Valborg

Jaha, då var det Valborg och solen skiner som aldrig förr…härligt!

Mina planer för eftermiddagen och kvällen har ändrats en del med tanke på att det nu är bestämt att jag ska spendera helgen ute på golfbanan *längtar*. Måste ju packa en del, vilket jag inte tycker är så skoj men dessvärre ett måste. Även tvätthögen måste försvinna, så ikväll blir det en kombination av allt tråkigt men nödvändigt. Men det går ingen nöd på mig, jag har trots allt några skojiga planer för kvällen ändå... =)

PS. Ska göra ett nytt försök på Systemet idag efter mitt pinsamma ögonblick igår. Nu har jag iaf körkortet med mig och bara för det lovar jag att kassörskan inte kommer fråga efter legitimation =)

/Garpen som vill ut i solen

Hoppas vädret håller i sig

Fick precis riktigt goda nyheter som gjorde mig väldigt glad =)
Plötsligt ser mitt golfspelande ut att ta fart...på riktigt. Ibland går saker och ting snabbare än vad man någonsin trott.
Nu får jag bara hoppas att vädret håller i sig över helgen och att jag ser till att plugga lite fåglar, gräsytor och regler så kan nog även detta gå vägen =)

Säger som Yasse: If you dream it, you can become it!

Helgens sysselsättning

/Garpen

Legitimation tack

Gårdagens stress under dagen blev inte bättre av att bilen inte startade när jag skulle iväg till träningen. Bilen var stendöd eller iaf batteriet, en viss person hade visst glömt stänga dörren ordentligt…

Kirran kom som en räddare i nöden och plockade upp mig trots att det var världens omväg för henne…tack tjejen!

Men i hela denna röra hade jag av någon anledning stoppat undan mitt körtkort i träningsväskan (läs: skulle ju ta bilen till träningen). Resultatet av det blev att jag idag under lunchen fick vara med om en sådan där ”pinsam” situation där kassörskan på Systemet frågar efter legitimation och jag står där och raffsar i min väska som en ljugande tonåring. Åhhh, vad trött jag blir… åh inte hjälper det att jag säger att jag är 25 år heller för hur ska jag kunna styrka det. Det var bara att traska iväg tomhänt som vilken annan ”jag-försöker-lura-till-mig-alkohol”- tonåring som helst.

Mitt ligger fortfarande kvar i träningsväskan :(
foto: SVT

Kanske dags att stressa av lite och komma in i matchen…

/Garpen

Provträningsdags

Enda innebandyträningen på hela veckan ikväll och självklart kör vi provträning. Ska som vanligt bli skoj att se alla nya ansikten och kanske till och med något nygammalt...who knows ;)


Kanske någonting mer i Zundaverkstan avslöjas, det är väl sådana tider nu...




Fick höra att GG kom 3:a på Åland i helgen, grymt och ett stort grattis till Tosse som tydligen var kung som forward =)


Ska bli skönt att få röra på sig igen trots den träningsvärk som just nu infinner sig i min kropp. Aldrig mer hoppande pullups... *ler*

/Garpen


Fullt ös medvetslös

Idag har det varit full rulle och dagen lär fortsätta så fram tills det är dags att sova sent ikväll.


Dagens ord: tidspress...I like (läs: när jag har läget under kontroll)


Dagens lärdom
: Ibland kommer mina finska gener fram och räddar min dag ;)


Dagens lunch
: sallad, potatissallad och revbensspjäll. Hur kan man servera revbensspjäll som kundlunch efter ett stort föredrag? Ok att det var massa herrar där men vi såg alla ut som kladdiga 3-åringar i ansiktet efter lunchen...superhett ;)


foto: recept.nu


Dagens konstaterande: revbensspjäll är ingen bra mat för en första dejt...haha


Dagens mest intressanta
: föredrag om trygg e-handel


Back to work...tidspress var ordet

/Garpen


Mobilen har gått het

Jag brukar inte ha med mig mobilen när jag är ute och joggar men idag var det ett undantag eftersom jag glömt ladda batteriet i min ipod...ingen ringer ju ändå tänkte jag. Hann inte mer än att ta mina första jättekliv förrän första samtalet kom, visst jag behövde inte ha svarat men jag är inte den som dissar ett samtal. Så där stod jag mitt ute i skogen iförd min löparoutfit och flåsade lite lätt i mobilen...haha, inte konstigt att alla kollade lite snett. Samtalet var rätt intressant så jag är glad att jag svarade =)


Samtal nummer 2 kom efter halva joggingturen och då bad jag faktiskt att få ringa upp och sedan på vägen tillbaka ringde Jempa och gav mig en update. Eftersom vi inte tränar lika ofta längre hinner det ju hända en del mellan gångerna... =)

Trots de roliga samtalen får mobilen stanna hemma nästa gång.

/Garpen

Hoppande pullups, golf och spontanresa

Började morgonen med ett crossfitpass på gymmet, fick för första gången prova på hoppande pullups (jobbigare än vad man tror). Känner redan av värken så jag antar att Iprensalvan åker med till jobbet imorrn.

Idag har det planeras inför sommaren, en del golf (inklusive tävlingar *hjälp!*) men även en spontanresa till solen, måste bara smöra lite för chefen först =)

Drog med mig pappa ut till drivingranschen och mötte upp Leniz för att slå några hinkar. Idag gick det riktigt bra och jag har insett att jag gillar att träna, att nöta slag efter slag...jag vet, jag är lite skadad... =)
Hur som helst kan det bli en väldigt intressant golfsommar! =)


/Garpen 

Inte Kirrans dag

Igår var det inte Kirrans dag, jag undrar om hon inte hade tjänat på att sitta hemma hela dagen =)

Det började med en p-bot på 1000 kr...



Sedan kom fågelskiten som hamnade på hennes handväska...


foton: Kirran

Kirran & Anneli- vad va det?
G-jag vet inte
G-åhhh (fick syn på Kirrans väska)
Kirran- schhhh
G-men, är inte det där din väska?
Kirran-Jo, men....(ville inte dra uppmärksamheten mot oss)
G-hahaha

Apropå fågelskiten satt jag med huvudet ca 30 cm ifrån var skiten landade, så frågan är om fågeln inte egentligen siktade på mig och missade =)

/Garpen

Många timmar ute i friska luften

Igår började jag dagen med att promenera runt Brunnsviken med Kirran, det blev en promenad på hela 1 h 50 minuter och  trots att jag träffat Kirran dagen innan snackade vi oss igenom hela promenaden. Ibland har man mer att snacka om än man tror...

Spenderade sedan resten av dagen/kvällen inne i stan tillsammans med resten av alla shoppingsugna svenskar,  kom hem med en klänning och 2 väskor =)

Vet inte om det var all luft jag fick under dagen men när Anneli lämnade av mig strax efter 22 var jag helt färdig.

/Gnurp

Sushi 101

Jag är inget fan av sushi men idag körde Kirran sushi 101 med mig och lärde mig det jag behöver veta. Ja, det utbringade en massa skratt iaf och mätt blev jag...till slut (läs: jag och pinnarna var inte riktigt vänner).


Efter lite fix och trix hamnade bitarna i magen till slut =)

/Garpen

Vem är du vem är jag...

Under hela eftermiddagen har en sms-såpa dragit igång i min telefon & just nu fattar jag ingenting...
 
Hur svårt ska det vara att bara svara på frågan....*smått irriterad och än mer förvirrad*


Edit: när man ringer upp får man gåtor till svar och sedan bryts samtalet...hur fasiken ska man tolka det?

/Garpen

Vill ut i solen

Sitter just nu och kämpar med det sista för dagen så att jag kan ta mig ut i solen. Ska träffa upp Kirran inne i stan för lite mat och sedan får vi se var kvällen tar oss. Vi ska ju ut och svettas imorgon bitti så det lär nog inte bli alltför sent ikväll. Dessutom känns det i kroppen att det är fredag även om solen piggar upp en.

Hoppas alla därute får en kanonhelg!

/Garpen

Kan det bli bättre?

Kanon väder, löning och snart helg...kan det bli bättre?

/Garpen

Allt och inget

Jaha, då var träningen över och veckans alla provträningar passerat. Dagens träning kunde ju ha gått bättre för egen del men men, det var skoj att spela iaf. Jag lyckades med en skön tekningsvariant mot en av de som var nere och provspelade...inte så schysst kanske men jag måste ju testa mot någon som inte kan läsa alla mina varianter än. Lisa och company har ju läst sönder varianterna för länge sedan och då är det inte lika roligt ;)

  

Fick höra att en stor liten zessa ÄNTLIGEN kommit till världen, Grattis Jessie!  

Måste passa på att önska LYCKA TILL till de som drar till Åland över helgen för att ta hem segern...haha, match lördag 07.00, vet inte om det är min grej direkt...ska man börja snooza vid 05.00 då eller? =) 

Good luck ladiez! Kommer att tänka på er på lördag morgon...nej just det, då ligger ju jag och sover...mohaaaa

/Garpen

Dags igen

Ikväll är det dags för provträning på parketten igen. Just nu tycker jag innebandy är rätt skoj och det beror nog på att jag fått vara utan det ett par veckor, fått lite distans till det hela. Att det dessutom kommer ner nya förmågor gör ju det hela ännu roligare. Inte det att jag inte älskar mina lagkamrater, tvärt om, men lite nytt blod skadar aldrig.

Ps. Taxi Hedlund, idag får du dricks, massor av dricks  ;)

/Garpen

Trötta ben och udda skavsår

Var i väg på ett spinningpass med min favoritinstruktör idag och jag tog verkligen i, kanske lite för hårt med tanke på att det finns en morgondag också...men men, med vilja kommer man långt. Onsdagspassen är bäst, instruktören är grym och musiken är helt i min smak.

Skulle ha haft på mig pulsklockan, mest på skoj för att se hur hårt jag jobbar men jag är ju expert på att få skavsår och pulsklockan är inget undantag. Jag fattar inte hur jag lyckas, börjar nästan tro att det är något fel på min kropp...

Nä, dags och packa väskan inför morgondagens provträning, ska bli skoj!


Blir det mössa eller solbrillor imorrn?



/Garpen  

   


Trevligheter i brevlådan

Nu har mina bilder från fotograferingen kommit...*jublar*

Ska med spänning kolla igenom skivan och se om jag hittar några roligheter =)

/Garpen

Garpen goes bad



/Garpen

Guldbollspelet

Det var tydligen fler än jag som tyckte Guldbollspelet var skoj =)
Tittar man på highscorelistan känner man igen ett flertal namn.



Härligt Julia att du ligger med i toppen!

Jag är ju inte den som ger mig i första taget även om jag stundtals blir tokig när jag spelar =)

Lust att testa?
Klicka här

/Garpen

Har du tid över?

Då ska ni testa detta beroendeframkallande spel, "Guldbollen"...man blir galen =)
(Du kanske måste skrolla ner)

/Garpen

En bra innebandydag

Igår var det en mycket intressant och bra innebandydag på många sätt. Jag var på bra humör och laget i sig var väldigt fnittrigt av någon konstig anledning =)


Vi införde en ny uppvärmningslek: hoppande hänggubbe. Alla (läs: laget) var tvungna att hoppa tills ordet var löst och när jag hade knäckt Annikas "Växjö" var jag dum nog att hoppa medans laget gissade på mitt påhittade ord...smart drag? Nja, men varm blev jag iaf.


  


Öberg vet verkligen hur man får extra fart på oss zessor så precis innan "två målet" drog igång berättade hon att vinnarna skulle få presentkort på diverse skönhetsbehandlingar...hur nice som helst!
Behöver jag säga vilket lag som vann? ;)  


Ge mig massage!


 

Igår fick jag även uppleva när det "klickar" ute på planen. Det är inte alltid lätt som provspelare att veta hur man ska agera på planen, men ibland blir det bra, riktigt bra! Vissa spelare har "DET" och är bara sååå enkla att spela med...kanon skoj!


När jag åkte hem från träningen hade jag en skön känsla i kroppen, glad men samtidigt lite fundersam...oavsett mitt eget beslut kommer det bli bra....riktigt bra!


Ps. Grattis Camilla till körkortet!

/Garpen


Provträningarna fortsätter

Det blev massor av innebandy i helgen, dels Zlakten av poliskillarna och sedan finalfesten i Globen. Efter helgen måste jag säga att suget efter att få lira innebandy ökade. Med tanke på det känns det skönt att provträningarna fortsätter ikväll så man får röra boll och klubba igen. Jag tror att man ibland måste få "leka av sig" även på innebandyplan, få lite inspiration, testa nya finter, möta spelare som agerar helt annorlunda gentemot vad man är van vid, hitta lite extra glädje...ja, helt enkelt få leka av sig.   


Ps. Det har aldrig varit roligare att teka än det var under Zlakten, motståndaren agerade annorlunda vilket fick mig att prova nya saker...åh det bästa av allt, det gick hem 9½ gånger av 10 =)


/Garpen

Tillbaka till verkligheten

Efter en kanonhelg med en massa innebandy är det dags att komma tillbaka till verkligheten och det är nog lättare för oss åskådare än för spelarna som faktiskt spelade på Globens golv. Risken är att spelarna inte får njuta av GULDET i den utsträckning som de är värda. Jag minns själv när vi hade spelat Europacupen och man var borta i 4-6 dagar och upplevde världens grej och sedan var man plötsligt tillbaka i skolan, gick på lektioner och hade läxor att göra, snacka om reality check, det var nästan som att man levde i sin egen värld de första dagarna.


Nej, jag hoppas att spelarna verkligen njuter av guldet, suger på karamellen och skjuter upp diverse beslut...iaf ett tag framöver. Det är inte varje dag man tar SM-guld och då ska man faaaan få njuta! =)  

/Garpen

Filmklipp från finalen

Även om vi var på plats i Globen missade vi en del intervjuer och sammandrag så här kommer ett par sevärda klipp:
- Svt
- TV4 Nyhetsmorgon

/Garpen


Bilder från Globen

Tosse satt med fingret på enter-tangenten när finalbiljetterna släpptes förra året och det resulterade i att vi zessor satt på första parkett. Måste säga att platserna var toppen, vi var verkligen med i matchen....ja, bortsett från att jag och Fia missade de första 7 målen och fick se dem i repris =)

Bilder från gårdagen...




























Vissa ville inte vara med på bild =)








Guldregn...




/Garpen

EFTERFESTEN i punkter

Antar att stora delar av innebandysverige var bakis idag...

Jag konstaterade en del efter gårdagens efterfest:

- Rykten går snabbt i innebandyvärlden, fick höra följande igår: "hur FAAAN visste dem det?". Ja, vad ska man säga...är man förvånad, NEJ, faktiskt inte! =)

- Vad hände med ljuset?  Nä, men varför inte dansa i dagsljus...

- Skönt att dem äntligen fattat att man måste servera mat bland idrottare, även om det är 03.00-mat, "stödkorv" som Kirran så snyggt hade sagt.

- Kul att träffa innebandyfolk man inte sett på säkert 10 år, man liksom står och stirrar på varandra och försöker placera ansiktet och så kommer det där..."- men heeeej!".

- K bröt isen med X efter käftsmällen för några månader sedan...skönt när killar äntligen inser att man ibland trampar över gränsen och faktiskt förtjänar en örfil (läs: är inte för våld men hade du varit där hade du förstått).
 
- Kul att många lag kom till festen trots att dem inte är bosatta i Stockholm, det är ju trots allt bara en EFTERFEST per år.

-  Trots att jag hade en del sköna samtal med folk måste jag säga att årets efterfest inte höll måttet jämfört med tidigare år. Någonting var inte som det brukar och jag kan dessvärre inte sätta fingret på var det var...inte än iaf.

Jea, Tosse och Brännis
Foto: Kirran


/Garpen

Dagens födelsedagsbarn

Ett stort grattis på födelsedagen Tosse!

 Kan ju berätta att Tosse hade så sjukt mycket roligare på efterfesten än på bilden =)

/Garpen

Zlakten är över

Började gårdagen med att åka till Polishögskolan för att spela innebandy mot ett gäng blivande manliga poliser. Jag hade med mig Kirran, Öberg, Jempa, Marre och Åsa och man kan väl säga att vi visade att tjejer och vi zessor faktiskt KAN spela innebandy. Vi lyckades slakta killarna och tog hem segern med 11-9. Vi fick stundtals till ett riktigt klapp klapp spel och det var en fröjd att se. Jag upplevde stundtals samma känsla som jag hade som liten när jag försökte flytta på min bror framför mål när vi spelade bandy på gården, det var nästintill omöjligt =)

Jag lyckades göra ett par sköna tekningsvarianter på grabbarna och insåg återigen hur roligt det är att teka...

Ps. hörde rykten om en revansch...

/Garpen

Mellanlandning

Jaha, då var jag hemma för andra gången idag. Finalerna är avklarade och jag ska börja fixa mig i ordning för att dra vidare på middag med goda vänner och sedan är det dags för den årliga EFTERFESTEN.

Grattis Balrog och AIK!

Våra platser i Globen var kanon....Tack Tosse!
Kirran lekte papparazzi och tog några läckra bilder...visar senare.

Ps. Kirran förlorade 480 kr på att AIK gjorde mål med 38 sekunder kvar.... jag har nog aldrig sett henne så nervös över någon annans match förut =)

Nä nu måste jag ta tag i mig själv och öka farten.

Ha det gött där ute!

/Gnurpisch 

Må bästa lag vinna!

Jag vet faktiskt inte vilka jag vill ska vinna dam- respektive herrfinalen imorrn. Jag är ju inget stort fan av AIK sedan tidigare men jag börjar nog mjukna lite på den fronten, unnar Jidhe en sista vinst innan klubban läggs på hyllan. Warberg känns lika uttjatat (läs: fast det beror ju på att dem är så grymma) som IKSU på damsidan, så jag är glad om AIK tar hem det imorgon.

På damsidan måste jag heja på Balrog eftersom jag ändå spelat två säsonger för klubben och även fått uppleva två finaler. Lite samma sak här, jag unnar verkligen Limpan, Amanda, Minne och company ett guld. Åh andra sidan gillar jag Faluns slutspel, de bara kör på och det vore lite coolt om de fick gå hela vägen. Skrällar är skoj och straffar är välkommet! =)

  
foto: ladiesedition, freeweb

På damsidan blir det ju lite av en internkamp mellan de gamla kedjekamraterna från Högdalstiden, dvs. Balrogs Emelie (Limpan), Helga och Faluns Malin Dalbjer, ska bli intressant och se vem som lyckas bäst.
Oavsett vilka som vinner så hoppas jag att alla 4 finallagen bjuder oss i publiken på show...


Må bästa lag vinna!

/Garpen

Förberedelser

Imorgon är det späckat schema från morgon till kväll/natt. Jag ska spela innebandy, titta på innebandy i Globen, äta middag med vänner och slutligen festa. Bara en massa roliga saker men det kräver en del planering med tanke på att jag kommer fara mellan diverse Stockholmadresser under hela dagen och mellanlanda i Solna ett par gånger.


Lite planering har väl aldrig skadat?

Ps. pensionär 1 & 2, se till att ha era mobiler framme. Och NEJ, jag lovar att inte ringa mitt i introt ;)


 
Vi zessor kommer inte ha så här långt ner till planen imorgon utan vi får snarare se upp för slagskott i nyllet =)

/Garpilarpen


Two down, one to go

Om onsdagens träning var ringrostig var gårdagens träning raka motsatsen. När väl "två målet" kom igång var det full fart och det bjöds på spontanglädje, rätt snygga mål och en hel del sköna räddningar också. Innebandy är rätt roligt ibland...


Ett viktigt ansikte kom ner igår och presenterade sig och självklart har ansiktet redan fått ett smaknamn =) Verkar vara en skön prick!


  

Mycket innebandy den här veckan, två träningar är avklarade och det är inte riktigt slut där för min del utan imorgon lördag innan SM-finalerna i Globen ska jag delta i "Zlakten". En utmaning vi fick av ett gäng grabbar som påstod att tjejer inte kan spela innebandy. Vi får väl se vem som är uppe på läktaren och köper korv under matchens gång. Jag är rätt nöjd att jag har sällskap av några andra zessor, vi kommer krossa!

Efter Zlakten kommer vi få sätta på oss kronorna igen, där de alltid ska sitta ;)

/Garpen


"Maxrundan" någon?

Jaha, dags att få i sig lite energi för att orka härja runt på parketten i kväll. Gårdagen var en skön tillställning på många sätt och jag tror inte dagens provträning blir sämre. Enligt tradition blir jag hämtad av taxi Hedlund och GPSn tar oss till Solnahallen...ibland är man allt bortskämd =)




Ikväll ska jag inte glömma att plåstra om det lilla skavsåret som är sååå litet men som gör sååå ont. Märkligt det där att de små såren ger mest smärta.


Efter gårdagens sköna uppvärmning är kvällens fråga given..."Maxrundan" någon? *ler*




/Gnurpisch


Dagens födelsedagsbarn x 2

Det kryllar av födelsedagsbarn i Zundaland denna vecka. Idag är det Plipp och Plupp som blir ett år äldre, ett stort grattis tjejer!

 Antar att min ena grattishälsning går till andra sidan jorden och jag hoppas Smidiga Skoog bjuder Plipp på en härlig födelsedagsdrink Zundastyle =)



Plupp och Plipp

Ps. Bilden är arrangerad =)

/Gnurpisch

Skavsåren kommer tillbaka när man minst anar

Under helgen använde jag "skavsårsstövlarna" och ja, jag får skylla mig själv. Jag fick ett litet skavsår på hälen och trodde att jag löst det men tydligen inte. Mitt specialplåster hade ramlat av så innan träningen stod jag där utan någonting att använda. Min räddning blev Camilla, min skavsårskompis i laget. Tjejen har under säsongen laddat upp med diverse användbara prylar i en påse och hon var inte sen med att plocka fram räddningen. 1000 tack tjejen!

Dagens ros går till Camilla, min skavsårskompis =)

Så här illa såg det ut för ett ca ett år sedan och det har lagt grunden till mina känsliga hälar.

Jag antar att mina hälar är förstörda och extremt känsliga. Jag kommer nog få leva med det faktum att skavsåren kommer komma tillbaka. Hur ska det gå att kombinera med mitt stora skointresse?


Några av mina vår/sommarskor

/Garpen

Sköna kontraster för guldgossarna

Det märktes direkt att jag var tillbaka på planen, så fort spelet blåstes igång kom konstapeln i mig fram. Utan domare lever man farligt bland oss zessor på planen. Det liksom kokade i mig när de silverfärgade gjorde mål direkt efter ett slag...med andra ord var allt som vanligt =)

Efter vår träning var det dags för AIKs herrar att träna och det var rätt skönt att se dem ladda i Råsta park för att om 3 dagar inta Globens matta, sköna kontraster så att säga =)
Kul att se att fler än vi använder sig av stege, sedan kan man ju diskutera tekniken...*host host*

Vi zessor är grymma efter den här säsongen


Summering av kvällens pass:
- Lättsam och avslappnad
- Snygga mål
- En hel del fusk
- Inte en enda tekningsförlust för materialliraren...jo, kanske en då, men frågan är om de silverfärgade inte fuskade sig till den ;)

Sjukt skoj att träffa alla igen 

Ps. Grattis i efterskott "Kicki"! *ler*

/Garpen


Trion som gärna får dominera i Globen

Surfade runt lite på youtube och hittade ett inslag från sportnytt som jag missat. Den grymma Balrogstrion med Limpan i spetsen får mer än gärna dominera i Globen på lördag och ta hem SM-guldet till Botkyrka. Det är dem värda även om jag skulle tycka att ett guld till Falun vore lite skoj med tanke på deras framfart under slutspelet. 

Klippet från youtube: 
   (inte den bästa kvalitén direkt)

Träningsväskan packad

Snacka om att det var länge sedan jag packade innebandyväskan och bar ut klubbfodralet genom ytterdörren. Men imorse var det dags igen och eftersom det är tidig träning (läs: provträning) ikväll blir det till att åka direkt från jobbet.



För er som tror att jag sover med min älskade klubba i sängen (läs: det finns tydligen dem som gör det) kan jag berätta att jag nu stoppat tillbaka klubban ner i klubbfodralet så den håller värmen tills ikväll ;) Är man materiallirare så är man, den stämpeln försvinner A-L-D-R-I-G.

Ingen vila, ingen ro...ikväll blir det till att slita av sig mössan och komma in i matchen =)

Back to work...

/Garpen

Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Idag fyller Brännis år, hipp hipp hurra hurra hurra hurra!
Ett stort grattis tjejen!



/Garpen

Vi tjejer har inte ens sett 10 % av...

Sappade på Tvn och hamnade mitt i ett avsnitt av Idolnostalgi. Jag bodde i USA när första säsongen sändes och missade alla auditions men nu går de tydligen i repris. Då satt vår kära "må bra coach" Daniel Breitholtz i juryn och fick lida sig igenom all sång. Jag sitter här och viker mig av skratt över juryns alla kommentarer och ansiktsuttryck. Vi tjejer har inte ens sett 10% av Daniels alla ansiktsuttryck, helt galet skoj. Åh han kan tom bli arg =)

Zundas egen "må bra coach"

Antagligen är vi zessor så skönsjungande och duktiga (läs: han har hört oss sjunga "Stad i ljus" som uppladdning inför match) så han slipper bli arg eller så menar han verkligen allvar när han säger: "-åhh ni går INTE vidare"....hahaha

När det gäller innebandy sitter vi zessor säkert iaf...

/Garpen

Känner ni igen dem här små tjejerna?

Förra veckan när jag var på reunion med gamla Högdalsgänget satt jag och bläddrade i ett fotoalbum från förr (typ 10 år sedan)och stannade till vid en sida. Jag tyckte nämligen att jag kände igen dessa tjejer lite extra =)

(tjejerna kanske dödar mig nu men jag var bara tvungen...)


Bild tagen från Stadslags SM

/Garpen

En promenad i Zundaland

Fick ett sms idag som resulterade i en promenad Solna runt. Ibland är det bra att lyssna, ge andra tips och råd för plötsligt inser man själv svaret på sin egen fråga.  

Imorrn är det dags att dra på sig västen igen

Ps. "MVP-my-ass", tack för påskgodiset =)

Edit: skadad av jobbet...mycket VIP där ;)

/Garpen

Mycket innebandy väntar

Det är en kort jobbvecka eftersom måndagen redan passerat och eftersom jag dessutom har en hel del skoj att se fram emot kommer veckan rulla förbi med en väldans fart.


SM-finaler i Globen, "Zlakten", provträningar...ja, det blir mycket innebandy denna vecka. Hur skönt det än varit att inte behöva tänka innebandy ska det bli skoj att träffa tjejerna och få lira lite. Provträningar brukar alltid vara roliga och det ska bli intressant och se vilka nya ansikten som vågar sig ner till Zundaland för att testsvinga klubban...

  

/Garpen


Uppäten av Lukas

Helgen har verkligen gått i ett, jag minns knappt vilken dag jag gjort vad. Hur som helst har det varit skönt att vara ledig och kunnat åka ut till Ls landställe och laddat batterierna. Efter två hinkar med golfbollar  + 18 hål tog jag och L ut Lukas på en skogspromenad enligt tradition och återigen slutade det med att jag låg på vägen och skyddade mig ifrån att bli uppäten =)

Jag passade på att busa lite med Lukas i min heta reflexväst =)

/Garpen

Spontaniteten flödar

Efter att ha spenderat dagen inomhus i studion medan solen varit på besök blir det nog lite partaj ikväll. Ska träffa upp lite Täbyfolk och sedan får vi se vad kvällen tar mig. Men innan jag drar måste jag packa saker för 2 dagar, ska spenderar morgondagen och eventuellt även söndag på Ls landställe. Om vädret vill mig väl blir det även årets första golfrunda *jublar inombords* så även golfbagen, skorna och lite annat ska åka med ikväll. Det blir en rätt tung packning för min del ikväll=)  

Golfbagen ska med ikväll

Ni som känner mig vet hur mycket jag gillar att packa *suckar*...

/Gnurp

3 timmar i studion

Har precis kommit hem efter 3 timmar i studion med Sebbe och company. Det blev väl en sådär 200 bilder av olika slag med olika sminkningar. Jag hade hur roligt som helst och trivdes framför kameran som om jag inte gjort annat, det enda som var lite småjobbigt var att skifta och komma på poser lite då och då =) Favoritpose utan att ha sett resultatet än är min "the eye"-inspirerade med hög krage =) Ni kommer säkert få se resultatet när jag får bilderna.

Tog lite "bakom kulisserna"-bilder iaf...


Blir sminkad, rena lyxen....tänkt om man hade den lyxen varje dag =)


In action

Väntar nu med spänning på att få se resultatet från dagens fotografering...

/Garpen

Ändrade planer

Imorgon blir det till att plocka fram modellen i mig...*hjälp*
Kanske skulle övar lite på "the eye" =)

/Gnurp

Bloggen 2 år

Idag fyller bloggen 2 år!
Tiden går fort när man har kul!


Då har det gått 730 dagar sedan jag skrev mitt första inlägg. Det som började som en kul grej har numera övergått till en hobby och en chans att ge andra lite insyn i lagets vardag, fast ur mina ögon. Första året var det inte speciellt mycket som var censurerat men då var inte heller min blogg länkad från lagets hemsida. Men säsongen som precis tagit slut har faktiskt varit censurerad på sina håll, vissa bilder har inte visats och hela sanningen kring saker och ting har kanske inte riktigt tagits upp i bloggen, vilket jag också fått höra. Om det är rätt eller fel får andra bedöma, men vissa saker hör inte hemma på bloggen.


Från att bara ha haft lagkamrater och de närmaste vännerna med sportintresse som läsare, har bloggen under detta år växt till min stora glädje och jag med lite list kunnat lista ut vilka som läser bloggen...iaf några =). Det känns roligt att veta att så många där ute vill följa laget från dag 1 på säsongen och se hur vi svettas, svetsas samman, kämpar, gör märkliga saker, tävlar och bara är som vi zessor kan.


Rätta mig om jag har fel men vi zessor har en hel del nyfikna (läs: läsare) runt omkring oss:
- Föräldrar till zessorna
- Fd zessor
- Spelare från andra lag
- Tränare från andra lag
- Domare
- Personer från föreningen
- Vänner
- Vänner till vänner
- Innebandyintresserade
- Andra bloggare


Antar att jag måste tacka alla underbara lagkamrater jag haft under dessa två år som tillåtit mig att plocka fram kameran då och då och som vågat bjuda på sig själva. Utan er hade bloggen varit död.


Once you go pink blue you never go back...

/Garpen


Mina favoriter är tillbaka!

Satsumasfantasten i mig jublar =)



/Garpen


Mardrömmar

I natt var det berg o dal bana i magen, jag hade mardrömmar som fick mig att vakna gång på gång. Jag vaknade ett flertal gånger av att jag fick en känsla av att jag föll från hög höjd. Mardrömmarna handlade iaf om att jag skulle ta mig till Thailand och varje plan jag satt mig i störtade eller behövde nödlanda...helskumt. I den sista delen fick piloten ner oss på marken och vi gled med planet ut genom en skog och mot vatten, halva planet var på land och andra halvan i vattnet. Alla började applådera och klev ur planet och då knäcker jag kommentaren: "- Vi får väl tillbaka vårt bagage?".


Ibland undrar jag vad allt kommer ifrån...  


Jag undrar om någon där uppe försöker säga mig någonting...hmmm.


Bild lånad


/Garpen


Nostalgikväll

Oj, va trevligt det var igår, en hit, succé...ja kalla det var du vill, det var en reunion med stort R. Trots att det gått nästan 10 år sedan jag såg en del var det som att vi bara hade varit ifrån varandra någon vecka. Åh på den "veckan" hade vissa skaffat barn, gift sig, köpt hus och lite sådant =)


Den sammanhållning vi har i Zunda har jag bara upplevt en gång tidigare i innebandysammanhang och det var just i Högdalen, så det kändes som att komma hem igen.


Pratkvarnen Gnurp var i farten, här med Ullis. Det fanns mycket att ta igen under kvällen =)


Roligast under kvällen var filmtittandet, det är nu så här ett 10-tal år senare som man uppskattar alla föräldrar som filmat alla viktiga matcher under årens lopp. Vi såg S:t Erikscupsfinaler, SM-finaler och till och med Stadslagsfilmer....så mäktigt! Det är rätt märkligt att man knappt minns någonting från matcherna, men det gjorde samtidigt att vi satt som på nålar och undrade hur målen skulle se ut. Vi fick till och med vika oss för skratt åt vissa målgester =)


Innebandystilen för 10 år sedan var rätt mäktig också, vi kommenterade skor, matchtröjor, frisyrer och en massa annat "udda".


En gruppbild på brudarna från igår
foto: Kjell Söderberg

Btw. blev kallad "Sussi" under hela kvällen...en mycket märklig känsla. Det hinner hända en hel del på 10 år! ;)

/Garpen 

Kanske dags för en "Vendelsö IK"?

Oj, vilket förmiddag, är helt slut i huvudet. Tur att jag smiter iväg tidigare från jobbet idag då för att ta mig till andra sidan stan och till vår "junior"-reunion.


Hörde att pepparkaka # 2 har landat och kunde snabbt konstatera att jag nu har hela min familj samlad i samma land...*lycka*. Mamma informerade mig i samma veva att mitt påskägg (läs: ett måste *ler*) nu tydligen ska vara fyllt med en massa roliga saker...I like!  Vet inte om jag vågar mig hem till föräldrarna i helgen dock, kommer både känna mig och se ut som ett lakan i deras sällskap...vill också vara brun och fräsch!. Men jag antar att jag blir utan påskägg om jag inte kommer, så det finns väl inte mycket annat att göra än att köra en "Vendelsö IK"...dvs. smeta in mig i brun-utan-sol X 3...hihi!


foto: kristinaosophia.wordpress.com


Ps. Nu kanske jag bli påhoppad av en massa brun utan sol-anhängare =)

/Gnurpisch   


Reunion

Imorgon är det dags för reunion med gamla juniorlaget, från den tiden då jag spelade i Högdalen. Antar att det blir en del snack om gamla minnen, update på vad alla gjort och även gör idag och mycket annat. Ska bli väldigt intressant och se om alla är sig lika, har ju koll på någon enstaka men långt ifrån alla. Låter till och med som att coacherna kommer, hur roligt är inte det på en skala?



Imorrn blir det gamla minnen =)

/Garpen

Upploppet kvar

Nu är det inte många skolveckor kvar för vissa zessor. Jag minns den här tiden som om det var igår, alla skivor man blev bjuden på, alla lektioner som blev inställda pga. att ingen orkade upp och själva nedräkningen till studenten. Det var fasiken den bästa tiden, så tjejer se till och njut för det händer bara en gång i livet!


/Gnurp


Sluta när man ligger på topp

Pratade med en av mina bästa vänner idag efter att jag läst om en avstängning på hennes blogg. Det visade sig att det var hon som blivit avstängd och nu måste avstå sista kvalmatchen, vilket också kunde varit hennes sista basketmatch någonsin. Ingen rolig sits och som jag förstår det var avstängningen dessutom feldömd och diverse protester har lämnats in....helt galet!

Jag trodde då aldrig att jag skulle få skriva ordet  avstängning och L i samma mening....någonsin, men jag antar att det finns en första gång för allt, även avstängningar.

L: -det sägs ju att man ska lägga av när man ligger på topp. Hur roligt skulle det då vara att säga till dina framtida barnbarn att det sista som hände var att du blev avstängd för spel och detta i ett avslutande kval...nä, fy fasiken alltså! Du vet att det bara finns en sak att göra va? ;)   

Det är lätt att säga till andra vad dem ska göra men jag sitter ju själv i samma båt....nästan iaf!


Har sista matchen spelats?
/Gnurpisch

Crossfit, cykelpremiär & lite golffixande

När väckarklockan ringde imorse hade jag sovit i 6 timmar och fick småstressa för att hinna ner till gymmet och till det crossfitpass som jag hade planerat att delta i innan gårdagskvällen. Vi jobbade 100 % i ca 17 minuter och jag var helt slut efteråt. Hade pulsklockan på mig genom hela passet och det var ändå skönt att se att jag återhämtade mig hyffsat snabbt på de 30 sekunder jag hade på mig att byta plats. Jag var långt ifrån utvilad men behövde iaf inte chippa efter luft.


Dagens pass bestod av:

Rodd
Upphopp
Armhävningar
Situps


Vi jobbade aktivt i en minut och körde 3 varv. Det kanske låter lätt, men när man väl håller på och verkligen pumpar i 100 % kommer både mjölksyran och stundtals även sugrörsandningen. Crossfitpassen är mina favoritpass, riktigt effektiva och dessutom får man lite lag- och tävlingskänsla samtidigt. Speciellt nu när man inte tränar med sitt vanliga lag behöver man få känna lite "lagkänsla". Att passen dessutom inte ser likadana ut varje gång gör det hela mycket roligare, förändring förnöjer.




Lite vårfix
Har varit nere i förrådet och fixat lite, plockat fram cykeln och tog mig själv en liten testride. Behövde fixa bromsarna lite och dessutom fixa stänkskärmen som fått sig en törn i förrådet. Lite smuts på händerna och en och annan svordom senare var det fixat och jag kan nu ta cykeln till jobbet...nice!



Golfbagen har fyllts på
Tog tag i golfbagen också, plockade fram de nya klubborna och försökte plocka ihop alla mina golfprylar på ett ställe. Snart får jag börja svinga....Tjohooooooo!

Min nya golfbag, vad tycks? Visst är den mer jag än min gamla gröna...jag älskar den nya, så snygg och såååå rosa, ja eller med rosa inslag iaf! =)


Har ju hittat de perfekta bollarna också, de har till och med mitt namn skrivet på sig...

Som gjorda för mig =)

Sedan skadar det ju inte att företaget som gjort bollarna samt min golfbag stöder bröstcancerkampen.

 Bild från min bag


/Garpen


Spontankväll

Gårdagens middag blev en kanonkväll med en massa spontanitet. Det som kanske var tänkt som en enkel middag med en massa god mat och trevligt sällskap, slutade i sällskap med "soon to be poliser" en taxiresa och nycklarna i låset vid 03.00.


Konstaterade igår att jag av någon konstig anledning umgåtts med poliser den senaste tiden, mycket intressant.... =)


Kvällens bästa: Marre var så säker på din sak, men om hon visste hur fel hon hade...-ja nu vet jag, du är ju jättelik Martin Melin.... Haha, jag och Kirran kunde inte hålla oss för garv eftersom vi visste vem personen var bror till och verkligen superlik ;) Vad Marre fick Martin Melin ifrån har jag ingen aning om *ler*.


Oj oj oj...en kille knäckte den mindre smarta kommentaren : "- men tjejer kan inte spela innebandy". Det resulterade i att vi tjejer som var på plats nu ska delta i "Zlakten", en mycket prestigefylld aktivitet. Mycket står på spel och det kommer vara innebandymarathon hela dagen på mer än ett sätt....can´t wait!




Jempa och jag skrattade i kapp, det fanns rätt mycket att uppdatera varandra om sedan sist =)
foto: Kirran

/Garpen

Middag med ”the old gang”

Ikväll ska jag träffa några gamla bekanta, personer som brukar dyka upp när man minst anar...på förfester och inkilningar, ja, de har svårt att slita sig från Zundaland. En av personerna var min förebild under juniortiden i Täby, en annan brukar jag hälsa till när jag åker med taxi Hedlund…ja, och de "övriga" ska bli lika skoj att se förståss, vi tröttnar aldrig på varandra ;)

Hur som helst ska det bli galet skoj och träffa alla!

 /Gnurpisch

I know the feeling...

Idag skänker jag en extra tanke till K med familj...



/Gnurpisch

Testade spåren i Haga Parken

Igår passade jag på att testa spåren i Haga Parken. Jag borde vara rätt trött på parken med tanke på att vi förra försäsongen mer eller mindre levde där. Medan andra satt på sina filtar och smuttade (läs: hällde i sig) rosévin sprang vi zessor runt med våra pulsklockor och sprang som aldrig förr. Man måste offra vissa saker för att komma i form men att springa bland rosédrinkar och grillat kött är väl ändå att ta i. Var man inte hungrig så blev man =)


Jag valde att jogga utan musik igår, fråga mig inte varför, det bara blev så. Om det var smart vet jag inte eftersom jag kunde höra mitt flåsande hela tiden och bara det gör ju att man blir tröttare =)



Gårdagens betyg:
3 hopprep av 5, det var lite väl lerigt på sina håll.

/Gnurp

Mina TV-kanaler var borta

Kom hem sent från jobbet i tisdags och satt på TV:n och insåg att TV3 inte fungerade, sappade vidare och kanal 5 fungerade inte heller. Jag blev lite sne och fattade först ingenting, sedan kom jag på att jag fått ett brev från Comhem om att föreningen skaffat sig ett gruppavtal och att man skulle välja ett antal kanaler själv. Detta hade jag så klart inte gjort så det var bara att börja plöja igenom alla papper och försöka förstå någonting.

Tur att man inte har så långt till närmast sörjande (läs: som har de flesta kanalerna)… fick till och med middag =)

/Gnurpisch

Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Grattis Fia på den stora dagen!
Se till att njuta av solen, sällskapet och förhoppningsvis den laktosfria tårtan =)



Humor har hon också... *ler*



       
Zundas egen fiskare ;)


/Garpen

RSS 2.0