Fredag, allt och inget

Återigen fredag...fattar inte riktigt var veckorna tar vägen, men just nu klagar jag inte, en dag närmare vämen =)

Fredageftermiddag= snart helg...I like!

2 dagar kvar till match och denna gång ska vi ut till Haninge och Torvalla sporthall för att möta Vendelsö. Det blir karta och kompass för hela slanten.

Men först har jag en helg att njuta av...

/Garpen

Garpen mot rubb och stubb

Då var det dags för nästa omgång av tävlingen Garpen mot rubb och stubb. Efter mötet med Årsta i tisdags är jag själv rätt kluven över Uppsaladerbyt. Matchbilden blir antingen supertight eller så kör Sten Sture över Årsta och vinner med flera bollar. Fast när jag tänker efter så kan ju lika gärna bli så att Sten sture är så överladdade pga. derbyt och dessutom blir frustrerade över Årstas spelstil, att ingenting fungerar och Årsta vinner med flera bollar.  Som sagt, jag är riktigt kluven... Hur som helst så känns Uppsaladerbyt som den avgörande matchen den här omgången.


Min utmanare denna vecka är ingen mindre än fröken Smidiga Skoog och hon är hur kylig som helst. Hon slängde in sina resultat innan vi mötte Årsta, hon tackade tom nej till att ändra sina resultat...säker på sin sak med andra ord =)



SS och min orginalpose =)

Smidiga Skoogs tips:
Årsta - Sten sture 4-2
Gävle - Telge 3-6
Sala Silverstaden - Hammarby 5-3

Garpens tips:
Årsta - Sten sture 5-3
Gävle - Telge 3-8
Sala Silverstaden - Hammarby 4-2



/Garpen


Zessornas konstaterande

Snart är halva serien avklarad och vi zessor kan ganska snabbt konstatera följande:

- Det kommer bli bortamatch på bortamatch efter jul...

- Öberg och Emma kommer ha hur mycket "fritid" som helst, det är ni värda tjejer. 

- "Härskarens" födelsedagspresent känns rätt given i år...kanske inte lika rolig som magafonen förra året men ett måste och jag vet att alla håller med...  



- Träningsschemat för juluppehållet snickras säkert ihop av grabbarna grus vilken dag som helst (läs: om inte så lär de bli påminda av detta inlägg *ler*) och vi zessor vet exakt vilken övning som kommer stå högst upp på listan..."ELAKINGEN", min hatövning # 1. Fast eftersom vi inte kan bilda par med någon, lär vi säkert få hoppa över och krypa under en stol. Kom ihåg var ni läste det först =)

/Garpen


Zessornas favoritrep är på gång

Jag la in en liten order till mina föräldrar igår angående zessornas favorithopprep aka. "thairepen".
Förra året fanns det inte tillräckligt många hopprep kvar, så jag bad min mamma och pappa handla de första så att affären hinner fylla på innan jag kommer. De är nog inte vana att bli av med ca 20 rep på en gång =)


 Ps. Leniz, ditt hopprep har jag inte glömt bort ;)


Fakta om"thairepen" =)
- Thairepen är lätta.
- Man får lida om man missar, det svider nått så fruktansvärt.
- De tål inte kyla.
- De finns i sjukt många färger så zessorna kan hålla reda på sitt eget hopprep.
- Hopprepet kan överraska dig om du hoppar riktigt fort, speciellt i mörker och på en betongyta. I vanliga fall brukar det var "-så barn, prova inte det här hemma" men jag säger tvärtom, "- ni som har thairep, PROVA!" =)

Ps 2. Kirran du kan ju hoppa det sista eftersom du redan vet vad som händer ;)



Hoppa hoppa hoppa....

/Garpen

Slipas lite i kanterna

Jag gillar den här innebandyveckan, för det känns som om när vi väl träffas alla zessor är de träning och nästa gång match. Man hinner slipa till kanterna lite mellan varven och sedan bara gå ut och köra. Jag önskar flera veckor med 2 matcher per vecka. Är inget fan av veckomatcher men ändå, spela match är ju kul så mera av den varan.

Ikväll är det dags att just slipa kanterna en aning, matchuttagning och påbörjad laddning inför Vendelsömatchen. 

/Gnurp 

Alla dessa koder

Jag och siffror går inte alltid ihop, det jag främst tänker på är alla dessa koder som man har. Det är koder till huset, datorn, mobilen, olika Internetsidor, bankomatkortet, jobbet...ja, listan kan fortsätta och fortsätta. Alla ställen har olika siffror och koder så tacka fan att man stundtals står utanför sitt eget hem och får en blackout =)


Tur att nyckeln fungerar lika bra för att öppna dörren...

/Gnurpisch


Intressant läsning

Klippt från innebandy.se

Tre poängs försprång för Råsunda

När den sjunde omgången av damernas division 1 östra avslutades på tisdagen skaffade sig Råsunda ett försprång på tre poäng i seriens topp.


Det var seriefinal mellan Råsunda och Årsta. Före matchen stod båda lagen på tolv poäng, lika många som trean Sten Sture.

I Råsunda är det ganska vanligt att målskyttet fördelas jämnt mellan spelarna. Tisdagens match var inget undantag och det var fem olika spelare som gjorde mål i Solnahallen när Råsunda vann med 5-2.

Författare: Klas Pettersson



Klippt från ladiesedition.se


Bredden och rutinen avgjorde

RUTIN. 79 tappra personer hade hittat till Solnahallen för kvällens tidiga seriefinal mellan Råsunda IS och Årsta IK, där Råsunda gick hem med segern. Det var en sevärd match som förtjänade en större publik.


Årsta IK var bara med i matchen på allvar under den första perioden, trots att spelet böljar fram och tillbaka under hela matchen. Att första 20 min ändå slutar 2-0 i hemmalaget Råsundas favör, visar mer på Årstas oförmåga att ta sig in i slottet, än ett spelövertag för Råsunda. Råsundas urstarka, rutinerade försvar släppte inte igenom mycket, det som ändå gick på mål stoppade kvällens hemmamålvakt Maria Peters.  

I period två trampade hemmalaget Råsunda igång på allvar och ledda av matchens bästa spelare, lagkapten Anna-Maria Israelsson, har man en trygg ledning med 4-0 efter åtta minuter. Trots att lagen fortsatte utbyta chanser under hela perioden, kändes gästerna aldrig riktigt farliga. Det krävdes ett powerplay för att Årsta skulle spräcka nollan. 5-1 kommer 4 minuter efter Årstas reducering och i det läget känns matchen stängd.  

Sista perioden slutar med en 0-1 vinst till Årsta, igen är det ett powerplay som krävs. Matchen slutar 5-2 och i och med segern rycker Råsunda till sig ett trepoängsförsprång i toppen av damernas Division 1 Östra. Råsundas försvar imponerar, det är inte förvånande att laget släppt in minst mål, 15 stycken, av alla lag i Östra serien. Det är stenhårt och självuppoffrande, de slarvfel som trots allt emellanåt görs i uppspelsfasen, rättas snabbt till av tillskyndande lagkamrater.
Bredden i truppen är anmärkningsvärd. Alla är lika vältränade, jämna spelmässigt och alla kan göra mål, det visar inte minst kvällens fem olika målskyttar.
Råsundas Petra Öberg, direkt efter matchen:
-Vi har bredden i laget. Den gör att vi känner en enorm trygghet med varandra och det skapar harmoni i truppen.  

Årstas orutin sken igenom i den här matchen, där spelet efter Råsundas 4-0 mål blev stressat och felpassen många. -Vi var med bra i första perioden tycker jag. Det sänkte oss en aning att ändå gå till pausvila med ett 0-2 underläge. Inte blev det bättre när Råsunda späder på med 3 och 4-0 i andra. Efter de målen är vi aldrig riktigt nära. Råsunda var en nivå för svåra för oss och de vann rättvist. Samtidigt vill jag säga att det är det klart bästa laget vi mött än så länge, säger Årstas tränare Noél Alm Johansson; - Varken jag eller tjejerna deppar ihop över det här, vi har ett viktigt derby mot Sten Sture i helgen så det är bara att glömma kvällen och ladda om fortast möjligt, avslutar Alm Johansson.  

//Anna Grahn

/Garpen

Number one

Idag får vi njuta...

/Gnurpisch

Glad att det är 2 veckor kvar

Med tanke på allt som händer på Bangkoks flygplats just nu är jag glad att jag inte drar till Thailand förrän om 2 veckor. Förhoppningsvis är det mesta över tills dess, men man ska aldrig säga aldrig. Fick en liverapport från mamma och pappa imorse och jag kan väl säga så mycket som att dem inte känner av speciellt mycket..."- solen skiner och allt är lugnt och stilla" =)


Hoppas det blir lika lugnt och stilla på flygplatsen snart så alla stackars turister kan ta sig hem.


foto: thaiandsresor.se

/Garpen


Fortfarande i toppen

Jag sa ju att det här var en bra dag, 3 poäng och fortfarande i serieledning...skoj!

Min hopprepslista efter Årsta fighten:


Går till femman med Fia, SS, Nea, Tosse och Jea som spelar riktigt bra just nu och gör poäng, massor av poäng...grymt!
 

Går till vårt powerplay...visst, vi gjorde inget mål i det byte vi fick, men vi skapar, inte bara en chans utan 5-6 st. Vi har verkligen hittat "vårt" spel. Nu ska bara kroppen vridas lite, så kanske även målen kommer =) 


Går till Jossan och Bella...snacka om att vara seriös och lägga ner tid när man har ansvar för fikakorgen. Det fanns kladdkaka a lá Bella med rosa Zundaskrift på, kolakakor a lá Jossan och en massa annat gott. 1000-tack tjejer! 

Övriga noteringar:
Sedan vill  jag ge en bamsekram till Emma och Öberg som fixar och trixar innan, under och efter hemmamatcherna. Ni är guld värda tjejer!

Jag blev bortplockad från en tekning, första gången i min innebandykarriär. Noterbart är att detta hände efter att tjejen jag tekade mot blivit utbytt...något om vinklade blad *host host* =)

Jea, tack för messet!

/Garpen

Blandade känslor

Ibland känner man bara för att drämma till klubban i sargen allt vad man kan...

Idag är jag glad att Kirran höll fast min klubba i mittperioden för det var nära, sjukt nära att frustrationen tog över...

Det var verkligen blandade känslor efter slutsignalen. Jag var riktigt glad för 3 poäng och lagets insats under 60 minuter, men samtidigt sjukt missnöjd med min egen insats. Kanske jag har för höga krav, men visst fan är det inte likt mig, att inte slå en enda passning på de första 39 minuterna?

Antar att det bara är att bryta ihop och ladda batterierna inför söndag för då *pip*.

/Gnurpisch

Ikväll är det dags att visa upp sitt



/Garpen

Det är en bra dag idag...

Jag sov hur bra som helst.


Jag snoozade bara en gång, måste vara rekord under det senaste halvåret =)


Jag får gå tidigare från jobbet idag...


Det är löning idag...tjohoooo!


Match ikväll hemma på parketten. Hoppas på mycket folk, blir så mycket roligare då.

Med andra ord, det är en bra dag idag!

/Garpen


En slipad afton

Igår var det genrep iför kvällens match och en del finslipande. Diamanter måste ju slipas med jämna mellanrum... 
Igår ville kroppen bara ut på plan och köra men "Härskaren" höll kvar vårt sug genom att inte släppa oss zessor lösa ;). Jag sa redan igår att jag längtar till ikväll när vi står i spelargången och kör vår Zundapepp tills "larmet" går. Alla zessor vet exakt vad jag snackar om. Jag är ganska säker på att det inte är så många lag som har sitt eget, alldeles levande "larm" som går på när ingen ser. Vem vet, en vacker dag kanske tom Zundapubliken får se "alarmzessan" in action =) 

Kan nog bli en intressant afton på många sätt...

Solnahallen 19.30, be there!

/Garpen

Imorgon smäller det!



/Garpen

Hon trillade dit

Vad jag vet finns de bara en zessa som inte haft facebook...fram tills nu,hon kunde inte stå emot längre...haha!

Ps.Tosse, tack för tipset =)

/Garpen


En intensiv innebandyvecka väntar

Helgen var ledig från innebandy, vilket betyder att vi spelar 2 matcher denna vecka. På tisdag är det seriefinal mot Årsta hemma på parketten, ska bli skoj eftersom det var någon säsong sedan vi mötte Årsta. Sedan är det match på söndag också, då gästar vi Vendelsö...bortamatch, det var på tiden =)

Laddningen inför Årstamatchen påbörjades redan förra veckan men kommer slipas in i det sista ikväll så att vi står redo på planen klockan 19.30 imorgon. Det blir med andra ord mycket innebandy denna vecka...I like!

/Garpen

Ta mig härifrån

Tittar ut genom fönstret och får en sådan där ”ta mig här ifrån”-känsla. Dagens väder är orsaken till att jag flyr till värmen ett par veckor varje vinter.

Till kvällens uppvärmning blir fullt underställ + mössa, halsduk och vantar. Zessa A, du skulle bara våga springa i shorts idag. Ja ni läser rätt, vi har zessor som för bara någon vecka sedan fortfarande sprang i shorts under uppvärmningen ute…galet! Men vi är ju olika...

Undrar om man måste gå hem idag, lika bra att förbereda sig på det värsta...så blir det en bonus om jag slipper =)

/Garpen

I Garpens hörlurar

Just nu är jag inne i en Eva Cassidy-period...min favvo just nu: 

Eva Cassidy "Fields Of Gold"


/Garp

Seriefinal

Titta vad Kirran broderat ihop =)



Ni kommer väl?

/Garpen

Resultat: Garpen mot rubb och stubb

Skönt att magkänslan fortfarande fungerar...

Omgångens matcher:
Gävle - Sala 4-6  2 (10 mål)
Sten sture - Vendelsö 8-2  1 (10 mål)
Hammarby - Falun ungdom 3-5  2 (8 mål)

 
Jea

Jeas tips:
Gävle - Sala 3-4 rätt, 1 poäng
Sten sture - Vendelsö 6-3 rätt, 1 poäng
Hammarby - Falun ungdom 5-1 fel

Jeas poäng- 2

Garpens tips:
Gävle - Sala 3-5 rätt, 1 poäng
Sten sture - Vendelsö 7-2 rätt, 1 poäng
Hammarby - Falun ungdom 2-4 rätt, 1 poäng

Garpens poäng- 3

Totala poängen:
Garpen- 13 poäng
Rubb och stubb- 12 poäng

/Garpen

Förberedelser inför värmen

När jag såg snön utanför fönstret imorse valde jag att dra täcket över huvudet och sova vidare. Vissa människor blir pigga och glada av snö, jag känner raka motsatsen. Jag tror inte min kropp är gjord för att vistas i snö och kyla =)
Det blev inte bättre av att jag skickade iväg mamma till Thailand under kvällen.


För att själv få lite Thailandsfeeling har jag börjat småpacka lite, jag tar ju med mig kläder som jag ändå inte använder nu. Jag hatar ju dessutom att packa så då är det bättre att börja redan nu. Dessutom har jag som alltid sjukt mycket att göra samma vecka jag åker så det är lika bra att tjuvstarta =)

Har även sett till att jag har film och musik redo för resan, behöver ju diverse spellistor för träning, vila i solstolen och relaxen i jacuzzin. Vad det gäller flygresan behöver jag inte oroa mig, brukar sova mig igenom resan utan problem...lyxigt värre!

Jag vill åka nuuuuuuu....... 

/Gnurp som verkligen längtar till solen

Garpen mot rubb och stubb

Nu är det dags igen, ny omgång och en ny utmanare. Årets upplaga av div 1 Östra är en gåta, matcherna tycks sluta lite hur som och man kan ju börja undra om alla lag tänker full fart framåt, för det har nog aldrig gjorts så många mål förrut. Med andra ord kan man jubla högt om man lyckas pricka in rätt resultat, verkar vara mer tur än skicklighet =)

Omgångens utmanare gjorde det snygga frislagsmålet i Bajenmatchen....med andra ord får Jea chansen att försöka spöa mig. Lycka till tjejen!

Omgångens matcher:
Gävle - Sala
Sten sture - Vendelsö
Hammarby - Falun ungdom

Jea

Jeas tips:
Gävle - Sala 3-4
Sten sture - Vendelsö 6-3
Hammarby - Falun ungdom 5-1

Garpens tips:
Gävle - Sala 3-5
Sten sture - Vendelsö 7-2
Hammarby - Falun ungdom 2-4 

/Garpen

It´s Friday

Halleluja för det...


Har idag fortsatt att drömma mig bort...


Har precis fått en update från Thailand...32 grader, skinande sol...ja, med andra ord perfekt!



Kirran passade på att besöka mig förra året


/Garpen


Anders Timell förstörde min morgon

Att vakna upp och höra en galen radiopratare totalsåga innebandy i typ 3 minuter klarar jag mig utan alla dagar i veckan. Att han klandrar ner på zorrofinten köper jag totalt, men inte allt skit han slänger på sporten i sig. Varför då denna diskussion i radio, jo Henke Larsson är klar för Helsingborg.  


Att innebandy skulle vara en sport som ska tillbaka till gymnastikhallarna med ribbstolar och spel 3 mot 3 och småmål för stå förr Timell. Vilken annan idrott idag fyller hela Globen under finaldagen, tell me that herr Timell.


Sedan ska man kanske vara glad att han lägger ner hela sin sändningstid i radio på sporten vi alla älskar...INNEBANDY...all PR är bra PR, tom de hatord han slängde ur sig imorse.


Snubben vet verkligen hur man vänder hela innebandysverige emot sig!


Så de är så här herr Timell vill se innebandyn i fotsättningen...intressant... 


foto: angland.blog.se

That´s all...

/Gnurpisch


Vad sa du?

Jag trodde verkligen att jag hörde fel när herr Kviding drog lagen när det var dags för "två mål". SS tog på sig en röd väst vilket betyder att jag ska ha en blå (läs: vi har bara spelat i samma femma en gång på 6 säsonger) men inte idag. För andra gången någonsin fick vi spela i samma femma...skojigt värre, tack för möjligheten Kviding. Man får ju liksom passa på att ha skoj med tanke på att det endast händer ca en gång var 6:e år =)

Jag och SS 
 
Det är rätt lustigt när munnen öppnar sig och säger en sak medan huvudet tänker på något annat. Idag gick vi tillbaka till basic, det som sitter i ryggmärgen. Bella sa lite fel i början av veckan så nu för tiden spelar vi zessor det spel som sitter i benmärgen...haha.

Bevis på att vi har ett antal vinnarskallar i vårt lag:
När träningen var slut sa zessa A, "- vi vann eftersom vi gjorde sista målet" (läs: resultatet blev typ 6-1). Zessa F var snabb i käften och fick fram "- om vi hade gått i åk 4:a ja". Det är rätt skönt att man inte ens accepterar en förlust på en vanlig träning =)

Dagens replik: "- får jag dela vattenflaska med dig?"
Veckans replik: "- åhh jag dör...."

/Gnurpisch

Nästan 3 olyckor på 20 minuter

Jag tror att allt händer av en anledning, frågan är bara varför?

Imorse hände det mycket på 20 korta minuter. Först skulle jag korsa ett övergångsställe och står och väntar medan trafikljuset slår om till rött. I samma veva ser jag en buss ca 70 meter ifrån övergångsstället och bestämmer mig för att vänta med att gå över, en rätt bra idé med tanke på vad om hände. Bussen bränner i världens fart mot rött och är ca 1 meter ifrån att köra rätt in i en lastbil som fått grönt. Min reaktion blev att jag hoppade bak 2-3 meter för hade det smällt hade jag fått delar över mig...garanterat.

Väl på bussen var allt lugnt tills att bussen plötsligt tvärnitar och alla som ställt sig upp nästan trillar omkull. Vet fortfarande inte varför bussen tvärnitade.

När vi väl gick av bussen valde jag att låta den åka iväg innan jag började gena över gatan...det gjorde inte en gubbe som var ca 30 cm från att klämmas mellan vår buss som svängde och en annan buss som stod parkerad. Det var som att jag såg att olyckan skulle ske innan den nästan skedde....sjukt!

Min fråga är bara...varför hände det "nästan" 3 olyckor i min närhet på ca 20 minuter? Var det bara tillfälligheter eller såg jag bara det jag ville se?

/Gnurpisch som fortfarande är ett stort ?

Intressant upplevelse

Alla har vi ju gått på utvecklingssamtal någon gång i livet, en del har även haft personliga samtal inom idrotten. Man blir bedömd, får säga hur allt känns, komma med eventuella ändringar, förbättringar osv. allt för den personliga utvecklingen. Det kan stundtals vara rätt nervöst men brukar oftast kännas skönt när det väl är över. I vanliga fall har jag alltid varit den som blir bedömd och får chansen att diskutera min utveckling. Idag satt jag på andra sidan bordet....mycket intressant!

Lämnar nog inlägget där... haha

/Garpen 

Utbildning på schemat

Dags att fixa det sista inför utbildningen jag ska hålla under dagen. Det kommer bli en dag med mycket prat, diskussioner och "face 2 face" snack. Hoppas jag har lite röst kvar till kvällen också, då det gäller att visa framfötterna inför Årsta fighten.

/Garpen...föreläsare, dagen till ära

Påmind om hur kort tid det är kvar

Idag blev jag påmind om hur kort tid det är innan jag åker till värmen och vilar upp mig. Det behövs verkligen...tänk att få släppa allt jobb, all stress, få njuta av livet i solen och bara vara...it sounds like heaven!


Sedan är ju inte jag den som ligger på latsidan när jag åker iväg utan hopprep, joggingskor och sporttoppar åker med. Det är bara värmen som kan begränsa träningen, med ibland är det skönt att få svettas ordentligt =)


Lekte lite i sanden sist jag var i Thailand


I samma veva som värmen närmar sig inser jag även hur kort vår innesäsong (serien) är, serien vänder nämligen samtidigt som jag åker. Tittar man tillbaka känns det som att man sliter som ett djur i 5½ månad för att få ha skoj i 16 matcher...hmmm, borde det inte vara tvärtom, att det som är roligast sker under längst tid?


24 dagar kvar till värmen...

/Garpen


Ny metod, ny teknik

Gårdagens träning var skoj, trots Täbymatchen i benen tycker jag att det var bra tempo och stundtals riktigt bra spel. Min wingman var ju som sagt tillbaka igår och det är märkligt att man hittar varandra direkt, trots flera månaders frånvaro...det liksom sitter i ryggmärgen. Jag är superglad att ha Anneli tillbaka både på och utanför planen.

Jea var rätt rolig igår, hur sköna kommentarer som helst poppade ur tjejens mun igår, till och med "Härskaren" skrattade till några gånger =)


Jolli införde ett nytt "plocka sarg" moment som mycket väl kan lyfta vårt sargbygge till högre höjder, även om vi redan är kungar på att plocka sarg vid det här laget.


Under Täbymatchen i måndags fick jag teka ett antal gånger mot Sandra Mattsson i Täby. Tjejen är grym på att teka och jag lärde mig konstigt nog en massa på dem korta sekunder vi tekade. Det gäller att ta in kunskapen när den finns tillgänglig rakt framför näsan ;) Igår var det dags att testa tekniken och mycket riktigt, det fungerade kanon. Så nu kommer det att krävas mycket för att vinna över mig vid en tekning =)


/Garpen


She´s back= lycka

Ikväll ska det tränas igen...ovanligt, nä inte direkt. Men idag är min gamla wingman tillbaka, vilken LYCKA! *glad*. Hon har ersatts på ett kanonsätt, men för mig är det bara viktigt att hon är tillbaka, oavsett var hon spelar. Hon betyder sjukt mycket för mig på planen, inte konstigt med tanke på att vi spelat tillsammans sedan jag kom till Zunda. Om hon betyder mycket på planen betyder hon ännu mer utanför banan, så idag är det en BRA dag.


Fick ett väldigt uppskattat sms under dagen, antar att SS och Kirran fick samma, med all rätt. Det finns ingenting bättre än att göra andra människor glada/lyckliga med små medel... Om jag kan avsätta några timmar av mitt liv för att "pyssla ihop" överraskningar för att få andra människor på bra humör, gör jag det, med glädje.


Welcome back my friend
!



/Garpen

Inte konstigt att kroppen reagerar

Idag har jag hunnit med att:
bli varm i hjärtat
fått lite smått ångest
skrattat till tårar
gått från att ha lite att göra till att plötsligt inte hinna med allt 
fått "oväntat" besök i lunchmatsalen
fryst häcken av mig


Skönt att det är återbesök hos läkaren i eftermiddag...

Ps. Tack för påminnelsen SS =)

/Garpen


Life goes on

Jag var lite tidig till tåget igår när jag skulle åka till matchen och hoppade på ett tidigare tåg som jag visste skulle gå förbi Tibble. Visst åkte tåget förbi....utan att stanna, jag hade satt mig på ett snabbtåg...blev straffad direkt =)
Jag gick iaf av vid första bästa station och hade ingen aning om var jag var, fanns inga skyltar eller någonting. Fick syn på en ICA affär där det stod Täby Kyrkby och då började jag nästan skratta lite för mig själv. Jag ska ha koll (läs: bott i Täby i 19 år) och hamnar ända ute i Täby Kyrkby, bra jobbat Gnurp! Kom iaf fram precis innan samlingen istället för 30 minuter innan =)


Matchen då?

Ja, vi intog golvet i Tibblehallen och började riktigt bra, 2-0 ledning efter en bra första period. Effektivitet stavas det! Resten av matchen spelar vi inte ens i närheten av så bra som vi kan och torskar tillslut med 3-5 (vi stod som hemmalag).

All heder åt Täby som vinner matchen, men trots förlusten är matcherna mot Täby bland de roligaste matcherna under hela säsongen. Give me more...



/Garpen

Resultat, Garpen mot rubb och stubb

Sammanfattning av omgången:

Det gjordes sjukt många mål i en match...
En skön upphämtning...
&
En nykomling som fortfarande trummar på.... 

Omgångens matcher:
Vendelsö - Gävle 6-7 sd. X (12mål)
Sala - Telge 6-7 2 (13 mål)
Årsta - Hammarby 7-2 1 (9 mål)
Falun - Sten Sture 9-10 sd.X (18 mål)



Fias tips:
Vendelsö - Gävle 5-5 rätt (1 poäng)
Sala - Telge 3-2 fel
Årsta - Hammarby 5-3 rätt (1 poäng)
Falun - Sten Sture 3-4 fel

Fias poäng: 2 poäng 


Garpens tips:
Vendelsö - Gävle 7-4 fel
Sala - Telge 4-4 fel
Årsta - Hammarby 4-3 rätt
Falun - Sten Sture 3-6 fel

Garpens poäng: 1 poäng

Totala poängställningen:
Garpen: 10 poäng
Rubb och stubb: 10 poäng 

Återigen får man se sig slagen... *surar*

Gratti Fia!

/Garpen


Vardagsrumsgolv väntar

Jaha, då var det snart dags att sätta sig på Roslagsbanan och åka till Tibblehallen, mitt andra hem under uppväxen. Vet inte hur många gånger jag gått vilse i Tibblehallens korridorer, men det är lite det som är charmen med Tibblehallen.


Det känns som om kvällen går i positiv anda:

- Skönt golv (läs: känsla av vardagsrumsgolv= bra dragskott)
- Bra motstånd, matcherna mot Täby är alltid roliga att spela
- DM-kvart, det spelar man inte varje dag
- Bra starttid på matchen, kan komma hem i hyffsad tid och slipper snooza alltför många gånger imorgon.

Ja, det finns säkert ännu fler positiva saker men de får jag spara till efter matchen =)


/Garpen

DM-kvart mot Täby väntar

Efter en kanonhelg är det dags att komma tillbaka till verkligheten. Ikväll väntar DM-kvartsfinal mot Täby i Tibblehallen. Mycket möjligt att "Champangemetoden" (läs: Härskarens nya taktik) kommer plockas fram under matchen, väntar med spänning på resultatet =)

/Garpen

Man måste heta Josefin för att vinna över mig

Under hela försäsongen har vi haft diverse tävlingar i laget. Det har varit triathlon, rackethlon och nu senast poker. Jag vann både triathlon- och rackethlontävlingen så nu inför pokertävlingen var det många som ville se till att jag inte skulle vinna, helt fair. Jag har tidigare konstaterat att jag inte är bäst i någonting utan bra på rätt mycket, vilket varit min räddning.

Igår efter att Josefin vunnit hela tävlingen ville Yazze säga någonting högt till laget:
"- Garpen du vet att jag älskar dig men fy fan va skönt att någon annan fick vinna en tävling." 
Antar att jag får ta det som en komplimang. Jag hatar verkligen att förlora, men all heder till Josefin C som vann pokertävlingen igår.

Jossan slog mig i pingis i rackethlontävlingen och Josefin slog mig i poker...man måste med andra ord heta Josefin för att vinna över mig =)

Tävlingsmänniskan i mig fick sig en smäll på käften igår, men ibland behövs även det...

/Garpen

Hemlig pokergäst kvällen till ära

Det var som sagt pokerkväll igår och vi var en hel del zessor som aldrig spelat poker förr så Daniel drog in sin hemliga gäst under slutet av middagen och förklarade att vi skulle få en alldeles egen pokerlärare. Trevligt tänkte vi och vips så stod Peter Svartling, tillika Daniels jurykompis från Idol i rummet. Peter Svartling är grym på poker och var lika grym att förklara spelet på ett enkelt sätt så att vi zessor fattade.


Daniel och Peter Svartling

Vi blev indelade i 3 bord och top 3 vid varje bord skulle gå till ett finalbord. Alla zessor fick 10.000 och fick spela därefter. Vid mitt bord var det full fart från första hand och jag hade turen att ta hem en stor pott direkt, vilket lyckades ta mig hela vägen till finalbordet. Jag hade velat ha en pulsklocka på mig för stundtals var det riktigt nervöst, riktigt skoj.  

Så här såg det ut när vi kom

- Vann mitt bord
- Kom 4:a totalt i hela tävlingen (tänk om inte Josefin haft den där jäkla 4:an....haha)
- Josefin vann hela tävlingen och det var grymt bra med tanke på att hon kom in i finalen med näst minst pengar. Grattis tjejen!

Jag är trots förlusten sjukt glad att jag kom 4:a med tanke på att jag aldrig spelat poker förr. Vi som gick till finalbordet fick även ett jättefint pokerset så nu kommer det säkert att spelas en hel del poker på Zundafesterna =)



Lisa och Kylås


Jempa, Jolli och Lisa

/Garpen

Oj, vilken lyckad kväll

Jag tror nog att det var fler än jag som var lite smått nyfikna på vad grabbarna grus dragit ihop och om de ens fått ihop allt med mat och grejer. Jag kan ju säga så mycket som att behöver jag någon gång anordna någon fest vet jag vilka snubbar jag kan hyra in. Skit va lyckad kvällen/natten blev.

Temat var Las Vegas och visst blev det poker, sjukt mycket poker och roligt var det. Kan ju avslöja att Daniel även hade fixat in en pokercoach av modellen grym och visst lyfte det hela pokerkvällen. Jag är bara glad att vi inte hade singstartävling kvällen till ära för då hade vi zessor blivit nerröstade och utbuade av juryn =)

"Härskaren" kunde ju inte hålla sig ifrån whiteboarden under kvällen och avslöjade en ny speltaktik som han tänkt på ett tag och med tanke på kvällen döptes teorin till "Champangemetoden". Nu får allt motståndarna se upp, lite av ett hemligt vapen! ;)

Man kan ju kalla kvällen för en ren grabbkväll, poker och öl. Men vi zessor visade att även vi klarar av en grabbkväll....med råge.

När klockan var 04.00 packade jag ihop min grejer och lämnade festen och då var det fortfarande full fart på dansgolvet...

Första bordet...som ni ser gick det rätt bra för mig, iaf för en stund =) 

Fler bilder och inlägg från kvällen kommer...

/Garpen

Någon som kan översätta?

Såg att Jollis mamma varit och kommenterat ett av inläggen, jätteskoj bortsett från att jag inte kan förstå mer än kanske 4-5 ord. Någon som kan översätta?

Minusta kirjoitat mielenkiintoisella tavalla harrastuksestasi, sinun kauttasi tiedän mitä Zunda-maailmassa tapahtuu ja näinollen tiedän myöskin mitä arvokas tyttäreni tekee. Muuten minun ja tyttäreni äidinkieli on ruotsi. Kuulumme Suomen ruotsinkieliseen vähemmistöön joten puhumme kotona ruotsia; nyt harjoittelen suomenkieltäni, toivottavasti löytyy kääntäjiä! Jollin äiti

/Garpen

Las Vegas kväll väntar

Ikväll är det Las Vegas tema som gäller när vi i zessor ska träffas. Jag har ingen aning om vad som väntar så jag är sjukt nyfiken. Har iaf laddat lite mentalt utifall det är pokerkväll, för jag tänker inte bli utslagen, utan jag siktar precis som alltid på förstaplatsen. Blir det pokerkväll får jag hoppas på nybörjartur för jag har ingen aning om vad man ska göra, men bluffa har jag inget problem med ;)

Ska ta och ladda kameran för den här kvällen vill man inte missa (fotomässigt)....

/Garpen

Det här skulle jag vilja prova på =)



/Gnurp

Garpen mot rubb och stubb

Vi zessor står ju som sagt över veckans omgång i serien och får istället "vila" upp oss inför nästa match som spelas mot Årsta. Men trots vilan är tävlingen igång och denna vecka är jag utmanad av ingen mindre än Zundas egen
 el capitano, Fia. En omgång med två zessor som HATAR att förlora kan bara betyda en sak...vi kommer göra allt för att tippa rätt. Det kan nog bli en mycket spännande omgång =)

Omgångens matcher:
Vendelsö-Gävle
Sala- Telge
Årsta - Hammarby
Falun - Sten Sture


Fia, kan lova att hon inte alltid är så här omotiverad...
Det kallas paltkoma ute på Bosön, någon vi alla zessor känner igen =)

Fias tips:
Vendelsö - Gävle 5-5
Sala - Telge 3-2
Årsta - Hammarby 5-3
Falun - Sten Sture 3-4


Garpens tips:
Vendelsö - Gävle 7-4
Sala - Telge 4-4
Årsta - Hammarby 4-3
Falun - Sten Sture 3-6

Den totala ställningen inför omgången:
Garpen-
9 poäng
Rubb och stubb- 8 poäng

/Gnurpisch

Henke på planen

För er som är nyfikna på hur Henke sköter sig på innebandyplanen kan ju kolla här:



/Garpen

Henke Larsson på innebandyplan

PR-jippo eller ett faktum?


Ja, att Henke stod på innebandyplanen med Helsingborg verkar ju ingen ha missat, men frågan är om det är ett PR-jippo eller faktiskt så att han ska börja lira matcher med Helsingborg.



Foto: rebeckaandre.wordpress.com


Patrik Ekwall sa imorse på radion att det faktum att Henke Larsson spelar innebandy och platsar i SSL visar på vilken nivå det är på innebandyn idag. Hmmm...jag vänder då direkt på hans påhopp och säger så här: om en spelare som tränat (kondition, snabbhet och koordination) 7 dagar/vecka och ibland även 2 pass per dag i flera år, inte skulle kunna ta en plats i Helsingborg (Sveriges just nu näst sämsta lag i SSL), så vore det, en KATASTROF. Är inte de svenska fotbollsspelare bättre tränade än så?


Innebandy är i grund och botten inte en svår sport och har man ett någorlunda bollsinne och dessutom är snabb kan man komma långt. Så Ekwall, kom igen nu....du kan ju inte ens dansa ballroom och än mindre någonting om innebandy =)


Tacka fan att innebandy får så lite plats i media, men sportjournalister som Ekwall...


Over and out


/Garpen


Internationella läsare

Jag fick igår veta att jag stundtals har finska läsare här på bloggen, skoj att även dem vill hänga med oss zessor i Zundaland. Som läsare får man aldrig veta allt som händer, men hänger man med här i bloggen har man ändå en rätt bra bild om vad som händer i veckorna rent innebandymässigt.


Jolli berättade att hennes mamma läser min blogg, för på så sätt får hon veta mer om vad som händer i laget än vad Jolli orkar berätta och vilken mamma vill inte det?

Så tervetullut Jollis mamma! =) (hoppas det blev rättstavat även om Jollis mamma nu kan svenska hur bra som helst)

Finns det fler mammor som gömmer sig där ute? *ler*

/Garpen

Las Vegas tema

Nu när vi zessor står över helgens omgång passar vi på att ha lite skoj och göra lite udda saker...

Las Vegas tema....hmmm, hur tänker Grabbarna Grus nu?
På lördag ska vi zessor träffas igen, vi kan verkligen inte få nog av varandra =) För en gång skull har ledarstaben tagit tag i saker och ting och även då skapat ett tema: Las Vegas.
Betyder det att man ska ta med solbrillor, cigarr och sitt bästa pokerface, klä sig som en strippa, eller kanske Elvis?
Är det möjligtvis så att vi ska ha en pokerkväll...hmmm, som ni märker är frågorna många, men det kanske är lika bra att bara vänta istället för att sitta och gissa sig fram...men men, det här med att vänta är inte det lättaste när man föddes utan tålamod =)


/Gnurpisch

Full fart & bastuvärme

Idag var det full fart på träningen, mycket spel och en hel del bra byten från samtliga femmor. För en gång skull var det skönt att sluta träna och få kliva in i omklädningsrummet som kvällen till ära förvandlats till ett paradis med frukt, bakverk, godis, julmust, kaffe och självklart ett hav av ljus...med andra ord, mys pys Zundastyle.

Det plockades fram peelingkräm, ansiktskräm, hudlotion, hårinpackningar, rakhyvlar....ja, det mesta inom skönhet och hudvård fanns representerat...det var bara att välja och vraka =)
Medan vi zessor satt i bastun och skvallrade satt Grabbarna Grus ute i korridoren och fick sin dos av koffein. Vi hade det jättetrevligt, frågan är bara hur skoj grabbarna hade där ute... ;)

Bilder från myset:

Det var inte speciellt svårt att se var vi zessor skulle gå efter träningen =)


Fia och Camilla tar för sig vid fikabordet


SS smakade på julmusten


Det fanns diverse skönhetsprodukter att välja mellan...


Alla ljus höjde mysfaktorn till topp.
Brännis körde rosa Playboy flippisar...status Brännis =)

Ett stort tack Emma och Öberg för allt fix och trix och Yazze, kladdkakan var bland det godaste jag ätit...1000 tack tjejer!

Ps. Anneli tittade ner idag, såååå kul att se tjejen.

/Garpen, mjuk som en baby =)

Mottagandet gör mycket

Imorse jagade jag en läkartid och eftersom jag inte har någon husläkare sedan innan ringde jag två olika ställen (läs: var inte tanken från början). Mottagandet på första stället kändes inte 100, inte ens ok så jag valde att googla lite och ringde ett annat ställe och fick prata med en kanontjej. Bra att konkurrensen mellan de olika vårdcentralerna nu ökat, det gör ju faktiskt att vårdcentralerna måste börja tänka på hur de bemöter patienterna även om det är över telefon.

Antar att det är på tiden att jag skaffar mig en husläkare...
Innan har jag antingen varit frisk alternativt behövt akutvård, finns liksom inget mellanläge för mig...

Ps. Fick precis ett sms från en person jag saknat så sjukt mkt...va glad jag bli =)

/Garpen

Bastukväll a lá Zunda

Efter en sitsam träning igår väntar "vanlig" träning imorgon efterföljt av mys pys. Det är dags för säsongens första Bastukväll a lá Zunda. De bjuds på fika med diverse bakverk och dryck, peeling, hårinpackningar, ansiktsmasker, hårfärg,  massage, en massa tjejsnack och ljus så klart. Med andra ord mys pys Zunda style. Jag längtar verkligen, ska bli såååå skönt.

 

Bäst att packa väskan redan ikväll med tanke på allt "extra" och udda som ska ner i träningsväskan.

Ps. För er som undrar får tränarna också vara med, men de får sitta ensamma i korridoren och fika. Det är nämligen så att bastun inte är stor nog för två "Härskare" och i morgon är det vi zessor som regerar =) 

/Garpen

Regn, ombyte och flås

Jag laddade med en timmes sömn innan träningen i går, vilket visade sig vara välbehövligt. Gårdagens gristräning blev lika jobbig som vi anat. Först fick vi stå ut med regn och ett antal kilometers löpning. I Zundaland gör vi ingen skillnad på spelare, materialare eller lagledare, så även dem var med och kämpade i regnet. Grymt jobb Öberg och Emma!
Vi provade på att köra vårt långa uppvärmningsvarv, fast år andra hållet...ingen hit kan jag lova. Blöta men sjukt varma var det bara att byta om och då snackar vi helt och hållet. Det var nog bara sporttoppen och trosorna som fick vara kvar på kroppen.


Torra fortsatte vi in i friidrottshallen för löpskolning samt intervaller av sorten "sjukt jobbiga". När orden "20 varv" kom ur "Härskarens" mun var det inte många som jubla, men som vanligt körde vi på. Papperskorgen fick en central roll i mitten av samlingspunkten och visst fick den besök =)
Vi slet som djur under intervallerna och peppningen från alla var kanonbra, stundtals hade vi även publik eftersom det var periodpaus i matchen mellan AIK-Helsingborg.


Man kan tro att vi var klara efter de jobbiga intervallerna, men som alltid kom det en överraskning i form av styrka...


Väl hemma ramlade jag ner i sängen...  


Ps. Det är just den här typen av gristräningar som man hatar när man väl håller på, men skit va bra det känns efteråt.

/Garpen om är en aning stel idag =)


Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Idag är det Zundalands egen finska pinne "Jollis" tur att fira med tårta, ballonger och en massa presenter.

Ett stort Gratis tjejen!



/Garpen


Ska man börja gråta redan nu?

Ikväll är det en så kallad "gristräning". Vi ska ha fys, äckligt jobbig fys i ca. 2 timmar. Vi zessor har ingen aning vad som står på agendan men oavsett väder och vind blir det start ute. Man kan nog säga att vi tjuvstartade redan i går, men frågar man "grabbarna grus" var det bara uppvärmning...åhhh, var ska kvällen sluta? 

Antar att vi inte slipper min hatövning # 1 (läs: "elakingen", dvs. under-över) men å andra sidan kan det aldrig bli fler omgångar än under fösäsongen då "Zundaznurran" introducerades...fy fasiken för den träningen, det är nästan så att den går till historien.

  Zundasnurran

Hur "jobbigt" det blir ikväll återstår att se, men det kommer säkert att sväras, kämpas och även spys på ett och annat ställe om jag känner zessorna rätt...

Antar att du som läser de här är såååå avis på kvällens aktivitet...eller? ;) 

/Garpovisch

Det här är orsaken

Igår var det som sagt smålagsspel på träningen och "Härskaren" var lite sugen på att vara med. Vi som varit med förr vet exakt vad som händer när man släpper in tränaren på plan =)



 Hahaha...rätt klockrent va?

/Gnurp

Torsk= Straff

Igår intog vi zessor parketten efter både en utvärdering och en lång skön uppvärmning. Smålagsspel stod på menyn och lagen delades upp och reglerna drogs noga (läs: viktigt det där med regler i Zundaland).  


Kort sammanfattning av reglerna:

Vinst- vattenpaus
Torsk- straffövning
Oavgjort- båda lagen får delta i straffövningarna


Jag kan väl säga så mycket som att man hade velat vara i röda laget igår. De lyckades vinna alla matcher utom en eller två. Mitt lag åkte på nit direkt och fick 50 st armhävningar som straff, schysst...jätteschysst! Man kan nog säga att mitt lag bestämde sig rätt fort för att inte förlora en enda match till efter den öppningen =)
När vi väl torskade igen åkte vi på nit varje gång, vi fick nämligen bara göra alla "hatövningar" som exempelvis "elakingen".  Jag var inte speciellt glad igår kan jag lova och "dåliga förloraren" i mig kom fram då och då...

Gårdagens roligaste var helt klart Jollis imitation av...ja, av vadå egentligen? Hon såg i alla fall ut som en Alien på tå...måste bara ses, helt galet!




/Garpen

Rekord igen

Måndagar verkar vara min dag, iaf under den senaste månaden.
Igår var det dags igen för nytt rekord i antalet unika besökare.

Zuperskoj!

/Garpen

Alternativ träning

Ibland behöver laget göra annat än att springa runt efter en vit boll, dels för att ladda ny energi och känna suget men även för att bibehålla harmonin i laget. Vissa lag går ut och äter, andra ser på bio och vissa festar loss ordentligt. Jag föredrar att skratta ihop, men ibland även få skratta åt varandra. Vi zessor har en skön harmoni i laget och alla bjuder verkligen på sig själva (läs: det märktes inte minst under inkilningen). Just därför har jag nu varit i farten och kollat upp en grej som vi skulle kunna köra som "alternativ träning" framöver, speciellt nu när vi står över nästa omgång i serien. 
 

Blir aktiviteten av kommer vi zessor verkligen att skratta, dels för att det är skoj men även åt varandra =) Kan lova att det även kommer svettas en del så "Härskaren" kan vara lugn, fast ibland är det viktigare att skrattmusklerna får jobba istället för benmusklerna...


När, var och hur...det återstår att se.


Som sagt, zessorna kan bjuda på sig själva =)

/Gnurp


Måndag

Måndag igen och en glad sådan. Gårdagens vinst kan vi njuta av lite extra eftersom det nu är vår tur att "stå över" en omgång och hamna på lika många spelade matcher som de flesta andra lag i serien.


Det är extra skoj att se att det strömmar in mer och mer folk på våra matcher. Resultatet och läget i tabellen har säkert en hel del med det att göra, men sedan får man inte glömma de "sköna mål" och den spontana glädje vi bjuder publiken på =)


Ikväll är det dags att inta parketten igen och vi börjar känna oss extra hemma där, inte så konstigt kanske med tanke på att vi spelat 5 matcher och 4 av dem har varit hemmamatcher. Efter jul behöver vi inte ens fråga om det är hemma- eller bortamatch. Vi spelar bortamatcher för hela slanten...nästan iaf ...


/Garpen


Från gårdagen

Det stod ovanligt många fotografer längs sargen igår och resultatet:


Råsunda vann söndagens seriefinal mot Hammarby.
Därmed befäster Råsunda serieledningen i damernas division 1 östra.


 


Råsundatalangen Jessika Kylås jagas av Hammarbys Michaela Bondeson.
Foto: Lars Hjalmarsson.


Det blev 5-1 till Råsunda mot Hammarby i Solnahellen. Hemmalaget satte högsta fart från början och ledde med 3-0 efter lite drygt åtta minuter. Råsunda leder serien tre poäng före Årsta som dock har en match mindre spelad. Råsunda står över kommande omgång. Nästa match spelas den 25 november mot just Årsta som då kan vara nya serieledare.

Författare: Klas Pettersson

/Gnurpisch


Garpen mot rubb och stubb

Det har varit en minst sagt målrik omgång och så här slutade helgens matcher:

Telge - Falun ungdom 11-8, 1 (19 mål)
Gävle - Årsta 2-11, 2 (13 mål)
Sten Sture - Sala/Silverstaden 2-2, X (4 mål) 
Vendelsö - Falun ungdom 8-4, 1 (12 mål)



Tosses tips:
Telge - Falun ungdom 3-6 ,fel
Gävle - Årsta 2-4, rätt
Sten Sture - Sala/Silverstaden 4-1, fel 
Vendelsö - Falun ungdom 5-3, rätt

Antal poäng: 2 poäng

Garpens tips:
Telge - Falun ungdom 6-4, rätt
Gävle - Årsta 3-6, rätt
Sten Sture - Sala/Silverstaden 7-3, fel
Vendelsö - Falun ungdom 4-3, rätt

Antal poäng: 3 poäng

Den totala poängen efter helgens omgång:
Garpen- 9 poäng
Rubb och stubb- 8 poäng

/Garpen

Hopprepslistan

Efter matchen mot Bajen (vinst 5-1) ser min hopprepslista ut enligt följande:

Går till vår vägg och tillika målvakt i matchen, Maria Peters. Hon växer och växer för varje vecka och idag fick hon nästan visa upp hela sitt register. Hon blev dessutom matchens lirare, helt rättvist.


Går till lagmoralen & kämparinsatsen, återigen kämpar vi på i 60 minuter trots att det inte alltid går så bra som vi vill och kan prestera.


Går till dagens frislagsvariant som resulterade i 1-0. Skönt att övning ger färdighet även om vi inte tränat på frislaget sedan förra säsongen. En sak är iaf säker, jag börjar bli en hejare på att svinga i luften =) Btw. Det var ett grymt skott av Jea.

Andra saker som måste nämnas här i bloggen:
- Kirrans mål i slutsekunderna, bra pass, skönt avslut och grym glädje som smittade av sig.  
- Smidiga Skoog fick sin andra klubba för säsongen avslagen, tur att jag och tjejen har valt samma klubba säsongerna igenom, så att hon nu har en reserv =)
- Dagens fikabord var grymt, tack till alla som fixade 

/Gnurp


Hälsomässan var kanon

Har spenderat hela dagen på Hälsomässan och det fanns ett och annat skoj att prova på... 


Mamma och leniz körde dansmatta, en rätt rolig syn =)


"Pann-fotboll" var en rätt rolig sport att titta på. En tunnel och matchen var över.


Leniz kände sig som hemma, blev en sådär 220 meter =)
/Garpen

Bättre ljud live

Igår var jag med gänget på Idol, en skön aktivitet så där i slutet av arbetsveckan. Kunde ganska snabbt konstatera att ljudet var bättre live än på TV. För en gång skull hörde man vad alla sjöng. Jag hade ett skönt äldre par bredvid mig som stundtals var lyriska och klappade händerna som aldrig förr, trots att det var rocktema =)




/Garpen 

Fredag och en Idolkväll

Jaha, ca 2 timmar kvar tills det är helg…jippi!

Jag ska snart dra mig in mot stan och till Kirrans jobb för att invänta resten av ligan. Det är Idol som gäller ikväll och kvällen till ära kommer vi sitta i studion och klappa i takt. Dagens tema är tydligen rock, inte mitt favorittema men jag har ju rockbrudarna med mig som sällskap så jag ska nog överleva. Jag har i vanlig ordning läst på lite för man vill ju ha koll på läget när man väl är på plats live =)

The big question right now är om Lars kommer vara seriös eller inte. Kan vi förvänta oss ett nytt utspel, kommer morgondagens löpsedel innehålla orden: ”TV 4 i nytt krismöte”.?

Ps. jag tror TV 4 jublar över Lars utspel, all PR är bra PR =)


Foto: Tv4

/Garpen

Rush hours ute på ön

När vi kom ut till ön igår kunde vi snabbt konstatera att det var så sjukt mycket folk i lokalerna. Vi zessor har varit ute på Bosön en massa gånger tidigare men tydligen aldrig under ”rush hours”. Det var verkligen folk överallt och vissa var mer intressanta att titta på än andra =)


Order om valfri uppvärmning händer inte ofta, men igår kom orden från ”Härskaren”. Vad väljer vi då att göra…jo, tråkiga som vi (läs: några av oss zessor) är drog vi ut i kylan och elljusspåret och sprang ”hatrundan” (läs: Anja Pärson”-backens slutfas). Vad hände med fantasin liksom?

Själva träningen då?
Lämnade träningen ute på Bosön med en positiv känsla i kroppen, alltid lika viktigt inför match. Femman/ ”kedjan”, fungerar jättebra och vi blev bara hetare och hetare för varje byte…

All for now...

/Gnurpisch

Dagens födelsedagsbarn

Fd zessan Hanna Uneholt fyller 25 år idag...hipp hipp, hurra hurra hurra hurra

Hoppas du får en kanondag tjejen och välkommen in i 25-års gänget ;)


Hanna

/garpen


Basket- eller innebandybiljetter någon?

Vi har ju fått byta träningstider denna vecka pga. diverse andra aktiviteter på parketten. Idag fick jag 4 biljetter till Europacupen med Vikings damer, matchen spelas imorgon torsdag på våran träningstid. Inte nog med det, jag har även fått 4 biljetter till AIKs (innebandy) match mot Helsingborg (tisdag 11 november) dvs. på vår träningstid...lite smått ironiskt faktiskt. Antar att vi inte kan träna i hallen nästa tisdag heller =(

Eftersom vi med största sannolikhet ändå har träning dessa dagar kanske någon annan (som jag känner) vill ha biljetterna, hör av er så får vi fixa och trixa lite.


Någon som vill se AIK krossa Helsingborg?

Edit: 2 biljetter kvar...

/Gnurp

Dags att packa igen...

Just nu gör jag inget annat än att packa upp träningsväskan för att genast packa ner nya träningskläder. Ni som följer denna blogg vet hur mycket jag hatar att packa. Det måste göras men det är så sjukt tråkigt. I vanliga fall hinner man hem och byta om efter jobbet och slipper på så sätt att packa ner så mycket i väskan, men den här veckan har det varit tvärt om. Träningskläderna måste tas med redan på morgonen och dessutom blir väskan sååå tung. Ni kanske märker hur kul jag tycker det är att packa träningsväskan ;)

Jag kanske ska börja ta tid för att göra det hela till ett tävlingsmoment...haha! 


Ett måste i min träningsväska

/Garpen   

Stolpe, stolpe, ribba, stolpe

Jempa och jag drog runt Råstasjön 2 varv, dels för att vi hade tid men även för att det var skön luft. Väl tillbaka var planen tom så jag passade på att köra lite skott träning med nya klubban. Ja, facit efter ca 20 skott var att minst hälften tog i ribban eller stolpen...har aldrig sett eller upplevt något liknande. Jag testade att backa men inte fan hjälpte det. Med nya stickan är jag farlig, pricksäker som bara den...för det är väl svårare att träffan ribban och stolpen än att göra mål? =)

Annars kan jag rapportera att Kirran lyckades med att skada både finger och bli knockad på planen inom loppet av en timme. Stress + Kirran= udda händelser.

Imorgon väntar träningen igen och då ska vi ut till ön och härja...

/Garpen

Kvällens....

Kvällens destination # 1: Råsta Park


Kvällens färdmedel: Buss + Taxi Jempa =)


Kvällens viktigaste: FOKUS med stort F


Kvällens uppvärmningsrunda: Råsta sjön runt...I like, hoppas bara lamporna fungerar.


Kvällens underlag: matta


Kvällens syn: snygga mål och snygga räddningar


Kvällens intag: vatten i mängder


Kvällens material: min nya favorit...röd och allt =)

   



Kvällens destination # 2: Solna någonstans


Kvällens färdmedel: sköna skor?


Kvällens viktigaste: Bra frågor och nyfikna ögon


Kvällens underlag: golv...intressant och se vilken typ =)


Kvällens material
: maskiner i olika varianter

Kvällens intag: dryck och snittar

Kvällens syn: snygga killar?

Den här kvällen kan sluta hur som helst...tur att jag har min "bodyguard" med mig ;)

/Garpen


Garpen mot rubb och stubb

Efter ett antal dagars uppehåll är tävlingen tillbaka och i denna omgång är det en extra match. Den flyttade matchen mellan Vendelsö och Falun ungdom spelas i helgen, vilket betyder att Falun spelar dubbelt i helgen. Utmanaren och jag hade oss ett litet snack efter måndagsträningen och vi kunde båda konstatera att denna omgång känns helt öppen. Alla lag tycks ju slå varandra och dagsform verkar spela stor roll.

Omgångens matcher:
Telge - Falun ungdom
Gävle - Årsta
Sten Sture - Sala/Silverstaden
Vendelsö - Falun Ungdom

Omgångens motståndare är zessan med de härliga handlederna. När hon sätter fart och vrider och vänder hänger man inte med. Jag spelar hellre med henne än mot henne om jag säger så...


Tosse

Tosses tips:
Telge - Falun ungdom 3-6
Gävle - Årsta 2-4
Sten Sture - Sala/Silverstaden 4-1
Vendelsö - Falun ungdom 5-3

Garpens tips:
Telge - Falun ungdom 6-4
Gävle - Årsta 3-6
Sten Sture - Sala/Silverstaden 7-3
Vendelsö - Falun ungdom 4-3

Ställningen inför omgången är  6 mot 6, kanske denna omgång genererar i ett ryck =)

/Garpen

En människa kan ställa till det för så många andra...

Imorse stod jag och väntade på bussen i 40 minuter innan jag gav upp och satte mig på den buss som åker runt halva stan innan den är framme vid min hållplats. Det var sjukt irriterande men det som är mest irriterande är anledningen till att bussarna inte kom. En jävel hade fastnat med sin bil i Brommaplans-rondellen och stoppat upp näst intill alla trafik. Till saken hör att en bärgningsbil kom men bilägaren vägrade att få hjälp därifrån. Med andra ord ledde det till trafikkaos och massor av människor kom sent till sina jobb. Schysst...jätteschysst!


Intressant att en enda människa kan ställa till det för så många andra...

Ps. jag tror de fick lösa problemet med polisens hjälp... 

/Garpen


Lypsyl del 2

Jag har vänner som är smått beroende av lypsyl och några som är sjukt beroende av lypsyl. Nu snackar vi vaknar flera gånger per natt och måste ha sitt lypsyl. Det skulle inte förvåna mig om de till och med drömmer om sitt lypsyl. Jag tror att det ofta handlar om en vana, lika väl som rökare exempelvis tänder en cigarett efter maten måste lypsylbrudarna ha sitt lypsyl.

Ibland är det bra att ha vänner till hands, Smidiga Skoog stod för lypsylet och Kirran hjälpte till att få det på plats. Själv stod jag för skrattet =)
Ps. Notera hur koncentrerad Kirran är...haha

Roligast är nog "Idomintjejen", inga namn nämda, men du vet vem du är...=) När vi spelade i samma lag låg det alltid en liten tub med Idominsalva i båset och så fort läge fanns åkte korken av. Ni kanske kan gissa vad tjejen fick i julklapp... =)
foto: apoteket.se

/Garpen

Lypsyl del 1

Idag slog det mig att jag snart använt upp hela mitt lypsyl, när har det hänt tidigare...typ ALDRIG. Jag har säkert ca 10 st i alla möjliga varianter och färger. De ligger utspridda överallt, i olika fickor, i väskan, på en bänk i köket, på kontoret...ja, överallt. Trots att jag har så många lypsyl tycker jag att jag tappar dem och blir lätt lack när jag inte kan hitta dem...bra va? =)

Nu har jag iaf haft mitt favorit-lypsyl liggandes i min jacka ett bra tag och lyckats använda bort det...helt klart pluspoäng! Även jag lär mig...

Snart är det slut...

/Gaschpen

Andra dagar, andra tider

Den här veckan kommer nog att kännas lite konstig (läs: man kommer inte veta om det är onsdag, torsdag eller fredag) eftersom vi bytt träningsdagar och både kropp och knopp är vana med ett visst schema. Men jag är inte dyster...jag menar, när var man senast ledig på en tisdag liksom? Att sena träningar byts ut mot tidiga är inte heller helt fel, vi zessor är ju inte direkt bortskämda på den punkten... =)

Att vi både bytt dagar och tider öppnar upp en hel del dörrar till att göra andra saker som man vanligtvis kanske tackar nej till, så det är lika bra att njuta så länge det varar...

/Garpen

Många roliga aktiviteter på gång

Många roliga aktiviteter väntar under veckan eller vad sägs om:
  • En Invigning
  • Se Idol live
  • Gå på Hälsomässan
  • Match
Kalendern är fullspäckad och jag har en skön blandning av både sällskap och typ av aktivitet.



 /Garpisch

Back in business efter "ledigheten"

Det var skönt att få komma igång efter ”ledigheten” och krama om klubban lite extra. Jag fick smidiga Skoog som passningskamrat (läs: vi blev valda sist & fick stå ut med varandra) och det syntes inte direkt att tjejen njutit av solen ett antal veckor, för passningarna satt där de brukar =)

Varken Olga, Berit eller Svetlana kunde ersätta någon av våra kanonmålvakter så det blev en inhoppare som tog över rollen som mur men det stoppade inte Jea från att dra på en rökare upp i nättaket.


Annan onödig info som noterades från gårdagen:
- Jag torskade alla mina tekningar förutom en, men det är inte lätt att vinna tekningar när det inte kommer någon signal =)

- Smidiga Skoog var tillbaka i hetluften direkt, hon hann inte mer än att värma upp innan förfrågningarna kom. "- kan du tejpa min fot", "- kan du hjälpa mig att stretcha X ordentligt". Ibland får man "jobba" även på fritiden.
 
”Den lilla fågel”- låten var tillbaka i högtalarna, lite som en "välkommen tillbaka"- hälsning till Smidiga Skoog som förövrigt spyr på låten. Fia däremot sjöng med för glatta livet =)

- Daniel ville inte känna sig vid musiken igår, han var inte sen med att poängtera att han inte stod för kvällens musikval.

- Bella visade en skrattutlösande stretch-övning för Kirran i slutet av träningen, som nog inte är att rekommendera att utöva bland folk…haha, ibland kan ljumskar ställa till det för en… ;)

/Garpen

Vad sysslar jag med?

Fick tag på några intressanta bilder från min helg på landet, ibland undrar jag va jag sysslar med...


Jag och Lukas står inne i en busskur, mitt ute på landet...helt klart en ny upplevelse =)


Fick för mig att prova ett flygskär, precis som på "stjärnor på is" och tydligen hade jag en paparazzi i hälarna. Till och med Lukas undrade vad jag sysslade med...ibland blir jag faktiskt rädd för mig själv =)

/Gnurpisch

Ordningen är återställd och en annorlunda vecka väntar

Under de senaste veckorna och matcherna har vi haft en del zessor på vift, men de är nu tillbaka och ordningen är återställd. Det ska bli intressant och se om Smidiga Skoog slipat på tekningsvarianter i Australien...knappast va! Hur som helst är det skoj att ha henne tillbaka.


Allt är precis som innan de åkte, bortsett från att vi varit med i TV-4 sporten, diverse tidningar, byggt förråd, inkasserat 6 nya poäng och leder serien ;) Det händer som sagt en del i Zundaland så det gäller att hålla sig uppdaterad...


Till helgen är det match mot Bajen och för att förbereda oss på bästa tänkbara sätt ska vi tillbaka och svettas där vi spenderat massor av timmar under sommaren och försäsongen. Den här gången behöver vi inte transportera några cyklar till platsen och lika bra är väl det, för alla minns väl vilket kaos det skapade sist =)



Smidiga Skoog och jag i Bosöns korridorer


/Garpen


Ny vecka på ingång

Efter en ledig helg från allt som har med innebandy att göra är det snart dags för en ny vecka med en väldigt viktig match. Det är bara dagar kvar tills vi har vårt första riktiga derby för säsongen. Bajen står för motståndet och eftersom Spiders nu inte länge finns kvar i serien har ett antal spindlar börjat spela i Bajen. Det kan med andra ord bli ett hett derby till helgen =)

Lite distans och vila från parketten medför ett nytt sug, ett sug som ska ge oss zessor extra kraft inför nästa helgs viktiga match... 

/Gnurp

En kanonhelg

Sovmorgon X 2...


Långpromenad X 2...



Fick mig en dos frisk luft ute på landet...

God mat och spontan som aldrig förr...nästan iaf =)

Befann mig i början av helgen ute i skogen och gick under min långpromenad förbi gaybonden i "Bonde söker fru" och hans hästgård. Såg inte till någon bonde men hästarna var fina iaf. Redan i somras jag fick syn på den här bilen ute vid golfbanan...



Det var mysigt med brasa och riktigt varmt, perfekt för mig som tycks frysa stup i kvarten så här års.   


Jag har helt enkelt haft en kanonhelg...


/Garpen


RSS 2.0