Top 3 Thailand denna gång

Nu är det snart dags att åka till Bangkok och då blir det inget mer skrivande på ett par dagar om inte jag får någon akut skrivabstinens så att säga.

Tänkte blicka tillbaka och ge mina Top 3 i Thailand för den här gången...

1. Skumbadet a lá Gnurp
image517
Det var länge sedan jag hade så roligt

image518
Det blev en del skum...

2. Vilan
image519
Efter all stress, skola, jobb mm var det en välbehövlig vila

3. Shoppingen
image520
Vad ska jag säga...jag blir glad av att shoppa!

Nu är batterierna laddade och jag är åter fit for fight...iaf nästan......

Ormsafari....NEJ TACK!!!!

Under lunchen idag satt jag på thaivis och snackade med "Stickan", en av byggledarna här. Han berättade att han funderade på att skapa en ormsafariresa utav sin vanliga resa till ormdistriktet, dvs. han ville bjuda med de som är villiga att åka och skjuta orm....jag sa direkt:

-DU KAN BETALA MIG HUR MKT DU VILL, JAG HÄNGER ALDRIG MED, SKULLE INTE KOMMA PÅ FRÅGA!

Jag fortsatte att lyssna på hans idé och frågade samtidigt vilka typer av ormar som fanns i just det distriktet. Som svar fick jag 4-5 meter långa Pytonormar och Kobror....ha ha ha sa jag och du åker dit frivilligt fick jag ur mig?
Stickan berättade sedan förloppet, hur man gör och vad ormarna används till. Man vadar tydligen i floden i mörkret med pannlampor, ormarna ligger längs kanterna på land...(sedan sa han att de eventuellt kan finnas i vattnet) man väntar på rätt läge och skjuter dem. Skinnet äts upp och resten ville jag inte veta...

I mina öron låter det helt sjukt...vem f-n vill sätta livet åt och gå på ormsafari? 
Man kan ju hoppas att de iaf har pannlampor stora som hus för jag skulle då inte vilja vada runt i den där floden i mörkret....nä fy f-n!


Någon frivillig som skulle vilja hänga på Stickan?

image516

 //gnurp men en ormfobi som få

Sjukt avis...

Läste mailet från coachen idag om att zessorna ska få lira plast på träningen idag...e grymt avis...jag vill också lira...och med småmål...åhhhhh. Jag kommer vara sååååååå laddad när jag får vara med och leka, om jag har tur så kanske vi får prova en gång till innan den riktiga innesäsongen drar igång.

Hoppas ni njuter i kväll ladiez...I wish I could join U!

Tjing e ling!
Gnurp

Bangkok nästa...

Snart ska jag försöka mig på en sista springrunda innan vi ska åka hem, förhoppningsvis orkar kroppen med värmen lite bättre nu och dessutom är det molnigt så det borde gå great. Annars är det packning som gäller idag eftersom jag drar vidare till Bangkok imorgon för att shoppa det sista innan vi flyger hem på söndag. Egentligen är jag nöjd med det jag inhandlat...men....jag har väl några saker kvar som jag eventuellt måste se om de har i Bangkok. 

Vi skulle egentligen sova 2 nätter i Bangkok men jag valde att dra ner det till en natt eftersom jag redan utfört det jag egentligen ville få gjort där uppe till en billigare penning här nere. Men Bangkok är ett måste på vägen hem...så är det bara! 

Regn...blåst...ingen el...film

Så skulle man kunna sammanfatta de senaste dagarna...

Elen har gått ett antal gånger den här veckan för att inom några timmar komma tillbaka. Jag har spenderat mer tid att shopping än att bada den här veckan...inte mig emot, men det hade varit trevligt med lite sol de sista dagarna. Jag har istället kollat på film och konstaterat att det ibland är bra med grannar...iaf om de har ett filmintresse så att man kan låna filmer av varandra...jag har haft tur på den fronten :)

Nästan knockad

Idag var jag hundradelar från att bli knockad av en fiskelåda som kom flygandes på stranden. Det var höga vågor, blåst och väldigt mulet, trots det gick jag till stranden för att kolla läget. Med mig hade jag min patriotiska madrass som jag satt mig på en stund. I samma veva som jag satt mig ner såg jag i ögonvrån hur en fiskelåda kom slungades genom luften. Jag hann precis slänga mig ner på stranden innan lådan slog i min madrass.  Med hjärtat i halsgropen begav jag mig hemmåt...


  

Tankar nu på morgonen

Min första tanke när jag vaknade....näää, mulet idag igen!

Andra tanken....nu är jag nästan tvungen att träna...

Tredje tanken...men om jag smörjer in mig nu, kanske solen kommer fram senare idag :)

Fjärde tanken...fan att min första tanke stämmer

//Gnurp...just nu tankefri

Mjuk som en baby

Solen har gjort sitt...min hud har varit extremt torr och jag har behövt fukt så efter att jag fått låna mammas hudlotion bestämde jag mig idag för att köpa likadan.

Flaskan med hudlotion...
image514


Handkrämen....
image515


Flaskorna med hudlotion respektive handkrämen ska med hem till Sverige...kanonbra helt enkelt,
nu är min hud som en mjuk baby igen.



Dåligt väder= shopping

Vaknade och blev lite besviken på vädret...mulet och regnigt idag igen. Mitt humör ändrades ganska snabbt då vi erbjöd de nyinflyttade grannarna att åka iväg och visa dem Laem Tong, shoppingcentrumet och Tesco Lotus (som Coop). Jag hängde på och fungerade som guide men hann även med "en del" shopping.

Vi var borta i 6 timmar och jag förstår som vanligt inte var tiden tog vägen...tiden går snabbt när man har roligt!

Känsla: Shopping gör mig glad...

Jobbigt: Oljudet överallt, flera olika musikstilar blandade från flera olika affärer= kaos i mitt huvud!

Bäst: Jag shoppade en hel del men har fortfarande pengar kvar...det händer bara i Thailand.

Dagens inköp...
image513
En kjol, 5 st toppar, en keps, 2 st hårband, 2 st mjukisshorts och 2 st necessärer
Ej på bild: en rosa (e man zessa så e man) necessär för duschprylar till träningarna och hörlurar.

Believe it or not....INGA SKOR...inte likt mig.

//Gnurps shoppingsug är under kontroll igen *ler*

Vad är det jag läser...?

Läste på Hannas hemsida att hon och Josse grillat ute på Värmdö och att Jidhe skött grillningen. Josse har ju fungerat grillmaster de senaste gångerna i Zundaland så jag tyckte inte det var något speciellt, inte förrän jag läste att hon hällt tändvätska på elden...a big NO NO! Jag kunde knappt tro vad jag läste...Jidhe, vad hände?????

Det måste ha slagit slint för Zundas egen grillmaster! *ler*

Typiskt...

Var är ni när jag vill prata på msn...på träning, varenda en av er...antar att jag inte ska klaga...ser er ju snart igen!

Hoppas Svennar och Co kör med er ordentligt...*ler*

//garpen som gärna hade velat "prata" lite för skoj skull


Det var jag och min madrass mot resten av världen...

I dag var det jag, min madrass och havet som kämpade mot varandra. Havet som från början verkade så lugnt och bra utvecklades till en kamp mellan havet och min patriotiska luftmadrass. 

Allt började bra, lugnt och skönt satt jag i solstolen...
image508

Jag beslutade mig för att använda madrassen...

image509
Väl uppe på madrassen märkte jag hur havet började dra mig längre och längre ner mot vågorna...

image510
Jag fick börja kämpa lite för att hålla mig kvar uppe på land med madrassen

Havet vs. Moi 1-0
image511
jag kunde inte hålla i mot längre...

Jag valde att hoppa av madrassen och det enda jag kunde göra idag var att drömma om att en dag få ligga och njuta av havet....

image512

//Gnurp...dagens loser!

Gratis är bra eller?

Idag upplevde jag något roligt...

Jag var och handlade och skulle just köra vagnen till kassan, men ingen kassörska fanns i någon av kassorna och nu snackar vi ett stort varuhus med minst 15 st kassor. Vi var 5 personer som bara stod och tittade på varandra och inte fattade någonting...var hade kassörskorna tagit vägen?

Inom loppet av någon minut kom 6 st kassörskor springandes med händerna fyllda med bindor och med världens leende. Det visade sig att informationskontoret i varuhuset ropat ut gratis bindor till personalen, först till kvar gällde så därför var alla kassor tomma. Gratis är bra, så bra att du glömmer ditt jobb.


Vad gör man på midsommarafton i Thailand?

Det var frågan jag fick av en kompis här om dagen, då hade jag inget svar och bad att få återkomma. Nu vet jag och svaret är enkelt...man plockar ihop alla svenskar man kan hitta på ett par km, slänger in dem på en resturang, bjuder på mat, dricka, sånghäfte och service...resten sköter dem själva.   


//gnurp med svar på tal 

Inte ens jag hade sol...

Man kan ju tycka att Thailand borde ge en självklar solig midsommarafton, men inte det. Allt startade väldigt bra, jag gick upp vid 09.30 drog med farsan på en morgonpromenad på stranden. Vi båda reagerade över att vågorna knappast existerade, jag kunde för en gång skull höra mig själv när jag pratade. Resten av förmiddagen spenderade jag vid poolen, för lat för att ta mig till havet...dvs. 250 meter...ja jag vet, har kommit in i thai-latheten, men är det semester så är det...inga måsten som Elin så bra uttryckte det innan jag åkte *ler*.

Vid 16 gick jag in och fixade till mig, dvs. duschade och satte på mig rena kläder, jag borstade inte ens håret...körde sk. "thaistyle". Därefter åkte vi tillsammans med engelskmännen till resturang Amadeus i Laeme Pim, en resa på 15 minuter med bil. Väl där möttes vi av 50 andra svenskar så redan hade börjat hugga in i buffébordet. Jag var zuperglad....potatis, lax, gräddfil...you name it...allt jag behövde fanns på bordet. Min mage är fortfarande inte ok men jag struntade i det och åt det jag ville...lär få sota för det resten av veckan.

Det sjöngs snappsvisor, skrattades och togs bilder, stämmningen var på topp som det ska och jag hade tom blomsterkrans på huvudet...det har inte hänt på flera år, så vitt jag kommer ihåg...men hur mkt kommer man egentligen ihåg från alla de midsomrar man firat? 

BTW...det regnade och då menar jag ösregnade.

Midsommarafton i bilder...iaf sista delen av dagen

Medan jag kunde åkte kameran upp, här är resultatet:

image494
Restaurant Amadeus

image495 
Close up

image496
Vad är midsommar utan en midsommarstång?

image497
Mat fick jag trots dålig mage...paprika, skinka, potatis, lax, gräddfil, gurka, skagenröra och rödbetssallad. 

image498
Bacardi Breezer Lime drack jag under kvällen, blev väl en med lemonsmak någonstans emellan också.

image502
Det fanns ett 10-sidors sånghäfte 



Aj min mage....

Jag som trodde jag skulle klara mig utan magont under min tid här i Thailand, men inte det... idag sprack den förhoppningen. Jag vet inte vad jag fått i mig men kombinationen verkar inte ha godkänts av min mage...

Imorgon är det Midsommar och vi ska iväg till en resturang och fira med 40 andra personer, får se hur magen min upplever det...blir väl att hungerstrejka i värsta fall...men färskpotatis vore grymt gott nu när man ätit ris och nudlar titt som tätt.

Om jag inte hinner skriva mer vill jag önska alla Zessor och våra 2 kungar en riktig Trevlig Midsommar!!!!

Ät, drick och var glada...och kom ihåg det viktigaste av allt:.GÅ UT HÅRT för att sedan trappa ner...sk. Garpenstyle! *ler*




Poliskontroll a la´Thailand...

I förmiddags åkte vi till Laem Tong för att shoppa lite grejer, bla en adapter till min videokamera som kommer gå varm i Zundaland under säsongen...hi hi...
På vägen hamnade vi mitt i en stor poliskontroll och som många andra gånger blev jag rätt nyfiken på hur det fungerar med poliskontroller i Thailand. Senaste poliskontrollen jag upplevde var i USA och då skrattade jag så jag höll på att gå i bitar medan min kompis som körde höll darra av nervositet. Hur som helst började de fråga alla bilister och mopedister om körkort och registreringspapper. I Thailand är det inte ok att åka moppe utan hjälm, däremot är det helt ok att köra pickup i över 120 km/h och ha 7 personer på flaket....hmmm hur går det ihop.

Polismannen kom fram till vår bil och tittade in, såg tydligen det han ville se för sedan viftade han vidare oss utan ett ord...antagligen orkade han inte med oss "falanger" som de kallar oss här nere eller så var engelskan inte på topp.
 
Vem vet det kanske kommer fler innan semester är över.

//Gnurp, numera icke mopedist 


Foppadojjorna har hittat hit...

Frida var först med att äga ett par Foppadojjor, inte så konstigt med tanke på att hon kommer från "Foppaland". I Sverige har dojjorna diskuterats fram och tillbaka, det har varit snack om att man kan få cancer från dem och att de avger stötar mm. Hur som helst tycks många äga ett par och så gör även människor här i Thailand...den enda skillnaden är att de endast kostar 20 kr här men så är de och andra sidan kopior också!


image493
De är sköna att bara strosa runt i

Blomma S

Blomma S funktionen som jag gillar så mkt....speciellt när jag e full *ler* har även fått jobba i värmen...

image492

ps. vindrovorna var inte så goda som de ser ut...

Det gäller att se sig för var man sätter ner fötterna...

Här om dagen under min morgonpromenad la jag märke till något som såg ut som en bajskorvshög av sand...så här såg den ut:

image491

Tydligen är det något djur som går ner under sanden och avger dessa korvar. Det är lite samma effekt som när man ska trycka ut mjukglass ur en maskin eller laga hemlagadkorv....näää fy fan va äckligt......ja ja ni kanske förstår vad jag menar, korvliknande saker kommer ut oavsett exempel.

Min bästa vän i solen...

Nu har jag varit här i Thailand i exakt en vecka och en dag och varje morgon har jag smörjt in mig med solskyddsfaktor 30. Jag gjorde samma sak förra året när jag var här 3 månader, jag hade faktor 30 i mer än en månad. Du kan aldrig vara tillräckligt skyddad...eller?

image490

Sömn=bästa medicinen

Vaknade 09.30 imorse, helt utvilad efter drygt 10 timmars sömn. Tydligen var det värsta ovädret i natt med över 4 timmars regn och blåst, jag hörde ingenting vilket betyder att jag måste ha sovit tungt. Sömn var precis det kroppen behövde, idag känner jag mig mkt bättre och till min förtjusning har förkylningen börjat släppa.

Solen sken på en klarblåhimmel imorse och eftersom vädret är lite ovisst just nu måste man passa på att sola och bada medan man kan så det var bara att slänga i sig lite frukost och sedan slänga sig ner i poolen för att efter det hoppa ner i en solstol. Det roliga är att alla som bor i området just nu gör samma sak, så poolen är alltid full respektive helt öde under samma tidpunkter.

Mitt i solandet idag började det regna trots att solen var framme och sken som bäst. Regndropparna var sjukt kalla och hela grejen att det regnade samtidigt som solen sken starkt var märklig, men inte speciellt förvånande eftersom det sker märkliga saker här hela tiden.

Det blir nog en vända med bilen till affären idag för att köpa bla. 2 st 10-litersdunkar med vatten, vattenmelon och ananas. Det går åt sjukt mkt vatten här, det känns stuntals som att det är det enda jag gör...dricker vatten. Men det är väl lika bra att vänja sig så att drickandet håller i sig till sommarträningarna.

image489

//Gnurp 

Då var det dags igen...

Såg att jag fått mail från "grabbarna som tycks veta vad de snackar om" och nu ska det skrivas träningsdagbok. Att skriva träningsdagbok får mig att tänka tillbaka till gymnasiet och specialidrotten....vi gjorde inget annat än att skriva träningsdagbok, kändes det som då, så förhoppningsvis sitter takterna i.

För mig personligen är det bra med träningsdagbok, inte minst för att ha koll på vad jag gjort men framför allt när kroppen bör vila, det har jag iaf känt under våren när jag både cyklat och gått till och från jobbet + träning och annat. Vissa dagar hade jag inte ens ork att gå till jobbet utan var tvungen att ta bussen eller bilen. Återhämtning är något jag ska vara noga med i fortsättningen och då kommer dagboken vara kanon. 

Med träningsdagboken följer för min del lite pyssel...jag som hatar tråkiga lappar utan färg, kommer med största sannolikhet pyssla ihop en bok med färger och former för att göra skrivandet mycket roligare. Blir nog en del smiley-gubbar...& känner jag Zundazessorna så bra som jag tror, kommer jag inte vara ensam om detta...

Här nere har jag inget annat än tid så nu ska fantasin få flöda fritt...  


Totalt utslagen...

Dagen kan sammanfattas med två ord: TOTALT UTSLAGEN!

Efter att ha vaknat förkyld och totalt igentäppt i näsan fortsatte dagen hyffsat ok...iaf för ett tag. Eftersom det var mulet såg jag två filmer under morgonen och förmiddagen, en konstig känsla att börja dagen med film...men men...film tackar jag inte nej till.

Runt 14 tittade solen fram efter en mulen morgon och poolen var destinationen för mig. Jag satt igång ipoden och satt mig ner i solstolen och där blev jag sittandes....jag somnade och vaknade av att mamma puttade till mig och sa att hon skulle gå in. Jag valde att hänga på och gick direkt till sängen och la mig ner...jag deckade och vaknade 4 timmar senare...helt borta. 

Jag tror att idag var dagen då min kropp och knopp började relaxa, därav alla biverkningar. All den stress jag byggt upp under de senaste månaderna pga skola, jobb mm. släppte idag och därför utbröt min förkylning och tröttheten i kroppen. 

Totalt utslagen brukar jag bli minst en gång per år, då oftast vid jul när höst/vinterstressen släpper och det är uppehåll från innebandyn. Spänningarna släpper och jag brukar åka på en dunderförkylning och bli liggandes ett par dagar.

Förhoppningsvis vänder det nu... och jag kommer må mycket bättre redan imorgon...
 

Det jag befarade....

Vaknade och kunde knappt andas...näsan var täppt till det yttersta och så fort jag svalde värkte halsen. Inte nog med det, jag vaknade eftersom thaiarna börjat jobba och utanför mitt fönster pågick gräsklippning....åhhhh vad trött jag blir på att inte få sova så länge jag vill...blir öronproppar härdan efter. Som om inte allt detta var nog...det regnade också som pricken över i:et.

Btw...nu har jag klagat färdigt.... 

Filmen Borat var som befarade inte min typ av film...fattar inte att folk tycker den är rolig, men vi är ju alla olika...tack och lov!

Nä, dags att fixa till sig, äta lite "thai-miracle-medicin" och komma in i matchen...

//En förkyld gnurp

Träning i värmen

I morse var det mulet när jag vaknade så jag passade på att ta en joggingrunda, hela 15 minuter på stranden grejade jag innan solen kom fram och min kropp började strejka. Jag lyckades springa 5 minuter till innan kroppen blev överhettad och jag var tvungen att hoppa i havet för att svalka av mig. Jag gick den resterande biten och hoppade direkt ner i poolen när jag kom hem.

Sedan blev det sol....bad....sol....bad varvat fram och tillbaka...

Klockan 3 gick jag in för att hämta lite mer vatten och började prata med mamma som låg och läste en bok, det hela slutade med att jag tog en ofrivillig "powernap" a lá Garp...1h 30 minuter senare vaknade jag upp, helt lost.

Vi hade bestämde oss för att äta middag hemma och jag fick den stora äran att göra salladen...med tanke på min kunskap i köket var det nog på helt på sin plats...ha ha ha. Middag hos Garpen= livet som insats!

Innan middagen valde jag att slutföra dagens träningspass, det blev hopprep + grundprogrammet + extra styrka.

Kvällens film...Borat....vet inte om jag kommer se klart filmen...har en känsla av att den inte riktigt passar min smak, men men time will tell...


//gnurp med armar av gummi

Kvällens film

För någon dag sedan köpte jag 11 st DVD-filmer och har redan hunnit med att avverka 4 st, det är ett skönt sätt att avsluta dagen på, slappa i soffan med en rulle. När jag hade valt de filmer jag ville köpa insåg jag ganska snabbt att jag hade ett gäng filmer som antagligen kommer att påminna om "Remember the Titans", iaf i den katogorin. Jag har minst 4 st filmer som handlar om lagkänsla och amerikansk fotboll och ikväll åker en av dessa filmer in i DVD-spelaren.


Kvällens film...
image487

//Garpen som hoppas på en bra filmkväll

Chack Pong beach en mulen dag...

I morse var jag på min dagliga morgonpromenad och hann med att knäppa några kort... 

image483
Chack Pong beach, ca 250 meter från huset.

image484
Vattnet var väldigt lågt och molnen täckte över solen...

image485
Med tanke på nattens oväder var det inte så livligt vatten men inte så inbjudande som det brukar vara.

image486
Inte en människa så långt ögat kan nå...


A som i ananas

Jag har hittat en nygammal favorit bland Thailands alla frukter, igår var jag på marknaden och inhandlade en stor ananas. Ananas i Sverige är inte ens värt att nämna om man jämför med Thailands ananas, jag säger bara mmmmmmmmm...svalkande...sött...och mättande.
.

image482
Moi och min inköpta ananas

image479
Ananasen i småbitar

image480
Vem har tjuvsmakat?

image481
Jag undrar om detta var första...andra... eller var det elfte biten?


Vad hände med mitt hår?

I den tropiska värmen kommer mitt hårs riktiga egenskaper fram, inte alltid till min förtjusning. Plattång är ingen idé att ens tänka på för inom loppet av några minuter ser håret ut precis som innan, som en enda stor lock. Det ser mer eller mindre ut som om jag använt locktången, snacka om korkskruvar.

image478

//Gnurpen med skruv

Ibland blir det inte som man tänkt sig...

Jag mamma och Barbara från England skulle ta oss ett relaxande bad i jacuzzin var det tänkt, det hela slutade inte direkt som vi tänkt oss...

image470
Jacuzzin fylldes på med vatten...

image471
Jag började hälla i lite relaxingsåpa...

image472
Allt började bra...

image473
Sedan brakade bubbelfesten loss...jag hade visst råkat hälla i lite för mkt såpa *ler*

image474
Jag var tvungen att sätta mig upp för att få lite luft mellan skratten...

image475
Jacuzzin var i det här läget överfylld med skum och pappa frågade vad jag använt för såpa, oskyldigt visade jag upp flaskan...uuups!

image476
och skummet var över halva altanen...

image477
Vi kunde inget annat än att skratta och hålla oss över ytan.

Såpan höll vad den lovade...den var relaxande på mer än ett sätt. Det var länge sedan jag skrattade så mkt att jag fick kramp i magen. Jag fick nästan känslan av discoparty a lá Kos när bubblorna satte igång *ler*, det lär bli fler relaxingdagar här innan jag återvänder hem...för den bubblande glädjen är den sanna glädjen!

//garpilarpen med skum i öronen

Smaklökarna får jobba...

image467
Vad är det där? var min första kommentar... 

image468


 image466

Pappa introducerade en ny frukt för mig, frukten såg ut som vitlöksklyftor i ett skal.
Feg som jag är tvekade jag rätt länge innan jag provsmakade...

Smaken...som svartvinbär, söta och hyffsat goda men efter ett tag blir de slemmiga.

När jag åt upp det vita fanns bara detta kvar...
image469
2 röda halvor

Lite av varje

Idag är egentligen första dagen som jag har badat och solat och bara relaxat. Hettan är enorm så det gäller att passa på när solen antingen inte hunnit upp eller är på väg ner.

Igår var det premiär för hopprepet...
Klockan 18.00 när solen gått ner men det fortfarande var hyffsat ljust gick jag ut till garaget och satte igång. Jag hade pulsklockan på mig och började hoppa, efter ett tag när jag själv trodde det iaf gått 5 minuter tittade jag på klockan och insåg att jag bara hoppat i ca 3 minuter, då insåg jag hur jobbigt det skulle bli. Jag hoppade i 10 minuter sedan körde jag grundprogramet för att sedan köra styrka och de sista 10 minuters hoppande.

Känslan...som att hoppa hopprep i en bastu

Det värsta...svettet som inte ville sluta sippra ur min kropp

Det mest uppskattade...det iskalla vattnet jag drack så snabbt jag kom in

Något som slog mig...det måste vara roligare att hoppa hopprep i grupp

Kanske aktuellt...att hoppa i endast sporttop, trosor och joggingskor *ler*

Typiskt...blev förståss biten på fyra ställen under mitt träningspass

//garpen som tycks vara den enda som hoppar här i värmen

Shopping shopping shopping

Nu har jag shoppat för första gången sedan jag kom till Thailand. Jag åkte till Laemtongs shopping-center och spenderade någon timme där. Jag var lite nyfiken på om det poppat upp några nya affärer sedan jag var där sist. Det blev några inköp, jag köpte bla en väska till brorsan i födelsedagspresent och sedan blev det "lite" till mig själv också...


image465

Det blev 4 par skor, inklusive ett par nya joggingskor för 300 kr. Ett hopprep eftersom jag glömde mitt hemma i Sverige samt 11 st DVD-filmer.
Jag är helt klart nöjd med mina fösta inköp!
 

Någon som vågar sig på en gissning på antal skor jag kommer ha med mig hem från Thailand (dvs. nyinköpta)?

//garpen som blev en shoppoholic för en dag


Dags för smakprov...

Dagen till ära var det dags att göra några smakprov på stans smothie och kaffe.

Jag smakade en vattenmelonsmothie, en choklad och en yogurtsmothie...


image463

Jag gillade chokladsmaken bäst sedan vattenmelonen och absolut sämst och verkligen äckligast var yogurtsmaken..får typ kvälvningar bara av att prata om den, smakade som filmjölk blandat med vatten...blääää  

image464
Jag bland alla sugrör


Kissat på beställning...

Imorse var jag 07.30 på Bangkok Rayong hospital och gjorde en stor hälsokontroll.

image461
Sjukhuset såg nästan ut som ett lyxigt hotell


Det kanske kan tyckas konstigt att åka på semester till Thailand och samtidigt göra en hälsokontroll men jag kände att det var lika bra att passa på.Det är billigare än i Sverige och dessutom har jag inte varit hos en läkare på väldigt länge så att kolla upp sig känns lägligt nu.

Några av de tester jag fick göra:

1. Mamografi
2. Ultra ljud på bröst
3. Röntgen
4. Blodprover
5. Urintest
6. Längd
7. Vikt
8. Blodtryck
9. Öron/hals test
10 Tandläkarundersökning
11. EKG



Lagom till lunch var jag klar och fick äntligen äta lite mat. Morgonens stora press kom när det var dags att kissa på beställning...inte det lättaste kan jag bekräfta och det är ju inte lättare när ca 10 personer står utanför toaletten och väntar på sin tur.

image462

Efter kissprovet bjöds det på dricka...jag började garva...kändes inte så lägligt att dricka dessa glas eller vad säger ni, sugna?


Längdtestet på Bosön gäller dessvärre fortfarande...jag är 177.5, inte ens i Thailand är jag längre *ler*.
Jag fick åka upp och ner mellan alla våningar för att komma till rätt test och den blåa sjukhusrocken jag fick när det var dags för röntgen diggade jag, hur skön som helst. Jag var inte långt ifrån att fråga om jag kunde få köpa med mig en hem. 

Jag fick reda på de flesta resultaten förutom EKGn, där måste en specialistläkare kolla resultatet eftersom mitt bpm var rätt lågt, de frågade om jag idrottade och när jag sa JA, nickade de och sa att det förmodligen var därför. Men för att vara på den säkra sidan skulle de be en specialist kolla en extra gång.

//Gnurp med få men tunga hjärtslag för Zunda

  

 


En dag i värmen

Idag har det varit så varmt att jag suttit inne mer än halva dagen. Jetlagen börjar gå över och i natt sov jag som vanligt. Jag brukar gå ut hårt i det mesta jag tar mig till och ibland är det inte alltid så smart. Jag solade inte speciellt mkt första dagen men låg i poolen och sprattlade ett tag, det resulterade i att jag fått lite för mkt sol på vissa ställen, trots att jag hade faktor 30 på kroppen. Jag glömde dock att smöra in ovansidan på foten?
så ni kanske förstår hur de ser ut nu...men man kan ju inte komma ihåg allt eller hur?

 

Läste mitt träningsprogram som jag fick mailat till mig från Svennar, så nu är det bara att börja jobba...fast det blir en del planering eftersom solen styr det mesta här just nu. Det dagliga programmet går alltid att göra inomhus, men att hoppa hopprep och springa måste ske ute. Nu gäller det att hitta ett bra ställe där vildhundarna inte attackerar mig och en tidpunkt när solen gjort sitt och det inte hunnit bli mörkt.

 

Hittills har jag börjat varje morgon med en morgonpromenad, antingen på stranden eller längs gatan för att se vad som byggts sedan jag var här sist. Trots att jag gått vid 08.00 har solen varit stark och tagit mer på krafterna än jag trodde innan.

 
image460
Så här såg vägen ut i morse under morgonpromenaden. 
Jag lyckades släpa med mig mamma på turen, så att jag slapp svettas ensam...

 

Jag ska erkänna att jag inte trodde solen skulle ta så mkt kraft ur mig som den gjort, men jag antar att det bara handlar om att vänja sig ännu mer. 

Idag har jag läst hela 7 sidor i en bok, sedan gav jag upp, har insett att jag är alldeles för rastlös för att läsa.

//Gnurp lost in the heat    


Kontraster...

Dagens avslöjande...
image459
Detta är ingen ovanlig syn i Thailand...
ett skjul ligger vägg i vägg med ett hus i miljonklassen.

60 kg smugglad fisk

På Classic Forest fick vi se en Catfish som smugglats in från Kambodja...

 
image456
Runt 1.20 lång

image457

Dagen i bilder

Efter min morgonpromenad var det dags för lite brunch...
 
image446
den bestod av vattenmelonbitar, en morot,  lite sallad och en ½ liter vatten.

image447
Mina rosa flipp flopp, favoriterna just nu.

image448
Trött som jag var av jetlagen var det dags för första doppet i poolen

image449
Ljuset  från solen fick mig att kisa näst intill hela tiden...var är solglasögonen kan man undra???

image450
Mamma, pappa och grannarna redo för att åka iväg och äta middag på Classic Forest
 
image451
Det byggs massor i området, havet i bakgrunden.

image455
På väg till Classic Forest

image452
Classic Forest är som en stor regnskog med en massa djur, spa-anläggning och resturang

image453
Ett smakprov

image454
 En svan övar enbenssquat

 

Ingen prinsessan på ärten här inte

Vaknade precis, klockan är 03.15 här och jetlagen sitter i. När jag var här förra året sov jag i mastersängen, dvs sängen i vårt stora sovrum eftersom jag var här helt ensam. Den sängen är hur skön som helst och påminner om den jag har hemma i Sverige. Nu när mamma och pappa varit här sover jag i mitt eget rum. Madrassen jag sov på var hård som bara den, jag antar att min totala trötthet igår gjorde att jag slocknade direkt. Ska bli intressant och se om jag somnar lika lätt i fortsättningen, för jag liknar ju ingen prinsessa på ärten direkt?

image445


Fläkten och ACn var i gång i natt och efter ett tag frös jag lite så jag körde bara med fläkt. Det enda jobbiga är att det lät en del, men jag antar att jag vänjer mig vid sånt med tiden.

Jag ska fortsätta packa upp mina kläder och sedan börja smörja in kroppen med solkräm. För om ett par timmar ska pappa och jag på en morgonpromenad på stranden, vår vanliga runda på 1 h och 20 minuter. Det blir att gå ut och gå innan solen kommer upp ordentligt och ta med sig vatten i mängder.

//Gnurp

Känslan just nu...

Just nu känner jag ett lugn i kroppen, det är som att komma hem igen. Jag känner inte att det är ett miljöombyte som känns nytt utan snarare att jag bara bytt utseende och värme. Det är sjukt skönt att vara här och jag ska ta vara på Elins tips...

 
"Det finns inga måsten under dessa 3 veckor"

//En slutkörd gnurp

Flygresan + flygplatsen

Sitter just nu i vanen på väg hem från flygplatsen, tillsammans med Lars och Yvonne, paret jag skulle hitta. Det gick lättare än jag trodde, jag kände igen vår chaufför och kunde snällt stå och vänta medan Lars och Yvonne fick leta efter oss.

Det var första gången jag var på den nya flygplatsen som tydligen är världens största. Vi fick gå av planet och vandra genom typ hela flygplatsen, sjukt långt var det men den är snyggt inredd så det fanns massa intressanta saker att titta på medan jag gick.

När vi kom ut på parkeringen var klockan 10.30 thailändsk tid. Jag fick en chock av modellen större, det var sjukt varmt och fuktigt. En sak har jag iaf insett, det kommer bli 3 veckor av svett.

 

På planet hamnade jag längst bak, precis som jag valde och bredvid mig hamnade en finsk kille i samma ålder. Han var på väg till Singapore och sedan Australien innan det var dags att återvända till Thailand och Bangkok där han skulle börja plugga hotell och management, lät jätteintressant. Det var skönt att ha någon att prata med, tiden gick lite snabbare.

 

Det visades 3 filmer:

  1. Music and Lyrics
  2. Goal 2
  3. french Kiss
Jag tittade lite sporadiskt på första filmen eftersom jag redan sett den och när det var dags för Goal ville jag egentligen sova men jag såg näst intill hela filmen.  


Under flygfärden hände det grejer...
En finsk herre fick i sig lite för mkt alkohol och personalen fick brotta ner honom och binda fast honom i stolen. Efter ett tag fick han lägga sig ner och då fastbunden, helt sjukt! Jag missade själva ingripandet eftersom jag hade en vägg emellan. Men jag såg mannen när vi skulle gå ut ur planet och det var ingen trevlig syn, den thailändska polisen stod i dörren och väntade, hela situationen blev ett polisärende och det ska bli intressant och se om den finska mannen ens får sätta sin fot i Thailand.

 

Jag som alltid brukar kunna sova hade stora problem den här gången, jag sov max 2 timmar, så nu väntar en jetlag av modellen "sjukt jobbig".

 

Dagen kunde inte ha börjat bättre

Min handledare Owe, sa att dagen inte kunde bli bättre när han precis hade fått fram VG ur sin mun. Känslan var den samma som när jag körde upp, handledaren satt tyst ett tag sedan började han gå igenom alla moment och slutligen ler han och säger godkänt eller som i detta fall VG. Alla de timmar jag lagt ner på arbetet känns nu värt mödan.

 

Dagen kan inte bli bättre? nja, jag sa, där har du fel. Jag åker till Thailand lite senare idag så jag håller nog inte med dig på den fronten.

 

Väl på flygplatsen var jag lite tidig vilket gjorde att jag fick förfrågan om att välja plats på planet till Finland?helt ok. När det var klart fick jag även alternativ på resan till Bangkok, den resan kändes lite viktigare eftersom jag ändå vill kunna sova. Jag valde tillslut att sätta mig längst bak i planet på ett 2-manna säte istället för 3- och 4-manna säte. Nära till toaletterna och förhoppningsvis i lugn och ro.

 

Skratt nummer 1:

Efter säkerhetskontrollen satt jag och läste tidningar och bara njöt av att snart äntligen åka iväg. Plötsligt kom en grupp koreaner, eller japaner (det är svårt att hålla isär dem), ni som har koll vet att de aldrig reser ensamma och en grupp består inte utav 5 personer utan snarare 25. Jag var plötsligt omringad av en drös koreaner som pratade i mun på varandra och efter ett tag började några av dem stretcha och då menar jag verkligen stretcha. Jag har aldrig sett äldre personer så viga och rörliga?antar att jag har en del att lära. Sedan är de ju också inte längre än 1.60 max men det är ingen ursäkt, som sagt, jag har en del att lära. Hur som helst fick det mig att börja småskratta och jag var inte den ända. Jag vet att jag borde ha tagit kort, men de stod liksom 2 meter ifrån?hade varit lite väl genomskådat.

 
Skratt nummer 2:

Vi blev stående en stund vid gaten och kön blev längre och längre innan vi fick kliva på. Eftersom jag skulle till Finland och Helsingfors åkte det med en massa finnar. Alla la märke till en dam som hade typiskt finskt hår, så där tunt som inte går att göra någonting åt. Det liknade min mammas hår för er som sett det...*ler*. Den enda skillnaden var att hon hade tuperat sitt tunna korta hår så det stod rakt ut,  jag kunde inte sluta skratta och började fundera på hur mkt sprey hon använt. Bortsett från håret var hon klädd så där typiskt finskt, med polokrage och hyffsat tjockt pärlhalsband. Det hela var för mig väldigt komiskt och så finskt det bara kan bli.

 

Just nu sitter jag vid gaten och väntar på att vi ska få gå ombord. Jag sms:ade pappa för att se om telefonen fungerade. Jag fick ett samtal som svar och han berättade att en man vid namn Lars ska åka till samma område som jag och att han skulle söka efter mig och skulle inte det fungera skulle jag gå ut och leta rätt på vår chaufför eller Lars skylt...hmmm jag kan knappt vänta på detta äventyr, ska bli intressant och se hur det hela slutar...


image443 


På återseeende.

 

Träffade några av zessorna in i det sista...

Timmarna går och snart gör jag min sista dag i skolan för att direkt åka till Arlanda, via Helsingfors till slutdestinationen Thailand.

Jag fick precis ett samtal från Livan, jätteroligt och höra hur hon har det och vad som står på agendan under sommaren och framtiden.

Har varit på promenad idag i Haga Parken med Emma och Elin, eftersom det var någon "fancy" träff i ett av husen hade polisen spärrat av vår slinga så vi fick gena genom skogen. Vi slutade nere vid ishallen och där försökte vi förstå genom en bild över området när det är beräknat att bli klart med Frösundabyggandet.Efter en stund hittade Emma texten som fick oss att sucka...år 2012 beräknas bygget vara klart. Jag och Elin som glatt trodde vi kunde gena till varandra inom kort, men näääää, det blir långa vägen i fortsättningen också. 

Nu väntar duschen, mat, lite opponeringsförberedelser och sängen...

//garpilicious


Var är min resväska?

Är just nu mitt i packningen och hittar inte den resväska jag hade planerat att ta med mig. Jag fattar inte var den tagit vägen...måste ligga i mina föräldrars förråd eller nått för jag har letat överallt.
Eftersom jag nu inte hittar väskan måste jag ändra på allt... nu blir det min gröna weekend-väska som får åka med och den tänker jag inte checka in utan kör bara med handbagage. Detta medför att jag måste ta bort alla vätskor från min packning.

Nu återstår det inte speciellt mycket av min packning som jag hade från början, jag reser utan schampo, balsam, deo , tandborste, handduk och hudlotion för att nämna några av sakerna. Jag som oftast har med mig 4-5 par skor, åker med 3 par denna gång, då inklusive de jag har på mig. Det blir flipp flopp, joggingskorna och ytterligare ett par.

image441

image442
Jag kanske kan plocka ur fler grejer...ju lättare desto enklare

//Gnurpish

Min måste-lista vid en långflygning

Garpens 5 måsten vid en långflygning

1. Nackkudde
2. Tuggummi
3. Öronproppar
4. Våtservetter
5. ipod



Många skulle säkert sätta något att läsa på listan, men jag är en "sömntuta" när jag flyger. Jag kollar filminnehållet, finns det något bra, försöker jag att hålla mig vaken annars pluggar jag in öronpropparna alternativt ipoden och sover så länge det bara går.

Sist jag flög hem från Thailand lyckades jag med bedriften att somna 20 minuter efter avgången och blev väckt lagom till frukosten...med sådanna resor skulle man aldrig ha problem med långflygningar.


Blä för packning....

Har precis börjat packa inför resan med hjälp av min packlista. Jag har ingen aning om vilken väska jag ska ta, det får bli morgondagens problem. Eftersom jag ska ta mig själv med buss från flygplatsen måste jag välja väska med huvudet och inte med "shoppingsinnet". Min plan är att lägga mina nyshoppade saker i mammas och pappas förhoppningsvis tomma resväskor...
Går allt som jag planerat kan jag packa mina grejer i en liten väska som tom får plats som handbagage, det vore det bästa men just nu känns det näst intill omöjligt.

Jag har just insett hur tråkigt det är att packa...jag antar att jag tappat stinget, jag har ingen struktur alls utan gör allt annat än det jag ska, vilket medför att jag trots packlista glömmer en del. Jag måste lära mig att ta tag i packningen, stänga TV:n och packa ner det som står på listan...jag menar, hur svårt kan det vara?

Hitills har jag lagt fram...
3 bikini
2 shorts
1 t-shirt
solglasögon
pass
biljett
8 glas (mina lysande glas, coola som f-n)
keps
4 tidningar
3 böcker (till mamma)
pulsklockan
kalendern
kamerasladd + laddare
Joggingskor
rakhyvel
deo
lypsyl

Som sagt, ingen struktur här inte...ska tvätta imorgon så då åker lite mer kläder ner...ska bli roligt och se vad detta slutar...

Halva lördagen i ord

Jag hade ställt väckarklockan på 09.15 idag, allt för att inte sova bort dagen. När jag vaknade stod klockan på 11.15 och jag var smått besviken på att larmet inte satt igång, men jag antar att jag behövde sova ut. 
Jag tittade ut och beslöt mig för att ta en joggingrunda i det fina vädret och eftersom jag sitter i luften större delen av dygnet på måndag tänkte jag köra lite extra idag.

Jag sprang i ca 20 minuter innan kropppen började säga ifrån, det var helt enkelt för varmt. Det slutade med att jag promenerade den sista biten av den tänkta slingan och det räckte för svettet rann som aldrig förr. Jag hann med att göra några knäböj och situps också innan jag hoppade in i duschen.

Eftersom jag har opponering på måndag innan jag åker beslutade jag mig att slå två flugor i en smäll och gick över till mamma och pappas lägenhet för att vattna blommor och hämta post och samtidigt utnyttja solen på från deras balkong.
Jag läste igenom det arbete jag ska opponera, ca 50 sidor och gjorde några små anteckningar. Det blir nog att titta vidare lite imorrn med, solen kanske gjorde sitt så att säga...

Jag hann med att ringa mamma också, hon berättade att någon hade tagit temperaturen i havet...35 grader... fatta, jag som trodde havet var till för att svalka...a big NO NO. 

Nu ska jag leka chaufför och köra brorsan någonstans, destinationen oklar för tillfället.

Tjing så länge!

Det var det här med vilopulsen...

Svennar bad oss ta pulsen när vi vaknar fred-måndag, allt för det individuella träningsschemats skull.
Det var det här med att komma ihåg att ta pulsen när man vaknar....inte det lättaste. Man har all fokus på att orka sig upp och då att komma ihåg att ta pulsen..ja, inte det lättaste som sagt.
Jag vaknade i morse och hann att stoppa tandborsten i mun innan jag insåg att jag glömt ta pulsen, nu gick det ju bra men till i morgon måste jag komma på något bra sätt att inte glömma.

image440

Livet är fullt av....

Överraskningar...

I går var det dags för träning igen i Haga Parken efter 2 dagars vila. Det var skinande sol och med solen kommer människorna. Det satt människor på gräset i små grupper, vissa spelade brännboll andra fotboll. Öberg var tydligen lite tidig och fick syn på ett par som utövade allt annat än barnvänligt parkbeteende...med endast ett skynke guppade det rätt rejält. Det märkliga var att det satt en barnfamilj inte långt ifrån och cykelvägen gick precis bredvid, paret måste verkligen få en kick av att bli upptäckta eller så var de bara allmänt korkade.

Jag trodde jag hade sett klart av konstiga saker på ett tag, men jag hade fel. Det dröjde inte länge förrän jag fick uppleva, i mina ögon ett märkligt beteende. I morse gick jag till jobbet igen och när jag passerade Danderyds sjukhus och busshållsplatserna där fick jag syn på en vuxen man, runt 28 år kanske som stod och klippte tånaglarna mitt bland alla andra. Vem gör en sådan sak?

Det skulle aldrig falla mig in att klippa tånaglarna vid en busshållsplats bland andra människor, men det som för mig är onormalt kanske är helt normalt för en annan människa. Det är det som är charmen med livet!

//gnurp som fått nog av märkliga saker på ett tag


Kirran har flyt eller kallas det oflyt?

Loggade in på msn vid 11 och såg att Kirran hade skrivit "sitter i bilen, ring om ni kan " eller något i den stilen. Jag ringde förståss för att höra hur det gick för henne på bilresan upp till S-vall....
Varje gång jag pratar med Kirran har det hänt någonting, oftast helt knasiga saker. Jag säger typ varje gång...-"det händer bara dig Kirran".

Tanken var ju att Kirran skulle ha åkt redan i går kväll men kände sig lite hängig och trött så hon väntade tills imorse. När hon var en bit efter Wilda Väsby började den lilla S-valls porschen skaka så fort hon ökade farten. Kirran saktade ner och körde typ runt 70 hela vägen. När hon var en bit utanför Uppsala vågade hon inte chansa mer utan åkte in på en besinmack för att kolla vad det var som gjorde att bilen skakade på högersidan. Försökte fylla på luft etc. Eftersom Kirran inte är någon bilmekaniker (även om man ibland kan tro det) gick hon i på bensinstationen och frågade om någon visste någonting om bilar. Hon blev hänvisad till en verkstad och väl där sa mekanikergubben -" du, det är inte konstigt att det skakar" och så sa han en massa saker om hennes bakhjul på högersidan. Reservhjulet fick göra lite nytta och sattes på bilen, efter det fortsatte Kirran resan hemmåt alldeles svart om fingrarna och med svettet rinnandes längs ryggen...AC=nada. Hon fick även veta att hon aldrig hade kommit fram om hon åkt i går kväll...

Kallas det tur eller tur i oturen? 

Man kan ju undra vad som hänt om Kirran åkt från mig igår efter fotbollsmatchen...jag gissar på en sovandes Zundazessa i en röd bil någonstans mellan S-vall och Uppsala...hahaha, det vore nått va? (sorry Kirran!)

image438
Kirran och S-valls porschen


image439
In action 

Jag hoppas du får bättre lycka på hemvägen...!

//Gnurp som njuter av sina vänners bravader

I bland är man klantig...

Eftersom Kirran sak ha "koll" på min lägenhet medan jag är i Thailand och solar, gav jag bort mina hemnycklar igår. Det jag glömde var att cykelnyckeln satt på samma nyckelknippa så imorse var det bara att gå till jobbet. Det var iofs hur skönt som helst i solen. Jag tror nog att det blir bussen på hemvägen eftersom vi har träning ikväll och det vore skönt att ha lite krafter kvar till löpningen.

Clara glömde sina örhängen hos mig igår och ringde senare på kvällen och bad mig slänga in örhängena i min brevlåda så kunde hon hämta dem på väg till Sundsvall. Jag hoppas hon tog dem innan brevbäraren kom imorse annars kanske det blir en nice suprise för brevbäraren....

I dag är det näst sista dagen på jobbet...helt sjukt att 6 månader är förbi. Men tiden går snabbt när man har skoj och det har jag haft även om det stundtals varit sjukt stressigt. Men är man en person som inte nöjer sig med ok utan vill prestera sitt bästa hela tiden, tar det på krafterna.    

Min resa kommer verkligen som ett brev på posten....ska bli så skönt!!!!!!!!!!!!!

image291
Om 5 dagar  kommer jag gå på den här stranden istället för till jobbet....nice asså!

//Gnurp...back to work

Bilder från Sveriges nationaldag

image428
Moi och Kirran fixar i ordning maten


image429
Maten samlad i en papperskasse. Vi var smarta nog att lägga allt i plastmuggar för att slippa diska. Det bjöds på kyckling, paprika, potatissallad, bröd och tomater.


image430
Kirran hade lite problem att slänga soppåsen...

image432
Anneli och Kirran på väg ut i gräset

image433
Kirran fixar filtarna på plats

image434
Mat i mängder

image435
Kirran redo att hugga i...

image436
Anneli softar i solen


image437
Allt slutade med ett stort garv

Kirran gästbloggar lite..

Hej. Nu är det Kirran som är här och gästbloggar lite igen i väntan på fotbollen. Har precis haft en skön kväll med Garpen och Anneli ute på gräsmattan. Picknickpåsen packades och så gick vi ut och spenderade några timmar på gräsmattan med mat och prat. Jordgubbarna och glassen satt utmärkt efteråt =)

Tror säkert att Garpen å jag kan bidra med lite bildbevis också...vi brukar ju vara bra på det. Har insett att min dator hemma har extremt mycket bilder från alla Zundaåren. Måste brännas ner snart innan den packar ihop helt..

Vi var ju bara tvungen att ha en liten avslutning inför sommarens äventyr. Garp åker ju till Thailand på måndag, jag drar till Sundsvall så fort fotbollen är slut...oj nu måste vi sjunga nationalsången...."din sol din himmel dina ägder gröna..." nan naana... Har laddat med Shark och lite godis, det kommer bli en jäkligt jobbig kväll i bilen, min radio har dessutom packat ihop, jag hoppas jag får några samtal på vägen. Det blev lite sent igår också, lite mera sömn i bagaget hade ju varit välkommet.

Ja...jag kommer att ta hand om Garpens lägenhet medans hon är borta. Ska även knata rakt över gatan för att ta hand om det andra Garpensund-hemmet. Gnurps morsa och farsa hänger kvar i thailand ytterligare 4 veckor.

Nu börjar matchen. Mera jordgubbar och glass!!
Kram på er alla!
//Kirran

Jo, jag kommer inte på träningen imorrn men jag skulle gärna vilja ha träningsprogrammet på mailen, så man kan starta igång snart =) Har förstått att det inte bara är jag som läser här....haha..

Fler bilder från Bosön

Nu när examensarbetet är inlämnat har jag tid att lägga in de bilder jag inte hann sist...


Temat var sol...
image405
Junisarna satsade på brunbrända ben...

image406
och brunbrända magar

image407
Kirran passade på att sola medan vi avslutade lunchen

Temat var vila på tjockmadrass...
image408
Kirran var först ut

image409
Jidhe hakade på

image410
&  jag var helt slut efter maxpulstestet och joinade gänget...vad hände med mina ögon???

Temat var träning...
image411
Jessica jobbar med triceps

image412
Kirran hängde på bevakad av Mange

image413
Jidhe in action

image414
Saga kör på, Mange assisterar

image415
Jidhe övar vänster krokar

image416
För att ge säcken en omgång

image417
Kirran ville inte vara sämre...

image418
En högerkrok...

image419
som följs av en ny högerkrok...frågan är bara vem som gjorde sig mest illa, säcken eller Kirran *ler*

Temat var "vad hände"
image420
Sexigt värre...a big NO NO!

image421
Var jag full när bilden togs? Är inte bilden lite väl suddig?

image422
Bosön kryllade av små blå varelser

image423
Juniorernas korvar gav i från sig elektriska stötar

Temat var bakgrund...
image424
Utsikten går det inte att klaga på

image425
Fia och Jessica i närbild och en lysande Frida i bakgrunden

image426
I like

image427
The end

Det var tider d...

Studentflak har det kryllat av utanför mitt jobbfönster och varje gång blir jag lika glad och minns tillbaka till min egen student...

Jag gick på kryckor, skadad från innebandyn och väntan på operation...inte det ultimata om jag säger så men det fungerade det också. Jag hoppade ut först av alla men kom fram till släkt och vänner sist av alla. Eftersom jag precis hade flyttat till Solna struntade jag i att åka flak och fick åka värsting motorcykeln istället. Jag satt som en riktig Zessa på kungatronen, hur bekvämt som helst fram tills jag fick ta på mig hjälmen...min kära bror och hans polare hade nog haft lite för mkt tid över. Jag hade något av en krukväxt på skallen som alla garvade åt, men varför inte bjuda på sig själv när jag ändå var skadad nog att gå på kryckor. Den perfekta studenten var liksom redan förstörd...men slutresultatat blev 10 ggr bättre.

Med värktabletter och en järnvilja "dansade" jag mig igenom sista kvällen med gänget utan kryckor...kanske inte mitt bästa drag här i livet, men ett minnesvärt sådant.

Idag tisdag tar vår kära Zundazessa Tessan studenten...GRATTIS TJEJEN!
image404

Ibland är killar värre...

Eftersom jag blev kvar på jobbet till 21.00 igår valde jag att ta ut en välbehövlig sovmorgon idag...började gå till jobbet i solen vid 10.30 så jag var framme lagom till lunch. Väl framme fick jag under dagen höra en av våra säljare ringa sina vänner och fråga efter smakråd om vilka kläder han skulle ha på sig ikväll. Han är special inbjuden till den stora VIP-festen på Berns för Mötley Crue.

Det var som att höra ett gäng utseende fixerade tjejer prata om vad de skulle ha på sig, vad som inte passade, vad som var inne alternativt ute. Kan man bära kavaj eller är det inte en sådan typ av fest? Ja, frågorna var många men svaren uteblev så när det var dags att gå hem hade jag fortfarande inte fått klart för mig vad som var beslutat. På torsdag lär jag få höra allt om det upphåsade festen och även klädseln...

Och jag som bara trodde det var tjejer som höll på så där...

Tänk om alla skulle klä sig som nedan...då skulle alla slippa sina klädproblem...just a thought!
image403
Fast en tråkig sådan...

/Gnurp

50kg lättare eller...

Då var det äntligen över...iaf för stunden. Examensarbetet är postat och i postens händer.

image402

Efter lunch igår satt jag och skrev det sista...trodde jag iaf. Jag blev kvar på jobbet med ex-jobbet till 21.00, sedan tog jag bussen hem och ringde Elin för en nattlig powerwalk. Det behövdes verkligen efter allt tänkande och skrivande på kontoret. Elin erbjöd att vi kunde gå idag istället, men jag kände att jag behövde luft...men tack för omtanken Elin!

Mitt största problem igår var att häfta ihop mitt arbete, jag tror jag kämpade i över 20 minuter. Var det inte själva häftapparaten som strula var det häftklämmorna. Det hela slutade med att jag tog ett stort gem, skrev en smörig lapp till handledaren och gick hem.

Det märkliga är att jag borde känna mig åtminstonde 50 kg lättare efter all ångest jag haft för arbetet nu när det äntligen är inlämnat med hela två timmar till godo. Men jag känner ingenting, varken lättnad eller 50 kg lättare *ler*. Jag antar att det kommer att komma längre fram, när jag har tid att slappna av. Det har varit sjukt mkt på senaste tiden så en liten semster är mer eller mindre ett måste för mig.

Idag har minst 4 personer frågat mig om jag har resfeber eller längtar till Thailand...mitt svar har alla gånger varit att jag inte haft tid att tänka på resan, det har varit andra grejer som tagit upp min tid, helt sjukt egentligen men det har väl blivit så...jag har tagit en dag i taget när kalendern varit mer fylld än vanligt. 

Nu är det bara 2 dagar kvar av praktiken sedan är det tack och adjö för 3 veckor för att sedan påbörja mitt första riktiga officiella jobb efter examen. Det är egentligen inte så speciellt eftersom jag kommer fortsätta jobba på min gamla praktikplats. De var nöjda med mitt jobb så de vill ha kvar mig...är man grym så är man! Nu var jag så där ödmjuk igen eller hur Anneli?

/ Jag heter Garp så jag går alltid före...kom ihåg det! *ler*

Yes Sir...

Det var med ömmande ben jag promenerade till jobbet imorse. Svennar bad oss promenera som återhämtningsmetod måndag-tisdag och jag gör precis som flockledaren säger...han vet vad han snackar om så det är bara att säga "Yes Sir" och följa order.

Efter 2 dagar med lyxig frukost var det nästan jobbigt att öppna kylskåpet och hitta något att äta. Jag gillar att få bli lite bortskämd. Det händer ju inte alltför ofta och det är väl därför jag uppskattar det när det väl händer. Jag fortsatte på helgens tema...det blev gröt, men utan äppelmos...inte lika gott, men det gick ner.

Jag som inte skulle till jobbet idag eftersom det är deadline på examensarbetet, hamnade på jobbet ändå. Var tvungen att fixa med en kampanj men nu är det klart och mitt ex-arbete väntar...all night long!!!

Fler bilder från Bosön kommer...när ex-arbetet ligger i postlådan.

Tjing så länge!

//gnurp som laddar inför en lång kväll/natt

Testkanin för en helg

Första testhelgen på Bosön är till ända. Det man först fruktade övergick till en positiv känsla...trots att jag var helt slut efter maxpulstestet kunde jag le åt det hela efteråt. Suget efter att få göra om testet kom direkt, speciellt nu när man vet vad testet innebär och hur man gör.

Min rangordning av testerna, det roligaste testet står som nummer 1 osv.

1. Maxpulstestet
2. Brutalbänken
3. Spänsttestet
4. Sprinttestet
5. Uthållighetstestet
6. Cooper

Teambuildingen var kanon. Jag fattar inte att man aldrig lär sig hur man bör göra i de olika grenarna. Hur många gånger har man inte åkt Vasaloppet på de stora skidorna?
Trots det skiter sig allt när det väl är dags att köra igång, men det är lika skoj oavsett hur det går...även om det svider rejält vid ett misslyckande.

Under söndagen utnyttjade vi soltimmarna väl genom att flytta ut vår praktiska träning. Vi jobbade på bra i solen och lärde oss allt om bålträning och vilka övningar som fungerar bra. Jag insåg ganska snabbt med hjälp av Öberg och Slaktarn att jag behöver bålträning + att mina vader är för korta...nu blir det till att stretcha ut dagligen och kämpa sommaren lång för att bli lite rakare och inte felbelasta kroppen.

image400
Här är ett klockrent exempel på hur man inte ska se ut i bålen. Denna bild åker upp på väggen hemma som en reminder av varför jag ska slita i sommar.

image401
Anneli gör sig redo, i bakgrunden står Jea och Nea bevakade av Mange


Det känns som om helgen gav enormt mkt, inte bara för mig själv och hur jag ska lägga upp min träning utan även för laget som helhet. Vi har alla nu mål att jobba mot och de nya zessorna har börjat hitta in i laget och Zundaland på ett kanonsätt.

Jag kan knappt vänta till den dagen då jag sätter ner foten på planen för första gången den här säsongen och känner känslan av att vara i grym form, stark, uthållig och framförallt, med nya mål i sikte... 

//Garpilarpen

Jag kan inte smälta att...

jag har krymt...

Vi mätte oss under helgen och Mange bad oss gissa hur långa vi var. Jag sa 179 cm eftersom jag var 178.5 sist...och kanske hade hoppats på att benen växt en halv cm. Men inte det, istället hade jag krymt en cm, vilket jag fortfarande inte kan smälta...

Jag tror att någonting var fel på mätaren...eller har jag verkligen krymt?

Nu har jag fått lämna tronen som lagets längsta, kronan tillhör istället fröken Estun...Jidhe är minst lika förvånad som jag, hur är det möjligt? *ler*

Någon klappade mig på axeln och sa att det var åldern...hmmm jätteskoj...som om jag inte har åldersnoja så det räcker..

.

image399
Ålders rynkorna syns redan...

//Dvärgen Gnurp

Zunda tillbaka i skolbänken...

Helgen innehöll inte bara tester utan en hel del information och genomgång. Även om jag egentligen studerar har jag inte suttit i skolbänken på över 6 månader och jag var inte ensam om det direkt...

Kirran sa att hon nu inser varför hon inte pluggar..."-jag kan inte sitta still och jag blir så himla trött". Hon försökte med allt, drack lite vatten, skakade på huvudet...men ingenting verkade fungera, jag och Anneli hade iaf lite roligt åt situationen.

Teorin var ett skönt break från testerna och väldigt intressant, pulsträning, träningsövningar och planering stod på schemat.
 
Bilder...
image393
Svennar in action

image395
Melissa, Kirran, Anneli, Saga och några junisar

image398
Jea, Nea och Tosse

image394
Fia ser lagom road ut *ler*

image397
Öberg och Anki på väg ut från salen

Grillning med livet som insats...

Både fredag- och lördagskvällen avslutades med grillning..."Zundastyle"...

När man grillar i Zundaland finns det några saker att tänka på. Här följer några av punkterna och lite tips:

1. Elden ska vara kraftig och hög
2. En Zundazessa ger alltid 100 % i alla situationer, även när det gäller grillning, dvs. med livet som insats
3. Som Zessa måste man tappa minst en korv i elden
4. Äta minst 2 st korvar
5.
Råkar man sno någon annans brasa, hämtar man snällt mer ved...uuups!
6. Det gäller att vakta sin korv så att den inte får vingar och flyger sin väg
7. Behöver man grillvakt....ring Jidhe, Zessornas egen grillmaster *ler*

Bilder...
image383
Brasan börjar ta fart 

image384


image385
Anki och Lill-Rotan grillar med livet som insats

image386
Kirran tittar in i elden

image387
Marshmallow redo för grillning

image392

image388
Trångt runt mini-grillen

image389
I väntan på korv
 
image390


Tillbaka till 50-talet

Danmark - Sverige spelade match under lördagskvällen och självklart fanns matchen med i tanken när Svennar och Mange planerade helgen. Det var bara ett litet problem....ingen TV som visade matchen...
Zundazessorna valde att följa matchen på gammalt vis, genom att lyssna på radio.

image380
(Radion/mobilen ligger i mitten på bordet)

image381


image382

Det var med målande bilder vi följde dramat, först i duschen, sedan poolen, bastun för att avsluta dramat ute på grillplatsen med solnedgången i bakgrunden...
Det blev ett bra avslut på lyssnandet efter liverapportering från Jidhes bror som var på plats på arenan och ett antal sms. 

HEJA SVERIGE!!!!!

//Gnurp

Bilder från Bosön

image355
Anne och Saga försöker packa i stöket

image356 
Slaktarn och Mange diskuterar fötter

image357
Juniorerna laddar i solen

image358
Jidhe kliar sig i huvudet

image359
Jidhe, Frida, Slaktarn och Anneli knyter skorna inför spänsttestet

image360
Anneli värmer upp genom att testa ett hopp

image361
Ylva övar in utgångsställningen

image362
Anneli och Anki står och iaktar nästa test...

& det här iaktog Zessorna...
image363
En upp och ner vänd Jessica

image364
Ankis tur att hänga upp och ner i "Brutalbänken"

image365
T-shiten skulle fixas till...

image366
sedan var det full fart

image367
Anneli, Fia, Tessan, Anne och Nea redo för ett set "plock e pinn"

image368
Slaktarn tvättar sina fötter...

med ett leende...
image369

Dags för mat....
image370
Jidhe och Nea först i kön

image371
Det bjöds på massor av gott, allt ifrån sallad till chokladpudding

image372
Fia var hungrig...
 
image373
Anneli likaså...

De var inte ensamma direkt....
image374


Sedan började diverse olika aktiviteter...

image375
Kirran satsade på sol...

image376
Slaktarn skickade sms...

image377
Anneli, Öberg och Josse valde att bara hänga...

image378
Frida skalade apelsin...

image379
mums...apelsinen var grymt god...jag var snäll nog att få en klyfta



Fler bilder kommer....

Deadline...

Eftersom det är deadline på mitt examensarbete kommer inläggen från helgen antagligen droppa in i början av veckan, har jag tur hinner jag med lite sent ikväll...beror lite på hur det går.

//gnurp med mål i sikte...

RSS 2.0