Nästan nytt år

I morgon smäller det!!!

Idag har det varit molningt så vi passade på att åka och handla inför morgondagen. Jag skulle köpa på mig några Baccardi breezer men när det var dags att betala fick jag inte köpa drickorna. Det finns nämligen en lag som säger att man inte får handla alkohol mellan 14-17 varje dag eller innan klockan 11.00. Detta gäller på det officiella ställena dvs. typ ICA (Tesco Lotus). Rätt surt men då åker man till andra ställen som säljer dygnet runt =)

Jag tycker det är rätt skoj att prova nya smaker på breezern. På julafton drack jag med jordgubbssmak och nu köpte jag rasberry. Ska bli intessant och se om det blir gott.


Imorgon blir det party med mat och grejer och sedan strandhäng lagom till 12-slaget. Eftersom poolpartyt tycks ha blivit flyttat ska jag nog bubbla lite i jacuzzin istället, blir perfekt som förfest.

Dags att titta på en film...

/Garpen

 


Blir pensionärstilen efter ett par veckor

En vanlig fråga som jag får när jag kommer hem från mina Thailandperioder är vad jag har haft för mig. Jag brukar inte ha så mycket att berätta eftersom jag verkligen bara åker hit för att ta det lugnt och njuta av livet och solen.

 



I mitt vanliga liv hemma i Sverige flänger jag fram och tillbaka mellan jobb, innebandy och det sociala livet och har häcken full med att ha koll på alla tider och datum. När jag åker till huset här i Thailand vill jag bara vara, komma ner i varv och äta gott och njuta av värmen. Helst vill jag inte veta vad det är för dag, datum eller klockslag. Jag föredrar att komma ner i varv och ladda batterierna än att fara och flänga överallt. Många tycker det är konstigt men jag känner inget behov av att se så mycket, visst jag går säkert miste om en massa men har man sett ett tempel, har man sett alla tempel.

Man kan vända på det, jag bor inte vid något turistställe utan vägg i vägg med thaiare och umgås även med en del så jag får verkligen känna på det riktiga thailivet (bortsett från att vi bor i ett stort fint hus).

När några veckor gått märker jag också hur jag mer och mer blir som en pensionär. Att åka och handla tar exempelvis nästan hela dagen. Jag orkar med ett ärende sedan är jag klar för dagen, dvs. som en riktig pensionär.

Jag mår verkligen jättebra när jag åker härifrån. Kroppen är laddad med ny energi, de flesta "problemen" verkar vara ur världen och stressnivån är nere på 0. Sedan kanske det inte tar så många dagar innan jag är tillbaka i stressen men då har jag iaf laddat med ny energi och min stubin är något längre än den var när jag åkte =)

/Garpen

Tvättdag även här i paradiset

Idag har det varit full fart på tvättmaskinen, hela fem maskiner blev det till slut. Visst, det går att lämna bort tvätten för en billig peng men mamma ville ha något att göra =)

När vi var och renbäddade huset inför nästa gäng som ska hyra huset passade jag på att ta nya bilder till hemsidan. De förra var ca 1 ½ år gamla, nu har jag lite extra jobb att fixa med under kvällarna. Spelade även in en rundtur i huset som ska upp på hemsidan när jag lekt klart med klippet.



Annars har jag inte gjort så mycket idag, blev lite poolhäng och just ja, läste ut min bok på 600 sidor. Jag vet inte om jag läst en sådan tjock bok innan men bra var det. Efter mer än två veckor är fyra böcker utlästa, två ljudböcker klara. Det är bra jobbat av en tjej som inte gillar att läsa, men är jag avslappnad och inte har så mycket annat att göra, tycks det gå bra.

/Garpen

Solen i moln

Idag har solen legat bakom ett stort täcke av moln. Efter att ha vari här i två veckor känns det faktiskt rätt skönt att solen inte steker på varje dag. kanske sjukt att säga men jag minns när jag var här för något år sedan och stannade i 3 månader. Då satt jag nästan inne stora delar av dagen för jag var trött på solen. Man blir lite som thaiarna, kommer ut när solen gått ner.

Lika bra att njuta till fullo innan det är dags att möta kylan hemma i Sverige igen.


Men jag ska inte klaga, lika bra att jag vänjer mig...blir ju rätt mycket sol för min del under 2010 =)

/Garpen


Dagen i punkter


Sovmorgon till 09.00

Löppass (utan jagande hundar)

Frukost

Golf (driving rangen) + lunch

Poolhäng (bokläsning)

Jacuzzipremiär

Middag

Stig Larsson marathon (filmtittande)

Datortid




Behöver jag säga att jag trivs sjukt bra just nu... =)

/Garpen






Premiärdoppet

Trots att jag varit i huset i omgångar under tre års tid, har jag ännu inte tagit mitt premiärdopp i jacuzzin. Varje gång jag varit här har det varit något fel, antingen med tekniken eller med pumpen. Men nu tycks allt vara på sin plats och jag tänker med glädje ta premiärdoppet. Kan avslöja att det inte är varmvatten i jacuzzin...burr, men efter ett tag vänjer sig kroppen (läs: domnar bort) och allt känns helt underbart (sägs det).

 Edit: Kan lova att jag tänker bubbla så ofta jag bara kan, snacka om massage. Det är hur mysigt som helst och snacka om avkopplande. Blev helt matt i kroppen efter dagens premiärdopp.

/Garpen med russinfingrar och tår   

Stig Larsson marathon

Har precis sett klart på del 1 & 2 av Stig Larssons filmer. Vi hade lite av ett marathon här på kvällen, riktigt skoj. Jag hade ju redan sett filmerna men eftersom jag precis lyssnat klart på ljudboken till tredje filmen ville jag uppdatera mig lite. Vill se tredje filmen NU, längtar tills jag får tillfälle att se den sista delen.



/Gnurpisch

 


Sjösjuk av en tur på luftmadrassen

Idag tog jag min svenskinspirerande (gul & blå) luftmadrass med mig ner till stranden. Åkte ut med madrassen en bit och det tog inte mer än 10 minuter innan jag blev sjösjuk och kände mig riktigt illamående. De små vågorna rubbade mitt balanssinne och så var det slut på allt det roliga. Det blev inget mer madrassguppande för min del efter det...

Havet - Gnurp 1-0

/Gnurp

Halvårskrönika a lá Gnurp

Nu när innebandyn är över för 2009 har det blivit dags att skriva av sig lite och titta tillbaka på diverse saker gällande innebandyn denna säsong.

Första halvans roligaste match:
Matchen mot Sala/Silverstaden hemma. Trots att matchen slutade med förlust 2-3 kändes det som att vi vunnit. Vi vann skotten med 30-9 och spelade så bra som vi kan, allt gick som det skulle bortsett från att vi inte fick bollen i mål. Salas målvakt var väggen själv och gjorde några riktigt sköna TV-räddningar.

Riktigt tråkigt: Uppehållen! Jag har aldrig tidigare spelat en säsong med så långa uppehåll. Att sedan lägga två matcher så nära inpå jul och nyår får mig att fundera om förbundet inte vill annat än att spelarna bara ska spela innebandy och inte träffa sina familjer.

Halvårets/årets replik: Håll huvudet högt, annars ramlar kronan av!

Halvårets roligaste replik i bussen: Coach- Dags att snacka powerplay, kan följande spelare komma längst bak i bussen. Jea- "-Åh, jag som var mitt i boken", ibland är det jobbigt att tillhöra pp-uppställningen =)

Skönaste hallgolvet: Borlänge borta, jag har ju annars Salas som favorit men eftersom detta är halvårskrönika blir det Borlänge. Med 2+1 från Borlänge kanske det märktes att jag trivdes =)

Jag är förvånad...över hur bra försäsongens upplägg varit. Jag känner mig inte trött på innebandyn som jag brukar vara vid denna tid. Att vi dessutom hade ett liv i somras var UNDRERBART! ;)

I like: årets upplaga av tränarstaben. Jag har lärt känna Jeanette på nytt men nu som tränare. Hon har lyckats skapa ett lugn och en trygghet i laget som skapat självförtroende. Kviding gör sitt och lite till och ställer upp i vått och torrt.

 
Jeanette            Kviding

Skönaste segern: Matchen borta mot Telge. Alla zessor tog fram Zundahjärtat och krigade in i det sista. Telge var kanske det bästa laget för dagen, men vi krigade till oss 3 poäng.

Halvårets tjuv: Denna säsong har mer eller mindre en träning per vecka försvunnit tack vare annan aktivitet i  Solnahallen. 99 % av fallen har det varit basket men en och annan udda händelse har även inträffat. Detta har medfört att vi zessor kört mer fys än innan under seriens gång och det har helt klart varit till vår fördel; vi är mer spelsugna eftersom vi inte får lira lika mycket, vi blir starkare & lagsammanhållningen har utvecklats till max.

Bästa division 1 serien? Årets upplaga av div 1 östra är inte alls så bra som den var när Sten Sture och Årsta (Uppsala) var i vår serie. Det är för många lag som inte håller måttet. Vet inte om det beror på att det är många unga spelare som fyllts på i lagen eller om det helt enkelt beror på att många lag fått in väldigt många nya spelare (nästan bytt ut hela laget). Men sedan finns det ju undantag med lag som har gamla elitseriespelare som alltid är skoj att möta.

Hur är det möjligt? Att vi leder utvisningsligan men även är det lag som släppt in minst mål i serien. Det stavas grymt B-O-X-P-L-A-Y!


Halvårets träningar: Det finns nog inget lag i serien som spelar så mycket ”två mål” som vi i Zunda. Varför tror ni att jag spelar kvar? Nä, skämt och sido, men det underlättar enormt, ”två mål” är ju det roligaste som finns träningsmässigt!

Zunda med 3 ord första delen av säsongen: Zurr, Zkratt och hjärta

Förklara Zunda: Bella och Minelli kom fram till en bra mening, Vi bor inte speciellt stort men vi har högt i tak!

Halvårets farväl: Plipp och Plupp lämnade skutan för nytt äventyr...på skidor!


Halvårets motivationshöjare: Träningen med Balrog var sjukt skoj. Det var som att komma ner på en stadslagsträning igen, många nya ansikten, riktigt bra övningar och full koncentration.


Halvårets mål:
Lisas självmål under "Korpen, Allsvenskan och Elitserien" (under träning). Att teka in i eget mål är bara det värt en guldstjärna, att bollen sedan gick rätt upp i krysset var bara en bonus.

Är det sant? Vi har inte gjort något självmål än....Tosse vad har hänt? ;)

Halvårets prestation: att vi med en A-lagsfemma och resten juniorer lyckades ta oss till kvartsfinal i DM och att där faktiskt ge Täby en match. En av säsongens roligaste matcher personligen, det gick undan och ibland är jag glad över mina 40½ i skostorlek, lyckades ju stoppa ett och annan anfall iaf med båtarna =)

Halvårets "krig": Matchen i DM mot Bajen, det var krig på varje boll och båda lagen plockade fram ett och annat tjuvnyp. Eftersom domarna inte riktigt hängde med var det bara att spela tills blåsningen kom...om den kom. Att vi dessutom gick segrande ur striden med ca 2 skott på mål gjorde inte saken sämre...skit, va skönt det är att vinna de "jobbiga" matcherna.

Halvårets återträff: under försäsongen åkte vi zessor till Linköping och mötte Bergs IK/Linköping i två matcher och vem tränar dem om inte min gamla stadslagstränare från flera år tillbaka. Min första replik kanske inte var den mest artiga: "-känner jag dig?", men vad gör man när man inte kommer ihåg ett ansikte. 

Halvårets smeknamn: "Cissi", det kanske inte låter speciellt avancerat men grejen är den att tjejen heter Josefin och ingenting i närheten av Cissi. Hon fick smeknamnet under sin första träning med laget då någon sa: "du hette Cissi va?" Oavsett Josefins svar var smeknamnet bestämt, så nu går Josefin under smeknamnet Cissi =)

Det mest oväntade: Borlänges spel eller ska jag säga försvarsspel, man-man över typ hela banan verkade det som. Följa John säger andra, hur som helst var det lite smått märkligt att uppleva. Jag behövde bara göra min gubbe gumma och sedan springa rakt på mål.

Ser mest fram emot: Favoritmatchen borta mot Sala/silverstaden, alltid säsongens roligaste match och alla vibbar jag får bara av att tänka på den matchen får mig att le. Kan det bli en seriefinal gör det saken inte sämre, men det är en bit kvar dit men hoppas kan man ju alltid. Måste även säga att matcherna mot Västerås som återstår ska bli spännande, två riktigt viktiga matcher.

Jag hoppas...att serien avgörs i sista matchen, under de sista minuterarna...(precis som alla tidigare säsonger)

/Gnurp


En udda julafton

Har tagit mig ett par timmar att smälta allt som hände igår under Julafton. Det var en minst sagt udda julafton, men det gillar jag. Började med lite sol och bad för att sedan bli meddragen till driving rangen med grabbarna för att slå allt för många bollar. Jag som i vanlig ordning sparkade av mig mina flippisar lyckades med bedriften att få blåsor under fötterna, mindre skönt med det var det värt.



Väl hemma blev det poolhäng med alla och jag knäckte en Bacardi Breecer med jordgubbssmak. Man måste ju smaka de nya sorterna man hittar över världen. Jag kan med glädje berätta att den var god, en aning för söt men smakade jordgubbssaft.

Jag skrev ju i inlägget innan om att julfesten skulle firas tillsammans med ca 200 personer. Haha, så fel man kan ha, vi var ca 600 personer, thaiare blandat med oss falanger (utlänningar). När jag kom till festplatsen visste jag inte om jag var på rockkonsert, stort bröllop eller thailänska Nobelfesten.

Skymtade scenen dagen innan från vår uteplats på taket


Från vår uteplats uppe på taket kunde jag skymta scenen och förstod någonstans att det var något stort på gång. Det var dukat jättefint och det fanns fyrverkerier, 3 st storbildsskärmar, tv-crew, serveringspersonal, högt uppsatta personer från kummunen och de flesta thaifamiljer från byn. När vi väl satt ner öste det in thaifolk, de kom verkligen från alla håll och polisen fick styra upp parkering så alla kunde komma in på området.

Utsmyckade bord, massor av bord


På ett "lätt" sätt hade de fixat alla stolar. Visst påminner det om ett stort bröllop man brukar se i amerikanska filmer?



En hel del thaiare

Vi fick mat, underhållning och dessutom dansade vi hela kvällen lång. Thaiare oavsett ålder stod på dansgolvet (en yta framme vid scenen med sand/grus som underlag) och vi falanger var inte sena med att joina dem och det var en härlig stämning, alla vara glada och vi togs emot med öppna armar. Spa-tjejerna som jag sprungit hos rätt mycket medan jag varit här drog med mig på deras tokigheter...
 

Det blev en julfest + invigning av en ny restaurang där vi brukar äta, ett jättekalas! Tydligen var den här festen den störta någonsin i denna stad (större by). Kul att man fick vara en del av den.

Det var en udda julafton minst sagt men det var länge sedan jag hade såååå roligt och dessutom med en massa främlingar.


/Garpen


Julafton

Då var julafton här, för egen del känns det som vilken annan dag som helst, lite tråkigt men det kanske blir ändring på det ikväll. Ikväll sker nämligen en jättefest här, det beräknas komma ca 200 personer (blandat folk) och igår fick vi se själva festområdet som ligger vägg i vägg med vårt hus, bara en stor stenmur emellan. Det kommer ett stort liveband så att gå och lägga sig tidigt idag är bara att glömma =)

Hoppas kunna ta ett par sköna bilder så ni får ta del av firandet här i värmen.

Dags att njuta av dagen innan festligheterna drar igång ikväll...



/Gnurpisch


Solnedgång

Tog kameran och drog ner till stranden för lite lugn och ro och kom lagom till solnedgången.


Solen på väg ner, några thaiare passar på att bada när värmen försvunnit.



Mysigt!



Stranden var som alltid mer eller mindre tom


/Garpen


Viktig fight

Sista matchen för 2009. Ikväll väntar Hässelby borta för zessorna, själv kommer jag förmodligen att ligga och sova eftersom det är mitt i natten här när domaren blåser igång ikväll. Fighten är viktig och vi behöver de 3 poäng som en vinst skulle innebära. Jag hoppas laget jobbar på och plockar fram Zundahjärtat och att all eventuell nervositet är borta för vi behöver inte vara nervösa. Spelar vi som vi kan åker laget hem från Hässelby med 3 friska poäng.

Lycka till tjejer!

Ps. Glöm inte att ta i och skrik bort alla nervositet under "Ronja skriket" =)



/Garpen


Oväntat sms

Idag har jag varit nere på beachen och härjat. Låg i min solstol på beachen och njöt när jag plötsligt hörde ett pip i lurarna och insåg att jag fått sms. Det var från en viss zessa som stackarn sitter fast med sin familj i Kiev och inväntar sitt flyg till Thailand (som är sjukt många timmar försenat). -16 grader iklädd sommarkläder, ingen rolig sits. Finns det någon människa som har mer otur när hon ska resa?


Efter några sms fram och tillbaka kunde jag konstatera att jag kanske får lite roligt sällskap imorgon av ett gäng trötta och smått irriterade personer, detta är om jag har tur och de har otur =)

Intressant att någon annans otur blir till min glädje...

/Garpen

 


Njutningen "stör" en aning

Sitter här nyduschad efter mitt träningspass. Med pulsklockan på plats, knappt några kläder på mig och en ljudbok i lurarna gick tiden väldigt fort, kanske inte det mest peppande med en ljudbok i lurarna när jag försöker prestera men ändå helt ok. Att löpbandet är tillbaka gör ju hela träningspasset enklare och mindre skräckinjagande, slipper bli biten och jagad av hundar) *ler*, men visst hade det varit trevligare att springa på stranden.

 

Sedan har jag ju en annan väldigt lockande njutning bredvid löpbandet som ”stör” en aning, men man kan ju se det som en belöning efter träningspasset =)

 

 

Jacuzzin finns precis bredvid och lockar

 

/Garpen


Jag mår riktigt bra just nu

Gick och la mig igår med ett leende, sönderknådad kropp (läs: thaimassage), hade levererat det jobb jag lovat, laget fixade 3 sköna poäng till samlingen och jag fick se en bra film.

Ny dag, underbart väder, sol & bad....jag mår riktigt bra just nu!

Ska snart åka in till Ban Phe och fixa nytt batteri till min pulsklocka och sedan blir det ett löppass mot kvällen. Åh nej, jag skiter i att bli jagad av hundarna och tar ett pass på löpbandet istället. Pulsen ska nog gå upp ändå, men inte av skräck utan av träning =)



Time to go...

/Garpen


Kom igen nu tjejer!

Om några minuter drar fighten mot Vendelsö igång i Solnahallen. Min första match från sidan denna säsong och det är fasiken värre att sitta bredvid (läs: flera 1000 mil ifrån) än att spela matchen. Men spelar zessorna som de kan kommer dagens match att inbringa 3 friska poäng. 

Själv har jag precis kommit tillbaka från thaimassagen och ska nu inta middag och sedan jobba lite. Tur att jag kan följa matchen på nätet annars hade jag fått krupp. Håller alla tummar och tår jag kan, kom igen nu tjejer!



/Garpen


Nyårsplaner

Julafton har inte ens varit och här snackas det redan om  nyårsfirandet. Vad jag har listat ut kommer det bli nyårsafton a lá Thailand, dvs. poolparty med BBQ mm för att avsluta natten på stranden med diverse raketer och ljuslyktor. Blir nog skoj med tanke på att vi blir ca 30-50 personer.

/Garpen

 

Jagad av hundar

Imorse var jag uppe vid 06.00 för att gå ut och springa. Jag måste springa så tidigt på morgonen för att komma levande hem, senare än 07.00 är det redan för varmt för att springa. Med tanke på att jag stigit upp runt 09.00 alla andra dagar tog det emot lite att vara uppe redan vid 06.00. Väl ute valde jag att springa en bakväg fram till den stora trafikerade vägen. Jag hann springa i ca 7 minuter innan första hunden började jaga mig och skälla hotfullt. För något år sedan blev en bekant biten av en hund och fick ta en massa rabiessprutor vilket gjort mig lite extra rädd.

Rundan fortsatte på stranden och det gick bra i ett par minuter innan en hund kom från ingenstans och skrämde skiten ur mig (läs: jag sprang rakt ner i vattnet med skor och kläder på). Resultatet av all träning blev ett par minuters löpning och insikten av att det inte går att springa utomhus utan att bli jagad av ilskna hundar.

Skorna + sulorna ligger just nu på tork i solen efter mitt plumsande i havet för att undkomma den ilskna hunden

Kom tillbaka till huset skitförbannad och blöt. Det blev ett par vändor i poolen och styrka för att kompensera för den inte allt för perfekta löprundan. Längtar till vårt löpband kommer tillbaka från reperationen så jag kan springa utan att bli attackerad. 

Inte en hund så långt ögat kan nå

Ps. Intessant att man inte ser en hund på hela dagen men tidigt på morgonen kryllar det av dem.

/Garpen


En dag på stranden

Idag har jag haft en riktig stranddag, badat, solat och läst min bok. Det har nu gått en vecka och tiden har bara sprungit iväg, det känns som om jag bara vaknar och somnar hela tiden.

Ikväll blir det lite jobb med först Biggest looser asia & Oprah =)

Det var ensamt, inte en själ så långt ögat kunde se (bortsett från pappa bredvid)

 

 

 

Kameran fick prova saltvatten dagen till ära.

 

/Garpen


Fick på menyn

Idag fick jag smaka på en färsk fisk, hur god som helst. Inte ofta man får äta fisk på det här sättet.

 
Före                                               Efter

/Garpen

Färgglada saker

Idag åkte jag med päronen och grannen till Makro, en grossist som har bra kött och andra färskvaror. Kunde snabbt konstatera att Thailand satsat på färg på sina förpackningar. Det var som att gå in i en färgklick, alla varor jag är van att se hemma fanns fast i massor av olika färger och smaker.


Rosa pringles, riktigt söta förpackningar men smaken vete 1000:an om jag skulle välja


Nudlar någon?


Något omogna bananer

/Garpen


Under ytan

Har provat min nya kamera och måste säga att jag är riktigt nöjd, jag tog några testkort. Det var en konstig känsla att dra ner kameran under ytan...

 Sikten under ytan var helt ok







Upp mot solen

Ska bli intessant och se vad som gömmer sig i havet...

/Garpen


Totalt utslagen

Började morgonen med oljemassage och när det var dags att stretcha ut det sista började massören att skratta. Vi skulle stretcha baksida lår och jag var så stel. Hon tyckte det var väldigt lustigt medan jag själv försökte överleva övningen.

Hann med lite poolhäng också innan jag kom hem för lunch och blev totalt utslagen. Vet inte om det var kroppen som nu börjat fatta att jag har semester eller om blodsockernivån spökade men jag var helt veck i ett par timmar. Somnade och kunde inte vakna, var totalt orklös.

Blev lite korsord vid poolen


Hoppas nu bara att jag kan sova i natt trots dagens powernap och myggbetten som aldrig kan sluta klia.

/Garpen


Ångrar strandpromenaden

Igår gick jag i vanlig ordning min morgonpromenad på stranden. Under promenaden började det klia lite på benen men inte mer än att jag kunde fortsätta gå vidare utan att lägga någon större energi på det. Väl hemma efter duschen märkte jag att jag blivit uppäten av strandmygg. Till saken hör att jag aldrig får små bitmärken utan är lite allergisk och får stora bumlingar. Jag lovar att jag fick minst 15 st bett över hela kroppen men mest på triceps och i knävecken.

Som ni kanske förstår kliar dessa något så fruktansvärt och är dessutom väldigt stora och röda, så jag är inte speciellt vacker just nu =)

Det värsta var i natt,det kliade så sjukt mycket att jag stundtals vaknade. Blir till att be mamma plocka fram allergitabletter som lugnar ner det hela en aning.

/Garpen

Gårdagen

Det blev inget bloggande igår eftersom jag spenderade kvällen med att jobba. Har en hel del kvar innan jag kan slappa helt. Så här såg min dag ut igår:

09.00
Morgonpromenad (som jag ångrar, berättar mer sedan)

11.00
Frukost

12.00
Poolhäng (snack, bokläsning och musik i öronen)

15.00
Lite mat

16.00
Massage (2 h fot & benmassage, fick nymålade tånaglar också)

18.15
Middag

18.45 & fram till midnatt
Jobb (åh va skönt när denna del av dagen försvinner!)

/Garpen

I like!

Har nu efter ett par dagar börjat uppskatta vissa saker lite extra:

1. Gurka med salt på

2. Tandtråd från lokalaffären, mkt tunnare (enklare att komma mellan tänderna) än den hemma i Sverige

3. Mentholschampot som kyler hårbotten

4. Att slippa sminka sig på morgonen

5. Att lämna hemmet utan att behöva tänka på mobil, nycklar och pengar

6. Inte behöva planera någonting

7. Min nya kamera


Kameran är grym men det är inte alltid motivet blir så lyckat =)


/Garpen

”Pappa dotter”-dag

Dagen har jag spenderat med pappa och vi har verkligen varit effektiva. Vi började med att ta bilen till storstan för att lämna in min laptop. Det var dags att hotta upp den lite inför 2010.

 

Efter att vi lämnat datorn stod golf på schemat, vi åkte ut i skogen, ja du läste rätt. Mitt i skogen fanns en jättetrevlig driving range. Svetten rann och helst av allt hade jag bara velat strippa ner till trosor och sporttopp men det var bara att behålla kläderna på och slå och slå. Fick låna pappas golfklubbor och jag måste säga att det gick rätt bra med tanke på att jag inte svingat på ett par månader. Blir nog säkert en och annan vända till driving rangen igen.

 

Notera trädet till höger om 150 meters skylten, mitt riktmärkt för dagen. Träffade trädet klockrent vid 3 tillfällen och fick jubla lite =)

 

Massor av bollar

 

Min golfoutfit, avslappnad a lá thaistil...& barfota, hur skönt som helst.

 

Mina bollar kom i lådor


Kostnad för 240 bollar samt vatten blev hela 22 kr =)
Inte nog med att det var billigt, jag fick service utan dess like. Nya bollar kom så fort mina började ta slut och dessutom bar en liten söt kille mina golfklubbor.

 

Vi avslutade med lite till datorshopping a lá grabbshopping (läs: in i butiken, köp det man ska ha och ut så fort som möjligt)

 

Det var riktigt roligt att spendera dagen med bara pappa och mamma tyckte nog att det var rätt skönt att slippa oss för ett par timmar ;)

 

/Gnurp


Noterat från dagen

Jag är faschinerad av alla thaiare och dera sätt att sitta på mopederna. Kvinnor sitter alltid på sidan och nästan alltid utan hjälm. Ibland är det 3-4 personer på samma moppe, med det är rätt märkligt hur snabbt man vänjer sig vid synen.


33 sekunder kvar tills det blir rött ljus. Skönt system!



Jobbig väntan, 108 sekunder kvar innan det blir grönt...

/Gnurpisch

Dålig förlorare

Ikväll var det kortspel på agendan och allt började bra tills jag slutligen kom sist och blev skitsur. Jag är världens sämsta förlorare, skit vad jag hatar att förlora. Efter förlusten tvingade jag alla att spela en vända till för jag skulle ha revansch. Det gick ännu sämre och efter förlusten var jag galen.

Det är bara att inse, de andra har inget liv utan sitter och spelar kort dagarna långa (hihi, något kan man ju skylla på iaf) *ler*

Att förlora är inte min grej

/Garpen

Underbar massage

Massagen igår var helt underbar, jag somnade till stundtals men vaknade så fort tjejen kom åt diverse ömma ställen på kroppen. Spat är hur relaxande som helst, lugn musik, sköna spakläder och grym personal. Fick med mig ett klippkort så nu har jag redan bokat in nya massagetider. Nästa gång blir det 2 h fot- & benmassage, gissa vem som kommer behöva stoppa kudden i munnen när vaderna ska masseras =)



Jag har förvånandsvärt snabbt kommit in i livet här, tidsskillnaden stör mig inte längre och jag sover när jag ska och håller mig vaken på dagarna. Var med på vattengymnastiken imorse igen, det var bara att vakna till och hoppa i poolen.



Jag har fortfarande svårt för att bara ta dagen som den kommer, jag vaknar och undrar genast vad som står på agenda, lite jobbtänk från min sida. Men jag antar att det kommer försvinna med tiden, när jag börjar relaxa ordentligt.

Dags för frukost...

/Garpen

Överraskning

Mamma kom precis och berättade att hon fixat en liten överraskning åt mig, lite av en "välkommen hit" present. Nyfiken som jag är tjatade jag till mig info kring överraskningen. Guess what? Om en stund ska jag till spat och få en 90 minuters valfri massage. Jag säger bara; I´m in heaven!

Hur mysig är inte min mamma, snacka om att få en guldstjärna i himlen =)


Dags att njuta...

/Garpen

Första dagen i paradiset

Första dagen i paradiset och jag har verkligen inte legat på latsidan. Imorse var jag uppe vid 9.00 och hängde med mamma och pappa på vattengympa. Jag och alla 50-taggare...hihi. Tydligen var det många som hade "vilodag" från morgongymnastiken eftersom det var lördag men vi var iaf en 7-8 stycken. Jag kan ju inte påstår att det var superjobbigt men ändå en riktigt skön start på morgonen. Jag passade dessutom på att introducera en axelövning som vi zessor brukar få göra, mkt uppskattat.

Vi var väldigt ensamma på stranden idag (brukar max möta 50 personer under promenaden till udden som ni kan se längst bort i bilden)

Efter lite frukost gick jag och pappa på vår traditionella morgonpromenad längs stranden för att kolla om någonting förändrats sedan jag var här sist. I vanliga fall går vi runt 7-9 tiden men idag blev det snarare en lunchpromenad än någonting annat. En liter vatten och 8 km senare var vi tillbaka alldeles svettiga så vi hoppade i havet för att svalka av oss.

Jag kan inte klaga, att vakna upp till fågelkvitter och att solens strålar har aldrig varit så underbart som nu!


/Garpen

Äntligen framme

Vart tog min fredag vägen?

Nu är jag äntligen framme, möttes av två bruna & fräscha föräldrar, en god middag samt en riktigt vacker blombukett på ca 2 meter.

Visst är den fin?

Klockan är rund midnatt och trots all sömn jag fick på flyget och i bussen är jag trött. Ska hoppa ner i min fina säng och sova innan det är dags att se solen för första gången på väldigt länge.

/Garpen

Sol & värme väntar

Då har jag äntligen lämnat jobbet och känner mig väldigt lättad av någon anledning. Dags att fixa det sista för att sedan ta mig ut till Arlanda för att flyga till varmare breddgrader. Jag kommer somna som en stock, känner det i hela kroppen.

Så här ser resan ut för egen del: buss-flyg-flyg-buss-buss-bil-FRAMME!

Vi hörs när jag klivit genom dörren "hemma" i Thailand.



Ska bli intressant och se om mamma varit i farten och ändrat om något sedan sist. Elefanterna kommer garanterat vara kvar och vi har säkert fått tillökning, elefanter är ju trots allt mammas favoriter. Bara att gilla läget =)

/Garpen

Några timmar kvar

Gårdagens packning gick sådär om jag ska vara ärlig. Har aldrig varit ett stort fan av att packa, men att göra packlistor går bra. Lägg ihop en utdragen packning och mitt morgonhumör så kan ni lista ut att snoozknappen gick varm i morse.

 

Är riktigt trött, men vad gör det. Det återstår bara ett par timmar på jobbet och sedan väntar en låååång ledighet. Ska verkligen bli superskönt.

 

 

Dags att ta tag i dagens ”to do”-list…

 

/Garpen


Kvällens mission

Ikväll finns det inga ursäkter längre, resväskan måste packas klart. Imorgon när jag kommer hem från jobbet är det bara raka vägen till Arlanda och då finns det ingen tid för att strula med packningen.

 

 

Jag som hela tiden tänkt resa med lätt handbagage, kan fetglömma det. Just nu har jag bland annat följande på min handbagagelista:

 

- 2 st laptops (finns en anledning till varför jag har två st med mig)
- en systemkamera
- två mobiler + laddare
- frukt (petar alltid i flygplansmaten)
- bok
- korsord
- ipod
- 2 st kalendrar


Tur att jag slipper sitta med handbagaget i knät hela resan ;)

 

/Garpen


Ni blir inte av med mig

För er som tror att jag bara kommer ligga i en solstol och pimpla drinkar njuta av solen har rätt har fel, ett och annat blogginlägg ska jag nog hinna med under de veckor jag är bortrest. Har ju faktiskt en hel del att berätta, exempelvis tänker jag på mitt alldeles eget sätt avslöja vad jag pratat om, oftast i koder, under hösten. Jag kanske till och med provar på ett fånigt videoinlägg (så ni får garva år mig, istället för med mig). Fantasin brukar flöda rätt bra i värmen så vi får helt enkelt se vad som händer.

 

Bara att hålla tummarna för att Internet fungerar =)

 


/Garpen


Tack ”Salas” pappa

Det blev sent igår på jobbet. När jag var helt slut och hade skrivit klart det mesta för dagen fick jag för mig att städa skrivbordet och rensa bland alla papper. Det är ju så mycket skönare att komma tillbaka efter semestern till ett städat rum och framförallt ett städat skrivbord. Runt 15 timmars jobb kvar... =)

 

Vill passa på att tacka för alla ”trevlig semester”-hälsningar jag fått. Ett speciellt tack till ”Salas” pappa som även passade på att hälsa att han kommer sitta på läktaren i Salasporthall när Zunda kommer på besök den 24 januari. Säsongens roligaste match (enligt mig), kan knappt vänta. Roligt att våra fans från förr fortfarande följer oss.

 

Jag & Salas pappa (Ola) (från Salas 30-års fest)

/Garpen


SS på bild från VM

Hittade minsann Smidiga Skoog på bild från VM i Västerås.




foto: innebandymagazinet.se


/Garpen

72 timmar till beachen

Har precis tagit en paus från allt jobb och tankarna kan inte låta bli att fara i väg på annat håll. Det är en rätt märklig känsla att jag om ca 72 timmar ligger på en beach och bara njuter. Känns så avlägset på något sätt, det var ju nyss det var ca 50 dagar kvar.

 

 

Sedan kan jag av egen erfarenhet berätta att jag med största sannolikhet kommer bli sjuk under min semester. Det slår aldrig fel, kroppen går från 110 till 0 och lägger sig i viloläge. All skit som samlats i kroppen under hösten/vintern kommer ut. Men det positiva är att jag aldrig känner mig så utvilad som när jag kommer hem efter en Thailandssemester.  Alla problem är som bortblåsta, batterierna är laddade och D-vitaminnivån är på rätt nivå =)

 

Även kvällarna är underbara!


*längtar*

 

/Garpen


Benen skakade

Det var en rolig träning igår, lite fotboll, en massa två mål och slutligen styrka. Varför är det så mycket lättare och roligare att springa sig trött efter en liten plastboll än att ligga och göra diverse styrkeövningar?

 

Dags att hänga in matchtröjan för det här året


Konstaterande från gårdagen:

- Det finns ett syfte med varje träning men det är inte alltid vi spelare förstår det.


- Jag har fått nya hatövningar. "Över och under" kan slänga sig i vägen, nu är det "superstar" som är värst.


- Jag kanske borde bli forward


- Det som sker utanför planen (privat) påverkar verkligen ens prestation på planen


- Jag fick en del styrkeövningar av coacherna att göra på semestern, exempelvis militärålande på stranden, fula ankgången och sneda lyft med vattenmelon. Kan bli en intressant semester!

 

/Gnurpisch


Årets sista träning?

Efter en ledig helg och inställd träningsfight mot U19 landslaget är det dags för oss zessor att åter inta parketten. För egen del kan kvällens träning bli årets sista. Med tanke på jobbmängden som återstår innan jag åker kan jag eventuellt tvingas avstå morgondagens träningspass.

Jag hoppas innerligt att vi blir ett gäng ikväll och att alla sjuka och skadade är tillbaka och joinar oss andra. Ska bli skönt att få röra på sig och framförallt skratta lite.

 

/Gnurp


Styrt upp allt innan avfärd

Jag har suttit de senaste timmarna och försökt styra upp diverse jobbsaker inför min resa. Det finns att göra kan jag lova, men jag ska verkligen försöka jobba av det mesta. Antar att det blir två långa kvällar denna vecka iaf, sedan får jag ju vila upp mig….länge, riktigt länge.

 

 

Jag vet en tjej som kommer sova bort hela resan till Thailand utan problem =)

 

/Garpen


Två perioder räckte

Måste hylla webben och livesändningarna från VM, riktigt grymt för oss intresserade som inte kan vara på plats live.

 

Kollade på Sveriges match mot USA igår och slutade titta efter två perioder. Jag kände att 18-0 räckte, blev nästan lite tråkigt att titta på. Roligt att Limpan fick ösa in mål och att tjejerna pumpade på. Nackdelen med de två första matcherna är att det bara har varit full fart framåt. Nu ska hjärnan plötsligt fokusera på försvaret också. Ska inte vara några problem men det ska bli intressant att se vad Tjeckien kan sätta emot.

 

Limpan
bild från innebandy.se


Fick sms från Smidiga Skoog igår och hon bara garvade över att jag kommenterat Australienskornas målgester. De ska tydligen vara väldigt påhittiga sa SS, finns mängder av idéer kvar, blir roligt att följa.

 

/Gnurpisch


150 kg lättare

Borde ha haft pulsklockan på mig för en stund sedan, hade säkert en puls nära maxgränsen. Man kan väl säga att jag precis lättat mitt hjärta en aning. Oj, vilken pärs, men det blev någonting bra utav det hela…tror jag iaf.

Usch, tänka sig att något som legat som 150 kg på mina axlar under ett par veckor nu äntligen ramlat av och jag kan åka på semester utan några funderingar och tankar om hur beslutet kommer bemöttas.

 

Måste lugna ner mig en aning…

 

Nu kan jag relaxa i lugn och ro och inte behöva fundera på hur jag ska lägga fram allt oav.

 

/Garpen


Sköna målgester

Haha, Australien har nya målgester varje gång de gör mål. Jag har sett känguruhopp, paddling och fäktning, rätt intressant. Jag undrar vad som sker vid nästa mål...



/Garpen

Alla rightare

Har kollat lite på matchen mellan Australien och Holland i VM på webben och kunde snabbt konstatera att 98% av alla spelare i båda lagen är rightare. Jämför det med Svenska landslaget och spelare i Sverige i huvudtaget, inte lika vanligt. Anledningen till detta kan vara att de flesta spelarna spelat eller provat på landhockey, sporten som är riktigt stor i både Australien och Holland. Spelade faktiskt själv landhockey när jag var mindre och där är alla klubbor rightklubbor och man får endast spela med den platta sidan av klubban. För oss leftare var det lite av en utmaning.




/Gnurp

Sovmorgon el grande

Oj, 11 timmars sömn utan att röra en fena, veckan har tydligen gjort sitt. Dags att ta tag i allt som ska göras och faktiska njuta av helgen för det är ju trots allt helg!


Kanske hinner slänga ner lite i resväskan också

/Gnurpisch


SS till VM

Zunda har i alla fall en representant under VM i Västerås. SS ska joina Australiens landslag och fungera som sjukgymnast (tror jag iaf). Sa till SS igår efter träningen att passa på att njuta eftersom det antagligen är så nära man kommer ett VM förutsatt att man inte plötsligt byter nationalitet =)

 

 

Känner jag smidiga Skoog rätt kan det bli ett intressant VM på många sätt.

 

 

Smidiga Skoog

Lycka till SS & ha det så skoj i V-ås!

 

/Gnurpisch


05:45 ringde klockan

Var uppe med tuppen idag. 05:45 ringde klockan och jag kom knappt upp, trots att jag gick och la mig i tid igår. Har haft full rulle med diverse event fram till nu. Öppnade precis min privata inkorg och hade 17 nya mail och har inte ens kollat jobbmailen. Kan bli en lååång fredag, men det är ju trots allt fredag och snart helg så det är bara att köra på.


Med tanke på att fighten mot U19-landslaget blev inställd blir helgen inte lika stressig men ändå fylld med diverse saker inför min semester. Får kanske till och med avverka några timmar på jobbet så jag inte sitter i skiten när jag är tillbaka från semestern.

 

Måste bland annat packa resväskan i helgen för nästa vecka blir galen rent jobbmässigt och tiden knapp.


Back to work!

/Gnurp


7 dagar till sol

Det var inte länge sedan det stod 57 dagar kvar till sol och värme vid min nedräkning här på bloggen. Nu återstår det bara en vecka och totalt 5 arbetsdagar innan jag får fly kylan och bara ta det lugnt.

 

 


/Garpen


Spökvandring i kylan

Gårdagen kan man väl beskriva med följande ord:

 

Kallt & Frusna tår
Historia
julklapp


Min arbetskamrat gissade rätt, vi hamnade i Gamla stan och fick prova på en spökvandring. Vi hade lite otur med vädret kan man väl säga, att promenera runt i minusgrader i 90 minuter kanske inte är något jag skulle göra frivillig igen =) Jag lärde mig iaf mer om Stockholms historia på 90 minuter än jag gjort under alla mina skolår. Trots kylan kunde lite information lagras innanför dunjackan.

 

 

Vi avslutade med en trevlig middag i värmen och fick även en stor julklapp. Kanske den enda julklapp jag får i år…har inte varit speciellt snäll! ;)

 

/Gnurpisch


Julfest på G

Ikväll är det dags att glömma allt som har med jobb att göra och bara njuta av kvällen. Det är julfest på G och i vanlig ordning har vi ingen aning om vad som väntar. Ni som känner mig vet att jag avskyr att inte veta vad som är på gång och vill gärna ha lite kontroll på situationen. Man kan väl säga att slutet av förra veckan och början av den här veckan gått åt till att analysera och gissa vad som är på gång. Vid alla luncher har nya ideér poppat upp och vi har till och med googlat på diverse saker bara för att utesluta dem. Nördigt värre men det har blivit lite av en sport för oss.

Det har gissats på allt från spökvanding i Gamla stan till vanligt klassiskt julbord. Det ska bli intressant att se om någon gissat rätt.

/Gnurp

En fight kvar år 2009

Dagarna går och för egen del återstår bara en innebandymatch år 2009 och det är helgens träningsmatch mot U19-landslaget, vilken dag det nu blir.

 

Det känns lite trist med tanke på att det börjat gå riktigt bra mot slutet för egen del, men samtidigt behöver min kropp och framförallt själ semester efter en kaotisk höst. Jag vet att tjejerna kommer klara sig galant utan min medverkan. Jag kommer både fysiskt och mental hålla alla tummar och tår som finns och kanske köra ”Ronja skriket” (internt) för mig själv =)

 

 

Oavsett om kroppen befinner sig på annan plats kan mina tankar vara riktade mot Zundaland…

 

/Garpen


Vilket mål

Igår på träningen skulle Minelli teka och jag gav henne en liten hint om att motståndaren skulle fuska och vinkla klubban. Minelli bestämde sig då för att göra samma sak och när spelet blåstes igång hann det gå en sekund innan Minelli hade tekat bollen rätt upp i krysset, på sin egen målvakt. Det snyggaste självmålet ever!

 

Lisa aka. Minelli

 

Vi vek oss av skratt och fick glatt flytta ner till den sämre divisionen, men det var det värt alla dagar i veckan.

 

/Gnurpisch


Korpen, Allsvenskan, Elitserien

Gårdagens träning var återigen fruktansvärt skoj och gav oss tjejer skrattattack efter skrattattack. Efter ett antal övningar a lá Balrog var det dags att köra ”Korpen, Allsvenskan & Elitserien”. Igår var första gången jag provade på övningen, så för er som inte gjort ”övningen” innan kommer här snabbt en kort genomgång;

 

- Vi delades upp i lag med två spelare i varje
- 3 planer
- Korpen, liten plan med vattenflaskor som mål.
- Allsvenskan, mellanstor plan med små mål.
- Elitserien, en halv normalplan med vanliga mål med keeper.

- Vinnarna flyttar upp en division, förlorarna går ner en division.
- Börjar du i Korpen och förlorar, blir du kvar i Korpen, det går inte att bli sämre =)
- För att få vara kvar i Elitserien måste du vinna över det lag som kommer underifrån, men oavgjort räcker för nykomlingarna för att få stanna.
- Ingen vattenpaus
- 1 minuters matcher

 

Jag hamnade i Korpen med Jea i första vändan och vi stannade där ett tag, trivdes rätt bra ;) Vi hann med en vända upp i Elitserien också men var snabbt nere i Korpen igen. Vi gjorde sedan om lagen och då var det jag och Minelli som bildade lag och som vi gjorde det. En del taktiska knep kom fram och plötsligt var vi svenska mästarinnor eftersom vi vann sista matchen på Elitserieplanen.

Lisa "Minelli"

 

Vanligt smålagsspel kan slänga sig i väggen, nu är det Korpen, Allsvenskan & Elitserien som gäller.

 

Gårdagens guldstjärna går till Peter och Chrille som byggde vår sarg. TACK!

 

/Gnurpisch, svensk mästarinna ;)


Inte skapt för Sverige vintertid

Imorse blev det bussen till jobbet pga. att det är julfest ikväll. Trots dunjacka, stor halsduk, mössa och vantar frös jag häcken av mig. Det är bara att inse, jag är inte skapt för Sverige vintertid. *Burr*


Mer min stil

/Garpen

Äntligen Solnahallens parkett

Ikväll får vi tjejer inta vår hemmaparkett igen efter en vecka på ”okänd” mark. Börjar allt för ofta krävas alternativ träningshall pga. diverse basketmatcher och det är rätt tjatigt. Känns som att Solna Viking kanske skulle ge oss några av sina träningstider med tanke på att flera av åra tider försvinner för deras matcher mitt i veckan.

 

Känner mig hemma på parketten


Blir ett litet spelarmöte nu när serien vänt och sedan full fart efter den vita plastbollen.

 

/Gnurpisch


Gav dem en match

Gårdagens kvartsfinal i DM mot Täby var verkligen jätterolig att spela, trots förlusten. Att få möta ett riktigt spelskickligt lag med både fart och teknik hör inte till vanligheterna. Vi förlorade matchen med 6-1, periodsiffrorna (0-3, 0-0, 1-3). Hade vi bara haft lite mer flyt i början när vi skapade ett par riktigt bra chanser hade kanske matchen sett lite annorlunda ut. Täby fick ett par ”skitmål” men gjorde också ett par riktigt snygga, där vi var totalt utspelade.

 

 

Jag är riktigt nöjd med min insats och även med lagets så här dagen efter. Det är skoj att se att de yngre spelarna inte har någon som helst respekt och bara kör på. Med tanke på det lag vi ställde upp med mot Täby ska vi vara riktigt nöjda med vår insats. Vi nollade dem i andra perioden och skapade själva några riktigt bra lägen. Med lite flyt hade någon balja till trillat in och det tycker jag nästan att vi var lite värda =)

 

Det är bara att lyfta på hatten och ge Täby all cred de förtjänar. Det är ett riktigt bra lag som säkert kommer kunna skrälla i årets SM-slutspel.

 

Igår kom tröjan på galge


Ge mig fler liknande matcher, hur skoj som helst ju! (det säger jag som hatar att förlora, förstår ni hur roligt jag tyckte det var då?) *ler*

Om inget annat så är det fruktansvärt motivationshöjande!

 

/Garpen


RSS 2.0