Cool julgran

Hittade en väldigt cool julgran i Bangkok, den bestod av bara CD-skivor, riktigt läckert!


Överlevde Bangkok

I´m back!

Efter 10 timmars effektivt shoppande är jag nu tillbaka i huset och helt färdig. Igår slocknade jag klockan 21.25 på hotellrummet, helt färdig både i benen och huvudet. En dag i Bangkok räcker för min del, skit att folk orkar.

Första känslan när jag kom till hotellrummet var att jag knappt hittat något skoj, men när jag började packa upp allt insåg jag att jag fått ihop en hel del saker. Det blev bara 2 par skor, vilket betyder att jag åker hem med 6 par nyinköpta skor =). Kan bara använda 2 par direkt när jag kommer hem för de andra är mer vår/sommarskor, men och andra sidan behöver jag inte lägga pengar på skor när våren kommer ;)

Sedan blev det lite annat:
- 2 st väskor
- armband
- klocka
- Iphonelurar 
- tröja
- specialhandduk =)
- filmer
- hårprylar

& lite annat...

Jag tänkte bjuda er på hur min resväska ser ut nu, opackad men fylld med mina inköpta saker:


Tur att resväskan nästan var tom när jag kom hit =)

/Garpen   

=(

Vet ni, det spöregnar här... =(

/Garpen

Bangkok nästa

Imorrn går bussen vid 06.00, med Bangkok som destination. Shopping står på agendan och det kommer bli 8 timmars intensivt shoppande. Joggingskorna ska på och sedan är det full fart  som gäller. Vad som hamnar i min väska får ni se när jag är tillbaka.

Må gott så länge!

/Garpen

Heldag på beachen


Började med vattengympa, jag och alla 50-taggare =)


Dagens strandbild, mkt folk som joinar oss eller hur? =)


Vet inte vad som hände, men glad var jag iaf


Intog viloläge efter strandtennismatchen

 Vädergudarna var med oss hela dagen, vilket var ett +
 
/Garpen

En riktig zessapresent

Fick en jättefin julklapp av Kirran innan jag åkte, en riktig zessapresent =)



Känner mig lite kunglig ;)

1000 tack tjejen!

/Garp

Nyårslöften

Jag har börjat fundera lite över nyårslöften inför 2009 och förra årets löfte om att bli mer spontan har jag nog levt upp till, iaf under senare delen av året =) Ska nog låta spontaniteten leva vidare i mitt liv under 2009 för allt blir så mycket roligare då. Blir nog ett par löften till, ett jobbmässigt och minst ett till privat. Ska ut i solen och fundera lite till...


En sak är iaf bestämd, jag tänker rensa mitt akvarium på "fula fiskar" och vem vet, det kanske blir en guldfisk under 2009...

/Garpen

Hopprep för hela slanten

Jag har jagat hopprep, zessornas thairep, och det har gått lite sisådär faktiskt. De hopprep jag fixade förra gången har slutat säljas, men det har kommit en ny modell, en vassare sådan =)

Kan ju säga att kassörskan tittade lite konstigt på mig när jag lastade upp alla hopprep, tog verkligen alla jag kunde hitta. Vi kommer dock ha ett litet problem i Zundaland, färgerna är borta så vi kommer få svårt att hålla i sär vems hopprep som är vems...*ler* 

Årets upplaga

Ps. Leniz, ditt hopprep finns med i högen ;)

/Garpen 

4 par skor hittills

Jag har en förkärlek för skor, likaväl som J äger sjukt många par jeans (läs: 74 par var det väl?) så har jag säkert fler par skor än vad som betraktas som normalt. Jag har bara varit iväg en vända till Laem Tongs shoppingmall, men har redan köpt 4 par skor. Jag ska dra iväg till Bangkok om några dagar och då lär det säkert bli fler. Ska verkligen försöka hålla mig borta från skoaffärerna men känner jag mig själv rätt finns det en risk att det blir minst ett par till =)

Jag har som tradition att köpa nya joggingskor när jag är här och den här gången är inget undantag. Med tanke på hur tuff försäsong vi hade och hur mycket mina gamla joggingskor fått jobba, är det inte mer än rätt att köpa nya =) Den här gången blev det ett par rosa Adidas, hela 300 kr kostade dem ;)

Riktiga zessaskor =)

/Garpen

Oprah vid 7

Jag har nog aldrig sett på så många avsnitt av Oprah i följd som under mina dagar här i värmen. Varje dag vid 7 på kvällen är det dags och med tanke på att det är kolsvart ute sitter jag som klistrad. Mina vanliga filmkvällar har bytts ut till kortspel och Oprah.


/Garpen 

Bästa fotmassagen ever!

Idag har jag avnjutit den bästa fotmassagen ever! 90 minuters njutning och en tupplur senare var jag som en ny människa gåendes på babylena ben =) Har redan bokat tid för en ny omgång, men då blir det en vad/benmassage thaistyle, så det lär blir smärta big time.

Jag har skippat vattengympan (läs: alla som bor här deltar) i snart 2 veckors tid för att prioritera min strandpromenad (läs: kanske inte hela sanningen), men imorrn tror jag allt att jag ska joina "de äldre" och se vad det är som är så bra... får se om jag kanske kan bjuda på en bild. En morgontrött grupp med en snittålder på 50 + måste väl vara intressant och se bild på =)

/Garpen

 

Dagen efter

Har precis vaknat upp ur den powernap jag haft i soffan. Det gick livat till igår kan jag lova, vi var ca 50 st personer iklädda tomteluvor. Tillhörde man min familj hade man gratis mat och gratis bar av någon konstig anledning, resultatet av det är en sliten familj idag, det är ju trots allt bara julafton en gång per år =)

Eftersom vi struntat i julklapparna inom familjen gav jag givitvis mig själva lite presenter. Så idag har jag suttit hos frissan i 4 timmar och ska även iväg på 1 ½ timmars massage imorrn, så det går ingen nöd på mig direkt.

Ps. Resorb är en riktigt bra grej här i värmen ;)

/Garpen

Det gäller att passa på

Idag har stranden hägrat och jag har blivit vän med vår gul/blåa luftmadrass. Låg och guppade på vågorna och bara njöt...

Tillbaka från stranden frågade mamma mig om jag skulle med och fixa fötterna. Jag tvekade först men kom sedan ihåg vad Kirran sa innan jag åkte: "- passa på och ta massage medan du kan!"


Det känns lyxigt värre att ha ett spa på andra sidan gatan från där vi bor.

Fick fotmassage i en timme och har numera guldiga tånaglar...riktigt snyggt faktiskt!


Ska besöka tjejerna för massage den 25:e också, som sagt...det gäller att passa på medan man kan!

/Garpen

Poolen

Ni får ursäkta bildkvaliteten, mobilkameran har fått jobba...





/Garpen

Galet avslappnad

Kollade i kalendern i morse och insåg att jag nu varit här i en vecka. Just nu är jag galet avslappnad och har ingen koll på varken tid, dag  eller datum. Det är en rätt skön känsla eftersom jag i vanliga fall har stenkoll på alla punkter,  både jobbmässigt och privat.

Bara det att jag redan läst ut två tjocka böcker säger en hel del, jag är nämligen ingen läsare, långt där ifrån. Har aldrig tyckt att läsning är avkopplande som andra, antar att jag är för rastlös för det, men nu verkar det ha vänt...känner mig hur avslappnad som helst och kan knappt slita mig från böckerna jag läst hittills. 



Fick min julklapp från L innan jag åkte, väldigt uppskattat!

Musik i öronen, en bok i handen och en skön utsikt, kan det bli mycket bättre?


Tydlig finns det fler det än jag som tycker samma sak =) 

/Garpen

Hmmm, känns lite märkligt

Igår låg jag på stranden och plötsligt kom den här låten i hörlurarna:



medan jag hade den här utsikten...



Känns lite märkligt =)

/Garpen

Betalar för smärta

Igår hade jag en kanondag, var på stranden hela dagen fram tills det var dags att besöka det SPA som ligger tvärs över vägen från där vi bor. Jag hade beställt tid för thaimassage med herbal, jag kan väl säga så mycket som att det var 60 minuter smärta och 15 minuters njutning...skit va ont det gjorde. Jag bad om fokus på axlar, nacke och rygg och det behövdes, kommer behöva springa där ett par gånger till för mina axlar behöver mjukas upp, big time.

Intressant att jag betalar för smärta...

/Garpen

Ny laptopväska

Igår åkte jag med pappa till IT-center för att lösa lite datorproblem. Jag hade då inga problem utan shoppade loss riktigt ordentligt =) Hittade diverse saker till mina datorer och mest nöjd är jag över min nya laptopväska:

Skulle nästan kunna ha den som en vanlig väska faktiskt =)

/Garpen

Toalettbekymmer

När man har så mycket extra tid som man tycks ha här i värmen, börjar man analysera och fundera på saker som man i vanliga fall aldrig ens skulle lägga en sekund på i vanliga fall. Jag har märkt hur jobbigt jag tycker det är att gå på toaletten här i Thailand, orsaken är att ingen toalett är den andra lik. Man vet inte från gång till gång vad man möter när man öppnar dörren, jag menar hur många olika varianter av toaletter kan det finnas liksom? Det blir nästan som "fångarna på fortet" över det hela och en ny cell varje gång man öppnar en ny dörr. Lös toabekymmret på kortast tid för ofta är det brottom, väldigt brottom =)
Det man funderar mest över som tjej, är vad man ska göra med pappret. Ska det ligga bredvid i en papperskorg, slängas i toaletten eller göras av med på annat sätt. 

Nej, tack vet jag de "vanliga" toaletterna...


/Gnurpisch

Bilder från dagen

Ni får ursäkta kvaliteten på bilderna, de är tagna med min mobilkamera.

En perfekt start på dagen...

Var ute och gick på stranden redan vid 07.30 och då var solen på väg upp


På vägen tillbaka var det ljusare


Pappa bjöd på banan/ananas smootihie när jag var tillbaka...gott men föredrar nog frukten som den är =)


Var en vända till den gamla militärflygplatsen och lämnade av min bror som skulle iväg på en minitrip till Phuket.


Passade på att fylla på mitt medicinskåp, en påse med diverse saker som ska med hem till Sverige.

Lite bilder från utsidan av huset...


Bakom all grönska gömmer sig huset och verandan


Gången fram till huset...grönt, väldigt grönt  =)


Baksidan av huset...
 Byggnaden till höger är själva huset och byggnaden till vänster är vår relaxdel . Det bästa av allt är att man kan springa mellan byggnaderna utan problem ;)


Inne från relaxrummet
Premiärdoppet kvarstår!

Insidan av huset, poolen mm får ni vänta på (läs: har inte hunnit fota än)

/Garpen

Första...

doppet i havet 

doppet i poolen

portionen med ris

smoothin intagen

långpromenaden på stranden

myggbettet

skavsåret


/Gnurp

Resultat från Garpen mot rubb och stubb

Resultatet från omgångens matcher:
Telge - Hammarby, 7-3   1 (10 mål)
Gävle - Falun, 4-6   2 (10 mål)
Vendelsö - Årsta, 4-4   X (8 mål)


Bella

Bellas tips:
Telge - Hammarby, 2-4 fel
Gävle - Falun, 6-5 fel
Vendelsö - Årsta, 3-5 rätt antal mål, 2 poäng


Bellas totala poäng- 2
 

Garpens tips:
Telge - Hammarby, 5-3   rätt, 1 poäng
Gävle - Falun, 4-7   rätt 1 poäng
Vendelsö - Årsta, 2-5 fel

Garpens totala poäng-2


Totala poängen:
Garpen- 21 p
Rubb och stubb- 18 p

Eftersom jag är på semester får även tävlingen ta ett break från sista omgången innan jul.

/Garpen

Världens jetlag

Jag fattar inte, brukar inte alls ha något problem med jetlagen när jag kommer hit, visst första dagen är man alltid lite degig, men sedan brukar det släppa. Den här gången verkar allt vara upp och ner, jag gick upp 05.00 igår och 03.25 i morse, helt klarvaken. Jag har inte ens fuskat och sovit i solstolen som jag brukar, men det kanske är där felet sitter =)


/Gnurpisch

Halvt hysterisk av objuden gäst

Satt med mamma ute på verandan och fördrev tiden lite med att spela kort. Plötsligt out of nowhere kände jag något landa på mitt huvud och fastna i håret. Jag skrek halvhysteriskt och skrämde slag på mamma och mig själv på samma gång. Efter att jag skakat loss ordentligt och flygit upp på bordet kom ödlan (som tydligen ramlat ner från taket)  loss och var nog minst lika skraj som jag och mamma,...skit, kan inte krypen hålla sig på sitt håll så slipper jag få fler hysteriska utspel =)



/Garpen som rensat håret från en del andra saker också 

Noterat från huset

En del saker har faktiskt förändrats, ja eller fixats till sedan jag var här i huset sist. Hann notera följande på de korta minutrarna innan jag kraschade i sängen:

- Mitt badrum har invaderats av min bror, som tycks ha med sig fler skönhetsartiklar än jag...hur gick det till? =)

- Jacuzzin är fylld och tydligen bäst att använda mitt på dagen...vattnet är nämligen kallare än hemma i Sverige ;)

- Vi har fått skjyssta träpaneler (heter det så?) till alla gardiner och fönster, ser riktigt nice ut, bilder kommer nog senare.

- Min resväska var nästan tom när jag lagt ut all mat jag tagit med till mamma, jag börjar få rutin på packningen...fast det kanske inte låter så om några dagar när jag behöver tvätta =)


Så här såg det ut förra året...en hel del har hänt sedan dess!
Visar bild så snabbt jag fixat en...


- Internet fungerar bättre än på länge...för vissa av oss =)

- Ananasen ligger redo i köket för att intas till frukost. "- Kirran, jag vet att jag ska dricka en smoothie för dig med" *ler*.  

- Mamma har verkligen fått till det med diverse blommor och dekorationer runt omkring i huset, riktigt snyggt faktiskt.


Ska nog ta mig en promenad runt i huset nu när det är ljust...speciellt in i SPA-delen, ser genom fönstret att ett och annat inte helt ser ut som jag minns det...intressant!


/Gnurpisch med kurrande mage


En tanke och en stor kram

Det känns som om 2008 har varit ett rätt intensivt år gällande vissa saker...

Vill skicka en tanke och en stor bamsekram till LJ, hoppas allt löser sig!

/Gnurpisch

Framme!

Så där en 20 timmar senare, skit asså!
I vanliga fall tar det ca 13 timamr dörr till dörr, men den här gången testade jag att ta bussen hela vägen och jag hade en del oflyt på vägen...

Hamnade bredvid en finne på planet från Helsingfors som stank "dagen efter" (läs: bakisstank av alkohol) + att jag hade en högljudd norrman bakom mig, så jag kunde inget annat än att plugga in öronpropparna och sedan inta sovläge. Vad vet jag, det kanske bara är jag som är kräsen =)
Sov 6 timmar av 9½...kallas rutin ;)

Väl framme tog jag vara på Kirrans instruktioner över vad jag kunde hitta rätt buss ut till Eckamai. Missat expressbussen precis och fick sätta mig ner och vänta i 45 minuter. Bussturen in tog sedan ca en timme och väl framme för att åka med sista bussen för dagen, insåg jag att det var precis en timme kvar innan den skulle gå, vi kom iväg 1.35 h senare....det här är Thailand...ingen stress här inte!

20 timmar senare, i mörkret steg jag in i huset och möttes av ett dukat matbord och repliken: "skit, va sliten du ser ut!". Precis vad jag behövde höra efter 20 timmar på resande fot, min familj är allt roliga dem.


Sov som en stock och har precis vaknat, klockan är 07.40 och solen på väg upp...JIPPI!

Ps. Jempa, tack för skjussen till Arlanda!

/Garpen, vitast av ALLA!
 

På återseende

Jaha, då var det bara någon timme kvar innan Jempa kommer och hämtar upp mig för att åka vidare till samlingen i Uppsala. Efter matchen drar jag till Thailand, så uppdatering kring matchen och lite annat kommer så fort jag landat och tagit mig till huset.

På återseende!

/Gnurp

Fix och trix

Sov länge, sjukt länge...

Väl uppe har det varit full fart, jag har haft en riktig fix och trix dag. Var iväg och handlade allt som mamma beställt i matväg. Letat rätt på saker de glömt ta med sig, städat, vikt kläder och pratat i telefon. Har dragit mig från att börja packa, det är så sjukt tråkigt. Matchväskan är iaf näst intill klar men resväskan förblir tom.

Har inte kommit längre än så här

Måste verkligen ta tag i packningen nu...

Ska bara titta på lite innebandy först....VM-semi spelas ju inte varje dag =)

/Garpen

Oväntat besök

Jag har just kommit på att jag diggar reklamen "när du får oväntat besök"...synd att man inte dricker kaffe =)
Fast jag brukar lösa det rätt bra ändå ;)

Ibland tror jag faktiskt att det finns en gud...

/Gnurpisch 

Bara minuter kvar =)

Bara timmar kvar på arbetsdagen och jag tänkte ta och städa upp lite på kontoret, så mycket roligare att komma tillbaka till jobbet när det ser städat och fint ut. Kan knappt fatta att sista arbetsdagen för året snart är över, som jag har kämpat hela året. Är värd varje sekund av min semester som kommer.


Ska hem och skriva ihop en "to do"-list för lördag, måste bland annat packa x2, handla, städa, tvätta och en hel del annat.  


Just nu känns det rätt skönt att jag inte tackade ja till Idol-jobbet ikväll...

Övrigt meddelanden:
Tack för hälsningen Lisa, krya på dig tjejen!

Grattis till jobbet Leniz!

/Garpis

Garpen mot rubb och stubb

Nu har serien vänt, så man skulle lätt kunna dra nytta av det när man tippar, men jag har en känsla av att många lag i serien är bättre nu gentemot deras första matcher denna säsong.


Ny omgång och ny utmanare...


Omgångens matcher:

Telge - Hammarby
Gävle - Falun
Vendelsö - Årsta 

Veckans utmanare är tjejen med de sköna kommentarerna, som alltid gör sitt bästa och som har talang för att komma långt. Frågan är om hon är lika bra på att tippa omgångens matcher =)
Upp till bevis Bella!

Bella

Bellas tips:
Telge - Hammarby, 2-4
Gävle - Falun, 6-5
Vendelsö - Årsta, 3-5


 

Garpens tips:
Telge - Hammarby, 5-3
Gävle - Falun, 4-7
Vendelsö - Årsta, 2-5


/Garpen


Dagens födelsedagsbarn

I dag är det "Härskarens" dag mer än vanligt, han är nämligen dagens födelsedagsbarn.

Ett stort Grattis!



/Gnurp


Skönt att andas mellan varven

Den här veckan har jag farit fram och tillbaka mellan aktiviteter och nu äntligen fick jag sätta mig ner i soffan och bara vara. Ibland behöver man bara få sitta ner och andas lite mellan varven, men det är enklare sagt än gjort.  Har hunnit med att skriva en "att göra"-lista inför fredag/lördag och den verkar bara bli längre och längre, kommer på nya saker hela tiden.

Fatta att jag bara har en arbetsdag kvar sedan är det SEMESTER...I like!

Lika glad som jag blir över att det bara är en arbetsdag kvar, känner jag ångest över att jag snart måste packa klart...jag hatar att packa. Får väl ta tid eller något för att få det gjort, tävlingmoment passar mig bra =)

Dags att få lite extra sömn...

/Garpen

Kan man få bättre tändvätska?

Som jag nämnt tidigare spelar vi vår sista match för året på söndag, då vi gästar Uppsala och Sten Sture. För att ladda på bästa sätt blir det träningsmatch ikväll mot AIK, kan man få bättre tändvätska?
Det är någon sorts hatkärlek mellan lagen, så det kan bara vara bra att få känna på det redan ikväll och ta med sig det in på plan på söndag.


För vissa zessor blir det säkert lite extra skoj, då de ikväll kommer stå på planen tillsammans med sina gamla lagkamrater. Det är alltid lite speciellt, men på ett bra sätt.

/Gnurp


Sovmorgon och en jobbig pelare

Det var ju julfest med jobbet igår, ja fast utan julmat då. Vi körde på oxfilé istället, vilket jag uppskattade, det var nämligen sjukt gott eller så var jag bara väldigt hungrig ;)


Vi hamnade på Wallmans, vilket var trevligt bortsett från den *pip* pelaren som jag hade framför mig hela kvällen. Men jag ska inte klaga, hade ju en suddig TV-bild att titta på istället =)



Gick hem först av alla efter att jag fått lite av en sockerchock av allt gott på efterrättbordet. Fast sanningen är väl snarare att jag behövde sova, denna vecka har varit kaotisk från dag 1 så min kropp har skrikit efter all sömn den kan få. Passade även på att ta lite extra sovmorgon, så nu känner jag mig nästan som en ny människa, med betoning på nästan.

/Garpen


Jobbfesten drar igång nu...eller?

Det luktar popcorn...

ska nog ut och kolla läget lite =) 

Vet fortfarande inte vart vi ska...*morr*

/Gnurpisch 

Julfest väntar

Ikväll är det dags för julfest med jobbet och som vanligt har jag ingen susning om vad som väntar. I vanliga fall brukar jag vara sjukt nyfiken, men den här gången känns det lite som om det får bli vad det blir. Orkar inte ödsla tid och energi på att stilla min nyfikenhet.

Vi är betydligt fler än under tidigare år så det kan nog bli skoj...


Time will tell...

/Gnurpisch


Jag behövde sova

Jag brukar alltid vara i tid till träningarna men igår kom jag hela 10 minuter för sent till samlingen, orsaken: sov på soffan.


Ps. Jag har nog aldrig bytt om snabbare i hela mitt liv.


Kom hem från jobbet igår och insåg att jag behövde vila/sova. Tänkte mig en liten powernap men det resulterade i 2½ timmars sömn.  Man kan ju tänka sig att jag skulle ha svårt att sova inatt, men snarare tvärtom, somnade utan problem och sov som en stock.


Noterbart från träningen:

-Att bara få gå en promenad kan göra susen ibland.

-Jag har blivit grym på stenhårda strumprullare. Går det förresten, är inte definitionen av en strumprullare; ett jättelöst skott längs backen?


-Att nöta en övning kanske inte alltid är det roligaste, men det ger resultat.


-Tosse fick SS på fall...det var nog inte meningen, men roligt var det =)


-Zessornas grannar och familjer får se upp, för nu kommer det skjutas hejvilt inomhus. Jag har en perfekt hall, skulle bara behöva en sågspånsskiva och ett litet mål.



Nu återstår det bara ett pass, sedan är det dags för zessornas sista match innan jul. Serien har nu vänt och vi besöker Uppsala och möter återigen Sten Sture.

/Garpen

Pappa har blivit bonde

Kom till jobbet i morse och hade fått ett intressant mail från min pappa som befinner sig i Thailand.
Rubriken: Har gått och blivit bonde


 

Sedan beskrev han hur han skulle få det svårt att hinna umgås med mig och min bror nu när vi kommer och häsar på.
Orsaken:


Vi har fått husdjur på baksidan av vårt hus.


Fick mig ett skratt i början av dagen...perfekt!


Ps. Jag hoppas innerligt att kossorna inte låter =)  

/Gnurp


Bilder från helgen

Hade min egen paparazzi på läktaren under matchen mot Sala/Silverstden och fick bildbevis på att jag "gästade" motståndarbåset en vända =)

Måste ha tagits hundradelar innan jag tippade över

Trivs bättre i Zundabåset ;)
Jag är rätt nöjd med att stolarna inte stod alltför långt ifrån sargen.


Direkt efter matchen

Två dagar efter

Blått och fint, gillar att hålen fortfarande syns =)
En match kvar sedan är jag fit för beachen...precis så där lagom blå *ler*

/Garpen


Veckans ord: prioritering

Märkligt att det alltid dyker upp massor av saker innan man ska resa iväg. Livet behöver liksom pusslas ihop de sista dagarna för att hinna med allt. Veckans ord är prioritering!


Det ska jobbas, ha julfest med jobbet, tränas, träffa diverse människor, packas, handlas, spelas match...ja, listan kan fortsätta. Men jag ska inte klaga, snart ska jag iväg och då får jag vila upp mig ordentligt.


5 dagar kvar...




/En galet trött Garpen

Fortfarande några veckor kvar på nyårslöftet

Det är fortfarande några veckor kvar på året och mitt nyårslöfte för 2008 om att vara mer spontan lever vidare. Man kan väl säga att spontana Garpen är i farten igen....

Ps. Ibland behöver man bara lyssna för att höja andra...ett sms, ett mail...ja, varför inte ett telefonsamtal...

/Gnurpisch



Resultat- Garpen mot rubb och stubb

Omgången är nu färdigspelad och så här gick det:

Omgångens matcher:
Telge - Vendelsö  2 (7 mål)
Sten Sture - Gävle  1 (13 mål) 
Falun - Årsta  2 (7 mål)



Jollis tips:
Telge - Vendelsö, 6-2, fel
Sten Sture - Gävle, 8-1,  Rätt   (1 poäng)
Falun - Årsta, 3-5,   Rätt   (1 poäng)

Jollis totala poäng: 2

Garpens tips:

Telge - Vendelsö, 9-5 fel
Sten Sture - Gävle, 6-2,   Rätt (1 poäng)
Falun - Årsta, 5-7,   Rätt  (1 poäng)

Garpens totala poäng: 2

Totala poängen:
Garpen- 19 p
Rubb och stubb- 16 p 

/Garpen


Jag vet att jag lever

Lunchen är intagen och jag känner mig lite smått sliten just nu. Kroppen värker från gårdagens match, det var tufft igår och det märks. Mitt knä smärtar och benen är ömma och märkta med diverse skottmärken. Jag gillar skottmärken speciellt nu när jag snart ska inta beachen =)


4 ½ arbetsdagar kvar...

/Gnurp


Hopprepslistan

Det blev lika jämnt som alltid när vi och Sala/Silverstaden möts. Efter 60 minuter var det lika på resultattavlan och publiken hade då bjudits på en underhållande match.

Min hopprepslista:


Går till: Fia som trots den status hon haft sista veckan levererar 4 poäng. En grym insats och hon lyfter hela sin kedja både spelmässigt, men även mentalt.


Går till: Camilla och Brännis som gång på gång åker på så mycket stryk under hela matchen men som reser sig...lite blod, vad är det liksom? =)


Går till: Korta konkreta instruktioner- "-Gå lång Garpen" och poff blev det mål. Det gäller bara att någon tar tag i det för med bra kommunikation kommer man långt.


Övriga kommentarer:
- Vårt powerplay fortsätter att vara bra, kunde väl ha önskat några fler avslut från min klubba men det kommer...
- Det känns skönt att min svacka under de senaste matcherna släppte lite idag, såååå roligt att få göra mål och det syntes nog också =)
- Det har nog aldrig hänt att jag blivit tacklad över sargen två gånger under en och samma match. Skönt att stolarna inte stod alltför långt ifrån sargen. Det var tufft ute på parketten idag, riktigt tufft, men samtidigt såååå roligt.

Kan knappt vänta till returen...

/Garpen

Bara timmar kvar

Sala/Silverstaden tillhör mina favoritmotståndare, matcherna blir alltid jämna och det lag som sliter bäst för dagen vinner oftast. Nu ska det intas lite extra energi, lyssnas på musik, dribblas på vardagsrumsgolvet och sedan är jag fit for fight =)

Solnahallen 17.00, valfritt inträde
Be there!

/Gnurpisch

Lördag

Lördag kväll, vilket denna helg betyder TV-kväll med min vapendragare Kirran. Jag har ju lärt mig att jag måste uppdatera tjejen om diverse saker mellan varven, har ju varit rätt dålig på det innan =) 

"Hemlighetsfull jag kanske må vara, allt har sin tid har jag fått förklara."

Så lät det i förra årets avslutningsdikt, i år gäller andra bullar...
 
Nu börjar vårt program 

/Garpen

Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Ett stort grattis på födelsedagen Annika!

/Garpen

Årets sista hemmamatch

Söndag 7 december
17.00 i Solnahallen
Zunda vs Sala/silverstaden

Valfritt inträde!

/Garpen

It´s Friday

Fredag...så skönt!

Snoozade i en timme i morse, med andra ord är allt som vanligt igen =)

När dagen är över är det bara 5 arbetsdagar kvar, sedan väntar värmen...

Om 10 dagar kliver jag in genom denna dörr

Mamma och jag mitt uppe i en diskussion kring möbleringen, snack om i-landsproblem.

Sa jag att jag längtar ;)

/Gnurpisch 

Skönt att drömma sig bort

Åh, skönt att få sätta sig ner i soffan och bara vara. Det är första kvällen den här veckan som jag är hemma i hyffsad tid och hinner vila upp mig lite. Avskyr när det blir "vakna-jobba-träna-äta-sova" och så håller det på så dag efter dag.

Idag på värmningen sprang jag med Bella och pratade sol och värme och lite ditt och datten om Thailand. Det är skönt att få drömma sig bort en stund efter en lång arbetsdag.

Lätt att drömma sig bort...


Själva genrepet gick bra, det var mycket folk och bra tempo. Det gör så stor skillnad att kunna lira på 4 hela femmor under "två målet". Nu gäller det att ladda batterierna och ta fram Zundahjärtat, för på söndag smäller det

Det är valfritt inträde till matchen på söndag, så jag hoppas att vi får det stöd vi behöver från läktaren. 

/Gnurpisch




  


Garpen mot rubb och stubb

I förra omgången lyckades jag med ett miniryck. Nu är det ny omgång, ny utmanare och framför allt, nya matcher.

Omgångens matcher:
Telge - Vendelsö
Sten Sture - Gävle
Falun - Årsta


Veckans utmanare är Zundalands finska duracellkanin och tillika min gamla klasskamrat.
Hon är en jävel på att paddla kajak...eller inte! (sorry Jolli, var bara tvungen...hihi)
Hon har ett smeknamn som får vilken innebandynörd som helst att jubla.

Veckans utmanare: Jolli



Jollis tips:
Telge - Vendelsö, 6-2
Sten Sture - Gävle, 8-1
Falun - Årsta, 3-5

Garpens tips:

Telge - Vendelsö, 9-5
Sten Sture - Gävle, 6-2
Falun - Årsta, 5-7


Som ni ser tippar både jag och Jolli på resultat med många mål, för det tycks ju bara vara full fart framåt som gäller i årets upplaga av div 1 Östra =)

/Garpen


Snart vänder serien

Ikväll är det dags för sista träningen inför hemmamatchen mot Sala. Hoppas de zessor som känts sig hängiga under veckan är på väg tillbaka, bredden behövs för att lagmaskinen ska fungera.


Sista matchen innan serien vänder, känns rätt märkligt att vi snart avverkat seriens alla lag. Men det som är knasigast är att Salamatchen nästan är vår sista hemmamatch. Vi har spelat hemma på parketten alla matcher utom två. Vi älskar vår borg, men jag ser fram emot att få åka lite buss och leka fåniga lekar efter jul =)



/Garpen

Onsdagar är heliga

Onsdagar är heliga, den enda lediga kvällen i veckan om man räknar bort fredag, som ändå känns som helg. Onsdagskvällarna brukar se rätt lika ut eller man kan säga att det finns ett par varianter;


1. Man kommer hem efter jobbet och tvättar, städar och diskar och försöker få allt i ordning. Lägger sig på sofflocket, vilar kroppen och tittar på TV.


2. Träffar kompisar utanför innebandybubblan som annars lätt hamnar i kläm och hittar på diverse bus.


3. Jobbar över lite eftersom man inte behöver stressa till någon träning. Rätt tråkigt, men ibland nödvändigt.


Ikväll står punkt nummer 2 på min "to do"-list och jag ska köra bil söderut....karta och kompass för hela slanten.


Till alla zessor; se till att njuta av ledigheten!


/Garpen som agerar chaufför ikväll


En "annorlunda" fysträning

Säsongen har varit full av överraskningar och gårdagens fys var inget undantag. Vi fick order om att värma upp genom att springa till kansliet och skulle där få mer info. Ingen fattade någonting och på vägen till kansliet började gissandet...

Det kom upp förslag på allt från att vi skulle få fika och bara mysa och prata av oss (läs: önska kan man ju alltid göra), till att verkligen köra stenhård fys ute på fotbollsplanen vid kansliet.
Man kan väl säga att vi gissade fel på alla punkter, det blev lite av "orientering" runt om i Solna. Vi zessor förenade nytta med nöje.

Jag hade Brännis som sällskap och vi fick igång ett bra system med tejpbitarna. Att vi sprang vilse bland gatorna gjorde bara rundan lite roligare.


Gårdagens träning blev rätt lyckad ändå, jag menar det blir vad man gör den till =)


/Garpen

  


Ovisshet

Jag hatar ovisshet och just nu när jag varit inställd att åka till Thailand i flera månader känns det rätt jobbigt att det som händer på Bangkoks flygplats inte tar slut. Man vet egentligen ingenting här i Sverige och det man får veta är old news. Bra då att man har sina föräldrar redan på plats i värmen och kan uppdatera lite mer live. Man kan ju få grått hår för mindre liksom...


Senaste news är att thaiarna börjat packa ihop sina saker på flygplatsen och är på väg därifrån. Tydligen räknar de med att försöka öppna upp flygplatsen med system och grejer natten till den 4:e december. Sedan lär det ta ett par dagar att få igång allt. Stämmer detta bör jag nog komma iväg utan att behöva boka om mina biljetter, men jag tror ingenting förrän jag sitter på planet...


Som sagt, jag avskyr ovisshet...

Edit: flygplatsen öppar den 5 dec...YES!!!



/Garpen


Fys väntar

Igår fick vi vara inne i värmen och mysa, ikväll väntar fys ute i kylan och regnet. Det är skönt att göra något annat även om det kanske resulterar i en "spyträning". Får jag välja springer vi långt ikväll, önska kan man ju alltid göra men det är "Härskaren" som styr i Zundaland, så även ikväll...HJÄLP!



/Gnurp

Vad ska man säga...

Igår var det måndag igen och i min egen lilla "blogg-värld" betyder det bara en sak på senare tid...


Nytt besöksrekord!


Vad händer...?


Riktigt skoj att måndagar som annars kan vara rätt ångestdrabbade efter helgen, plötsligt avger lite glädje och energi...I like!


Ps. Fia, jag lovar att mitt inlägg var skrivet innan du vakade i morse...men publiceringsknappen och jag har inte riktigt varit vänner nu på förmiddagen   =)


/Garpen


Tävlingsmoment höjer vår fightingspirit direkt

Igår kändes det verkligen som att man var hemma igen, i vår hall, boll och klubba var liksom sams...ja, iaf för alla förutom Smidiga Skoog =). För att få fart på oss zessor blev det glass som prispeng under "två målet" och det blev tight, riktigt tight ända fram tills sista sekunden då röda laget petade in bollen och ett "SM-guldsjubel" light ekade i hallen. Behöver jag skriva att jag tillhörde blåa laget igår... *surar*


"Härskaren", va fan hände med mina priser från i somras?
Jag vill också få pris...

Ps. Smidiga Skoog, hade jag haft fler klubbor på lager hade du garanterat få slå sönder en till...vad gör man inte för sina vänner liksom =)


/Gnurpisch

Täby har hittat sin TRIGGERPUNKT

Det var ett hett derby igår mellan Täby och AIK och efter utvisningar och Rappels "blackout" började tydligen Täby spela plast igen.

Klippt från Micael Fasths blogg

Täby under matchen:

I första perioden handlade det mest om att dra på sig riktigt korkade utvisningar.


I andra perioden
fanns antydan till spel, men fortfarande anti-sociala dumheter med Rappels röda kort som ett magstarkt exempel.


Efter den andra pausen
slog coach Jäderlund till med en av SSL-historiens mest häpnadsväckande intervjuer.


- Vi har haft en fin paus. Vi sjöng en sång i omklädnigsrummet.

- Vad sjöng ni?, undrade Vanberg.

- Det var någon Palestina-låt som Maimon plockat fram, så nu känns det bra.


Det visade sig att "Binge" Jäderlund
inte skojade. I tredje gick Täby ut och spelade en totaloffensiv världsinnebandy där de blåste AIK av SSL-golvet . Tempot var enormt, det böljade som i ett orkanpiskat världshav och det var avslut på avslut. Temperaturen steg i Tibblehallen och det var ett sånt där skönt exempel på att innebandy kan vara den mest intensiva, överraskande och mest underhållande av alla lagsporter.


Det var det där med TRIGGERPUNKT...Täby tycks ju ha hittat sin iaf... *ler*

/Garpen

Hur tänkte domaren här?

Man kan ju bli utvisad för värre saker...
Hur tänkte domaren här?



/Gnurp

Garpens miniryck =)

Repetition av reglerna
Man får 3 poäng för rätt matchresultat (ex. 5-2)
2 poäng för rätt antal mål i matchen totalt (ex. 7 mål)
1 poäng för rätt resultat (ex. X -oavgjort)


Resultat från omgångens matcher:
Årsta - Sten sture 4-4  X (8 mål)
Gävle - Telge 8-12  2 (20 mål)
Sala Silverstaden - Hammarby 4-3  1 (7 mål)



Smidiga Skoogs tips:
Årsta - Sten sture 4-2 Fel
Gävle - Telge 3-6 Rätt, 1 poäng
Sala Silverstaden - Hammarby 5-3 Rätt, 1 poäng

Smidiga Skoogs poäng- 2


Garpens tips:
Årsta - Sten sture 5-3 Rätt antal mål i matchen 2 poäng
Gävle - Telge 3-8 Rätt, 1 p
Sala Silverstaden - Hammarby 4-2 Rätt, 1 poäng

Garpens poäng- 4


Totala poängen:
Garpen- 17 p
Rubb och stubb- 14 p

/Gnurpisch

Bacillerna sprider sig

Det är många i min omgivning som är krassliga just nu. Det hostas och snoras stup i kvarten och värst är det på jobbet. Så nu har jag tagit min matlåda in på rummet, stängt dörren och gör allt för att hålla bacillerna utanför mina fyra väggar.


Social får jag vara när jag inte längre bemöts av en hostning som svar på mina frågor...

/Gnurpisch


Bloggfri helg

Valde att ha en bloggfri helg och bra är väl det för rent innebandymässigt fanns det inget speciellt att rapportera bortsett från att zessorna nu gjort sin sämsta match på hela säsongen. Vi var så dåliga att det inte ens är värt en hopprepslista.


Ny vecka och nya möjligheter och framför allt, en dag närmare värmen! Hoppas bara att jag kommer iväg...

/Garpen


RSS 2.0