Garpen mot rubb och stubb

Satt under lunch idag och spånade lite på om jag ska fortsätta med min hopprepslista som jag hade förra säsongen efter varje match. Det är ju mest en kul grej samtidigt som jag får lyfta fram de zessor eller saker som jag tycker stått ut under matchen. Ska fundera vidare lite för det har ju kommit in lite andra verktyg denna säsong som skulle kunna användas istället för hopprep =)





Eftersom jag är en riktig tävlingsmänniska har jag knåpat ihop ett annat delmoment för att förgylla säsongen. Rubriken för tävlingen kommer vara "Garpen mot rubb och stubb" (läs: rubb och stubb= de andra zessorna), lite mer info om tävlingen kommer under veckan då även första omgången startar. Nu kommer det bli upp till bevis att ta fram "fingertoppskänslan" och tävlingsdjävulen i sig. Dessvärre räcker inte bara skicklighet utan det kommer säkert behövas en del tur också...

Jag tror Kirran får bli först ut =)

/Garpen

Maskinen rullar vidare

Allt går i ett just nu, jobb, träning, sömn osv. Gårdagen var ett ypperligt exempel på att jag älskar våra sena träningar. Eftersom upplägget var lite annorlunda igår kunde jag dessutom sitta kvar på jobbet en halvtimme extra och slippa stressa nu på morgonen, valde en liten sovmorgon stället =)


Igår var det en helt annan fokusering i laget, det märks verkligen att seriepremiären närmar sig. Den långa uppvärmningsrundan har blivit lite av en favorit faktiskt, antar att jag saknar långlöpningarna från i somras =)


Inte nog med att det slipades på detaljer igår, vi zessor fick två presenter också: reflexer och en huvudbonad a lá Daniel Breitholtz, mycket uppskattat!


Ikväll rullar maskinen vidare och det ska oljas lite i kedjorna för att öka produktionen...*ler*


Ps. Jea, jag hoppas på sällskap under uppvärmningrundan ikväll, rundan igår gick ju hur bra som helst =)

/Gnurpisch


Ikväll börjar laddningen på allvar

Ikväll börjar laddningen på allvar inför seriepremiären i helgen. Det ska slipas, nötas och skrattas (läs: det gör det alltid i Zundaland) och efter kvällen kommer förhoppningsvis några frågetecken ha förvandlats till stora "check"-symboler och allt kommer vara klarare än någonsin.
















Det kanske är dags för materialliraren att bestämma sig vilka skor som ska få jobba denna vecka... =) 

/Garpen


Dagens dos av kunskap =)

Åt ris och lite annat till lunch idag och fick samtidigt lite intressant men onödig info som jag tänkte dela med mig av...snällt va? =)

Visste ni att:
  • 1 kilo ris = 50 000 riskorn
  • Det krävs 5 000 liter vatten för att framställa 1 kg ris


bild: aminata.wordpress.com


Dagens dos av kunskap! ;)


/Garp


Ja, vad ska man säga...

Jag har världens skönaste lagkamrater eller vad sägs om det här: 












/Gnurp

En vecka kvar

Om en vecka vid den här tiden är seriepremiären avklarad, men fram till dess är det full fokusering. Känslan på parketten ska bli ännu bättre, skottet ska slipas och passningarna ska hitta fram till rätt blad för om en vecka smäller det...can´t wait!

/Garpen

Ett Garpen smycke

Frasse kom med min födelsedagspresent och hade hittat ett riktigt Garpen smycke, det kan inte bli mer Garpen över det hela =)



Ett långt halssmycke i silver, perfekt till det mesta

/Garpen

Ibland överraskar personer

Igår efter min shoppingrunda var det dags att dra vidare till en 50-års fest. Kvällen visade sig bli kanon och det är skoj att se att personer kan överraska mig oavsett ålder =)
Jag träffade en av mina gamla barndomskamrater som jag inte träffat på ett par år så det blev en update a la´ grande, lika intressant varje gång...

Ska snart träffa Frasse för en liten promenad och återigen få en update a la´grande...I like!

/Garpen

Shop until I drop

Jag brukar inte shoppa alltför mkt men när jag väl shoppar så shoppar jag ordentligt. Idag var det dags igen och det jag är mest nöjd med är minilaptopen som jag sitter och knappar på just nu =)


Laptopen är lika stor som min kalender, hur nice som helst.  


Annars blev det skor, stövlar, byxor, 2 skjortor, påfyllning av lite smink och sedan mitt allt...en ny kalender =)


Nä, nu måste jag röra på mig...

/Garpen


Man kan inte alltid ha koll på allt...

Fredag!


Såg i kalendern att det var löning igår...bra att man har koll =)
Kan säga att jag längtar efter helg och en rejäl sovmorgon, klockan får gärna ticka fram några timmar...


Nu börjar det snart bli allvar, snart en vecka kvar till seriepremiären och tekning. Ska njuta lite av ledigheten ifrån innebandyn i helgen och träna lite annat, men sedan är det total fokus på nästa helg. Ska bli skönt att äntligen få komma igång med de "riktiga" matcherna.

/Garpen


På äventyr i Norrland

Bloggen har varit tyst i över 24 timmar, inte riktigt likt mig men det har ju också sina förklaringar. Jag har varit på äventyr i Norrland och vilka äventyr sedan då...
Under de senaste 24 timmarna har jag avverkat: Sthlm-Gävle-Sandviken-Gävle-Sundsvall-Sthlm

Igår kväll åkte jag och min chef mot Gävle för att hitta boende för natten, det gick väl så där...alla hotell i hela Gävle var fullbokade så vi hamnade i Sandviken istället. Inte det ultimata för vår planering men jag klagar inte för vilket j-la lyxrum jag fick...sov som en riktig zessa =)




Hotellets sköna och långa spiraltrapp

Förutom att åka sjukt mycket bil har jag idag även fått känna på kyla eller vad sägs om att vara i ett rum med temperaturen -28 grader. Jag är verkligen ingen vintermänniska och hatar att frysa men jag var tvungen att känna efter hur det kändes. Det tog väl ca 15 sekunder innan jag började huttra och kände att lungorna krympte till sugrörsstorlek.

När vi var på väg hem till Sthlm igen började det riktiga "äventyret", jag var helt inställd på att köra hem och sedan stressa iväg till DM-matchen. Allt gick bra i ca en timme sedan lät det som om vi plötsligt fick en HD-snubbe efter oss från ingenstans. Det sa PANG och det visade sig att vårt ena bakdäck exploderat. Vi stannade till och kunde konstatera att det bara var till att byta däck...lättare sagt än gjort. Jag tog tag i varningstriangeln och traskade ner i diket och tog mig ca 100 meter ifrån bilen. Väl tillbaka hade min chef konstaterat att vi hade ett till problem, vi saknade en specialtång för ena muttern...TYPISKT! Jag tänkte till lite snabbt och tog med mig mobilen och traskade ca 500 meter till en bensinmack som man kunde skymta längre fram. Väl framme konstaterade jag att macken var stängd och skulle läggas ner....MY LUCK! Funderade lite till och började sedan traska in i ett bostadsområde en bit bort och bestämde mig för att knacka dörr för att få tag i specialtången, vad hade jag att förlora liksom. Det hela kändes lite som en inkilning faktiskt med värsta utmaningen =) Jag fick knacka på 2 dörrar innan en trevlig herre gav mig en tång och jag började traska tillbaka till bilen, då ringer chefen och säger att han fått tag på lite hjälp (läs: vinkade in en bil från andra hållet). Efter ca 1 ½ timmes äventyr kunde vi sakta men säkert rulla hemåt mot Sthlm...jag satt mest och skrattade för det hela var lite komiskt, men vad gör man inte för att få komma hem?

Inte nog med att vi fick fixa med bilen, myggen var tokiga och jag fick någon sorts allergisk reaktion för min hand är fortfarande svullen...som sagt inte min dag idag. 

Btw. hann med att både ringa och sms:a "Härskaren" och lämna min plats till förfogande, för chansen att hinna hem och till matchen gick upp i rök i samma stund som däcket exploderade =)

Däcket exploderade



Reservdäcket...snyggt va?
Det tog mig hem iaf =)

Hoppas morgondagen blir lite bättre!

Ps. för er nyfikna kan jag meddela att vi vann DM-matchen...nu väntar änglarna =)

/Garpen som är glad att vara hemma

Skönt att få ta i ordentligt

Man må klaga i tysthet medan man håller på, men skit va skönt det är att få ta i lite när man tränar. Igår blev det både "elakingen" och idioten och mjölksyran smög sig på men hela tävlingsmomentet gör att man fasiken inte ger upp.

Man kan egentligen sammanfatta träningen igår med följande ord:
- Mjölksyra
- Idioten
- Min hatövning #1 aka. "Elakingen"

- "tvåmål" a la´smallsize

Kanske inte den roligaste träningen innehållsmässigt men konstigt nog var det skoj, antar att det är alla zessors förtjänst =) 

Nu väntar vila en dag innan det är dags för att ta sig an Duvbo i DM imorgon...


Zundasnurran med "elakingen"


/Garpen


Ett kärt återseende

Igår var det en spelare i Solna Vikings som petade till mig och sa tja! Det tog ett tag innan jag insåg vem det var...
Orsaken till att jag inte kände igen Samme var att han såg väldigt annorlunda ut sist vi sågs. Då gick vi i högstadiet och han var betydligt kortare och spinkigare. Nu såg han ut som en riktig basketspelare, lång och med muskler i storleken large =)


Det är roligt det där att stöta på gamla bekanta irl...all heder åt Facebook, men real life is the skit!


/Garpen


Kirran slog mitt rekord med hästlängder

Kirran tog hela 529 bilder från lördagens äventyr, det slår mitt tidigare rekord med några 100. Med tanke på att paparazzi-blixtrarna bländade oss hela tiden är jag inte ens lite förvånad över antalet bilder. Men det är väl lika bra att vi zessor vänjer oss vid stjärnglansen =)

Min kamera har nu även den kommit hem så en och annan bild ska jag nog kunna bjuda på vid tillfälle...

/Gnurp

 

Rätt upp i krysset

Fick på en rätt skön träff i gårdagens träningsmatch. Kirran och jag kom 2 mot 1 och för en gång skull valde jag att inte passa och la istället på ett skott, som lyckligtvis hittade sig fram till högerkrysset och 2-0 var ett faktum. Jag fick återigen göra mål och nu har jag nog nästan gjort minst lika många mål som assist under försäsongen...inte likt mig alls men någon gång måste ju målskyttet släppa också =)


Maskinen rullar vidare och på torsdag är det dags för DM, måste bara smöra lite för chefen först...


/Garpen


Dags att börja ladda lite extra

Efter en annorlunda helg med zessorna är det dags att börja ladda lite extra för nu är det mindre än 2 veckor kvar till seriepremiären mot Sten Sture. Ikväll är det dags för träningsmatch igen, lika skoj varje gång och varje träningstillfälle bjuder på någonting nytt. Vad som står på dagens meny återstår att se men jag är lika hungrig varje gång... =)

/Gnurp

Hade det på känn

Usch, lika jobbigt att höra det även om jag hela tiden vetat om det...

Vissa saker får en verkligen att tänka till och ifrågasätta om man prioriterar rätt saker i livet...

/Garpen

Bjuder på en smygtitt

Kameran är som sagt i tryggt förvar hemma hos Jempa, men jag kan bjuda på denna smygtitt så länge:


Lag Princess mitt på "Plattan"


/Garpen


Konstaterande från gårdagen

- Jag stod och pratade med Brännis om diverse hår och frisörgrejer så ingående att vi missade att våra vänner redan gått in på stället och vi fortfarande stod utanför och frös =)

- En dag som gårdagen ger sammanhållningen en push i rätt riktning på alla sätt och vis och man lär känna varandra några snäpp bättre. En zessa knäckte följande kommentar igår: "- K är som en "mini" Garpen!", jag fattar faktiskt va hon menar...

- Jag visste inte att det kunde vara så roligt att sitta på en parkbänk mitt i natten och snacka skit med ett 10-tal zessor =)

- Likaväl som man ser till att alla trivs och "skyddar" varandra på planen fungerar det på samma sätt utanför och mitt i natten...

- Jag fick myggbett över benen under kvällen, sjukt jobbigt och ännu mer irriterande med tanke på att det är "höst" tider.

/Garpisch


Åhhh så kul

Gårdagen blev en succé, måste säga att det var en av de bästa "välkommen till Zunda" tillställningar vi haft så länge jag spelat i Zunda. Den största anledningen till succén var att alla nya zessor verkligen gick in helhjärtat för att göra sitt bästa och det gjorde att vi gamla hade minst lika skoj. Har återigen konstaterat att vi har ett lag med världens vinnarskallar =)

Att de nya zessorna skapade uppmärksamhet mitt på "Plattan" var det ingen tvekan om, det kom fram personer i omgångar och ville ta kort, fråga vad som stod på mm. 

Det bjöds på lite olika aktiviteter under dagen och kvällen innan vi kunde utse vinnarna:
- Samla in grejer, olika svårighetsgrader
- Göra en kampsång innehållande ett antal ord där alla lagmedlemmar deltog
- Frågesport
- Norsk karaoke

Det var länge sedan jag fick skratta så mycket som under gårdagen, en riktigt härlig känsla...tack tjejer!

Vi tog en hel del kort under dagen och kvällen men dessvärre ligger min kamera hemma hos Jempa, men bilder kommer så håll ut...

Kvällen avslutades så klart med en Zundaring och den här gången som ett välkommande för nu är vi alla officiellt Zundazessor =)

/Garpen

Inte många timmar kvar nu...

11 timmars sömn har lagt en bra grund inför dagens aktiviteter. Igår fixade jag det mesta på inköpslistan men har en liten, med ack så viktig sak kvar att fixa. Jag kan lova att en del zessor är sjukt nyfikna på vad som väntar under dagen och kvällen och vi som vet försöker njuta till fullo av att veta mer än de andra =)

Lika nyfikna som de nya zessorna är på dagens aktiviteter är jag på deras klädsel...
Vilka har lagt ner extra mkt tid på sina outfits?
Vilka kör den enkla vägen?
Kan man se deras tema?

Den här dagen kommer bli kanon...

Ps. Jag undrar vad Smidiga Skoog kommer lyckas med idag ;)

/Garpen

Fäller nästan en tår...

Det som vi alla trodde skulle ske har nu skett: Järfälla har dragit sig ur vår serie!!!
Det lag som har varit roligast att möta under alla säsonger finns inte kvar, en av mina favorithallar försvinner och de döda spindlarna hängandes i omklädningsrummet behöver inte längre hängas upp...

Trots att Spiders har varit bittra konkurrenter och vi haft någon sorts "hatkärlek" till varandra, känns det faktiskt jättetråkigt att dem inte kommer till start.

Hmmm, färre matcher blir det också och jag som tyckte serien kändes kort redan innan...

Det blir inget pepprande på spindlarna i år :(


/Garpen

Planering inför morgondagen

Det är fullt upp, jobb och en hel del planering inför morgondagen då de nya zessorna ska krönas och bli zessor på riktigt =)


Spännande värre...


/Gnurp


Med ca 2 veckor kvar till premiären...

är jag sjukt nyfiken på att veta hur ni läsare tror att det går för oss zessor i serien. Så berätta vad du tror genom att fylla i svaret i menyn till höger.



/Garpen

Imorgon är de tillbaka...

Välkomna hem till Zundaland Plipp och Plupp =)


Vem vet, vi kanske får se stjärnlinan igen...

/Garpisch

Svettigt värre & hemlighetsfulla zessor

Inställd match blev till en miniturnering och självklart var jag med i det vinnande laget även om allt avgjordes under de sista 5 minutrarna ;) Det var tufft, mindre plan och mer kroppskontakt...precis vad jag behövde och dessutom hade jag min wingman tillbaka (läs: fröken Wilda Väsby).


Till helgen blir det lite av en maskerad för vissa zessor och vi som vet mer än alla andra dribblade bort alla i början av veckan och släppte sedan bomben efter träningen idag. Gullmarsplan har bytts ut mot en mer central plats... =)


Jag tror Zunda fått en ny materiallirare...Jempa kom till träningen med 2 gamla klubbor och åkte hem med 2 klubbfodral och ca 6-8 klubbor och dem kallar mig för materiallirare..haha.

Ps. Smidiga Skoog var bara någon cm från att återigen dra ner avspärrningarna + järnstålparna...det e inte lätt att vara Smidiga Skoog ibland =)



Elin och jag...det kanske är dags för oss att köra en "elin/garpen" pose på lördag, var ju ett tag sedan sist =)
Just *pip* Kirran kommer säkert vara i farten på lördag så jag och Elin ligger rätt risigt till, nu finns inga fler ursäkter...vi kommer hamna på bild...


/Garpen 


Index

I mitt letande efter en bra flygbiljett till Thailand kom jag över detta (frågan mig inte hur):

Index över Big Macs


Det kan alltid vara bra att ha koll...haha, märkligt att vi skandinaver måste betala så mkt...

/Garp

Kanske, kanske inte

"Kanske" eller "kanske inte" finns inte med i min ordlista, hatar när allt är ovisst. Det kan nog kopplas ihop med min förmåga att vilja ha kontroll på det mesta =)

Idag fanns det ett kanske, kanske inte i Zundaland gällande kvällen träningsmatch och för en gångs skull orkade jag inte bry mig. Min "matchladdning" gick från 100 ner till 50 när jag insåg att det fanns ett "kanske inte". För ett rykte om inställd match brukar dessvärre ha en grund...tråkigt men sant!

Det positiva i allt är att jag tror "Härskaren" och herr Kviding lyckas komma på något kul för oss zessor...
Jag vet iaf en zessa som är sugen på "två mål" =)


/Gnurpisch

Lycka och längtan

Jaha, då var allt packat och klart...eller snarare kanske bokat och klart. Min årliga resa till Thailand är bokad och betald och efter en hel del diskussioner med både chefer och mina föräldrar har jag spikat datum. Det blev inte riktigt som jag ville men det får duga, man kan inte få allt här i livet =)

Det är dagar som denna jag börjar saknar pluggtiden då man hade mer frihet och kunde resa iväg en längre period. Nu har jag så mkt ansvar på jobbet att det inte bara är att sticka, trots att jag egentligen kan... men men, jag antar att det lämnar mer tid att åka iväg under våren =) 

Kanske dags att lägga upp en nedräkning inför resan, även om det avslöjar ett och annat...

Det blir till att plocka fram tomteluvan även i år...

/Garpen som längtar

Dags att krypa hemåt

Det känns som att det är dags att åka hemåt och få i sig lite mat, jag behöver ju liksom inte sova över på jobbet...finns ju en dag imorgon också. Ikväll har jag en hel del "saker" att ta tag i så ingen ro här inte...

Ps. Camilla, på lördag vet du lika mkt som jag ;)

/Garpen

Paralympics nästa

I måndags fick vi jubla under halva träningen, igår fick vi bara använda en arm...vågar man gissa vad som händer på torsdag =)
Vi kom fram till att innebandy borde finnas med i paralympics (ja, gärna i vanliga OS också) och att man då endast skulle få spela med en arm, det är svårare än vad man kan tro.

Snacka om att den här veckan drar ur alla konstigheter i oss zessor, inte minst på lördag ;)

/Garpen

Möte på möte

Idag är en sådan där dag då jag springer mellan möten. Jag har inte ens hunnit kolla min mail ordentligt och definitivt inte hunnit med det jag hade planerat för dagen. Med andra ord blir det att jobba över imorgon för ikväll är det ännu fler möten som väntar med innebandyn, fast roliga sådanna så jag ska inte klaga =)

På ett möte idag frågade en kille vad jag hade för roll på företaget och jag knäckte ur mig, projektledare. "- Det märks" sa han, ska man ta det som en komplimang?

/Garpen

Någon som vill hyra ett hus i Thailand?

Någon som är sugen på att åka till Thailand och behöver hyra ett hus? 
Då har ni kommit rätt...

ca. 2 timme från Bangkok
200 meter till havet
 20 meter till närmaste pool
 jacuzzi på altanen
132 kvm
 2 badrum
 3 sovrum med totalt 6 sängar

Huset ligger i ett lugnt område där vila, sol och bad är en självklarhet.















/Gnurp


Jubel och en massa skratt

Dagens träning hade det mesta, löpning, stege, passningar, tänk och framför allt jubel. "Härskaren" fick fnatt och ville höra oss zessor jubla och som vanligt lydde vi "Härskarens" order. Jag tror aldrig jag jublat så mkt under en och samma träning =)

Imorgon ska det smidas planer inför helgen, som ni vet får vi zessor inte nog av varandra så även denna helg ska vi umgås, big time!

Endast 20 dagar till seriestart...

/Gnurp

Idag har jag "tjänat" in ett par 1000-lappar

Jag har inte haft ett fungerande kylskåp på ca 2 veckor, sjukt jobbigt och jag har verkligen insett hur beroende jag är av ett fungerande kylskåp. Idag kom det folk och skulle fixa kylskåpet och det visade sig att det var fabriksfel och till min stora glädje behöver jag inte pröjsa något för jobbet, känns ju som att jag idag "tjänat" in ett antal 1000-lappar...nice!  =)


Fast det bästa av allt...jag har ett fungerande kylskåp!

bild: pan6.fotovista.com


/Garpen


Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Zundas egen "moder Zunda" blir idag ett år äldre, ett stort grattis på födelsedagen Öberg!


/Garpen


Match, mys och positiva ord

Vi spelade bättre i andra matchen men fortfarande inte så bra som vi kan. Matchen slutade 1-1 och man kan väl säga att vi spenderade mer tid 4 zessor på banan än 5. Det var inte ens i närheten av att vara rättvist, men sedan är ju inte idrotten rättvis heller, så det är väl lika bra att vänja sig. Personligen lossnade det i målskyttet, gjorde 4 poäng (2+2) på två matcher och det är bra för att vara Garpen =)

Efter sista matchen igår åkte hela gänget med zessor vidare till ett litet samhälle nära Kolmården, för att inta Ös sommarhus. Hela 27 personer trängde in sig  i huset och myste hela kvällen a lá Zundastyle.


Under kvällen fylldes våra ryggar med positiva ord, härligt värre eller vad sägs om att få orden: "- Du är min idol!"...


Annars dök det upp en och annan överraskning, men borde jag vara förvånad när det kommer till zessorna?

Ps. Linköping har världens bästa godisbutik, fråga alla zessor. Jag ljuger inte om jag säger att vi totallt köpte ca 5-6 kg godis tillsammans =)

Bilder från helgen:


Jag och Jempa körde på känsla hela vägen till Linköping, det varvades skratt med kaffedrickande...



medan Zeger slaggade zessastyle:





Till lunch fick vi en supergod sallad som linköpings sportchef fixat åt oss


Bloggade lite medan vi hängde i vardagsrummet och tittade på Dirty Dancing, den filmen har man ju inte sett förrut
=)



Lite info innan en av aktiviteterna


Våra ryggar fylldes med positiva ord...en minst sagt positiv och peppande övning =)


Tosse körde special Yatzy

Kirran jobbade på bra och lyckades fota de allra flesta zessorna, smakprov:

     

Tack alla zessor och ledare för en kanonhelg!

/Garpen

Powernap a lá Gnurp

En viss person somnade visst i soffan...
 
/Gnurp

Rapport från bilen

Då var dagen över med zessorna och jag, Zeger och Jempa sitter i bilen på vägen hem från Kolmården. Det har varit en kanonhelg med massor av skoj och mys. Under förmiddagen såg vi matchen mot Täby och gjorde lite av en analys, det är då intressant och se sig själv spring runt på planen och göra diverse konstigheter =)

Återkommer med mer saker från helgen när jag kommer hem...

/Garpen

Matpaus och summering

Första matchen är avklarad...
 
Inte vår bästa match...

En av mina bästa matcher, 2 mål, 1 ass...

Zessa trosorna har gjort succé i Linköping =)

Jempas försök att gästblogga i bilen på vägen hit gick väl sisådär, det kallas bloggtorka ;) 

En zessa med klass

Zeger...

/Garpen

"Den lilla rosa"

Det har varit många interna skämt på Zundamailen denna vecka och det sista dagarna har det mesta kretsat kring "den lilla rosa". Låt mig presentera huvudrollsinnehavaren:



Den lilla rosa hänger med i helgen, allt för att ni läsare ska få titta in i Zundaland och se vad vi zessor har för oss...

/Garpen

Ordning och reda i kaoset...knappast!

Ordning och reda eller kaos?
 


Det ser faktiskt nästan ut som att jag har ordning och reda men i själva verket är det kaos.
Hur ska jag få plats med allt på packlistan i en liten väska?
 Det får helt enkelt bli budgetvarianten vad det gäller sovprylarna, dvs. en filt och kudde. Ingen har väl dött av att sova på golvet?

Åter till kaoset så att jag kommer i säng någon gång, ska upp tidigare imorgon än en normal arbetsdag...

/Garpen som hatar att packa

I valet och kvalet

Håller på att packa väskan inför imorgon och jag kan inte bestämma mig för vilka skor som ska få åka med. 
De nya eller de gamla
risk för skavsår eller inte
blått vs. lila


Hmmm...

/Garpen

Sista rycket

Lite kvar att göra sedan är det dags att bege sig hem och börja packa, min favoritsysselsättning eller inte! Jag hatar att packa och ännu värre är det att packa upp. Nu har jag iaf kommit ihåg att skriva ut min packlista så förhoppningsvis kommer det gå undan...man kan ju alltid hoppas.

Jempa, min kartläsare har kollat upp resvägen, vi kör ju på känsla till skillnad mot Jeas bil som har en GPS men får surkärringen på köpet =) Slår känsla dagens teknik?

Den "lilla rosa" ska med i bilen imorgon bitti, så vi får se om det blir Jempa eller jag som använder den först...det sägs att Jempa är lite smått beroende så vi får se om jag ens får en syl i vädret (Fia, nu måste du vara helt förvirrad och gissa vad...det är meningen!)

/Garpen

En till...

Hittade en till...haha


En bra finsk reklamfilm

Jag ser aldrig på reklamfilmer men av en händelse kom jag över reklamfilmen nedan. Jag måste faktiskt säga att jag tycker den är bra eller vad säger ni?



Edit: vore nästan konstigt om det inte kom någon uppföljare...

/Garpen

Efter helgen kommer svaren

På lördag drar vi zessor ut på ett litet äventyr, första stoppet blir Linköping. I Linköping kommer matchklockan rulla X 2 och om jag inte är helt ute och cyklar står en viss fd. zessa på andra sidan planen...
Jag förväntar mig en massa skoj i helgen och en hel del svar på diverse frågor också...

1. Hur många zessor behövs det för att fylla X sommarstuga?
2. Bastar Y med eller utan badkläder?
3. Vem i laget har sämst lokalsinne?
4. Vem i laget klarar inte av att maila vidare en exelfil och blir utan mat? 
5. Kommer Jeas GPS hjälpa eller stjälpa henne denna gång? =)
6. Kan Smidiga Skoog bli smidigare än vad hon är idag?
7. Vem tar över tronen som den mest vågade under fotograferingen?

/Gnurp

Fullt ös hela dagen

Idag har jag inte ens hunnit blogga, det har varit fullt ös sedan jag steg upp ur sängen.

Dagens träning var av den softare typen, vi besökte Tibblehallen och såg våra premiärmotståndare (Sten Sture) åka på torsk med 8-0 mot Täby, samma Täby som vann med 3-1 mot oss zessor tidigare i veckan. Sten Sture imponerade inte alls men dem kanske ligger i hårdträning...who knows!


Jag och Smidiga Skoog började smida centerplaner...grymma sådanna, precis som alltid =) 

Dagens stora + är iaf att jag fått iväg Packlistan a lá Gnurp till zessorna inför helgens stora äventyr, nu gäller det bara att jag själv kommer ihåg att skriva ut listan på jobbet...guldfiskminne var ordet! *ler*

/Garpen 

Dags att leka modell igen

Till helgen ska vi zessor på utflykt och har ni tur får ni följa med. Om allt går som det ska kommer bloggen uppdateras flitigt under helgen, beror lite på täckningen i skogen =)

Idag fick vi zessor mail (läs: ett av många) om att det nu är dags att leka modell igen. Varje år får vi zessor använda vår fantasi för att skapa ett tema för modellandet. Varje säsong är det alltid någon som slår på stort, vi zessor tar modellandet på största allvar och det syns i bilderna ;)

Nu får man hoppas att man har a good hairday på lördag! *ler*

Vi är zessor med klass, det syns va?

En äkta Zundazessa


Förra årets fotograf och även helgens: Kirran "the one and only"
/Garpen 

Spammad av zessamail

Om man som zessa inte läst sina mail idag och inte gör det förrän senare ikväll kommer det inte bli speciellt roligt...snacka om att bli spammad =)

Idag är det en klar fördel att ha en dator nära till hands!

/Garpen som själv stått för iaf ett av mailen

Vilka svikare

Idag skulle One Republic ha spela på Nalen men det var för busy tyckte dem...snacka om divor. Nu missar dem ett slutsålt Nalen och jag får nöja mig med att lyssna på dem i min Iphone.

Svikare!

Jag tycker faktiskt att One Republic ska Apologize ;)

/Gnurp

Roligt med bra motstånd

Resultat Zunda-Täby Angels: 1-3...

Vi gjorde ett självmål...

Det var riktigt skoj att spela...

Maria var grym i målet...tryggheten själv

Jag är nöjd med min insats med tanke på att jag legat sjuk nästan hela förra veckan...

Vissa passningar sitter precis som de ska, önskar bara ett bättre öde för dem (läs: ska in i mål) men det kommer...

Det gick upp för mig vad jag behöver träna på inför premiären...

Smidiga Skoog var lika smidig som alltid och välte avspärrningsrepet samt tillhörande plåtstolpar på sin väg fram till parketten =)

Jag fick mina nya skor igår...I like!

/Garpen


Dags för träningsmatch mot "Änglarna"

Ikväll smäller det, Solnaparketten väntar och Änglarna från mina gamla hemtrakter väntar på andra sidan planen. Det jag minns från vårt senaste möte mot Täby på hemmaplan är att Sandra Mattson (Täby) plötsligt ligger bakom mig och vrider sig av smärtor från knät (läs: det var inte jag som orsakade skadan). Märkligt vad man minns och tar med sig från vissa matcher... Det var som sagt ett tag sedan, så det ska bli riktigt skoj att möta änglarna ikväll och förhoppningsvis slipper vi fler skador och bjuder istället upp till dans...skit va skoj det ska bli!

Matchstart 20.45


bild: www.tabydam.se

/Garpen

Skämten avlöser varandra idag

Jag har haft en kanonförmiddag för av någon anledning tycks skämten och märkliga händelser avlösa varandra. Jag fick inte ens vara i fred under lunchen...
Var nere i lunchmatsalen och hann inte mer än att vända mig om ifrån brickan förrän det låg en tallrik Raggmunkar där och jag lova att de inte var mina raggmunkar. Tittade mig omkring men ingen tycktes vilja ha tallriken, så smidig som jag är (läs: har lärt mig ett och annat från Smidiga Skoog) la jag tallriken på någon annans tomma bricka och smög därifrån...pass it forward liksom =)
Om Raggmunkstallriken blev uppäten eller inte förtäljer dessvärre inte storyn...

Bild: www.lthforum.com

/Garps  

Min chef fick oväntat mail

från Jempa...haha, tur att det bara stod seriösa saker i mailet *ler*.

Hur lyckades du med den dragningen Jemps?

Edit: med två kvicktänkta zessor är nu mysteriet löst...men dragningen var grym =)

/Garpen

En mkt intressant incident, så typiskt killar

Har suttit i möte nu på morgonen och det var ett rätt avslappnat sådant. Jag behövde presentera mig lite kort om vem jag är, vad jag gör på företaget och vad mina intressen är...typ: "Hej, jag heter...25 år och gillar...". Som vanligt visste jag inte vad jag skulle säga men det brukar ju alltid lösa sig, så även denna gång. Anledningen till mötet var att "ängelen" har anslutit, personen som ska befria mig från sena arbetsdagar =)
Men det roliga var en kille som satt bredvid mig, han vägrade berätta om sitt "privatliv" (dvs. vad han gör utanför jobbet), detta trots att en annan person bad snällt och redan hälften av de inne i rummet redan visste vad svaret skulle bli. Istället framställde han sig som en gud, guds gåva till kvinnorna...haha, han glömde bara det viktigaste: SAMBO OCH TVÅ BARN...allt i sin jakt på bytet =)

Behöver jag säga att personen som satt intressant och lyssnade (läs: ängelen) såg rätt bra ut...så typiskt killar!

Men det bästa av allt...killens ansiktsuttryck när tjejen berättade att hon själv hade 3 barn...det var oslagbart, skit va jag skrattade. Bytet blev plötsligt inte lika attraktivt...

Fula fiskar var ordet... dessvärre verkar det inte vara något döende släkte än...

/Gnurp, inte längre ensam tjej på kontoret

Skorna och klubban får vänta

Blir ingen träning för mig idag, är kvar på jobbet och har ett och annat att gräva ner mig i innan jag får åka hem. Tack vet jag att jag har en mamma som så snällt bjudit över mig på en sen middag, för mitt svar på hennes inbjudan blev: "- jag kommer gärna men vet inte vilken tid". Inte det roligaste svaret att få, men mamma är van, har man en idrottstönt till dotter vet man att det är udda tider som gäller ;)

Lite surt att inte få träffa zessorna idag heller men jobbet går före...tråkigt men sant!

/Gnurpish

Snart back on track

Förmiddagen bara flög förbi, lunchen intogs av bara farten och jag har fortfarande inte hunnit kolla mailen. Det märks att jag gick hem från jobbet i fredags, "att göra"- listan är länge än vad den brukar vara på en måndag, skönt nog kommer en ängel till undsättning imorrn...inte en dag för sent =)

Efter en veckas snorande och hostande är det dags att komma tillbaka till verkligheten och ta tag i allt. Soffan har bytts ut mot skrivbordet, snytpappret mot innebandyklubban men C-vitaminbruset består. 

Innebandyveckan som kommer bjuder på två träningsmatcher där Täby och Linköping står för motståndet. Om jag inte är helt ute och cyklar möter vi fd. zessor i båda lagen, alltid lite extra skoj. Som om inte två träningsmatcher vore skoj nog finns det en hel del annat trevligt inplanerat för oss zessor, kanske det tom blir dags för säsongens första Packlista a lá Gnurp eller har säsongens första packlista redan skickat ut?

Fler som har guldfisksminne som Smidiga Skoog och jag?


bild: www.vitamin.se

/Garpen


 

Feber kan påverka fantasin

Efter att ha tagit det lugnt hela helgen och försökt att bli frisk har en och annan idé poppat upp i skallen. Att inte göra någonting alls är inte riktigt min grej, fungerar bra ett tag men sedan börjar det nästan krypa i kroppen. Det är skönt att det finns en del "event" framöver som behöver planeras... 

Ibland kan lite feber få fantasin att flöda utanför gränserna...långt utanför gränserna ;) 

/Garpen 


Bara en månad kvar

Ja, det är bara en månad kvar tills serien drar igång och som vi zessor har väntat. Försäsongen har gått förvånansvärt snabbt, men tänker jag tillbaka så har det hänt en hel del i Zundaland från första testhelgen ute på ön och fram till nu:

Vi började ute på ön med en testhelg och om förra säsongen speglades av ångest över att prestera har denna säsong hittills handlat om vetskapen av att vi utvecklas med tiden. Förra säsongen var väldigt lärorik träningsmässigt och i år har vi tagit till vara på den kunskapen + lagt till en hel del nya metoder.


Vi har fått prova på väldigt varierande aktiviteter men med en gemensam nämnare; tävlingsmomentet. Vi började med en Rackethlon tävling innehållande bordtennis, badminton samt minitennis.


Fia och jag hade oss en rejäl omgång där varje boll var på liv och död. Med två riktigt tävlinginriktade zessor kan det bara sluta på ett sätt...det var svett, svordomar och ett antal omspelade bollar ;)

Sandra tog hem andraplatsen i tävlingen

och vann en darttavla

Segraren i årets Rackethlontävling i Zundaland:
Moi
 (Fick en tennislektion samt ett tennisrack värt ett antal 100-lappar).

Top 3:
1. Garpen
2. Sandra
3. Smidiga Skoog

Redan tidigt under försäsongen blev vi introducerade för "Anja Pärson"-backen och den har krävt blod, svett, tårar och en och annan spya.




Triathlontävlingen var även den ett äventyr utan dess like, kajakpaddling 3 km, cykling 7 km samt löpning ca 7 km. Det är helt klart bland det jobbigaste jag gjort i mitt liv, både fysiskt och psykiskt, men samtidigt var det bland det roligaste jag gjort idrottsmässigt. Efter tävlingen insåg jag att jag hatar att vara jagad, inte min grej alls även om det under tävlingen gick bättre än förväntat.


Tävlingen invigde även "Härskarens" megafon och den gjorde succé även om jullåten som spelades mitt i allt drev mig till vansinne =)


Härskarens megafon

Ursvik byttes ut mot Haga Parken redan i fjol men i år har vi verkligen utnyttjat hela parken. "Zundasnurran" introducerades och vi fick lära oss att elakingen verkligen är en elaking, inte ens stjärnvinsten var en vinst =)


Zundaznurran

Fjolårets populära grillkvällar ute på ön har fortsatt även i år och vi börjar få rutin på både eld och mat.








Vi har hoppat rep för fulla muggar och importen från Thailand förra året har verkligen kommit till nytta. I år har även ett annat redskap blivit ett måste i zessornas träningsväskor och det ska bli skoj att låta omvärlden ta del av konststycket =)


Vi har haft ett innebandypass nästan en gång i veckan hela försäsongen, ett klart plus från tidigare säsonger. Vi har nött passningar och haft tillgång till en egen DJ som spelat musik mellan övningarna, avslappnat men väldigt fokuserat, helt enkelt en skön kombination.  

Vi har fått prova på bågskytte och några zessor förvandlades till Robin Hood redan efter 5 pilar =)


Det behövdes bara 5 pilar sedan satt pilen där den skulle...


Kirran blev som ett litet barn i en godisaffär när bågskyttet kom igång ;)

Ett gäng tuffa zessor fick sig en lektion runt hinderbanan vid Karlberg och som om inte övningarna var nog, vädergudarna gav oss ett helvete också...



"Varggropen" tog musten ur en men som zessa lyckas man med allt, tom att överlista en jobbig grop =)

Qigongpasset klockan 07.00 ute på ön var en väckarklocka i sig ;)



Det har kämpats, peppats och skrattats och vi är starkare som lag än någonsin...låt serien dra i gång snart!

/Gnurpisch

Status för de senaste 24 timmarna

Sovit 13 timmar...

Sett 13 avsnitt av Sex and the City och fler lär det bli...

Legat i soffan 80% av tiden...

Gjort av med ett hel låda av Lambis snytpapper...

Blivit av med febern...

Fått sår runt nästippen av allt snytande...

Fått träningsvärk i magen av allt hostande....



/Gnurp

Vilken mardrömsnatt

Usch, igår trodde jag nästan att det hade vänt, att jag var på väg att bli bättre, men så FEL jag hade. Natten har varit en enda lång plåga, jag har inte fått luft genom näsan och vaknat av att jag hostat upp slem. Vinglade ut i köket en vända också under natten och vidare till toaletten, mådde så illa att jag trodde jag skulle spy.


Men jag viker inte ner mig...


Ska inta sofflocket under hela helgen och blanda sömn med filmtittande och hoppas på underverk =)


/Gnurp som tycker synd om sig själv  


Hoppades på ett litet underverk

Sov 11 timmar i natt och hoppades att jag skulle vakna upp som en ny Gnurp, frisk och utvilad...hoppas kan man ju alltid göra. Det gick inte direkt som planerat utan nu är jag ännu mer förkyld, men jag känner mig iaf lite mer utvilad.


Vissa var öronbarn, andra ögonbarn. Själv tillhörde jag kategorin halsbarn och det håller i sig. Varje gång jag bli förkyld sätter det sig i halsen och det värsta jag vet (läs: slemmig krasselhosta) intar min kropp. Den här gången är inget undantag...

/Garpen


Finns bättre sätt att börja sin morgon på

Imorse när jag klev upp lyssnade jag på Mixmegapol och fick höra hur någon snubbe började prata skit om Daniel Breitholtz. I och med att Idol nu snart drar igång diskuterade dem juryn och det faktum att hela juryn är utbytt inför den nya säsongen. Jag blev faktiskt på dåligt humör för att de satt i radio och snackade skit om Daniel. Visst, det fanns två läger, de som tyckte mindre bra om mannen i fråga och de som faktiskt tycker att Daniel är en skön prick.
Jag hade nog inte ens reagerat om det inte var för det faktum att man känner Daniel så mycket bättre nu när han spenderat så mkt tid i Zundaland. Jag vet att man inte kan vara omtyckt av alla, men det finns faktiskt bättre sätt att börja sin morgon på...

/Gnurp

Jag får sota för mitt dåliga levene

Jaha, då var man mer eller mindre "sjuk", ja eller snarare förkyld, även om jag vägrar att inse det. Jag har egentligen väntat på det eller insett att det snart skulle komma eftersom jag stressat för mycket, sovit alldeles för lite och dessutom inte skött min kost ordentligt. Nu har jag fått lära mig den hårda vägen och det kanske är lika bra för jag behöver slå ner på tempot en aning gällande allt just nu...

Det finns en mening med allt som händer...

/Gnurpisch

Dagens första C

Började dagen med ett C, som i C-vitamin


Hallonbrus


Mina favorit bubblor =)

/Garpen

Mina top 3

Innan kvällens träning hade jag valt ut 3 st klubbor som jag skulle prova lite extra under träningen, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig...ovanligt va? =)

Mina top 3

Nästan halvvägs genom träningen var jag tvungen att kliva av, var inte alls på topp och min röst började försvinna. Så själva klubbprovningen gick i stöpet även om jag hann med att skjuta och passa lite. Jag är verkligen tacksam att jag hade med mig klubborna hem över natten igår för annars hade jag varit helt lost, mer än vanligt dvs. =). 

Jag valde tillslut någon "Hilton" klubba med vitt blad (klubban till höger på bilden ovan), trots att jag egentligen inte är speciellt förtjust över det vita bladet, är så mkt enklare att se bollen med färgat blad men men...materiallirare var ordet :)

Zessorna konstaterade ganska snabbt att utvecklingsavdelningen på diverse märkesföretag borde bestå av fler tjejer som faktiskt använder kläderna/skorna/klubborna, men man kan ju inte få allt här i världen, speciellt inte i innebandyvärlden...

/Garpen 

Prova klubbor update

Mina grannar klarade sig ifrån oljud igår men jag tog fram alla klubbor och började testa och känna efter vilken klubba som kändes skönast. Några klubbor känner jag igen från förra säsongen, bland annat den svarta klubban som de flesta zessor spelar med. Jag har helt klart några favoriter men även några klubbor jag absolut inte kommer prova.

Säsongens grej verkar vara färgerna, det är allt ifrån spygrön till mörklila, det finns verkligen något för alla smaker. Ett jätteplus i år är att varje klubba har en väl synlig "innehållsförteckningen" där det står bland annat klubbans flex och hur hårt bladet är, kanonbra!

En av klubborna i bagen var 102 cm istället för 95 cm som jag spelat med typ hela livet. Jag ska på skoj testa den ikväll, för jag tror nämligen att det kommer kännas jättekonstigt och man vill ju inte gå miste om en ny erfaranhet på innebandyplan =)



Jag har hittat mina top 3 klubbor, så nu återstår det bara att se hur bra vi fungerar ihop med bollen =)

7 timmar kvar tills vi får inta parketten och hitta en ny vän...

/Gnurp

Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Idag är det fröken Näslunds (aka. vår kära materialare) tur att fylla år, ett STORT GRATTIS tjejen!



Materialliraren har 20 timmar på sig att välja

Det kommer bli en lång natt, jag fick med mig alla nya klubbor hem och har nu hela 20 timmar på mig att välja, även om det sista beslutet tas imorgon på träningen. Jag funderar fortfarande på hur jag ska gå till väga i mitt val, några av de tankar som rullat runt i skallen än så länge:

1. Jag provar alla klubbor under natten på vardagsrumsgolvet och väljer efter det
2. Jag tar den snyggaste klubban
3. Jag tar den fulaste klubban 
4. Jag väljer den klubba som har den coolaste lindan
5. Jag väljer den klubba som jag tror jag kommer skjuta bäst med
6. Jag väljer samma klubba som majoriteten av laget
7. Jag blundar och tar tag i första bästa klubba and that´s it!
8. Jag låter någon annan välja åt mig och måste spela med den

Som ni märker börjar tankarna dra iväg, ska man verkligen välja sin klubba när man är trött i både kropp och knopp?


Ett himmelrike för en materiallirare =)

Fortsättning följer...

/Gnurp aka. "Årets materiallirare"

Siffran 5 känns plötsligt lätt

Herr Kvinding körde på rätt hårt med oss zessor men jag är glad att jag slapp "under-över"-övningen. Jag erbjöd mig till och med att springa 2 extra varv med intervaller, allt för att slippa övningen. Det var en skön aha-upplevelse när siffran 5 plötsligt blev 6 och vi sprang på som aldrig förr.

Märkligt att jag fortfarande inte har lärt mig att ha med en extra t-shirt till innebandypasset, med tanke på hur mkt man svettas under fysen borde det nästan vara lag på att ha med en extra tröja =)


Väl på planen var benen lite i sin egen värld och det ledde till ett och annat skratt.

Jag kom till träningen med 2 väskor/klubbfodral och åkte hem med 5, skönt deal visade det sig...

/Garpisch

Snart dags för dagens dos av svett

Ska börja dra mig hemåt från jobbet nu...ögonen går i kors, magen skriker efter mat och hjärnan har slutat att fungera. Jag hinner hem och vända innan det är dags för dagens dos av svett. Idag ska herr Kviding ha hand om om zessor och då kan allt hända... =)

/Garpen

Dagens...

Status: stressad

Känsla:
frusen

Antal snoozningar: vet ej, vaknade med väckarklockan under kudden, har verkligen inget minne av hur den hamnade där =)

Dagens plus: den svarta Zunda fleecen

Dagens minus: vädret utanför fönstret

I helgen fick jag höra av en kompis att man vet när jag har mkt att göra på jobbet för då kommer inget nytt inlägg på bloggen förrän efter lunch. Mitt svar blev ett konstaterande: det var rätt länge sedan jag bloggade på förmiddagen...

/Garpen

RSS 2.0