Smygtitt från "Silvia"-intervjun

"Jolli Jumper"



"Silvia" flörtar med TV-publiken



Silvia går igenom bortastället inför V-åsmatchen och plockar fram sitt favoritnummer eller...

(Med lite redigering och fix kan det här bli en höjdarintervju...
)

/Gnurp

Iphonekrig i Zundaland

Efter gårdagen kan man konstatera att det är väldigt många zessor som har Iphones. Efter middagen började kryptiska meddelanden dyka upp på Facebook. Vem som låg bakom statusuppdateringarna vet jag inte men låt mig säga så här; det låg säkert 5-6 Iphones på bordet och många var nyfikna på hur de "fungerar".

Kirran och Brännis trixar med en Iphone medan de är fullt inne i "chip"-leken (därav deras konstiga dölj-tänderna-grimaser)


Brännis facebooksida var full med härliga statusförklaringar från gårdagen eller vad sägs om;

Känner mig frälst

Jesus är min vän

Haha jag vill va som nr22

Gud hör mig.. Hör han dig?



Ja, vad ska man säga....*ler*

/Garpen

Man kan ladda på flera olika sätt

Ett axplock från gårdagens härliga tillställning;


Nicco och Emma



Vi bjöds på 2-rätters


Jolli körde Orginal



Jea fick kämpa att hålla sig för skratt under "chip-pong"-leken



Brännis goofade sig



Mina kedjekamrater i kroppsdelsformationen uppdaterade statusen på FB



SS, jag och Kirran



Cissi visar Kirran och Brännis den senaste uppdateringen



Det härliga gänget!

/Garpen

Foto & videobevis

Vaknade imorse med ett leende på läpparna, gårdagen var precis vad vi behövde. Det var länge sedan jag skrattade så mycket inom loppet av några timmar. Jag har suttit hela morgonen och kollat på bilder och videoklipp från gårdagen och jag har så ont i magen. Jag har skrattat så tårarna runnit, fy fasiken vilket skönt gäng jag lirar med!

Videoklippen håller jag för mig själv för vi har ju trots allt en avslutning som kommer längre fram. Men ska se om jag kan bjuda på några bilder senare idag.



Noterat från festen Zundastyle:
- Brännis är som klippt och skuren för Robinsson eller vad sägs om att ta med sig en ögonfransböjare som sin personliga sak =)

- Sara gick ner i split bara så där mitt framför ögonen på oss andra. Det gick inte lika smidigt för oss andra ;)

- Drottning Silvia var på besök och blev intervjuad av vår finsktalande Jolli Jumper. Var länge sedan jag skrattat så mycket över ett klipp på några sekunder.

- Maria Montazami från "svenska Hollywoodfruar" visade runt inne på Zundas toalett och var väldigt noggrann med att beskriva den där gången då toaletten inte ville spola...

- Att räkna från 1 till 21 kan vara rätt svårt ibland, speciellt när ord som "En stor", "chip", "Jag vill ha" mm ersätter siffrorna...hahaha, ni skulle ha varit med.

- Emma försökte komma in i guinessrekordbok genom att proppa munnen full med ostbågar och sedan sjunga en känd barnvisa. Det gick väl sådär =)

Sedan pågick det en massa skojigheter som jag tror vi zessor håller för oss själva. En sak är iaf säker, vi är SÅÅÅÅÅ taggade inför onsdagens match mot Västerås. Det var tom ett TV-crew där igår och gjorde en intervju inför matchen med Jea...hihi

/Gnurpisch

50 spänn för skymd sikt

Igår åkte jag med Kirran till Tullingehallen för att se Lasse och Granlo ta sig an Tullinge. Hallen var väldigt fin på utsidan men när vi väl kom in började vi direkt ifrågasätta om hallen var godkänd för spel i division 1 herrar. Vi betalade 50 kr för det här:

Ja, ni kanske förstår hur nöjda vi var. Om man inte hade dålig hållning innan besöket fick man det lagom till att matchen var över. Man fick antingen sitta böjd och titta under räcket eller sträcka på sig och hoppas på att man blev lång nog att se över räcket.

 

Jag älskar att se matcher med Kirran för vi sitter alltid och kommenterar spelare men framförallt publiken som uttrycker sig. Igår var det någon som skrek högt:

 

"- Fy fan, det där var det fulaste jag någonsin sett på en innebandyplan".

 

Kirran hoppade på tåget direkt och sa:

 

"ja, då kan du inte ha sett många innebandymatcher i ditt liv!"

 

Våra businessplaner gick väl sisådär, vi löste en del "problem" men har väl den viktigaste biten kvar...

 

/Garpen

 

 


Äventyr med Kirran

Vaknade precis, alldeles för sent men iofs behövde jag sova så det är väl bara att gilla läget. Hade tänkt fixa en massa nu på morgonen men jag får helt enkelt skjuta på det tills imorgon (läs: om jag nu kommer orka efter vad som väntar i kväll *ler*).

Kirran och jag har ett grymt samarbete, hoppas vi även fixar dagens assignment =)


Vid två hämtar Kirran upp mig för lite äventyr. Vi ska dels snacka business men framförallt se Lasse lira plast, ska bli skoj. Jag fattar fortfarande inte hans spelstil (läs: han ser inte ut att vara en innebandyspelare trots att han är supergrym) så det ska bli intressant och se om jag kan få lite klarhet i det idag =)

Senare ikväll är det dags att träffa zessorna för lite party a lá Zunda. Måste nog försöka välja outfit redan nu eftersom det blir lite ont om tid att svida om och bli människa (läs: sminka sig) igen efter att Kirran och jag är tillbaka. Med tanke på att man aldrig vet vad som händer ikväll (brukar vara så i Zundaland) får man helt enkelt dressa sig för alla möjliga situationer...


Blåögat åker med ikväll så ni läsare får ta del av kvällen i Zundaland.

Dags att göra sig fin och sätta på sig businessauran, måste nämligen charma till mig ett och annat under dagen...hahaha, det där lät ju suspekt men men, I have to do what I have to do.

Ps. får se om jag hinner blogga innan festen ikväll annars får ni tålmodigt vänta till morgondagen =)

/Garpen

FREDAG

Yes, sista dagen på jobbet för den här veckan. Blir nog dessvärre en lång dag om jag inte plötsligt kan börja trolla som Kirran.

Imorgon är det dags för lite fest a lá Zundastyle eftersom vi är spellediga i helgen. Känns som evigheter sedan sist, så det är verkligen på tiden. Ska bli intessant och se vad som har kokats ihop. Oavsett så brukar det bli succé...


/Garpen

Spellediga...IGEN!

Ordet spellediga har du väl aldrig läst på den här bloggen innan under den här säsongen? Det är helt sjukt, nu är det en spelledig helg igen. Men serien börjar närma sig sitt slut och vi kommer ha en intensiv period med en par vardagsmatcher om någon vecka så det är lika bra att ladda batterierna och börja förbereda sig mentalt.

Att jobba på sammanhållningen Zundastyle är ju bara ett sätt...

Tosse och jag under "no-hands"-tävlingen på Grönan. Brain freeze var bara förnamnet!

Ibland gör man märkliga saker för att vinna, väldigt märkliga =)

Lagmaskinen ska ju rulla vidare ett par matcher till så till helgen är det dags att börja slipa på vårt teamwork så vi är riktigt sammansvetsade oavsett vilket hinder som dyker upp på vägen.

/Gnupisch


Roliga saker på G

En dag kvar på arbetsveckan och jag längtar verkligen till helg. Det har varit en intensiv vecka på många sätt och jag behöver en rejäl sovmorgon!

 

Pratade med Kirran igår och började styra upp lite saker för den närmaste tiden och även lite skojigheter för framtiden. Allt blir så mycket enklare och roligare när man har saker att se fram emot. Att Kirran är en %#/& på att fixa grejer visste jag, men ibland känns det nästan som att hon kan trolla…haha.

 

Kirran, alltid på G

/Garpen


Inta soffläge

Ska hem nu, orkar inte lyfta ett finger till. Har egentligen massor att göra men det är en dag imorgon också så någon måtta får det vara. Eftersom jag inte ser ut genom fönstret ska det bli intressant och se hur mycket snö som lagt sig på marken.

Ikväll är det ledigt från träningar och eftersom jag är helt slut just nu så blir det soffläge för min del.
Skönt att middagen är serverad när jag kommer hem iaf =)


/Garpen

Packåsna innan avslappnad träning

Igår när jag kom till hallen insåg jag hur mycket jag skulle släpa in från bilen och in i vårt förråd. Det var medicinväskan, repstegarna, termosen, stora fikapåsen, min träningsväska samt klubbfodralet. Lat som jag är orkade jag inte gå två gånger så jag började packa på mig alla grejer och hänga saker på axlarna. Med facit i hand undrar jag inte om det hade varit värt att gå två gånger. Väl vid ytterdörren till hallen tappade jag greppet om det mesta och fick smått kramp i underarmen, började nästa skratta lite för mig själv, att jag aldrig lär mig.

 

Även coach brukar bjuda på sig själv

 

Eftersom det var en del zessor som hängde på gymmet innan träningen joinade jag dem och snackade lite skit tränade. Stämningen i laget är väldigt avslappnad just nu, vi är riktigt nöjda med helgens resultat och njuter lite av segern och laddar batterierna i det tysta. Det är skönt att våra coacher låter oss få skoja till det lite mellan varven för att behålla glädjen för att sedan vara seriösa och fokuserade när det behövs, alla mår bra av det och resultatet kommer därefter.

 

 

Efter att ha haft många spelträningar under den senaste tiden var fokus på målvakterna igår. Efter ett par övningar fick jag återigen en bekräftelse på varför vi släppt in minst mål i serien. Vi har GRYMMA keeprar!

 

 

Våra keeprar håller tätt

 

Just ja, jag suger fortfarande på att teka!

/Garpen


Tankarna drar iväg

Återigen är det fullt upp jobbmässigt men så fort jag sitter med något för länge drar tankarna iväg till Australien. Efter att ha suttit stora delar av helgen med diverse papper inför flytten och fixat och trixat är det kanske inte så konstigt. Dessutom längtar jag till värmen, även om det typ är vinter där när jag kommer dit. Fast det är ju skillnad på vinter och vinter =)

 

Ikväll är det träning igen med zessorna. Vi har spelledigt i helgen men eftersom vi har Västerås borta om ett par dagar är det lika bra att börja slipa på saker och ting. Kanske skulle passa på att träna lite extra innan träningen också…hmmm får se om jag hinner.

 

Ps. Bara för att det är spelledigt i helgen betyder det inte att vi zessor ligger på latsidan. Vi ska jobba lite på lagkänslan a lá Zunda i helgen, vilket vi är rätt bra på…

 

Vem vet, kanske Zunda outfiten tas fram till helgen *ler*

 

/Gnurpisch

Fler bilder

När bilder tas från våra matcher är det lika bra att de visas upp =)
Bilderna är från Sala Allehanda och tagna av fotografen Mikael Stenkvist.


Svårt att ta sig förbi vårt försvar



Var det min markering? =)




Det var en hel del spelare som låg ner på golvet igår...



Dubbel uppvaktning

/Garpen

Ord i media från Salamatchen

Kikade in i Sala Allehanda för att se vad som skrivits efter gårdagens match och det enda jag egentligen håller med om är att vi i Zunda nu hänger på i toppen av serien. Att Sala var det bättre laget enligt deras tränare är ju rätt intressant, var vi i samma hall? Man får ju tycka vad man vill men huvudsaken är att vi vann och fick med oss 3 poäng.

Läs vad Salas tränare tycker här

foto: rappfoto.se
/Garpen

Zunda har fans även i Sala

Jag fick redan för länge sedan veta att "Salas" (läs: gammal lagkamrat från Salatrakten som fick smeknamnet Sala i Zunda) pappa (Ola) skulle komma och kolla igår och mycket riktigt satt han i hallen och hejade. Med sig hade han även Sals mamma, med andra ord dubbel support. Det är skönt att veta att vi har fans lite här och där och speciellt på bortaplan där man kan behöva lite extra support. Det är dessutom stort att de hänger med även fast deras egen dotter slutade spela för några år sedan. Det är hjärta om något!



/Garpen

Bakläxa Garpen

Under matchen mot Sala gick jag fram till domaren för att få svar på min fråga.


G- Du, är det jag eller Salatjejen som väljer sida först (snack om tekning)?

Domaren- det vill jag inte ens säga, det ska du kunna.

G- Jo jag vet men jag har typ inte koll längre.



Jag fick till slut svar på min fråga och visst är det bakläxa på den. Men det finns mycket jag inte har koll på bland alla regler. Jag visst t.ex. inte att man kunde åka ut för våldsamt slag. Hur gör man då, någon som vet?

Jag har klarat mig rätt bra hittills utan att kunna alla regler i innebandybibeln, men ibland får man skämmas lite...



/Garpen

Vad sa han?

Igår under matchen mot Sala uppstod en rätt komisk situation. En domare stod utanför vårt bås medan spelet var helt på andra sidan planen. Det blev smått fysiskt nere i hörnet och följande diskussion började mellan Fia (vår kapten som stod i båset) och domaren.

El Capitano

foto: rappfoto.se


Fia- men får man göra sådär, är det ok?

Domaren- nej, det där är inte alls ok.

Fia- men varför blåser du inte då?

Domaren- Det är inte min planhalva, jag är inte där.


Vi som satt i båset blev helt fulla i skratt och fattade ingenting. Kan man inte blåsa för att situationen inte händer precis där du står, även om du ser exakt vad som händer?

Ja, märkliga saker händer på planen ibland...

/Gnurp

Positiv känsla i kroppen

Det var inte det lättaste att ta sig upp imorse men jag var trots allt på riktigt bra humör. Gårdagens seger och kämparinsats av laget sitter kvar i kroppen, kommer suga på karamellen ett tag till.

 

Som om det inte var nog att må bra av segern, idag är det även LÖNING, *catjing* i plånboken.



 

Sa jag att jag mår bra just nu? =)

 

/Garpen

Skön seger


Det kändes redan i måndags att vi skulle fixa matchen mot Sala idag. Alla veckans träningar har varit kanon, vi har spelat en massa (bästa sättet för oss zessor att lära oss) och diskuterat situationer. Vi blir bättre och bättre på spelsystemet och alla sliter verkligen som djur.



Redan på bussen idag märktes det att vi var tända (läs: alla satt lite för sig själva med musik eller bok och laddade) och revanchsugna från förra matchen mot Sala. Då torskade vi matchen med 2-3, men vann skotten överlägset (30-9). Dagens matchvärmningen gick riktigt bra, tempot var kanon och alla var fokuserade. Sedan gick allt enligt planen, vi följde taktiken och lyckades idag göra de mål som inte kom i hemmamatchen mot Sala.

Matchen i sig minns jag inte så mycket av (läs: har guldfiskminne). Men några saker bör jag nämna;

- Fia gör 4 nya poäng och blev även matchens lirare och inga minuter på botbänken blev det idag heller ;)

- Peters var grym i målet och gjorde några riktigt snygga reflexräddningar.

- Lyckades själv göra ett rätt snyggt mål tror jag, iaf om jag minns rätt. Fick på ett j-la dragskott rätt upp i nättaket efter pass från Brännis.

-Tosse sa att hon skulle göra två poäng under uppvärmningen ute och mycket riktigt, 2 p kom från Tosses klubba.

- Coach gjorde ett grymt jobb och bytte taktik precis i rätt ögonblick.

- Boxplayet var grymt!


- Alla zessor ska ha en stor klapp på axeln, vi slet som djur och om vi var tysta i bussen på vägen till Sala var bussresan hem ännu tystare =)

- Det märktes att det fanns en irritation mellan Salaspelarna, det både syntes och hördes. Synd, riktigt synd för det är ett bra lag som är riktigt roliga att möta.


Tabellen efter denna omgång




Vi tog ett kliv upp på tredjeplatsen med en match mindre spelad men den tar vi snart igen så serien blir intakt. Det känns inspirerande att veta att vi har riktigt roliga och viktiga matcher framför oss. Västerås som ligger i topp, det var vår fight som blev flyttad tidigare i höstas, så nu blir det fight X 2, kommer bli superskoj!

Dags att inta soffläge, fast skulle nog egentligen behöva lägga mig på spikmattan...

/Garpen

Bilder Sala-Zunda

Vi börjar kvällen med bilder från kvällens match mot Sala.

Bilder från: rappfoto.se



Jolli i sin signaturposition




Fia framme vid mål, antar att den gick in ;) Ett av Fias fyra poäng för kvällen.



Tosse och Jea har full koll



Som sagt, full kontroll =)



Hmmm, jag verkar ju ta iaf ;)




Men Ullis tog nog i från tårna...haha



Peters var grym i målet idag




Riktigt grym!

/Gnurpisch

Busstripp till Sala

Är mitt uppe i packningen av matchväskan. Har precis bytt ut mitt hopprep mot ett nytt och det var verkligen på tiden, för det gamla är väl använt och ser verkligen slitet ut. Efter packningen ska jag slänga i mig lite lunch för att sedan åka och möta Jolli för att fixa fikat för dagen.

Jolli blir säkert lika stolt över dagens fikabord =)


Åh, jag längtar verkligen efter matchen i eftermiddag. Matcherna mot Sala är alltid roliga och oftast oavsett utgången. Men ikväll kommer vi hem med 3 poäng, det känner jag på mig...



/Gnurpisch




Uppladdning och fix inför Australien

Bästa uppladdningen inför match är shopping, iaf om du frågar mig. Har spenderat förmiddagen med mamma och shoppat lite, riktigt mysigt.

Eftermiddagen kommer ängnas åt att styra upp diverse saker för Australien. Jag har en "to do"-lista med en hel del punkter och med lite effektivitet kan jag nog lyckas styra upp det mesta under helgen. Har skjutit på allt ett tag nu så det är dags att ta mig själv i kragen och sätta fart. Det ska mailas, diverse papper ska fyllas i, tider ska bokas, papper ska kopieras och översättas, CV ska uppdateras osv. Lika bra att börja nu så jag inte sitter med tidspress mot slutet.

Nu gäller det bara att bestämma i vilken ände jag ska börja...

/Gnurpisch




Inför matchen

Läste lite på Salas hemsida om deras tankar inför mötet på söndag. Plockade ut några meningar som jag tycker stämmer precis.

"Råsunda är som sagt en tuff motståndare som vi haft många härliga matcher mot. Deras styrka är deras jämnhet i truppen. Inga svaga delar men heller ingen fixstjärna. För oss gäller det att stå upp i alla närkamper".

Ja, söndagens fight kommer bli riktigt bra, det känner jag på mig. Nu hoppas vi på en massa Salafolk på läktaren och ett par domare som låter oss spelare göra upp på banan så ska vi nog kunna bjuda på en kanonmatch.

Så här såg det ut förra säsongen när vi åkte på besök till Sala


Jag älskar golvet
Jag älskar ljuset i hallen
Jag älskar publikantalet
Jag älskar kampen

Fasiken va roligt det ska bli!

/Garpen

Fikaansvarig

Till helgens match borta mot Sala är det jag och Jolli som är fikaansvariga, vilket betyder att vi ska duka upp buffébordet till laget (inkl ledarna om de är snälla) med frukt, mackor, pålägg, nötter, russin, kaffe, te och eventuell överraskning.  Buffébordet är bara en del av alla de rutiner vi i laget har kring våra matcher, oavsett hemma eller borta. Ja, efter alla säsonger i Zundadressen har vi lyckats ta fram en del traditioner. Varför sitta i ett kalt och tråkigt omklädningsrum när man kan dekorera det med diverse saker som gör det mer hemtrevligt? Vi zessor har kanske tom tagit det ett steg längre…hihi, men visst känner man sig hemma oavsett omklädningsrum.

 

Så här såg vårt buffébord ut förra gången jag och Jolli var i farten.

 

Jolli hade tom skalat och delat frukten åt lagkompisarna....vilken stjärna!


/Garpen


Helg väntar

Jaha, då var alla möten för veckan avklarade, skönt!
En del saker kvar på veckans ”to do”-list på kontoret men sedan ska jag ta helg. Efter den här veckan förtjänar jag ledigt och inte minst sovmorgon.

 

Det här är första hela träningsveckan för egen del också. Körde ju lite egen träning innan varje träningspass med laget denna vecka, så även kroppen ska få vila ordentligt fram till söndagens drabbning. Det är skönt att vara tillbaka och framförallt att lira med tjejerna igen. Jag spelar verkligen med ett störtskönt gäng!



 

/Gnurpisch


Parketten nästa

Snart dags att dra sig mot hallen för genrepet inför helgens math borta mot Sala. Hoppas kvällens träning fortsätter i samma anda som tidigare i veckan. Det ser bra ut, riktigt bra!

Förhoppningsvis får vi se liknande bilder på söndag

/Garpen

Två vintrar på schemat

Den här veckan har bara försvunnit, redan torsdag. Jag har typ 1000 saker att göra och en efter en stryks de på listan. Det har även dykt upp en del roliga saker som måste planeras in och styras upp. Med andra ord är mitt liv tillbaka
till det vanliga!

 

Jag älskar dagar då jag inte ens hinner kolla på klockan innan lunch, allt går i ett svep och dagen bara ”försvinner”. Jag antar att det just nu har att göra med att jag vill gå i flipp flopp igen och njuta av solen =)

 

Någon påpekade för mig att jag kommer få ta del av två vintrar i år, först den svenska och sedan min första i Australien. Min första tanke var då; visst jag avskyr vintrar, men inte fasiken kan man jämföra vintrarna i Sverige och i Australien. Skulle nog säga att de är som natt och dag, för mig känns det mer som sommar året runt…I like!

 

 

Dags för lunch!

 

/Garpen


Skavsår och en norska på besök

Gårdagens träning gick precis som i måndags riktigt bra, allt börjar falla på plats, tryggheten är tillbaka. Vi hade besök av en till norska, en nygammal sådan för mig och Fia. Snacka om att jag blev positivt överraskad samt chockad när jag plötsligt hörde "-hej Garpen!" på norska, från en röst jag direkt kände igen trots att det var ca 7 år sedan vi sist stod på planen tillsammans. Skoj med återseenden, även om det kanske bara var för en träning eller två ;)

Jolli och jag fortsatte i vanlig ordning att tejpa skavsåren. Ja, jag har lyckats få skavsår igen, skyller på thaitiden för då hade jag skavsår nästan hela tiden. SS frågade mig lite förvånande, "-men gick inte du i flipp flopp?" mitt svar blev jo, men så fort jag tränade fick jag skavsår. Mina joggingskor har tom fått hål runt hälsen pga. värmen.

Mina flippisar som kommer användas flitigt senare i vår

En sak jag måste ha lämnat kvar i värmen är min förmåga att vinna tekningar. Jag SUGER just nu, eller så har mina lagkamrater vid mittcirkeln blivit sjukt grymma. Igår gav jag nästan upp, men med ca 10 minuter kvar av träningen kom jag på lösningen, att teka framåt mot mina kära motståndare. Alltid lika skoj när jag lyckas =)

Imorgon är det sista genrepet innan fighten mot Sala i helgen.

/Garpen


Hejare på norska

Åkte ner till hallen ett tag innan träningen skulle börja igår och körde lite extra träning. Det var bara att plugga in hörlurarna och börja springa. När träningen började igår fick vi lära oss en massa nya norska ord. Vi zessor insisterade att coach bara skulle prata norska, det låter så mycket roligare. Vi får väl se om hon nappar, antar att det kommer kännas mer naturligt (med norska) om hon behöver skälla på oss =)



The knee, the toe and the eye

 

Träningen igår var superskoj, det blev mycket två mål men det är så vi zessor lär oss som bäst. Jag var tillbaka i kroppsdelsformationen (läs: the knee, the toe och the eye) och återigen kändes allt så naturligt. Det där extra snacket som annars kanske behövs kunde vi spara på, jag hade stenkoll på hur mina kedjekamrater agerade. Spelet som för en vecka sedan kändes något förvirrande var glasklart igår och det var verkligen superskoj att lira, hela femma fick slita. Träningen kändes som ett maraton på flera timmar, det var skoj hela vägen, men efter ett tag var jag tvungen att fråga hur länge vi skulle hålla på (läs: fortfarande lite thaiförvirrad), hade inte riktigt koll på träningstiden efter en månads frånvaro.

 

 

Ikväll är det dags igen och jag hoppas kvällens pass blir lika skoj som gårdagens.

 

/Garpen

Hemlig insändare

För ett par dagar sedan fick jag en bild från en hemlig insändare som påstod sig veta att en viss zessa i Zundaland parkerat sin "dra-maten-vagn" på olämpligt ställe. Så "dra-maten-vagnen" på bilden söker nu sin ägare som tydligen finns bland oss zessor. Någon som vill ge sig till känna? ;)




Den anonyma källan ville att jag skulle meddela att det var lite TANT-varning på kärran. Med tanke på snacket som pågått under den senaste veckan kring ålder mm. kan jag inte mer än att hålla med ;)

Ok jag förstår att den är praktisk att ha, men vad ska man se fram emot när man är 85 år?


Edit: Med lite kodord har jag nu lyckats lista ut vem ägaren är...hihi

/Garpen

Måndag 18 jan

Måndag och precis en vecka sedan jag kom hem från värmen. Kroppen börjar nu vänja sig vid kylan även om jag fortfarande fryser en hel del.

 

Den här veckan är det fullt ös på jobbet och träningarna blir förhoppningsvis enligt schema (tjohoo!). För egen del blir det nog lite extra träning också, så jag verkligen kommer tillbaka i tempot. Men det känns skönt med tre riktiga träningar denna vecka.

 

 

Dags för lunch, magen kurrar…

 

/Garpen


Bilder från matchen

Såg att Tommy Ekelund var på matchen igår och fotade. Här kommer några av hans bilder från matchen mot Rönnby.

Brännis i kamp nere i sarghörnet



Mål!!!





SS  i kamp om bollen



moi i pausvilan

/Garpen


Seger

Det är inte alltid man vinner matcher på ett vackert sätt utan ibland måste viljan fram också, men just nu är det bara 3 poäng som gäller oavsett . Dagens match mot Rönnby U såg stundtals ut som ett slagfält. Första perioden spelade vi riktigt bra, allt satt taktiskt och med lite tur hade kanske en eller två bollar till rullat in. Andra perioden var vår sämsta idag, det var slag och stundtals riktigt hawaiispel. I tredje tycker jag att vi höjer oss en aning och avslutar matchen på ett bra sätt.

SS gjorde mål idag, men vad hände med målgesten?


Jag satt större delen av matchen vid sidan idag och det kändes faktiskt riktigt nyttigt, speciellt när vi kört en del nya saker rent taktiskt. Man ser saker och ting på ett helt annat sätt vid sidan än på planen. Sedan var jag ju tvungen att se mig själv i protokollet och tog en 2:a (obstruktion) direkt i mitt första byte, säsongens första faktiskt. Rätt onödigt, men ibland är det svårt att göra inhopp och ha matchtempot i kroppen. Jag kan ju skylla på det iaf ;)


Div 1 Östra verkar ju annars vara den serien som svänger mest. Det spelar ingen roll om du är topp eller botten lag, alla tycks slå alla. Det är jämnt poängmässigt mellan många lag och fortsätter det så här kommer allt säkert avgöras i sista omgången...I like!


Nu är det bara att ladda batterierna för nästa helg är det säsongens roligaste match (enligt mig), Sala borta. Jag älskar att möta Sala, jag älskar golvet, publiken och hallen i sig. Efter förra matchen mot Sala då vi vann skotten med 30-9 men förlorade matchen med 1-3, finns inget annat i huvudet än revansch. Det vore så grymt skönt att åka hem om en veckan med 3 friska poäng i bagaget.


/Garpen

8 steg för seger

Jag funderade lite på vad som gäller för att kamma hem 3 friska poäng mot Rönnby U. Till min hjälp kan jag visa några sköna Zundabilder.


1. Vi måste följa coach taktik till fullo



2. Jobba tätt ihop och tillsammans

3. Inte titta boll för mycket

 

4. Hålla tätt bakåt

 

5. Vara hungriga över banan

 

6. Ha skoj

 

7. Göra mål!

 

8. Lita på varandra

 

Svårare än så är det inte!

/Gnurp


Effektiva Garpen

Det märks att jag är tillbaka i vardagen igen. Från att i en månads tid ha fått all mat serverad, knappt gjort av med några pengar, fått sängen bäddad vissa dagar och inte behövt städa, till att nu fixa allt själv igen.

Idag har jag varit sådär effektiv igen som jag kan vara när jag har en massa energi. Känns rätt bra att hinna med en massa saker (oftast tråkiga) i ett svep. Idag har jag hunnit med att tvätta, storhandla och lagat matlådor. Har egentligen bara städningen kvar och den tänkte jag skjuta lite på, någon måtta för det vara.

Nu står lunch på agendan och sedan ska jag börja ta tag i boendet för Australien. Finns ju en hel del alternativ att välja på.



/Gnurpisch


Jolli ville inte vara sämre

I torsdags var det Jollis tur att få en knägubbe. Man kan säga att hon blev inspirerad av Fias tidigare knägubbar och bad nu om en med sne mun, lite finurlig så där. Jag måste säga att Jolli lyckades riktigt bra, konst a lá Zunda.

Fias första gubbe, rätt anonym sådan

 

Fias andra gubbe, en rätt färgglad typ



Jollis mästerverk

/Gnurpisch


Smått förvirrad

Igår var jag tillbaka i Solnahallen och på parketten, riktigt skoj att få lira igen. Men roligast var ju självklart att träffa alla zessor igen och få lite uppdatering. Uppvärmningen gjordes inomhus, thank god, men på söndag åker nog understället fram för samtliga zessor.


Noterat från gårdagen var att jag var lite mer förvirrad på plan än innan, men tack och lov fanns det en anledning till det. Men efter ett par minuter var även jag med i matchen =) Kul att man får tänka till en aning och faktiskt inte bara köra på rutin och den taktik man haft de senaste säsongerna. Ska bli spännande och se hur allt fungerar på söndag mot Rönnby U.

Noterat från träningen:

- Minelli har blivit en fena på att teka under juluppehållet, men har också bytt till den märkligaste ställningen ever.

- jag fick lira med lisa för första gången någonsin skojigt!
- Nu förstår jag varför Fia älskar den nya taktiken.
- En viss zessa fick order från coach att absolut inte sitta ner på golvet under genomgången, anledningen; hon börjar bli gammal och stel

Minelli, gårdagens tekningskung

När jag kom hem från träningen värkte ryggen, precis som när man gjort sin första träning på försäsongen. Hade det inte varit för att jag var så trött hade spikmattan plockats fram. Känns nästan som att jag börjar bli för gammal för att lira...haha. På tal om för gammal ska jag nog skapa en ny kategori med något kopplat till det,  för just nu är det en hel del pikar här och där i Zundaland som bygger på ålder. Har nog ett och annat att avslöja här i bloggen...

/Garpen



Full rulle

Idag har jag haft full rulle från att jag kom in på kontoret, jag har till och med stått upp och ätit lunch. Dessutom intogs den nyss, ett par timmar försent. Jag ska nog vara glad att jag inte riktigt är tillbaka i Sverigetider för då hade jag varit svulten.

Skillnaden nu från innan är att jag nästan gillar att ha mycket att göra. Det finns ju en gräns men eftersom jag har laddat batterierna känns det mer som en utmaning än som en börda. Men det är klart, det kanske jag inte säger om några veckor.



Dags att avverka ett par saker på dagens "to do"-list innan jag får ta helg.

/Garpen

ÄNTLIGEN

Ikväll ska jag äntligen få träffa zessorna igen. Det har nu gått mer än en månad sedan sist, fattar ni…nästan 6 veckor sedan sist. Jag tror inte jag varit ifrån mina lagkamrater (läs: min andra familj) så länge tidigare. Att jag dessutom får lira lite plast gör ju inte saken sämre.

 

La familja

 

Under flygresan hem funderade jag lite på vad som hänt i Zundaland medan jag varit borta. Här är några frågor jag kommer vilja ha svar på ikväll:

 

  1. Värmer vi upp ute nu när det är så kallt?
  2. Har ”Cissis” fötter läkt?
  3. Vem har vunnit matcherna vid mittcirkeln (läs:tekningarna)?
  4. Vad hände under spelkvällen hos el capitano?
  5. Hur överlägsen var Jolli i bowlingen?
  6. Vad låg i Zundaklapparna som delads ut av tomten?
  7. Har vi fått lära oss några nya norska ord?

 



Ps. Jag hoppas på att få värma inne ikväll, kommer nog ändå att ha underställ på mig =)

 

/Garpen


Snittar 9 h

Under hela min semester snittade jag 9 h sömn varje natt och mådde riktigt bra av det. Sedan jag kom hem i måndags kväll har trenden fortsatt, jag har sovit 9 h varje natt och vaknat innan väckarklockan. För att vara en mästare på att snooza är det här en helt ny värld för mig =)

 

Mitt 9 h snitt kommer garanterat att brytas inom kort då våra träningar är i gång igen och jag inte kommer vara hemma förrän vid 22.30 tiden.

/Garpen


Känner och ser en förändring

Jag vet inte om det beror på all den sol jag fått under den senaste tiden eller det faktum att jag ska flytta till Australien eller båda delarna. Jag både ser och känner en stor förändring i mig själv.

 

Innan jag åkte på semester:
- sönderstressad av jobb
- trött
- hade kort stubin
- blev irriterad för minsta lilla grej
- hade sjukt mkt att göra och ville bara iväg


Nu:
-känner jag mig lugn
- utvilad
- inte det minsta stressad, detta trots att jag tom har mer att göra jobbmässigt än innan jag åkte
- har mer energi
- mer positiv


Med bara ca 3 ½ månad kvar innan flytten känns det som att jag vill göra det mesta av tiden. Jag har varken tid eller lust att bli stressad, arg eller förbannad över saker, det är inte värt det! Jag vill njuta av tiden på bästa sätt och göra saker jag tycker om och med personer jag älskar att umgås med.

 

 

Mentalt är jag nog fortfarande kvar i poolen och njuter, ingen stress här inte!


/Garpen


Årets första innebandyträning väntar

Ikväll är det dags för årets första innebandyträning, ska bli skoj. Men mest ser jag fram emot att träffa tjejerna och få de senaste uppdateringarna från diverse aktiviteter som jag missat när jag varit borta.

 

 

Ska bli skönt att få springa av sig även om min kropp just nu inte känns speciellt pigg, men med lite svensk kyla i lungorna blir det säkert annorlunda. En sak är iaf säker, det blir underställ av den tjockare typen ikväll för jag avskyr att frysa och sjuk står inte på min ”att göra”-lista under den närmaste tiden.

 

 


 

EDIT: Trodde jag ja, inställd träning pga. basketmatch, den har jag aldrig hört förrut...Då blir det sängen för min del, måste ta igen mig och försöka få jetlagen under kontroll. Det finns alltid en mening med allt här i livet.

 

/Gnurpsich

Fortfarande thai i kroppen

Jobbdagen börjar gå mot sitt slut och min hjärna checkade ut för någon timme sedan. Känner mig riktigt trött just nu men mest hungrig. Kan konstatera att min kropp och knopp fortfarande agerar thai;

 

-är inte stressad för 5 öre


-vet inte vad klockan är


-äter när jag känner för det


-har ingen koll på varken nycklar eller mobil


-fryser för att det är kallt


-foppatofflorna är på (Läs: mina jobbtofflor)

 

 

Dags att dra sig hemåt så jag orkar med kvällens aktiviteter…

 

/Garpen


Back in business

Kom precis till kontoret, lite för tidigt trots att jag drog benen efter mig hemma. Var upp redan vid 06.30 och det händer inte ofta i min värld =)

 

Kom hem igår kväll efter en del strul i Helsingfors. När jag steg ut från Arlanda möttes jag av en köldvägg, skit va kallt det var! Inte det lättaste att gå från +33 till – 13 på bara några timmar. Väl hemma möttes jag av den bistra verkligheten, en tom kyl. Det var bara att knata till affären (iklädd underställ, dunjacka, mössa och vantar) och handla.

 

Fick dessutom stå ute i kylan och vänta innan vi fick gå på planet i Helsingfors.

 

Jaha, dags att börja ta tag i saker och ting nu då. Får se hur länge energin orkar hålla i sig innan jetlagen tar tag i kroppen och knoppen igen.

 

/Garpen


Time to tell

Under hela hösten har jag väntat på besked, hoppats och skrivit kryptiska inlägg. Nu vet jag att allt är klart och har redan börjat räkna ner dagarna...

 

 

 

 

AUSTRALIEN

 

/Garpen

 


Sista dagen på semestern

Då är sista dagen snart till ända och min semester över. Jag kan knappt fatta att en månad är förbi. Jag har haft det underbart och uppskattat varenda minut, till och med när mina axlar fått sig en omgång hos tjejen som ger mig thaimassage. Jag älskar att vara här och skulle lätt kunna bo här om jag hade mina vänner på plats. I vanliga fall vet jag att jag kommer tillbaka och oftast när, men denna gång är det lite annorlunda och senare idag kommer ni att förstå varför... =)

Idag har jag hängt med päronen vid poolen, snackat skit, skrattat och lekt lite med kameran. Att packa har jag inte ens tänkt på och med tanke på att jag kom hit med en massa saker till mamma och pappa borde resväskan vara ganska enkel på vägen hem.

Dags att gå och äta middag!


Ps. Ska bli intressant att se hur kroppen kommer klara av temperaturomställningen...usch, tänk om jag kunde ta med mig solen hem istället =) 

/Garpen

Mitt boende Thailand

Som jag nämde tog jag några bilder på vårt hus idag för hemsidan. Tänkte bjuda på ett par bilder så ni får se hur jag bott den senaste månaden.

Ingången, altan med uteplats



Entrén innefrån



Hallen

Mitt sovrum



Från andra hållet

Badrum

Min dusch



Handfatet i mitt badrum



Kök och matplats



Kök & allrum



TV-hörna med världens skönaste fotöljer, rena himmelriket =)




Relaxdelen till vänster, huset till höger



Jacuzzin, litet förvaringsskåp för glas mm samt badrum


Avkopplande värre

That´s it för nu, orkar inte lägga upp fler bilder.

/Garpen

Chillat

Idag har jag chillat, big time. Är bara någon enstaka dag kvar och väl hemma börjar allvaret igen så det är lika bra att njuta till fullo medan jag kan. I kväll är det sista riktiga natten jag får sova eftersom jag blir hämtad från huset mitt i natten (03.00) för att åka till flyget imorrn. En månad har gått och känner mig utvilad och laddad för vad som sker framöver...


Med chilla menar jag ligga vid poolen och inte göra någonting mer än att bada, lösa korsord, lyssna på musik och prata med grannarna.


Dagens mission var att plåta nya bilder på husen till hemsidan. Kanske skulle bjuda på ett inlägg med lite bilder inifrån huset så ni får se hur jag bott under min månad här i Thailand.



/Garpen

Resans minus

Jag har nog inte berättat det här (vad jag minns) men jag hade lagt ner en hel del tid på att välja låtar, göra spellistor mm till min mp3-spelare innan jag åkte till Thailand. Allt gick kanon under hela resan fram till mamma och pappa skulle hämta mig från busstationen. Minuter innan slutade min mp3-spelare att fungera, den är stendöd. Vet inte om det är värmen, fukten eller något annat men sjukt irriterande iaf. Verkligen resans minus!

Stendöd


Ps. vi har haft en ipod som dött och nu min lilla rosa. Nu vet jag att den mamma skaffat tål fukt och värme så när jag kommer hem blir det till att fixa en ny och som jag vet klarar av värme, för det kommer behövas för min del...

/Gnurpisch

Mitt bästa tips

Jag har hittat den bästa lösningen för kroppen efter sol och bad, allt för att huden inte ska torka ut. Jag har helt enkelt gått back to basic, hihi...


Babyolja

Glöm allt vad hudlotion heter, du behöver bara smörja in kroppen med babyolja när du duschar och undvik att duscha bort all olja. Självtorka och vips vaknar du upp dagen efter med en kropp len som en babyrumpa =)

/Garpilarpen 

Paraplyet plockades fram

Idag vet jag inte var dagen tagit vägen, plötsligt sitter jag här igen och har uppdaterat mig på jobbfronten. Tänker jag efter lite har jag iaf badat lite i poolen, tränat, varit på massage och tittat på TV...jobbigt värre! =)

När jag låg i poolen började det plötsligt regna och då menar jag spöregna så det var bara att springa hem i bikini och titta på allt vatten som forsade ner från taket.

Vi verkar ha två st rännor ner från taket på ena kortsidan och därifrån öste det ner vatten

Lagom till massagen var det bara att springa i flipp flopp och med paraplyet i högsta hugg. Sträckan har aldrig känts så lång.

/Garpen

Hur länge orkar man leva i innebandybubblan?

Efter att ha varit borta från Sverige i ett par veckor och fått lite distans från innebandyn och lugn och ro i mig själv, inser jag vilken bubbla jag (de flesta) lever i när man är på hemmaplan och lirar. Jag älskar innebandy och allt som händer runt omkring laget, serien och innebandysverige, men bara när jag själv är insyltad i matcher, träningar mm. Jag ser, hör och andas innebandy när jag är hemma och är i den sk. ”innebandybubblan”. Men när bubblan spricker inser jag hur mycket energi, stress och en del irritation innebandyn skapar.

 

Alla har en åsikt (& rätt till det) oavsett om man är spelare, ledare, åskådare, en person som skriver anonymt på diverse bloggar och forum. Ibland går allt snack över styr och i bland kan det tyckas befogat. Men hur länge orkar man leva i bubblan?

 

Nu kanske jag låter väldigt negativ och luddig och det är naturligtvis inte meningen. Innebandyn är jag uppväxt med och den har givit mig så många minnen, nya vänner, upplevelser, en massa skratt och ytterligare en familj och det kan ingen ta ifrån mig. Att kunna känna sig ”hemma” och trygg i en grupp och kunna ha högt i tak är det inte alla som får uppleva och det tycker jag är tragiskt. Att lägga ner så mycket tid på den idrott man älskar och inte känna sig ”hemma” och trygg gör mig ledsen och tro mig, jag vet vad jag snackar om. Till er som inte hittat hem än, se till att byta förening, för inte ska man lägga ner all sin tid och kraft och inte få någonting tillbaka.

 

 

Min andra familj

 

När jag nu har lite distans till ”bubblan” frågar jag mig själv åter igen, är det värt allt annat jag missar? Är det ok att ”skjuta upp” sina drömmar, att nästan aldrig kunna hänga med vännerna (utanför innebandyn), åka ut och resa, nästan alltid behöva säga ”- nej, jag kan inte då, har match/träning”.

 

Mitt svar är typiskt svenskt: nja


Vill man lyckas måste man satsa och med det kommer en del offrande, men hur mycket ska man behöva offra? Innebandyn kommer alltid finns kvar men kommer dina drömmar att kunna upplevas och uppfyllas om några år?

 

Märker ni att jag analyserat och funderat alldeles för mycket under min tid här i värmen? ;)

 

Ps. Kanske är det min seperationsångest som spökar, snart är det slut på det roliga och dags att ta ta i mitt liv och se till att mina drömmar slår in...

 

/Gnurpisch


Svettades ut flera liter

När jag kom hem från stranden passade jag på att träna i väntan på middagen. Det blev 50 minuters springande på löpbandet och lite styrka. Jag har nog aldrig svettats så mycket någonsin som idag, måste ha svettats ut flera liter för jag var totalt genomsvettig och det droppade om mig när jag var klar. Efteråt drack jag upp en liter vatten utan att blinka och tog en välförtjänt kall dusch. Måste jag nämna eftersvetten...haha, det var det sjukaste jag varit med om, det blev nästan en dusch #2.

Om några dagar kommer jag gå från att träna i sporttop och trosor till att ha underställ, vantar och mössa på mig.


/Gnurpisch

Sjösjuk för andra gången

Jag fattar inte att jag ALDRIG lär mig. För någon vecka sedan tog jag luftmadrassen med mig ner till stranden och tänkte guppa lite, blev sjösjuk efter några minuter och mådde riktigt illa. Idag gjorde jag samma sak och trodde väl att jag skulle klara mig bättre...jo tjena, idag gick det hela ännu snabbare, höll tom på att spy på vägen upp. Mitt balanssinne är helt ur funktion och snart blir jag väl som Kirran som inte ens klarar att hänga upp och ner utan att må illa. Märkligt det där, hur man klarar saker sämre med åren...

Men en sak har jag iaf lärt mig, inget mer guppande på havet.

Om havet vore så här lugnt hade nog illamåendet aldrig uppkommit.

/Garpen

Nedräkningen har börjat

I vanliga fall brukar nedräkningar vara till något bra eller roligt. Nu har jag påbörjat min nedräkning för hemresan, inte många dagar kvar. Jag kan knappt fatta att en månad snart är förbi, det har gått galet fort. I vanliga fall kan man känna ångest men det gör inte jag, jag känner mig nöjd och batterierna känns laddade. Har nog fått tillräckligt med D-vitamin fram till nästa tripp till värmen...



/Garpen

Ett sms från Zundaland

Igår fick jag ett sms från el capitano som berättade att Bowling stod på schemat för zessorna. Sms:et fick mig att le en aning. Synd att jag inte kunde joina, hade varit skoj att krossa alla även i bowling ;) Jag har ju en förmåga att lyckas vinna de flesta tävlingar vi haft i Zundaland. Men det är klart, ibland måste ju de andra få känna på hur det är att vinna…

 

Har nog aldrig haft så roligt efter en seger som den mot Fia i rackethlon ute på Bosön. Det kom svordomar ur bådas munnar vid missad boll, varje boll var på blodigt allvar...det viktigaste var att vinna, inte att delta =)


Hörde att finnen var het på bowling, antar att hon mest var nöjd över att de inte skulle paddla kajak…hihi

/Garpen


Hela havet stormar

Var på stranden idag och det var lite blåsigare än vanligt, antar att nattens oväder gjort sitt. Vattnet som annars brukar vara väldigt lugnt hade vågor på 1-2 meter och de som försökte sig på ett dopp ramlade i och flöt med vågorna upp på stranden igen. Jag pluggade i hörlurarna och satte på högsta volym, det var det enda sättet att slippa höra på vinden. Jag tröttnade rätt snabbt och drog mig hemåt.

Bra att jag inte drog med mig madrassen till stranden för där hade den verkligen inte gjort någon nytta idag.

/Gnurpisch

Märkte ingenting

Igår åkte många av dem jag umgått med här hem, lite tråkigt men samtidigt är det inte många dagar kvar innan jag ska hem till kalla Sverige. Jag kommer typ gå från +34 grader till - 17 om jag har otur på bara några timmar...*burr*.

Igår var det tydligen regnoväder utanför och jag har inte märkt någonting. Mamma kan inte fatta hur jag som sover närmast altanen och ovädret inte kunde höra det som pågick i natt. Ja, vad ska man säga...jag sover tungt =)

Frukosten är precis uppäten (kl: 10.45) och nu ska jag bara smörja in mig med min bästa vän här i värmen (läs: solskyddsfaktor 30) och bege mig till stranden. Blir nog rätt lugnt där nere men det tycker jag bara är skönt. 

 Madrassen får stanna hemma idag, orkar inte släpa

Ps. såg precis en fågel äta upp en geckoödla utanför fönstret...tur att frukosten min redan var uppäten =)

/Gnurpisch


Lite av varje

Gick upp vid 08.00 imorse, tidigast hittills på semestern och det kändes kan jag lova =)  
Nu ska jag ta mig till frissan inne i Ban Phe och eftersom jag ska vara där vid 10-tiden måste jag åka typ vid 09.00, för man vet aldrig när bussarna kommer. Det finns inga tidtabeller här inte utan man ställer sig vid vägen och hoppas på det bästa. 

Btw. igår låg jag och några grannar på stranden vid 11-tiden och plötsligt kom världens svartaste moln från ingenstans och regnet kom lika snabbt. Det öste ner och alla thaiare i närheten tog sina moppar och drog. Där satt vi och försökte gömma oss under parasollen, måste ha varit en rolig syn.   

Såg precis att vi torskade mot Telge igår, tråkigt. Men jag är säker på att tjejerna gjorde det bästa av situationen utifrån det lag vi ställde på banan. Nu blir det inga fler missade matcher för egen del utan vid nästa match ska jag iaf finnas tillgänglig och redo för spel om jag blir kallad.*Längtar*

Dags för frukost...

/Garpen


Telge på besök

Ikväll kommer Telge på besök i Sonahallen. Jag hoppas mina lagkamrater har svalt julskinkan, svettats ut champangen och är taggade till 1000. 3 friska poäng att starta året med vore kalas. Längtar tills jag får joina tjejerna, känns som evigheter sedan sist.

Kom igen nu tjejer & lycka till, håller alla tummar och tår jag bara kan =)

/Gnurp

Håller mig uppdaterad

Imorgon är det många som återgår till arbetet efter ledigheten. Eftersom jag redan nu vet att jag kommer ha sjukt mycket att göra när jag är tillbaka har jag idag uppdaterat mig lite på jobbfronten. Försökte tömma jobbmailen men det var lättare sagt än gjort.

 

Jag har nu en vecka till på mig att ladda batterierna, ta in lite extra D-vitamin (läs: sola & bada) och framförallt mentalt ställa in mig på det grovjobb som kommer behövas när jag kommer hem. Långa dagar på jobbet är bara förnamnet, men det varar ju inte för alltid…

 

Med ca 7 dagar kvar innan hemresa finns lite skoj antecknat i kalendern:
-två "pass" med thaimassage inbokade
-Besök hos frissan
-Lite mer shopping

 

Helt sjukt att en månad kan gå så snabbt!

 

/Gnurpisch


Ingen brådska här inte

Imorse kände jag för att åka till Rayong (närmaste storstad) för att kolla runt lite (läs: shoppa lite). Jag tog flakbussen utanför huset och hela vägen till Rayong, en resa på ca 45 minuter. På vägen in hade jag flyt, flakbussen kom nästan direkt och alla byten fungerade kanon. Hemvägen var desto värre...


Jag hade inte shoppat någonting (bortsett från att ha hottat upp min dator) sedan jag kom hit men idag blev det några saker. Besökte våra vänner på It center och shoppade bland annat en datorväska. Dessutom fick jag syn på några hopprep av den bra sorten (köpte de tre som fanns kvar) så nu kommer el capitano bli glad. Nu kommer både Fia och jag kunna hoppa hopprep på matchvärmningen utan att oroa oss över att handtaget ska ramla av =)


På vägen hem fick jag vänta vid varje bussbyte, först satt jag ca 30 minuter vid Rayong, sedan ca 25 minuter i Ban Phe. Ingen brådska här inte och det bästa av allt, jag kände mig inte det minsta stressad. Tempot här kan göra under, även för mig ;) 

/Garpen

Stel som en pinne

Idag har jag varit på thaimassage, det var lite mer än en vecka sedan sist och det kändes. Det var inte i närheten så skönt som det var innan, idag gjorde det ont. Jag fick armbågar inkörda runt rygg och axelpartiet och jag var sten, sjukt stel. Nu har jag bokat in fler tider så jag åter kommer in i det.

Jag skulle vilja ha en thaimassör som kunde stretscha ut alla mina muskler efter träning och match. Den enda del jag verkligen tycker är jobbig just nu är när de ska knäcka tårna. Vissa människor gillar ju att knäcka sina fingrar och vissa ryser av bara ljudet. Jag mår fysiskt dåligt när jag vet att knäckandet är på g. Så länge tårna inte knäcker är jag nöjd men jag har en tå som alltid knäcker vilket får mig att vara lite förberedd iaf.

Dagens thaimassage slutade i ett stort skratt...jag var så stel!


/Gnurpisch

Vad gömmer sig i ån?

Vi har en å på baksidan av vårt hus och för någon vecka sedan tyckte jag att jag skymtade något slags djur i vattnet som slingrade sig fram. Igår var djuret framme igen och jag rusade ut för att försöka se vad det var. Först liknade det en orm men plötsligt dök den ner under ytan. Sedan fick jag syn på något som jag tyckte liknade ben så nu tror jag det är en varan eller liknande.

Hur som helst har alla nu satt sig in i "odjuret" i ån och inväntar bildbevis, så varje morgon har jag kameran i högsta hugg. Jag som är livrädd för ormar och liknande så jag hoppas verkligen att jag såg i syne... =)

/Garpen

Dagen började och slutade på stranden

Gårdagen började och slutade på stranden. Efter lite träning begav vi oss alla till stranden och spenderade dagen där. Väl hemma bestämde jag och mamma att vi skulle bubbla och ha oss lite av en "förfest". Förfesten blev till 60 minuters bubblande och en hel del dricka =). Jag hann knappt byta om innan vi skulle vidare på middag. 

Vattnet blev varmt efter ett tag...thank god!


Middagen bestod utav en jättegod BBQ. Vi fick även potatissallad, kan ni förstå hur gott det var efter veckor med thaimat. Jag åt potatissallad som om det vore min sista måltid =)


Någon hade kopplat sin ipod till högtalarna och under kvällen kunde jag konstatera att personen i fråga hade en väldigt varierande musiksmak, allt i från Lugna favoriter till hårdrock, det fanns något för alla!


Efter middagen drog sällskapet ner till stranden, en promenad på ca 200 meter. Det tog lite väl lång tid för vissa att ta sig ner men ner kom dem. Själv åkte jag bil, flörtade med ett gäng thaiare med min hackande thailänska (läs: med de få ord jag kan) och vips hade jag en sittplats =) 


Lagom road i väntan på 12-slaget. Min majslykta hade jag koll på iaf =)


Nere på stranden fortsatte partyt, vi inväntade 12-slaget och tände sedan våra majslyktor och såg fyrverkerier från alla håll. Det är helmysigt att se himlen fyllas på med ljuslyktorna.



Skickade iväg min majslykta med tankar, ett tack och lycka inför 2010.



En massa fyrverkerier hann vi se, tom hela vägen bort till Koh Samed

Efter fyrverkerierna fick plötsligt alla för sig att bada och det blev lite av ”sisten i”. En del sprang (läs: vinglade ner i vattnet) med partyoutfiten på, en del sprang i nakna och andra i diverse underkläder. Jag agerade paparazzi och fick in en del sköna bilder. Nu kan jag köra utpressning mot grannarna ;)



Hittade en bh på stranden som någon måste ha slängt av sig på väg ner till vattnet


Det var en kanondag igår och idag var det som de flesta andra 1 januaridagar...sjukt jobbigt att ta sig upp ur sängen. Åh, ingen bakispizza fanns att beställa..hihi ;)


/Gnurpisch 


Fyrverkerifunktionen var på topp

Fyrverkerifunktionen på min nya kamera håller verkligen vad den lovar. Gårdagens bilder blev riktigt bra, första gången jag lyckas få med fyrverkerierna från nyårsfirandet på bild.









/Garpen


2010

Jaha, då var det första dagen på det nya året. Här i området har det varit dött, har ingen aning om var alla tagit vägen, men med tanke på festligheterna under gårdagen skulle det inte förvåna mig att folk ligger kvar i sina sängar.

Själv har jag spenderat första dagen för året ensam på stranden, bara jag och min bok. Hur skönt som helst! Jag hann med att fundera en del också och jämfört med förra året känner jag mig mer klar över saker och ting för 2010.
2009 handlade precis som jag förutspådde om förändringar, både för egen del men även för mina vänner. Några vänner hade det jobbigare under året än andra och jag blev mer påverkad av det hela än jag någonsin kunde föreställa mig. Jag fick den "knuff" jag behövde för att ta tag i vissa saker och personen (samt situationen) som gav mig den knuffen fick en egen majslampa uppskickad igår, mitt sätt att skicka en extra tanke och ett tack.


/Gnurpisch

RSS 2.0