Färdigpackad och sjukt trött

Sitter med tandborsten i munnen och försöker hålla mina ögon öppna. Jag har mer eller mindre packat klart och jag måste säga att jag varit sparsam för att vara jag. Resväskan innehåller exempelvis bara 2 par skor, det är bra jobbat, men jag lär ju ha med mig fler par skor hem :)

Jag har försökt att tänka lite smart och packat ner min weekendbag i resväskan som ska fungerar som handbagage på vägen hem. Hmmm, funderar på att plocka ut lite till ur resväskan men kan inte riktigt bestämma mig.

Jaha, då var det väl dags att hoppa i säng för det blir ju ingen sovmorgon imorrn inte. Jag trodde helt seriöst att planet skulle lyfta vid 14.00 men tydligen går planet redan vid 10 så det blir en tidig morgon med andra ord.

Vet inte hur mycket jag hinner uppdatera under de dagar jag befinner mig på andra sidan Atlanten men det lär ni ju märka ;)


Kram på er och till alla zessor..."- Ha så skoj i Hagaparken på måndag."..hihihi

image1404

Ps. Kirran hälsar så gott...

/Garpen

Kortaste mötet någonsin

Jempa tilldelas dagens ros...hon hämtade mig på jobbet så jag hann med allt jag hade och göra innan mötet på kansliet...1000-tack tjejen! Själva årsmötet var det kortaste någonsin av olika anledningar men för mig passade det perfekt eftersom jag inte börjat packa än. 

Dagens minus går till gamla gubbar som inte kan se utanför boxen och som inte klarar av förändringar. Varför säga nej utan att veta vad det handlar om...usch, va trött jag blir på dessa människor.

Nu är det dags att packa...lär blir ett och annat samtal till fröken Kirran för att synka packningen...girlstuff you know...*smile*

/Garpen 


Att se NY Rangers live vore väl coolt

Jag och Kirran ska göra allt i vår makt för att hitta biljetter till slutspelet i NHL och få se Henrik Lundqvist (läs: grymt snygg) dominera. Fatta att sitta i ett fullsatt Madison Square Garden och få se hockey när den är som bäst.
Vi får väl se hur det går med biljettjagandet men vi har våra källor så än så länge ser det ljust ut :)

image1402
En kille i min smak...hockeygrabb och allt ;) Att han kommer i dubbel upplaga gör ju saken inte sämre...*ler*

/Gnurp

"Måste"-dagen

Idag är det en "måste"-dag, dvs. jag har en del saker som måste göras och som inte går att skjuta upp. Viktigast bli nog att packa inför New York och se till att allt är på sin plats. Blir nog till att ringa Kirran och synka packningen ikväll...kanske dax för en tävling...minst packning dit och mest packning hem vinner ;)

Måste till kansliet vid 19.00 och lägga min betydelsefulla röst...jag förutsätter att alla andra zessor gör samma sak...GLÖM INTE 19.00!

Har en hel del kvar att synka på jobbet också innan jag kan lämna kontoret, så det blir till att äta lunch och jobba samtidigt...ovanligt....NOT!

Hoppas det finns några där ute som får njuta av vädret iaf...

/Garpen  

Volymtricket

Det har varit en del funderingar och frågor angående min volymfön, så jag tänkte visa er hur den ser ut så slipper ni fundera längre...

image1400
En "vanlig" fön fast med volymstycke till...supernice!

image1401
Med lite mousse och en hel del självlockar kan resultatet bli följande

image1396
Kirran lånade den i helgen, blev kanonfint

/Garpen

Känner mig som hemma

Min lägenhet ser ut som ett omklädningsrum just nu, det hänger blå-vita matchkläder på tork över hela lägenheten. Tänkte vara snäll och tvätta dem så Emma slipper för en gång skull...

image1398

image1399

Som sagt, jag känner mig som hemma :)

/Garpen

Några bilder från helgen

Jag tog för en gång skull nästan inga bilder under helgen men det vet jag andra som gjorde...

Några bilder från min mobil och vitögat men de flesta bilderna är från Jempas kamera:

image1386
Bilden säger allt

image1397
Foppa, Maja, Åsa och jag väntandes på färjan mot Åland

image1387
Kirran uppdaterar direkt från färjan hem från Åland

Från Jempas kamera...
image1389
Passade på att teka backhand....återigen, tack för lektionen Nisse!

image1390
Snacka om bänknötare :)

image1391
Hanna joinade, här bredvid smidiga Skoog :)

image1392
Jag och Jempa delade på poängen under helgen...eller tog jag dina poäng Jempa? ;)

image1395
Det var ett slitet gäng som satt på läktaren i väntan på gruppfinalen

image1393
Kirran och Wester var på bra humör

image1394
Jag och Kirran fjantar oss i väntan på taxin

image1396
Kirran lånade min volymfön kvällen till ära och visst fungerade den?

 /Garpen


Det händer en del medan man är borta

Har varit och ätit middag med familjen, riktigt trevligt, var väldigt länge sedan hela familjen var på plats. Pappa berättade vad som hänt på Thailandsfronten och det var faktiskt en del och som vanligt blev jag jättesugen på att åka dit och se utvecklingen av la casa de Garpen.


image1388
Så här såg jacuzzin ut i julas


Men nog om Thailand...nu är det New York som gäller!

/Garpen som inte börjat packa än


Pepparkaka nummer 2 har landat

Ikväll blir det middag hos päronen, pappa har äntligen kommit hem efter ca 7 månader i Thailand. Han kommer säkert att vara så där jobbigt brun som bara han blir...inte avis alls, närå. Jag hoppas han har med sig något roligt hem till mig...man kan ju alltid hoppas iaf *håller tummarna*.

Jag hoppas vädret blir bra lagom till att jag kommer hem från New York för då ska jag bjuda in mig själv på middag hemma hos mina föräldrar och be pappa grilla. Pappa är det master of grillning och det var över 1 år sedan jag fick njuta av det. Ni skulle bara veta hur många gånger jag pratat med honom och beklagat mig över att grillningen inte skett på så länge...lär nog äta så jag spricker när det väl blir dags *ler*.

På tal om mat...dags för lunch!

/Garpen

Sliten idag

Oj, vad det tog emot att gå upp imorse, trots att jag låg och sov vid 22.00 igår. Jag känner mig som att jag är i en dåsig bubbla, orkar inte ta tag i någonting. Jag är grymt nöjd att jag hann med att tvätta klart igår iaf, underlättar enormt inför packningen ikväll...även om jag bara kommer påbörja packningen...har ju faktiskt en dag till på mig att packa (läs: varför inte skjuta upp allt som är tråkigt?).

Såg precis att jag fått en kommentar från tränaren i IF Fram, det var ju trevligt. Jag tror att de lärde sig ett och annat under matchen och var faktiskt glada trots förlusten med 2-16. Skönt att man kan känna så efter en storförlust :)

Back to work...

/Garpen

Helgens hopprepslista

Som vanligt blir det en hopprepslista från helgens bravader...

image1001
Går till: Alla Zundazessor. Det fanns Zundazessor (läs: en del föredettingar) representerade i 3 olika lag under Tournament of Åland. Hanna Uneholt hängde en hel del med oss zessor och fungerade som peppcoach samt fotograf under vår segermatch med 16-2, hon såg ut att njuta. Tilda träffade vi ute på arken...skönt att se att hon fortfarande håller ställningarna :)

image1003
Går till: Attityden och inställningen i laget...I like. Trots att vi vann med 16-2 var vi inte nöjda, vi kunde ha spelat bättre och gjort fler mål...men hallå, hur ofta gör man 16 mål på 2x15 matcher? Men samtidigt, varför nöja sig när man vet att vi kan bättre?


image1002
Går till: Kirrans partytopp, det var humor på hög nivå :)


Packa upp och packa ner igen

Som ni redan vet avskyr jag att packa, inte min grej alls, men värre är nästan att packa upp. Vi kom hem från Åland för ett par timmar sedan och jag har faktiskt varit duktig nog att packa upp och börjat tvätta. Men snart är det dags att packa igen, denna gång för New York-resan.

Blir det månne roligare att packa upp när jag köpt en massa nya saker?

3 dagar kvar...

/Garpen


Tournament of Åland

I fredags lämnade vi Grisslehamn för en helg på Åland. En bil med zessor använde GPS och hamnade i fel hamn men GPS:en fungerade iaf, det är inte alltid lätt att veta var man ska :) 

Vi spelade 3 gruppspelsmatcher:
Listonhill - Zunda 0-7
IF Fram - Zunda 2-16
Mjölby - Zunda 2-1

Med resultaten ovan blev vi bästa grupptvåa och fick möta Mjölby en gång till i en kvartsfinal. Vi ägde matchen och spelade rätt bra och kom till avslut i nästan varje byte. Dessvärre bjöd vi Mjölby på segern genom en indianare och ett självmål. Kirrans backhandskott i kryssribban med 3 sekunder kvar av matchen var det närmaste vi kom. Det kändes grymt surt att torska men så här efter några timmar var det rätt skönt att få lämna ön och åka hem och framför allt komma hem i hyffsad tid. 

Finalen spelades mellan Valbo och Westervik och slutade med Valboseger med 4-0.

Skytteligan
I top 10-listan kan man hitta 3 st Zundaspelare:
# 3 Jessica 9 poäng (5 mål 4 ass) på 4 matcher 
# 7 Garpen 7 poäng (5 mål 2 ass) på 4 matcher
# 9 Jempa 7 poäng (4 mål 3 ass) på 3 matcher

Jag måste säga att det var riktigt bra att få med 3 st Zundaspelare med tanke på att de andra på listan spelade minst semifinal. Den spelare som vann spelade final och gjorde totalt 10 poäng, dvs. bara en poäng mer än Jessie. Jempa stod över kvarten men lyckades ändå göra 7 poäng och nästan alla i en och samma match, det var riktigt skoj och se.

Jag är lite förvånad över att jag för en gång skull gör fler mål än ass, när hände det senast liksom? Det skönaste målet var nästan när jag 3 meter från mål, helt ensam med keepern, laddar för värsta slagskottet och skjuter i mål. Hur tänker man då liksom? Jag kunde lika gärna ha bränt skottet rejält...haha, skönt att det gick vägen den här gången. Fatta att få ladda allt man har med bara en liten keeper framför sig...kan det bli bättre?

Utvisningar
Vi som alltid annars åker på utvisningar och får spela boxplay klarade oss riktigt bra fram tills jag i kvartsfinalen åkte för fult spel. Tydligen var min armbåge uppe och störde en filmande Mjölbyspelare som småskrattade till domarens signal. Det var bara att sätta sig i utvisningsbåset och sitta av mina 2 minuter för första gången denna säsong.

Hejarklack
Vi zessor fick njuta av Polle, Mjölbys hejarklacksledare...sjukt skön. Han var stor och hade olika peruker på sig i färgerna neongul och svart. Polle var allt man vill ha i en hejarklacksledare, han hade stenkoll på läget och skötte sterio, sång och uppvärmning av publiken, allt i ett. Han fick ca 30 personer på läktaren att utföra vågen och det var en fröjd att se.

/Garpen
  

Blandat från Åland

Konstaterande # 1: Jag avskyr att förlora

Konstaterande # 2: Jag spelar skitdåligt när jag är stressad precis innan matchen

Konstaterande # 3: Lite lek på en skolgård innan match, kan få Zundazessorna att bli barn på nytt...oavsett ålder (läs: de äldsta zessorna var nästan värst) 



En anonym zessa knäckte följande fråga under fredagen: "-Kan man dricka vattnet här på Åland?" Ja, vad ska man säga...ibland är det inte lätt...hahaha

Vi zessor stod upp för alla innebandyspelande människor som försökte tränga sig i den låååååånga kön till "Arken". Ingen kom förbi Zundamuren men däremot hade vi grym trängseltaktik själva eller vad sägs om att Jide, Elin och Tosse bara försvann och plötsligt var längst fram vid ingången. Status tjejer, vi är inte zessor för ingenting *ler*.

Som vanligt regerade zessorna på dansgolvet och ass capitano gjorde minsann plats på dansgolvet om så behövdes...hon visade vägen kan man säga ;)

Hur många gånger kan man spilla på en kväll? Fråga zessorna i the Penthouse så får ni säkert svaret...sjukt många kan jag avslöja.  

Två stycken zessor intog the penthouse, lyxigt värre tills de insåg att stället inte hade några gardiner...jobbigt värre, för två zessor som behövde sin "skönhetssömn".

Ibland kan en burgare göra susen, att den sedan är en dubbelburgare, betyder det att frukosten också är avklarad?



Ett diskussionsämne denna helg var hur en viss zessa skulle lyckas bajsa. Zessan i fråga har problem att bajsa på offentliga toaletter och sedan är det en massa andra saker som påverkade situationen. Det blev lite av grej men roligast var nästan zessans kommentar innan vi visste om situationen.

-Du ska spela forward
-Nej, det går inte för jag kan inte bajsa...

Alla skrattade och fattade ingenting



/Garpen

Laddade vs. urladdade

Det var lite skoj att se skillnaden från det att vi åkte i fredags, då alla var laddade, sprang upp på rampen till färjan för att få bästa sittplatserna till tidigare idag.
Då - glada, förväntansfulla och laddade...idag - trötta, slitna och urladdade...inget spring här inte *ler*.  

/Garpen

Skön känsla i kroppen

Jag kommer garanterat ha en skön känsla i kroppen när jag lämnar kontoret senare idag. Det är fredag och löning...Åland väntar runt hörnet, jag kommer få spela innebandy och samtidigt spendera helgen med zessor jag verkligen diggar, även om en del saknas :(

Rätt skön helg med andra ord...

Vet inte om det blir mycket till uppdatering under helgen men vem vet, jag kanske kommer över någon dator på Åland. Annars väntar en uppdatering söndag/måndag, lite beroende på när vi kommer hem.

Ps. Öberg, jag ska försöka komma ihåg att ge dig en liten uppdatering, om du lovar att sola lite för mig med (läs: lite smått avis).

Ta hand om er där ute...


image1381
Dags att regera som bara vi zessor kan...

/Garpen, redo att dominera, både på plan och på dansgolvet


Nu är det klart!

Jag är nu officiellt en Zundazessa även nästa säsong. Inleder min 5 eller 6:e säsong i Zundatröjan, har inte riktigt koll men vad gör det...trivs som karamellströsslet på mjukglassen (läs: min egen jämförelse). Det känns hur bra som helst och det ska bli intressant och se vilka zessor som joinar mig i slottet, även om jag har koll på en hel del. Dessutom kan bloggen nu leva vidare ett år till ;)

image1385
/Garpen, Zessa # 18

Ingen snoozning här inte

I morse hoppade jag nästan upp ur sängen...sjukt trött men med en skön känsla i kroppen. Precis som när jag var liten och hade något skoj framför mig under dagen. Packningen igår tog betydligt längre tid än beräknat men jag lyckades få ihop väskan tillslut.

Det slog mig under packningen igår att vi zessor nästan aldrig tidigare klagat över att väskorna varit för små. Anledningen...vi hade Jollyväskor, stora som hockeytrunkar...det var tider de :)

image1384
Ca 7 timmar kvar...

/Garpen som redan är sjukt hungrig

Konstaterande efter min packning

Med min packning klar kan jag konstatera följande:

- Jag hoppas någon annan zessa har med sig tandkräm.

- Jag har med mig min volymhårfön med betoning på volym så ingen annan behöver tänka på hårtork.

- En partyoutfit ligger nerpackad...räcker det?

- Hur hinner man använda 5 par skor på 3 dagar? 

-
Jag hoppas mina matchshorts ligger i Tosses bil annars ligger jag risigt till.

- Vitögat får följa med utan laddare...kunde inte hitta den...skit också.


/Garpen som äntligen är klar med allt
 


Outfit problem

Nu skulle jag ha haft en sådan där populär modeblogg och kunnat fråga mina läsare vad de tycker jag ska packa ner för outfits. Men som de flesta andra människor får jag nöja mig med min nuvarande känsla...vad jag kommer känna för på lördag spelar absolut ingen roll just nu. Med andra ord, känner jag mig generad över klädseln på lördag har jag bara en person att skylla....en trött Gnurp.
 
Än så länge är hopprepet nerpackat...kommer det ens att användas?

/Garpen  

Packångest

Klockan är ca 23.00 och jag har fortfarande inte börjat packa...åhhhh, packångest, jag har inte ens tagit fram packlistan a lá Gnurp. Jag skulle behöva någon som kunde dra mig upp ur soffan och in i garderoben för att hitta outfits för helgen. Fast mest av allt skulle jag bara vilja SOVA.

Sitter just nu och väntar på att tvätten ska bli klar...hur lång tid kan det ta egentligen?. Jag har en känsla av att det kommer bli en låååång natt av helt fel anledning....

/Garpen med packångest

Tosses otur

Tosse hade idag hämtat ut en ny bil och vad händer...punktering på väg till träningen. Så det var med andra ord ingen glad Tosse som tassade in i hallen innan träningen. Men vad gör det...vi älskar Tosse ändå!

Jag tyckte det hela var lite komiskt så jag drog fram min sunkiga mobilkamera och fotade lite.
image1379
Ylva hjälpte till så Härskaren fick vila lite, vi andra stod som fån och tittade på, smuts och zessor går inte ihop *fniss*

image1380
Hyffsad punktering eller vad säger ni?

/Garpen

Det händer grejer i Zundaland

Det var en dramatisk kväll i Zundaland, mitt bland sol och öldrickande supportrar kunde springande zessor iaktas. Det var en härlig runda runt Råsunda och till vår glädje fick vi höra ett och annat jubel...hur ofta händer det liksom?

Träningen var kryddad med det mesta och var över på 0-tid, innebär det att jag hade skoj? Det var skönt att få springa av sig inför Åland som även var det stora samtalsämnet i omklädningsrummet. Det diskuterades plattång, hårfön, smink och outfits...riktigt tjejigt med andra ord. Vad ska man säga, vi är zessor och nöjer oss inte med vad som helst :)

Dagens lagindelning: "junisarna" vs. rutin...kan meddela att jag drog upp medelåldern i "junislaget". Vi torskade med 3-1, sista målet i öppen kasse...en svidande förlust :)

Dagens blåmärke: Fick Jessie...började blöda och grejer...inte visste jag att Jea sköt så hårt ;)

Dagens bästa: mys & fika i omklädningsrummet efter träningen. Några av de som provspelare såg nästan lite chockade ut över fikabordet (läs: de var en del att välja mellan om man säger så) . En tjej frågade om vi ofta hade fika & mys...zessornas svar i kör...JAAAA!

Dagens gärning: stod "Härskaren" för som efter träningen hjälpte Tosse att byta sitt punkterade bildäck.

Ps. Svetlana och Olga kom aldrig ner på träningen ;)

/Garp

Frågande zessor

Det måste vara roligt att som utomstående höra oss zessor efter att "Härskaren" sagt något viktigt. Det kommer alltid en massa följdfrågor och även följdfrågor på det. Härskaren skrattar mest medan vi zessor engagerar oss till max. Ta exempelvis det faktum att vi ska ha tillgång till en cykel. Då kommer genast frågor upp om vilken typ av cykel, ska vi cykla i Solna, när behöver vi använda den, ska den ha växlar osv. ja, man kan säga att vi zessor gillar att ha koll på saker och ting...superkoll *ler*. 

/Garpen, lite lätt kontrollfreak *fniss*

Packåsnor är vi allihopa

Alla verkar ha packat utom jag :(

                              ...jag gillar inte att packa

                                              med andra ord...rolig kväll som väntar...NOT!

Hoppas någon packat ner tandkräm...för det kommer inte jag att göra...
Ska bli intressant och se vem som packat mest...en spontan gissning...Kirran!!!...hahaha
(Foppas målvaktsgrejer räknas inte)

/Garpen med packångest

Fix och Trix inför Åland

Igår: jobbade fram till 20.00...låg och sov vid 22.00. Ibland behöver man 9 h sömn...iaf jag!

Ikväll är det provträning igen och sista träningen inför Åland. Ska bli intressant och se vilka nya ansikten som poppar upp på den slitna parketten. Den stora frågan återstår ju...kommer Svetlana och Olga våga sig ner till träningen? ;)

Innan träningen ikväll ska jag ha hunnit kollat upp en del grejer inför Åland imorgon. Tjuvstartade redan igår och fixade fram lite information till Wester och hennes resa till Grisslehamn. Vore ju nice att hitta till stället vi ska sova på även om det vore skoj och se hur Jeas GPS sköter sig...om hon nu inte glömmer att packa ner den vill säga :)

Det är rätt roligt att jag skickar ut packlistan a lá Gnurp till alla zessor, raderar mitt eget mail och glömmer att skriva ut listan. Blir till att kolla på datorskärmen ikväll...ibland är inte alla hästar i hagen och speciellt inte nu när jag har sjukt mycket att göra...also known as stress!

Ps. Hörde rykten om att det är laddade zessor som intar Åland imorgon...bäst att se upp Uneholt! *ler*

Back to work...

/Garpen

Ålandstruppen i bilder

Jag tänkte dela med mig av truppen som intar Åland på fredag...

image1378

/Gnurp

6 dagar kvar...

ny

Jag har hört rykten om att det är ca 25 grader varmt i New York just nu...vore väl underbart :)

/Garpen som längtar

Hemlighetsfull...jag?....nääää

Det har snackats en del på senare tid, senast i helgen, om att jag skulle vara hemlighetsfull. Jag förstår ingenting (ironi)....skulle jag vara hemlighetsfull?
Ok, jag kan hålla med om att jag inte är som Fia, dvs. öppen som få och inte heller lika "crazy" som Kirran (läs: vilka äventyr) men det har liksom blivit lite av min grej nu...varför avslöja allt på en gång? Det kommer fram lite i taget...men jag kan förstår att en del av er är nyfikna, speciellt en särskild skara zessor...hihi

Jag säger precis som jag skrev i Zundas avslutningsdikt:


"Hemlighetsfull jag kanske må vara,

Allt har sin tid, har jag fått förklara..."

image1377

/Garpen aka filuren


Testrunda

Jag lyxade till det och tog bussen till jobbet i morse (läs: var för trött för att gå). Smart nog, packade jag ner saker för att ta en joggingtur hem. Det gick kanon bortsett från att min mage skrek efter mat, klockan var efter 19 och min stora väskan guppade upp och ner över ryggen hela tiden. Min spontana känsla nu efter testrundan är att det garanterat kommer att bli fler joggingrundor till och från jobbet framöver bara jag kommer på en lösning för min väska...
Jag har en känsla att det kommer krävas en del planering och specialpackning...vad hände med spontaniteten? 

danderyd
Jag har rätt skön utsikt på vägen till och från jobbet...
/Garpen

Oj...skojigt värre!

Jag säger som Kirran sa för några dagar sedan...

...igår hade jag all time high i antal besökare...skojigt värre!

Vänta bara tills Zundalands PR-kampanj drar igång då kommer det hända grejer... ;)

/Garpen

Sms

Ibland blir man glad...

                 Ibland suckar man....

                               Ibland skrattar man...

                                         Ibland fattar man ingenting....

                                                        Ibland håller de en uppe halva natten...


/Garpen som är smått trött idag

De fula fiskarna har plötsligt fått namn

Igår innan träningen hämtade Jempa upp mig som vanligt, ja, det har faktiskt blivit lite av en vana... :) Vi surrade som vanligt och plötsligt för första gången hängde Jempa inte med i snacket, anledningen...de fula fiskarna hade plötsligt fått namn...hahaha

Ibland kan man undra vad som finns innanför pannbenet på en del fiskar...å ibland på sig själv...*fniss*

/Garpen som föredrar guldfiskar framför fula fiskar

Ibland är man bara rent av dålig

Usch igår hade jag en sådan där träning där ingenting gick min väg. Fast det började bra tills Tosse fick på ett skott a lá Tosse, dvs. hårt och välriktat. Skottet hamnade rakt i ryggen på mig och första stora blåmärket var ett faktum. Under "två målet" slängde Ylva iväg en stenhård passning som snuddade mina fingertoppar (läs: nu vet jag varför jag inte är keeper), skit vad ont det gjorde. Är fortfarande öm, så här en 11 timmar senare.

Ibland är man rent av dålig och ibland en stor j-la MES!


Nu väntar en sista träning innan Åland och tack för det säger jag...kan VERKLIGEN behövas!

/Gnurp

Kommentar inne från Annexet

Imorse kom jag på en kommentar som jag fick inne på Annexet under efterfesten. Personen i fråga sa först att hon hade haft helt fel uppfattning om vårt lag (läs: jag vet vi är lite speciella *ler*). Sedan sa hon att hennes största problem var att hon inte kunde hoppa hopprep...hahaha.

Mitt svar var följande; "- X, då skulle du ha sett oss zessor förra sommaren, det var inte många av oss som lyckades ta sig över repet. Men träning ger färdighet så att inte kunna hoppa hopprep är det sista man behöver bekymra sig över".

Tilltänkt nyförvärv...?...i mina ögon är hon en gammal klasskamrat.
Jag undrar vad hon hade för uppfattning om oss innan...?..kanske värt att ta reda på ;)

/Garpen

En hes Garpen

Idag är jag hes...hur gick det till? Är det en förkylning som är på G eller är det kanske helgens bravader som satt sina spår? Rent spontant skulle jag gissa på det sistnämnda.

Ikväll väntar provträning igen och det vore ju skoj att kunna kommunicera med de nya även om jag vet att det finns gott om andra zessor som mer än gärna öppnar munnen :). Det ska mycket till för att jag ska hålla tyst ;)

I värsta fall får jag väl be "Härskaren" ta med sig megafonen?

image1373

/Garpen

Helgerna blir bara bättre och bättre

Ännu en helg är nu till ända och de tycks bara bli bättre och bättre för varje vecka som går. Men samtidigt försvinner helgerna snabbare än någonsin. Varför går allt så snabbt när man har skoj, är det inte meningen att man ska få njuta?

Nästa helg är det Tournament of Åland och veckan efter det väntar min och Kirrans resa till New York. Med andra ord, mycket roligt har hänt under de senaste helgerna men ännu mer skoj väntar...

/Garpen som måste få ihop en packlista a lá Gnurp för NY




 

Jag måste ju leva upp till min nya utmärkelse...

Materiallirare som jag är köpte jag igår en ny linda till min klubba (läs: the red one). Valde en svart med lite udda känsla som nu ska ta mitt spel till högre höjder...yeeh right! *ler*. 

/Garpen aka materilliraren

Operation värvning

Igår var två zessor i farten och det såg ut som om de försökte värva spelare till Zundaland :) Zessorna presenterade helt olika tekniker men båda var sevärda kan jag lova. Om det blir några nyförvärv återstår att se men jag tror faktiskt inte alla är välkomna att spela i Zundaland av flera olika anledningar...*fniss*

Btw. sa jag att det är provträning imorgon igen...?

/Garpen


Ett "kärt" återseende

Under en av matcherna denna säsong fick jag höra att jag hade seriens sämsta balanssinne och det roligaste av allt var att det kom från tjejen som "snackar" mest av alla i hela serien...
Igår stod vi öga mot öga inne på Annexet...

...det slutade med att vi båda skrattade högt och mycket. Jag sa att domarna i serien känner oss alltför bra för att "gå på" våra små trix och det är faktiskt sanningen. Men det är skönt att vi fortfarande kan skratta åt det och det lär säkert bli fler dueller framöver :)

/Garp 

Sol, pannkakor och soffhäng

Imorse blev det en uppdatering a lá Kirran direkt från Åre + att jag fick besök av en sprallig Elin. Vi tog en lååång promenad och satt i solen ett tag och pratat om gårdagen, det fanns en del att diskutera om man säger så...

Efter promenaden blev vi sjukt sugna på pannkakor och proppade i oss allt för många vilket resulterade i 2 st. proppmätta zessor med paltkoma degandes i soffan...

/Garpen


Slitet innebandysverige

Idag är nog stora delar av innebandysverige rätt slitna...med all rätt! Gårdagens fest (läs: hela arrangemanget) var en succé och själva efterfesten skulle ha fortsatt hur länge som helst om inte stället stängt vid 03.00. Det var skoj att så många var kvar och stängde stället...
Det kändes som om ALLA var där och stämningen var verkligen på topp trots att vissa timmarna innan förlorat ett SM-guld.

Allt som hände inne på Annexet stannar inne på Annexet...blir nog bäst så ;)

Ps. #1 Grattis Tosse i efterskott även om du fick ett grattis redan igår!
Ps. #2 Det är något magiskt med Fias kamera ;)
/Garpen

(Efter) Fest väntar..

Efter finalerna i Globen är det dags att börja dra sig mot söder och hem till Fia för att påbörja kvällen...
frågan kvarstår...vilka vinner på dansgolvet?  ;)

/Garpen


Fan också!

Sitter hos Elin och har precis intagit en Tages med rullesås. Jag är mätt och sjukt ledsen över att Balrog inte fick ta SM-guld. Det är synd att individuella misstag ska avgöra matchen även om orken inte räckte hela vägen för förortsbrudarna. Emelies 3-1 mål var så sjukt snyggt och bara det värt ett SM-guld men Iksus volleymål var inte fy skam det heller.

Nu hoppas jag att Warberg kan bjuda på sevärd innebandy och ta hem guldet...

/Garpen

Massa fix och trix

Idag hade jag planerat en massa saker som jag skulle hinna med både på lunchen och efter jobbet. Vad har jag gjort? NADA...

- Jag åt lunch (läs: en liten macka) vid 15.00 och sedan har det bara rullat på. Nu är klockan efter 18 och jag sitter fortfarande kvar på jobbet...ja, vad ska man säga? Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Jag behöver helg!

/Garpen som är sjukt hungrig just nu

Grymt jobb wingman!

Fick ett trevligt litet sms på eftermiddagen som fick mig att åka till Wilda Väsby och hälsa på min wingman zessa. Divan bjöd på en supergod lasange som slank ner utan problem. Det var skönt att bara få hänga, uppdatera varandra om livet i allmänhet, men vi hann förståss även med lite "plast"-snack...
Lagom till Hasse Aros stämma fick vi besök av S, ett trevligt återseende för min del. Känns som om det var år och dagar sedan vi sågs.

Zundalands egen Åre-fantast mms:ade både mig och divan under kvällen och vi blev sjukt nyfikna på bilden som dessvärre var för stor för våra uråldriga mobiltelefoner. Så nu blir det till att vänta fram till måndag på svar...sjukt jobbigt när man är så nyfiken som jag :)

Ps. Har vi Zundazessor tur hänger poängdrottningen med på lördag....jag håller tummarna! Vad är väl en fest utan divan herself?

/Garpen som återigen är mätt och belåten

Gratis lunch är aldrig fel

Idag hände något roligt när jag var på lunch. Jag hängde på arbetskamraterna ner till vårt matställe och beställde en kycklingsallad. Tjejen som tog emot beställning sa att det kunde dröja lite eftersom det stod folk före i kö. Fine, det är inga problem sa jag. Efter ca 10 minuter satt jag där och hade fortfarande inte fått min sallad när plötsligt tjejen som tog emot beställningen skriker ut kycklingsallad, varpå en gubbe från ingenstans roffar åt sig den. Jag tänkte inte mer på det, han hade kanske också beställt en sallad tänkte jag.
Till slut fick jag nog och gick fram och frågade var min mat var, de tittade på varandra och såg lika frågande ut allihop. Efter ytterligare 2 minuter fick jag äntligen min kycklingsallad och med den en ny matkupong...tack sa jag och tog tallriken med mig in i hissen och upp på kontoret...alla mina arbetskamrater var ju färdiga med sin mat och jag ville inte sitta ensam.

Till saken hör att jag inte är den som klagar så hade jag bara fått min mat hade jag varit nöjd men nu fick jag en gratis lunch på köpet...dubbel lycka med andra ord! ;)

image1372
Delar av min eftertraktade kycklingsallad

/Garpen som är mätt och belåten

Inte illa pinkat

Igår skickade min chef hem mig och sa att jag skulle ta sovmorgon...vadå, såg jag sliten ut eller? ;) Med tanke på att jag somnade vid 22 och sov till 08.00 så skulle jag nog spontant svara JA. Det har varit mycket jobb på senare tid och det har gjort sitt...

Imorse vaknade jag som en ny människa med mer energi än vanligt. Jag har verkligen rört på mig, min stegräknare som varit med mig dagen lång står nu på 21. 692 steg...inte illa pinkat. Jag har nästan fått till vana att gå fram och tillbaka till jobbet och det underlättar att veta att jag inte har något busskort, jag liksom tvingar mig själva att gå eller cykla även om jag knappt kommer ur sängen på mornarna...snoozkung som jag är :)

Idag har jag också insett (fast egentligen redan förra våren) att jag uppskattar att träna med Elin, hon ligger liksom alltid steget före och pressar mig till att prestera bättre och orka mera...grymt bra!...tack tjejen!

/Garpen

Fy fan va jag är bra fast...

Emelie Lindström är sååååååååå mycket bättre. Yes, jag hade rätt eller snarare min önskan slog in...Emelie Lindström blev korad till årets spelare på damsidan, grymt stort!

Ett mega-GRATTIS från mig och se nu till att ta hem guldet också!
Som jag skrev i ett tidigare inlägg...Balrog får gärna regera under för- huvud och efterfesten...helt ok...vi andra hänger bara på :)

/Garpen

Varför var dörren inte stängd?

Jag och Elin gick in i Solnahallen efter vår joggingrunda och fick syn på AIK så finslipade det sista inför lördag och finalen i Globen. Rent spontant slängde jag ur mig..."-varför har AIK inte stängd träning nu för?". De brukar ju alltid få för sig att någon spionerar och kör det säkra före det osäkra och stänger till alla dörrar. Min spontana fråga känns ganska relevant med tanke på helgens final men det kanske inte spelar någon roll längre, finalen ligger runt hörnet och det lag som håller tungan rätt i munnen vinner.

/Garpen, smått förvånad men ändå inte...

En gång en Zundazessa, alltid en zessa

Jag var inne och läste på Hannas hemsida igår och satt och smålog för mig själv när ja läste följande:

"Jag gillar Garpen. Speciellt för att hon lät mig ta del av den legendariska packlistan a´la Gnurp i i riktig zunda anda. :o) Kommer inte glömma nått! Hahah jag gillar att alkohol står med och GPS! Mycket viktiga saker. Gps får ju bli iform av Skluttan, hört ryktena om förra årets succé ju ;). Att det finns en nedräkning till Åland på Garpens blogg gör ju inget sämre direkt. 16 dagar kvar. Yes!"


Måste få förklara mig lite...efter att Tosse (visst var det väl du?) berättat att hon drömt om att allt drickbart på båten och på hela Åland var slut blev jag tvungen att skriva alkohol på packlistan...man kan aldrig gardera sig för mkt :)

Vad det gäller GPS:en har jag inte så mycket att säga, hellre använda dagens teknik som erbjuds än att åka vilse på Åland :). Sedan kanske inte alla behöver ta med sig en men känner jag zessorna rätt kommer alla tänka att det säkert är någon annan som tagit med sig en, så vi lär väl stå där utan ändå. Med andra ord, träffar ni ett gäng zessor med dålig andedräk...skyll inte på mig, tandkräm står med på listan ;)

Sedan är det ju så att...en gång en Zundazessa, alltid en Zundazessa och ber man då om en packlista a lá Gnurp får man en, även om man lirar i motståndarlaget ;)

image1371
Hanna
/Gnurp

En bild säger mer än 1000 ord men...

frågorna är många...

Hur hamnade serpentinerna i mitt hår?
Vad var klockan egentligen?
varför ser jag så koncentrerad ut?
&
framförallt vems drink är det jag dricker? För vad jag minns drack jag bara vitt vin och en vit drink ;)


image1368

ja, vad hände i lördags egentligen?

/En frågande Gnurp

Tournament of Åland update

Med bara 9 dagar kvar till Tournament of Åland håller den "toppade" (läs: de som ville följa med *ler*) truppen att förbereda sig för fullt. Packlistan är utskickad, matchkläderna ligger färdigvikta och fightingfacet får vila ett par dagar till. Laget hinner med ett par träningar till innan det är dags att bli åksjuk för ett par timmar och sedan bli sur på en GPS som skriker "sväng vänster" när man i själva verket bara kan svänga höger ;)

Skoj kommer det att bli...så länge jag håller mig borta från brunbrända Jide *ler*.
Ps. skönt att du är tillbaka Jide!

/Garpen


Har jag inte sagt att basket är en farlig sport?

En av mina bästa kompisar lirar basket och har så gjort under alla år vi känt varandra. Jag har alltid sagt att jag tycker basket känns så våldsamt, en massa slag över händer, fötter och huvud. Just därför har jag även hatat att lira basket i plugget trots att jag nog har längden för idrotten. Är kanske för snäll helt enkelt ;)

Btw. Visste ni att Kirran trodde att jag var en basketspelare första gången hon träffade mig på en Zundaträning?

Nu till saken...jag har fått bildbevis på att det går tufft till i basketvärlden...VAD VAR DET JAG SA LENIZ!!!

Min kompis ben ser ut så här (se nedan) just nu...ingen kort kjol för henne på lördag iaf! *fniss*

image1367

/Garpen med hjärta för innebandyn :)

Bilder från helgen

Lite blandade bilder från helgen

image1365
image1366

/Garpen

Dagens...

Snoozningar: 5

Lunch: spagetti och köttfärssås

Humör: sjukt trött & smått stressad...med andra ord som vanligt :)

Att göra någon gång under dagen: fylla i schemat  a lá "Härskaren" i kalendern

Nä, dags för lunch...mums fillibabba!

/Garpen




Gårdagens konstaterande i Zundaland

- Det är kärlek & hjärta till laget när man kommer ner till träningen och bygger sarg fast man går på kryckor och inte ska träna...

- Det är bara att inse att man börjar bli gammal...

- Hur många tunnlar kan man göra under en träning...?

- Zunda kommer inte torska en tekning under 08/09

- Yes diskmedel under skorna på keepern är inte att rekommendera :)

- 2 nya bollmärken på insida lår, blir ingen kort kjol på lördag iaf... *ler*

- Zundapennan gjorde succé även om den glömde skriva "artistnamnet" på fröken i fråga

- Fick schemat för veckorna framöver...vissa helger kommer bli becksvarta...både på pappret och framför ögonen

- Jag tror Zundas egen glamourzessa lever upp till namnet mer och mer för varje träning som går :)

 

image1363

 

/Garpen som valde "the red one" på träningen idag och det bjöds på tunnlar, massor av tunnlar :)


Back to the old days

Kommer ni ihåg när man gick i plugget och skulle ta skolfoto? Man hade världens ångest för hur man skulle se ut och vad man skulle ha på sig. Det roliga är att det nästan alltid blev pannkaka...då mådde man kass, nu skrattar man mest åt det.

För någon månad sedan fick vi info om lagfotografering och fine...det går väl bra men när vi kom dit fick vi veta att det var enskilda foton också. Bra där...ingen var förberedd, varken med kläder eller humör. Idag kom bilderna och vad ska man säga...jag ser ut som en trollunge...nytvättat hår är inte att rekommendera inför fotograferingar *ler*.

Ps. Bilden är så dålig att det inte ens blir ett smakprov :)

/Garpen som tagit sitt sista "skolfoto"

Övningsskylten är borta...

Idag tog Zundas egen raket Nisse, körkort...grymt tjejen!
Ett stort GRATTIS!

image1353

Så nu gäller det med andra ord att hålla sig borta från vägarna... ;)

/Garpen

Dagens löpsedel

"Zundazessor mitt fotbollskravallerna"


Nu överdrev jag lite men fatta va lösnummer vi skulle sälja... ;)


Jag är glad att jag slapp gå hem från träningen idag, speciellt med tanke på att Bajen och Gnaget gjorde upp på Råsunda. När vi dessutom fick höra att några idioter kastat in prylar på planen och fördröjt matchen insåg vi att det skulle bli en lååång väntan för att ta sig hem. Jempa, Jojo och jag hade samma tur som vanligt och hamnade mitt bland 10 pikébussar (läs: varav en höll på att backa in i oss), massor av folk och galna skällande polishundar...ja, vad ska man säga...jag avskyr området runt Råsunda under fotbollssäsongen. Varför kan folk inte uppföra sig och låta bli att slåss?


Usch va less jag blir...


Ps. tack för sällskapet, Jojo och Jempa :)


/Gnurp


"Zundapennan" är nerpackad

Idag har jag mått kanon, orkade tom att ta mig gåendes både till och från jobbet (läs: 1h 40 minuter totalt) Helgens bravader har satt sina spår...men på ett positivt sätt. Heldagen med zessorna fick mig att inse ett och annat så jag känner mig laddad och redo att ta nya tag. Ikväll åker "Zundapennan" ner i träningsväskan och med till Solnahallen...för jag har business att utföra...

image1362
Zundapennan
/Garpen

Tillbaka till verkligheten

Ja, då var man tillbaka till verkligheten efter en av de bästa helgerna på mycket länge. Festligheterna i lördags kommer man kunna leva på rätt länge, så grymt skoj var det!

Ikväll drar provträningarna igång igen och jag får inta Solnahallen för första gången på mycket länge. Jag ser verkligen fram emot kvällen, ska bli interssant att se vilka nya som kommer ner och självklart ska det bli roligt att få springa efter den lilla vita rackarn.

Frågan är bara vilken klubba som ska få göra mig sällskap under träningen... ;)

/Gnurp...materialliraren nummer uno

Vad ska man säga...?

Zunda har Sveriges coolaste kaptensduo...jag är sååååå stolt, fy fasiken va ni är bra...det kallas hjärta...tack för showen tjejer!

image1359

image1360


image1355

image1357

/Gnurp

Mina egna intryck dagen efter

Ja, då var årets "stora" fest över. Med facit i hand blev det i mina ögon den bästa avslutningsfesten någonsin och en stor del i det var Fias och Elins slit och idéer. Återigen 1000-tack tjejer! (Ett stort tack även till Frida, Jessie, Emma och Öberg som fixade med mat och annat under både turneringen och kvällen).


Det var skönt att:

-        få skratta så att mascaran rann

-        slippa stå i en kö till toaletten

-        se människor bjuda på sig själva

-        höra bra musik kvällen lång

-        dansa av sig

-        se Kirran fungera som bartender :)


Det är bara att konstatera...det är en ära att få vara en del av Zunda och detta underbara lag...tack tjejer!


/Garpen som är redo att ingå i nästa fas ;)

Hopprepslista a lá Gnurp

Hopprepslistan för gårdagen ser ut som följer:

image1001
Går till: Dansframträdandet a lá Elin och Fia...det var det bästa jag sett på väldigt länge. Framträdandet hade allt: spänning, humor, känsla, inlevelse, musik, dans, sång men framförallt ett stort Zundahjärta. Jag skrattade så jag grät och framträdandet var det bästa i Zundas historia alla kategorier. Jag kan se framträdandet om och om igen och skrattar lika mkt varje gång. Tack Elin och Fia för ett special moment i Zundas historia! *fniss*.

image1003
Går till: Nomineringarna som under kvällen var många (läs: riktigt skoj!) och det utbringades minst 20 st skål under kvällen. Vem tog ton först av alla och visade vägen om inte "Härskaren"... :)

image1002
Går till: Det faktum att alla zessor och ledare var på plats i Zundalands eget slott var stort. Hela kvällen blev ett enda kalas och det bästa av allt...ALLA var där!

/Garpen


Zessornas egna nomineringar till Årets....

Målvakt: Öberg

image1349


Back: Fia

image1350

Center: Elin

image1354

Forward: Wester

image1351


Assistdrottning på målvaktssidan
: Yazze

image1352



Årets raket:
Nisse

image1353


Poängdrottning
: Wester

image1351


MVP (Most Valuable Player): Elin
image1354

Grattis tjejer!

/Garpen

Årets materiallirare

Ja, vad ska man säga...nu fick jag det bekräftat. Jag är Zundas egen materiallirare # 1...alla kategorier. Med tanke på att jag spelat med olika klubbor större delen av säsongen och bytt hit och dit kan jag köpa nomineringen till fullo.

image1342
Här testar jag tom Kirrans klubba...materiallirare var ordet :)

/Garpen som vägrar släppa taget om sitt gamla röda Jollyblad

Kaptenernas egna nomineringar

Zundas egna lagkaptener under säsongen (Fia och Elin) hade gårdagen till ära satt ihop egna nomineringar till alla i laget. Nomineringarna såg ut som följer:

Jempa - Årets fighter

Frida - Årets pekfinger

Yazze - Årets återvändare

Petra - Årets "vi vill inte vara utan dig!"

Jea - Årets kommentar

Tosse - Årets macka

Tessan - Årets läkarbesök

Saga - Årets trollunge
 
Ylva - Årets kenyan

Nisse - Årets "jävlar va bra du är"

Jessie - Årets slavdrivare

Wester - Årets "va fan gjorde du i div 2?"

Kirran - Årets storsnytare

Anki - Årets glamourzessa

Martina - Årets jojo

Foppa - Årets julklapp

Anneli - Årets Diva

image1343
Det finns en logisk förklaring till Annelis pris och allt är Jeas fel...hahaha ;) 

Alla nomineringar var klockrena, grymt jobb ladiez!

/Garpen

Kommentarer och annat som hände under kvällen

 "- Zunda är ingen sekt, närå!"

"- Garpen, det blir vattenfast mascara ikväll va?"

"- Tänk om man kunde vakna upp i din värld ibland Elin, vilken lycka det skulle vara"

Hela laget brast ut i Zundas egen nationalsång

Våra kära tränare satt och asgarva en lång stund åt 2 st konkava kladdkakemuffins...ingen fattade någonting

Många zessor speglade sig i "Diva spegeln" under kvällen/natten

En svart sopkvast var det hetaste danssällskapet under kvällen för de flesta zessorna...det var stundtals dragkamp om kvasten :)

De äldsta zessorna regerade på dansgolvet från 21.00-05.00 när festen stängde för denna gång

Sista låten jag hörde ur högtalarna var Christer Sjögrens "I love Europe", det säger ganska mycket om nivån på festen vid kl 04.00...hahaha

Ett gäng drog iväg till stan vid 01.00 men återvände vid 03.30...som sagt, Zundafesterna rockar bättre än utgång i stan ;)

Zundas nya outfit för säsongen 08/09 presenterades i egen Zundatappning

Det togs ca 400 bilder från min kamera igår...nytt rekord tror jag ;)

/Garpen

Min avslutningsdikt del 1 av 3

Ännu en säsong är nu till ända,

Vem vet väl nu vad som ska hända?

Matcherna är slut och ledighet väntar

Massor av sol i backar och släntar


Minnen från säsongen vi också tar mé

10 månader är länge...nu ska vi se:

Livet med zessorna går längre tillbaka

Minnen jag aldrig skulle vilja försaka


Säsongen började med några avhopp

Härskaren kom in och gav nytt hopp

Tillsammans med Mange, de började bygga

Ett lag, med många profiler, en del rätt skygga


Bygget började med tester ute på ön

Alla gjorde sitt bästa för att inte hamna sist i kön

Tester som Harres, Cooper och Brutalbänk, vi alla fick testa

De gick bra och alla gjorde verkligen sitt bästa


Testhelgerna ökade pressen,

vi fick alla delmål i stressen

Att varje månad visa ett bättre resultat

Var ganska skönt men det blev en del tjat

Benböj hit, situps dit vi alla fick höra

Alla knep käft och valde att köra

Vi tog i som aldrig förr

Och plötsligt öppnades en helt ny dörr


Jag drog till värmen och då hände ju grejen

Två kenyaner dök upp och sprang fortare än den snabbaste tjejen

Att komma tillbaka var ett test i sig,

Att springa i värmen var inte riktigt min grej

Jag hade tur om man jämför med vissa

Kirran hade en jobbig start, det var det väl ingen som missa?

Sjuk hon blev, åkte på allt du kan tänka

Jag tyckte synd om tjejen och tak över huvudet jag skänka


Att jag och Kirran goda vänner är, har väl ingen missat

Fast det finns nog stunder hon tyckt jag henne dissat

Under en förfest och kortleken dåligt blandad var

Jag åkte på sexfrågor och Kirran gapade stort till mina svar

Hemlighetsfull jag kanske må vara,

Allt har sin tid, har jag fått förklara


fortsättning följer nedan...


Min avslutningsdikt del 2 av 3

Haga parken och Bosön, våra nya favvoställen under försäsongen blev

Vi blev introducerade för hopprepen och bästa vänner vi blev

Att hoppa rep var inte Yazzes grej till en början

Men hon flyttade hem och slapp pendlingssörjan


Försäsongen var tiden vi tränade som allra mest,

Men förändringen blev stor, det blev mycket mer fest!


Frågar man Mange, änglar vi är,

något är fel med just det där.

Skenet bedrar, tro inget annat,
bilden av partygäng i minnet har stannat.


När halva säsongen gått en lagfest tog plats

Och ryktesvägen jag hört att alla verkligen tog sats

Fullast i laget tänkte nog ingen bli

Men vad jag vet hade Härskaren ingen pli

På zessorna sina, de härjade vilt

Och för några slutade kvällen under en filt.


Att fira jul i Thailand var nytt för i år

Missade två matcher vilket kändes som salt i öppet sår

Men zessorna här hemma klarade det galant

Jo, jag lovar det är faktiskt Sant!


Jävla ringen har följt oss träning som match

Vi valde att ändra på den och ge den ännu mera Zundatouch

One two three...fight, hörs lite här och där

Ibland är styrkan faktiskt lite sisådär

Men ringen följer oss vart vi än går,

Gemenskapen ökar och ringen består


Blåtira, knytnäveslag och dans

är vardagsmat för ett sånt här gäng.

Att boxas med Rodney ger oss bara mer kraft

att ge motståndarna däng.


Att zuperfans finns, vet vi alla

Och våra fans, är rätt balla!

Oavsett hall, hemma- som borta

fansen valt att följa oss när vi sporta


Bloggen har varit säsongens stora grej

Har varit riktigt skoj men tagit sin tid i sig

Det har skrivits, funderats och alla bloggzessor har gjort sitt

Vissa har läst frenetiskt, andra tycker bara det är skit


Några tog examen, andra började om på ny kula

Var det någon mer än jag som tyckte tränings-kiten i år var fula?

"Händerna på täcket tjejer" är frasen vi alla hört

vissa har trotsat orden och grannarna stört


Att backa hem och fega har inte varit säsongens koncept

Men vi fick smaka kladdkakemuffins a lá Tessan och bad om recept


fortsättning följer nedan...

Min avslutningsdikt del 3 av 3

I halvtid fröken Anneli och Wester i toppen av skytteligan låg

Laget spelade super och publiken gillade vad de såg

Att uddamålet skilt oss från 3 poäng, har hänt under säsongen

Medicinväskan har varit full och givit svar på var vi kan finna tampongen


Att Emma är en grym materialare har väl ingen missat

Fixar matchkläder och flaskor och sin uppgift aldrig dissat

Hänger med laget och följer oss vart vi går

Undrar om vi i Zunda henne behålla får


Berit och ryskorna Svetlana och Olga har joinat laget i år

Har inte gett så mycket, men vi har läkt alla våra sår

Passningar på bladet, rörliga fötter- upp på tå

Grabbarna grus tjatar...sluta att stå!


Smeknamn är lite av Zundas grej,

Ibland vet man tom inte vad man ska kalla sej

Man kommer som ny och namnet är klart

Det blir från start en jäkla fart


Att längdmätaren på Bosön är fel inställd vet alla

Jag var 1 cm kortare och såg min värld falla

Längst i laget jag plötsligt inte längre var

Hur kan Anneli växa så mycket, ge mig ett svar


Inventeringar vi gjort, räknat som genier

Hoppat över rep som värsta kaniner

Att kaffet ska ner i magen vet vi alla

Men för Svennar verkar kaffekoppen falla

I båset Jessica nytt klubbfodral förvarade

Hon undrade vem fan som spillt kaffet, Svennar svarade

Regler om kaffe fick införas i båset

När klockan är 20.30 gäller det att hänga på låset


Sena träningar är vardagsmat för oss tjejer

Och under uppvärmningen ingen vaktar våra grejer

Max-rundan har sprungits ett fåtal gånger

Ibland har laget tom brustit ut i sånger


En match mot grön vit och Anneli valde att ta examen

Jea blev förbannad och fick ur sig: vilken diva hon är den damen!

Att förlora matcher vi dessvärre gjort denna säsong

Och ont, djupt in i hjärtat det gör varje gång

Men viljan att utvecklas och vinna som ett lag

Får oss alla att kämpa och ta nya tag


Med 17 sekunder kvar, vi nära serievinnarna var

Att ge Huddinge IK däng, hade varit grymt skönt för vårat gäng

Men ibland blir det inte som man planerat

Men vi hade iaf ett grymt intro arrangerat


Att visa hjärta för laget har alltid varit våran grej

Nya zessor kommer, andra tackar för sig

Att fortsätta resan, beslut måste tas,

Är alla redo att ingå i nästa fas?


Till sist jag vill önska er lycka i livet,

Även om livet inte är givet

Vad det än blir, jag tror det går bra

Så lyft nu på glasen och skåla: HURRA!


/Garpen som sammanfattat säsongen på 3 ½ A4-sidor


Uppdatering kommer...

under kvällen...håll ut! :)

/Garpen

En update mitt i sminkningen

Jaha, snart intar vi del 2 av Zundas avslutningsdag. Första halvan innehöll den årliga turneringen och precis som förra året vann mitt lag :)

Bortsett från ett par killar från P92 så var det Skates, Peter (TT), Tosse, Jessie, Kalle och jag. Förra året var skoj men i år var det nästan ännu roligare, det var en skön stämning och enligt tradition avslutade vi turneringen med lagfoto samt mat.

Nu håller jag och Jempa på att fixa oss och vi har lyckats fixa skjuss...min zupersöta mamma, 1000-tack!
Inte många timmar kvar innan mitt projekt (läs: avslutningsdikt på 3 A4-sidor) ska framföras....can´t wait! Jag har ju lovat ett par personer som läser denna blogg att den ska publiceras så jag har väl inte så mkt till val... ;)

Skates...vi hoppas att du tittar förbi ikväll!!!!!

/Garpen & Jempa...mitt i sminkningen 

NU KÖR VI!!!!!!

- Skumpan ligger på kylning
- Kameran ligger nerpackad
- Dagens första outfit är på
- Energi är intaget

Jag är redo...NU KÖR VI!!!!! 

/Gnurp


Brunnsviken runt del 2 ½ + nattens dröm

Ja, det blev en ½:a  pga. av att jag inte gick runt hela varvet...vi har ju trots allt avslutningsmatch + en heldag framför oss, måste ju ha lite krafter kvar till kvällen så att det inte blir en "Garpen" i år igen.

Vaknade i morse med en konstig känsla i kroppen, kan inte sätta fingret på vad det är...
I natt drömde jag en ganska märklig dröm, vi spelade en turnering med ett ihopplockat Zunda och på andra sidan planen sprang mitt gamla gäng från juniortiden med Lykke och Anna Flink i täten. Innan matchstart trackade de mig till 1000 och gömde mina skor, vattenflaska och matchtröja så allt slutade med att jag inte fick lira...surt som %&/G!

Ska hoppa in i duschen innan det är dags att göra sig redo inför dagens första Zundaaktivitet...

/Garpen   

Ny design

Nu när det bara är timmar kvar till avslutningen har jag valt att byta design på bloggen. Jag behöver komma in i innebandytugget igen, känner mig lite off på den fronten just nu...

Ser ni det fina hopprepet? En självklarhet att ha med....rosa och allt!

/Garpen


Imorgon smäller det!!!!!

Då är det snart dags, 15 timmar kvar till nersläpp och början på Zundas avslutningsdag. Men fram till dess har jag en del grejer att fixa...min checklist:

- Ladda mobilen
- Ladda kamerabatteriet
- Bestämma outfit
- Packa ner dikten i tryggt förvar
- Kyla min Asti
- Städa
- Slå in en present

Läste precis att vi har 2 timmar på oss att bli zessor (läs: fixa till oss) inför morgondagens gala...hmmm gott om tid...
Ps. det sa jag förra året också och de som var med då minns hur allt slutade...haha!

image1338
Imorgon är det dag igen att sätta på sig kronan...

/Garpen aka. Astibruden 

Det var det där med att uppdatera mobilnummer...

Idag fick jag återigen göra bort mig...
Eftersom fd. zessan Åsa Lindström fyller år idag skulle jag sms:a henne och gratta...so far so good...tills jag skulle lägga till mobilnumret. Inte tänkte jag på att Skates bytt mobilnummer...haha...så efter någon minut messade en Jimmy tillbaka  och skrev att Åsa bytt nummer. Hmmm...jag undrar om han har fått fler grattissms idag? ;)
Dessutom funderar jag över om han förstår vad jag skrev för det var en del kodad text till fröken Åsa... *ler*

Hur som helst...Grattis Åsa på födelsedagen!!!!!

image1337
/Garpen

Tuff morgon

Imorse när väckarklockan ringde visste jag inte var jag skulle ta vägen...ställde mig upp och ramlade lika snabbt ner i sängen igen. Det tog verkligen emot att efter 5 timmars sömn fixa sig och ta sig till jobbet. När jag gick ur hissen och mot entrén började jag småle lite då jag insåg att jag var först på plats.

Dagens känsla: tung i huvudet

Dagens frukost: alvedon

Dagens ömmande kroppdelen: rygg/nacke efter gårdagens massage

/Garpen
 

Gårdagens kickoff

Medan zessorna sprang runt och jagade den vita bollen igår låg jag på en massagebänk på Sturebadet och blev masserad. Att jag nästan somna är väl ingen överraskning med tanke på att jag nästan alltid somnar i tandläkarstolen...ja, jag vet, jag är lite konstig men likaväl som vissa personer går från 0-100 går jag från 100 till 0.

Hur som helst fortsatte vi vidare till Sturehof och vår middag och där blev vi kvar...länge!
Jag hann med ett och annat sms till Jempa och Kirran under kvällen, behövde ju uppdatering från provträningen...fast det blev mest snack om annat...haha. En av mina kolleger fick för sig att sms:a Kirran från min mobil och tönta sig, det slutade i följande sms...

"Jag är dyngpackad...Har halva inne på värsta hockeykillen. Här finns hur mycket ork som helst. Kommer vara både hetare och snyggare än någonsin på lördag. Puss" 
 
Ja, vad ska man säga...har en del att leva upp till imorrn eller...

Ps. Killarna på jobbet har fått för sig att jag bara gillar hockeygrabbar...hmmm, jag undrar varför.... fniss

Efter ett antal timmar fick jag nog och tog en taxi hem, klockan var då 02.00...

/Gnurp

Gårdagens kickoff

Medan zessorna sprang runt och jagade den vita bollen igår låg jag på en massagebänk på Sturebadet och blev masserad. Att jag nästan somna är väl ingen överraskning med tanke på att jag nästan alltid somnar i tandläkarstolen...ja, jag vet, jag är lite konstig men likaväl som vissa personer går från 0-100 går jag från 100 till 0.

Hur som helst fortsatte vi vidare till Sturehof och vår middag och där blev vi kvar...länge!
Jag hann med ett och annat sms till Jempa och Kirran under kvällen, behövde ju uppdatering från provträningen...fast det blev mest snack om annat...haha. En av mina kolleger fick för sig att sms:a Kirran från min mobil och tönta sig, det slutade i följande sms...

"Jag är dyngpackad...Har halva inne på värsta hockeykillen. Här finns hur mycket ork som helst. Kommer vara både hetare och snyggare än någonsin på lördag. Puss" 
 
Ja, vad ska man säga...har en del att leva upp till imorrn eller...

Ps. Killarna på jobbet har fått för sig att jag bara gillar hockeygrabbar...hmmm, jag undrar varför.... fniss

Efter ett antal timmar fick jag nog och tog en taxi hem, klockan var då 02.00...

/Gnurp

Aj...åhhh, var är mina solglasögon när....

jag behöver dem?

/Gnurp, mer svart under ögonen än vanligt

Slipa det sista inför lördag

Efter att jag pratade med Jempa igår på telefon kom jag på att det är full tid att hitta avslutningsdikten och slipa på detaljerna. Jag kan ju redan nu avslöja att jag faktiskt ändrat lite i ett speciellt stycke...var lite för taskigt innan ;)
Om ni zessor inte kommer ihåg säsongen kommer ni garanterat att göra det när jag är klar...det kan jag lova!
 
2 dagar kvar...

/Garpen som börjat ladda

Vilka är nyförvärven...?

Efter mitt inlägg om toppningen av truppen inför Åland har många undrat vilka de är. Inte ens alla som ska med vet vilka nytillskotten är eller jo vänta... en del kanske har fattat eller läst sig till det i en och annan blogg...

Jag skulle beskriva nyförvärven inför Åland enligt följande:

Spelare # 1: en energiboll utan dess like, går från 0 till 100 direkt, det finns inget mellanläge som zessan så fint uttrycker det själv. Hon avskyr Cooper-testet och skulle hellre simma 1000 längder i en 25-meters pool. Hon är tjejen som alltid får mig att skratta och bjuder på sig själv in i det sista. Helt klart en matchvinnare!

Spelare # 2: är en av de spelare, så länge jag spelat i Zunda, som har förmågan att bryta bollen i 9 fall av 10. En stor spelare i ett litet format och med denna fd. zessa i Ålandstruppen kommer säkert ett och annat avslöjas...hon har nämligen en förmåga att luska fram ett och annat... ;)

15 dagar kvar...

/Garpen

2 timmar kvar till avslöjandet?

Klockan 15.00 drar jag ifrån kontoret och då kommer den "hemliga" aktiviteten avslöjas...can´t wait!

Insåg när jag kom fram till jobbet att jag har glömt att packa ner en del grejer...kan bli jobbigt, blir kanske tvungen att göra en "Britney"...haha, men det löser sig nog på ett eller annat sätt.

image1336
Med en "Britney" menar jag inte det som sker ovan...(läs: skulle aldrig falla mig in)

/Gnurp

Infocentralen meddelar...

För er som ska träna idag gäller följande: 18-20 i RÅSTA PARK med betoning på Råsta park!

image1261
/Gnurp

Det är ju en dag imorgon också...

Nu ska jag äntligen packa ihop mina grejer och bege mig hemåt. Det är märkligt hur mycket mer man får gjort när telefonen inte ringer och människor hela tiden kommer förbi och har saker att snacka om...

Nu är jag på banan...nästan iaf...men det är ju en dag imorgon också...

/Garpen som är hungrig och riktigt trött

Zunda toppar inför Åland

Nu börjar truppen ta sig inför Tournament of Åland. Så sent som i förmiddags fick laget 2 heta nyförvärv zessor, riktigt skoj! Truppen som åker med färjan över till Åland består av 13 lirare, en härlig blandning mellan gammalt och ungt...på mer än ett sätt...*ler*. Yngst i truppen är Jide med sina 21 år och äldst...ja..kanske inte ska nämna några namn... *host host*.

Min "skrattframkallare" ska iaf med och det är jag glad över...

PS. Såg att ett av lagen heter Norrlandsguld...clever...or NOT!

/Gnurp

Vad händer imorgon?

Imorgon är det provträning i Zundaland men för mig väntar en "hemlig" aktivitet. Jobbet har kickoff och allt jag vet är följande:

- Klockan 15.00 drar vi från kontoret
- Medtag badkläder och träningskläder (läs: vet ej om det är inne eller ute som gäller...HJÄLP!!!)
- Klockan 22.00 kommer maten vara uppäten och då är det fritt fram och göra vad man vill

Men andra ord vet jag inte vad som väntar mellan 15-22 men en gissning är att det innefattar pool, jacuzzi eller liknande eftersom vi alla ska ha med badkläder. Men vad ska vi ha träningskläderna till? Usch, jag avskyr att inte veta typ av aktivitet...blir till att packa en stor väska med betoning på STOR! *ler*.

Jag och 5 grabbar...hur ska detta sluta?????
Bäst att kameran åker med... ;)

Ps. jag hoppas att jag slipper värsta "fina middagen" (läs: lite mat som ligger fint upplagt på tallriken och kostar skjortan) som sist...inte jag någonstans. Vad hände med korvmojjen nere på hörnet liksom...*fniss*

badsusan


/Garpen

Skönt med lite uppdatering

"- Hej! kan jag ringa dig om en stund?" det är svaret man fått när man ringt min mobil idag. Jag har iofs ringt upp men det känns så tråkigt att behöva svara så speciellt när personen på andra sidan är jätteglad och vill berätta något skoj.

Idag har jag iaf fått prata av mig med både Kirran och Jempa, alltid lika skönt med lite updatering och speciellt nu när allt jag gör är att jobba. New York-resan om 20 dagar kommer som ett brev på posten...minst sagt!

Jaha, har en del kvar att göra innan jag lämnar kontoret för idag...skönt att jag har bilen idag iaf...

/Gnurp...workoholic...iaf fram till maj

Bloggen fyller 1 år idag

Då har det gått 365 dagar sedan jag skrev mitt första inlägg. Allt började som en kul grej som numera övergått till en hobby. Från början var det tänkt som en blogg som gav insyn i laget och allt som händer i Zundaland. Visst är det saker kring laget som fortfarande ligger i fokus, även om mer och mer om mitt eget liv tagit plats.

Från att bara ha haft ett fåtal zessor som följde bloggen dagligen har den sakta men säkert växt. Idag har jag vänners vänner som läser bloggen trots att de varken är intresserade av innebandy, Zunda eller mig, men något underhåller dem och de är jag glad över. Så sent som för några veckor sedan fick jag veta att jag blivit länkad från Johan Sjöstrands blogg och det överraskade mig...positivt!

image1334


Så här har året sett ut i siffror:

Antal inlägg totalt: 1089
Antal inlägg/månad: ca 91st
Antal inlägg/vecka: ca 23 st
Antal inlägg/dag: ca 3 st

Antal kommentarer: 450 st
Antal bilder: 1333 st

//Garpen

Dålig uppdatering

Det har varit väldig dålig uppdatering under de sista dagarna. Det finns bara en anledning till detta...jobb! Jag har jobbat häcken av mig och det jag nämt tidigare (för er som läser bloggen dagligen) är att slutet av mars-maj är det värsta trycket på mig. Känns som att jag lever på kontoret, hinner knappt hem innan det är dags att åka till jobbet igen.
Längtar till slutet av maj som ni kanske förstår....

/Garp som funderar på att ta med kudden till jobbet

Inte min dag

Idag har verkligen ingenting gått min väg, ingenting har fungerat. Jag har mer eller mindre suttit i telefonen hela dagen och allt jag skulle ha gjort idag har jag kvar att göra. Klockan 20.00 fick jag nog...

Nu tänker jag hoppa i säng och jag hoppas verkligen att morgondagen är lite snällare mog mig...

/Garpen

Dagens ord

Kaos...big time!

/Garp


5 dagar kvar

Tills det är dags för en powernap a lá Gnurp

image1333

...men först måste jag avverka en avslutningsfest...men vem vet, det kanske är fler zessor som joinar mig...vi måste ju ändå städa dagen efter så varför lämna lokalen i huvudtaget...haha

/Gnurp

Oflyt eller självförvållat?

Jag satt kvar på jobbet till sent utan att jobba...och när det var dags att åka hem kom jag plötsligt på att busskortet gått ut...jobbigt värre. Det var bara att traska till T-banan för att köpa nytt busskort...trodde jag ja. Allt var stängt så där stod jag, utan busskort och ingen lust att gå hem. Bet ihop och stoppade in hörlurarna i öronen och började promenaden hemåt.
 
My luck som vanligt..

/Garp

Väntar med att åka hem

Nu är arbetsdagen slut fast jag väljer att sitta kvar på kontoret idag men inte ur jobbsynpunkt utan jag har lite annat skoj på gång...

/Gnurp


Täby i en annan vinkel

Hittade lite skoj på youtube



/Gnurp

Spinner vidare på diskussionen om Årets spelare

Under min promenad till jobbet imorse funderade jag på vad som krävs för att bli årets spelare på damsidan och om alla verkligen blir nominerade på samma villkor...
Jag menar, vad krävs av t.ex. Minne för att hon ska bli nominerad igen?
Hon har vunnit priset minst 2 ggr (vad jag vet), bedöms hon på samma villkor som alla andra eller måste hon "överprestera" i fortsättningen för att bli nominerad?


Jag förstår att det bara finns 10 platser men tycker ändå att det är konstigt att lagmaskinen IKSU har 3 spelare nominerade och Balrog bara en.  


Är det så att spelare med en hög lägstanivå har svårare att bli nominerade?
Krävs det en "mirakelsäsong" från dessa spelare för att få bekräftelsen?


Frågorna är många men svaren uteblir...


/Garpen som undrar


3 mot 1, vem vinner?

När damfinalen i Globen går av stapeln kan fyra spelare (läs: Frida Stenvall, Josefina Eiremo, Victoria Wikström & Emelie Lindström) få jubla lite extra, 3 spelare i IKSU och en i Balrog. Frågan är om någon av dessa fyra spelare blir året spelare på damsidan.

Jag har min favorit till priset, nämligen Emelie Lindström i Balrog så jag hoppas det blir dubbel glädje i Balrogbåset, dels ett SM-guld och även äran att få ha årets spelare i laget, även om jag tycker att både Minne och Amanda förtjänade en nominering.

Väntar med spänning på resultatet...

/Garpen

23 dagar kvar

image1330
Bilden tog jag från Central Park

/Gnurp

Dålig tajming?

Det kan man lugnt säga...

/Gnurp

Ny vecka väntar

En ny vecka väntar och nu börjar allt skoj dyka upp också, här följer ett litet axplock ur veckan som kommer:

- Hemlig kickoff med jobbet
- Zundas avslutning
- Hemlig aktivitet 
- Fixa med Ålandsresan
- Fixa med New Yorkresan

/Garpen  


Stress shopping

Efter jobbet fick jag för mig att shoppa lite...så jag gjorde en stressrunda i centrum ca 20 minuter innan det skulle stänga. Hann med att köpa en bukett blommor och ny jacka, blev lite inspirerad av "Mutolas" jacka igår.

Kollade precis i min kalender och insågt att jag glömt att göra en massa saker så nu blir det till att fixa och trixa lite..

/Gnurp

Äntligen Balrog!

Va skönt...äntligen lyckades Balrog ta sig till Globen. Det var ett tag sedan sist men det finns och andra sidan bara bra minnen från tidigare finalår. Jag verkligen hoppas att Balrog vinner...kom igen nu tjejer!

Ni får gärna regera både på för-,  huvud- och efterfesten... ;)

/Garpen


Söndag...redan

Sitter just nu på jobbet och försöker avverka några timmar och har redan fått mkt gjort...lite cred till mig själv! Att jobba på en söndag är ju kanske inte det ultimata men ibland behövs det...även om huvudet inte alltid är med ;)

Gårdagen blev jättetrevlig på många sätt och det var länge sedan jag skrattade så mkt...och dessutom åt en liten "ask", det var inte själva asken som var rolig utan innehållet..haha. Det går att skratta åt det nu men det kanske inte blir lika roligt under veckan...

Medan tjejerna gjorde sig i ordning igår satt jag och sjöng schlager för fulla muggar och det känns idag kan jag lova...

Back to work!

/Gnurp



Uttittad i affären

Jaha, då sitter jag i Täby hos Mutola och väntar på...ja, vad väntar jag på egentligen?

På vägen hit var jag tvungen att köpa mjölk..lätt laktosallergiker som jag är *ler*. Mamma har ju varit på mig om att jag inte får i mig tillräckligt med kalcium men det är nu löst...jag dricker mjölkdrinkar, med andra ord...massor av kalcium  ;)

Jag märkte att jag blev uttittad i affären...anledningen...en nästan färdigspacklad Gnurp iklädd partyoutfit köpte en liter mjölk vid 17-tiden...ingen hit med andra ord, men who cares? Om Anna Book kan köpa 2 påsar chips i samma affär kan väl jag gå färdigspacklad eller?

Nä, nu måste jag dricka lite mjölk... *ler*

/Garpen som kommer vara fylld med kalcium lagom till läggdags

Kvällen kommer spenderas i "Täbyland"

Det blir en skön favorit i repris ikväll, jag kommer spendera min tid i Täby bland gamla och nya vänner...kan inte bli bättre. Middag, en massa tjejsnack och spontanitet står på agendan och vem vet fula fiskar kanske blir bra fiskar...men det krävs ju ett och annat för att komma dit förståss...

image1329

/Gnurp

Tiden går

Nedräkningen på bloggen har nu kommit ner på en 7:a som 7 dagar kvar till Zundas avslutning. Som vi zessor har väntat och ryktesvägen har jag hört att det kommer bli en och annan överraskning. Jag undrar om inte en viss zessa kommer göra en "Garpen" detta år...min fundering just nu är bara varför...hmmm...sjukt nyfiken!

Sedan kommer vi kanske (om det fortfarande gäller) få fin fint främmande under "Zunda-matchen" som spelas under dagen. Förhoppningsvis är denna gästspelare bara en match ifrån Globen nästa lördag...
Mäktigt att en människa kan påverka unga spelare & framkalla stora leenden bara genom att finnas i samma lokal (läs: hall).

image1327
Zäta kommer säker vara på plats på lördag, jag undrar om han tar med sig sin dejt :)

/Gnurp som ser fram emot nästa lördag  

Brunnsviken del 2

Då var jag hemma efter min andra runda för året runt Brunnsviken. Rundans mission var att ta bilder med sköna färgkontraster och lite udda motiv och det gick väl sisådär om jag ska vara ärlig. Frisk luft fick jag iaf...

Musik: Rix top 40

Antal steg: 15439


image1328
Jag hann med att njuta lite av vårvädret 


/Gnurp


Vad är lycka?

Har lånat denna text från min kompis Leniz...

227437-1326

/Gnurp

Inte riktigt hunnit landa

- Två dagar från min jobbmail betyder i mitt fall 28 olästa mail.  
- Har inte hunnit med att fylla i innebandyschemat i min kalender...vilket alltid sker på 0-tid

Har inte riktigt koll på mitt liv just nu känner jag...

Tack och lov att det snart är helg...

Ps. Bra att Täby gjorde sitt jobb igår iaf!

/Gnurp

Jobbigt att hinna med

Efter 2 dagar i Småland och tydligen Halland också (?) ska man försöka analysera och känna efter vad man lärt sig och komma in i arbetet igen. I mitt fall betyder det mer arbete pga. vissa omständigheter och det betyder också att det blir jobb på söndag...inte lika skoj men jag kan ta det om det betyder att jag ställer upp för någon annan som behöver all hjälp han/hon kan få just nu...

Snart behöver jag inte ta ledigt alls inför New York så något positivt kommer ur allt iaf.

/Garp som snart jobbat 12 dagar av 14 möjliga 


Tur och retur

Efter mina två dagar i Småland & Halland har jag konstaterat följande:

  • När två stycken IT-kunniga personer pratar med varandra låter det som rena rama hebreiskan.
  • Jag gillar småstäder
  • Smålänningar är riktigt trevliga
  • Jag gillar hotellrum
  • Jag inspireras av unga nytänkande entreprenörer
  • Att köra med automat är rätt skönt ändå
  • Att jag ätit (läs: åt sjukt god sallad) på den hippaste pizzerian i hela Sverige

/Garpen



 


Ska försöka undvika en repris från förra året

Då var biljetten till innebandyfesten bokad...klart att Zunda måste vara representerat *ler*. Förra året såg det ut så här:

227437-1321

En glad Guld-Örjan klappade mig på axeln och sa några välvalda ord som värmde så mycket att jag började gråta...
Ska försöka undvika att något liknande händer i år, för det var verkligen pinsamt men samtidigt visar det hur mycket jag lärde mig av Örjan under Balrogtiden...på gott och ont!

//Garpen

Snart tillbaka i Sthlm

Just nu sitter jag i bilen på väg hem från Småland. Jag har kört min strecka (Läs: I love cruz-control) och får softa sista timmarna.

Vi var framme vid hotellet runt 23.30 igår och jag sov som en stock i natt, helt slutkörd. Imorse lyckades jag med bedriften att låsa in mig själv mellan två dörrar utan någon väg ut. Jag råkade nämligen i min tröthet ta brandvägen ner till frukosten istället för den vanliga trappen...Garpen i ett nötskal. Jag stod och funderade ett tag på vad jag skulle ta mig till, lyckligtvis kom en anställd genom någon källardörr och öppnade dörren med någon kod....ingen kanonstart på dagen direkt.

Jag hade den märkligaste drömmen inatt, att alla mina vänner var anorektiska och sprang runt som skelett. Men det märkliga var att jag dagen innan sett dem normala och plötsliga ett antal timmar sedan var de trådsmala skelett...no pretty sight!

Nä, nu tänkte jag göra lite nytta och tömma inkorgen...no pretty sight där heller...

/Gnurp

Direkt från Småland

Sitter just nu i bilen på väg till Tingsryd, är sjukt trött efter en låååång dag som startade 07.00. Har ett par timmar kvar innan jag får lägga mig i sängen :(

Snacka om givande dag...riktigt skoj trots tröttheten...

/Garp direkt från Smålands skogar

Spakväll + Smålandstripp

Tog mig själv en promenad hem efter jobbet för att rensa huvudet och väl hemma hoppade jag in i duschen och hade mig lite av en spakväll, det blev hårinpackning och ansiktspeeling. Det är skönt att pyssla om sig själv lite när allt annat är kaotiskt runt omkring en.

Jag har nästa packat klart inför min Smålandstripp som börjar imorgon bitti. Har just insett att jag inte är speciellt förtjust i att packa, speciellt inte när jag inte har koll på vädret. Det ska faktiskt (trots den långa bilresan) bli skönt att komma bort lite och få byta miljö.

Vi får se om det blir något bloggande imorgon...

/En ren Gnurp


En lam semifinal

Igår satt ett antal zessor på läktaren i Solnahallen och såg AIK besegra Täby efter en ganska lam match enligt mig. Det märktes tydligt att AIK var pressade över att vinna, inte minst på deras målgester som mer såg ut som en "åh vad skönt"-pust.

I mina ögon fanns det speciellt en person som såg till att Täby inte fick in fler bollar och det var Fredrik Djurling. Med sin räckvidd lyckades han avstyra ett antal chanser som Täby i vanliga fall (utifrån de matcher jag sett) skulle sätta. Djurling bemästrade slottet precis som man ska.
I det stora hela var matchen rätt dålig, visst AIK gjorde något snyggt mål på styrning men jag hoppas de återstående matcherna bjuder på bättre spel och snyggare mål.


Gårdagens kommentar från läktaren: sluta kramas på arbetstid! (Herr D Bron-Sundbom stod och "kramades" med en viss herr Jidhe)


Dessutom kom fröken Kirran med ett antal sköna kommentarer som fick paret framför oss på läktaren att skratta högt...

Ett antal Balroger av det kvinnliga könet kom inspringandes i hallen inför sista perioden...bättre att se lite av matchen än ingenting alls :)

Mitt tips till en herr Rickie Hyvärinen...SKJUT!!!! vad är skotten man fick se i slutspelet förra året?

/Gnurp som hoppas på Täbyseger på torsdag


Spamad

Idag har jag blivit spamad...av Comviq!

Under morgonen så damp det ner inte mindre än 8 st sms med samma innehåll, sjukt irriterande. Inte nog med att det kom sms inrullande, det gick inte att radera dem och inte några andra sms heller.

Om det här var Comviqs försök till ett 1:a aprilskämt så var det varken lyckat eller roligt.

/Gnurp

Abstinensen är borta

Bloggen har varit avstängd i två dygn pga. byte av plattform och det har varit rätt intressant ur min synvinkel. Jag har verkligen upptäckt vilken vana bloggandet har blivit, första dagen kändes det rätt ok men under dag två började det klia i fingrarna och då insåg jag verkligen att bloggandet blivit en del av mitt vardagliga liv. Det är ju trots allt snart ett år sedan jag startade bloggen.

Skönt att skrivterapin har öppnat igen...

/Gnurp
 


Dagens födelsedagsbarn

El capitano har blivit ett år äldre...ett stort GRATTIS Fia!

fia

/Gnurp

I sommar fortsätter traditionen

Igår blev det bestämt, traditionen lever vidare och det vi snackat om i flera år blir äntligen av. Mitt på läktaren igår under matchen mellan AIK och Täby tog vi beslutet. Jag snackar om det årliga besöket till Sundsvall och till la casa de Grelsson. För mig personligen har det blivit en tradition men i år blir det lite annorlunda för nu tänkte vi hänga med Kirran och co under Gatufesten. Inte nog med det, jag har hört rykten om att Zunda kommer vara väl representerat på Gatufesten i år...


En av de bästa sakerna med att hänga i la casa de Grelsson är mamma Grelssons 5-stjärniga mat....sjukt gott och alltid så planerat och fint upplagt. Ska bli skoj och se vad hon hittar på denna gång...


/Garpen som ser fram emot S-vallstrippen


Nytt rum, mer lugn

Egentligen kanske jag borde ha flyttat mina grejer redan i söndags när jag ändå jobbade hela dagen men jag valde att prioritera andra saker. Så igår passade jag på att flytta in mina saker till mitt nya rum. Ska jag vara ärligt känns det lite märkligt, jag har ju ändå suttit på samma plats i nästan ett års tid men samtidigt känner jag vilken skillnad det är när det gäller ljudnivån. Ska bli skönt med lite lugn och ro.


Jag passade även på att rensa bland alla pappersbuntar jag haft på mitt skrivbord och jag fattar inte hur enkelt det är att samla på sig en massa skärp, fast och andra sidan var det nog inte skräp när jag först sparade pappret...


/Garp med rensat skrivbord


HIK & VIK

Då får man väl passa på och gratta Huddinge IK och Västerås IK till sina elitserieplatser...


GRATTIS GRATTIS!


/Garp


Väl förberedda inför avslutningen

Hörde rykten om att fröken Elin ska till frissan innan avslutningen...grymt, då kanske vi kan få till vår pose igen...det var ju luggens fel förra gången ;)

pose

/garpen
 

Årets spelare

Jag gjorde ju en gissning för någon vecka sedan på 7 spelare som jag trodde skulle bli nominerade och det gick väl lite sisådär om jag ska vara ärlig.

Den rätta listan...

image1319

Min lista såg ut så här...

1. Hermine Dahlerius (Balrog)
2. Amanda Wendelstig (Balrog)
3. Emelie Lindström (Balrog) 
4. Sara Anteryd (Endre)
5. Malin Dalbjer (Falun)
6. Victoria Wikström (IKSU)
7. Isabell Larsson (ö-vik)

Jag fick in 3 rätt (de understrukna namnen), helt ok ändå men jag är minst sagt CHOCKAD över att varken Amanda Wendelstig eller Hermine Dahlerius var nominerade. Har Minne vunnit så många gånger att hon inte ens får vara nominerad längre?...& hur kan man hamna på 3:e plats i poängligan och göra 56 poäng på 26 matcher och inte vara nominerad...jag fattar ingenting! 

Om jag fick välja årets spelare utifrån de nominerade skulle jag välja Emelie Lindström eller Sara Anteryd. Visst vore det skoj om de möttes i Globen...öga mot öga & med en enda önskan...att vinna SM-Guld!

För Mandis och Minnes skull hoppas jag Balrog går hela vägen i år...det är de värda!

/Garpen


RSS 2.0