Intressant läsning

Klippt från innebandy.se

Tre poängs försprång för Råsunda

När den sjunde omgången av damernas division 1 östra avslutades på tisdagen skaffade sig Råsunda ett försprång på tre poäng i seriens topp.

Det var seriefinal mellan Råsunda och Årsta. Före matchen stod båda lagen på tolv poäng, lika många som trean Sten Sture.

I Råsunda är det ganska vanligt att målskyttet fördelas jämnt mellan spelarna. Tisdagens match var inget undantag och det var fem olika spelare som gjorde mål i Solnahallen när Råsunda vann med 5-2.

Författare: Klas Pettersson

Klippt från ladiesedition.se

Bredden och rutinen avgjorde

RUTIN. 79 tappra personer hade hittat till Solnahallen för kvällens tidiga seriefinal mellan Råsunda IS och Årsta IK, där Råsunda gick hem med segern. Det var en sevärd match som förtjänade en större publik.

Årsta IK var bara med i matchen på allvar under den första perioden, trots att spelet böljar fram och tillbaka under hela matchen. Att första 20 min ändå slutar 2-0 i hemmalaget Råsundas favör, visar mer på Årstas oförmåga att ta sig in i slottet, än ett spelövertag för Råsunda. Råsundas urstarka, rutinerade försvar släppte inte igenom mycket, det som ändå gick på mål stoppade kvällens hemmamålvakt Maria Peters.

I period två trampade hemmalaget Råsunda igång på allvar och ledda av matchens bästa spelare, lagkapten Anna-Maria Israelsson, har man en trygg ledning med 4-0 efter åtta minuter. Trots att lagen fortsatte utbyta chanser under hela perioden, kändes gästerna aldrig riktigt farliga. Det krävdes ett powerplay för att Årsta skulle spräcka nollan. 5-1 kommer 4 minuter efter Årstas reducering och i det läget känns matchen stängd.

Sista perioden slutar med en 0-1 vinst till Årsta, igen är det ett powerplay som krävs. Matchen slutar 5-2 och i och med segern rycker Råsunda till sig ett trepoängsförsprång i toppen av damernas Division 1 Östra. Råsundas försvar imponerar, det är inte förvånande att laget släppt in minst mål, 15 stycken, av alla lag i Östra serien. Det är stenhårt och självuppoffrande, de slarvfel som trots allt emellanåt görs i uppspelsfasen, rättas snabbt till av tillskyndande lagkamrater.
Bredden i truppen är anmärkningsvärd. Alla är lika vältränade, jämna spelmässigt och alla kan göra mål, det visar inte minst kvällens fem olika målskyttar.
Råsundas Petra Öberg, direkt efter matchen:
-Vi har bredden i laget. Den gör att vi känner en enorm trygghet med varandra och det skapar harmoni i truppen.

Årstas orutin sken igenom i den här matchen, där spelet efter Råsundas 4-0 mål blev stressat och felpassen många. -Vi var med bra i första perioden tycker jag. Det sänkte oss en aning att ändå gå till pausvila med ett 0-2 underläge. Inte blev det bättre när Råsunda späder på med 3 och 4-0 i andra. Efter de målen är vi aldrig riktigt nära. Råsunda var en nivå för svåra för oss och de vann rättvist. Samtidigt vill jag säga att det är det klart bästa laget vi mött än så länge, säger Årstas tränare Noél Alm Johansson; - Varken jag eller tjejerna deppar ihop över det här, vi har ett viktigt derby mot Sten Sture i helgen så det är bara att glömma kvällen och ladda om fortast möjligt, avslutar Alm Johansson.