Världen är allt liten...å Zundaland också

Fick höra av Hedlund att hon ska få en ny granne, en granne som hon efter lite knep och knåp tydligen redan vet vem det är. Vad är oddsen att en fd Zundazessa flyttar in i samma hus, två våningar ner?  

Nyfikna på vem grannen är...ska ge er några ledtrådar...

1. Hon kallades för prinsessan för sin stora "prinsessan på ärten"-madrass under en cup i Gävle (läs: vi andra låg på hårda liggunderlag)
2. Hon var varken rightare eller leftare
3. Hon klipper sig i de coolaste frisyrerna jag sett hos den kända Ida
4. Hon var med i en allvarlig trafikolycka i Göteborgsområdet
5. Hennes profilbild på hemsidan blev den mest sedda samt hamnade i innebandytidningen.

Nu måste ni veta vem det är eller hur?

//Garpen

Vi mötte vårt största fan i miniformat

Efter träningen mötte vi Alicia (Rodneys dotter) i omklädningsrummet. Alicia älskar vårt lag och tydligen är hon lovad alla zessors autografer men har inte fått dem än så vi som träffade henne bestämde att hon snart ska få sin önskan uppfylld. Vi ska försöka fixa en lite rolig t-shirt designad a lá  Zundastyle och så ska hon även få alla zessors autografer som utlovat.

Hem och träna på er handstil nu tjejer!

Ps. Ja Saga, du får skriva din autograf med färgpenna ;)

Det ryktas att det snart ska byggas om lite i ett speciellt rum i Solnahallen...någon som vet något...hihi...

//Garpen the one and only

Härskaren var tillbaka

Idag var det sista gemensamma träningen för veckan och det var ett avslappnat gäng som intog parketten i B-hallen. Härskaren var tillbaka och verkade rätt lugn och avslappnad (läs: trött), hade väl fått tillräckligt med frisk luft under sin tid uppe i fjällen.

Vi körde lite passningar...vanliga, flipp, flopp och lobb (ni som brukar vara med har säkert stenkoll), efter det blev det 3 mot 3 på liten plan där det lag som släppte in mål fick springa en del. Det bjöds på sköna mål, felfria passningar och en massa skratt...jag hade riktigt skoj och det var en perfekt avslutningen på träningsveckan. Nu väntar en spelledig helg och Härskaren var inte sen med att fråga om det skulle bli en massa party i helgen...nja sa vi men om sanningen ska fram hann jag inte längre än till bilen före första erbjudandet poppade upp *ler*.


image1184
Vi glömde den "jävla ringen" som Härskaren så vackert säger, så det blir en här på bloggen istället :)

//Gnurp som håller på att planera sin helg   

Lite skoj i all stress

Nu har jag bokat in två st fester, Jessies och en "glamourfest" som min kompis Mia anordnar. Skoj att äntligen ha lite skoj att se fram emot i kalendern och inte bara en massa jobbmöten hit och dit.

Nu har jag bara ett bekymmer...jag måste hitta glamourgnurp någonstans och en klänning som inte är svart...hmmm...lite att bita i om man säger så...

//Gnurp


Jag och blod går inte ihop

Har suttit och sappat på TV:n den senaste halvtimmen och jag hamnade mitt i TV3-succén Sjukhuset. Jag och blod går verkligen inte ihop, jag typ darrar i kroppen just nu, anledningen...de visade en kille som hade fått en spik rakt igenom ett finger med hjälp av en spikpistol. Ärligt, jag är helt svimfärdig och då är det inte ens live.

Jag fattar inte hur man kan bli läkare eller sjuksyrra men jag är oerhört tacksam att det finns de människor som fixar blod och annat otäckt. Min mamma är en sådan men inte jag..."klara av blod"-generna försvann någonstans på vägen :)

//Garpen som låter andra ta hand om blodet


 

Jag utmanar Kirran

Jag och Kirran har ett STORT problem...fast egentligen är det inget problem utan vi är nog bara lite lata :)
Vi ska ju åka till New York i slutet av april och måste boka hotell...men vi får inte fingret ur arselet vi tar inte tag i saken. Därför tänker jag nu utmana Kirran...så läs noga nu tjejen...

image1181

jag vill att du plockar fram 3 st hotell, rangordna dem efter det hotell du helst vill bo i och skriv enligt följande:

Lista...
1. Hotell- websida- läge- pris
2. Hotell- websida- läge- pris
3. Hotell- websida- läge- pris

Se sedan till att jag får listan och jag gör precis samma sak, OK?

image1180

Om vi inte lyckas fixa detta nu så är det fasiken fy skam...nä, nu får vi ta oss i kragen!

//Garpen

Jaha, då har det hänt igen...

För er som läser denna blogg kommer ni kanske ihåg förra måndagen då jag berättade att vi i Zunda fick springa efter bollen i Råsta Park. När det var dags för "två mål" glömde tränarna bort mig (läs: det värsta som kan hända) men jag tog det med ro. Hellre att det var jag än någon annan...

Idag var vi tillbaka i Råsta Park och joinade juniorerna eftersom Grabbarna Grus befinner sig i Idre. Det var återigen dags för "två mål" och denna gång sa junistränaren att han inte ska göra samma misstag som veckan innan och glömma bort någon och det fick alla att började småflina. Han började räkna upp namnen och lika snabbt som han började var listan slut och vad tror ni...en person saknades på listan...GUESS WHO!?   

Hmmm, jag förstår inte hur de lyckas med bedriften att glömma mig...två gånger dessutom...jag är ju inte direkt den kortaste tjejen i laget eller den tystaste som Tessan så fint la fram det.

Det är bara att inse att någon försöker säga mig något...hmmm...det kanske är dags att lägga ner....

image1176


//Garpen...bortglömd för andra gången

Senaste skvallret

Jag fick idag höra att en av de bästa innebandyspelarna på damsidan genom tiderna ska hjälpa en av Sthlms division 2 klubbar att hålla sig kvar i div 2. Blev rätt förvånad faktiskt med tanke på att hon (vad jag vet) "spelar" i vår serie...men men, det kallas tjänster och gentjänster. Det jag undrar nu är bara om detta är tjänsten eller gentjänsten...hmmm...

//En lite smått förvånad Garpen

Ny omröstning

Nu är det dags för en ny omröstning och denna gång ska vi ta reda på vilken dag läsarna helst spelar match på.
Glöm inte att rösta i menyn till höger!

image1174

//Garpen som föredrar lördagar

Läsarnas favorithall är...

Jag tänkte ta och redovisa resultatet av omröstningen angående läsarnas favorithall. Resultatet ser ni nedan:


image1173

Inte helt oväntat blev Solnahallen läsarnas favorithall, jag antar att en hel del zessor har svarat och därav blir hemmahallen även favorithall. Själv la jag min röst på Jakobergs Sporthall, dels för det sköna golvet men även för de framgångar vi haft i den hallen...jag har faktiskt aldrig torskat i den Jakans Sporthall. Att Eriksdalshallen fick så högt betyg förvånar mig lite men jag kanske har en och annan Bajenläsare också ;)
Sala idrottshall har ju ett väldigt intressant ljus men jag kan hålla med de 10% om att hallen är rätt skön att spela i.
Att både Sjöstadshallen och skoboxen i form av Väsbyskolan hamnade på 0% är inte speciellt förvånande.

//Garpen


Garpen is back

Efter att jag åkte i väg till Thailand och kom tillbaka har jag inte riktigt kommit tillbaka till mitt gamla jag. Men glädjande nog tror jag att Garpen is back, för idag kändes matchen mot Falun Ungdom väldigt bra.
Trots att vi hade några ordinarie spelare borta i dagens match fungerade spelet bra. Många klev fram och visade att de ville spela, både idag och i de matcher som återstår. De senaste matcherna har varit ett krig, varje byte och varje situation har varit viktig och ett misstag räcker för att förlora matchen.

Falun bjöd verkligen upp till dans men vi ledde (inte resultatmässigt) dansen från början till slut. Det var som sagt en fysisk match och stundtals låg det Falunspelare lite här och där på Solnaparketten. Avgörandet kom i powerplay...Falun fick spela 5 mot 3 men lyckades inte få in bollen. Vi spelade totalt 3 st powerplay (kan ha varit 2 också, minns inte riktigt) där Falun gjorde mål i boxplay men sedan fick vi fart på skutan och gjorde 2 mål. Pga av alla utvisningar blev matchen lite ryckig och många spelare fick sitta stora delar av perioden. Vi vinner matchen och segertåget har tagit ny fart. Nu är vi spellediga nästa helg och därefter väntar den viktiga matchen mot Sala/Silverstaden.

Dagens hopprepslista...

image1169
Går till...Mellis & Hanna
som gjorde A-lagsdebut idag, riktigt skoj att se. Ingen respekt för 5 öre utan de körde på och vågade lira ut. Mellis var så på hugget att hon tom nästan sprang in på planen fast det inte var hennes tur, tack och lov hade vi rutinerade Martina på plats som tog tag i Mellis tröja och ryckte tillbaka henne ner i stolen...men inställningen var det inget fel på iaf :) 

image1170
Går till...vårt power play som idag fick utdelning 2 ggr om. Vi fick igång ett bra rull som resulterade i farliga målchanser, men framförallt mål.

image1171
Går till...laginsatsen, återigen måste jag lyfta fram kämparinställningen och andan i laget. Trots att några av de som spelat större delen av säsongen var borta idag gör vi det bästa av situationen och alla som fick chansen tog den. Riktigt skoj att se! 

Cred till mig själv...idag gick det som sagt riktigt bra, jag hamnade rätt i banan, kunde bryta en del uppspel och fick använda mitt fysiska spel på mittplanen. Jag är skyldig Wester 2 st ass för jag hade två kanonlägen i samma byte som jag brände rätt rejält...just då kunde jag inget annat än att skratta och be Wester om ursäkt över att jag missade. Nu känns det som att jag är på G igen och laget lika så...segertåget har som sagt börjat rulla igen!

Fler saker som jag vill lyfta fram från matchen...

+ till dagens domare, två st unga tjejer som kan bli hur bra som helst. Jag tycker de höll en bra nivå matchen igenom och förstod situationerna under matchen. De får mer än gärna titta in i Solnahallen igen!

+ Elin var kanon som kapten för dagen, lugn och ordning och reda...som alltid!

+ Vårt boxplay som klarade 3 mot 5

+ Vårt spring, Faluns tränare undrade om vi gick på 3 eller 2 femmor eftersom de tyckte att vi bara malde på, sprang och sprang och aldrig blev trötta. De spanska tjurarna var på hugget :)

+ All heder till Falun Ungdom och dess ledarstab som agerade schysst under sitt besök i Solnahallen

En tanke går även till den Falunspelare som ramlade över sargen (välte sargen i sitt fall) när laget skulle in och gratta vid ett mål. Hon föll så illa att hon fick åka med ambulans till sjukan. Axeln satt inte riktigt där den skulle om man säger så... Som sagt jag hoppas hon är ok och kom hem till Falun ordentligt.

//Garpen som hoppat på segertåget

Favoriter i repris

Jag satt och tittade igenom gamla inlägg i bloggen och kände för en favorit i repris, så här har ni några av mina favoriter:

Metaforernas afton:
"-Skilsmässa är absolut ingen utgång, utan snarare en nödutgång. Håller huset på att brinna ner, självklart är nödutgången det enda rätta men då ska det verkligen ha brunnit ett tag och inte ens picknickfilten hjälpt. Jag menar osar det bara lite från köket använder man ju inte nödutgången eller hur..."

"-Att ha sex för första gången är som att resa utomlands till en specifik plats, du vet vart du skall men utan karta och kompass hittar du inte dit"

Citat:
"Att göra affärer utan att annonsera är som att stå i mörkret och blinka åt en flicka. Du vet vad du gör, men det gör ingen annan."... Okänd

//Garpen

Usch min mage

Har titta på handbollen och var tvungen att byta kanal. Det är så jämnt och jag får den där jobbiga känslan i magen som blir när det är jämnt och ingen vågar ta avslutet. Det är nyttigt att se detta på TV, nu förstår jag va folk på läktaren menar när vi spelat vissa matcher och ingen vågat ta avslutet.

Men ingen mer handboll för mig idag :)

//Garpen


Skön start på dagen

Att få ta en rejäl sovmorgon utan att behöva höra alarmet från väckarklockan slår mycket just nu. Att sedan få äta en frukost a lá helg i lugn och ro framför TV:n gör inte saken sämre. En långpromenad på det här och min lördagsmorgon/förmiddag blir perfekt!

//Garpen

Ingen vanlig natt

Igår skulle jag ta mig från stan vid 01.30, det började med att jag kom upp för en trappuppgång precis efter att ett bråk utspelats sig och jag studdsade fram mellan alla blodpölar och smet förbi alla poliser. Väl vid busshållsplatsen stod jag och frös och upptäckte en buss som skulle till Runby vid en annan hållplats, så jag gjorde ett 100-meters ryck i högklackat och hann precis fråga om bussen åkte förbi min station innan bussen skulle åka....jag kunde sätta mig i värmen.

Vid Norra Bantorget blev vi sittandes i 40 minuter pga att en buss kört fast mellan 2 st betongstenar. Jag satt ganska långt fram i bussen och fick lyssna på alla fulla människor som i tur och ordning gick fram till busschauffören och försökte få honom att köra...det var bara ett problem...vi kunde inte ta oss förbi den andra bussen. Jag blev faktiskt mäkta imponerad av busschauffören som satt lugnt och stilla och svarade snällt på alla frågor. Ibland är människor rent av korkade men jag antar att alkoholen gör sitt också.

När jag satt där i bussen och väntade slog det mig att en busschaufför lätt skulle kunna skriva en bok om alla "märkliga" människor han/hon möter varje dag...för det kryllar av dem!


//Gnurp


Falun Ungdom väntar på söndag

Jaha, på söndag är det dags igen att bjuda upp till dans, denna gång står Falun Ungdom på andra sidan och min enda undra (som kommer besvaras på söndag) är: Hur många elitspelare ska de ha med denna gång?

Oavsett så ska det bli skoj att lira, speciellt eftersom spelet stundtals var riktigt bra mot Huddinge IK förra helgen. Jag minns inte speciellt mkt från förra matchen mot Falun bortsett från att det tog oss ca 15 minuter att komma in i matchen (läs: våra kroppar var ute på planen men innehållet satt kvar inne i bussen) och att linan med Plipp, Plupp och Elin var grymma.

Min gissning är att det bli många mål...parketten väntar och matcher på vår parkett kan sluta hur som helst...
Enligt innebandy.se har vi två damer som domare men inte Carro och Jenny så det ska bli intessant och se vilka det är...just nu har jag nämligen ingen aning.

That´s it for now!

image1168
//Garpen

Fredag & löning, kan det bli bättre?

Ja, kanske...det beror nog på vem du frågar en dag som denna. Vissa är lite slitna (läs. Kirran) andra (läs. Anki) verkar ha hur mycket energi som helst.

Dagar som idag är man glad att man jobbar och tjänar pengar, känslan av att få in pengar på kontot är kanon och ibland blir det mer än man räknat med...
Men lika snabbt som pengarna kommer in försvinner en massa...det är räkningar, hotellbokning och ännu fler räkningar men det är iaf skoj de få timmar man får känner sig rik...

//Garpen...fortfarande "rik"

Träningen i punktform

- Olga var tillbaka i målet, hetare än någonsin!
- Anki sköt och gjorde mål som om hon inte gjort annat hela sitt liv.
- Yazze fick jobba hårt och gjorde det kanon.
- Anki plockade sarg...första gången sedan förra torsdagen ;)
- Zunda var inblandade i 2 st bilkrockar under dagen
- Frislagsdiskussioner

Japp, det var ungefär det...kan ha glömt något men men, that´s life!

image1167

//Garpen 

Vad gjorde jag i natt?

Ja har sjukt ont i baksidan av mitt knä, känns nästan lite som när jag var knäskadad...ostabilt och smärtsamt. Så nu undrar jag...vad gjorde jag i natt egentligen?...för när jag äntligen kunde sova igår var allt ok.

Åhhh vad trött jag blir...

//Gnurp

Radera radera radera

Eftersom jag hade så svårt att somna igår tog jag fram min mobil och började radera en del nummer. (Ni som läser denna blogg (i alla fall de personer jag vet) kan vara lugna...ni står kvar i min telefonlista).

image1166

Det är intressant och se hur många gamla nummer man har kvar som man aldrig tar sig tid att ta bort. Personerna i fråga har säkert bytt nummer 10 ggr om och här sitter jag med ett gammalt nummer sedan åk 6 liksom.

Varför sparar men en massa nummer som man aldrig kommer att ringa? Är det inte som med kläder...har du inte använt (läs: ringt) numret på 2 år bör du kasta det?

//Garpen...numera med en uppdaterad telefonlista

Ger linfrön motsatt effekt?

Jag trodde linfrön skulle vara bra för magen men efter att igår kväll ha ätit lite linfrön tillsammans med yoghurt slutade det inte speciellt bra. Jag hade sjukt svårt att somna och dessutom kändes min mage som en stor ballong som skulle spricka, så nu tror jag nästan att linfrön har motsatt effekt på mig...buuu!

Gissa vad jag åt i morse????

//Garpen

Nu har jag nog gjort mig själv en björntjänst

Under den senaste tiden har jag nästan alltid varit först på jobbet och av någon konstig anledning (läs: oskriven regel) ska den som är först på jobbet sätta på kaffet, tömma diskmaskinen och fixa köket. Vi har iofs olika ansvarsområden men det går väl sisådär med det. Jag har bland annat tömt diskmaskinen (även fast jag inte kommer först) nästan varje gång trots att köket inte är mitt ansvarsområde. Så nu har jag börjat fundera på om alla medvetet kommer senare till jobbet för att slippa sätta på kaffe och tömma diskmaskinen...är folk verkligen så lata?

image1165

Nu till själva kaffegrejen, jag dricker inte kaffe och jag har medvetet låtit bli att lära mig hur man kokar kaffe i vår "krångliga" maskin. För jag vet hur grabbarna på kontoret fungerar... Jag har klarat mig i över 6 månader men idag tog jag steget?jag fixade kaffe så när alla kom nu på morgonen fanns det färdigbryggt kaffe...vilket de uppskattade.
Jag tror däremot att jag precis gjort mig själv en björntjänst...risken finns att jag nu förväntas fixa kaffe varje dag...bläää...men jag antaratt jag får skylla mig själv!

När är det min tur att bli bortskämd?

//Garpen

Planering i all ära

Mmm, jag vet...jag är konstig (läs korkad), men planering kan vara skoj, det beror bara på vad det är som ska planeras. Idag satt jag i möte i över två timmar för att planera kampanjer...det är oftast roligt till en början men när jag inser att jag sitter och planerar vad jag ska göra i oktober-januari 2009, känns det inte lika skoj längre. 

Usch...känns näst intill som att livet (läs: på dagarna) är planerat fram till januari nästa år...fan, va hände med spontaniteten?

//Garpen...less på att planera   

Skönt att det finns vettiga människor

Skönt att det finns vettiga människor som faktiskt ber om ursäkt även fast man kanske hade velat ha ursäkten från "rätt" person.

//Gnurp

Frågan är om jag hinner

Idag är det onsdag vilket i vanliga fall betyder ledigt, men eftersom träningsveckan sett lite annorlunda ut är det träning ikväll. Frågan är nu bara om jag hinner dit...
Igår blev det övertid och idag lär samma sak ske...iaf som det ser ur nu...bläää!

//Gnurp...lite smått stressad

Kommer ni ihåg?

Titta vad jag hitta...

frida
Frida i hip hop-flätor under inkilningen 2005

frida martina
Frida & Martina knäckte allt motstånd under inkilning 2005

kirran
Kirran satt innan match med hårtorken i högsta hugg för att torka sina blöta knäskydd :)

hanna
Hanna med mål i sikte

jobb
Så här roligt var det att jobba i Zunda för några säsonger sedan. På bilden: Jojo, Carro, Tilda
 
båt
Från den gamla goda tiden, på väg till Åland...på bilden: Elin, Maja, Marre, Jag, Sala och Sara 

skylt
Vadå? (skylten vi inte riktigt såg under vår fotografering) (läs. vi ville inte se skylten)

//Gnurp

Dagens lista

Dagens roligaste: att Fia vann en sprillans ny mysdress genom att posa i vår Zundadress. Betyder inte det att hon måste klippa i sär sin nya mysdress i typ 20 lika stora delar eftersom Zundadressen är vår dress lika mkt som hennes ;)

Dagens reminder: hur skönt det är att promenera själv och få grubbla och tänka över allt och inget.

Dagens sjukstuga: Alla på jobbet förutom jag och min närmaste chef är sjuka och nu snackar vi dunderförkylda. Jag har nästan suttit med munskydd hela dagen.

Dagens humör: lite varierande...glad, trött och drömmande.

Dagens "jag ska": jag har en förmåga att vilja skjuta upp allt tråkigt på jobbet men idag gick det inte längre. Halva dagen har bestått av att göra saker som jag helst skulle vilja slippa.

Dagens Jippi: Ingen träning betyder att jag kanske kan få se ett avsnitt av "I huvudet på Gynning" den här säsongen...hey bättre ett avsnitt än inget.

Dagens skönaste: min lång promenad med musik i öronen.

image1157
Jag undrar vad tjejen hittar på ikväll...

//Garpen

Premiären får dröja

Idag var det ju tänkt att vi zessor skulle inta Bosön och få testa våra nya stegar men så blev det inte och stegpremiären får vänta. Jag är ju så stolt över min stege som familjen Grelsson snickrat ihop...snyggast i Sthlm helt klart!

Jag bytte alltså

repstege2  repstege1

mot...
 
image1156
Min soffa

Nja, riktigt så illa är det faktiskt inte, jag tog mig ut och promenerade en mil...svinkallt men som vanligt skönt efteråt. Idag slog det mig också hur skönt det är att promenera själv och tänka/grubbla lite på allt och inget.

//Gnurp...som idag grubblat för hela veckan

Är det här en Stadslagsuttagning?

Gårdagens träning i Råsta Park kändes som en stadslagsuttagning, allt som en stadslagsuttagning innehåller fanns på menyn igår. Det var iofs ett antal år sedan jag var på en uttagning men ingen glömmer väl känslan...

Först kommer man dit och några känner varandra sedan tidigare och skrattar och flamsar, medan andra sitter helt tysta och bara iakttar. Sedan är det dags för uppvärmning som någon har fått ansvar för och snack och skratt fortsätter. När det är dags att gå in på planen är man oftast så många att det som brukar vara normala övningar måste övergå till "jag behöver inte röra på mig så mycket"- övningar och chansen att se vem som gör bort sig ökar. Här kan man genast se vilka som håller måttet och vilka som viker ner sig.
När det äntligen är dags för "två mål" sätts man ihop med spelare man inte ens vet namnet på och har man koll på en person är det bara en bonus. Sedan händer ju det som inte får hända...någon glöms bort och får inte plats i någon av formationerna (igår var det min tur ;) )
Under spelet är det sedan hawaii på hög nivå, alla vill visa vad de kan så det blir soloride på soloride och matcherna slutar nästan alltid oavgjort. Sedan åker man hem och väntar och väntar på brevet som bekräftar glädjen eller sorgen.

Jag vet inte hur det var för er men jag grät av glädje varje gång...tack och lov!
(Edit: måste  nog tillägga att jag hade turen att få vara med 82:ornas stadslag också, så det blev fler SM än vad som egentligen var tänkt rent åldersmässigt.)

Ps. 1. Det var grymt skoj igår, oavsett om det var stadslagsuttagning eller inte.
2. Å Fia...glöm backplatsen, det är forward som gäller i fortsättningen...back to your roots ;)
3. Birney (läs. Börny) var gårdagens smeknamn, fast "tårtan" var inte så mkt sämre...fasiken jag tror nästan junisarna är en nivå bättre på smeknamn än A-laget :)

image1155

//Gnurp...bortglömd av Grabbarna grus :( (läs.hahaha...rätt åt dig!)

Zundadressen har gjort succé

Igår fick Jessie ta över tronen som veckans Zessa men håll i hatten...Fia har vunnit en ny mysdress från modeakuten.se tack vare vår snygga Zundadress (veckans zessadress) ...hahaha...GRATTIS tjejen!!!!

Jag var inne och surfade runt  lite och fick syn på fia i Zundadressen på modeakuten.se, trodde jag såg i syne först men inte det...

image1154
Fia i Zundadressen

Motiveringen av tävlingsledaren:
Jag anser inte att jag behöver en motivering till varför denna tjej behöver något bättre.. Det är solklart! man kan inte gå runt o se ut som vägarbetare ;o)

Vadå, klagar hon på Zundadressen eller? ;)

//Gnurp

På tal om hallar

Ikväll spelas ju TV-matchen på TV4 sport mellan AIK och Caperio Täby och självklart är det på vår träningstid så vi zessor får tillbringa kvällen i Råsta Park.

Det blir väl den vanliga menyn...

Förrätt: utvärderingen
Dryck: Uppvärmning runt spåret
Varmrätt: träning med några ny-gamla ansikten
Efterrätt: Kanske får lite "två-mål"

Just nu är jag faktiskt mätt men om ca 2 ½ timme är det nog annorlunda.

//Garpen

Avis x2

Jag pratade med mamma igår och trots att jag lämnade Thailand för bara 2.5 vecka sedan känns det som en evighet. Saken blev ju inte bättre av att mamma berättade att jacuzzin i "relaxrummet" nu var igång och att pappa och hon ska ta sig en tripp till Malaysia...usch va avis jag blir...jag vill också!


image1153


Sedan jag var där har det dessutom kommit upp gardiner, soffdelen ser annorlunda ut och känner jag min mamma rätt har säkert en hel del annat också flyttats hit och dit :)
Hur som helst är jag grymt nyfiken, både på relaxavdelningen men också på huset i övrigt...får nog be mumsen skicka lite bilder för att dämpa min nyfikenhet.

Men jag försöker se det hela lite positivt, förstå hur mycket skoj det kommer att bli nästa gång jag åker...

image1147
Så här såg det ut när vi precis hade flyttat in. Mamma och jag diskuterade möbleringen och det blev inte som på bilden....iaf inte när jag åkte därifrån ;)

//Gnurp...som redan längtar tillbaka

Vi var värda minst 1 poäng

Dagens match mot serieledarna Huddinge IK bjöd publiken på ett målkalas och spänning in i det sista. 19.44 in i sista perioden gör Huddinge 6-7. Jag hatar att förlora men jag hatar ännu mer att förlora när det avgörs precis i slutsekunderna. Idag var Huddinge inte värda 3 poäng, vi borde iaf ha fått ett poäng...

De första 10 minutrarna i matchen fanns det bara ett lag på banan och vi sprang och pressade sönder det lilla spel som Huddinge försökte sig på. Huddinge kom sedan tillbaka och ledde 2 ggr om i matchen. Vi gör nog vår bästa match för säsongen och det var verkligen skoj att lira idag. Bortsett från förlusten tycker jag att vi ska vara nöjda, det svider att förlora och det känns som salt i ett öppet sår när man förlorar i slutsekunderna. Åhhhh vad jag hatar att förlora!

Dagens hopprepslista...

image1002
Går till...alla olika Zundaskyttar.
Idag gjorde alla sitt yttersta och drog sitt strå till stacken...en grym laginsats.

image1003
Går till...dagens domarpar
som gjorde en kanoninsats. Grabbarna tillät oss göra upp ute på banan och stundtals var det riktigt fysisk innebandy som lagen fick uppleva. Det är verkligen så mycket roligare att spela när båda lagen får ta i och det krävs kamp i varje byte.

image1001
Går till...lagets kämparinsats. I dag var jag en stolt zessa, stolt över att tillhöra Zunda. Det vi visade på planen idag är det Zunda som alla gillar att se, vi kämpar, sliter, peppar och framför allt...vi har grymt skoj ute på planen!

Cred till mig själv...Min insats idag var som natt och dag jämfört med Bajenmatchen. Idag var det grymt skoj att spela och jag lyckades väl med ett och annat. Har inte så mycket att säga...tog något skott, gjorde någon brytning...minns faktiskt inte så mycket men är helt klart nöjd med min egen insats.

Hur pinsam får man bli?
Vad tjänar man på att håna tränaren i motståndarlaget när sitt eget lag gör mål...? Mår man så dåligt att man måste bekräfta sig själv genom att trycka ner någon annan kanske man borde tänka om och lägga ner tränarkarriären. Är det kanske pressen som börjar smyga sig på...vad vet jag, hur som helst tycker jag det är pinsamt att se.  

Personligen tycker jag att Huddinge IK är det bästa laget i div 1 Östra denna säsong. Men de är absolut inte omöjliga att besegra, det visar vi i både den första matchen (8-6) men framförallt i dagens match (6-7). Ska något lag vinna serien och kvala upp till elitserien så är det Huddinge IK. 


//Garpen


Dags för Zundarim

Under första säsongen jag gjorde i Zundatröjan som senior hade vi en fantastisk avslutning, det bjöds på överraskning efter överraskning. Jag hade satt ihop ett rim som jag läste upp och nedan kan du läsa vad som kom ur min mun. 

Zundaland
Året i Zunda är nu till ända,
Vem vet väl nu vad som ska hända.
Barmarken väntar där ute på oss,
men först efter festen här nu förståss!

Jag tänker blicka tillbaka en bit,
till dagen då Sala och jag kom hit.
Ni sitter här fina och njuter på festen
älskade vänner, zessor och resten.


Frågar man Fredrik änglar vi är,
något är fel med just det där.
Skenet bedrar, tro inget annat,
bilden av partygäng i minnet har stannat.

Fast visst har vi i Zunda gjort fina resultat,
Busiga och vilda är bara en massa prat.
Zessor vi är, har alltid ordning och reda,
"nu är jag full" hördes en fredag.

Som Garpen jag är, blir det en tokig saga,
blandat med minnen, kankse rätt vaga...
För ett år är länge & visst har vi känt
att stundom vi inte fattat...vad hänt?

Sagan började åren sen tre,
och hur var det nu, jovisst ska ni se,
Garpen och vänner råkade ut,
för massor av saker innan sagan tog slut.

Det samma gäller gänget av vänner hör,
dråpliga grejer, jag vet, jag var där!
I utvisningsbådet, bänkar där fanns,
& där satt Emma så snart hon fick chans.

Detta var tiden då laget vann som mest,
men förändringen blev stor, det blev mycket mer fest!
Bastun hos Jojo blev till ett dass
men hellre det än av pizza må kass.

Kanske jag borde, nu hålla igen,
& snacka istället om vad som hände sen.

Med öppna armar ni oss tog emot,
blev rörd och sköt som en idiot!
Dribblingar och skott vi alla fick lära,
Vissa blev bra andra blev kära.

Endre var laget vi alla ville åt,
de kom, segrade och vi slutade i gråt!
Torshälla fick smaka på hjärtat av stål
och visst njöt vi när Zunda gjorde mål.
Detta var serien som jämnast var, 
men Endre ville inte längre vara kvar.

Clara är tjejen som ler allt jämnt, 
& fnittrar fast ingen drog skämt.
Precis liksom Anneli på nyår hon kröp...
Jag vet inte säkert men jag tror de söp!

När jag drog till Dominikanska hände ju grejen, 
Vingen dök upp och tog den enda poängen.
Sala skrattar och ler lite grann, 
Är storyn om Zunda verkligen sann?

Zundaismen är svår att förstå, 
men Anna hon vet hur det kan gå.
En inkilning och Garpen trodde soffa var säng, 
Allt blev så fel som det bli i vårt gäng!

PÅ innebandy vi dock har koll, 
och arg in i Zundahjärta vi blir, när vi tar noll!
Garpen är tjejen som kommer dra till "The States"
Hoppas att trivas, kommer sakna er "mates".

Detta var sagan om året med er och trots att vissa slutar,
jag hoppas på fler.
Stort lycka till i framtiden tjejer, 
där ni är och finns, händer det grejer!
Ni kommer alla lyckas i livet, det känner jag på mig, 
det tar jag för givet!


/Zundazessa # 18227437-1019


 


Följ med in i min urklippspärm

Sedan jag var liten har jag sparat alla texter om mig själv och skapat en urklippspärm med artiklar, nomineringar och texter. När jag var mindre skrevs det en hel del i bland annat Expressen i samband med S:t Erikscupen men ju äldre jag blivit så har skrivandet avtagit...hmmm, har jag kanske blivit sämre eller bara mindre mediakåt...hahaha, som om jag någonsin varit det!

Här kommer ett litet smakprov från min pärm...

image1140
Pärmen

image1141
Ledorden som jag kanske borde ha läst förra helgen :)

image1142
Var ju Zundazessa under en säsong redan som junior

image1143
Artikeln

image1144
Snacka om att ha skydd på sig..."benvärmare" & knäskydd. I och med vinsten fick jag möta Anneli och hennes Väsby i finalen.

image1145
Jag & Farima var ett bra radarpar. Jag gjorde målen och Farima stoppade alla bollar.

image1146
Från USA-tiden, jag, Kacy och Denice fick utmärkelser för en bra säsong.

Lite av en egoride som man stundtals behöver...

//Gnurp

 

Min innebandykarriär började rätt tidigt

Hittade mitt gamla fotoalbum som jag bara var tvungen att bläddra igenom. Det är verkligen skoj att återuppleva gamla minnen genom att kolla igenom gamla album. Nu för tiden är det sällan iaf jag printar bilder så det känns nästan lite konstigt att titta igenom ett fotoalbum...känns lite ute liksom :)

Visste ni att jag var en zessa redan som liten...hihi!

image1139
Värsta modelejonet...rosa leggings och en söt rosa kofta...

& tydligen startade jag min innebandykarriär ute på gården, hade tom rött blad...precis som nu ;)

image1138
lite suddigt men man ser klart och tydligt det viktigaste...min röda klubba :)

//Garpen...zessa for life

Effektiva Garpen är tillbaka

Kom inte i säng förrän väldigt sent vilket gjorde att jag klev upp vid 11 och påbörjade min "att göra"-lista. Städning & matlagning har varit huvudtema för dagen.
image1137

Nu har halva dagen gått och det enda som återstår är att handla lite men jag funderar starkt på att skjuta upp det och ta tag i det imorgon...hmmm, får se hur det blir med den saken.

Nä, nu är det dags att gå ut och andas in lite frisk luft.

//Gnurp

Det blev inte som vi tänkt oss

Jag har precis kört hem Kirran från centrala Zundaland, blev rätt sent och trots det hann vi inte med det vi faktiskt hade tänkt att göra från början....nämligen att boka hotell till vår New York resa. Det ena efter det andra kom upp istället, precis som det brukar när jag och Kirran "hänger". Men jag kan lova att hotellet kommer vara bokat inom de närmaste dagarna annars är det piskan som måste fram...

image1136

Kirran och jag körde ungdomsstilen...tittade på Let´s dance och lekte med datorerna i reklampauserna, men trots det bokade vi inget hotell...illa illa :)

Vi fick oss också ett och annat skratt genom att titta på olika bloggar som var länkade från sida till sida och efter lite hjärngympa lyckades vi få ihop vilka bloggare som faktiskt var kompis med vem (det var rätt viktigt för att fatta vem transvestiten på bilden var ...hahaha)



Vi fick även läsa ett tips från coachen (inte våran coach alltså) till alla grabbar där ute: Innan du börjar masturbera kan du sätta dig på din hand i 10 minuter. Handen kommer domna och det kommer att kännas som om någon annan utför jobbet åt dig.

Enjoy..Och glöm inte levandeljusen, latexhandskarna och glidmedlet!
(hämtat från denna blogg)

Konstaterande...När Kirran kommer hem till mig är hon som hemma (vilket jag faktiskt tycker är helt rätt), hon hinner sprida ut sina saker över hela lägenheten, går på toa med öppen dörr, vet i vilken låda alla köksprylar ligger...ja, precis som när man är hemma. Kirran är alltid lika välkommen, my crib is your crib!

hj
Jag & Kirran (aka. Ready)

That´s all for now!

//Gnurp

Huddinge IK har ordet

Saxat från Huddinge IKs hemsida...

Då var det dags för match igen. Vi åker till Solnahallen på söndag för att möta Råsunda på det förrädiska parkettgolvet. Det som dock är än mer oroande är förkylningsläget i laget. Veckan har varit en enda sjukstuga. När serien är så tight som den är har inget lag råd med bortfall av spelare. Annars har det sett bra ut under den senaste tiden med den roliga toppmatchen mot Täby förra veckan som extra krydda. Tjejerna angav dessutom att det efter den matchen var litet svårt att tända till mot Huddinge IBS. Jag tror inte det blir några problem att tända till mot Råsunda på söndag. I en sådan match måste alla vara hundra annars kommer det att gå ännu fortare på golvet för motståndarna.

Det som talar för Huddinge i helgen är det lilla psykologiska övertaget vi har på tre raka segrar mot Råsunda. Förra säsongen vann HIK med 9-3 på bortaplan och under denna säsong har vi 8-6 hemma i serien och 7-3 hemma i DM. Dom två senare matcherna var av helt olika karaktär. Den första var stenhård och lyckan stod då på HIK:s sida. I den andra matchen var HIK numret större. En annan sak som talar för HIK är att vi måste vinna för att hålla Bajen och Sten Sture på behörigt avstånd. Råsunda är litet mer i ingenmansland (eller ingenkvinnsland). Teoretiskt har Råsunda chansen till serieseger kvar, men då ska övriga resultat under lång tid gå deras väg. Jag hoppas främst att vi och motståndarna kan ställa upp med bästa lag och att det avgörs med detta som utgångspunkt.

Japp, på söndag smäller det...hihihi!

matchbild
Bilden är "snodd" från Zundas # 82
//Garpen

Catering nästa????

Idag fick jag faktiskt en förfrågan av killarna på jobbet om jag inte ville tjäna en extra slant. "- Jaha och vad hade ni tänkt er?" sa jag med ett leende på läpparna. Till svar fick jag förfrågan om inte jag kunde börja laga den matlåda jag gör till mig själv i flera lådor, dvs. göra mat åt grabbarna också.

De är alltså avis på mina matlådor...hahaha, eller bara bekväma. Vad säger ni, ska jag ta tillfället i akt?

image1133
Skulle jag börja göra som grabbarna vill skulle det nog se ut som ovan...A big NO NO!

//Garpen

Norska i mun på varandra= kaos

Jag började dagen med att hålla föredrag för 2 st norrmän, det gick väl bra till en början innan de två började ställa en massa frågor i mun på varandra och jag tappade bort mig totalt i allt snack....haha! Riktigt "djup" norska är inte det lättaste att förstå i vanliga fall och speciellt inte när två norrmän pratar i mun på varandra :)

Under de säsonger jag gjorde i Balrogtröjan hade vi tre eller fyra norskor och alla pratade olika typer av norska (olika dialekter) och jag kan lova att ibörjan var det verkligen kaos i mitt huvud. Men det är bara att konstatera, norska är ett av de roligaste språken!

image1132

//Gnurp

"Asti-klubben" växer

Idag kommer "Asti-klubben" få en ny medlem...han vet bara inte om det än...hihihi!

//Gnurp

Huvudet spelade mig ett spratt

I natt var det en sådan där konstig rytm igen...jag somnade runt 23.15 och vaknade alldeles kallsvettig klockan 00.06 och på något konstigt sätt spelade mitt huvud mig ett spratt och fick siffrorna på väckarklockan att bli 06.00 och jag trodde det var dags att kliva upp...helt sjukt!

Nästa gång jag vaknade var klockan 04.28, även denna gång alldeles kallsvettig...jag har nu efteråt funderat på om jag drömde något konstigt, men inte vad jag kan komma på. Hur som helst önskar jag mig själv lite bättre sömn framöver...är det för mycket begärt?

//Gnurp

Jag och döda djur

Jag vet inte vad det är med mig när det kommer till döda djur. På senaste tiden har det varit allt för många i syne, först den döda hunden i Thailand (vilket egentligen inte är ovanligt, tråkigt nog) och sedan imorse på väg till jobbet. Återigen höll jag på att kliva på djuret...denna gång en fet, äcklig råtta och då snackar vi 30 cm storlek, fy fasiken va stor den var. Någon hade mer eller mindre avrättat råttan som låg som på film, med en blodpöl ovanför huvudet...usch!

Nää, nu får det vara slut på döda djur!

//Garpen

Det perfekta målet

Våra tränare vet exakt hur man får oss zessor i gungning och hur man på bästa sätt plockar fram våra fightingfaces...smålagsspel är receptet. Jag behöver inte säga mer för när det är smålagsturnering är det fight på hög nivå...alla medel är tillåtna...nästan iaf. Idag vann laget som slog mest...haha (jag är verkligen ingen dålig förlorare ;) ) men det var grymt skoj att lira och det blev en hel del snygga mål, tom perfekta mål.

Efter träningen var vi tvugna att bli vänner igen så vi gick och åt middag tillsammans...det perfekta målet...maten försvann nästan lika snabbt som vi hann att sätta oss...å grymt gott var det också.

Nu är det bara att börja ladda inför helgens drabbning...på med fightingfacet och sedan är det upp till var och en om det blir skumpa eller vatten...

ps. Lycka till på stadslagsuttagningen ni som ska dit!

//Gnurp

Träning och lagmiddag

Sitter och väntar på Jempa som ska plocka upp mig på vägen till Solnahallen. Sista träningen inför helgens match mot serieledarna Huddinge IK...blir full fart skulle jag tro. Efter träningen är det lagmiddag a lá Zunda och nu snackar vi värsta Nobelmiddagen...hahaha....mätta kommer vi bli iaf.

Tjing så länge!

//Garpen


Väntar med spänning

Jag var ju i Täby förra helgen och träffade gamla vänner, en del ny-gamla och några helt nya. Det togs ca 200 bilder (inte från min kamera) så nu väntar jag med spänning...

En bild har jag iaf lyckats få tag på...

Lena & jag
jag
Bilden togs tydligen i kön in till Bruket...har jag inget minne av...

//Garpen

Leverfläckarna måste veck

Jag måste ta tag i mina leverfläckar...de måste bort. Har tänkt på gå och visa upp dem i evigheter men inte tagit tag i saken. Men mitt snack med Frida precis innan Thailand fick mig att inse att det verkligen är dags nu...

Är det någon som har koll på var man kan visa upp fläckarna och ta bort de?

image1129
Bild från Aftonbladet

//Gnurp

Lite finare...lite bättre

Rubriken är väl egentligen en liten slogan för Täbyborna (säger väl en hel del...hihi)...men men, jag har väl rätt att låna den...är ju trots allt uppvuxen i Täby och har spenderat  20 av mina snart 25 år där.


Nu till saken... jag tänkte rubriken passade eftersom jag låg i sängen och sov vid 21.15 igår, var helt färdig. Idag känner jag mig lite finare, lite bättre, så med andra ord, sömn kan göra underverk...iaf för mig!


Vaknade vid 04.15 och insåg att jag kunde sova hela 1 h 45 minuter till innan det var dags att traska till jobbet. Jag behövde inte ens snooza, vilket bara i sig är en bedrift. Var på jobbet vid 07.15 så nu strax innan 10 känns det som att jag varit här i en evighet.


Är det inte lunch snart???

//Garpen...hungrig som *pip*!


Omröstning

Jag är lite intresserad av att veta hur människor där ute tror att det kommer att gå för oss zessor i helgens match mot serieledarna Huddinge IK och har därför skapat en liten omröstning här i bloggen.

Så se till att rösta!


 

image1128

//Gnurp

Varför är jag så trött hela tiden?

Jag fattar inte varför jag är så himla trött hela tiden. Jag trodde min utlandsresa skulle ge mig lite extra energi och ladda mina batterier...visst, det har den väl gjort till viss del men det känns nästan som att batteriet börjar laddas ur igen. Det är nästan som att den ena aktiviteten tar död på den andra och allt slutar i en ond cirkel. Jobbet tar sin energi vilket gör att jag är helt slut inför våra sena träningar. Sedan tar träningarna ytterligare energi (träning + den sena tiden) som gör att jag sover alldeles för lite och jobbet blir lidande.

Jag måste få stopp på cirkeln!

image1127

//Gnurp...som vill sova...NU!

Ibland blir det för mycket...även för mig...

Idag har jag suttit och planerat större delen av dagen, kampanj hit och kampanj dit, kändes som att det aldrig skulle ta slut. Sedan att jag varit sjukt trött hela dagen gör ju inte saken bättre. Ibland blir det bara för mycket....även för mig och jag som gillar att planera!

//Garpen


Djävulen segrade

Minidjävulen segrade imorse och tog över min kropp...

image1126
//Garpen

Mycket att bevisa för mig själv

Ikväll är det dags för utvärdering av Bajen-matchen samt träning. Efter helgens prestation har jag en hel del att bevisa för mig själv. För spelet jag presterade i helgen är inte i närheten av godkänt i mina egna ögon.


Nej, nu är det dags att se framåt och faktiskt bevisa för mig själv att de inte bara går att drömma om framgång, jag måste jobba för den också...träning för träning, match för match, byte efter byte, passning efter passning.

//Gnurp 


Champagne i mängder

Idag har det blivit champagne i mängder. Vi har haft massor av framgångar att fira på jobbet...
Jag "klagar" inte...än iaf....men det kommer väl när jag inser att firandet innebär ännu mer jobb för mig :(


Men att förgylla dagarna med Champagne är ju inte helt fel...


image1124

//Garpen...smålullig...närå, inte en chans!

She better be good!

Idag släpptes biljetterna till Rihannas konsert på Hovet i mars och givetvis har jag och Kirran biljetter till konserten. Men skit vad det har blivit dyrt att gå på konsert, hela 450 kr var har vi fått håva fram... jag säger bara...she better be good!

image1122

image1123

//Gnurp


Uppe med tuppen

Jag hade sjukt svårt att somna igår kväll och med tanke på att jag ställt väckarklockan på 06.00 trodde jag aldrig att jag skulle ta mig upp. Men 06.20 var jag utanför dörren och påbörjade min morgonpromenad till jobbet. Det är helt enkelt dags att go back to basic...


Jag har bara haft ursäkter till att inte promenera till jobbet, visst det tar ca 50 minuter men känslan efteråt väger upp 10 gånger om. Det är som att det sitter en minidjävul på min ena axel som gör allt för att jag ska ligga kvar i sängen och sova och en "tjatande morsa" på andra axeln som försöker visa vägen.


I ena örat hör jag;


- Det är kallt
- Det är mörkt
- Du är för trött
- Du måste ha med dig så mycket kläder till och från jobbet

I andra örat tjatar "positiva morsan" som aldrig ser några problem alls;

- Det är kallt (Garpen, hört talas om underställ kanske)

- Det är mörkt (Är du mörkrädd eller? Skaffa en pannlampa då om det är så besvärligt)

- Du är för trött (Gå och lägg dig istället för att titta på alla dumma serier på TV)

Du måste ha med dig så mycket kläder till och från jobbet (Åhh att packa innebandyväskan går bra minsann, kom igen nu!)


Ja, nu är iaf dag 1 avklarad, nu återstår det att se om jag orkar upp imorgon med eller om minidjävulen tar över kroppen..


//Gnurp...som är back to basic


En tuff vecka väntar

Jag fattar inte att helgerna alltid går så himla snabbt, jag hinner knappt slappna av förrän det är dags att drå upp tempot igen. Den här veckan är starten på en hektisk period framöver men jag har lovat mig själv att inte jobba mer än jag behöver så nu är det upp till bevis.

//Gnurp


Bekvämare hund får man leta efter

Man kan säga att Lucas (Lenas hund) inte gav oss många alternativ att sitta på...han mer eller mindre snodde våra platser i soffan...blev varsin fotölj istället, snacka om bekväm hund.

image1120

image1121

//Gnurp

Alltid lika skojigt

Kirran ringde mig igår runt midnatt och pratade lite och imorse när jag vaknade upptäckte jag ett röstmeddelande från Elin. Jag får alltid ett leende på läpparna när jag hör zessornas röster mellan 00.00 och 05.30, sorry att jag inte svarade men till mitt försvar så låg jag faktiskt och sov! 

Btw. Jullan & Laura hälsade till alla i laget
 
//Garpen

Märklig känsla


Igår under min vistelse i Täby blev jag kallad för Garpen av människor som jag inte ens känner...märklig känsla. Jag presenterar mig alltid som Susan, vilket även det känns konstigt ibland. Det märkliga men ändå lite roliga är att vänner jag haft i över 15 år som aldrig kallat mig annat än Susan har börjat säga Garpen.

Som sagt...Garpen i ur och skur!

//Gnurp

Stress, byte av bussnummer, Singstar & Laura och co

Efter matchen igår åkte jag hem och skulle fixa ordning mig för att spendera kvällen i Täby. Jag var stressad, förbannad och irriterad på min egen insats och skulle samtidigt fixa ordning mig...ingen bra kombination kan jag lova. Hur som helst kom jag till slut iväg till Täby, typ 2 timmar senare än vad som var tänkt. Det enda som bekymmrade mig var att jag bara fått i mig en banan och en ostskiva...ja förklaringen till ostskivan var att brödet var slut och ostskivan låg så bra till hands i kylen.

Jag åkte hem till Leniz och lämnade min "väska" utanför hennes dörr eftersom ingen var hemma sedan påbörjade jag min promenad till busshållsplatsen. Till min stora förvåning har Täbys bussar fått andra nummer än vad jag är van vid. Jag fattar ingenting, varför byta bussnummer nu liksom, det har ju fungerat alla tidigare år utan problem. Jag var iaf glad över att busshållsplatserna var kvar där de brukar. Kändes faktiskt lite konstigt att åka med bussen som jag suttit på hela min uppväxt, var lite som att komma tillbaka till barndomen.

Väl hemma hos Maria visade det sig att jag kände fler människor än vad jag hade trott innan jag kom dit. Vi hade grymt skoj och kvällen slutade hemma hos Maria med att jag satt ner i soffan med mikrofonen i högsta hugg och sköng gamla 80-tals låtar jag knappt hört förr...kanske inte det ultimata, men skoj var det iaf.

Vi fortsatte till Bruket och när jag kom ut från toaletten möttes jag av ett välbekant ansikte. Det var vår fd zessa Laura som blivit brunett och allt. Efter ett stort kramkalas blev jag uppdaterad och märkte att typ hela Täbys damlag befann sig i samma lokal. De hade precis torskat mot Balrog men gjort en riktigt bra match, de var så nära men ändå så långt ifrån som Sanna Rådström så fint uttryckte sig.

Kvällen slutade med mat på Orienten och sedan en låååång promenad tillbaka till Leniz hus och jag kan lova att Leniz pratade konstant hela vägen tillbaka, vid ett läge sa hon tom..."-oj då, jag har verkligen snackat hela vägen hem och du bara går tyst och lyssnar så snällt". Vad ska jag säga...känner igen den situationen om jag säger så.

Tack för en grym kväll Leniz, Maria & co!

//Gnurp

Vad höll jag på med?

Gårdagens match mot Bajen var ingen höjdare, iaf inte från min sida. Jag kan så här efteråt undra vad jag höll på med...varför sköt jag inte där jag alltid brukar ta skott?
Jag var riktigt dålig igår, nu kanske jag är självkritisk men jag är inte alls nöjd med min insats. Visst, jag gjorde några bra brytningar men skärpan i avsluten och i de avgörande lägena fanns inte där igår. Nu blir det till att nöta skott och avslut för min del...i massor. Jag måste dessutom bli lite mer självisk, för hur svårt är det att ta ett skott?

Resultatet: torsk 3-2

Hopprepslistan för matchen...

image999
Går till domarna...det var roligt att Carro och Jennie äntligen dömde en av våra seriematcher. Måste säga att vi sällan fått så många avblåsningar med oss förrut, vi brukar vara förföljda av "negativa" avblåsningar men inte igår...men inte fasiken hjälpte det :(

image1118
Går till Kirran som kommer in efter första perioden och gör det hon ska, dvs. mål på vanligt "Kirran vis"...sluta tänk tjejen och gör det du kan bäst...

image1119
Går till laget...jag är stolt över att vi ALDRIG ger upp oavsett resultat. Tråkigt bara att vi inte kommer upp i vår vanliga standard. Nu är det bara till att jobba ännu hårdare!!!!

Cred till mig själv: Blir inget sånt efter gårdagen utan allt jag har och säga har jag skrivit längst upp i inlägget...

//Gnurp
 

Bröst och urringningar

Imorse när jag kom till jobbet hade jag fått min nya dator och vilken dator sen då. Det var speed-i-gonzales i den burken kan jag lova, så nu kommer jag vara mer effektiv än någonsin.

Innan lunchen skickade en av grabbarna över en artikel från DN där en kvinnlig expert påstod att tjejer har urringning för att kyla ner brösten....hmmm...säkert! Kan ju tilläggas att det fanns ett antal killar som kommenterat inlägget och roliga sådana. Killarna på jobbet ville ha min kvinnliga syn på saken så dagen har handlat till stora delar om bröst och urringningar.

image1117

//Gnurp

Så långt ifrån jag som person...

I dag fick jag min julklapp från jobbet, ett presentkort på en butik i Östermalms saluhall. Det måste verkligen vara så långt ifrån jag som person som det går, men jag är glad iaf...

image1116

//Gnurp

GPS körning

Idag var jag ute och härjade i Järna och jag kan lova att jag aldrig hade hittat utan GPS:en. Det var faktiskt första gången jag såg en GPS fungera och teknikprylsnörd som jag är hade jag skitskoj åt GPS:en. Jag skulle hade bytt röst på damen som snackade, hon lät lite för datoriserad för min smak.

Nu kan jag förstå att GPS:en var årets julklapp...eller var det redan förra året kanske...minns inte ens men skojiga är dem iaf.

image1115

Notera att vi kör på fel sida av vägen...eller så är det bara jag som inte kan hantera min mobil :)

//Garpen

Blir mina gamla hemtrakter på lördag kväll

Oj, nu har jag redan fått förslag om att plåta Fias nakenbilder...haha, har inte du tillräckligt med nakenbilder Fia? ;)

Däremot tycker jag att vi ska ta en före och efter bild inför din nya tävling...kan vara skoj att ha bevis på utvecklingen sedan när tävlingen är över.


Jag är ju en planerare, gillar att ha kontroll och veta vad som händer och är på gång. Men jag har tänkt bli lite mer spontan under 2008, inte ha kontroll över allt utan låta saker och ting hända om det händer liksom. Jag har redan tjuvstartat, tackade spontant ja till att hänga i mina gamla hemtrakter (Täby) på lördag kväll och träffa lite nytt folk...och lite gammalt :)

Men först ska jag inkassera 3 friska poäng...

//Garpen


Precis tillbaka och drömmer mig bort igen

Jag har ju nästan precis kommit tillbaka från Thailand och längtar redan till nästa resa....å det dröjer inte alltför länge innan jag tar mig en trip igen. Jag kommer ha samma sällskap som sist...gick ju bra så varför byta :)
I slutet av april drar jag och Kirran till New York för att shoppa, kolla på diverse turistattraktioner, äta "riktiga" burgare och testa på nattlivet. Det ska verkligen bli superskoj och jag har ju fördelen att jag redan varit där en gång så jag har inte samma begär att se saker som Kirran. Men vi ska nog lyckas ta oss runt och se allt som går att se under de dagar vi är där.

Jag fick ju paket på posten i förrgår och i ena paketet fanns en sak som garanterat kommer följa med oss till New York. Min nya kamera...

image1112

image1113
En Nikon D40X...hur bra som helst

Å så min nya fön...
image1114
Det var premiär tidigare idag och vilken volym jag fick...riktigt nice!

//Gnurp


Plipp och Plupp på resande fot

Jaha, då var det dags att säga hejdå till Plipp och Plupp för ett tag framöver iaf. Zessorna drar till Alperna för att åka skidor men är tillbaka lagom till nästa säsong. Jag måste säga att jag är mäkta imponerad av tjejerna och ser fram emot att se dem under nästan säsong med en hel försäsong som grund...kan bli hur bra som helst.

Ha det bäst tjejer och lycka till på den låååånga bussresan!

//Garpen

Genrepet avklarat inför helgen

Jaha, då var genrepet inför Bajen-match över och det gick riktigt bra bortsett från en punkt...mina tekningar mot Anneli. Jag skyller på att hon fuskade och känner till mina knep...vet inte om hon riktigt håller med...hon lär ju påstå att det var rutin ;)

Hur som helst ska det bli grymt skoj att inta golvet i Eriksdalshallen och få möta Bajen igen...känn som evigheter sedan sist. Jag hoppas vi har Carro och jennie som domare för då kan det bli en grym match....time will tell...eller så kan jag ju gå in på innebandy.se och titta efter men vem orkar det liksom.

image1111

//Gnurp 

Förmiddagsstrul

Hela förmiddagen har varit rätt komisk egentligen. Allt jag har haft att göra på min "att göra"-lista har skapat problem av olika anledningar. Jag har fått order om att skjuta upp mina saker och visst det går väl bra, men förstå vad jag kommer att ha och göra längre fram. Blir väl till att tjuvstarta med annat antar jag för att "överleva" längre fram...


Efter månader med strul med min jobbdator ska jag snart få bekanta mig med den nya. Jag ser framför mig hur alla suckar, skrik & vredesutbrott kommer försvinna och visslande kvitter kommer höras på kontoret framöver...


Nä, nu ska jag trycka i mig min matlåda (pasta med en laxbit...mumsfillibabba!) och få fart på allt elände...


//Gnurp  


Vilket j-la snack

Händelse 1:
Två av grabbarna på jobbet har haft en väldigt underhållande eftermiddag här på kontoret. De slår vad om de mesta och för en stund sedan låg den ena killen på golvet och gjorde 20 "riktiga" armhävningar (rolig syn kan jag lova). Vadet gällde just om han pallade 20 armhävningar och visst klarade han det till slut men jag kan lova att han såg ut som en röd tomat i ansiktet när han var klar. Som pris vann han en lunchkupong.

Händelse 2:
Kille X frågade kille Y om han skulle med på spinning imorrn på SATS Täby. Kille Y säger då att han inte pallar men att om det skulle sitta "tighta ases" i "stringisar" med schyssta "sillisar" framför honom så kanske han kunde offra sig. Kille X garvade lite och kunde försäkra kille Y om att det vanligtvis finns en hel del snygga tjejer på plats. Om grabbarna kommer till skott eller inte får väl morgondagen visa.

//Garpen...som underhålls dagarna långa av dessa två herrar


Underliga vanor på jobbet

Jag fortsätter trenden med att berätta saker om mina arbetskamrater. Den här gången handlar det om en av översättarna som dricker kopiösa mängder Coca Cola light dagligen. Nu snackar vi inte 50 cl varje dag utan snarare 2 liter.


Jag trodde jag såg i syne när jag klev in på hennes kontor...


image1110
Som sagt kopiösa mängder Coca Cola Light..

//Gnurp


Min egen lilla julafton

Igår kom mina egna julklappar (julklappar jag köpt till mig själv) på posten så ikväll blir det till att öppna, titta, läsa, klämma, prova, trycka, koppla in, styla och njuta...
image1109
 //Garpen

En show i irritation

Har en arbetskamrat som just nu håller på att försöka sluta snusa. Han har idag klarat sig i 8 dagar och tiden från i måndags fram till idag har varit intressant att följa...

- Han svär typ en gång var 10:e minut
- Är rastlös utan dess like (har tom lånat mina jongleringsbollar som jag har på kontoret)
- Han småäter hela tiden (har slängt i sig 5 stora ploppkakor på 3 dagar)
- Får utbrott på sin dator i mellan de gånger han inte svär
- Säger att han är sugen på snus en gång i timmen
- Stoppar in allt möjligt under läppen för att få tillbaka "snus-känslan"
- Dricker kopiösa mängder kaffe jämfört med innan

Är det verkligen så svårt att sluta snusa?

image1108

En sak är iaf säker...jag skulle inte vilja se "Härskaren" försöka sluta snusa...förstå hur träningarna skulle se ut då!

//Gnurp...som njuter av underhållningen

En genomkörare på tisdagskvällen

Dagens träningsmatch är till ända och matchen slutade någonting i stil med 7-1. Det var väl en ok genomkörare inför helgen och för min egen del resulterade matchen i 2 ass, en stolpträff och 2 missade målchanser. Vad ska man säga...det är på lördag det gäller och fram till dess har både jag och laget tid att ladda, finjustera och äta taggtråd.

Kirrans tårar betydde nog lika mycket för henne som för mig och Wester...

//Gnurp

Äntligen lite god sömn

I natt sov jag som en stock för första gången sedan jag kom hem, helt underbart. Det enda som oroade mig var att jag frös som bara den efter träningen och fram till att jag skulle somna. Om det var för att jag tog i under träningen eller rent av för att jag är på väg att bli sjuk vet jag inte. Men jag lyckades somna och sov bra iaf och det är det som är huvudsaken.

I kväll är det fight, ett litet genrep... så nu är det bara att ladda med lite energi och låta kroppen vila fram till tekning.

//Gnurp

Generationsväxling i Zundaland

Under dagens träning uppstod följande konversation:

Tikka till Hedlund...vilken sida ska jag ta?

Hedlund...du kan ta höger.

Tikka ser då fundersam ut

Hedlund...höger, den sida och hand du hälsar med

Tikka...jag är lite yngre och vi hälsar inte på det sättet

Min fråga är då...hur hälsar man i den yngre generationen?

Ps. Hedlund, du är inte så gammal som du tror ;)

//Gnurp

Kontroll och smärta

Jaha, då var jobbdagen över och det gick ju inte smärtfritt direkt. Dagens slutade med en datorkrasch vilket medför att jag med största sannolikhet måste göra allt jag gjorde idag en gång till imorrn...skojigt värre...håller verkligen tummarna på att allt löser sig så att jag slipper.

Jag upptäckte idag att jag hatar att inte ha kontroll på vad som händer, vilka projekt som är på gång etc. Allt blir så mycket lättare när jag vet och kan planera men just nu poppar det upp överraskningar hela tiden...inte min melodi alls men som alltid är det bara att bita i det sura äpplet och göra sitt bästa.

Snart är det dags att börja värma upp...ja, för med min träningsvärk är jag glad om jag kan ta mig upp ur soffan och till träningen.

//Gnurp...som går som en gammal kärring just nu

 

Snoozkungen var duktigt i morse

Imorse snoozade jag inte en endaste gång, det ni...händer inte varje dag. Kan ju bero på att jag fortfarande inte känner mig helt återställd från jetlagen. Det är egentligen helt sjukt, jag brukar aldrig känna mig så här efter en resa. Jag har verkligen sovit jättedåligt sedan jag kom hem, haft mardrömmar, vaknat utan anledning osv.


//Gnurp som önskar sig en hel natts sömn


Första dagen på jobbet + sjuk träningsvärk

Nu har jag lunch och jag är redan slut i huvudet, dessutom har jag träningsvärk i låren och rumpan vilket gör att jag gärna inte tar mig upp ur stolen mer än jag måste. Det är nästan lite "jag-kan-inte-gå-på-toa" träningsvärk faktiskt...måste ha varit störtloppsställningen och utfallsstegen med hopp för jag brukar inte få träningsvärk av denna kaliber så här dags under säsongen...hihi men det är skönt och vet att man lever.


Mitt skrivbord såg ut som ett bombnedslag när jag kom imorse...inte alls som jag lämnade det när jag gick på semester. Borde jag vara förvånad? Nej, inte om jag känner mina arbetskamrater rätt...så min första timme bestod utav städning för att få ordning på allt.


Ps. Jag hade glömt koden till larmet imorse och självklart var jag först på plats så det var bara att invänta person nummer två. Nu har jag dock skrivit upp numret så allt är i sin ordning igen.


//Gnurp ...som verkligen varit på semester


Imorgon är det dags att bli kontorsråtta igen

Imorgon är det dags att komma tillbaka till verkligheten ordentligt och gå till jobbet. Det är med blandade känslor, det var riktigt skönt att vara ledig men samtidigt behöver jag jobba för att komma tillbaka till vardagen igen. Vi får väl se hur jag mår när jag kommer hem imorgon...min gissning...trött i skallen efter all ny information och uppdatering sedan jag åkte på semester.

Ett stort lycka till till de zessor som börjar nytt jobb imorgon!

//Gnurp

En "tuff" träningsdag

Idag var det den första gemensamma träningen efter julen och det var en del morgontrötta zessor som väntade på att dörren till hallen skulle öppnas. Väl ombytta satte Svennar igång oss, det var full fart från första steget och som vi fick kämpa. Imorgon kommer iaf jag ha "trötta" ben för idag fick vi verkligen jobba med hela kroppen. Det testades en hel del också och alla var grymma, riktigt skoj att se.

Nu väntar en veckas fokusering och matchning inför årets första seriematch.

//Gnurp...trött i kroppen men glad att allt nu äntligen är igång igen

Haha...Olga, Svetlana & co upprör utomstående

Igår var jag på middag hos familjen Winnerstam och det blev update från Thailand och lite julsnack. Jag fick min julklapp som bestod av duschkräm+en kräm för kroppen, liknande bodybutter och en orgasmatron mini.
Ja, ni kanske undrar var det sista var och det gjorde jag också innan jag öppnade förpackningen. En orgasmatron är en massagesak för huvudet eller hårbotten, man får sjuka rysningar, måste testas...asgrym!

image1107
En orgasmatron

Under en av diskussionerna fick jag veta följande...

- Att jag har nya läsare som är mina kompisars kompisar...hmmm, är det verkligen skoj att följa oss zessor och läsa om allt skoj vi hittar på som utomstående?...tydligen...så jag kan inget annat än att säga välkomna och ett speciellt välkomnande ger jag Maria...hihi skoj att du hittat hit!  

- Att utomstådende undrar hur vi kan behandla våra extra keeprar Olga & Svetlana som vi gör...ja, skulle ni se dem skulle ni förstå...haha, kan ju säga så mycket som att de inte är människor om ni mår bättre utav det. 

Interna skämt är ju interna av en anledning men jag är aldrig sen med att förklara mina inlägg så fråga om ni vill veta något.

//Garpen

Nattens tänk

"-Dröm inte om framgång-
arbeta för den!"


Jag och alla pensionärer

Jag vet att jag fortfarande har en bit av jetlagen kvar i kroppen när jag vaknar automatiskt klockan 08.00 på en lördag, för det händer verkligen inte i vanliga fall.

Jag har ju haft svårt att göra mer än en sak per dag sedan jag kom hem och idag tänkte jag vara lite mer kreativ och effektiv. Så vid 10.00 stod jag tillsammans med alla pensionärer utanför ingången till Centrum och påbörjade en dag med lite shopping. Det blev ett par vårskor, busskort och en uppsättning med köksredskap och inte det jag egentligen kom dit för...en hårtork.

skor
Skorna, hur sköna som helst

kök
Perfekt för köket

Nu är det dags för lite matlagning och ännu ett par matlådor till frysen...

//Gnurp

Är det tomt så är det

Innan jag åkte iväg till Thailand såg jag till att tömma kyl och frys och inte handla hem något. Idag var det dags att fylla på och som jag handlade, jag har gjort inköpslista och allt.

Jag mötte upp Kirran på Willys och vi båda tog varsin vagn och började handla, sedan såg jag Kirran en gång vid frysdisken och sedan inte förrän vid kassan.
När jag väl skulle betala insåg jag att jag aldrig tidigare handlat för så mycket pengar till mig själv men och andra sidan har jag verkligen köpt allt jag behöver för ett bra tag framöver. Om jag säger så mycket som att jag hade 3 st papperspåsar fyllda samt 2 st plastkassar så kanske ni förstår och Kirran var inte sämre hon.

Så nu blir det till att göra matlådor för ett tag framöver...

//Gnurp
 

Bättre sent än aldrig!

Spåkvinnan har sin spåkula, domaren har sin visselpipa och "härskaren"...ja vad har han?
Från och med idag...en egen importerad megafon att härska med i Zundaland och kanske även ute på ön. Nu kommer det bli pli på både Zessor och andra varelser... 

Mästerverket...

megafon
Svennar på ena sidan &... 

megafon2
härskaren på andra

image1104
Svennar in action med sin nya leksak

En försenad födelsedagspresent men bättre sent än aldrig!

//Gnurp


En genomkörare

Kvällens träningspass leddes av vår boxningslärare Rodney och han har bara ett sätt att träna...hårt och sedan ännu hårdare. Vi fick köra en rejäl genomkörare med fys, smidighet/styrkeövningar och sedan fick vi lite individuell coachning angående slag mm. Så nu kan vi göra upp på plan...haha eller på krogen...eller hur Fia! ;)

För mig personligen var det en rejäl genomkörare och med jetlagen i kroppen och 14 timmars resande kändes det kan jag lova. Så här efteråt är jag bara hungrig och helt slut så det blir en tidig kväll för min del...

//Gnurp

Thaitakt på allt just nu

Väskan ligger fortfarande på golvet halvfull och jag håller på att beta av min "att göra"-lista sakta men säkert. Snön ställde till det för mina planer jag spånade i natt under flygningen och lika bra det för det gör att jag kan spendera lite tid med Kirran imorrn och göra saker som måste göras och ändå umgås....inte för att vi har haft brist på den varan under den senaste månaden men desto mer och uppdatera ;)

Jag har pratat med både Jempa och kirran idag och båda svarade med ett "-Välkommen hem till Sverige!"...haha, jag undrar om fler skulle säga samma sak om jag fortsatte ringa upp folk.

Nä, nu ska jag fortsätta styra upp här hemma...det går i thaifart som sagt...mycket sakta!

Hörde att det ska boxas i kväll...skoj...hoppas bara jag kan hålla ögonen öppna så att inte det blir en blåtira första dagen på "jobbet".

//gnurp...lagom vimmelkantig 

Verkligheten kom som en köldchock

Nu är man tillbaka i verkligheten och har bytt sandstränder mot isbana och värme mot snö & kyla. Hade inte haft någonting emot att vara kvar någon vecka men någon gång måste vardagslivet ta fart igen. Jag har verkligen kommit in i lugnet och det lär ta ett tag innan saker & ting blir som vanligt igen.


Ikväll är det träning och det ska bli intressant och se om jag lyckas hålla mig vaken fram till dess, jetlagen lär ju göra sitt men om jag inte misstar mig så presterar jag bäst när jag är trött. 


Innan det är dags för träning har jag en massa saker på en lista som måste göras, bland annat;

-        Packa upp

-        tvätta

-        städa

-        handla

-        träffa brorsan och dela ut alla julklappar som mamma och pappa skickade med mig hem.  


//Gnurp

Skämtar dem eller?

Vi kollade runt för att se var vi kunde äta en trevlig nyårsmiddag och ett av stoppen gjorde vi vid Novotel, ett av de "fina" hotellen här i krokarna. De ville ha 3500 bath/person för en nyårsbuffé. Först trodde jag att de skämtade...700 spänn för lite käk, helt sjukt om du frågar mig.


På väg ifrån Novotel satt jag och funderade hur många middagar jag skulle kunna ha uppe hos Lampan för den peng hotellet ville ha. Jag kom fram till att jag skulle kunna äta middag i 5 veckor för samma summa...ähhh helt sjukt. Lever man thaistyle blir man lite snål till slut...


Btw. vi hamnade till slut vid Classic Forrest, hur nice som helst, bortsett från min flamberade efterrätt J


//Gnurp

Mobil-väckning på nyårsdagen

För första gången på 3 veckor vaknade jag till ljudet av en mobilsignal, jag reagerade knappt men letade febrilt efter mobilen när jag insåg att det faktiskt ringde. När jag svarade hörde jag Kirran i andra änden och lite senare även Elin.  Zessorna var ute och firade nyår och ville säga hej till pepparkakan. Vilken kanonstart på dagen!

//Gnurp


RSS 2.0