Match 2 Zunda vs. Sten Sture (Solnahallen)

Slutresultat...2-4
Matchen kunde verkligen gå hur som helst och den här gången var det Sten Sture som drog det längsta strået eller så kan man kort beskriva det som att vi tappade matchen på 3 minuter. Det var jämnt matchen igenom och vi skapade många bra lägen men lyckades inte trycka dit bollen. Det känns surt att torska matchen men vi vet att vi hade stundtals riktigt bra spel och kan vi bara bibehålla det i 60 minuter kommer vi att vinna många matcher framöver.

Matchens hopprepslista ser ut enligt följande:

image812
Går till...Öberg, återigen gör hon ett par riktiga kanonräddningar, grymt och se!

image813
Går till...pressen som vi speciellt lyckades skapa under de sista 10 minutrarna. Det var spel mot ett mål och med lite tur hade vi hunnit kvittera. Jag personligen kommer ta med mig känslan från de sista 10 minutrarna, den inställningen och det adrenalinet som jag kände vill jag i fortsättningen ha i 60 minuter.

image802
Går till...Martina, jag tycker att martina var grym idag, på bara några veckor har hon lärt sig att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, vilket inte är det enklaste. Idag kom även avsluten och snart kommer även målen...grymt skoj att se tjejen!!!!!

Cred till mig själv...ja vad ska jag säga, jag tog mitt första skott på mål vid 19.57 i tredje perioden.  Det jag återigen kommer ihåg var de antal tekningar som jag vann. Jag är inte missnöjd med min insats men absolut inte supernöjd på något sätt. Jag lyckades spela fram ett par riktigt bra passningar men som alla andra bollar idag...de ville bara inte in i mål.

//Gnurp

Zessor i färg

image837

//Garpen

Svart-vita zessor

svartvita zessor
Efter lite lek i photoshop

//Gnurp

Uppladdningen har börjat...

Vattenintaget har ökat och de mentala bilderna börjar klarna upp och positiva tankar rullar runt i skallen.

Jag tänkte bjuda på lite bilder från försäsongen för att få alla Zessor att inse och komma ihåg hur mycket vi kämpat för att bli bättre och bjuda på kreativ och sevärd innebandy...

image814
Zessornas nya träningsplace

image815
Zessorna in action

image816
Det gäller att hålla tungan rätt i mun

image817
En välförtjänt vattenpaus

image818
Zessornas tre viktigaste saker under försäsongen

samt det absolut viktigaste...
image819
Pulsklockan

image820
Ylva laddar som vilken tyngdlyftare som helst

image821
Även under en veckas semester fick träningskläderna och klubban hänga med

image822
I väntan på nya instruktioner

image824
Laddade inför Zundabanan

     

image830

Vi har inte bara tränat under sommaren utan även hunnit med att vara fotomodeller
image831
Öberg som den äkta zessa hon är

Zundas egen zuperfotograf agerade
image832
Kirran

Vi är samlade inför morgondagens premiär i Zundaland
image823

 image833
Även Zäta är laddad

//Gnurp

Inspiration och framtidsdrömmar

Efter en lång sovmorgon och ett par timmar framför TV:n åkte jag till Annexet och gick på "Bo utomlands mässan" för att få lite inspiration för framtida projekt. Det var faktiskt första året jag inte jobbade under mässan utan fick gå runt som vanlig mässbesökare. Det var ju mycket Thailandsbyggen men det var väl i och för sig inte direkt någon överraskning med tanke på de senaste tidens utveckling.


image811

Under dagen pratade jag med pappa och fick veta vad som hänt den senaste månaden, snart åker även mamma så då blir det att vattna blommor och hämta post igen.

För någon vecka sedan gav Kirran mig en riktigt bra kökskniv eftersom hon tyckte jag saknade en bra kniv i köket. Allt har ju sin förklaring...när jag var typ 10 år skar jag mig riktigt illa i två av mina fingrar och fick sy en massa stygn och det har skapat en liten fobi för köksknivar. Men nu har jag använt kniven...fixade tacopaj med en lite ny pajdeg efter lite tips från Jempa.

Efter matlagningen blev det ett litet rensningsprojekt, jag flyttade runt lite möbler, gick igenom pärmar och flyttade sängen. Efter en dag i full fart ska jag nu avsluta med att se på någon av lördagsfilmerna som uppladdning inför morgondagen. 

//Garp...utvilad

Sömn gör under för kroppen

I går innan träningen var jag redo att krypa ner i sängen och sova, jag var helt färdig...magknip, dålig kost och ren utmattning stod på menyn under dagen.


I natt sov jag 9 timmar och det gjorde underverk.
Ibland måste kroppen få vila...

//Gnurp


Det var bara en tidfråga...

Berit har slutat...iaf i vårt lag, hon platsade helt enkelt inte. Idag hade vi en ny keeper nere eller så var det Inga, de är rätt lika allihop så det kan lika gärna ha varit Eva-Lisa *ler*.

Dagens träning innehöll en del klubbproblem med mig, jag fick en flisa i mitt nya blad vilket gjorde bladet till ett sandpapper. Ser ni repor i parketten vet ni vem som är skyldig!!!

Vi slipade inte bara golvet...utan finslipade även inför vår hemmapremiär på söndag. Det kommer bli en ljuvlig match på alla sätt och vis...

Nu ska jag hoppa i säng trots att klockan bara är 21.30...måste få sova ut en natt denna vecka!

//Gnurp...in need of a good night sleep

Ge varandra beröm...det behövs!

I morse fick jag ett mail från Åsa L en fd. zessa eller föresten, kan man vara fd Zessa? Är det inte så att en gång en Zundazessa, alltid en zessa?
Hur som helst fick jag ett par riktigt fina ord och en bekräftelse på att mitt mål med Zundakorten faktiskt gått i uppfyllelse...

Åsa hade hittat sitt Zundakort som jag gjorde min första säsong i Zundatröjan, dvs. för typ 5 år sedan. Det hela började som ett miniprojekt för att visa alla hur mycket jag verkligen uppskattade att spela i Zunda. Det slutade hela 24 effektiva arbetstimmar senare, ja ni läste rätt!!!...jag spenderade 24 hela arbetstimmar åt att klippa, klistra och skriva ihop kort med sanna och berömmande ord om varje spelare och tränare i laget.  Det tog på krafterna men inför seriens viktigaste match, (btw hemma mot Endre) gav jag alla spelare sitt eget Zundakort och jag har aldrig sett laget spela sådan underbar kämparinnebandy...

Beröm behövs och lyfter alla människor till att prestera ännu bättre!

Mitt mål med korten var att alla skulle inse vad de personligen betydde för mig och att om de någon gång i framtiden behöver lite uppmuntran är det bara att läsa kortet.
När jag var på besök hos Anneli innan hon flyttade såg jag att hon hade lagt upp sitt kort bland alla medaljerna. Nyfiken som jag är läste jag kortet och blev rörd över mina egna ord...varje ord kom verkligen från hjärtat och träffade mitt i prick!!!

Några saker jag spontant kommer ihåg från korten...
Visste ni att Jempa var en av mina förebilder som liten och nykläckt innebandyspelare. Det var under Täbytiden och jag fick se damlaget spela matcher och minns hur Jempa var bäst på planen tillsammans med Marre.

Anneli och jag var bittra fiender både på fotbolls- och innebandyplanen. Vi möttes alltid i S:t Erikscups finalerna och hade tuffa möten även i serien. Det fanns en spelare jag fruktade mest av alla....guess who?...Anneli. Dessutom stod det klart för mig att jag spelar 10 ggr hellre med henne, än mot henne.

Hur grym Emma var på att slå drömmackor direkt på klubbladet ...I still miss them tjejen!...men är man Zundas MVP och en grym materialare kan jag nog inte begära mer.

//Gnurp

"-Hej, kan jag ringa upp dig?"

Det var min standardreplik under dagen. Jag vet inte hur många gånger jag fick lov att slänga ur mig detta under dagen. Sitter man i möte så gör man men måste man berätta något intressant så måste man...iaf jag!

Inte nog med det...jag blev vän med Elins snälla telefonsvar också...sorry tjejen, jag antar att det jag sa var en enda röra, inte en siffra rätt....som vanligt!

//Garp

Det är bara att inse...Berit platsar inte

Nu har hon fått chans på chans, vår Berit i mål. Jag personligen tycker bara att hon blir sämre och sämre för varje träning...eller är det vi som blir bättre och bättre? Hur svårt kan det vara att ta en boll liksom???? Idag blev hon tom kallad lösaktig...hahaha, det är tufft att stå i mål i Zundatröjan.*ler*

Vi genomförde ett varierande pass med fortsatt valmöjlighet innan själva innebandypasset. Jag valde joggingen samt passade på att köra lite ryck, hopprep, cykel...ja det blev lite av varje faktiskt.
Tempot och fokuseringen har ökat och nu återstår det en träning till innan vi får entra scenen i första hemmamatchen.

Nu blir det lax och lite lite pasta sedan väntar sängen...

//Gnurp...ett steg närmare målet

Diesel var på besök

Idag hade vi fin fint besök på kontoret, Diesel hade vägarna förbi...

image810 
Det var en busig vovve som gav mig en och annan blöt kyss :)

Dessutom hittade Diesel sin favorit sak på kontoret i form av min högersko...skon är nu mjuk, blöt och förhoppningsvis gångbar.

//Gnurp


Otäck flygplansdröm...återigen

I natt drömde jag om en flygplanskrasch igen, den här gången var det ett megastort plan som var på väg upp i luften utan för Arninge C. Planet kom upp i luften och snurrade runt och dök ner lika fort...alla som överlevde blev liggandes på britsar inne i centrumet. Jag gick förbi en gubbe som låg på en brits och som snabbt slängde ur sig lite otrevligt..."-ska inte du ta en bild och skicka in den till tidningen och tjäna en slant på andras olycka?", Sen vaknade jag...

Varför alla dessa drömmar med flyplanskraschar?

//Garpilarpen

Elin bjuder på lite humor och tänk

Frågor och svar om kropp och hälsa   

FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre ?  

SVAR: Definitivt inte ! När du tränar en muskel, blir den större.
Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en stor mage.

---------------------------------------------------------------------------- 
 
FRÅGA: Är simning bra för figuren ?
 
SVAR: Tja, se på valar  
 
----------------------------------------------------------------------------- 
 

FRÅGA: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet, stämmer det ?

SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under livet. Kasta inte bort dem på träning !! Genom träning slår hjärtat snabbare, och du förkortar livet ! Vill du leva längre ? Ta dig en tupplur !
 
-----------------------------------------------------------------------------
 
FRÅGA: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer frukt och grönsaker ?
 
SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko ? Gräs. Och vad är det ? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker !
 
-----------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker ?

SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin. Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger allt.
 
----------------------------------------------------------------------------- 
 
FRÅGA: Är choklad osund ?

SVAR: Är du tokig ? Kakaobönor=bönor och bönor, linser o dyl är vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur ? Det är den bästa "feel-good"-maten man kan få !!

-----------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Är det viktigt att vara i god form ?

SVAR: Rund är en form, så god som någon !

Valmöjligheter i Zundaland

Under dagens träning fick vi spelare själva välja vad vi ville göra innan själva innebandypasset. Styrka, intensivpass eller långjogging stod på menyn och eftersom vi spelare känner våra kroppar bäst var valfriheten perfekt...I like!
Jag var förvånad över att så många valde intensivpasset men med tanke på inställningen hos säsongens zessor är jag egentligen inte speciellt förvånad...vi är starkare än någonsin och alla är träningsvilliga.

Fokuseringen inför söndag har så smått börjat...

Dagens pik...Mange ville att alla skulle börja träna sina handleder...jag undrar varför??? Jag antar att piken var riktad mot mig efter min kanonmiss under Väsbymatchen...men jag tar den, lär ju aldrig missa samma läge igen...någonsin!!!!

//Gnurp...som fick dagens pik

Nu är serien igång och kommentarerna likaså

Satt och surfade lite på lunchen och noterade att serien är igång och likaså kommentarerna.

(Saxat från Väsbys gästbok)
"-Man såg Råsundas tränare skrika och peppa tjejerna trots att det var 3 minuter kvar och de ledde med 10 mål.. som de skrek och tjejerna kämpade"
Vi var rätt heta va...? *ler*


 

(Saxat från Stenstures hemsida http://www.stensturebk.se/)

"-Nu väntar en tuff bortamatch mot Råsunda i nästa omgång. De imponerade (i alla fall resultatet) i går när de slog Väsby borta med 12-2. Vi kan vänta oss fysisk innebandy i Solnahallen nästa söndag"


Jajamensan, det kommer bli tuff och förhoppningsvis grymt underhållande match...


//Gnurp

Den som väntar, väntar alltid på ....

Det tog 5 år men nu så är gymmet på väg att öppna...


Jag har väntat i 5 år på att ett gym ska öppnas i mitt bostadsområde. Pga. alla företagskontor (där alla har egna gym) har det inte funnits ett behov i området...eller hur???
I december ska iaf ett gym öppna, typ 200 meter ifrån min uppgång och jag är zupernöjd...här ska det börja tränas :)


Det bästa av allt, det kommer vara ett "nyckelgym" dvs. jag kan gå dit och träna när jag vill 06-22 alla dagar bara jag har min nyckel med mig...obemannat så att säga, precis som jag hade i USA....grymt!!!!


//Gnurp...nu har man flyt


Vad hände med idolrepriserna????

Jag som hade laddat för en söndag i soffan med alla idolprogram som jag missat under veckan. När jag tittade på textTV i morse innan min morgonpromenad fanns inte idol med och jag fattade ingenting...är inte idol på söndagar? Skulle inte förvåna mig om repriserna gick igår lördag när vi hade vår premiärmatch...jaja, det blir väl att kolla på webben, även om det inte är i närheten så bra som programmen.

//Gnurp...lite smått besviken

Inga direkta överraskningar

Då var matchomgång 1 avklarad och det är en trevlig syn i tabellen...men det är som sagt omgång 1, men jag skulle inte ha något emot att tabellen såg likadan ut när sista omgången är spelad :)

Tabellen
image809

En seriepremiär är alltid en seriepremiär och brukar sluta lite hur som helst, en sak som skiljer årets upplaga från tidigare år verkar vara antal mål som görs. Alla lag ser ut att ha grymma målskyttar eller så är det lagens försvarsspel som inte riktigt än är på topp.

image808
Inget av resultaten överraskar mig speciellt mkt, men jag tror bara genom att kolla på första omgången att serien kommer bli jämn och där alla lag har möjlighet att slå varandra.

Nu är matchserien äntligen igång...

//Gnurp

Tidig morgon och en lång promenad

Ja, det blev en tidig morgon och en lång promenad runt hela Brunnsviken. Påpälsad och trött tog det mig 2 timmar och ett antal minuter att ta mig runt. Det var jobbigt men väldigt skönt när jag väl fick sätta mig i soffan och äta lunch...men helgens motionspass är iaf färdiga.

image807
Morgontrött var ordet

//Gnurp

Det blev en kanondag

Efter seriepremiären blev det en Tages med rullesås + bio med några i laget, en skön avslutning på en kanondag.

//Gnurp

Seriepremiär...Väsby vs. Zunda (Väsbyskolan)

Seriepremiären är nu till ända och vilket målkalas det blev i "skoboxen". Vi pumpade på riktigt bra och var ett par storlekar större än Väsby i alla situationer. Slutresultatet blev hela 2-12 och poängen fördelades hyffsat jämnt i alla femmorna.

Matchens hopprepslista ser ut enligt följande:

image800
Går till...Lagets powerplay, näst intill 100 %-igt, vi var sjukt effektiva och plötsligt fungerade allt.

image801
Går till...Ylvas kanonskott...det var bland det snyggaste jag sett skottmässigt, nästan värt 2 poäng.

image802
Går till...Jessica, zessan var kung i hörnen och tog för sig som aldrig förr, grymt skoj att se!

Cred till mig själv...var näst intill 100 %-ig när det gäller tekningar, jag tekade mer än vanligt och torskade bara en...grym känsla! 

Fler + & -

+ Publikstödet
+ Uppvärmningen
+ Matchserien är äntligen igång
+ Bra stämning i laget och på läktaren
+ Många målskyttar

- Domarna...de drog en lista på mer än 3 punkter och levde inte upp till sina egna "regler", t ex de skulle låta oss spela fysiskt...hmmm.. hur många fördelar fick något av lagen? 9 st utvisningar varav kanske 2-3 var riktiga utvisningar och de andra funderade man var de hittade... Lite tråkigt att de inte lät oss spela ut utan blåste sönder matchen stundtals. men det var första matchen, kanske även för domarna...

Gårdagens ?...i mina ögon blev jag snuvad på 2 poäng...iaf ett poäng. Anneli fick ett mål som jag själv tyckte att jag slog in och sedan mitt skott som gick i ribban och på något konstigt sätt gick in i mål...domarna skrev självmål...borde man inte glädja den som var sist på bollen????? *ler*

//Garpen

Laddningen har trappats upp

Det är inte många timmar kvar innan det är dags för nersläpp eller snarare tekning. Jag känner precis som tidigare i veckan...ingenting, jag är inte alls nervös eller så, har kanske inte fattat än att det är premiär imorgon...dags att vakna till liv kanske.


Bara för att jag inte är nervös betyder det inte att jag kan tycka att morgondagen ska bli sjukt skoj, för att få spela match är just skoj och så länge jag har skoj på planen kommer allt annat att lösa sig.


Känner jag mig själv rätt kommer poletten att trilla ner imorgon precis lagom till att det är dags att värma på plan...


Alla laddar inför match på sitt sätt, har sitt eget program gällande mat, motion, musik och mental laddning. En sak är iaf säker, jag diggar Jempas sätt inför premiärmatchen...hahaha hoppas det smakar *ler*


//Gnurp...snart redo för fight


Genrepet avklarat

Ja, då var genrepet avklarat och allt sitter precis som det ska, allt är solklart och nu är det bara att invänta första tekningen. Jag känner fortfarande inte något speciellt, känns inte alls som en seriepremiär på lördag och det är väl lika bra det med tanke på hur seriepremiärer kan gå. Hawaiispel fram och tillbaka och ett slutresultat som kan överraska, men jag känner mig lugn, laget kan prestera bara vi vill.

Jag körde återigen med den nya Zoneklubban och det gick helt ok, jag börjar hitta rätt med den, kanske klubban får ett försök på lördag...jag får helt enkelt vänta och se vad jag bestämmer mig för...jag har ju trots allt blivit en materiallirare nu *ler*.

Nu har jag en dag på mig att ladda batterierna sedan är det upp till bevis...
 
I like...overallerna som kom idag, lagom till premiären (grymt Emma!!!)

//Gnurp

My mission för helgen

Då är det bara ca 5 timmar kvar till det är dags att entra parketten och köra genrepet inför lördagspremiären ute i "skoboxen" (som så många kallar Väsbyskolan). Många brukar beklaga sig över hallen med själv har jag bara bra minne från hallen. Jag hoppas kunna behålla dessa samt skaffa nya trevliga minnen, varför inte scora en massa...det är ju trots allt en "skolåda" med skottläge mer eller mindre hela tiden.
Det blir mitt mission för helgen, att avlossa mer än vanligt och om någon har koll på statistiken bör väl iaf något mål trilla in...eller?  :)

Den stora frågan är bara om man får lira och i så fall med vilken klubba??? (dagen I-lansdproblem)

//Gnurp

Tidig morgon och lugnt avslut

Jag vaknade av ett ryck kl 06.10 av att min jobbmobil ringde, det tog ett tag innan jag fattade vad det var som hände. När jag väl förstod och samtidigt såg tiden, vände jag mig bara om och försökte somna om. Efter ca 30 minuter ringde mobilen igen och den här gången tog jag mig fram till telefonen men hann inte svara.

Jag fick i förrgår order om att vara på jobbet vid 08.00 så jag tog cykeln och började trampa och det var tungt från början, mjölksyran kom nästan direkt...det kändes verkligen att vi tränat lite hårdare än vanligt i veckan. Jag var iaf framme redan vid 07.30. Jag var helt solo i 30 minuter så jag fixade frukost i lugn och ro, senare under dagen fick jag veta vem som ringde mig 06.10...och man kan ju säga att det var rätt viktigt...tur att vi har växeln i mobilerna som går vidare från person till person om ingen svarar...hmmm...jobbigt bara att jag ligger först på listan.

Efter en låååång dag sittandes i telefonen avslutade jag dagen genom att tillsammans med mamsen ha vår biokväll mitt i veckan. Vi såg en typisk tjejfilm direkt från Hollywood, en film man inte behöver tänka så mkt i utan bara sitta och titta på i lugn och ro.

Nu ska jag packa träningsväskan och hoppa i säng...

//Gnurp

En mjukstart sedan var det full fart framåt

Jag började träningen med en mjukstart, tog det rätt lugnt på motionscykeln...kollade läget lite, både med alla andra och min egen kropp. Väl när träningen startade blev det full fart från början till slut. Nu har vi bara en träning kvar och då blir det och slipa på det sista, men för mig känns det fortfarande inte som en seriepremiär på lördag...är rätt lugn faktiskt.

Dags och vila kropp och knopp

//Gnurp...nu spelandes med den vita klubban :)

"Skavsårsstövlarna" kan slänga sig i väggen

I morse tog jag på mig mina nyinlöpta Replay-stövlar, sååååååååå sköna och varma. Snacka om att de var värda varenda liten 50-öring...det bästa av allt, jag kommer inte få skavsår av dem. Mina gamla "skavsårsstölar" kan slänga sig i väggen, nu har jag ett par nya, mkt skönare att lufsa runt i.

//Gnurp...fett nöjd!

BTW...lite info som leder till ett...näää, e det sant?

Fick precis veta att "belgienblue" har en tvillingsyrra som ser någorlunda likadan ut (då snackar jag storleksmässigt)....hur är det möjligt...har de haft ett gym i sovrummet sedan barnsben eller?

//Garpen

Nedräkningen har börjat och tempot ökat

Det är tufft att ligga på topp och det fick vi uppleva idag...det var massor av spring och en hel del övningar som krävde extra fokus. Man märker att det snart är dags för seriepremiär, allt är lite hårdare, kräver lite mer fokus och alla verkar lite mer koncentrerade.

Några av oss var i hallen innan träningen och körde extra pass i gymmet och när det väl var klart var det dags för pass nummer 2, en massa ryck, spring och flås. Pass nummer 3 krävde en hel del koncentration och fokus men även det passet tog vi oss igenom.

Läskig syn...jag tänker iaf inte spendera så mkt tid i gymmet som en av damspelarna i basketlaget tycks ha gjort. Det var bland det värsta jag sett...en kvinnlig belgienblue...tom herrarna kände sig små. 

Nu väntar sängen...

//Gnurp

Ikväll börjar laddningen...iaf min egen

Nu är det bara dagar kvar tills den stora seriepremiären. De tidigare säsongerna har jag verkligen känt att det är premiär men konstigt nog inte i år, men det kanske kommer. I kväll börjar iaf min mentala laddning inför helgen, nu är det bara full fokus som gäller och finslipning av diverse saker inklusive att jag ska börja skjuta...iaf försöka :)

Jag kanske ger den nya klubban en chans ikväll, har ju vinklat om den lite...som om det nu skulle hjälpa... men som sagt, jag får se vilken klubba det blir...en sak är iaf säker...jag har blivit värsta materialliraren...hahaha

My mission is done...fröken Väsbys klubba vinklades igår och jag hoppas att vinkeln sitter i även i kväll.

//Gnurp

Lunchbreaket blev till en mini-julafton

Jag kom till kontoret med en mätt mage och 3 st stora påsar. Jag fick som sagt presenter, dels för min födelsedag, sedan examen och slutligen nya jobbet....ja man kan säga att det var allt i ett och i efterskott. Jag fick bla en bok, jongleringsbollar (perfekt för mitt usla tålamod) samt ett jättefint kit med koppar och underlägg mm. 1000-tack Lena!

 
Sedan hittade jag en trevlig lite skoaffär som jag inte kunde låta bli att titta in i. Jag kom ut därifrån med 2 st påsar och lika många nya par skor. Det blev ett par svarta, lite liknande de jag hade förut med miniklack som jag älskade samt ett par grå/svarta fodrade Replaystövlar...hur sköna som helst. Ja det kostade en del också men just idag kände jag mig värd lite extra uppmuntran...haha...händer ju inte allt för ofta...*ler*

 

//Gnurp...på lysande humör

Lunchtime...en lite längre sådan än vanligt

Ska precis börja röra på mig och ta en liten promenad upp till Mörby Centrum för att äta lunch med en kompis. Lena, som hon heter har tydligen vridit om sitt knä, det är förövrigt samma tjej som fick en spark i huvudet under sin basketmatch...hmmm...hur man nu lyckas med det. Det väntar antagligen en intressant historia bakom denna skada också.

Jag ska tydligen få en liten present också....jag undrar sa flundra vad det kan vara....nyfiken som jag är. Nä, nu är det dags att gå...

//Gnurp, med kurr i magen

Farmor kan laga mat hon

Det blev som jag befarat....massor av mat. Jag tror farmor hade lagat mat för en hel armé, det var inte bara en maträtt utan snarare 5 st olika. Jag åt så mkt jag kunde men det var lite som brutalbänken...plötsligt tog det bara stopp. Jag fick iaf med mig en matlåda, för man kan liksom inte säga nej...då slutar det med att man ändå går därifrån med en plastpåse full med matlådor.

//Garpilarpen...mätt som en plätt

Äntligen sovmorgon

Idag tog jag äntligen sovmorgon, steg upp vid 10 och åt frukost och bestämde mig för att gå ut och springa. Dum som jag var satte jag mig framför TV:n och såg att Idolrepriserna skulle börja så jag valde att titta klart på dem innan jag gick ut och sprang. När det väl var dags, började det regna...så klart...men det hindrade inte mig, utan jag tog med mig min kära pulsklocka och Ipod och gick ut. Det blev en runda på 45 minuter i Haga Parken och sprang förbi bla Annelis Baja Maja som hon alltid besökte under våra träningar. Jag gjorde även ett par övningar från grundträningsprogrammet.

Jag kände mig oerhört lätt i kroppen när jag sprang, jag har ju haft 2 dagar ledigt så det vore nästan konstigt annars men det var en skön känsla. Jag hoppas jag kan få känslan att stanna kvar, iaf en vecka till så att jag flyger fram under seriepremiären.

Nu ska jag snart åka med mamma och brorsan till farmor och farfar och äta middag....det gäller ju att fylla på depoerna nu så att man orkar veckan ut.


//Gnurp...med rädsla över att farmor ska göda mig


Jajamensan, rutinen sitter i

Jag köpte själv en av trisslotterna som vi ska sälja och med den "erfarenhet" jag har av trisslotter gjorde jag självklart det rätta valet...jag valde trisslotten med nummer 7!
Nästan alla gånger jag skrapat trisslotter är det alltid vinst på lotterna med nummer 7 eller 17 och eftersom jag inte hade någon lott med 17 valde jag nummer 7 och givitvis var det vinst....hela 50 kr.

//Garp...10 kr rikare än innan :) 

Ingen sovmorgon...en lång powerwalk...Top Model repriser och en rensning

Inte blev det någon sovmorgon idag heller, mamma ringde och drog ut mig på en lååååång powerwalk runt Brunnsviken. Tittade aldrig på klockan med det brukar ta oss ca 2h 30 minuter så jag skulle tippa att det tog det även idag. Jag var klädd för snö, men underställ och mössa...det var fasiken riktig kallt så mitt val av klädsel var perfekt.

Kom hem och började titta på repriserna av Top Model som jag inte sett, sedan var det dags för rensning...

Jag började rensa lite bland allt möjligt här hemma, allt ifrån köksskåp till pärmar. Jag har insett att jag har en massa skit som ligger och skräpar och som tillhör kategorin "kan vara bra att ha", allt sånt försöker jag slänga och jag har redan fyllt ett antal påsar.

//Gnurp

Mmmm va gott

Det blev grekiskt till middag idag...mmm så himla gott! Känns nästan lite livsfarligt eftersom grekstället ligger typ 250 meter från mig...men jag ska vara duktig och hålla mig därifrån :)

Mamma ringde mig idag på jobbet och berättade att grannhuset hade inbrott igår. Två lägenheter på översta våningen hade tydligen haft besök. Känns lite läskigt faktiskt, känns som om inbrotten kommer närmare och närmare...först farmor och farfar och nu grannhuset...var ska det sluta???

//Gnurp...mätt som en plätt 

Gamla klubban är back in business

Jag lovade mig själv innan vi fick de nya klubborna att jag inte skulle spela med den gamla längre eftersom den hängt med ett väldigt bra tag. Såg bilder här om dagen från Åland, typ 3 säsonger sedan, då hade jag min röda klubba så den har som sagt hängt med ett tag.

Jag använde den nya mot AIK i två perioder innan jag bestämde mig för att ge den röda klubban en chans till och igår var klubban på banan igen och gjorde sitt jobb så nu blir det nog svårt att släppa taget, även fast jag borde...

Helgens uppdrag...vinkla fröken Väsbys nya klubba...hon har i detalj förklarat hur hon vill ha det så det blir nog svårt att misslyckas :)

//Gnurp

Man tackar...

Fick beröm i Fias blogg eller som Svennar säger...Sofias...hahaha...man tackar tjejen!

image912 2 + 2 från Garpens klubba.... Tjejen med lagets förmodligen vassaste skott ska (och har redan) börja ta för sig mer och mer. SKJUTA SKJUTA SKJUTA!! Hon hade kunnat skjuta ännu mer idag.. men gör man två mål och två ass så kommer man ändå undan.. Den kyla hon dessutom visade i många anfall när hennes femma trollade med Duvbo är bara värd en sån stor applåd. Grym!!

//Gnurp


Jag är skitsur och irriterad

Fan...att man ska behöva vakna 07.00 av att de håller på att fixa vår fasad på huset. Från 07.00 satte de igång och hamra och borra precis på min våning så min sk. skönhetssömn blev ett enda långt tortyr, fan va arg jag blir. Fattar de inte att folk sover??? Det kan väl börja borra vid 09.00 iaf, då de flesta antagligen vaknat. 
Men det värsta av allt var att när jag väl gick upp så slutade de borra vid 08.00...hur är de funtade egentligen?

Usch va lack jag är!!!

//Gnurp...utan nattens skönhetssömn

Duvbo vs. Zunda (Hallonbergshallen)

Ytterligare en träningsmatch är till ända och kan siffermässigt summeras till 1-11. Rent spelmässigt tycker jag att vi körde på betydligt hårdare än i matchen mot AIK men sedan mötte vi också ett sämre lag, vilket påverkar utgången. Uppvärmningen var av modellen långspring men sedan fick boende i Hallonbergen beskåda Zundas styrka...hopprep i grupp *ler*.

Matchens hopprepslista ser ut enligt följande:

image800
Går till...vadslagningen som tydligen pågick bland publiken uppe på läktaren...snart syns vi säkert på Svenska Spels spelbara matcher....or Noooooot :)

image801
Går till...min femma under 3:e perioden som stundtals bjöd på show, en lite virrig sådan, men utgången blev mål :) 

image802
Går till...synen av att se våra backar vara uppe i anfallszon och dubbla i hörn, det börjar ta sig ladiez.

Cred till mig själv...2+2 från min gamla klubba måste vara godkänt och lite till :) Btw...torskade inte en enda tekning heller.

Fick även höra 5 magiska ord som man inte direkt hör varje dag...men tydligen behövdes det idag...GARPEN DU MÅSTE BLI EGO! Brukar det inte vara tvärtom att man måste börja passa? 

//Gnurp

Det blev en låååååååång arbetsdag...

Jag trodde jag skulle få gå hem från jobbet vid 17:00 som vanligt men inte idag...jag gick ut genom dörren på jobbet kl 19:30, det blev som sagt en lååååång dag på jobbet. Till saken hör att jag inte gick sist ifrån kontoret...det är med andra ord tryck i verkstan.

//Gnurp...som måste gå hem i tid imorgon

Kirran has left the building

nästan iaf...

Idag går första flyttlasset ur min lägenhet och bort till andra sidan Solna, där Kirran nu äntligen hittat något eget. Jag tippar att jag kommer hitta Kirrans saker lite här och där i lägenheten efter att hon flyttat ut, skönt att vi då fortfarande kommer se varandra typ hela tiden..ha ha ha!

Två hela månader och ett antal dagar har gått knasigt fort och jag har nog inte skrattat så mkt som under de senaste månaderna...Tack för showen Kirran!!!!

//Gnurp...all alone again

Så fel jag kan ha...

Efter ett antal timmars sömn och lika många snoozningar trodde jag att jag hade kommit över besvikelsen (över min egen insats) från igår. Så kliver jag in på kontoret och hinner inte mer än att ställa ner väskan då arbetskamraterna slänger ur sig; "-hur gick matchen igår då?"
I samma ögonblick förstod jag att jag inte kommit över gårdagens besvikelse...jag gav ett litet kort svar och gick sedan iväg för att slippa svara på följdfrågor. 

//Gnurp...jag tror jag kommit över det hela nu iaf...eller?


Zunda vs. AIK (Råsta Park)

En träningsmatch är till ända och kan siffermässigt summeras till 2-1 i AIKs favör.

Matchens hopprepslista ser ut enligt följande:

.image800
Går till publikantalet...var det människor som var genuint intresserade av matchen eller var det bara spioner??? Hur som helst så är det alltid skoj med "mycket" publik.

image801
Går till alla nya klubbor samt alla Zessor, för visst spelade större delen av laget med sina nya stickor och det verkade inte vara någon som hade direkta problem...eller?

image802
Går till Jempa som trots en vanlig spelartitel varit lagets materialare under de senaste veckorna och så även idag när en viss skogsmulle glömde lagets viktigaste väska i omklädningsrummet. Jempa du är grym!!!!!

Ett förslag kom in om att jag borde ge mig själv lite cred och skriva ner en bra grej jag gjort under matcherna. Ja...idag har jag väldigt sjukt svårt...ville bara ha en slagpåse framför mig direkt efter matchen...e sjukt missnöjd med min egen insats! Fick höra att jag var lätt självkritiskt och det kan nog stämma...*uuupps*

Cred till mig själv
...jag vann alla tekningar i matchen inklusive den första som jag sa innan.

Nu är det dags att lägga ner för idag och ta 10 djupa...

//Gnurp 

Sköna vibbar i luften...

Det känns att det snart är dags...sköna mail...peppande kommentarer....snart smäller det!

Hopprepslistan gör smygpremiär

För att sammanfatta seriematcherna den här säsongen tänkte jag starta en "hopprepslista", liknande den lista med zessakronor som delades ut förra säsongen av tränarna. Men hopprepen i listan behöver inte till en person utan kan lika gärna gå till en hel femma, hallen eller ett frislag....ja, ni kommer att förstå med tiden, det som är lite annorlunda är att jag kommer kommentera mina val.

//garpilarpen...som längtar till seriepremiären


Natten kom och jag kunde inte sova

I natt hade jag sååååå svårt att somna, klockan hann bli 01.30-02.00 innan jag somnade och runt samma tid kom Kirran genom dörren, direkt från flygplatsen. Jag orkade inte ens säga hej utan fick fram ett skrovligt välkommen hem nu i morse. Till svar fick jag...tack, vad du var pigg då!!! (jag brukar ju annars ligga och snooza i typ en timme, men idag var jag tvungen att stiga upp och koka lite pasta till lunchen)

Med en shoppingväska full som skulle visas upp och hur mkt som helst att berätta flög morgonen iväg och vi båda hade plötsligt rätt ont om tid.

På väg till jobbet idag kom en oväntad skur och jag var rätt blöt när jag kom fram, men vad gör lite regn? Jag fick ju frisk luft iaf *ler*

//garp

Pinnar...Britt och Inga...& 10 armböj i straff

Jag var på rätt bra humör igår innan, under och efter träningen. Förra veckans vila gjorde nog sitt, jag var liksom fit for fight igen. Tillsammans med Jempa körde jag ett litet extra-pass innan träningen med fokus på styrka även om jag valde att springa ett och annat varv extra istället.

Min första kommentar till Jempa var att jag kände mig så lätt i kroppen, jag liksom flög fram...kankse det där med formtopp faktiskt fungerar *ler*...time will tell!

Väl inne på plan var det dags att jaga pinnar i en-mot-en övningen, Fia hade stenkoll på alla sina pinnar, jag var raka motsatsen....hade 0-koll...kan ju faktiskt också bero på att jag inte fick några pinnar :)

Konstaterande #1...När det väl var dags för "2-mål" hade Britt och Inga intagit sina positioner och såg rätt heta ut...jag ville inte säga det högt igår men visst hade väl Britt lagt på sig lite sedan sist? *ler*

Konstaterande #2...Vilken skillnad det var att spela på 4 hela femmor, grymt skoj och så mkt mer matchlikt!!!!

Jag hade skitskoj på planen igår och den nya klubban var skit på övningarna men när jag väl började spela, var det grym (med andra ord, bryr jag mig inte kommer det att gå Zuper), nu ska jag bara lära mig att skjuta också...annars kommer jag vara starkast i laget inom kort. Till saken hör nämligen att jag fick göra armböj som straff för att jag inte sköt när jag hade läge...som sagt Svennar får nog tjata ett tag till men slutligen kommer det nog avlossas en del från min klubba den här säsongen...


I like...Nisses inställning...kommer ner och sköter sig hur bra som helst. Trots att hon inte snackar så mkt  på planen och jag snackar desto mer fungerade samarbetet kanon igår. Det där med att man bör kompletera varandra stämmer nog rätt bra trots allt... :)

Skärpning *ler*...fick höra att Nisse inte får kallas Nisse i junislaget...jag fick förklaringen varför men kom igen...vad är väl vår Nisse om hon inte får kallas Nisse?

Julafton...alla verkade glada över gårdagens dos av läckerheter som stod på mittplan i slutet av träningen.

Vice kapten för säsongen är klart....jag säger bara; "- Skoog, när ska vi ut och springa?" :)

Ikväll är det dags för en ny drabbning, den första av minst 3...frågan är vem som går vinnande ur striden...blir det publikrekord eller spioneri?

//Gnurp...som ska vinna första tekningen idag


Blev det något körkort Laura?

Fick veta att lilla Laura har uppkörning idag...om hon klarat det eller inte har jag ingen aning om, men eftersom tjejen är kung på allt hon gör, tror jag knappast att körkortet ska vara några problem.

Jag skulle hälsa alla zessor att tjejen snart kommer znurra förbi Solnahallen körandes helt själv...

Lycka till med uppkörningen Laura!

image799

//Garpilarpen

Tänk om alla lärare skulle lära sig

Alla elever brukar ju klaga över att lärarna är så fruktansvärt dåliga på att lära ut. Nu har jag lösningen till alla marknadsföringslärare...skippa skolböckerna och ta med era elever ut i verkligheten...jag hade garanterat haft MVG!

Meddelande från marknadsavdelningen

Låt oss reda ut begreppen en gång för alla. Folk frågar ofta vad
marknadsföring är. Nu ska jag förklara:

Du är tjej och ser en snygg kille på en fest. Du går fram till
honom och säger: "Jag är fantastisk i sängen". Det är direkt
marknadsföring .

Du är på fest med massa kompisar och ser en snygg kille. En av
dina kompisar går fram till honom, pekar på dig och säger: "Hon är
fantastisk i sängen". Det är annonsering .

Du ser en snygg kille på ett party. Du går fram till honom, får
hans telefonnummer. Nästa dag ringer du och säger: "Hej, jag är
fantastisk i sängen". Det är telefonförsäljning .

Du ser en kille på en fest, slätar till klänningen Du går fram
till honom, häller upp en drink åt honom. Frågar: "Får jag?" Lutar
dig fram, låter dina bröst nudda hans arm, rättar till hans slips
och säger: "Bara så du vet, jag är fantastisk i sängen" Det är PR
(Public Relations) .

Du är på en fest, ser en snygg kille. Han kommer fram till dig
och säger: "Jag har hört att du är fantastisk i sängen." Det är
tecken på ett starkt varumärke. (Brand Recognition)

Du är på en fest och ser en snygg kille. Han gillar dig men du
övertygar honom att gå hem med din kompis istället. Det är
representation .

Din kompis kan inte tillfredsställa honom så hon ringer dig. Det
är teknisk support .

En kille kommer in på en fest. Han blickar ut över rummet. Inser
att han vill ha alla brudar, så han ställer sig på bordet och
skriker: "Jag är fantastisk i sängen!!!" Det är spam .

image798

//Gnurp...som mailade alla på marknadsavdelning detta meddelandet idag *ler*

Julafton igen...

Jag har precis rensat/städat upp bland kartongerna på jobbet och visst har jag ett fördelsaktigt jobb...

Lådan med "lite saker i repris" ska med till träningen och jag vet att Josse iaf kommer bli glad. Anneli du kan vara lugn, jag har sparat en resepåse till dig också :)

image797

//Gnurp...kvällens stand in som tomte, istället för Emma

Imorgon är det dags för smygpremiär

Eftersom seriestarten närmar sig med stormsteg har jag filat lite på vad jag ska hitta på i bloggen i samband med matcherna. I och med morgondagens träningsmatch blir det en liten smygpremiär för "hopprepslistan".  Mer information om vad listan går ut på och vem eller vad som kommer med på listan kommer imorgon.


Om någon har någon smart idé eller någon synpunkt på vad ni vill läsa före eller efter matcherna få ni gärna komma med förslag.


//Gnurp


Fungerar det utan min vinkel?

I går kväll vinklade jag mitt nya vita blad som jag så efterlängtat fick i lördags. Jag antar att vinkeln är borta när jag kommer till träningen ikväll men då är det bara att köra på, kan Elin så kan jag! :)


Det känns som om träningen ikväll blir rätt viktigt eftersom vi fortfarande har en del att slipa på eller snarare borde börja slipa på. Men jag är lugn, vi kan om vi bara vill och är det några vi vid det här laget borde kunna lita på och som kan pusha oss till vårt yttersta så är det Grabbarna grus. Jag är mest nyfiken på om jag kommer att ha min formtopp när säsongen är över eller om Svennar och Mange lyckas ändra på det.


I kväll är det dags igen och nya snygga Zundaväskan ska med... premiärduschen i Solnahallen gav mersmak.


Få lite ordning på allt här hemma

Söndag igen och återigen har jag sammanställt en liten lista på saker jag helst bör göra innan dagen är över, med betoning på bör, dvs. inga måsten men vore bra om jag gjorde dem.

Listan just nu...

- Betala räkningar
- Städa
- Tvätta
- Diska
- Göra matlåda och middag
- Vinkla bladet på nya klubban
- Eventuellt ta en promenad/lätt jogg

BTW....någon som sett alla 4 reprisavsnitten av "Ensam mamma söker"? Jag blir tokig... varje gång jag sappat över till TV 3 denna vecka, oavsett dag, har det varit repris av premiärprogrammet...men måste de verkligen visa avsnittet fyra gånger?
Tänk om TV4 skulle göra samma sak med Idol, lite mer "skratt- TV" till svenska folket, jag skulle inte tacka nej!

//Gnurp... med skurhandskarna på

 


Frusna fingrar, Motala grabbar och triss i mängder

Jag mötte upp Fia, Jessica, Elin och Josse på Korv-Ingvar innan samlingen på kansliet. Väl på kansliet var det bara att byta om till de varsin röd T-shirt och slita med sig en magväska innehållande lite växel och trisslotter i mängder. Kvällen resulterade i frusna fingrar, glada människor iförda gul-blåa kläder samt lite pengar till klubben. Nu ska jag titta på andra halvlek och jag hoppas Zlatan får scora, det vore på tiden!!!

Skönast...alla de stövlar som finns i Zundaland, Zebramönster, blå-spräckliga och rosa, det är bara att välja.

Roligaste synen...alla de poliser som satt och åt middag under gångbron mellan Solna C och blåkulla, det såg ut som en skolutflykt.

Ett flertal besök...fick jag och Elin av två unga herrar som kom från Motala och som vägrade släppa taget och gå in på arenan och se matchen. Som sagt, Elin verkar fortfarande het på marknaden...hihi!

Kvällens jobbigaste...bristen på växel, speciellt guldtior.

Det bästa...jag fick min väska och min nya innebandyklubba, nu ska det värmas och vinklas så att klubban är redo för måndagsträningen.

//Garp

Regnet fick mamma att banga

Jag och mamma hade planerat att ta oss runt Brunnsviken idag och gick upp i tid för att gå. Efter ca 1 timmes promenad bangade mamma och ville vända så det blev bara en halv promenad för mig kan man säga, men bättre det än att inte gå alls.

Känner mig så där lagom road över att jag ska snart ska till Råsunda och jobba med laget. Själva jobbet i sig är väl inte speciellt svårt men att göra det i spöregn känns så där lagom skoj. Antar att det blir att klä sig rejält och sätta på sig det där fejkade leendet och låta allt annat rulla på.

//garp

Kvällspromenad och mammas mat

Jag ska alldeles strax gå hem från jobbet och då med betoning på gå, jag tänker nämligen promenera eftersom vädret tycks hålla i sig.

Ska hem till mamma och äta middag ikväll. Jag är sjukt nyfiken på vad det blir eftersom hon vägrar berätta vad hon kokat ihop, men med största sannolikhet kommer jag gilla det för mammas mat är den bästa!

Imorgon väntar en långpromenad runt Brunnsviken och jobb med laget, kan tänkas att det blir en och annan hejaramsa också.

//Garpilarpen...färdig för veckan...jiiippiiiii!

All by myself

Kirran har dragit till Italien för att se på F1, en dröm som går i uppfyllelse och hon har varit väldigt förväntansfull de sista dagarna. Så nu har jag the crib all by myself, lite märklig känsla faktiskt men det ska nog gå bra. Snart är det ju ändå dags för Kirran att flytta ut så det här blir väl lite av en försmak. Vi satt och pratade om hur länge Kirran bott hos mig igår faktiskt och konstaterade att det snart gått 2.5 månad...tiden går så grymt snabbt, helt sjukt. Grymt skoj har jag iaf haft, Kirran lyckas alltid få mig att skratta så hon är välkommen tillbaka när hon vill...nästan iaf.

En sak har jag iaf konstaterat efter 2.5 månad...det lilla jag inte visste om Kirran innan, vet jag nu! *ler*

//Garpilarpen


När du minst anar...

Jag fick mig ett rejält skratt här i veckan...

Jag satt framför Tvn och tittade på Idol och Kirran hade precis stigit genom dörren och var mitt i klädombyte till mjukisbyxor då jag skrek tillbaka henne till vardagsrummet för att se en grym sångare (finns det sådanna? *ler*).
Kirran, nyfiken som hon är kom småspringandes och ställde sig mitt i rummet och började spela luftgitarr.
Plötsligt gick polissirenen, dvs. Kirran smspip och hon gick och kollade vem som ville något.

Det var tyst ett tag...

G..."-vem var det ifrån?"

K..."-din bror"

G..."va?"
G..."vad skrev han då?"

K..."va fint du spelar luftgitarr!"

G..."hahaha"

Kirran skickade tillbaka ett sms och nämde något i stil med din fönstertittare.
I samma sekund får kirran lite småpanik och vill att jag ska släcka ner i lägenheten.
Plötsligt gick polissirenen igång igen och Kirran öppnade sms:et och där stod det..."-när du minst anar..."

Det roliga med allt var att jag träffade min bror dagen efter och drog storyn, att kirran hade fått lite småpanik eftersom hon inte haft några byxor på sig och i samma veva insett insynen i lägenheten när det är tänt.

//Gnurp

Graviditet och blodpudding, två heta ämnen...men hetast...

I dag har det under förmiddagen snackats graviditet och blodpudding på kontoret och som ensam tjej får man stå på sig. Tur att jag är uppväxt med en storebror och van med tuffa tag och sportsnack. Jag måste trots allt säga att den sista säljaren (kille) vi anställde, blev en kille för mkt på kontoret.

Jag är trots allt förvånad över hur snacket går...brudar hit brudar dit, jag fungerar nästan som någon sorts expert i deras låtsas panel. Fast det hetaste snacket just nu är mitt smeknamn...Garpen...eller Karpen som de hellre vill säga.
Var 3:e ord är Karpen/Garpen...
"Garpen, vet du var X är någonstans?"
"Garpen, gillar du den här bilden?"
"Karpen, mår du bra?" 

Jag följer upp gårdagens inlägg om att folk kanske ska börja läsa sina egna mail istället för att störa mig...ja, ni fattar!!!!

//Garpilarpen...kvinnorepresentant på kontoret

Vill du vinna en trisslott?

Fick ett mail ifrån Zundas egen skogsmulle som nu återvänt hem efter ett antal dagar i skogen. Med tanke på det toppenhumör personen i fråga var på inför vandringen tror jag alla zessor är nyfikna på att höra hur personen upplevde skogen och kylan :)

Vi fick den här frågan på mailen...
"Vad är det som är så roligt med friluftsliv?"

Kan man ge ett bra svar ligger en trisslott och väntar längst ner i vinstlådan...haha

//Gnurp

Snacka om väder

Jag såg ett TV-program för ett tag sedan om väder och hur kroppen behöver en viss mängd sol för att må bra, helst ett jämnt flöde året om. Vi nordbor och även på en del ställen i USA bör faktiskt resa bort under vinterhalvåret eftersom vi lätt blir deprimerade och våra kroppar inte mår speciellt bra. 
Det ultimata vore ju att bo i Sverige under våren och sommaren och dra till värmen under svenska vinterhalvåret...ja ja, drömma kan man ju alltid!

Dessutom pratar vi i Sverige om väder mest av alla i länder i Europa. Prova att räkna alla tillfällen under en dag då du stöter på snack om väder, så förstår du nog.

//Gnurp med sug efter sol

Sol...avis...lite bitter...fullt ös & slutligen ha så skoj

Vilken skillnad det är på mitt humör när solen skiner utanför fönstret. Igår kändes det som om klockan var runt 23.00 när klockan i själva verket bara var runt 14.00, mörkt,grått och trist.
I morse gick jag till jobbet med ett leende på läpparna, trots mitt lite vacklande...(hmmm...är vacklande ens ett ord?)  morgonhumör. 

Pappa åker till Thailand imorgon (vissa har det bra), är så där smått avis....vem försöker jag lura....jag är GRYMT avis. Jag försöker ändå tänka lite positivt, det är inte lång tid kvar innan jag ska åka dit. En månad, två månader, tre månader....ja, ett j-la bra tag iaf.

Har haft häcken full hela veckan på jobbet och kommer så att ha i fortsättningen också...det skulle underlätta om folk skulle lära sig att läsa men jag är inte bitter, närå inte alls...varför läsa sina mail när man kan störa andra genom att ställa frågor hela tiden...

Eftersom träningsveckan nu blev som den blev blir det ingen träning/match för mig idag, hade annat inplanerat som jag för en gång skull valt att inte ändra på. Men till alla som ska ner och springa efter plastbollen...ha så skoj!
 
I hope...att jag får min nya klubba idag, om det blir så...Kirran glöm inte att ta med min klubba!!!!! 

Dagens motion...promenad med musik i öronen

//Garpilarpen

Efter regn kommer...

inte faaaaaaaan solsken iaf.

Fy fasiken va jag hatar regn!!!!

//Gnurp

Regnbågen

Fick syn på regnbågen...
image796

Smaken är som baken men är det premiär så är det

Igår var det premiärdusch i Solnahallen, idag var det premiär för mössa. Jag valde mössa på huvudet under min promenad till jobbet i morse. I mina ögon var det svinkallt, men jag verkade nästan vara den enda som tyckte det för cyklist efter cyklist som jag mötte hade shorts på sig, men vem bryr sig?


Smaken är ju som baken....delad!

//Garpen


FF och extra styrka

Det var FF igår på träningen, dvs vi var utan tränare och fick leka av oss. Det var frislag och en massa "två mål", roligt som 17.

Jag och Jempa passade på att köra lite extra styrketräning innan träningen så det blev en rätt lång kväll i Solnahallen för min del. Jag passade samtidigt på att premiärduscha i hallen vilken kan utvärderas som "hur skönt som helst". Det bästa av allt är att man är klar när man kommer hem, behöver bara packa upp väskan och sedan hoppa i säng.

Uppdatering...Kenta drog uppdatering av schemat, vilket uppskattades extra mycket av oss Zessor.

Träningens Look a like...Camilla, ny i Zunda var tydligen lik Öberg...min direkta fråga var, på eller utanför planen?

Jag undrar...är det brist på visselpipor i Zundaland?

Nedräkningen kan börja...18 dagar kvar

//Garpilarpen


Derby= ingen parkering

Eftersom det är derby på Råsunda ikväll är det lika bra att börja höra sig för om man kan få samåka med någon eftersom det nästintill kommer vara omöjligt att hitta parkering. Men vi har ju våra "hemliga platser" utifall alla vanliga är upptagna.

Idag är det FF på träningen och det kommer bara bli en massa skoj i form av "två mål". Förhoppningsvis slipper både Berit och Inga att vara med, personligen tycker jag att de borde vila sig i form med tanke på att säsongen är lång och allt kan hända.

Frågan är bara vem som först kommer ljuda..."etta på att välja lag!"

//Gnurp


Dagens "att göra"-lista

  • Långpromenad med Kirran
  • Städa
  • Tvätta
  • Styrelsemöte a la´familjen Garpensund
  • Fixa matlåda till måndag
  • Handla
  • Slänga kartonger och tidningar

Vilohelgen har varit perfekt, har fått sovmorgon och hunnit med massor...
Imorgon börjar en ny vecka med sjukt mycket på jobbet och egen träning för min del, vilket ska bli skoj som omväxling.

//Gnurp  


Shopping, lakritsyoghurt, Beck och en TV som lever sitt eget liv

Efter fotograferingen med laget åkte jag och Kirran till Täby centrum och shoppade lite, det blev en stor påse från Apoteket men diverse, en påse från H&M och slutligen en påse från Hemtex. Vi fick provsmaka en lakrits/jordgubb/vaniljyoghurt och den smakade verkligen lakrits...lite ovant men gott.  

Efter shoppingrundan bestämde vi oss för att hyra en film och bara slappa,  det blev Beck- den svaga länken. Efter filmen började min TV leva sitt eget liv, den slog av sig själv och ville inte fungera...såååå irriterande!

//Gnurp...lätt irriterad 

Leka fotomodell för en dag

Klockan 11.00 stod jag och Kirran i Bergianska trädgården med kameran i högsta hugg och började fota. Kirran skulle ta hela lagets spelarbilder till hemsidan. En efter en fick vi gå iväg och bakgrunderna var helt underbara, det var stenar, buskar, blommor av alla dess slag...färgerna var perfekta och solen sken.

Kirran var grym och såg ut som vilken proffsfotograf som helst...
Jag tror hon redan uppdaterat hemsidan och lagt in bilder på de Zessor som var på plats under förmiddagen, så gå in och kolla!

image792
Kirran in action

image793
Öberg som den Zessa hon är

image795
Tessan får leka modell för en stund

image791
Min spelarbild 

 //Gnurp

Jag räknar oliver...

Efter jobbet i fredags hämtade min privatchaufför Jempa upp mig och vi for till Lötpizzerian, slängde i oss varsin Tages med rullesås och begav oss till PrisExtra. Där skulle vi möta upplaget och börja inventera men när vi kom var det bara Frida och Li som var på plats. Jag och Jempa fick räkna Läkerolen, Kitkat, tvättmedel och slutligen oliverna.

Mitt under min olivräkning ringde mobilen och Fia var på andra sidan luren. Hon frågade var jag gjorde och jag sa som det var..."-jag räknar oliver". Det blev lite tyst på andra sidan innan hon fick fram..."-varför det?", ganska logiskt med tanke på mitt svar. Efter lite dålig mottagning fick jag iaf fram att vi inventerade.

Efter ett par timmars räknande var vi klara och jag, Jempa, Martina och Öberg tog oss en liten shoppingtur runt i affären. Jag avslutade dagen sovandes i soffan...

//gnurp

RSS 2.0