Nyårslöfte?

Jag vet inte om jag ska ha något nyårslöfte, brukar inte gå så bra. Mamma försökte muta mig för något år sedan och erbjöd mig en massa pengar om jag inte åt godis på ett år...ni kan ju tänka er hur det gick...käpp rätt åt skogen!

Igår hann jag fundera ett bra tag i solstolen på om jag skulle ha något nyårslöfte eller inte och imorse ställde jag mig faktiskt på vågen (vilket jag annars typ aldrig gör eftersom jag inte äger någon) och fick till min förvåning se att jag redan blivit av med nått kg under min Thailandsvistelse. Jag antar att min kropp mått bra här nere av att missa alla julfester, mat, dryck mm.
 
Men men...nyårslöfte eller inte...jag har ett par timmar till på mig att avgöra saken...

//Gnurp

Halvsäsongskrönika ur Garpens ögon

Nu är första halvan av säsongen gången och det närmar sig ett nytt år och nya matcher. Jag har satt ihop lite tankar och egna åsikter om serien, matcher, domare mm.


Första halvans roligaste match: Helt klart matchen borta mot Huddinge IK, trots förlusten. Matchen hade allt; två jämna lag, snygga mål, spänning, hårt (men inte fult, bortsett från Kirrans lilla besök på Huddingesjukhus) spel, hyffsat mycket folk och matchvinnare.


Riktigt tråkigt: Att Falu Ungdom använder sina elitseriespelare i flertalet matcher, känns inte riktigt som att "rätt" lag vinner varje match. Man kan ju fråga sig om det är för att hålla laget kvar i serien eller om Falun bara behöver "lufta" sin spelare. Fast det senare förslaget verkar rätt ologiskt när de spelat med både sin A-lagskapten och en av de spelare som ligger i toppen av den interna skytteligan i A-laget. Min åsikt...riktigt tråkigt!


Skönaste hallgolvet:
Sala silverstadens golv var gjort för mig, vilka skott man fick på. Ljuset är speciellt men man kom in i det fort och då känns plötsligt allt annat ljus skumt :)


Jag är förvånad... Vi har knappt haft fjolårets domar-par (Caroline och Jennie) i mer än 2 matcher tror jag, en stor skillnad från förra säsongen...lite tråkigt faktiskt för jag tycker dem är bra.


I like: det fysiska spelet som tillåts i de flesta matcherna. Det är mer slita och kämpa i år och nivån på spelet har höjts därför är det också roligare att spela matcher där domarna låter oss spelarna få göra upp på planen...keep up the good work! 

  

Precis som jag trodde: De 5 lag som ligger topp 5 i tabellen just nu, är precis de lag jag anade skulle befinna sig där och de är även de lag jag tror kommer att göra upp om segern.


Total glädje: Att mina vingar Wester & Anneli ligger med i toppen av den totala poängligan. Man bör notera att de flesta lagen har en spelare i toppen medan Zunda har två stycken, hör inte till vanligheterna. Jag tror att försäsongens träningar har gett resultat, det är inte bara Wester & Anneli som gör poäng utan många är med och producerar, en riktigt bra styrka vi har i år.


Segertåget: 6 raka segrar blev det sedan tog det stopp, lite synd faktiskt men det är bara att starta segertåget igen...tut, tut!


Efter varje torsdagsträning: "-Å händerna på täcket tjejer"


Skönaste segern: Varje år samma sak, bortamatchen mot Spiders...inte minst i år med flera gamla Spiderstjejer i laget. Jag njöt av varje sekund och tackar återigen Anneli för sin osjälviska spelstil.


Bästa division 1 serien? Jag vågar nästan, utan att ha kollat på en enda div1-match i någon av de andra tre serierna, påstå att division 1-Östra är den tuffaste. Inte nog med att serien har många spelare med elitseriemeriter, det kryllar av duktiga unga spelare. Spelmässigt går det snabbare än något av de tidigare åren jag spelat division 1och alla spelare känns bättre på alla sätt. Jag kanske har fel...men jag tror faktiskt inte det!

  

Halvårets "coach fight" (muntligt i press/hemsida): Svennar utalade sig innan Sala-matchen att Zunda är det bäst fysiskt tränade laget denna säsong i Östra-serien och som bevis hade han testresultaten av Zundazessorna från sommaren fram till matchen. Salas tränare förstod inte hus Svennar kunde uttala sig om en sådan sak, hur fasiken visste han vad Sala-spelarna gjort för resultat....ja du Svennar, hur visste du det?

Kan ju tilläggas att vi vann matchen med 3-2 efter att Sala inte orkat 60 låååånga minuter.

  

Hur är det möjligt? Varje säsong är det något som sker i matcherna., kan vara att vi släpper in mål vid frislag hela tiden, alltid ligger under efter första perioden, alltid lyckas vända stora siffror och vinna matcherna. I år har vi i nästan varje match släppt in ett mål inom loppet av 2 minuter...pang 1-0 i baken. Man kan ju alltid hoppas att julskinkan har gjort sitt och det istället är vi som scorar första målet snabbt.  


Bra grund: Årets upplägg med allt ifrån träning till coachning är annorlunda från tidigare säsonger och jag tycker vi skapat oss en bra grund som vi kan bygga vidare på. Allt har känts bra, vi har fått förklarat för oss vad som gäller och alla har haft en chans att visa att man verkligen vill lira. Bredden i laget har varit en av våra styrkor under första halvan och jag tror att fler zessor kommer visa framfötterna under andra halvan.


Tränarna och träningarna: Jag har nog aldrig haft så skoj under en försäsong och första halvan som i år. Att träna under hela sommaren var en klockren idé och vi zessor hann aldrig tröttna eftersom det bjöds på nya övningar och tester genom hela perioden. Första halvan av säsongen har varit som en resa för oss spelare, jag personligen har lärt mig mer om träning och testresultat än jag någonsin trodde var möjligt. Vi har nästan gått en kurs utan att vara medvetna om det.
Kombinationen Mange Svennar har varit klockren på alla sätt och vis. Båda bjuder på sig själva och har fått laget att vilja träna hårdare och mer än någonsin tidigare. Att båda dessutom har enorma kunskaper kring träning, tester och resultat gör ju inte saken sämre.


Första halvårets måsten: Pulsklocka, hopprep, vattenflaska och klubba.


Första halvårets grej: Alla olika smeknamn som skapades eller vad sägs om Plipp, Plupp, My, Härskaren, Ready & Story för att bara nämna några.


Min egen insats under första halvan: Ja, jag ska inte klaga, det blir bättre och bättre och det känns bättre och bättre ju längre säsongen går. Jag har fått en annan roll på planen i år och för varje match som går känns den mer rätt än någonsin, det gäller bara att förstå varför jag agerar som jag gör. Som jag sagt ett fler talet gånger denna säsong...så länge mina vingar fortsätter att producera poäng, vet jag att jag har gjort mitt jobb.


Jag hoppas...att serien avgörs i sista matchen, under de sista minuterarna...

jag

//Garpen som inte har många timmar kvar på år 2007

Repstegar a lá Grelsson

Att Kirrans pappa är händig och gillar projekt visste jag sedan tidigare och att Kirrans mamma gillar att fixa i köket och är den ultimata "husfrun" visste jag också men att de skulle med hjälp av Kirran lägga ner så mycket tid och fantasi på Kirrans repstege hade jag ingen aning om. Att jag dessutom fick ett sms hela vägen från Sverige med frågan om jag ville ha en egen repstege gjorde inte saken värre. Jag tackade ja direkt, fast jag har minsann frågat efter en stege i butikerna :)

Så nu har jag allt som behövs i träningsväskan....nästan iaf, Yogamattan saknas men en tröja får duga så länge.

image1100
Titta, med namn och allt....åhhh så fina!!! Bäst i stan...alla gånger...1000 tack familjen Grelsson!

//Gnurp 

 

Var tog solen vägen?

När jag vaknade i morse upptäckte jag att himlen var grå och molning...min första tanke: vadå, blir det ingen sol idag? Jag antar att jag blivit lite bortskämd, tagit solen för givet liksom. För vad gör väl lite regn under några timmar?

Bara 3 dagar kvar :(

//Gnurp


4 timmar hos frissan

Idag var det dags att besöka frissan och det blev ett låååångt besök. Jag spenderade hela 4 timmar där och visst det är Thailand och alla är lite sega men mina två frisörskor jobbade faktiskt på nästan hela tiden. Ett tag kände jag mig som en riktig zessa, jag fick mat och dricka och alla pysslade om mig och mitt hår.

Jag hade den perfekta platsen, kunde titta på alla människor som kom från rulltrappan...visst är det skoj och titta på andra människor, se vad dem har på sig osv.? Tidsfördriv om inget annat!  

Jag måste säga att tjejerna jag besökte idag lyckades väldigt väldigt bra, jag tror dem fick fram mitt rätta jag....känns så iaf. Håret är lite annorlunda från tidigare...mer tänker jag inte säga eller visa...hihi

Ps. Jag tror Emma, Elin, Öberg och co skulle älska att klippa sig här....det känns som att det kryllar av frisörskor som Ida  (visst hette hon så?) här ;)

//Gnurp

Ett "hett" tips

Befinner du dig i Thailand, ta inte en joggingrunda klockan 09.30...det tar kol på dig...trust me I know!

Inga fler sovmornar för mig inte...

Tack vet jag pulsklockan som ger mig svar på idiotifrågor

//Gnurp...som har svettförbud :)


Svettförbud

Det är precis det som gäller för mig enligt mamma iaf. Jag har som jag nämde tidigare fått ett sår på nedre delen av ryggen, lite som ett skavsår. När jag gick ut i morse för en löprunda hade jag preparerat med specialplåster och trodde i min vilda fantasi att det skulle hålla...tji fick jag...väl tillbaka var plåstret borta och såret var mycket större, nu mer som ett hål.

Mammas dom blev att jag inte får svettas något mer...jaha, och hur enkelt är det på en skala...speciellt när jag är här i värmen. Om jag ska följa mammas råd blir det alltså ingen träning, inget bad och inte heller något solande...skulle inte tro det va...får istället springa runt med Jällevarihäng och hängande trosor.

Jag hoppas att detta inte är början på en "Kirran" dvs. såret vägrar läka och jag slår upp det gång på gång och får dessutom fler skador/sjukdomar på köpet...

image1098
Luvan får hänga med ett tag till...

/Gnurp

Imorgon blir det bad

Efter en dag med shopping och inget sol & bad blir det till att vila upp mig på playan i morgon...

jag beach

//Gnurp

Kirrans & min egen lagfest i Thailand

Ni har säkert sett klippet förrut men då på vääääldigt liten skärm så här kommer Kirrans & min egen lagfest i repris. På hemmaplan spelades matchen mot Sten Sture och det var sjukt spännande att följa på webben...

Obs! Klippet är lite mörkt men ni hör iaf vad vi gaggar om ;)



//Gnurp

En tur genom relaxrummet

Tålamod ger resultat!

Jag har sedan Kirran var här försökt lägga upp filmer på youtube men sidan har strejkat, ibland helt och ibland har jag kommit till sidan 2 etc. men bara lyckats få upp en film. Nu har jag lyckats ladda upp ett klipp till och denna gång får ni en liten tur in i relaxrummet som ännu inte är färdigt.

Obs! Bildkvaliten är inte den bästa



/Gnurp

3 bilder ur kameran

kirran bad
Kirran in action när hon försöker springa ifrån vågorna med luftmadrassen...behöver jag säga att det var underhållning på hög nivå ;)

film
Filmen som alla måste se..."Remember the Titans" kan slänga sig i väggen, här har vi #1 alla kategorier!

jacuzzi
Jacuzzirummet börjar ta form

//Gnurp

Shopping av den roligare sorten

Det blev inte bara möbelshopping idag utan vi hann med en vända till Laem Tong också. Kirran gissa vad...Body Shop hade öppnat men jag blev faktiskt lite besviken, det kostade nästan lika mycket som i Sverige, kanske en aning billigare, så du missade ingenting iaf.


Jag körde en snabbrunda av shopping som resulterade i;


-        Byta Kirrans film...det fanns ingen "surf-pingvin" kvar så det blev en annan som jag nog tror du kommer att gilla.

-        Köpa hårband

-        Smycken som jag spanat in

-        2 st väskor

-        Ett par flipp flopp till av samma sort som innan, sjukt sköna!

-        Ett dataprogram

-        Specialplåster till mitt sår jag fått på ryggen (hur jag fått såret är en historia för sig)


shopping
Några av sakerna

Men det märkligaste hände när jag var i en affär (en lite finare affär och inget stånd inne i centrumet) och skulle köpa en väska. Jag fick inte köpa väskan, jag fattade ingenting. Personalen kunde knappt engelska men försökte förklara att jag inte fick köpa väskan...hur sjukt som helst, men men deras förlust inte min...även om väskan var grymt snygg!

//Gnurp...trött efter all shopping

Dödare hund får man leta efter

Imorse under min och mammas morgonpromenad höll jag på att gå in i en död hund som låg på sidan av gatan. Jag hade musik i öronen och stirrade ner i marken och plötsligt skrek jag till. Jag har aldrig sett en död hund förrut och det var ingen vacker syn ska jag säga. Om ni tänker er en uppstoppad gris, stel som en pinne och omvandla det till en hund som ligger på sidan så kan ni nog tänka er vad jag såg. Hunden var dessutom uppsvälld av vätska och pungkulan (såg bara en stor klump) var stort som ett äpple. Jag bara väntade på att hunden skulle spricka och det var säkert inte långt ifrån...usch, riktigt äckligt....ingen rolig start på dagen.

Min första och förhoppningsvis sista syn av en död hund!

//Gnurp

Jakt på möbler i värmen

Jag hängde på mamma och pappa till Rayong idag för att jaga möbler. Att shoppa möbler är inte direkt något jag gillar att göra när jag är här. Dels för att det är sjukt varmt och sedan för att det finns så fina saker här som jag bara vill ta med mig hem, vilket är omöjligt eftersom det väger mer än vad som är rimligt att ta med hem.


Allt blev precis som vanligt, sjukt varmt men vi hittade iaf det vill skulle ha...soffbord + 2 st sidobord till resterande fåtöljer. Det som är skönt här i Thailand är att affären kör hem grejerna till dig och lägger möblerna på plats så du själv slipper kånka fram och tillbaka som hemma. Å, personalen åmar sig inte över hur jobbigt det är och att de ska ha extra betalt för att gå upp för en trappa utan här tar det i och gör allt du vill och lite till.


Vi fick hjälp av en transa eller jag tror att han är det på kvällarna iaf. Han hade rött nagellack på sig och vickade lite extra på rumpan :). När mamma och jag satt och vänta på pappa kom en tjej fram och undrade om vi ville rösta på vem i personalen som var bäst utklädd till tomte.Vi röstade genom att titta på ett plakat med bilder och fylla i nummer, fatta om samma sak skulle ske i Sverige, om IKEA skulle fråga sina kunder att rösta medan de väntade i kön...skulle inte tro det va!
Inte nog med det de spelade Linkin Park på högsta volym i butiken också, det var knappt så man hörde sig själv tänka. Att shoppa i Thailand är ett äventyr i sig...


//Gnurp

Designen får vänta

Jag ger upp, bloggdesignen får vänta...kanske ända fram tills att jag kommer hem. Speeden på nätet här är inte vad jag önskar och mitt tålamod räcker inte riktigt till känner jag. Men men det finns värre saker i världen än att min bloggdesign inte är klar så det är bara att gilla läget

//Gnurp

En udda Julafton

Jag, mamma och pappa konstaterade när vi svalkade oss i poolen att denna Julafton är lite speciell;
- jag och mamma joggade för första gången tillsammans...eller det var faktiskt första gången jag såg min mamma springa i huvudtaget.
- vi var alla lediga, tidigare år har vi alla jobbat
- vi spenderade dagen i sol och värme

med andra ord, en lite udda Julafton men på ett väldigt bra sätt.

Jag somnade redan vid 21 igår, så det blev en tidig kväll även fast det var Julafton, då var jag uppe och tränade redan vid 06.30 så det var inte så konstigt att jag var trött.

ps. Alla Zessor verkar ha gjort sitt iaf, gästboken är fylld med julhälsningar
 
/Gnurp

Det slår aldrig fel

Julafton och vilka julklappar sen då...5 st megastora myggbett upptäckte jag imorse när jag vaknade och så råkade jag radera min bloggdesign för en stund sedan (läs..fan, j-la skit...åååå, vad jobbigt!) så nu blir det till att göra en ny men å andra sidan har jag inget annat än tid här...

//Gnurp...*suck*

Garpen är tydligen en pizzeria i Grythyttan

Jag läser nästan aldrig böcker, för mig är läsning inte avkoppling...jag ser mycket hellre på en film. De enda böckerna jag faktiskt läst självmant är Liza Marklunds alla böcker. När hennes senaste bok "Livstid" kom ut för ett tag sedan köpte jag den på en gång och skickade med den när mamma skulle åka hit till Thailand så jag skulle ha något att läsa här nere.


Nu har det gått 2 veckor och fatta, jag har läst ut boken. Jag började läsa någon dag innan Kirran skulle åka hem och igår kunde jag inte sluta läsa, boken var grymt bra och eftersom detta kanske är hennes sista bok kunde den liksom sluta lite hur som helst, vilket gjorde det mer spännande än vanligt.


Det som var roligast/märkligast i boken var ett stycke där jag läste följande:

"I Garphyttan letade hon upp en pizzeria som hette Garpen och beställde en dagens lunch som bestod av en pizza och valfri läsk".


Då kan jag lägga pizzerian till listan av saker som kallas Garpen :)


image1090
En kanonbok som är fortsättningen på Nobels testamente. Jag hoppas damen fortsätter skriva om Annika Bengtzon, jag är iaf beroende trots att jag nästan aldrig läser några böcker. 

//Garpen


Förberedelserna är igång

Då var förberedelserna igång, "Lampan" har redan börjat duka inför kvällens tillställning och den har tydligen sålt slut. Vi blir 40 st svenskar och fler ville tydligen komma men det finns inte plats. Familjen och våra vänner har tydligen reserverat ett av de finare borden eftersom mamma och pappa bor här nere, vi har liksom förtur på något konstigt sätt...borde inte vara förvånad direkt, allt här sker på ett lit annorlunda sätt...lika bra att bara hänga med på noterna.


Jag har tom erbjudit mig att hjälpa till om Lampan behöver hjälp så jag kanske behöver rycka in imorrn men känner jag Lampan rätt tycker hon att jag ska njuta av semestern och bara sitta och äta, dricka och må bra...å det ligger ju något i det.


God jul på er alla där hemma, ät lite skinka och en prinskorv för mig med...lär ju inte bli något sånt för mig i år, men köttbullar vet jag att det kommer serveras...mums!


image1089
Jag och pappa töntar oss under Kirrans fotografering

/Gnurp...som firar sin första lediga julafton


Träningsvärk och rinnande solkräm

Idag fick jag sovmorgon...till 06.30. För en tjej som jag som snoozar ca 5 ggr hemma varje morgon är det väldigt jobbigt men ljuset hjälper och även mammas tjat om att jag ska stiga upp :)

Mamsen och jag tog vår morgonpromenad i vanlig ordning och efter det tog jag tag i träningen, precis som igår. Idag gjordes det tex. 80 st knäböj vilket kommer ge mig träningsvärk på julafton men det ger mig även ett skäl till att sitta ner och fylla på vätska ;)

Tack för pulsklockan, utan den skulle jag inte ha koll på hur hårt jag tränar och skulle säkert inte ta i mer än nödvändigt med nu kan jag liksom inte komma undan (läs. fan också!). Jag försökte smörja in mig efter duschningen med solkräm, faktor 30 som alltid men den ville inte sitta fast utan bara rann av mig....konstigt...jag eftersvettades som aldrig förr.

Det sköna är att jag nu har tränat klart och har hela dagen på mig att hitta på annat skoj...som att bada, sola, kolla på vita människor och titta på film. (Kirran igår blev det Sprängaren så jag satt vid datorn hela kvällen och tittade på bilder, pappa snarkade i vanlig ordning *ler*)    

Imorgon får jag inte glömma att skriva i gästboken när jag tränat klart...nummer och ordet klart....helt sjukt egentligen men vi är lite knasiga vi i Zunda. 

Fatta att det är julafton imorrn...

//Gnurp...som nog blir utan julklappar

Mammas pannkakor

Mamma stack in huvudet precis och berättade att hon skulle göra pannkakor....mumsfillibabba...mammas pannkakor är inte och leka med ska ni veta.

Så nu bär det av över till "andra sidan"...Kirran du har stenkoll på vad jag menar eller hur ;)

//Gnurp...pannkakslover

Julkalendern har gott upp i rök

Jag skulle ju "öppna en lucka" varje dag fram till julafton men jag stannade någonstans på dag 13. När man är här i Thailand flyter dagarna ihop på något konstigt sätt så jag har verkligen ingen koll på varken dag eller datum så härmed (2 dagar innan julafton) har julkalendern officiellt gott upp i rök....sorgligt men sant ;)

//Gnurp  

Bo och jobba utomlands

Jag har alltid sagt att jag förmodligen kommer bosätta mig utomlands i framtiden, det har jag iofs redan gjort i omgångar. När jag och Kirran låg vid Kim´s i veckan slog det mig att många svenskar inklusive jag själv, längtar bort till värmen och tanken att bo och jobba i ett land med varmt klimat känns inte främmande alls. 

Jag och Kirran diskuterade jobb och jag tog massörerna på stranden som exempel. Vilket bra jobb, du jobbar när du har kunder, får jobba längs stranden och behöver inte stressa. Fast sedan slog det mig...att massera halvfeta västerlänningar för nästan inga pengar alls...nej tack, jag står över!


image1085
Arbetsmiljön skulle man inte klaga på iaf...

//Gnurp


Hårda bud i mellerud

Vaknade till 06.00 av att mamma kom in i rummet, satte på ljuset och slängde ur sig:
"-upp och hoppa, vi ska ut och promenera nu!"
Jaha tänkte jag, jag har varit här i snart 2 veckor och har på den tiden tidigast varit uppe klockan 08.30 men det verkar vara hårt att leva på "andra sidan" (mammas och pappas hus).

Jag och mamma tog en långpromenad på 1 ½ timme och när vi väl var hemma tänkte jag att jag lika bra kunde fortsätta träna en liten stund så skulle dagens pass vara klart. Jag hittade en ny hoppyta bakom huset eftersom många springer igenom garaget (där jag och Kirran hoppade tidigare) så svettet fick fortsätta rinna ett tag till.

Så nu sitter jag här, klockan är 10.20 och jag har hela dagen framför mig...kan det bli bättre?

//Gnurp

   

Väskan är packad

Kirran håller på att packa sin resväska...fatta att hon redan ska åka hem...vad hände med tiden?
Jag antar att vi haft så skoj att tiden bara rullat förbi. Hur som helst är det tråkigt att hon åker men hon får väl komma tillbaka och se resultatet av hus nummer 2 :)

Jag ska själv faktiskt packa väskan ikväll och rulla över den till mamma och pappas hus, blir att umgås med dem ett par dagar.

Nu måste jag slänga på mig lite kläder och följa med Kirran till bussen...

btw. Kirran hälsar!

//Gnurp

Rysare och jag går inte ihop

Jag och kirran har haft filmmaraton medan hon varit här...12 filmer på 10 dagar. Igår började vi se en film som vi efter 20 minuter stängde av pga. textningen och ljudet...blir att åka och byta ut filmen för mig. Vi satte då på en film som heter 28 weeks later eller nått sådant. Vi fattare inte att det var en rysare förrän ett äckligt, blodigt ansikte poppade upp och gjorde så att jag nästan sket på mig i päronens nya möbler. Resten av filmen satt jag med händerna för ögonen som ett litet barn.

image1088
Jag och rysare går verkligen inte ihop...
//Gnurp 

Familjens julkort, en saltig gnurp och film i vanlig ordning

Igår hann vi med mycket för att vara här...man kommer lätt in i lunken efter en vecka :)
- Heldag på stranden hos Kim´s
- pedikyr...eller snarare rensning av alla innebandyförhårdnader
- julkortstagning i poolen för familjen Garpensund (med tomtemössa, solbrillor och allt) 
- träningspass med hopprep
- 2 filmer, en superdålig och en bra

Btw. vi har hittat den nya "Remember the Titans", alltså i Remember the Titans så gråter iaf jag bara en gång och man vet mer eller mindre vad som ska hända men i den nya filmen vi hittat satt jag i min fotölj och grät minst en 5-6 ggr, jag var helt förstörd...filmen var så grymt j-la bra! Alla måste se den, en riktigt bra lagfilm!!!!

Clara lekte fotograf och bestämde hur familjen Garpensunds julkort skulle se ut, bortsett från att brorsan inte får vara med. Lite udda med skoj!

Mina fötter är så mjuka nu och det känns nästan konstigt att inte ha sina förhårdnader kvar, men jag antar att de är tillbaka lika snabbt jag sätter ner fötterna på plan efter nyår.

Gårdagen spännderade vi på stranden, Kirran tog lite massage och medan hon låg och blev knådad spenderade jag tiden i vattnet. Jag brukar inte vara någon som brukar vilja ligga i havet och bada men igår var jag som en knubbsäl...jag låg i nästintill hela tiden. De säger att småbarn kan underhålla sig själva ibland...det kan jag också om jag bara har en luftmadrass och lite vågor. Blev en och annan saltig kallsup igår.

Kirran invigde sitt nya hopprep igår, vi hoppade och hoppade och svettet rann och rann...måste säga att det är rätt skönt att vara riktigt svettig, så där så att man vet att man kämpat på. Jag kan faktiskt berätta att det kom eld gnistor från våra hopprep igår...coolt va? 

Idag är det Kirrans sista heldag så vi får se vad dagen bjuder på...

//Gnurp...saltig som få

Zundalands odds-mästare är korad

Tävlingen är avgjord och årets odds-mästare i Zundaland är korad...topplistan slutade enligt nedan:

1. Frida
2. Jempa
3. Svennar

Priserna är färdiga och kommer delas ut när tillfälle ges.

Ett stort GRATTIS till Frida och ett tack till alla som deltog!

//Gnurp...näst sist, någon måste ju hamna där också ;)

En julhälsning från härliga Thailand

Jag och Kirran önskar Er
image1086
God Jul & Gott Nytt År

//Gnurp

Skön start på morgonen

Bortsett från de små söta nyfödda valparna som skrek hela morgonen, kan det bli bättre. Klockan är 08.18 och jag har redan fått massage över rygg- och nackpartierna. Irene (massös och även lite av min extramamma under uppväxten) tyckte jag var lite stel så hon började knåda på rätt bra, ont som satan gjorde det men hey, fasiken massage vid 08.00...kan det bli en bättre start på dagen?

Snart ska Kirran och jag erövra Rayong och Leam Tong (shoppingcentret). Vi har tom skrivit inköpslista och överst längst ner på listan står det repstege. Haha vi får väl se om jag kan importera en repstege...
 
Här ska det shoppas...återkommer med bilder så ni får se våra elelr iaf mina inköp.

Tjingeling (Fia...jag skriver iaf ordet ;) )

Ps. Frida...grattis till examen...kan inte vara många dagar kvar nu!
btw. odds-tävlingen är nu avgjord och vår egen examensdam tog hem segern...Grattis Frida...priser kommer.

//Garpen

Ytterligare en proffsdag avklarad

Gårdagen var fri från träning men desto mer sol och bad blev det. Mamma hade fått för sig att tvätta alla handdukar och alla mina saronger så jag och Kirran stod handlösa utan torkmaterial. Vi beslutade oss att tillbringa dagen i poolen och det blev väldigt lyckat, en massa snack och allt och inget.

Vi fick lite mellanmål direkt till poolen...nice, rena paradiset...vi behövde knappt röra oss ur fläcken. 

Vi fick live-uppdatering från el capitano herself angående matchen och lagfesten...lät som vi missat en del men hey, det lär säkert komma fler fester.

På kvällen var middagen serverad och det blev potatismos och köttbullar, grymt gott även fast det bara gott en vecka från vanlig husmankost. Trött på thaimat?....nja men svensk husmanskost är gott.

Kvällen avslutades med en film i vanlig ordning och igår blev det lite mental action...Two for the money.

//Gnurp 

Kan det bli tråkigt att sola och bada?

Jag har ställt mig den frågan efter en veckas badande och solande. Spontant om jag skulle få frågan skulle jag säga NEJ men just nu skulle jag säga ja.

Fråga mig igen på onsdag så blir svaret säger NEJ igen...

Imorgon blir det shopping för hela slanten. Eftersom Kaj ska till sjukan och visa upp sitt hundbett åker jag och Kirran med och hoppar av i Rayong för lite shopping. Vi ska tom skriva inköpslista ikväll...nördiga vi är men vi har varken lust eller ork att behöva åka in igen bara för att vi missat att köpa någonting. Om jag känner oss två rätt kommer det bli många shoppingpåsar som släpas hem imorgon kväll.  

Kirran ska köpa hopprep vet jag, ett sådant som jag köpte andra dagen eftersom jag hoppade sönder mitt första. Mitt nya hopprep är grönt och sjukt bra, man kan koncentrera sig på att hoppa och inte behöva veva 100 ggr mer med armarna än nödvändigt. Så om jag hoppade hyffsat snabbt innan, ska ni se nu :)
Fatta att släppa loss Kirran med mitt hopprep...Zundas egen pausunderhållning *ler*

Nä, nu ska vi äta middag...potatismos och köttbullar...jag jublade hur högt som helst när jag fick veta vad som stod på menyn...fatta att jag jublar efter bara en vecka....det är illa!

image1085
Imorgon får stranden klara sig utan mig och Kirran

//gnurp...som längtar efter shopping 

Jag har nog missat årets fest :(

Slog på datorn nu på morgonen och vaknade verkligen till när jag läste Fias blogg om lagfesten...verkar som att jag missat årets fest :(
Att vi zessor kan festa till det när tillfälle ges vet jag men att så mycket kan hända på en kväll förvånar mig...nu har jag bara fått veta vad som hänt, inte vem som råkade ut för vad så spänningen är olidlig! Jag kanske blir förvånad...vem vet.

Själv kan jag berätta att jag och Kirran verkligen var på hugget under live-uppdateringen under matchen mot Sture men när vi torskade gick luften ur oss...det blev inte alls lika roligt så vi gick och la oss...tråkiga tjejer eller hur?

Nä, nu ska jag nog väcka Kirran...hon hatar när jag går upp och gör massa saker och inte väcker henne på en gång.

ps. Grym allsång!

Tjing e ling!

//Gnurp

Meddelande från jacuzzin

Eftersom youtube inte tycks fungera härifrån efter alla våra försök har Kirran nu kommit på en annan lösning...

Mycket mindre men ni hör iaf vad vi har och säga ;)

Meddelande från jacuzzin

//Gnurp

Matchen pågår

Vi har precis hoppat ur jacuzzin för ett litet break (kisspaus och påfyllning), matchen är sjukt spännande även om vi sitter 5000 mil ifrån hallen. Anneli verkar vara kung åter igen med sina 2 mål och vi gissade hejvilt på den 3:e målsytten när pappa sa att det stod 3-3...ingen gissade på Jea, men vi är sjukt glada för att Jea lyckades trycka dit bollen.

Fan tjejer...se nu till att vinna, lagfesten blir så mycket roligare då!!!!

Jag har redan inlett festandet och ni vet hur det brukar börja och sluta!!!! *ler*

Vi följer matchen med spänning!

//Gnurp

Dialogen som förs uppe hos "Lampan" vår kvarterskrog

Kirran kom ju på att Lampans matställe är som vårt områdes kvarterspizzeria...alla tar sig dit i slutet av dagen. Jag och Kirran är som alla andra, riktiga stammisar, personalen vet tom vad vi ska ha och äta och att Kirran vill ha pinnar istället för bestick.

Dialogen ser ut något i stil med...

G/K...Hello
Lampan...Sawadee Kaa

G...Fried rice with chicken
K...Phad thai with chicken and cashewnuts

G...song nam

Vi äter och sedan slänger vi ur oss keptang!

med andra ord har vi inte varierat kosten så mycket men har man hittat någonting man gillar...varför byta?
dessutom har vi lärt oss dialogen utan till så varför sabba det.

//Gnurp...mätt och belåten

Festen har börjat

- Jacuzzin håller på att fyllas på med vatten
- första drinken är upphälld
- bikinin är på
- live-uppdateringen på datorn är upplagd
- lycka till mms:et är skickat till laget

snart smället det! 
Heja Zunda!

//Gnurp...men en bacardi breezer raspberry i handen


Hoppas på skvaller

Match och sedan halvtid och det betyder även lagfest. Jag och Kirran befinner oss som sagt i Thailand och missar festen men vi förväntar oss en massa saftigt skvaller. Det går rykten ända ner hit att kansliet kommer invaderas av trevliga personer som säkert mer än gärna hänger med zessorna när det blir dags för utgång :)

Eftersom jag och kirran också vill vara med och festa kommer vi att skapa en egen lagfest..."saften" och tillbehöret är redan inhandlat så bilder och annat kommer senare.

Ps. Elin, vi räknar med bilder från dig!

image1075

//Gnurp

Här går det livat till...Rabiessprutor och allt

Jag och Kirran valde att promenera 60 minuter fram och tillbaka till affären och väl tillbaka mötte vi mamma som berättade att pappa åkt till sjukhuset med Kaj. Kaj hade tydligen blivit biten av en hund i låret och blödde kraftigt. Min första tanke var...jaha, så var Kajs semester över...för med ett stort sår som inte får vara i varken värmen eller vattnet gör inte tiden här speciellt underhållande :(

Rabiessprutor står på menyn för stackarn hela veckan lång...

//Gnurp


Blandade bilder

image1084
Sand mellan tårna

springsko
Mina nya joggingskor som inhandlades första dagen

ljus
Cool lampa...btw, en blomma S ;)

clara
Kirran + lite coolt ljus

Thai
Några av mina shoppingpåsar :)

båtar
Solen på väg ner

thai1
Även hundarna ligger i vattenbrynet

Idag tog vi en massa poolbilder på fröken Kirran som dök, hoppade och posade...några blev sjukt bra så jag hoppas hon delar med sig av några...

//Gnurp

Sista chansen

Sista omgången i Zundas odds-tävling är nu till helgen och det enda som går att satsa på är trav och dagens dubbel. Det är alltså sista chansen för mig och alla andra zessor att slå Svennar...

Jag ligger lite pyrt till, befinner mig i slutet av topplistan, måste väl satsa allt på ett kort för att komma om "härskaren"...jag har iaf gjort mitt nu är det upp till hästarna.

Kom igen nu ladiez!

//Gnurp

Konstiga drömmar och djupa diskussioner

Jag och Kirran garvar varje morgon när vi går igenom nattens drömmar...vi drömmer nämligen sjukt mycket här i värmen.
Dagens dröm för Kirran var extra rolig eftersom Mange inte var alltför snäll mot stackars Kirran...hahaha...jag hoppas Kirran återberättar för er en vacker dag. I allmänhet drömmer vi väldigt mycket om innebandy eller just personer kring laget, märkligt värre.

Jag vet inte om det var värmen eller bara det att jag börjar komma in i lugnet men idag poppade väldigt "intressanta" diskussioner upp både när vi låg på våra solbäddar och även på väg hem från stranden. Vi diskuterade bland annat:

- Vad är det som händer i fingrarna när man får "russinfingrar"
- Vad var det egentligen som skapade världen och hör Jesus och Gud ihop? (förstå att jag snackade om Gud och grejer...då har det gått långt kan jag lova)
- Vi kunde faktiskt förstå att man förr kunde tro att jorden var platt när vi stirrade ut i havet och inte såg något slut

Japp det var dagens ämnen...undrar vad som poppar upp i morrn när det är lagfest och allt. Eftersom vi också vill vara med ska jag och Kirran festa till det..hihihi...bubbelkalas i jacuzzin och lite annat skoj.

Btw. vi har fortfarande problem med youtube...sorry!

//Gnurp...lugn och avslappnad
 

Mat och strand

Vi konstaterade precis under middagen att alla bilder jag och Kirran tagit är antingen på mat eller stranden...hmmm...betyder det att vi bara äter och vilar på stranden om dagarna?

//Gnurp


Lucka 13 i julkalendern Lucia

image1076

Vi har firat Lucia idag genom att äta pepparkakor och druckit glögg...med tomteluvor och allt.
Idag är det inte bara Lucia, det är min kompis Lias födelsedag också så Grattis tjejen!

Och alla som kan...ät en lussekatt för mig också! :)

//Gnurp

Problem med youtube

Vi har stora problem med youtube, vi kan inte komma åt sidan. Sist jag var här kunde man inte ens se youtube-klipp i Thailand, nu ska det fungera men vi har haft stora problem att få fram sidan men vi har några klipp på lager åt er så håll ut så ska vi göra vårt bästa!

//Gnurp...solgurun   

Proffslivet har börjat

Imorse var det dags för träningspass nummer 1 och jag och Kirran tog på oss joggingdojjorna och pulsklockorna och begav oss ut i värmen. Jag har erfarenhet av ilskna hundar så vi gick den första biten förbi alla hus sedan var det full rulle. Vi sprang och sprang på en raksträcka och svettet rann som aldrig förr, jag slet tom av mig linnet och använde det som handduk.

Väl tillbaka blev vi serverade frukost och tog vårt pick och pack och drog vidare till stranden där vi intog våra bäddar. Vi solade och badade och sedan var det vår tur att få massage. 1.5 h massage thaistyle var precis vad vi behövde, det var bara att njuta.

Nu är vi tillbaka hemma och ska vila lite och sedan gå och äta middag och se på kvällens film...
(btw Kirran väljer alltid kvällens film, hon har fått äran tills hon åker)

Vi lever ett proffsliv...ett underbart sådant! 

image1069
Kirran på väg ner till stranden

image1070
Jag njuter till fullo

image1071
Kirran får rumpmassage

image1072
Någon som vill åka båt?

image1073
Svettiga som fan

image1075
Lekte lite i sanden

Värsta stället att få massage: rumpan, fy fasiken va ont det gjorde.

Skönaste stället: Ljumsken, de tryckte ut ljumsken till fullo, en Svennar övning som han med största sannolikhet skulle gilla att vi gjorde.

Området som behövde massagen mest: underarmen eller innebandymuskeln som jag kallar den, thaikvinnan fick ta i ordentligt för att mjuka upp muskeln.

Jag blev mer eller mindre hög av all eucalyptusolja kvinnan masserade in...dunderkur vid förkylning iaf.

ps. Kirran hälsar!
 
//Garpen...med en röd panna

Ibland tar man fel på dagen

Det gjorde jag i början av veckan när jag trodde att Svennar fyllde år i måndags. Nu är iaf allt i sin ordning och jag har dagen till ära fixat en värsting present till "gubben". Presenten kommer gynna alla men speciellt "Härskaren", mer säger jag inte för det ska bli en importerad suprise.

Jag tror fasiken inte att jag någonsin varit så nöjd med ett presentinköp...det ligger både tanke och mitt Zundahjärta bakom så jag hoppas Svennar blir lika nöjd som jag och resten av laget kommer bli.

Btw...Svennar är nog skyldig mig något för imorse lyckades jag med det otroliga, att hoppa sönder mitt hopprep. Jag hann bara hoppa i 1.30 sedan sa det pang och repet och handtaget gick av. Jag har, duktig som jag är, redan inhandlat ett nytt rep, grönt och allt, som jag och Kirran ska provhoppa imorrn.

//Gnurp...grymt nöjd

Vad ska jag göra?

Jag gick och la mig tidigast av all igår, redan klockan 21.00 låg jag i sängen och sov. Då är det inte kanske så konstigt att jag var först upp nu också. Klockan är runt 07.00 och jag vet inte vad jag ska göra, solen är på väg upp och jag skulle faktiskt kunna tänka mig att springa en runda, alternativt hoppa hopprep en stund men samtidigt vore det skönt att bara ta ett morgondopp i poolen och bara vara....åhhh, jag vet inte vad jag ska göra (i-landsproblem, jag vet!).

Jag ska iväg till Rayong med halva gänget idag och visa hur man åker dit, var man byter buss och till vilken färg och allt sånt så jag slipper åka med alla gånger i fortsättningen. Jag har två sak på inköpslistan som jag tänkte få tag på idag...minst alltså *ler*...ett par joggingskor och "Härskarens" födelsedagspresent/julklapp. Känner jag mig själv rätt lär det bli ett par saker till men hey...jag är inte så ofta och shoppar i Thailand så då får man passa på.

Ja, ni lär ju få se resultatet senare...
 
Nä, nu ska jag ta ett beslut och faktiskt göra någonting...

Tjing tjing!

//Garpen

Ett test av en videoblogg från en sliten Garpen



Haha...jag hatar att höra mig själv på video...men jag antar att jag måste stå ut en tid framöver...

//gnurp

En sovande Kirran

Sitter sovvakt, ja Kirran var noga med att hon bara skulle få sova typ 1 h och sedan gå upp igen för att komma in i vårt tempo direkt. Kan väl avslöja att jag redan låtit henne sova 30 minuter mer än vad hon ville men hon ser verkligen ut att behöva sömnen.

Jag ger henne 30 minuter till sedan får det vara nog...jag vill ju ha sällskap ute på verandan ju :)

//Gnurp

Kirran är på ingång

Ja eller om ett tag iaf, hon har väl varit uppe i luften i så där en 2 ½ timme så hon har ett par timmar kvar. Ska bli sjukt skoj att få lite sällskap och hon kommer nog bli glad när hon ser vad som väntar...en stor tom pool (dock med vatten)...bara för henne. Vi är nämligen nästan helt själva i området i alla fall någon dag framöver så då kan Kirran simma hur mycket hon vill..ni vet hur mycket hon tjatat säsongen igenom om att vi ska simma med laget. Jag tänkte slänga i henne i poolen och hämta henne ett par timmar sedan, låter väl som en bra idé eller? ;)

Imorrn blir det en tidig morgon, ska ut på morgonpromenad längs stranden med pappa och sedan ett snabbt bad och kanske lite sol för att sedan hämta upp Kirran vid lunch. Jag gissar på att Ready kommer vara precis ready för att hoppa i säng när hon kommer så hon får väl sova medan jag relaxar i solstolen ett tag...det köper jag iaf *ler*

image1068
ps. ni kan vara lugna...jag är inte så här brun...än
(bilden är tagen förra året)

 //Gnurp

Lucka 9 & 10 i julkalendern

Lucka 9 i julkalendern  & Lucka 10 i julkalendern
Jag ligger en dag efter i julkalendern men ibland blir det så...iaf för mig. Lucka 9 i julkalendern är ett konstaterande...jag har bara ätit 2 st lussekatter i år och det blir nog de enda också eftersom jag inte kommer vara hemma i Sverige något mer detta år. Ni som kan, ät en lussekatt för mig med!

Lucka 10 tillängnas självklart "härskaren" som idag fyller 40 år...om jag inte minns helt fel. "Härskaren" kom in i vårt lag som en virvelvind, färgklick eller knasboll, ja välj själva, men en sak är säker...han är grymt som tränare! (kanske min egen åsikt men känner jag laget rätt är det fler som tycker som jag)

Grattis grattis Svennar på din 40 år dag!
image1067
Jag har födelsedags/julklapp på gång...hihi, en grym sådan...inte en mobil, men fan inte långt ifrån.

//Garpen


En lugn första dag i det nya proffslivet

Fick sova 12 timmar

Åt frukost

Gick lunchpromenad med pappa längst stranden

Sola och badade

Gick och kollade in det nya huset medan alla andra sov middag. Huset blir så j-la grymt! (blir nog en liten filmsnutt en vacker dag)

Badade i poolen + simmade ett par längder

Tittade på film

Middag

Hoppade träningen idag eftersom jetlagen sitter i lite...men det blev iaf en långpromenad + ett par längder i poolen ;)

//Gnurp

Vilken trevlig överraskning

Slapp morgonpromenaden som började 06.30 och fick sova ut i stället och tack för det, för jag har världens jetlag.
Men vilken trevlig överrakning jag fick på morgonen...vi vann igår (det visste jag iofs redan), Kirran blev matchens lirare (såååå himla skoj!), Anneli och Wester fortsatte producera och ligger i poängtoppen och vi som lag ligger 3:a i serien....hahaha...fy fsaiken va vi är bra!

Nä, nu ska jag smörja in mig, äta lite frukost och bege mig ut i solen!

//Garpen

Det händer bara mig

Min resa till Thailand i kortversion...

Fick vänta i 30 minuter på flygbussen, huttrade eftersom jag inte hade mer än vårjacka på mig.

Väl på Arlanda var planet 60 minuter försenat.

När vi landade ramlade en påse ner från handbagage-luckan och ner i mitt knä...glad att det var en liten påse och ingen spritflaska för då hade jag varit mos.

Väl i Helsingfors var vi ju sena och fick springa till flyget som stod och väntade. Jag mer eller mindre slängde mig i sätet och jag kände direkt att något var konstigt med min stol. När vi väl hade lyft och man fick ta av sig bältet ville en av mina stolsgrannar gå på toa och jag som satt i gången var tvungen att resa på mig...det var då jag upptäckte att sätet var blött och jag var genomblöt i hela häcken. Det såg ut som att jag hade kissat på mig...hur pinsamt som helst. Jag kunde inget annat än att skratta och fick se till att de fixade filtar och grejer som täckte över sätet. Det flög ett par tankar genom mitt huvud...har någon kissat i min stol, hade alla sätt min blöta bak och hur tusan ska mina byxor torka.

Inte nog med det, min stol var helt sne och jag fick inga hörlurar vilket gjorde att jag lackade...va fasiken, allt gick åt skogen men man kanske ska vara glad att planet inte kraschade...

//Garpen...fortfarande grymt trött

Live-rapportering, vilken bra grej!

Sitter sömnig och följer matchen mellan Zunda och Väsby live på nätet...live-rapportering är verkligen zuper! Har redan konstaterat att Kirran är het...3 baljor, grymt!

Hoppas ni "stänger" matchen...hahaha, vi brukar ju vara så grymma på det!

//Garpen

Med båda fötterna på jorden

Har precis kommit fram till huset och träffat mamma och pappa, bruna som aldrig förr....skoj för dem *avis*.

Resan hit går till historian, mer om det när jag har fått sova typ ett dygn...är helt slut!

På återseende!

//Gnurp...vit som ett spöke, trött och sliten

Tyst ett tag för nu börjar "proffslivet"

Jaha, då ska jag snart åka till Arlanda och påbörja favvoresan...30 minuter buss- 60 minuter flyg- 10 h flyg och slutligen 180 minuter bil.

Så from nu kommer det vara lite tyst i bloggen tills jag hittat rätt i värmen och fått fart på maskineriet.

Ha det bäst!


image1066

//Gnurp...nästan färdigpackad

Lucka 8 i julkalendern

Lucka 8 i julkalendern

Dagens lucka tillängnas min ena vinge...Wester, som idag blivit ett år äldre. GRATTIS GRATTIS TJEJEN!

image1067

Jag hoppas hon fortsätter producera poäng medan jag är borta för när jag får mina vingar tillbaka vill jag se dem i toppen av skytteligan...där de hör hemma!

//Garpilarpen

Än är resväskan tom

Jag har fortfarande inte börjat packa..riktigt illa och inte alls likt mig. Just nu sitter jag i soffan och gör ingenting, väskan ligger öppen mitt på golvet och skriker efter att få fyllas på med saker. 

Att det ska vara så jobbigt att packa...

Nä...nu måste jag sätta fart...

//Garpen 

Lucka 7 i julkalendern

Lucka 7 i julkalendern

Något som alltid sker innan jag flyger...

Det slog mig idag att allt är som det ska...dvs. allt som brukar ske innan jag flyger har skett. Det är lite märkligt men sedan jag kan minnas har jag alltid minst en vecka innan jag flyger sett en film där ett flygplan antingen störtar, håller på att krascha eller har problem.

Det hela är verkligen hemskt men det ger mig ett lugn...ibland är man allt konstig.

//Gnurp

1 dag kvar

Åååhhhhh....
image1051

1 dag kvar nu!

//Garpilarpen

Med ett leende på läpparna

Nu är det ca 4 timmar kvar på jobbet sedan går jag på semester...så *pip* skönt!
Jag har suttit sedan jag kom imorse med ett leende på läpparna. Bara vetskapen om att jag inom 48 timmar har sand mellan tårna och ljus som omringar mig gör att jag ler. Det är precis vad jag behöver efter en mer eller mindre kaotiskt höst. Att bara få åka i väg, få lite miljöombyte, träffa familjen och bara vara kommer göra susen. Jag kommer komma hem i början av januari med batterierna laddade och med sprudlande energi.

Gårdagens effektivitet här på kontoret har gjort att jag med största sannolikhet slipper sitta kvar idag utan kan åka hem och börja packa (mer om det senare) och se på Idol.

Yes...bara 4 timmar kvar!

//Gnurp...som äntligen ser ljuset i tunneln

Var är packlistan a lá Gnurp?

Vet ni vad...jag har inte börjat packa, det är verkligen inte likt mig. Jag som alltid brukar vara färdigpackad 5 dagar innan jag ska åka någonstans. I går öppnade jag resväskan och han till och med att snubbla över den när jag kom hem från träningen. Jag har helt enkelt inte haft tid att packa, de senaste veckorna har bara varit ett enda stort "hit och dit flängande" med jobb, träning och för lite sömn. Men det värsta av allt är att jag inte ens gjort någon packlista.
image1059
Så ikväll blir det till att tvätta och packa, jag får väl slänga ihop en liten packlista när jag kommer hem så att jag inte missar att ta med mig någonting. Åhh jag som skulle packa lätt...jo jo...säkert!

//Gnurp...tha master of packlistor

Jag ser faktiskt en del likheter

"Härskaren" har börjat kalla mig för proffsbudda eftersom jag nu ska åka till Thailand och leva proffsliv och jag ska vara helt ärlig...jag ser faktiskt en del likheter...

image1058
bland annat...dubbelhakan, hängbrösten och ölmagen...hahaha...jag är en riktig Budda!


//Garpen


Säsongens sista Idol-odds

Imorgon är det final direkt från Globen och Marie och Amanda står för underhållningen. För sista gången denna säsong kommer här oddsen för hur det hela ska sluta, blir det Marie eller Amanda som tar hem titeln som Idol 2007.

Vem vinner idol?
image1056
Det är som ni ser sjukt jämnt, den jämnaste finalen någonsin. Vem som helst av tjejerna kan stå som vinnare imorgon kväll så jag ser med spänning fram emot en kväll framför TV:n.

//Gnurp

Lucka 6 i julkalendern

image1054

Dagens lucka tillängnas min vapendragare, och numera "partner in crime". Hon får alla i sin omgivning att skratta och tvekar inte en sekund på att bjuda på sig själv. Jag har aldrig haft tråkigt i Kirrans närvaro!

Inte nog med att vi spelar i samma lag och nästan umgås 24/7 nu ska vi också inleda resandet tillsammans. Inom de närmaste dagarna kommer vi befinna oss i Thailand och bara vila, shoppa och dricka paraplydrinkar träna, sola och bada. Senare i vår går planet till New York där vi ska shoppa, shoppa och shoppa lite till.

Fatta att vi bara känt varandra i 5 år...känns som en evighet...en positiv evighet.


image1055
Jag och Ready


//Garpen


Sista träningen för året

Japp, det stämmer...idag gör jag min sista träning för i år på Solna parketten, tråkigt men sant. Jag kommer nu byta underlag och gå från parkett till sand.  Zundazessorna blir jag inte av med...iaf inte en av dem ;) Jag får nämligen träningssällskap av Kirran i nästan 2 veckor...riktigt nice faktiskt!

Nu är det full rulle som gäller för på söndag ska Väsby få känna på Zundasvärmen...

ps. #82 kommer idag få motta en stor kasse med "påsar zessorna känner igen sedan tidigare" som får motsvara min närvaro under avslutningsfesten

//Gnurp

 

2 dagar kvar

Bubbel-i-bubbel
image1049

eller

Skum-eli-skum
image1050

//Gnurp

Vad ska man säga....

Saxat från Sten stures hemsida

Råsunda vann sin femte raka seger när de i söndags vann med 4-2 mot AIK. Råsundas höga press och tuffa spelstil verkar vara ett vinnande koncept för laget. De ligger nu fyra i tabellen, endast 2 poäng efter Sten Sture.

Har ingen mer att tillägga!

//Gnurp

Uppdatering av topplistan i Zundas egen odds-tävling

Jag har verkligen haft fullt upp så det känns mer än rätt att göra en liten uppdatering av Zundas egen odds-tävling. Det är inte många dagar kvar på tävlingen, den 16 december stängs tävlingen beroende på när sista spelbara evenemanget slutar.

Ställningen just nu...
image1053
Hoppas flytet håller i sig Kirran...Svennar jagar hack i häl!

//Gnurp

Skön musik

En skön version


//Garpen...*diggar*

3 dagar kvar

image1048

//Gnurp

Lucka 5 i julkalendern


image1047


Dagens lucka handlar om jobb på Julafton...

Det slog mig tidigare idag att i år är det första gången som jag inte jobbar på Julafton sedan jag var 14 år. Jag har alltid missat Kalle Anka vid 3-snåret och alltid kommit hem lagom till julmiddagen för att senare få öppna  julklappar. Jag har aldrig riktigt reflekterat över det förrän idag och för att göra det hela lite extra firar jag julen i utlandet, långt bort från det svenska skitvädret men nära familjen.

//Gnurp

Glömde logga ut

I all hast i går glömde jag logga ut från MSN innan jag skulle hem från jobbet. Vilket resulterade i att både Jempa och Kirran blev utan svar på sina meddelanden....sorry!

Det är mycket nu och det gäller att veta vad man gör...vilket jag inte riktigt har kontroll över känner jag :)


image1046





//Gnurp som varit upptagen hela natten enligt MSN-gubben

Förvirrad

Nä, nu när jag läste inlägget innan blev jag helt förvirrad...igår gjorde vi ju totalt 50 st i bålfemman och då måste jag göra bålfemman 15 ggr till för att komma upp i 750 gånger eller ska jag göra 75 varv totalt???
Ähhh, jag är helt förvirrad!!!!

Någon som fattar?

//En förvirrad Gnurp

75 varv???...30 benböj/dag enligt Sagas uträkning

Igår under träningen fick vi köra bålfemman och "Härskaren" fräschade upp vårt minne med de olika övningarna. När vi gjort ett varv började vi smått räkna och insåg att vi from den 20 december bara har 75 st varv kvar att göra...öhhh...häftigt värre för huvudet, det blir att notera varenda varv för med mitt guldfiskminne kommer jag ligga på varv 5 väldigt länge :)

Saga berättade under uppvärmningen att hon räknat ut antalet (per dag eller antal varv) vi behövde göra av varje övning under julperioden och det var väl något i stil med 75 varv av bålfemman, 30 benböj/dag om man kände för att dela upp dem över hela perioden och så slutligen 4 timmars hopprep. Det låter ganska mycket och ser väldigt mycket ut på papper men när man väl sätter igång kommer det nog gå undan av bara farten.

För alla utomstående, checka Zundas gästbok den 24 december...det kommer hända grejer där kan jag lova!
Kommer jag bara ihåg att det är den 24 dec så antar jag att det blir mitt inlägg som kommer skrivas först eftersom jag ligger ett antal timmar före alla andra...om det inte är någon som kör ett tidigt morgonpass förståss...hahaha...men det är väl tveksamt om jag känner zessorna rätt.  

//Gnurp...med guldfiskminne

Lucka 4 i julkalendern


image1044

Dagens lucka tillägnas "Vinterkräksjukan"

Var och varannan person man pratar med just nu har eller känner någon som nyligen haft Vinterkräksjukan. Sjukdomen har liksom bitit sig fast i vår vardag och med tanke på hur jag mådde efter Kirran, Anneli & min ekonomiska spontankväll i somras, vill jag helst bara stänga in mig i ett rum och kasta bort nyckeln. Allt för att slippa bli smittad och återigen behöva be till toalettgudarna.


Inte blir min "rädsla" mindre av att min chef i helgen drabbades av sjukdomen under en flygning hem från Tyskland. Nu vågar jag knappt sitta på kontoret och andas in samma luft.


Jag vet... jag överdriver, men jag vill helst slippa 10 timmars springande fram och tillbaka till en flygplanstoalett.


//Gnurp...med munskydd


Ett strandliv utan blåmärken...glöm det!

I går ökade jag på blåmärksskörden efter en jätterolig träning med en del pucklande på varandra. Jag och Elin fick till en höfttackling på varandra som resulterade i massor av skratt, märkligt nog. Det var en del tuffa tag men sällan har jag haft det så roligt. Hur ofta får man puckla på varandra allt vad man har och alla är med på det liksom? Nivån på det fysiska spelet höjdes igår och alla verkade ha skoj och på vissa syntes det tuffa spelet mer än på andra. Stackars Jessie hade mer en än bula i pannan *ler*

"- Det är tufft att ha blåmärken och bollmärken, då ser man att ni har kämpat iaf!". Dessa ord kom från min juniortränare Åsa när jag spelade i Högdalen och än håller jag fast vid den tron så ett strandliv utan blåmärken...GLÖM DET!


image1043

//Gnurp...inte mer blå än vanligt 

Min uträkning

Jag har konstaterat efter gårdagens genomgång av julschemat och träningsprogrammet att jag kan springa från början av vägen nedan, till slutet så där en 10-12 ggr, så bör ett av alla löppass vara avklarat...hmmm...kommer jag få tunnelseende efter det?

Om det inte blir tunnelseende kommer jag garanterat att vara uppjagad och lite rädd efter att alla hundar som finns längst vägen jagat bort mig från deras territorium. Det lär inte finnas någon risk att jag tar det lugnt iaf...snarare tvärtom...med en ilsken hund hack i häl kommer det att gå undan.

image1042
Vägen som typ aldrig tar slut
//Garpen 

4 dagar kvar

image1041

Ps. drinken i mitten är min favorit och den till höger borde inte ens få vara med på bild, så äcklig var den...*ryser*

//Garpen

Halvtid

Det är nu halvtid i serien och innebandy.se har sammanfattat serien i olika punkter. Det som jag tycker är intressant att läsa är att vi inte längre ligger i toppen av utvisningsligan...bra där!
Vår serie har betydligt fler utvisningsminuter än iaf södra och västra serien och antingen tyder det på att vi spelar ett mer fysiskt spel eller så är vi så dåligt tränade att det blir en massa slag och dylikt. Jag tro på det första...det blir bara tuffare och tuffare...utan att vara fullt men samtidigt så mycket roligare att det smäller lite ibland.

Saxat från innebandy.se
image1039

//Garpen

Jag höll vad jag lovade mig själv

Dag 1 av 5 avklarad och än så länge håller det jag lovade mig själv...att inte sitta kvar på kontoret alltför länge. Idag gick jag hem 17.30...helt klart godkänt. 

Nu ska jag slänga i mig lite energi och rosenrot inför träningen ikväll...

Apropå träning så kollade jag in träningsschemat för oss zessor under julen...vojne vojne...här ska det tränas! Inte för att jag bryr mig så mycket om schemat eftersom jag inleder mitt proffsliv på söndag (mer om det vid ett senare tillfälle)...men jag tänker främst på alla andra zessor som ska utföra programmet i snö och slask...inte avis direkt.
En av punkterna i programmet blev jag lite paff över och jag förväntar mig en viss förklaring av Grabbarna Grus ikväll, för hur 17 ska man hinna med 750 st...är det omgångar då eller är det tryckfel???? 

Haha...prinskorvarna kan ju slänga sig i väggen...för i Zundaland ska zessorna regera!

//Garpen

Lucka 3 i julkalendern

Dagens lucka är en fundering kring julen och julklappar och vad som känns viktigt för mig just nu.

Det slog mig idag att jag inte vet om jag får några julklappar i år...

Om man tänker "ekonomiskt" som jag, Kirran och Anneli är grymma på iaf när det gäller vin *ler*, så bör jag ju kunna få massor av saker från Tomten nu när jag kommer befinna mig i Thailand och allt är så mycket billigare. Men frågan är om jag vill ha en massa saker...just nu uppskattar jag vila, sol och värme mer än någonting annat så att bara få vara tillsammans med familjen och kunna bada och sola känns som världens bästa julklapp just nu!


Åhh vad jag längtar...
image1038

//Gnurp...med 5 dagar kvar till solen

Inköp till mumsen

Jag fick ett mail av mamma här om dagen med en lista på saker hon vill att jag tar med mig till Thailand. Efter att jag kollat igenom listan frågade jag mig själv lite snabbt..."-kommer jag att kunna passera tullen med det här?".
Det blir till att fundera på för jag vill ju inte att det ska bli som i filmen Bangkok Hilton...nu tog jag verkligen i...inget knark här inte :)  Det kanske bli att uppdatera sig lite på vad som är ok att ta in i landet och inte.

Det blir med andra ord en vecka med jakt, en jakt på lite udda saker...allt ifrån tidningar till ätliga saker. Ska bli intressant och se hur jag ska få plats i min resväska. Mina saker är prio ett men samtidigt vet jag hur mycket man längtar efter svenska saker när man är borta från Sverige ett bra tag så jag kommer nog vara snäll och packa sparsamt av mina egna saker.

Vad gör man inte för sin mamma?

//Garpen


Softat i Frasses soffa

Efter matchen åkte jag till Frasse och i vanlig ordning tog vi vår promenad upp till affären och köpte middag. Det blev en del snack om allt möjligt och jag låg som vanligt i soffan och softade samtidigt...en skön avslutning på en bra dag.

I morgon inleder jag sista jobbveckan innan semestern och det kommer bli en tuff en, som vanligt sjukt mycket att göra och nu måste jag också bli klar med allt eftersom jag åker till helgen. En sak har jag iaf lovat mig själv....jag ska inte sitta kvar alltför sent på kontoret den här veckan....får se hur länge det håller :)

Inte finns det något speciellt på TV heller så det lär bli en tidig kväll för mig...för en gång skull.

//Garpen

Zunda vs. AIK (Solnahallen) 4-2

"Slaget om Solna" är nu avgjort och ordningen är återställd igen. Det finns bara ett lag som äger Solna och fram till nästa fight är det vi Zundazessor som regerar. Vi gjorde helt klart våra 2 bästa perioder någonsin...spelmässigt. Vi har haft mycket slit och krig ute på banan under de senaste matcherna men idag fick vi verkligen igång ett rull, ett spel med fina spelkombinationer. Vi fick längre anfall och tog backskott och skapade på så sätt bättre tryck, dubblingarna lyckades nästan hela tiden och vi tuggade sönder råttorna...en efter en. 

Dagens seger var den 5:e raka och vi kan nu konstatera att halva serien gått förbi och vi förlorat 3 matcher och dessa 3 lag ligger före oss i tabellen...men inte speciellt lång före...upplösningen på division 1 Östra kommer bli riktigt spännande :)

Dagens hopprepslista...

image1002
Går till...Jea, som kliver in på Tosses tilltänkta plats och gör sitt jobb och lite till. Hon kliver in i powerplay och gör det 10 ggr bättre från sin position (brukar vara där jag står) än vad jag själv gjort de senaste gångerna....grymt skoj att se! Jea spelar enkelt och jag önskade verkligen att hon hade fått sätta dit en av bollarna i powerplay.

image1003
Går till...de målchanser vi skapar från inga lägen alls...hängde ni med där? Jag menar att vi skapar bra målchanser idag genom att sno åt oss bollen från situationer som i vanliga fall kanske inte är målchanser. Det tycker jag är en egenskap som vi jobbat fram under den senaste tiden och vi fortsätter att utveckla vårt spel för varje match. Skoj att se framsteg och framförallt känna att man gör framsteg...både individuellt och som lag. 

image1001
Går till...vårt spel, stundtals äger vi matchen totalt och spelar boll, byter positioner och gör allt det vi har diskuterat sedan försäsongen. Alla sliter i alla lägen och vi peppar, driver på och presterar...var och en på sitt eget sätt.

Cred till mig själv...Ett slagskott i mål, ingen förlorad tekning och dessutom lyckades jag att hålla i boll och lugna ner ett antal gånger. Samarbetet med backarna fungerar bara bättre och bättre oavsett backpar. Jag är nöjd med min insats, nästa till och med mycket nöjd. Inget skönspel från min sida men tanken bakom mina passningar finns där och får jag bara dem att stämma till 100 % blir det kanon. 
Det jag personligen tar med mig från dagens match är att jag skjuter, går in framför mål och tar stryk. Positionsmässigt har jag börjat hittat rätt också och samarbetet med damerna på sidan av mig blir även det bättre och bättre. Det är värt att nämna igen...så länge damerna bredvid mig producerar mål och ligger med i toppen av seriens poängliga är jag nöjd, då vet jag att jag gör mitt jobb!

5:e raka segern och vi är med i toppen, nu har vi mött alla lag i serien och jag måste säga att årets upplaga av division 1 Östra är bland de roligaste någonsin. Det finns många bra lag som kämpar för att vinna serien och spelkvaliten har blivit bättre. Det är tuffare, mer fysiskt och snabbare över hela banan och det gäller att vara tränad för att orka med 60 minuter i full fart.

Det är skönt att känna att allt Svennar och Mange sagt från dag 1 stämmer. Nu när halva serien är över är det dags att lägga in en extra växel...träna lite hårdare, mer effektivt och fortsätta kämpa i 60 minuter. 

Det ska bli grymt intressant att se var denna säsong slutar...

//Gnurp...1 poäng rikare...å en snygg sådan ;)      

Lucka två i julkalendern

Dagens tanke (lucka) är mer en känsla...5:e raka seger och vi är så grymt starka som lag. Att få uppleva det som vi i laget upplever just nu är en av anledningarna till att iaf jag, håller på med lagidrott.

Tack för att jag får vara en zessa och tillhöra Zunda!

image1037

//Garpen

Snart är det dags...

för "Slaget om Solna". På ena sidan står vi i Zunda och på andra halvan AIK. Det brukar alltid bli hett ute på banan och den här matchen lär inte bli ett undantag.

Bring it on, I´m ready!!!

image1036
Årets sista match (för mig) på Solnaparketten och då ska jag se till att leverera...


//Gnurp


Lite garv innan matchstart


Lucka ett, 1 december

Lucka ett är öppnad och den handlar om slumpen. Jag har alltid trott att allt händer av en anledning och idag fick jag en bok av Leniz som jag ska läsa i Thailand och förhoppningsvis komma hem lite klokare, lite bättre! :)


image1034
Leniz med min nya bok

//Gnurp

Premiär för min julkalender

Nu är det 24 dagar kvar till julafton och för första gången kommer jag inte vara i Sverige och fira utan befinna mig i solen. Jag kommer varje dag öppna en tanke (lucka) och förmedla den här på bloggen. Tanken (luckan) kan vara lite vad som helst, allt ifrån en händelse till en hälsning.

image1033

//Gnurp

Djupa tankar och ett djupt samtal

Jag har haft middag med en av mina bästa vänner och vi hade en riktigt bra diskussion under middagen....djup och väldigt tankvärd. Vi diskuterade hur det kommer sig att man berättar olika saker som händer i ens liv till olika vänner. Vissa saker tar man sig inte till att berätta men det kommer med tiden, när allt faller på plats...


image1032

//Gnurp

Hmmm...

K... "-Du vet typ allting om mig men det slog mig igår att jag vet ingenting om dig"

S... "-Haha...mmm jag är rätt hemlighetsfull av mig gällande vissa saker"

//Garpen 

Morgonpromenad till frissan

Imorse ville jag inget annat än att sova, snozade 3 ggr innan jag var tvungen att promenera till frissan för att få bort barret. Promenaden var precis vad jag behövde och jag tog tog samtidigt tillfället i akt och inhandlade lite korsordstidningar som jag ska ha som tidsfördriv på flyget till Thailand.

Nu ska jag försöka få ordning och reda på mina prylar och förhoppningsvis börja packa lite eftersom veckan kommer vara full med aktiviteter och tid för packning kommer vara minimal.

//Gnurp

Chilla Barilla + Idol och en massa musik

Efter jobbet igår gick jag in i lägenheten, plockade ihop pastan och såsen och satt mig i bilen för att hämta upp fröken Skog. Väl hemma hos Kirran började vi Elin och Kirran koka pasta och hacka grönsaker, själv försökte jag få ordning på lite musik att lägga in i min ipod.

Kirran frågade om en kartong med pasta skulle räcka, jag sa att det är lika bra att slänga i lite till så har ni till lunch imorgon...å ja....det blev sjukt mycket pasta över så Johan och Kirran har nog mat för hela veckan i sitt kylskåp. Hur som helst blev det sjukt gott och kanonstart på energiladdning inför söndag.

Vi satt ihopkurade i soffan för att titta på idol och äntligen blev "försvarstalaren" utröstad...min åsikt är att han genomförde det sämsta framträdandet någonsin i idols historia med låten Conga...sjöng killen mer än 3 ord rätt?

Bilder...
image1025
Den proteinrika pastan...Barilla PLUS...sjukt god och väldigt mättande.

image1026
Kirran och Elin

image1027
Vi körde vegistyle dagen till ära

image1028
Kirran blandar ihop sin mat

image1029
Vi körde hälften av varje, dvs. grön pesto och tomatpesto

image1030
Kirran körde lite extra träning i Idolpauserna

image1031
Elin softade

Det blev en skön avslutning på jobbveckan...tack ladiez!

//Gnurp

RSS 2.0