren i tisdags...passar mig perfekt en dag som denna. Känns som en sådan dag när kroppen behöver springa sig fri från alla tankar och måsten...

Undrar om Berit, Olga eller Svetlana vågar sig ner på träningen ikväll...jag föredrar iaf Öberg och Yasse i alla lägen!!!

Hahahaha...

//Garpen

Jakten på New York hotell går vidare

Jag och Kirran suger, vi utmanade varandra och bestämde dag när allt skulle vara klart och vad tror ni...det är nästan 5 dagar sedan och vi har fortfarande inte bokat hotell.

Jag satt igår kväll och kollade runt lite och fortsatte idag på lunchen och jag har kommit fram till att vi bara måste bestämma oss för vad vi vill prioritera...

- pris
- läge
- eget rum
- egen toalett och dusch

Det går att hitta riktigt billiga ställen men då får man dela badrum/dusch och eventuellt dela rum....känns ju lite halvskoj om ni frågar mig.
Den stora frågan är egentligen om vi vill hitta ett bra läge och spara tid och energi eller om vi vill spara pengar för mer shopping...hmmm...svår fråga...

image1006
2,5 månad kvar tills engelskan får jobba igen

//Garpen som inte kan bestämma sig

Är man trött eller när...

man kommer till jobbet och upptäcker att trosorna sitter ut och in?

//Garpen

På vinst eller förlust

Visste ni att...
image1208

Det måste ha varit säsongen när vi spelade oavgjort typ 5 matcher i rad...vi tog alla på en gång. Nu för tiden är det full fart framåt på vinst eller förlust :)

//garpen

Varför inte bjuda in sig själv

Fick ett sms på jobbet idag där min bror mer eller mindre bjöd in sig själv på middag hos mig, han frågade tom vad han skulle få till middag. Jag vet inte hur ni andra gör, men jag brukar vänta på en inbjudan...men tydligen inte min bror...

Hur som helst var det riktigt trevligt och han avslöjade till och med att en polare till honom ska gifta sig i sommar....jag satt bara och gapa och fick fram..."-hur fasiken gick det till!". Det roliga var att min brorsa hade gjort samma sak när han öppnat inbjudan.

//Garpen

Temat för Zundas reunionfest poppade upp i mitt huvud idag

Ibland får man sina bästa ideér när man sitter på toaletten och idag var det inget undantag...
Polletten trilla liksom ner...
Allt blir så självklart...
Som det blev idag...

Det finns en sak som har gjort att man på individnivå trivts så bra i Zunda och bland alla personer under alla säsonger och det kan egentligen bäst beskrivas med en mening. Den meningen kommer bli temat för Zundas reunionfest...iaf om jag får bestämma. Ska dubbelkolla med några om temat är "godkänt" innan det blir offentligt, men jag tror alla kommer fatta och hålla med om att det faktiskt passar kanon.

image964
Här är säkert några av dem som kommer dyka upp på festen
//Fantasifulla Garpen

Jaha, ska man över pinnarna

Igår var det premiär för våra repstegar att inta Solnaparketten och vi hade publik och allt. Svennar körde en snabbgenomgång av några (i hans ögon) simpla övningar (läs: träning lär väl ge färdighet...eller?). Jag och Kirran konstaterade ganska snabbt att vi måste lyfta på fötterna lite extra varje gång för att ta oss över pinnarna och hoppar vi baklänges är det megahopp som gäller. Det gick ju inte direkt super för mig men med lite träning kommer jag dansa samba som vilken brasse som helst. Min favvoövning med repstegen var just sambastegen...lite musik på det där och vi zundazessor kommer dansa samba nere vid "hörnflaggan" efter mål. 

I övrigt känner man att matchen mot Sala närmar sig, fokuseringen blir större för varje dag som går och det enda jag kan tycka är tråkigt är att matchen spelas i Råsta Park och inte Solnahallen. Men jag deppar inte för Råsta Parkgolvet tillhör mina favoritgolv.


Gårdagens roligaste kommentar står Jessie för...hon sa något i stil med...."- Kan ens unge inte gå när han/hon är 5 år bör man nog inse att något är fel". Att kläcka ur sig det i samband med den diskussion vi hade var riktigt skoj och alla började gapskatta.  

Det var förövrigt rätt tyst innan träningen (gentemot vad det brukar) och förklaringen fick jag redan på uppvärmningen...Kirran hade tandvärk! :) 

Några bilder från gårdagens träning...(dålig kvalitet) 
image1202
Det var premiär för Kirrans och min repstege

image1204 
Anki lyckades riktigt bra med att få klubba, boll och sig själv genom stegen

image1205
En glad Anki med sin repstege

image1206
Fia satt i andra tankar och vägrade släppa sin repstege medan Saga räknade sina vita "plattor" :)

//Garpen

Våragenda

Jag gick igenom kalendern och bläddrade framåt i tiden och kollade in min våragenda. Markerat med grönt kunde jag hitta några saker som glädjer mig...

- Avslutningsfest Zunda

- Reunion Zunda 00-08 (Med lite fix och trix ska vi nog kunna få ihop en)

- New York med Kirran

- Ett antal 25-års fester

 

image1203

 

Jag tycker allt blir så mycket enklare när jag har roliga saker att se fram emot.

//Gnurp


Hon försvann lika snabbt som hon...

"Duktiga Garpen" försvann lika snabbt som hon lös med sin närvaro (brukar det inte vara med sin frånvaro?).

- Snoozade i 1 h 15 minuter

- Fick springa för att hinna med bussen och blev ändå 20 minuter sen


Jaja, får väl promenera hem ikväll och se om "duktiga Garpen" kan hitta ut igen. I och med detta kan jag bara tänka mig vilket jobb jag måste lägga ner för att få hitta "Glamour Garpen" om någon vecka...om hon ens existerar...

//Garpen med kurrande mage


Tack för lektionen Nisse

Jag tycker det är skoj när de "unga" i laget lär ut saker till oss äldre, man blir aldrig fullärd. Jag kan exempelvis tacka Nisse för lektionen i backhandstekningar...nu ser jag mig själv som kung (Läs: ödmjuka Garpen pratar)...iaf hyffsat bra :)
Mitt stora "backhands"-ögonblick och den första riktiga backhandstekningen gjorde jag i matchöppningen mot Huddinge IK och mötte Sölveskog som är rightare. Jag vann tekningen klockrent och var inte sen med att tacka Nisse för lektionen när jag kom in på byte.

Vem står på tur att lära mig nästa trick...Saga eller kanske Anki?

//Garpen...numera backhandstekare

Som damlagstränare får man höra en del

När man som kille/man tränar ett damlag får man vara beredd att höra ett och annat och tränar man Zundazessorna får man inte vara känslig för någonting alls. Idag fick Grabbarna grus uppleva kacklet a lá Zunda under den gemensamma stretchingen. Det snackades mens och hur mycket man faktiskt blöder varje gång, sexualundervisning, lite av helgens bravader för att nämna lite och jag tror det blev för mycket för grabbarna som lite skämtsamt skrattade bort allt och faktiskt nämde att dem stod där...utifall vi missat det, vill säga.

Zundakacklet är bland det bästa och som tränare borde man lyssna med elefantöron för man kan faktiskt lära sig ett och annat...hihi.

//Gnurp som stod för uppdateringen i gymmet innan träningen


Svennar kommer inte bli miljonär innan han är 50...

iaf inte om man frågar "Svarens bok" som Jempa hade med sig. Vi hade lite skoj åt saken när vi insåg att hur Svennar än vände och vred på frågorna så skulle inga pengar ramla ner från himlen...sorry, men boken talar sanningen...fråga Jempa ;)

Träningen var kanon, det var skönt att röra på sig igen och träffa zessorna. Jag sprang med Fia och Tessan på uppvärmningen och fick veta allt om Fias bravader på kursen, riktigt intressant att höra. Btw...ett stort grattis tjejen!!! Tessan berättade om någon häxdoktor som hon skulle gå hos för sina benhinnor och när hon kom därifrån fick hon höra att hon inte hade problem med benhinnorna utan med allt annat...haha, jag tror stenhårt på häxans ord...eller ja, Tessan du fattar :)

Själva träningen gick hel ok, det var bra fart under två målet och det är som Kirran skrev i sin blogg...man kan liksom känna att det är match i helgen och fokusen har redan börjat.

Dagens första + får Anki av mig, det är riktigt skoj att se hur tjejen utvecklas och vill lära sig.
Dagens - sätter jag på mig själv och min förmåga att missa mål, speciellt ensam med målvakt....jag ska inte stå framför mål...that´s it! *ler*. Men jag kanske kan nominera mig själv till årets miss...har ju ett par lägen att välja mellan om man säger så.

Imorrn är det stegdags, dvs. premiär för våra repstegar...snyggast i stan...hihi...

image1202

//Garpen


 

Dagens låt

Eurofighter har spelats på repeat hela dagen...


//Garpen

Veckan har börjat bra

Idag har jag varit riktigt duktig...

- snoozade bara 3 ggr
- gick till jobbet...& hem
- blev klar med min största avrapportering ever
- besiktade bilen...eähh med hjälp av min kära bror
- ätit bra hela dagen

Nu ska jag snart iväg och köra min nybesiktade bil till träningen och få träffa zessorna igen...jippi, känns som det var år och dagar sedan sist.

image1201

//Gnurp

Oj, vad snabbt man kan glömma

Efter endast 3 snoozningar tog jag mig upp och tvingade mig själv till en promenad till jobbet. I öronen dagen till ära fick E-type och låten Eurofighter rocka. Märkligt hur snabbt man kan glömma hur bra en låt är. Eurofighter var på repeat hela bilresan ner till Göteborg för några månader sedan och jag var fast. Egentligen är det typen av musik lite för "hård" för mig så tidigt på dagen men idag gick det bra.


Humör: glad

Morgonens konstaterande: det var ljust ute när jag var framme på jobbet...skönt!

Nä, nu är det dags att avsluta nattens jobb...för det blev fler timmar än räknat igår :(

//Garpen med frisk luft i lungorna

 


Vem blandade kortleken?

Gårdagen i ett lååååångt inlägg...

Efter att ha sprungit runt halva stan med 1000 olika ärenden kunde jag i lugn och ro göra allt klart allt inför middagen på kvällen. När Hedlund kom, som första man (kvinna) stod jag i linne och med håret i en knut mitt på skallen. Hur kommer det sig att man trots all tid i världen aldrig kan bli klar i tid?

Efter ett tag kom även Skates in genom dörren och då hade jag iaf ett par byxor på mig. Det var skoj att träffa Skates igen, var ett riktigt bra tag sedan även fast det på något konstigt sätt känns som att hon har zuperkoll på allt ändå...precis som det ska :)

Efter en rundtur i lägenheten började vi äta och vi pratade om det mesta...allt ifrån jobb till gamla zessor. Vi hann även diskutera den tilltänkta Zundareunion, som förövrigt kommer bli skoj om vi lyckas. Efter ett tag kom en mätt Kirran och när hon klev in genom dörren fick jag beröm för mina kläder...äsch sa jag, det här är min "laga mat"-outfit, mina partykläder åker på sedan.  

Under kvällen hann vi med att spela Våghals, ett spel som består av 2 kortlekar med frågor och uppgifter att göra dvs. som leken Sanning och konsekvens. Min fråga är bara...vem fan blandade kortlekarna??? Av någon konstig anledning åkte jag på alla sexfrågor medan de andra fick frågor i form av: känner du någon som dödat en annan människa?  Hur var du i skolan? Hallå liksom...jag misstänker fusk...och jag som trodde ni var mina vänner...*snyft* ;) 


Just det, Kirran blev lite små sur (läs: Kirrans tanke...varför har hon inte sagt något???) och gick igenom min blogg och ett speciellt datum...nu kanske ni undrar varför...ja ni, som författare för denna blogg väljer jag helt själv vad i mitt liv som blir offentligt och det är ju det som är charmen med bloggen. Men Kirran...jag kan lova att you will be the first one to know och det menar jag verkligen!

Tanken var ju att vi skulle vifta på svansarna på Garbo eftersom Hedlunds och Skates gemensamma vän skulle vara där men vi satt oss i taxi Grelsson och hjulen rullade in mot stan. Under resan dit blev det lite sightseeing eller iaf för mig, man kan ju börja undra vem som var från Stockholm kontra Sundsvall i bilen. För allas vetskap så suger jag på stan...Norrmalmstorg hit, Biblioteksgatan dit...för fan, jag är en äkta förortsbrud...behöver inte ha koll intalar jag mig själv...men hade sällskapet sagt Kirrans frissa, svampen, taxistoppet mm. hade jag haft stenkoll...det kan jag lova!

Vi hamnade tillslut på Ambassadeurs (i Blue Moons gamla lokaler) eller vad det nu heter och en sak kunde jag snabbt konstatera...musiken sög! 

Tack tjejer för en trevlig kväll, det här måste vi absolut göra om, men då är det jag som blandar korten...*ler*

Bilder från kvällen...

asa
Skates


 

k
Kirran styrde upp flaskorna i duschen...don´t ask...haha

k2
Så där ja...

j
Jempa garvade en hel del under kvällen

fd
Skates var inte sämre

kk
Så här såg alla mina frågor ut...som sagt, vem blandade kortlekarna?

jj
Här har ni min kaluffs, lite av Skates volympuder och mitt hår var som en orkan :)

image1200
Jempa hade med sig svarens bok där man ställer en fråga högt och boken ger dig svaret...hur var det nu Jempa...vad sa boken om att du eventuellt skulle få napp...hahaha

//Garpen 


Skates rekommenderar

Igår visade Skates en röd miniflaska med puder som fungerade som volympuder till håret. Jag var jätteskeptisk och trodde inte alls att det skulle fungera men efter lite övertalan provade jag och skit...pudret var kanon, verkligen super. Så nu kan Anneli och alla andra som jobbar för att få volym i håret andas ut...

image1192

//Gnurp

Tittköer...jorå så att...

Igår fick jag en insyn i Sthlmsnattens så trevliga tittkösystem, mycket intressant.  Istället för att ha en vanlig kö och man får vänta på sin tur så tycks många Sthlmsnattklubbar köra med tittköer. Min åsikt i det hela är att det är sjukt, varför ska ett gäng killar med maktbehov (läs: vakter) som aldrig verkar få några tjejer själva få stå och välja ut vilka som passar in och inte. Man kan ju undra vilka direktiv de fått innan de började jobba. Nej, tack vet jag ställen som vill ha in folk och låta dem avsluta sin kväll lika bra som den började.

Det enda jag vill säga är...fy fan för tittköer!

//Garpen

Nyvaken och lite seg

Jag sitter och försöker trycka i mig lite frukost...går väl sisådär om jag ska vara ärlig. 
Jag ska snart iväg och träffa Frasse och käka mat, prata av mig och se på bio...med andra ord väntar en heldag eller iaf en halvdag i rolig anda sedan blir det dessvärre lite jobb för mig i kväll för imorrn har jag min största avrapportering ever.

Bloggar om gårdagen när jag hinner...

Nä, nu ska jag slänga mig in i duschen och bli av med krullet a lá Gnurp som sitter på mitt huvud. Ser ni bilderna från igår kommer ni att fatta... ;)

//Garpen...något seg :) 

Viktigt meddelande!!!!

Alla Zundazessor, gamla som nya ska boka in lördagen den 17 maj i sina kalendrar för då ska ni få vara med om den första damlagsreunion ever i Zundaland. Vi har planer på att samla zundazessor från flera säsonger tillbaka...mer information kommer!

//Garpen

Jag har shoppat som en karl idag

Idag har det varit fart på mig. När klockan var strax efter 15 hade jag hunnit med följande:
- handlat mat
- varit på systemet
- köpt busskort
- köpt min klänning för glamourfesten
- tvättat
- vikt kläder
- diskat
- dukat bordet
- förberett maten
- vattnat mammas blommor/hämtat posten

Jag var 30 sekunder från att få en p-bot på min bil utanför mitt hus. Jag sprang som vanligt upp med kassarna för att sedan åka vidare till Kista C och när jag kom ner till bilen hade bevakningsbilen ställt sig framför min bil och jag såg hur damen i bilen satt och skrev på en lapp...skönt att slippa...nu kan jag använda pengarna ikväll istället ;)

Väl i Kista C hade jag den svåra uppgifter att hitta en klänning som inte fick vara svart men ändå lite gala/glamour...inte det lättaste ska jag säga. Jag bestämde mig för lite karl-shopping, dvs. jag gick in i första bästa butik och kom ut med en klänning...inget kolla runt här inte utan bara pang på.   

Men som tjej jag är och vid namn Garp så kan jag inte bara köpa en sak utan när jag är på shoppinghumör brukar det bli lite till och även denna gång. Jag åkte till Kista för att köpa en klänning och jag kom hem med...
- 1 par skor/låga stövlar
- två toppar
- en klänning
- ett par byxor

k
Jag tog en bild i spegeln a lá fjortisbloggare...haha

g
Klänningen upphängd

s
Mina nya bruna stövlar (låga)
s
De nya stövlarna och mina nya svarta byxor

Btw. jag hittade den perfekta födelsedagspresenten till Kirran...jobbigt bara att det är så lång tid kvar tills hon fyller år.

Nu återstår bara att damsuga, en rejäl dusch och att fixa till mig...fett nöjd!

//Garpen

Hyffsat effektiv

[ ] Städa
[X] Handla
[X] Leta klänning
[ ] Fika/bio/mat med Frasse
[ ] Ut en sväng och vifta på svansen
[X] Vattna mammas blommor/hämta post
[ ] Långpromenad
[X] Tvätta
[ ] En jobbuppgift måste bli klar
[ ] Göra lista över New York hotell
[ ] Träffa brorsan

Bio, promenad, träffa brorsan och boka hotell blir det imorgon söndag så nu återstår det bara städning innan my special guests kommer :)

//Gnurp

Lykke is back

Idag fick jag syn på att min gamla lagkamrat från juniortiden Lykke har börjat blogga igen så nu kan jag även ha koll på Farstas damlag, som förövrigt verkar ta sig till ett division 1 kval. Visst känns det lite lustigt att inte behöva åka till Farstahallen längre, men vem vet...snart kanske det blir dags igen.

//Garpen

Ny omröstning

Nu är det dags för en ny omröstning och denna gång ska vi ta reda på vad läsarna föredrar, att göra en snygg assist eller mål.

Glöm inte att rösta i menyn till höger!
image1187
//Garpen som föredrar en snygg ass...det kanske är därför man ligger där man ligger i skytteligan ;)

Omröstningen är avgjord...lördagar är den populäraste matchdagen

Nu är omröstningen angående vilken dag man helst spelar match på avgjord. Lördagar är helt klart den populäraste matchdagen...jag undrar varför ;)


image1186

Ny omröstning på ingång!


//Garpen

Helggöra

Ett axplock...

[ ] Städa
[ ] Handla
[ ] Leta klänning
[ ] Fika/bio/mat med Frasse
[ ] Ut en sväng och vifta på svansen
[ ] Vattna mammas blommor/hämta post
[ ] Långpromenad
[ ] Tvätta
[ ] En jobbuppgift måste bli klar
[ ] Göra lista över New York hotell
[ ] Träffa brorsan

Hmmm...som sagt, i vilken ände ska jag börja?

//Garpen


Tankar just nu

- Var är du Fia? Hur går det för dig? Har du träningsvärk? När är du tillbaka?

- Jag är glad att Zoya (Kirrans hund) är ok efter gårdagens operation...been there done that, inget roligt alls!

-  I vilken ände ska jag börja morgon, shoppa eller städa?

- Orkar jag vara duktig och promenera hem från jobbet idag?


hmm

That´s it for now!

//Garpen som precis satt i sig lunchen

Det var ju bra tänkt iaf

Jag har haft ambitionen hela veckan att gå till jobbet, så väckarklockan har stått på 06.15 varje morgon. Samma procedur har utspelat sig fram till idag. Jag har vaknat av larmet, gått fram och stängt av klockan och stått kvar och funderat på om jag ska gå upp. Varje morgon har jag valt att sova lite till och snoozat och snoozat (man är ju inte snoozarkung om man inte lever upp till det) och bussen har varit färdmedlet till jobbet. 

I morse tvingade jag mig själv upp efter bara en snoozning och promenderade till jobbet. Hur skönt som helst och dessutom är jag 10 ggr piggare än vanligt.

Nu är det bara (om allt går som det ska) 8 timmar kvar på denna jobbvecka sedan väntar en helg med en massa spännande saker...vet inte bara hur jag ska få allt att gå ihop, men det är helgens problem...dags att lösa fredagens först.

Back 2 U know what..

//Garpen...pigg och glad!

RSS 2.0