Nytt rekord

Äntligen hemma efter inventeringen, det blev ett nytt rekord för oss zessor,  4 ½ timme lyder den nya rekordtiden. 


Jempa räknade pålägg efter pålägg


Vi fick låna specialhandskar mot kyla, rätt sköna faktiskt =)

Vi zessor är lättroade...

Camilla och Yazze

I väntan på att alla skulle bli klara åkte Camilla "fritt fall" =)


Ps. Jag undrar om jag kommer drömma om siffror i natt =)

One down, several to go...
/Garpen


Inventering nästa

Ikväll är det dags att träffa zessorna igen...I like! och denna gång ska vi göra allt annat än att spela innebandy. Det är dags att väcka räknedelen i hjärnan för här ska det inventeras.

Vi får åka hem när vi är klara, dvs. det kommer bli en lång natt...

/Gnurp

En känsla av skoldisco

Igår efter matchen stannade jag kvar i Täby och åkte hem till Leniz och började fixa till mig inför Frasses Kräftskiva/25-årsfest. Hemma hos Leniz agerade jag som om jag var hemma i min egen lägenhet, sprang runt i underkläder och fixade det ena och det andra. Det är skönt när man kan känna sig som hemma i en annan människas hem.
När jag väl var klar började jag traska till kräftskivan och med hjälp av en kort vägbeskrivning med diverse namn på personer jag umgicks med i högstadiet hittade jag fram...don´t even ask! =)

Festen var i full gång när jag kom och det var jätteskoj att träffa alla gamla gymnasiekompisar och uppdatera varandra om det ena och andra. Vi intog även dansgolvet och efter ett tag stod jag på dansgolvet men en känsla av skoldisco, fast på ett positivt sätt. Musiken, kläderna, discokulan, lamporna, stämningen, lokalen...ja allt påminde om ett gammalt skoldisco. Det enda som saknades var killen man var kär i...haha =)
.
Klockan 01.30 satt jag och Leniz hemma i hennes kök och åt makaroner och köttbullar och snackade en massa skit, ett perfekt slut på en kanonkväll. Jag fick även andra delen av min födelsedagspresent, en påse full med diverse trevliga och goda saker...1000-tack tjejen!

Ps. Smidiga Skoogs röda bälte gjorde succé!

/Garpisch

Match på vardagsrumsgolvet

Igår intog Zundazessorna Tibblehallens nya golv, en härlig upplevelse, det kändes som att jag var hemma och lirade plast på vardagsrumsgolvet. Inte nog med att det var en skön "hemmakänsla", man kunde skjuta som en kung på golvet...I like!

Matchen var intensiv, tuff och verkligen skoj att spela. Det var betydligt tuffare än de tidigare matcherna, men jag tycker vi zessor stod upp bra. Jag fick äran att göra mål, inget kanonskott men med lite hjälp av motståndarna gick den in. Matchen slutade 2-2 och ska jag vara lite kritisk så gav vi bort minst 1 mål och vi borde dessutom ha gjort fler mål framåt för chanser hade vi. 


Jag är ändå nöjd med min egen insats trots att jag stundtals kände mig lätt förvirrad. Det var skönt att äntligen få gå in i några närkamper och ta lite stryk. Jag hoppas verkligen att några av matcherna i serien blir som gårdagens, då domarna låter oss spelare göra upp på planen och vi får fightas om bollen utan en massa avblåsningar.

Igår visade det sig att min bror var och kolla på matchen, vilket typ aldrig någonsin tidigare hänt när jag varit seniorspelare. Min bror var min förebild som liten så varje ord brorsan har att säga suger jag åt mig som en svamp. Som liten tittade jag alltid på alla hans ishockeymatcher och det var vi som fightades om bollen ute på gården och då var allt tillåtet...jag kan berätta att jag åkt på en och annan tackling under min uppväxt =)
Efter matchen var jag tvungen att ringa upp brorsan och jag fick minsann höra det ena och det andra om mitt spel. Han kunde bland annat inte förstå varför jag hela tiden ska passa istället för att ta ett skott från mitten....hmmm, någon som hört det där om mig innan? =) Ny order från brorsan: Skjut!

Efter matchen bjöds det på Kladdkaka a la´Annika x 3 i omklädningsrummet och jag kan berätta att det var sjukt gott =)

/Garpen

En 6 timmar lång båtresa

Jag hade fått för mig att båtresan skulle ta 4 timmar och tyckte det var rätt lång tid, men när vi väl var på båten visade det sig att trippen skulle ta 6 timmar. I och med att jag både var hungrig och frusen kändes 6 timmar som en evighet. Trippen gick runt i Skärgården och det var skoj för våra internationella gäster att få se skärgården även om vädret kunde ha varit lite snällare mot oss.




Det är något avkopplande med skärgården

När vi väl fick maten var halva resan avklarad och den sista biten gick bara av farten. Jag satt bredvid en av amerikanerna som var en trevlig prick och såg nästan 10 år yngre ut än vad han var och receptet var tydligen 9 timmars sömn varje natt och 1 ½ timmes motion tidigt på morgonen. Något man kanske skulle prova...hmmm =)

Annars diskuterade vi skillnaden mellan svenska och amerikanska förlovningar, American Idol, den svenska indie pop gruppen Lonely Dear (som jag förövrigt aldrig hört talas om), lite politik och en del jobbsnack. 

Vi fortsatte sedan vidare med gänget till Café Opera och när jag tackade nej till alkoholen som serverades tittade servitören konstigt på mig och när jag förklarade för en av grabbarna att jag hade match dagen efter säger servitören följande:
"- du vet väl att man spelar bättre med alkohol i kroppen dagen innan, titta bara på Zlatan och Ljungberg..." Jag satt mest frågande och tyckte killen var en idiot.

Det var en trött gnurp som slängde sig i sängen efter en jobbvecka utan dess like...

/Gnurp  

Bloggtorka

Nja, snarare brist på tid....

Ska iväg nu snart igen men jag lovar att berätta vad som hänt under de senaste 48 timmarna imorgon.

Ha det bäst där ute!
 
/Garpish

Dags för nästa äventyr

Dags att börja dra sig i mot stan, åksjuketabletten är intagen så nu kan ingenting stoppa mig =)

/Gnurp

Lördagsbus

Imorgon blir det en intensiv jakt på diverse kläder inför kvällen. Jag hoppas Smidiga Skoog kan hjälpa mig genom att låna ut sitt breda röda skärp, det skulle vara guld värt. Har ett tema jag måste följa och det är inte alltid det enklaste...

Jag kommer spendera nästan hela dagen i mina gamla hemtrakter och dagen bjuder på diverse saker, allt ifrån match mot ett finskt elitserielag till kräftskiva/födelsedagsfest. Blir till att packa en extra tung väska...

Men det ska bli skoj att:
- Lira i min gamla hemmahall
- Möta nytt motstånd som vi inte vet någonting om
- Träffa mina gamla gymnasiekompisar och förhoppningsvis även en del nya också
- Hänga hemma hos Leniz

/Garpen


Jobbfokus

Den här veckan har mitt fokus legat på jobbet, det har varit event, press, besök och så klart även det dagliga jobbet. Det känns att det är fredag kan jag säga och kroppen skriker efter ordenligt med sömn. Tempot jag har haft den här veckan är ok för en vecka eller så, men fatta att vissa personer lever ett sådant här liv hela tiden...att dem orkar!

Ikväll är det sista arrangemanget för veckan och jag ska iväg på en liten båttur med middag mm. med branchens alla företagsledare...låter fancy eller hur? =)
Som vanligt blir jag väl den enda tjejen i sällskapet men jag är van vid det här laget. Tur att jag har vassa armbågar och vet hur man tacklas ;)
Som om inte det var nog ska engelskan slipas rejält idag, igår var det bara 3 amerikaner att hålla koll på, idag kryllar det av internationella hjältar.

Hörde rykten om att det ev skulle bli en internationell utgång ikväll...skulle jag hänga på där kan man ju konstatera följande:

1. Jag skulle nog inte ha några problem att bli uppbjuden till dans
2. Min engelska skulle kunna nå oanade höjder =)
3. Gratis bar

Hmmm...undrar vad som lockar mest: min nybäddade säng eller en utekväll?

/Garpen

Barfota framför högklackat

Jobbeventet blev riktigt lyckat och de tre amerikanerna som jag fick träffa var alla riktigt trevliga. Eftersom vi blev klara tidigare än beräknat passade jag på att åka till Solnahallen och titta på zessorna som spelade mot Huddinge. Det första jag gjorde när jag kom in i hallen var att ta av mig skorna och gå barfota, trivs så mkt bättre i platta skor (läs: innebandyskorna) än skor med klack, även om det är skönt med variationen.

Återigen var det nyttigt och lärorikt att sitta bredvid och titta. Jag kunde konstatera att de senaste tillskotten gjorde sjukt bra ifrån sig och spelet såg stundtals riktigt bra ut. Kul att det var olika målskyttar och att domaren lät båda lagen smälla på i närkamperna.

Det här kan bli bra, riktigt bra...

/Garpen

Lycka till ikväll Ladiez

Lycka till ikväll ladiez och gör några mål för mig med ;)


/Gnurpisch


Har laddat med sovmorgon

Eftersom jag var kvar på jobbet rätt länge igår valde jag att ta en välförtjänt sovmorgon imorse, var inte på jobbet förrän vid 9.30. Om sanningen ska fram så var det locktångens fel...det är inte det enklaste att locka håret direkt på morgonen ska ni veta och dessutom var det säkert lite onödigt eftersom det är rätt fuktigt ute och ni som känner mig vet hur mitt hår reagerar på fukt.

  
Dags för lunch och sedan bär det av...

Idag blir det bara en försmak av morgondagen vad det gäller att slipa på engelskan.

/Garpo


Byter ut matchkläderna mot kostym

Imorgon väntar fight för zessorna hemma på parketten men för min egen del bli det en lång jobbdag/kväll med ett event, press etc. Matchkläderna byts ut mot kostym och svettbandet mot locktången...gränsen mellan jobb och fritid är hårfin eller vad säger ni? =)

  

/Garpis

Varför just idag?

Som att inte mensvärk, huvudvärk och sömnbrist skulle vara nog...
Chefen kom in på mitt rum och skulle ta foto…

Varför denna dag av alla 365 dagar?

Usch, trodde inte dagen kunde bli värre…

/Gnurp som vill hem till sofflocket och lägga en varm kudde på magen

Kan någon lösa ekvationen?

Jaha, då var man tillbaka i den onda cirkeln med sena träningar och alldeles för lite sömn. När man inte är hemma förrän tidigaste vid 22.30 (läs: å då är jag en av de zessor som har närmast hem) är det svårt att komma i säng innan 00.30-01.00. Dessutom är man uppe i varv när man kommer hem och kroppen är trött och skriker efter mer sömn än vanligt. Ekvationen går liksom inte ihop och ska man dessutom jobba dagen efter är det inte skoj alls...


Men jag tycker trots allt att sena träningar är sköna, speciellt eftersom det finns stunder då jag måste jobba över och då hinner jag jobba klart och ändå komma i tid till träningen.


Det gäller bara att lösa ekvationen...


/Garpen


Nertränad och klubblös

Vet inte vad jag förväntade mig när jag kom ner till träningen idag, men oavsett så är det skoj att få höra det senaste och rensa skallen från jobb för en stund. Det finns ingenting bättre än att idrotta för att rensa skallen och låta stressen försvinna ur kroppen. 

När vi fick order om att inta parketten insåg jag att det skulle bli en tuff träning för mig, dels för att jag inte hade mina klubbor (läs: fortfarande i Jempas förvar) och dels för att kroppen är rätt nertränad. Kan berätta att jag provade 7 olika klubbor under uppvärmningen och 5 olika klubbmärken. Det slutade med att jag spelade med Smidiga Skoogs "spett", samma klubba som jag har som reservklubba i mitt eget klubbfodral, men som jag aldrig använt.

Förövrigt hade vi Yvett på träningen för att se om Zundaland är något som passar damen. Självklart var det "Härskaren" som kom på smeknamnet till allas förvåning, vad fick han Yvett ifrån? haha =). 

Nertränad och klubblös, hoppas det snart vänder för min del... 

Förövrigt har Daniel visat hur man prioriterar i Zundaland...vad är väl lite mat på en gala mot att träffa zessorna och hänga? Skönt att se att killen börjar få ett riktigt Zundahjärta =) 

Ps. Yazzes hemmagjorda tofflor var dagens stora skratt...lite tejp och en sula, behövs det mer?

/Garpis   


Är det ens möjligt?

Har du någon gång försökt att klämma in 5 dagars jobb på 3 dagar? Så ser min verklighet ut den här veckan...räknar med att min lediga kväll på onsdag kommer försvinna och spenderas på kontoret. En positiv sak är att jag idag mötte personen som ska jobba tillsammans med mig framöver och hon är efterlängtad kan jag lova =)

Nu är det bara att bita ihop de sista timmarna innan jag får åka och rensa skallen bland zessorna...

/Garpen, lite smått stressad

Ny order för dagen

Idag får jag träna...tjohoo...vad som står på menyn är dock oklart men det blir säkert någon lättare form av  återhämtningsträning. Eftersom Jempa besitter makt över mina klubbor just nu blir det till att plocka fram en gammal goding, men vem vet, jag kanske inte ens får chansen att använda den. Annars finns det ju ytterligare ett alternativ, jag kan ju kidnappa Camillas klubba, för den är grym...iaf klockan 07.00 en lördag morgon (läs: testade Camillas klubba i lördags morse kl 07.00och jag har aldrig skjutit bättre, nyvaken och allt).

Nu blir det till att bita sig i tungan och invänta dagens meny, hur nyfiken jag en må vara...

/Garpen

Beordrad vila

Härskaren har sagt sitt och jag ska vila...hur ofta får man en sådan order? Antar att man bara ska tacka och ta emot, men efter en spelledig helg kryper det nästan i kroppen, alla som idrottar vet exakt vad jag snackar om...

/Garpen

Kalendern är uppbokad

Den här veckan är det en massa olika aktiviteter inplanerade, innebandymässigt får jag inte röra boll och klubba först förrän på lördag då ett "svårare" motstånd står på andra sidan planen. Med svårare menar jag både språkmässigt och antagligen spelmässigt också. Men tro inte att jag slipper träna fram till lördag, utan frågan är snarare vad jag ska träna, väntar fortfarande på order från "Härskaren" =)


Årets första kräftskiva väntar också och i samma veva är det 25-års fest för min kompis Frasse. Kräftskivor är inte min favorittillställning direkt eftersom jag och kräftorna inte brukar komma så bra överrens (läs: gillar inte kräftor), men det brukar lösa sig på ett eller annat sätt...för jag bangar ju inte en kräftskiva för odjurens skull ;)   


 

Veckan kommer kräva att jag kan:
Jobba i världens tempo (mån-onsd)
Pricka av namn (torsdag)
Klara mig ifrån att bli sjösjuk (fredag)
Hantera boll och klubba (lördag)
Använda min fantasi (lördag)
Räkna (söndag)

/Gnurp


Gav expertens tips en chans

Tänkte att jag skulle ge expertens tips (läs: personen som ansåg att snoozfunktionen borde försvinna) en chans imorse och försöka kliva upp direkt när väckarklockan ringde. Det gick bra i så där en 30 sekunder innan jag insåg att viljan att ligga kvar i sängen ett tag till var större än viljan att kliva upp, så jag ställde om klockan och snoozade sedan 4 ggr =).

Frågan är om snoozandet blivit ett måste för min del...

/Garpen, fortfarande snoozkungen

Sovmorgon, spinning och intressant läsning

Sov till 11.20 imorse, hur skönt som helst och välbehövligt. På tal om sömn så läste jag idag en intressant artikel om snoozning och hur det skadar den riktiga sömnen. Att man är tröttare när man kliver upp efter att ha snoozat jämfört med om man kliver upp direkt när klockan ringer. Tydligen tyckte experten att man inte skulle inneha en väckarklocka med snoozfunktion. Släng dig i väggen säger jag, ingen rör min väckarklocka!

Hann med ett spinningpass idag också och det var första gången jag upplevt att instruktören verkligen tagit i och kämpat lika mkt som oss andra. Det var skönt att se att svettet även rann längst fram i salen. Passets fokuspunkt var backträning och det var tungt, riktigt tungt.

/Garpen, aka snoozarkungen 

Pannkakstårta a lá hälsogurun

Idag har min familjen firat mig och vi hade en underbar middag och precis som förra året bestämde jag att det skulle bli pannkakastårta. När jag had tagit mina första tuggor av tårtan var jag tvungen att fråga mamma om hon gjort någonting annorlunda med tårtan i år, eftersom den inte riktigt smakade riktigt lika dant som den brukar. Då kom det fram att pannkakstårtan var lite av en hälsotårta, om en tårta nu kan vara det. Pannkakorna var gjorda på dinkelmjöl, det var sylt med mindre socker och slutligen var det även lightglass.

Jag började skratta så att jag grät... 

Ibland är det bara bättre att hålla sig till orginalet =)



/Gnurp

Status på nyårslöftet

Mitt nyårslöfte i år var att bli lite mer spontan och det har väl gått hyffsat bra så här långt och helgen var inget undantag...

/Garpen


Tidig morgon

I går morse var jag uppe tidigare än vad jag brukar under veckodagarna, bara för att sitta i ett seketariat och trycka på en stoppknapp. Tack och lov hade jag Tosse som sällskap. 


Anki visade upp sin nya maskot som var riktigt läskig att röra, trots det hoppas jag att få se den i omklädningsrummet framöver. Tosse och jag hann med en massa saker innan första matchen, bygga ihop plastbord, klättra upp i ribbstolarna och ta bort gardiner framför måltavlan och bli attackerade av dammtussar, prova junisarnas klubbor, leka DJ....ja, vi hade rätt skoj trots att klockan inte hade slagit 8 än.

Väl hemma var jag tvungen att ta en powernap a lá Gnurp och komma tillbaka i storform =)

/Garpen

 

Rätt svar på gissa zessan


Bild 1: Saga


Bild2: Jossan


Bild 3: Garpen


Bild 4: Kirran

/Garpen

Ökad puls nu på morgonen

Kom till jobbet och hann med att se sista delen av Jörgen Perssons kvartsfinal i bordtennis, skit vilken match. Bordtennis måste vara den idrott där man snabbast går mellan hopp och förtvivlan. Pulsen ökar om vart annat och ett antal glädjevrål och svordomar hinner slinka ur munnen innan matchen är klar.

Två matcher kvar...

/Garpen 

Dagens sista "gissa zessan"

När vi ändå håller på...


Några gissningar?

/Garp

Kom till träningen med, åkte hem utan

Ja, jag pratar om mina klubbor eller snarare vad jag trodde var mina klubbor. När uppvärmningen var klar och jag skulle värma keeper upptäckte jag att mitt klubbfodral inte var mitt, utan Jempas! Paniken infann sig och jag fattade ingenting, Jempa tränade inte ens och allt jag fick fram var: "- nu har ju jag inga klubbor att spela med..." Många började skratta eftersom de vet hur noga jag är med mina klubbor, jag fick ju inte förra säsongens utmärkelse som "årets materiallirare" utan orsak =)

Hur som helst gick jag runt och försökte hitta en lämplig klubba att lira med och det var inte det enklaste. I några klubbfodral låg det klubbor som jag inte ens förstår att man kan lira med, vinklade på alla möjliga vis. Till slut erbjöd sig Annika och Anki varsin klubba och eftersom Ankis klubbfodral badat i en vattenpöl innan träningen, valde jag att lira med Annikas klubba. Sjukt annorlunda men en nyttig erfarenhet och ja, det gick faktiskt helt ok.

Annars stod "lillfisen" för dagens roligaste ögonblick då hon höll på att bjuda in 2 st handbollstjejer till träningen utan att veta att de var handbollstjejer...hmmm, att dem stod i korridoren utan klubbor gav inga signaler? Tanken var god men det blev sååå fel =)  

Annars var det nog som vanligt: 
- Härskaren spillde ut sin kopp kaffe 3ggr på 3 olika ställen.
- Emma behöver en ny pipa att blåsa i, vägrar förlora fler tekningar pga. fusk ;)
 
/Gnurp


Vilan är över...

Det har varit en bra förmiddag, en del mail i inkorgen har fått mig att skratta lite extra idag. Skönt att jag har vänner med humor! =)

Vilan är över och ikväll är det dags att jaga boll igen, sista gången för den här veckan. Det är dessutom tidig träning vilket innebär lite mer stress än vanligt och planering vad det gäller energiintaget...men men, ska tydligen bli extremt mkt "två mål" av olika anledningar och det tackar jag inte nej till, så lite stress får kroppen allt tåla.

/Gnurpisch

Gissa zessan

Eftersom svaren droppar in kör vi en till gissa zessan bild...
Vem gömmer sig bakom denna bild?




/Garp

Gissa zessan

Dagens bild:



/Gnurp

Grattis på födelsedagen!

Idag fyller fd zessan Julia år, ett stort grattis på 24-års dagen tjejen!


Zundas egen skyttedrottning för några säsonger sedan...

/Garpen

Försöker "någon" säga mig något...?

Hmmm, allt verkar leda till golf...

Idag fick jag min födelsedagspresent av min bror och innehållet var kanon men frågan jag ställer mig är om någon försöker säga mig något...

Paketinnehållet...


Golfbollar...massor av golfbollar =)

I juli fick jag en golflektion av Leniz i tidig födelsedagspresent, mkt uppskattat och det gick ju...ja, över förväntan =)



Kanske är dags att ta tag i "talangen" på riktigt...hmmm

/Gnurpisch

Ny funktion- ny tävling

Hittade en ny rolig funktion i min Iphone som nu gjort att jag skapat en liten tävling: "Gissa zessan" 

Dagens bild, en liten uppvärmning...


Frågan är om ni tar det på t-shirten eller på facet... =)

/garp

Träning i viloläge

Idag har jag varit sjukt trött av någon anledning och därför glad över att det varit ledigt från innebandyn. Men jag har passat på att träna lite i viloläge...har precis kommit igång med min födelsedagspresent som jag fick av Fia igår. Redskapet är lite knepigt ibörjan men det bästa av allt är att man kan ligga i soffan och vila och samtidigt bli stark i handlederna...I like! =)



/Garpen


Zundalands hetaste samtalsämne

Just nu är skavsår det hetaste samtalsämnet i Zundaland. Ett antal zessor är drabbade av olika anledningar och suprise suprise tillhör jag inte en av dem, thank god!

Vi har alla olika erfarenheter av skavsår men jag ser mig själv som lite av en expert. Jag har hunnit experimenterat en del genom åren och funnit det som passar mina hälar bäst.


Så här ser min läkningsprocedur ut:

Toffel-perioden: Skavsåren är öppna och upplevs ”blöta”. Använder zinkpasta flera gånger under dagen för att torka ut såren. Helst låter jag såren läka med tiden men ibland går inte det (läs: pga. träningar och matcher) och då är det dags för compeedprioden... 



Compeed-perioden: Startar först när såren blivit torra och för att inte få alltför mkt tryck direkt på såren använder jag Compeed. Ett tips är att köpa skumgummiplattor på Apoteket och sätta runt omkring såren (över compeeden) för att undgå trycket. Många har jobb som gör det svårt att gå runt i tofflor hela dagen och då underlättar plattorna enormt.


Camillas inköp idag, kanske dags att skaffa personlig sponsor... =)

Dubbla plattor- perioden: Vid träning är det dubbla skumgummiplattor som gäller för att få bort trycket mot såret. Tejpa gärna foten lite för att undvika att plattorna rör på sig i skorna.

Smärttröskeln är olika hos oss människor så antingen biter man ihop eller så kastar man in handduken…it´s up to you! =)

Ps. Lite onödigt vetande: den främsta orsaken till att jag missat träningar genom åren är pga. skavsår.

/Garpen

Mail från okänd

Öppnade upp inkorgen imorse och fick syn på ett mail från en människa jag inte känner, ett grattismail dessutom. Känns lite halvscary när människor skriver:

"Du kommer knappast ihåg mej men vi har setts sådär 4-5 gånger ..."

Hmmm...vill jag ens veta vem personen är?

/Garpen

Mina önskningar slog in

Innan matchen hade jag två önskningar: få teka backhand mot Jide och få göra mål...and guess what, önskningarna slog in. Backhandtekningen var klockren (återigen, tack för lektionen Nisse!), till och med Jide blev lite paff =)
Men det viktigaste av allt, jag fick ÄNTLIGEN göra mål även om det bara var att peta in bollen på volley, men alla mål räknas oavsett konststycket innan mållinjen. Fick till ett par glädjeskutt a lá Garpen och det var verkligen sann glädje och förhoppningsvis släpper min måltorka som jag haft fram till nu...

Btw. Jag var inte det enda födelsedagsbarnet i Zundaland idag, det visade sig att även Zeger blivit ett år äldre, dubbel glädje med andra ord. Zeger hade till och med bakat tårta till alla, ett stort plus!

PS. Tack för presenten el Capitano!

Återigen, tack för alla gratulationer under dagen!

/Garpen

TT väntar på parketten

Ikväll är det dags att inta parketten igen och ställa upp för tekning. Jag hoppas det blir minst en tekning mot fröken Jide (fd zessa) och att jag får fira min födelsedag med minst ett mål.

Tur att man bara fyller år en gång per år för skit va jag tjatar =)


Vågar du dig på en backhandstekning Jide? =)

/Garpen


Min dag idag

Snoozade extra länge imorse eftersom det är min dag idag...

Kom till jobbet senare än vanligt eftersom det är min dag idag...

Beställde pannkakstårta (precis som förra året) av mamma eftersom det är min dag idag...

Det blev en god lunch ute eftersom det är min dag idag...

Ska nog glida hem lite tidigare från jobbet idag eftersom det är min dag idag...

Firar födelsedagen med innebandy (läs: precis som de senaste 4 åren) eftersom det är min dag idag... =)




/Gnurp




Vem grattade först?

Ni som följer den här bloggen vet att jag är sjukt tävlingsinriktad vare sig det gäller att lira innebandy eller att tömma diskmaskinen =) Under den senaste tiden har det varit tätt med födelsedagar i Zundaland och vi zessor har startat en intern tävling som går ut på att gratta födelsedagsbarnet först, dvs. skicka ett grattis-sms, säga grattis face 2 face eller maila...ja, allt är tillåtet och hela grejen har blivit rätt skoj.


Eftersom det är min stora dag idag har jag fått en massa gratulationer, så här såg bland annat sms tiderna (klockslagen är tagna från min mobil) ut i natt:


  1. Smidiga Skoog, en dag för tidigt =)
  2. Kirran 23.59
  3. Leniz 23.59
  4. Jempa 00.02
  5. Yazze 03.42 Vad gjorde du igår Yazze? =)

Tack för alla gratulationer =)

/Garpilarpen, nu halvägs till 50


Idag är det min tur

Dagens födelsedagsbarn i Zundaland:

Moi...hipp hipp hurra hurra hurra hurra!!!!



/Garpen

Vad hände med det senaste "skyddet"?

Kommer ni ihåg det här?



För ca ett år sedan kom Öberg (om jag inte minns fel) till matchen med ett nytt "skydd" ( läs: såg mest ut som ett stor kondom) för mobiler som tydligen skulle bli nästa stora grej *host host* =)

El Capitano tog direkt tag i saken och visade vägen genom att prova "skyddet" på sin rosa ipod....hmmm, resultatet:



Ps. Om skyddet fungerar är ännu oklart men det ledde till sjukt mkt skratt *ler*

Nästa stora grej...yeh right!

/Gnurp





Wow

Wow...såg precis att jag idag satt nytt rekord gällande antal unika besökare...skoj =)

/Gnurp

Ge mig styrka och energi

Har precis intagit soffan och är helt slut...kvällens träning är till ända och skit va jobbigt det var. Varje andetag och uns av styrka  togs fram och alla kämpade på riktigt bra. Hade behövt ett ombyte till mellan fysen och träningen för det var svettigt, riktigt svettigt.

Roligt att vi var så många idag och kunde köra på med ett hyffsat tempo efter den fysen som vi tog oss igenom, sedan kan man ju ha önskat några fler vätskepauser men men, man kan inte få allt...

Nu gäller det att återhämta sig och inta lite energi för imorgon är det dags igen...ny fight och nya möjligheter...

Ps. Ibland ser man spelare som med rätt sorts träning kommer kunna bli grymma och det är precis var jag gjorde idag...skit vilken teknik!

Btw. Grattis till körkortet Anki!!!!

/Garpen

Ny vecka- massor av skoj

Ny veckan och snart ett år äldre...den här veckan är fylld med jobb, innebandy och flera födelsedagar och förhoppningsvis även lite annat skoj =)

Ikväll rivstartar innebandyveckan med en låång träning följt av returmatch imorgon och eftersom jag missade match 2 förra veckan är jag glad att det blir en returfight...måste ju få psyka fd zessorna lite iaf ;)

PS. Jea och Tosse- jag har packat ner det jag lovade i lördags
Jempa- om du hämtar upp mig ikväll innan träningen blir det högsta volym på stereon kan jag lova...Igot something for you =)

/Garpen

On and on

Kom av en händelse in på Agnes Carlssons nya video och tyckte att jag kände igen inspelningsplatsen. Yazze, visst känns det bekant? =)


Agnes Carlsson "On and on"

/Garp

Vad gör man med alla priser man vunnit?

Har varit nere i förrådet idag och rotat, hittade en massa intressanta saker; b.la. kryckor och gamla gamla innebandyklubbor. Men det som drog min uppmärksamhet var den stora bruna lådan med en massa priser i, allt ifrån medaljer till bucklor. Mer eller mindre alla priser jag vunnit genom årens lopp ligger i lådan.


Medaljer i mängder


2:a priset i Gothia Cup i fotboll, notera dammet =) 


Har samlat på mig ett och annat pris genom åren

Min fråga är nu vad man gör med sina priser när man kommit upp i åldern, någon som vet? Jag menar, ska dem ligga och damma i en låda i förrådet? Är minnena från vinsterna mer värda än de faktiska priserna och därför orsaken till att de inte finns/visas uppe i lägenheten?

/Garpen

  

Mindre än 50 dagar kvar

Någon annan som noterat att vi nu är under 50-strecket...49 dagar kvar till seriestart...

/Gnurp

Fix, trix och grått väder

Efter att jag nästan slocknade hemma hos Kirran igår fick jag mig en lååång sovmorgon imorse, utan väckarklocka och allt. Väl uppe var det full fart framåt:
- tvätta
- diska
- städa
- handla

Inte det roligaste, men med tanke på det gråa vädret var det ett perfekt läge...

Idag har jag även tittat på de två första avsnitten av Sex and the City och insett att jag inte sett serien från början. Så nu blir det extra skoj att se hur allt blev som det blev och hur Mr Big kom in i bilden. Lär nog bli ett antal avsnitt till innan kvällen är över...kan bli en farlig vana det här =)

/Garpen


Var är mina priser?

Vissa slänger iväg sina OS-medaljer, andra (läs: jag) väntar fortfarande på sina. Efter att ha tagit hem segern i Zundas egen rackethlon-tävlingen blev jag belönad BIG time, men belöningen för triathlon segern har lyst med sin frånvaro. Väntar inte bara på ett pris utan två, dels ett individuellt men även ett lagpris (läs: laget bestod av Anki, Kirran, Smidiga Skoog & jag) . Hmmm, undrar om de är på väg snart...Anki, you know your mission!!! ;)

Blir det månne en sådan här eller kanske någonting ännu bättre?



/En väntande Gnurp

Softat hemma hos Kirran

Efter matchen åkte jag hem för att sedan åka vidare hem till Kirran. Gjorde ett stopp och köpte två Tages med rullesås, det kändes som om det var år och dagar sedan sist och gott var det kan jag lova. Det var skönt att bara vara, se på film, äta och göra lite datorgrejer nu när hon äntligen fått tillbaka sin dator. Hann att lära mig ett och annat knep i PS också, riktigt nice!

Under kvällen ringde Jempa och bjöd på en kort uppdatering och det bjöds på skratt kan jag lova =)

Kvällen repeat hemma hos Kirran:
  

Kurt Nilsen - Rise to the occasion

/Garpisch

Ytterligare en TRÄNINGSmatch avklarad

Det blev en skön uppladdning inför matchen i förmiddags genom att lyssna på "Äntligen helg" på Mixmegapol med Daniel och Carina Berg. Skönt att dem är tillbaka så man får spontanskratta lite varje lördag morgon framöver.

Matchen mot Huddinge startade trögt för oss zessor, första 5 minutrarna var bra, resterande 15 minutrarna av första perioden sög. Jag körde på för fullt idag och spelade hela matchen, knät kändes inte alls, varken före, under eller efter så jag är jätteglad. Under andra och tredje perioden spelade vi enligt planen och skötte oss riktigt bra och radade upp chanser. Inga poäng idag heller från min klubba men jag brände desto fler =) Men jag är glad att jag äntligen stod på rätt plats och faktiskt sköt mer än jag någonsin gjort tidigare.
 
Fick några goda råd på vägen av "Härskaren": "- Garpen, du behöver bara titta i målet och skjuta så sitter dem, inte ta i för kung och fosterland" Hmmm....har inte jag hört dem orden förrut? =)

Skönaste bytet: Jag, Kirran och Fia öste på under 45 sekunder, jag tror jag tog 3 skott utifrån samt att jag brände det öppna läget. Efteråt i båset frågade Kirran om jag frös, jag svarade nej men förklarade att jag hade gåshud...bytet kändes så bra =)


/Garpen med 2 nya skottmärken

I väntan på info

Imorgon lördag är det dags för match 3 av 3 möjliga denna vecka och det enda jag vet är att vi ska spela någonstans i Huddinge. Ni som känner mig väl vet att det inte alls är likt mig att vara oinformerad men ibland måste man bita sig i tungan och invänta info, hur jobbigt det än må vara =)

"Härskaren"- dags att dela med dig av infon kanske...?
Få väl packa matchväskan så länge...

Edit: när man pratar (läs: skriver) om trollen...

/Garpen 


Sex and the City marathon någon?

Idag kom ett paket hem till mig innehållande timmar av skratt, allt i en liten rosa samlingsbox. Hela 2607 minuter av skratt, kan det bli bättre?


Någon som är intresserad av ett Sex and the City marathon?

/Garpen

Fredag

Antal snoozningar: 7 st

Dagens lunch
: en grekisk sallad som räcker till lunch, middag och frukost...sjukt stor.

Kvällens måste: tvätta matchstället

Dagens repeat: Say It Again - Natasha Bedingfield

Dagens Yes: det är fredag

Dagens vad hände?: vart tog veckan vägen, det var ju precis måndag

/En mätt Garpen

Nyttigt att sitta bredvid

Igår bar det av ut till Tyresö för match och självklart åkte jag och Jempa fel och eftersom vi tydligen hade andra bilar efter oss som trodde att vi hittade förstår ni själva hur det hela slutade =) Jag agerade telefonjour åt zessan från Wilda Väsby och hon kom fram före oss, kanske borde ha agerat efter mina egna instruktioner.

Jag var med på den korta utomhusuppvärmningen för att kolla hur knät reagerade. Sedan var det bara att inta träbänken och agera saftblandare. Insåg på nytt att det är fruktansvärt nyttigt att sitta bredvid ibland och få se spelet utifrån, även om det samtidigt suger totalt...man vill ju bara spela.  

Det var roligt att se att så många zessor växte enormt under matchen igår och jag tror allt att vissa tom hittade "sin plats" på planen. Stundtals var det riktigt bestämda blickar som intog planen och spelmässigt den bästa matchen hittills (enligt mig)...kanske ska stanna på bänken ett tag till för det verkar ju gå bra då... ;)

Kvällen avslutades med en trevlig middag med stora delar av gänget, en efter en droppade dem in och i vanlig ordning stod fröken Wilda Väsby för showen =)

/Garpen som fick jubla 4 ggr igår 

Kvällens fotograf kanske...

Ska snart dra mig hemåt och börja packa väska inför kvällens bortamatchen mot Tyresö. Det blir en väska med diverse saker men klubborna mina får stanna hemma så att jag inte frestas av att lira. Tror nog att jag ska slita med mig kameran också och se om jag kan fånga något intressant under kvällen =)

Hoppas kamerabatteriet är laddat....

/Garpen

Zessor på andra sidan plan

Ikväll är det dags för match 2 av 3 möjliga denna vecka och kvällen bjuder på ett par återseenden. På andra sidan planen kommer ett antal fd zessor hålla till och det ska bli skoj att se vad dem kan prestera. 

Det är alltid lite extra laddat när man möter gamla lagkamrater, på ett positivt sätt. En hel del prestige står på spel och det "snackas" både före, under och speciellt efter drabbningarna. Vi är ju alla vänner men visst är det skoj att vinna över sina vänner och få påpeka detta gång på gång när man träffas...haha, det kanske bara är jag, men lite roligt är det iaf...erkänn! ;) 

Ikväll slipper motståndarna mina psykningar på planen, men vänta bara tills returmötet ;)

/Garpen

Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Idag fyller en av mina bästa vänner år, tjejen som alltid drar med mig på diverse äventyr och som även står för mycket skratt och glädje i Zundaland.

Ett STORT grattis Kirran!


Kirran

Kirran har redan fått sin födelsedagspresent från mig men jag hatar att hon ska vara tomhänt på dagen D så jag ska nog knåpa ihop en liten överraskning...

/Gnurp

Är det en fördel att vara tävlingsmänniska?

Ja, jag tycker nog det...

Allt som man tycker är jobbigt eller tråkigt kan lätt vändas till någonting positivt och roligt. Det är bara att göra ett tävlingsmoment av det hela...

- Jag hatar att plocka ur diskmaskinen men efter att jag en gång tog tid på hur snabb jag var, går det numera både snabbt och systematiskt, jag vill ju förbättra tiden =)
 
- Låna ut din mobil till en vän och be han/hon slå all time high på ett av dina favoritspel, vips så har du en ny utmaning...
 
- Jag har stundtals väldigt mkt att göra på jobbet och egentligen är det en omöjlighet att bli klar i tid,  men som den tävlingsmänniska jag är ger jag mig *pip* på att klara det...inte alltid speciellt sunt men är man tävlingsmänniska så är man!

- Se hur länge du kan snooza på morgonen och ändå hinna i tid till jobbet/skolan =)

- Ta tid på hur snabbt du kan storhandla...


Att läsa allt ovan får mig att skratta...jag är ju helt crazy, men det bjuder jag på för känslan av att vinna/lyckas slår all galenskap.


Det är iaf skönt att veta att jag är omringad av tävlingsgalna zessor som ställer upp på det mesta i tävlingsväg...=)

/Garpen

Jobb jobb jobb och en stor överraskning

Tog mig friheten att snooza en hel timme extra imorse och med facit i hand var det ett riktigt bra val. Jag var nämligen kvar på jobbet till strax innan 19. Väl hemma hittade jag en överraskning i brevlådan...mina bortglömda (läs: hade faktiskt glömt dem) skattepengar! Så nu är jag rik...haha eller iaf ett steg närmare Thailandslyxen i vinter =) 


Imorgon är det en stor dag av diverse anledningar...

/Gnurp
 

Vart 6:e år händer det

Idag slog det mig att jag skadat mitt knä vart 6:e år:

- Det är 12 år sedan jag gjorde min första knäoperation efter en skön fotbollsdribbling och ett vrål utan dess like.

- Det är 6 år sedan operation 2 genomfördes och medförde att jag tog studenten på kryckor...men hey, någon måste ju springa (läs: hoppa) ut sist från skolan =)

- Å nu, 6 år senare var det dags igen men ingen operation här inte....thank god! 

Jag tror en del på ödet eller snarare att det finns en mening med allting som händer. Så den fråga som rullar i mitt huvudet just nu är: vad var meningen med att jag gjorde illa knät? Kanske kroppen behövde ett break eller någon annan skulle få tid att glänsa eller jag kanske bara behövde en tankeställare...ja, funderingarna är många men svaren uteblir, men time will tell, precis som vanligt. 


/Gnurp

Good news

Idag var jag hos Peter och fick goda nyheter gällande mitt knä...*pust*. Det var inget allvarligt, men jag skulle ta det lite lugnt (läs: får träna lätt) ett par dagar och känna efter, så jag intog cykeln redan under kvällens träning medan resten av zessorna slet som djur....fick nästan lite dåligt samvete.  

Fick även äran att leka "Härskaren" ett tag och blåsa vilt i pipan...makt, något jag lätt skulle kunna uppleva fler gånger ;)
Passade på att prova nya inneskor också, blir samma som förra säsongen men som matchar matchkläderna...I like!

/Garpen

Flera visade framfötterna

Igår låg allt mitt fokus på mitt knä så jag glömde det viktigaste: att berömma alla nya zessor som verkligen tog för sig under matchen igår, riktigt roligt att se.

Favoritögonblicket igår var när Kylås och Jempa var 2 mot 1 framför mål och fick peppra motståndarkeepern säkert 3-4 ggr innan någon försvarare hjälpte till. Det var en märklig syn men jag tror allt att jag såg ett och annat leende på planen. Det är bara att inse, ibland studsar bollen inte som man vill (läs: trots försöken ville bollen inte in).

Medan jag låg bakom sargen mellan båda båsen kunde jag höra ett och annat, lite intressant faktiskt...speciellt motståndarnas frustration över vårt kompakta försvarsspel. Så ta åt er tjejer, även om vi fortfarande är låååångt ifrån vad vi kan prestera.


Gårdagens Zundaring. Fotograf: Kirran

Over and out!

/Garpen

Status

Kom i säng först vid 01.30 och med benet i högläge var det inte det enklaste att somna men det gick. Har nu på morgonen hunnit med att boka en tid hos Peter så ikväll får jag kanske ett bättre svar på vad det kan vara som spökar i mitt knä.


Jag känner mig ändå positiv, ingen svullnad och ingen speciell smärta men och andra sidan kanske Jeas värktablett fortfarande sitter i ;)


/Gnurp


Jaha, då var man skadad

Inom loppet av några sekunder såg jag hela min innebandysäsong gå till spillo inne i huvudet. Den flashade förbi men var på något sätt lika seg som en svart-vit rulle på Svt. I samma veva började jag tänka på alla typer av knäskador som finns, om det var mitt opererade knä jag hade ont i eller vad som ens hände när knät gav vika. Som vanligt var jag mest förbannad, kändes så j-la onödigt...

Men jag spelar i världens bästa lag när det kommer till sammanhållning och hjärta, alla bidrog på sitt sätt:

- Smidiga Skoog högg genast tag i mig och tog över showen, en STOR guldstjärna tjejen!

- Jea gav mig någon sorts värktablett. Från Apoteket...yeeh right! Tur att Jempa var kvällens chaufför =)

- Tessan gav mig "dunderkrämen" som hjälper mot allt, direkt från häxdoktorn ;)

- Praktikanten körde peptalk samtidigt som han upprepade "- in genom näsan, ut genom munnen, fokus Garpen".

- Återigen fick jag bevis på att jag är sjukt envis, "- jag kan själv" fick jag ur mig ett antal gånger om det var jag eller Jeas tablett som snackade är ännu oklart i skrivande stund =). 



Nu har jag preparerat mig för natten, svalt både ipren och alvedon...de ska ju ha olika verkan har jag hört.

Efter att ha fält en och annan tår bakom sargen fick det vara nog, precis som nu...life goes on!

Btw. vi vann matchen och var aningen bättre än i förra matchen 

/Garpen med sjukt många kuddar på hög i sängen i natt 

Halva dagen avklarad

Då var lunchen intagen, mailen läst och halva "att göra listan" utförd och lite mindre än halva dagen återstår, blir till att lägga in en extra växel för att hinna klart innan det är dags att gå hem =)

Ikväll är det dags för ytterligare en träningsmatch och det känns lite märkligt att börja veckan med en match men jag klagar inte, snarare tvärtom. Innebandymässigt kan veckan inte bli roligare, 3 träningsmatcher och även någon vanlig träning som alltid bjuder på överraskningar.

Ser fram emot:
- att höra hur Tosse o Co upplevde sin första campingupplevelse...haha, förväntar mig en massa tokigheter från tjejerna.  


- samarbetet mellan mig och min nuvarande klubba...hade stora funderingar i helgen på att gräva upp the "red one" ur graven och köra mun-mot-mun metoden men insåg rätt snabbt att det aldrig går att läka stora sprickor, inte ens med Karlssons klister ;)

- att få prova årets modell av Pumaskorna...har hört att färgen går rätt bra med våra matchkläder...I like!

/Garpen

Tuff men rolig innebandyvecka väntar

Helgen går mot sitt slut och jag har verkligen utnyttjat vilan på bästa sätt, långa sovmornar och inte alltför fysiska aktiviteter. Veckan som kommer bjuder på hela 3 st träningsmatcher (läs: med betoning på träning) plus vanliga träningar, kan det bli roligare? Det känns verkligen att vi är inne på de sista delarna av försäsongsträningen och intensiteten har ökat ytterligare. Att kroppens känns lite sliten i slutet av veckan är inte längre någonting ovanligt utan mer en vana =)

Det ska bli skoj att få inta parketten på riktigt imorgon och fightas lite. Att det senare i veckan kommer stå fd zessor på andra sidan planen gör ju inte saken sämre...det kallas tändvätska ;)


/Garpen  

Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Ett stort grattis på 18-års dagen Yazze!
Hipp hipp hurra...hurra..hurra..hurra



/Gnurp

Höstens hot shots

Fia har uppmärksammat att jag hamnat på Johan Sjöstrands lista över höstens hot shots och då snackar vi bloggar.

Jag fick dessa fina ord:
En av de roligaste bloggarna som finns, där man får en skön inblick i Råsundas damlag. Dessutom bjuder bloggen på lite annat smått och gott. Alltid med en skön glimt i ögat.

Skoj att det finns människor som uppskattar att jag delar med mig av lagets äventyr och även en del av mina egna =)

/Garpen

Hur mkt har ni lagt ut på mig kontra min bror?

Jag var över och åt middag med min familj och samtalsämnet gled in på idrott och hur mkt pengar mina föräldrar lagt ut på mina idrotter kontra min brors under vår uppväxt. Det blev en rätt intressant diskussion och det visade sig att pappa tom hade räknat hur många matcher han skjutsat min bror till under en säsong (läs: hur han nu minns det). 93 matcher hade det blivit men då spelade min bror i flera lag (åldersgrupper). Vi visste alla svaret på frågan men min bror försökte ändå komma på saker som jag gjort som kostat mer pengar än vanligt...det gick inte så bra =)  

Vi konstaterade även att det blivit så sjukt mycket dyrare att lira ishockey idag än när vi var yngre. Jag tror mkt väl att det är en av orsakerna till att många barn börjar lira innebandy, familjen har helt enkelt inte råd. Det är lustigt hur en idrott blir en klassfråga i samhället, vilka familjer har råd att låta sina barn spela ishockey?



Det roligaste var nog när vi kom in på motståndare och hur man upplever saker olika. Min bror berättade att han fick höra att några spelare hade "satt ett pris på hans huvud" dvs. alla ville tackla honom så hårt det bara gick eftersom han själv alltid spelade så fysiskt. Jag berättade då om min flytt till AIK (fotboll) och när jag fick höra av spelarna i laget att de avskydde att möta mig på planen för att jag var så jobbig. Vad ordet jobbig stod för har jag än idag ingen aning om...hmmm =) 

/Garpen

Tyckte lite synd om mig själv

Igår när alla andra Stockholmare firade 080808 kom jag hem från jobbet, handlade mat, hyrde film och försvann in i dimman vid 9-tiden. Jag tog en så kallad powernap a lá Gnurp av modellen längre, den här gången utan alkohol inblandat ;)

Imorse tog jag en lång sovmorgon och halvsov sedan framför damfotbollen. Eftersom denna vecka varit rätt tuff för kroppen tyckte jag lite synd om mig själv, så jag bestämde att göra det som får alla tjejer på bra humör, nämligen att gå och SHOPPA! 3 timmar senare och 1400 kronor fattigare mådde jag genast mkt bättre, märkligt vilka underverk shopping kan göra ;)

Ps. det stör mig att jag fortfarande inte har hittat cykelbyxorna jag vill ha. Tosse du får nästan följa med till affären och visa för jag tycks ha en förmåga att missa dem varje gång.



Hittade billiga reflexer på rea så jag laddade upp med några inför uppvärmningarna senare i höst


/Garpen


Välkommen Zeger

Som jag tidigare nämnt är smeknamn lite av Zundas grej. Som ny i laget får man genast ett smeknamn, bortsett från om man redan har ett som inte är upptaget. Vi har t.ex. 3 st zessor som skulle kunna kallas för Fia men det skulle aldrig fungera så istället har det blivit: Fia, Plipp och så det senaste tillskottet: Zeger

Btw. Välkommen till Zunda Zeger!

För er på läktaren har ni följande personer att ha koll på säsongen 08/09:
Estun
Jolli
Fia
Hedda
Kirran
Garpen
Smidiga Skoog
Yazze
Tessan
Plipp
Plupp
Story
Kicki
Foppa
Jossan
Alli
Tosse
Jea
Nea
Kylås
Nisse
Ekman
Jempa
Zäta
Zeger
Svennar
Härskaren
Kviding
Öberg
Näslund

o fler lär det bli...

/Garpen

Vad tycker ni?

När jag och Kirran var i New York under Valborg frågade en killen i biljettkassan inne i Madison Square Garden om Kirran var Kirsten Dunst. Han är inte den första om man säger så.

Anledningen:
Hon kallas ju inte Kirran utan anledning =)

Vad tycker ni, är det inte rätt så likt?

/Gnurp

08-08-08

- Om jag inte misstar mig är det idag vattenkriget mellan södra och norra delen av stan ska gå av stapeln. Roligt att spruta vatten på varandra när vädret är som det är...men vem vet, det kanske blir fint väder mot eftermiddagen.

- Stureplan är avspärrat för en 08-fest av modellen större. Hörde någonstans att de förväntar sig 50.000 pers...hmmm, låter inte det lite väl mkt.

- Det är 2 dagar kvar tills Yazze fyller 18 år. Minns när vi satt i Hagaparken innan en träning förra säsongen och Yazze gnällde på att det var 365 dagar kvar tills hon fyllde 18 år. Inte många timmar kvar nu Yazze....håll ut! =)

- En ledig helg från allt som har med innebandy att göra, såååå skönt...både min kropp och knopp behöver det. Alla zessor spenderar den lediga helgen på sitt sätt...några zessor befinner sig neråt i landet sovandes i tält för första gången (läs: vill höra allt från den trippen), andra drar norrut och andra västerut.

/Garpen

Var är min plånbok?

Var precis på väg ut genom dörren och på väg till jobbet när jag insåg att jag inte tagit fram "låsa upp kortet" för garagedörrarna på jobbet. Ner i väskan med handen för att leta men utan resultat, plånboken var borta.


Paniken började så smått komma men jag kollade även i träningsväskan men ingen plånbok, då infann sig den riktiga paniken. Började fundera på var och när jag använde plånboken sist (läs: inte det lättaste så tidigt på morgonen) och även vad jag hade på mig. Insåg rätt snabbt att alla kläder som jag använde igår var med i tvättmaskinen som rullade igår kväll...hmmm. Efter ca 20 minuters letande och tänkande kom jag på att jag slängt av mig min tjocktröja i garderoben och det var mitt sista hopp. Mycket riktigt, där låg plånboken...puhh.

Kom till jobbet ca 30 minuter senare än vad jag tänkt mig men vad gör det en morgon som denna...

/Gnurp  

  

Trött i skallen och tunga ben

Nu är jag helt färdig och blöt, jag vill bara lägga mig ner och inta viloläge i soffan. Inte nog med att träningen var jobbig, det spöregnade på vägen hem och i vanlig ordning hade jag cykel som transportmedel...inte roligt alls! Behövde knappt duscha...

Efter ett antal dagar utan vila är det nu dags att göra allt jag inte hunnit med i början av veckan dvs. diska, tvätta och ligga i soffan och se på TV.

Skönt att för en gång skull slippa packa upp väskan för att direkt packa ner nya träningskläder.
 
/Garpen med tunga ben.

Veckans sista gemensamma träning

Ikväll är det sista gemensamma passet för veckan. Jag hoppas verkligen att vädergudarna inte ger oss ett helvete, det räcker gott och väl med att en person ger oss ett helvete ;)

Det har varit en tuff start på augusti och tuffare kommer det att bli. Vilan som kommer till helgen är välbehövlig, jag ska se till att kroppen min får en chans att ta igen sig lite och ladda om för en ny händelserik innebandyvecka.

Fick höra att vi zessor ska dejta repstegen ikväll...om dejten blir lyckad eller inte återstår att se...


/Garpisch

One down, several to go

We made it....Jempa och jag hittade till hallen igår med bravur och allt är Jempas förtjänst. Jag läste Jeas beskrivning och Jempa hade stenkoll och visste exakt var vi skulle. Som vanligt var det heta diskussionsämnen i bilen...

Matchen då? Ja, vi gjorde det vi skulle och höll oss till fokuspunkten...
Första träningsmatchen är avklarad...One down, several to go!

/Gnurp

Hoppas på zessajouren

Ikväll gäller det att hitta till rätt hall och det är inte det enklaste när man har ett lag fullt med inflyttade zessor. Vissa med ett lokalsinne passande för Pajala med endast ett rödljus och andra som mest verkar vara förvirrade. Men vad gör väl det när de kan sin sak på innebandyplanen. Vi jobbar som ett team även utanför planen; någon står för bilen, någon för lokalsinnet och en annan för musiken. Allt löser sig och skulle det gå riktigt illa finns ju alltid zessajouren. Dagens jourzessor: Jea och Tosse.

-Tjejer, ser ni denna skylt på vägen har ni kommit för långt ;)

Ps. Jea, tack för beskrivningen...kan avslöja att den både innehåller en svår och en lätt väg, det är med andra ord bara att välja =)

/Gnurp som kommer agera kartläsare (läs: en zessa med bra lokalsinne)

Soulmate

Dagens repeat på jobbet...


/Gnurp

Blir det comeback?

Det har vunnit pris som fulaste dressen på en välkänd svensk blogg...

Den betyder väldigt mkt för oss zessor...

Den är ful, men det är det som är grejen...

Blir det någon comeback?



/Garpen

En helt ny värld...

Så inledde Fia med att säga när jag insåg att jag plötsligt skulle spela med två stycken rightare bredvid mig.
1. Det har aldrig någonsin hänt i hela min innebandykarriär.
2. Vi fick 5 minuter tillsammans på planen innan en av mina vingar fick lämna laget...om det var för att det gick bra eller dåligt för oss ligger nog i betraktarens ögon. Själv tyckte jag att det gick SUPER...nästan för bra...går det?

Förövrigt var det en tuff kväll, en lång men grymt effektiv träning med en blandning av både det ena och det andra. Om inte jag blir bästis med min repstege kan det bli en lång säsong...en väääldigt lång säsong!

Fia och Story med sina repstegar

Övriga noteringar:
- Parketten ligger spegelblank i Solnahallen och var rätt skön att lira på för att vara första gången på väldigt länge. Det fanns dock ögonblick då jag snubblade till på mig själv, fästet var nog för bra för mitt eget bästa ;)

- Jag kommer nog aldrig ha på mig mina blåa shorts på fler träningar, jag spenderade fler minuter på att knyta fast dem och fixa hit och dit för att de skulle sitta än vad jag drack vatten...sjukt irriterande! Jag valde att springa i utslitna cykelbyxor under löpningen bara för att slippa lägga energi på shortsen...då har det gått lång kan jag meddela =)

- Jag och min klubba är fortfarande inte riktigt vänner men på god väg...igår såg jag luckan men inte min klubba =)
men vi är på rätt väg iaf och det är huvudsaken...

- Det heter tydligen tjex och inte kex...iaf så länge man vill smaka ett kex av herr Kviding ;)

/Gnurpisch

Bäst att jag infinner mig...

På Nalen den 10:e sept klockan 21:00, annars går jag miste om en födelsedagspresent och det vore ju väldigt onödigt! =)

Tack järngänget!

/Gnurp

Viktig info till zessorna

Ändrad plats och tid för kvällens äventyr...

Det som gäller är:
Solnahallen
samling: 19:30

Ta med repstegen!


Nya semesterplaner har påbörjats

Sommarsemestern har knappt tagit slut förrän jag börjar planera min vintersemester. Jag måste ha någon resa att se fram emot för att jag ska orka den gråa hösten, så enkelt är det. Resmålet känns nu mera rätt SOLklart för min del, får garanterat den vila och de soltimmarna jag behöver...sedan skadar det ju inte att man blir uppassad 24/7 =)

Nu gäller det bara att pussla ihop allt...jobb, innebandyn, flygbiljetter mm. man vill ju utnyttja sin semester till fullo... 

Det ska bli intressant och se det färdiga resultatet, få njuta av solen, dricka nypressade juicesmoothies, prova jacuzzin, inta sovläge i "lyxfotöljerna" på kvällarna och titta på film (Kirran du vet exakt vad jag snackar om), ja...helt enkelt njuta av livet.

Ps. Men att träffa mamma och pappa igen är självklart syfte nummero uno =)

Inte helt fel fast...

jag är mest intresserad av att se hur Spa-byggnaden formats och hur den nya jacuzzin fungerar =)


Muskelavslappnande relaxsåpa är a big NO NO har jag hört...
Slutar inte alltid så bra...även om man skrattar tills man gråter =)

Jag lovar att jag bara hällde i några droppar...(läs: råkade tappa flaskan i vattnet och mörkade tills bubblorna började överta hela altanen)  

/Garpen

Inte samma misstag idag igen

Igår tog jag cykeln till jobbet, behövde kliva upp tidigt och blev blöt av allt regn...

Idag tog jag bilen, kunde snooza ett antal gånger och skrattade åt regnet utanför...

Man lär sig av sina misstag! =)

/Garpen

Det går undan...

Idag var det en sådan där skön träning, allt är egentligen emot en men allt går så himla bra ändå. Vi värmde upp i ösregnet och trots att jag var blöt..IGEN, var det rätt skönt. Under "två målet" fick jag en ny lekkamrat i Fia och det blev en och annan aha-upplevelse. Till och med klubban ville börja samarbeta och börja skjuta när jag ville...som sagt, passningarna sitter där de ska, nu gäller bara att visa vem det är som bestämmer så kommer nog klubban se till att jag får jubla lite också...kanske är dags att börja öva på en målgest =) 

En sak är säker, det går undan på planen...

Btw. Vissa semesterrutiner sitter fortfarande i: Sex in the city X 2 innan det är läggdags...I like!

/Gnurpisch

Jag har aldrig cyklat snabbare...

Än vad jag gjorde hem från jobbet idag...det var blött...väldigt blött...sjukt blött!

Ps. det är dagar som denna jag ångrar att jag tog bort stänkskärmen på framhjulet...

/Garpen som nyss torkat håret med hårtork

Har sagt det så många gånger förr

Den dagen man slutar spela innebandy i Zunda slutar också mailen att trilla in...vad är en måndag i Zundaland utan minst 5-10 mail..haha

Att skicka mail är lite av vår grej =)

/Garpen

Nu börjar träningsmatcherna

Innebandyveckan som kommer bjuder på en massa skojiga saker, främst tänker jag på säsongens första träningsmatch. Det ska bli grymt skoj att få fightas om bollen, slita och se om försäsongen gjort sitt, även om vi inte är i närheten av att vara klar med den. Helgens "två mål" gav verkligen mersmak...

Ikväll är det dags att inta hall med boll och klubba igen och förhoppningsvis bli vän med klubban...vi synkar bra när det gäller passningar men vi är inte riktigt överrens när det gäller skotten =) Men träning ger färdighet har jag hört, så jag är rätt lugn på den fronten...

Ps. Herr Kviding, sa inte du att du hade skjutit in min klubba? *ler*

Snart är det dags...
/Garpen



Satte igång i en rasande fart

Jag har då aldrig gjort så mkt på en förmiddag som idag...sjukt nöjd! Första dagen på jobbet efter semestern och precis som alla andra öppnade jag inkorgen imorse och möttes av...ja, jävligt många mail. Men precis som rubriken säger, jag satte igång i rasande fart och har redan hunnit med att tömma inkorgen och även fått grepp om alla kampanjer. Semestern har gjort sitt och energin är verkligen tillbaka...

Dags för lunch...köttfärssås och spagetti...mums!

/Garp

Intervju med Wester

Någon som är intresserad av vad Wester har för sig efter sin flytt till Täby kan läsa här

Wester

/Garpen

Rester hos Smidiga Skoog

Kirran var förbi i eftermiddags och kollade in lägenheten och de ändringar som gjorts under semestern. Efter en promenad i Haga Parken blev vi inbjudna på middag (läs: asgoda rester från festen) hos Smidiga Skoog och det blev tom efterrätt =)

Man kan säga att det var tre slitna, mätta och småtrötta zessor som intog Smidiga Skoogs soffa...

Nu går semestern verkligen mot sitt slut...

/Garpen

Semestern är snart över

Jaha, då var min första riktiga sommarsemester snart över och jag är glad över att jag sparat semesterdagar till senare i vinter för det kommer behövas. Att 3 veckor kan gå snabbt visste jag men inte så här snabbt. 

Tillbaka till att göra matlådor...
Tillbaka till att ställa väckarklockan...
Tillbaka till att sitta framför datorn minst 7 timmar varje dag...
Tillbaka till att prata i mobilen mer än vanligt...
Med andra ord...Back to work

Men jag har fortfarande ett par timmar kvar att njuta av semestern... 
 
/Garpen


Smidiga Skoog firades

Smidiga Skoog fyllde 25 år tidigare i veckan och igår skulle det firas med diverse saker. Maten var ljuvlig och sällskapet lika så, roligt att få ansikte på folk man tidigare bara hört talas om. 

Fröken Kirran som har koll på det mesta fick även syn på Tosse och Jea mitt ute i nattvimlet och plötsligt var gruppen ännu större och ännu roligare. Det är sjukt trevligt att umgås med zessorna oavsett om det är att göra tester ute på ön eller om det är genom att äta MAX vid 03.00...alla sluter upp från alla håll oavsett vad man har haft för sig tidigare under dagen/kvällen =)

Återigen, ett stort grattis Smidiga Skoog!



Ps. Det blev ingen powernap a lá Gnurp igår...så det så! ;)

/Garpen

Testerna är avklarade

En tidig morgon ute på ön är avklarad och även testerna som stod på menyn. Det är skönt att utföra vissa tester och känna i kroppen att man blivit bättre och sedan få det bekräftat när man ser tiden.

Vi fick fira resultaten med "två mål" och det var riktigt skoj. När man som tränare har ett gäng väldigt tävlingsinriktade zessor finns det vissa saker man kan göra för att trigga dem att prestera men även vissa saker man inte bör göra för då kan det bli spelarstrejk i ena laget, det fick vi ta del av igår =)

Rätt ska vara rätt och regler är till för att följas!

Kirran räddade mitt träningspass i hallen genom att låna ut sin fräscha t-shirt med style a lá Kirran...1000-tack tjejen!



/Garpen som njöt av segerglassen från två-målet

Redo

Träningsväskan är packad...
Innebandyklubborna, hopprep, pulsklocka och musik är nerpackat...
Väckarklockan är ställd på 06.40 på en lördag...
En sen ändring har noterats...

Jag är redo!

Jag hoppas bara att nattens sömn blir bättre än gårdagens...


/Garpen
 

Vilken jävla natt

Någon annan än jag som hade svårt att sova i natt?

Gick och la mig någon gång vid 01.00 och kunde bara inte somna. När klockan närmade sig 03.00 och jag precis var på väg att somna börjar en jävla bebis att skrika (läs: lät som om någon höll sin skrikande bebis ute på balkongen) så jag fick gå upp och stänga fönstret...återigen klarvaken. Detta följdes av att jag behövde gå på toa och sedan behövde dricka vatten så när klockan var runt 5-tiden imorse fick jag min första blund.

Jag tror att gårdagens lopp spökar i min kropp för jag har en tendens att ha svårt att sova när vi haft våra distanslopp. Borde det inte vara tvärtom, att man är så trött att kroppen bara vill vila?

Jag får väl ta mig en powernap a lá Gnurp ute i solen istället...

/Garpen

RSS 2.0