Heldag a lá Kirran

Idag har jag spenderat hela dagen med Kirran, det var ett bra tag sedan vi träffades bara vi två och snackade om allt och inget. Vi började med att förena nytta med nöje och gick till Balance för lite träning, vi passade på att basta och snacka av oss.

En middag (tacopaj a lá Kirran) och en film senare sitter jag här vid frökens tangentbord och knappar lite. kvällen är ju fortfarande ung...


Kirran

/Gnurpisch

Skriver och skriver

Jag har just insett att jag har ett mönster när det kommer till att komma in i flytet med att skriva. När jag är riktigt trött skriver jag som bäst, det sitter nog kvar sedan skoltiden då jag alltid pluggade som bäst mellan 23.00-01.00. Med andra ord är det bara att fortsätta skapa medan jag har flytet, för rätt var det är tar både ideér och ork slut och då vet man aldrig när nästa tillfälle kommer.


Är uppe i två A4 sidor just nu, förra årets avslutningsdikt slutade på 4 A4 tror jag...får se om det händer fler spännande saker att skriva om under den sista månaden...

/Gnurp mitt i skapandet 

It´s Friday

Å det känns…

Efter en vecka av sena jobbkvällar, annorlunda träningspass och ett och annat märkligt sms ska det bli skönt att inta soffan ikväll och bara ta det lugnt. Ska sova ut ordentligt imorgon och förhoppningsvis slippa ha mobilen (läs: väckarklockan) i handen hela morgonen bara för att snabbare slå på snoozen =)

Med risk att nästa vecka kan bli lika intensiv jobbmässigt kommer det behövas vila och framför allt en hel del skoj för att rensa skallen och ladda batterierna.

Vissa planer för helgen finns, men har en känsla av att spontaniteten kommer flöda… ;)

Måste försöka slipa vidare på årets avslutningdikt också, men det är lättare sagt än gjort...måste ju hitta rätta känslan först och framförallt flytet =)

Sedan har jag funderingar på ett nytt litet projekt som kanske vore skoj att fullfölja...hmmm, får se om tiden finns.

/Gnurpisch

Sent men spontant

Jobbade sent, kom till gymmet sent och fick för mig att prova någonting nytt, helt enkelt släppa alla hämningar. Inte det lättaste när man gillar att ha kontroll som jag. Efter att jag tränat själv en del hoppade jag in i salen för att prova ett pass i hip hop...hahaha.

Vad ska jag säga...*ler*

1. Jag hade helt fel kläder på mig
2. Man svettas som en gris av att dansa
3. Tre övningar går bra efter varandra sedan är det goodbye för min del
4. När man försöker spela tuff dansbrud ser man ut som en clown på cirkus
5. Jag är glad att ingen hade en kamera med sig
6. Helt klart en klass jag kommer ta igen
7. Jag har en helt annan respekt för deltagarna i Let´s Dance efter idag
8. Det märks att jag spelat bollsporter hela mitt liv, vare sig smidighet eller korrdination finns i min kropp

Jag skulle kunna betala mycket för att se alla zessor ta sig an detta pass...så sjukt skoj!

Man kanske skulle våga sig på lite bling bling nästa gång =)  

/Hip hop Garpen

Garpen mot rubb och stubb

Nu är det dags igen och denna omgång blir det 4 matcher att tippa rätt.

Omgångens matcher:
Sten sture- Falun
Telge- Sala/Silverstaden
Gävle - Vendelsö
Hammarby-Årsta

Veckans utmanare är en tjej som tycks ha hur mycket spring i benen som helst och det värsta av allt, hon blir aldrig trött. Hon var en förbild i spåret och slingan med "Anja Pärsson backen" under försäsongen och man hann inte med mer än att se ryggtavlan på henne innan hon försvann.  


Nea aka. Plipp

Neas tips:
Sten sture-Falun 7-2
Telge-Sala 3-4
Gävle-Vendelsö 3-4
Hammarby-Årsta 1-5

Garpens tips:
Sten sture- Falun 10-3
Telge- Sala/Silverstaden 3-6
Gävle - Vendelsö 5-8
Hammarby-Årsta 0-6

/Garp

Ett gymbesök kan skapa en del funderingar

Smet ifrån jobbet igår för att hinna ner till gymmet och träna. Det var skönt att kunna gå hem vid 17.30 och inte sitta kvar och jobba hela kvällen.


För en person som jag som inte gymmat alltför mkt innan är det en helt ny värld som öppnat sig. Det är maskiner av alla dess slag och klasser med diverse redskap som jag inte ens kan uttala. Men det sköna är att man inte är ensam, varje gång jag varit där har jag sett någon som ser än mer fundersam ut =)

Inte nog med att det är annorlunda att träna själv (läs: är ju van med en massa lagkamrater), nu tränar jag ju mer fokuserat på mig själv, vilket känns bra. Igår hittade jag dock ett redskap jag är expert på vid det här laget...ett hopprep. Men jag måste nog säga att mitt thairep ska få hoppa ner i gymväskan efter att säsongen är klar, för ska jag hoppa rep ska jag göra det med stil ;)

Man hinner iaktta en hel del intressant saker också...
Igår fick jag syn på en "Belgien Blue" kropp, ja eller överkroppen iaf, med tillhörande chicken legs. Hur kommer det sig att killar inte kan fatta att de måste träna sina små ben också?


Fler intressanta iakttagelser lär komma...

/Gnurpisch


Gymmet väntar

Efter ett antal intensiva jobbdagar ska jag passa på att smita hem inom rimlig tid för att hinna ner till gymmet en vända. Känner för att köra skiten ur mig, få ta i ordentligt och svettas som en gris...

Vi får väl se vad som händer...

/Gnurp

Sena kvällar

Kom hem från jobbet för en stund sedan, har varit en del sena kvällar och fler lär det bli framöver. Jag är inne i en intensiv jobbperiod just nu med mycket tänk, jämförelser, analyser mm, lägg till lite tidspress och du har mina dagar.
Det tar på krafterna att prestera och en hel del annat blir dessvärre lidande just nu.

Det kostar att ligga på topp!

/Garpen
 


Sten sture utökar truppen

Vi mötte Bajen igår och deras poängdrottning (Attemo) fanns inte med på planen, orsaken kan man läsa om idag...

Klippt från ladiesedition.com

Sten Sture har sedan juluppehållet tappat två för laget mycket värdefulla spelare i Emmy Eriksson, som är gravdiditetsledig, och Linnéa Almlöf, som studerar på annan ort. Nu har man genom nyförvärv av Hammarbys Jennifer Elfstrand och Sara Attermo fyllt på truppen.
- Vi beslutade oss för att försöka ersätta dessa (Eriksson och Almlöf) med fullgoda ersättare. Då krävdes det att vi fick kontakt med spelare av Saras och Jennifers kaliber. Att Jennifer flyttat till Uppsala och Sara bor i norra Stockholm var naturligtvis också en fördel, förklarar Sten Stures sportchef Anders Hiller.
 

/Garpen


Resultat: Garpen mot rubb och stubb

Omgångens matcher:
Årsta-Gävle 8-5 (1, 13 mål)
Sala-Sten sture 4-5 (2, 9 mål)
Falun-Telge 10-4 (1, 14 mål)



Yasses tips:
Årsta-Gävle 7-3 (Rätt, 1 poäng)
Sala-Sten sture 4-2 (fel)
Falun-Telge 5-7 (fel)

Yasses totala poäng: 1

Garpens tips:
Årsta-Gävle 8-1 (Rätt, 1 poäng)
Sala-Sten sture 3-5 (Rätt, 1 poäng)
 Falun-Telge 4-10 (Rätt antal mål i matchen, 2 poäng)

Garpens totala poäng: 4 poäng

Tävlingens totala poäng:
Garpen-29 poäng
Rubb och stubb-23 poäng

Chansningen gick hem och nu har jag ännu fler poäng att gambla med =)

Edit: påminnelse av reglerna:
Man får 3 poäng för rätt matchresultat (ex. 5-2)
2 poäng för rätt antal mål i matchen totalt (ex. 7 mål)
1 poäng för rätt resultat (ex. X -oavgjort)


/Garpen

På söndag smäller det!



/Gnurp

Garpen mot rubb och stubb

Vi hade ett snack under träningen igår om det var dags att börja gambla ordentligt med tippningen i tävlingen. Jag leder ju med några poäng så det kanske skulle vara värt att chansa lite =)

Omgångens matcher:
Årsta-Gävle
Sala-Sten sture
 Falun-Telge


Veckans utmanare är en tjej som fick sin försäsong förstörd av skador men som nu mot slutet kommit igång ordentligt. Under pokerkvällen knäckte hon kommentaren: "fan va skönt att någon annan fick vinna en tävling..." (läs: Jag hade vunnit alla interna tävlingar i laget under försäsongen men fick se mig besegrad under pokerkvällen).

Yasse

Yasses tips:
Årsta-Gävle 7-3
Sala-Sten sture 4-2
Falun-Telge 5-7

Garpens tips:
Årsta-Gävle 8-1
Sala-Sten sture 3-5
 Falun-Telge 4-10

/Gnurpisch

Mår som en kung trots tidig morgon

Jag trodde jag hade lärt mig att jag inte är gjord för tidiga mornar och speciellt inte tidiga mornar med träning. Hade PT-tid imorse igen och när jag slog upp ögonen fanns det bara en tanke i huvudet..."hur tänkte jag när jag bokade in en morgontid?"


Inte nog med att det var tidigt, jag fick ta i ordentligt också =)
Det blev nya övningar för rygg, ben & mage så nu känner jag att jag har ett kanonprogram att följa.


Min PT verkade ha skoj iaf för han uttryckte sig lite fint och sa: "Fan, va roligt det är att träna någon som vågar ta i och som man kan få pressa lite".  Jag antar att man som PT lätt kan bli trött på alla som inte kan göra si eller så för att man har ont här eller där...stämmer det Fia????


Trots en tidig morgon, mår jag som en kung nu...undrar om jag säger samma sak imorgon ;)


/Garpen


Blev ett ofrivilligt test

Igår under träningen utsattes jag för ett litet test, ett ofrivilligt sådant. Natten innan hade jag bara sovit 3 timmar vilket gjorde att jag var som en zombie hela dagen. Att låta kroppen jobba och huvudet tänka med för lite sömn i kroppen är inte det enklaste, men det var precis vad som hände igår.


Jag blev irriterad för minsta sak och koncentrationen var verkligen inte på topp. Måste säga att det kändes värre igår än när jag spelat med jetlag i kroppen.
Lärdom: min kropp fungerar inte till 100 % utan rätt mängd sömn, fast och andra sidan...gör någons kropp det?


Skönt att det är fredag idag, så jag får sova ut...


/Gnurpisch


Dessa koder

Jag har tidigare beklagat mig över alla koder som man måste ha koll på. Det är kod till mobilen, ytterdörren hem, datorn, garaget, bankomatkortet, diverse sidor på nätet, jobbet och så vidare.

Inte nog med att det är koder till typ ALLT, dem byts ut också. Just nu är jag inne i en period där många av mina koder som jag har lagrat i mitt "guldfisksminne" håller på att bytas ut. Med andra ord är det kaos i huvudet och det resulterar i att jag stundtals bara står och stirrar och får blackout. Jag brukar inte ha koll på siffrorna utan hur jag ska slå koden, själva rörelsemönstret. Ni kanske förstår att det skapar en del problem =)

456789123456789152555.............

/Garpen


Listan tycks aldrig ta slut

Idag är det en sådan där dag när ingenting tycks ta slut. Min "att göra"-lista blir bara längre och längre och timmarna färre och färre. Hade det på känn redan igår och hann med att röja undan en hel del. Men en ny dag betyder också nya uppgifter, så det lär bli en lång kväll för problemlösaren Gnurp.


Har man inte redan problem, få man det...

/Garpen


Minst och kaxigast

Igår var det en annorlunda träning, en träning med en massa lek och skoj, precis vad vi behövde. En och annan elak kommentar för att psyka motståndarna dök också upp. Trots att det är lek tar vi zessor saker på största allvar, man vill ju inte vara i loserlaget direkt =)

Hinderbanan med avslut var rätt skoj och gårdagens kaxigaste avslut kom just under den övningen av minstingen för kvällen, Bella. Vad sägs om att göra tunnel på två målvakter på samma gång, trots att du har 3 innebandymål i bredd att lägga in bollen i. Kaxigt och grymt snyggt!

Bild lånad av Kirran

Annars hade vi svårt att slita oss från hallen… Anneli, Yazze, bakexperten och jag satt kvar och prata en stund, trots att klockan var runt 22.30. Det var jobbigt att bara ta sig hem igår men hem kom jag…till slut!

 /Gnurpisch

Utvärdering sedan träning

Har precis fått i mig lite middag och hunnit med att göra matlåda inför imorrn. Har fått lite pli på mig själv gällande matlåda, ett stort + *klapp på ryggen*.

Ikväll väntar träning igen, en utvärdering från gårdagen och sedan full laddning inför Bajenmatchen till helgen. Hade gärna lämnat gårdagens match igår för att ta nya tag idag, hatar att älta förluster fram och tillbaka, vill bara gå vidare. Men det kanske är sunt med en utvärdering ändå...time will tell.

/Garpen

Nu är jag lite gladare...

Mitt paket från USA har kommit...JIPPI!


Skorna är från Blowfish,
samma märke som på mina röda älsklingsskor...



Sjukt bekväma!

/Garpen som har köpstopp på skor

Tung måndag

Det har varit en rätt tung måndag så här långt…

- Det var jobbigt att stiga upp i morse (snoozade 50 minuter), kan ju bero på att vi var hemma från Falun rätt sent igår.
- Det rullar runt rätt många tankar i huvudet från gårdagen.
- Åt en dålig frukost

Men jag har iaf a good hairday (läs: att sova med en knut mitt på huvudet kan göra underverk) så jag ska inte beklaga mig mer =)

Ytligt, men ibland räddningen…

/Garpen med lockar dagen till ära

Resultat Garpen mot rubb och stubb

Då var omgångens matcher avgjorda och jag fick redan på bussen veta att jag inte låg så bra till. Men jag har börjat gambla lite nu när jag haft ett par poäng till godo. Vad gör man inte för att behålla spänningen i tävlingen =)

Omgångens matcher:
Sten sture - Hammarby 6-7     (2, 13 mål)
Telge - Årsta 1-4      (2, 5 mål)
Vendelsö - Sala Silverstaden 2-5      (2, 7 mål)



Brännis

Brännis tips:
Sten sture - Hammarby 7-2 (fel)
Telge - Årsta 4-5 (rätt, 1 poäng)
Vendelsö - Sala Silverstaden 3-6 (rätt, 1 poäng)

Brännis totala poäng: 2

Garpens tips:
Sten sture - Hammarby 6-2 (fel)
Telge - Årsta 3-5 (rätt, 1 poäng)
Vendelsö - Sala Silverstaden 5-3 (fel)

Garpens totala poäng: 1

Tävlingens totala poäng:
Garpen- 25
Rubb mot stubb- 22 

/Garpen

Hopprepslistan direkt från bussen

Då var vi på väg hem från Falun, maten är intagen och filmen är påslagen. Just nu vill jag bara vara hemma...

Matchen då,.. ja vi hade den men lyckades inte knyta ihop säcken, utan när klockan stod på 19.38 fick Falun skjuta ett skott på mål som olyckligtvis gick in mellan stolparna och vi torskade med 5-6. Återigen tappar vi matchen några minuter innan slutsignalen. Just nu är jag bara så sjukt less på att förlora, det gör lika ont i hjärtat varje gång. Men det finns en mening med allt, frågan är bara vad...

Hopprepslistan efter matchen ser ut som följer:


Går till Brännis (veckans utmanare), hon fick göra sitt första och andra mål i Zundatröjan, hur roligt som helst!


Går till Jolli som även blev matchens lirare. Hon slet över hela banan och var ett orosmoment framför mål matchen igenom.


Går till spelet 4 mot 4, vi ägde bollen och gjorde precis vad vi skulle, det enda som saknades var ett mål.

/Garpen

Shopping är bästa laddningen

Redan igår efter att jag hade varit på gymmet kände jag ett sug efter att shoppa. Det händer inte alltför ofta att jag shoppar loss här hemma, men när jag väl shoppar går det undan. Jag kom hem 4 timmar senare med 7 påsar och ett par 1000-lappar fattigare. Kan ju meddela att jag nu har satt köpstopp vad det gäller skor. Blev två par nya skor idag, sjukt snygga och på rea, värsta kapen! Jag hittade en skobutik som har en hel del udda skomärken, så när köpstoppet är hävt lär det bli fler besök. 
Hittade även en vårjacka, en massa träningskläder utan klubbmärken, ett par jeans, en skjorta och lite annat. Shopping är helt klart den bästa uppladdningen inför match, men det kan bli dyrt i längden ;)


Skorna är av märket Sneaky Steve


Sprang även på fd zessan Petra Ström och fick mig en liten update, alltid roligt att möta gamla lagkamrater.

Nu måste jag fixa och trixa lite innan jag ska iväg till Kirran för att äta lite middag, hörde rykten om lax...mums!

/Gnurp   


Träning och diktskrivning

Tog mig en sväng förbi gymmet efter jobbet och hann med att testa diverse maskiner, spana in en av de nya klasserna samt titta lite på TV =) Rätt skönt att få röra på sig trots fredag och allt...

Eftersom avslutningen snart är inom räckhåll är det dags för mig att börja skriva årets avslutningsdikt. En tradition och ett måste från min sida. Förra året blev det hela 3 A4-sidor och min magkänsla säger att årets innehåll kommer skilja sig lite från tidigare år, men dikten blir säkert minst lika lång.
Det är inte alltid skrivandet kommer naturligt för mig och speciellt inte under tidspress, så det gäller att passa på att skriva medan järnet är varmt och allt "bara kommer". Ikväll har det varit en bra skrivdag, en början iaf. Jag har dessutom hittat mina "heta" punkter som bara måste vara med i dikten, men nya grejer kommer säkert att dyka upp för säsongen är ju långt ifrån klar.

Om minnet sviker är bloggen ett utmärkt medel för att hjälpa mitt sk. guldfisksminne...


/Garpen

Intressant lunchdiskussion

Eftersom det är fredag passade jag och mina arbetskamrater på att ta oss en promenad till centrum för att käka lunch. Inte nog med att vi fick frisk luft, vi hittade en genväg också =)

Vi fick igång en härlig och mycket intressant diskussion angående manligt och kvinnligt tänkande. Vi var 3 tjejer mot en stackars kille ;). Skämt och sido så var det intressant och höra killen, han förklarade väldigt utförligt hur han och många av hans ploare tänker i många situationer....tom mycket intressant!

Om jag blivit smartare efter lunchen..?...nja, men jag kanske har fått lite mer förståelse för vissa saker =)

/Gnurp

Spontant skoköp

Satt uppe lite försent igår och allt slutade med att jag gjorde ett spontant skoköp på nätet från USA. Jag hoppas verkligen att det fungerar och att jag beställde rätt storlek. Vi får väl se om jublar av lycka eller gråter av missnöje om ett par dagar när  skorna dimper ner hemma i brevlådan.

Fortsättning följer...

Ps. Intressant att frakten kostar mer än skorna, men så länge jag blir nöjd med skorna kvittar faktiskt det =)

/Garpen

Bortglömd men glad

Idag var Bella tillbaka från Thailand så det blev en hel del update under uppvärmningen + Thailandssnack pepparkakorna emellan =)

När det blev dags för spel på träningen drog ledarna lagen och jag hörde inte mitt namn, så jag gick lite fint fram till Öberg som höll i lappen och frågade i vilket lag jag skulle få spela. Hon letade förbrilt genom namnen på listan men ingen Garpen gick att hitta...det visade sig att jag var bortglömd, ja eller inte med på listan iaf =)
Jag får väl skylla mig själv eftersom jag egentligen inte skulle träna idag men hur kommer det sig att det ALLTID är jag som blir bortglömd? Minns ni förra säsongen då tränarna glömde mig två veckor i rad även fast de till och med sa högt inför laget att dem minsann inte skulle glömma mig :(

Jag är ju inte minst i laget direkt och inte tystast heller... ;) 

Väl i ett lag gick det över förväntan, hela röda laget spelade kanon och jag hade jätteskoj på planen.
Roligast i båset var "Tån" eller ska jag börja kalla henne "Stortån"...hahaha (internt bland zessorna).

/Garpen


Intressant utveckling

Det var inte alltför länge sedan jag satt i skolbänken och höll föredrag inför klassen om diverse saker. Då såg man kanske inte betydelsen av övning, men idag är jag ändå glad över att vi höll våra föredrag, hur trist jag än tyckte att det var då.

Utvecklingen går framåt…

Imorse var det dags att hålla i en utbildning för en av våra samarbetspartners. Hade du frågat mig för 3 år sedan hade jag aldrig trott att jag idag skulle stå och hålla i en hel utbildning om ett av våra system. Jag är verkligen ingen tjej som har koll på diverse datorsystem, men med lite kvinnlig list går även det… ;)

Med den här utvecklingen får jag säkert snart börja jobba på mina engelska termer…

/Garpen

Första dagen på nya gymmet

Jag har ju skaffat gymkort, ja eller det gjorde jag egentligen redan i oktober men gymmet hade invigning i måndags. Igår träffade jag min PT för första gången och fick ett skräddarsytt program, ett riktigt bra sådant. Ska bli intressant och se och framför allt känna min egen utveckling kring de olika övningarna. Fick en skön genomgång och hann till och med att svettas en och annan droppe. Innebandysäsongen börjar ju trots allt gå mot sitt slut, även om det återstår någon månad, men det känns skönt att jag nu har en fortsättning efter innebandysäsongen.

Nu finns det dessutom inga ursäkter, maskinerna har TV i sig ;)

Ps. Måste bli vän med bollarna på gymmet för vi kommer spendera många timmar tillsammans under våren...



/Garpen

Garpen mot rubb och stubb

Eftersom Sten sture drar igång veckans matcher idag, torsdag kommer våra tips redan nu...

Omgångens matcher:
Sten Sture - Hammarby
Telge - Årsta
Vendelsö - Sala Silverstaden

Omgångens utmanare är en tjej som jag diggade direkt från start när hon kom till Zunda. "Skenet bedrar" tänker jag så fort jag ser henne...haha! Hon har även ett av Zundalands skönaste smeknamn...

Utmanare:

"Brännis" 

Brännis tips:
Sten sture - Hammarby 7-2
Telge - Årsta 4-5
Vendelsö - Sala Silverstaden 3-6

Garpens tips:
Sten sture - Hammarby 6-2
Telge - Årsta 3-5
Vendelsö - Sala Silverstaden 5-3

/Garpen

Öberg till landslaget

Hon är en ikon och förebild i Zundaland...

Hon har ett driv och ett hjärta för klubben utan dess like...

Hon är "mamman", pådrivaren, idolen och den som alltid ställer upp...

Jag är glad över att jag lärt känna Öberg!

Nu ska även övriga Sverige få lära känna Öberg...inte en dag försent! =)

Fika kan hon också ;)

Öberg kommer i första hand jobba som materialare men också ha koll på och stötta målvakterna, dessutom vara en form av stödperson för tjejerna.

Öberg till landslaget...tja la la la lalalalala....Öberg till landslaget....tja la la la lalalala

/Garpen 

Hopprepslistan

Det var lite extra surt att torska igår, men vissa saker var trots allt glädjande under kvällen...


Går till: Yasses "TV-räddning" i andra perioden, skulle betala för att få se reprisen =)


Går till: Samarbetet mellan Kirran, Kylås och mig som i två perioder fungerade riktigt bra och vi radade upp fler målchanser än på riktigt länge. Slutligen fick vi även trycka dit den!


Går till: Fias initiativ med mackor till "fikabordet". Kanske låter konstigt för er som inte vet hur våra rutiner ser ut, men för oss zessor som jobbar kan det bli svårt att hinna med att äta ordentligt vid tidiga samlingar. Visst, allt handlar om planering men alla har inte möjlighet att gå ifrån och äta vid speciella tillfällen. Mackorna var en räddning, åtminstonde igår...tack Fia!

/Garpen

Önskas: lite medvind i seglen

Tänk er en seglartävling på spegelklartvatten, bra medvind och med en sol som värmer. Det vore det ultimata och vi har varit där, men just nu är det som att vi seglar i motvind under en mindre storm...


Det börjar bra, vattnet är lugnt och vi jobbar hårt i båten för att ligga först, sedan kommer en mindre våg som knappt stör oss, men vi måste jobba lite hårdare och kolla lite extra på sjökortet och GPS:en. Tiden går och vi ser möjligheten att gå ikapp och förbi men hela tiden förändras väderförhållandena. Vi har målgången i sikte men tillslut slår vädret om helt och det blandat med en del missförstånd och individuella misstag på båten gör att vi inte lyckas ta oss hela vägen in i mål... vi har helt enkelt inte marginalerna på vår sida!


Men det kommer fler båtturer och någon gång måste motvinden övergå till medvind, i alla fall till vindstilla...



/Garpen, med en livboj runt halsen   

Hem och vända

Snart ska jag springa ut genom dörren på jobbet och skynda mig hemåt. Blir till att åka hem och vända (läs: måste hem och packa matchväskan) för att sedan ta mig till Solnahallen.

Snart är det dags...

Solnahallen 20.00!



/Skarpen

Det ska eka i väggarna

Gårdagens AIK-match bekräftade mitt tycke för AIKs innebandy...lika tråkig som vanligt!
Det som nog stör mig mest är att de gillar att ge motståndarna stryk, men så fort de själva bli touchade skriker de till som små tjejer. Visst, det blir ett och annat mål men glädjen känns inte äkta, man vill liksom bara springa ner på planen och skaka om killarna och få ut deras "lekhumör", man får faktiskt le när man gör mål! Det är nog därför jag föredrar det något mer "avslappnade" Caperio Täby.


Nog om det...


Vår egen träning igår var rätt intensiv, på ett bra sätt. Full fart och nog smällde det lite mer än vanligt =)
Det ska bli skoj att få inta parketten ikväll och se till att väggarna ekar innan matchstart...

11 hours to go...

/Garpen


Resultat: Garpen mot rubb och stubb

Omgångens matcher:
Telge- Sten sture 5-7   (2, 12 mål)
Vendelsö- Hammarby 4-3   (1, 7 mål)
Sala/silverstaden- Falun 11-4   (1, 15 mål)


Anki

Ankis tips:
Telge- sten sture 2-5 (Rätt, 1 poäng)
Vendelsö- hammarby 3-3 (fel)
Sala/silverstaden- falun 6-4 (Rätt, 1 poäng)

Ankis totala poäng: 2


Garpens tips:
Telge- sten sture 3-6 (Rätt, 1 poäng)
Vendelsö- hammarby 6-2 (Rätt, 1 poäng)
Sala/silverstaden- falun 7-5 (Rätt, 1 poäng)

Garpen totala poäng: 3



Tävlingens totala poäng:
 Garpen- 24 p
Rubb och stubb- 20p

/Garpen

I-N-N-E-B-A-N-D-Y

Den här veckan är det mycket innebandy på schemat och speciellt den roliga delen av sporten, dvs. matcher. Vi har en match på tisdag (Telge, hemma) och en på söndag (Falun, borta). Men innan matcherna drar igång har vi redan ikväll en kväll fylld av innebandy. Från 18.00-22.00 är det innebandy på schemat i olika former. Vi ska glutta en del på AIKs herrar och sedan slipa på formen inför morgondagens match.


Det ska bli intressant och se AIKs spel jämfört med Caperio Täby som vi såg igår. Jag har sett AIK spela en match denna säsong och personligen föredrar jag att se Caperio Täby alla dagar i veckan =)



/Garpen

TV-spelskväll

Igår spenderade vi zessor kvällen med att spela TV-spel, Wii. Jag var helt lost, har spelat Guitar Hero en gång hemma hos Kirran, men annars har jag nollkoll. Vi delade upp oss i lag och körde turnering med diverse grenar. Trots att Fia gått runt hela dagen och skrytit om att hon är bäst i Bowling, kunde jag inte låta bli att försöka vinna över henne. Fia är nog den roligaste att slå eftersom hon blir så sur, hon är minst lika tävlingsinriktad som jag och då blir det kamp till sista sekund, oavsett gren.

Fia, Jolli, Yasse och jag tävlade i bowling och jag var tvungen och få instruktioner på vad man skulle göra och sedan var det bara att börja. Skit, va skoj det var och det blev riktigt tight, jag hade den klassiska nybörjarturen eller var det kanske skicklighet? Hur som helst kom jag tvåa, strax efter Fia. Jag kan nästan sätta pengar på att jag tar henne nästa gång, men det är ju roligt att även Fia får vinna någonting någon gång ;)


Kvällens gapskratt kom när SS skulle köra bilspel mot Emma, man kan väl säga att SS hade en fömåga att kolla på fel del av TVrutan...helt sinnes, det hände inte bara en gång utan två =) Men vad gör man inte för att bjuda resten av laget på ett skratt...

Sedan blev det en del tittande på gamla bilder från tidigare säsonger, även där brast vi ut i skratt. Det är många säsonger som gått förbi och lika många frisyrer och outfits har kommit och även lämnat Zunda, ibland kan man undra hur vi tänkte =)  

Det blev iaf en kanonkväll...tack för sällskapet ladiez!

/Garpen

Hopprepslistan

Första hopprepslistan för året och efter Gävlematchen ser listan ut som följer:


Går till: Yasse, som gjorde sin första match i målet för säsongen och stod för flera kvalificerade räddningar. Det var skoj att se att den gamla Yasse var tillbaka, grymt tjejen!


Går till: Fia, som fortsätter att producera poäng. Jag tror inte att hon har gått poänglös från någon match denna säsong, en poängmaskin som skapar målchanser från ingenstans. 1+1 blev det från zessans klubba igår och då missade domarna ett mål + att hon hade 2 skott i ribban.


Går till: allsången i omklädningsrummet innan matchen. Plötsligt tog alla ton och sjöng med för fulla muggar. Omdömmet...ja, herr Breitholtz uttryckte sig lite fint, "- bra att ni inte sökte till Idol iaf" =)


/Garpen

En effektiv söndag

Snacka om en effektiv söndag, har hunnit med massor:
- Tvättat & städat
- Gått på långpromenad
- Ätit lunch med Frasse
- Sett Caperio Täby krossa Pixbo och samtidigt umgåtts med ett antal zessor

Åh än är inte dagen slut...

/Garpen

Veckans citat:

Så länge du är övertygad om att det du gör har en mening,
kan du ta dig igenom både rädsla och utmattning och ta nästa steg.


- Arlene Blum


It´s Friday

Jag börja komma tillbaka nu, sakta men säkert...är uppe i två snoozningar nu =)

Dag 1= uppe utan väckarklocka
Dag 2= en snoozning
Dag 3= två snoozningar


Ska jag hålla det här tempot blir det till att flytta fram alarmtiden ;)


Det är fredag redan, hur skönt som helst. Även om det inte blir sovmorgon imorgon lördag så är det helg och inget jobb att tänka på.


Omställningen från att inte ha koll på varken tid, dag eller datum till att ha stenkoll på minsta detalj vad gäller datum, dag, vecka och tid är svårare än jag trodde. Jag känner mig stundtals som en mänsklig kalender...tur att jag har en lightversion av fotografisktminne, annars hade jag aldrig överlevt =)


Btw. Jossan frågade mig i omklädningsrummet igår om vi hade något på agendan helgen 7 februari. Jag tittade lite märkligt på henne med en "och hur ska jag veta det"- blick, men tänkte efter några sekunder och sa att jag inte tror att det är något då, magkänslan sa det. Väl hemma var jag tvungen att titta efter, mycket riktigt, ingen match inplanerad. Mänsklig kalender var ordet!


Ps. Just nu ligger det 5 kalendrar på mitt skrivbord...hmmm


/Garpen


Garpen mot rubb och stubb

Då var det dags igen för tävlingen Garpen mot rubb och stubb. Uppehållet gjorde mig gott, så nu återstår det bara att se om även mitt tippande förbättrats...kan ju behövas ;)


Omgångens matcher:
Telge- Sten sture
Vendelsö- Hammarby
Sala/silverstaden- Falun

Veckans utmanare är en jävel på att springa och ställer alltid upp när det är dags för diverse mattävlingar =)


Anki

Ankis tips:
Telge- sten sture 2-5
Vendelsö- hammarby 3-3
Sala/silverstaden- falun 6-4

Garpens tips:
Telge- sten sture 3-6
Vendelsö- hammarby 6-2
Sala/silverstaden- falun 7-5

/Garpen

Genrepet gick bra

Hade en skön pratstund med några zessor i omklädningsrummet innan träningen, vissa av oss var lite tidiga och en viss person sjukt tidig. Det där med att utnyttja tiden till plugg var tydligen inte så populärt =)

Träningen gick riktigt bra för egen del, kändes som om mycket föll på plats idag. Passningarna satt där de skulle, trots att jag spelade något byte med Camillas klubba. Inte lätt det där när många har samma klubba och speciellt inte för en materiallirare ;)

Många är väldigt rädda för förändringar, men jag tror det är nyttigt. Trygghet är viktigt, men ibland behövs det röras om i grytan för att öka individens fokus. Nya kedjekamrater, en liten annan roll och lite mer offensiv...ja, igår fungerade det iaf, min fokus var på topp.

Kvällens bästa känsla...min macka till camilla, en bättre passning går knappast att slå eller att få ;)

Kvällens fråga...fåglar flyttar ju till varmare ställen när det blir kallt, men varför stannar dem inte kvar där?
Motfrågan blev genast, hur vet man att de verkligen flyttar vidare igen?
Visst för vi djupa diskussioner i Zundaland? *ler*

Totalt sätt var det mycket positivitet i samband med kvällens träning. Kändes som om många var på riktigt bra humör...kul att se!

Det finns mycket hjärta i Zundaland!



/Garpen

Genrep väntar

Ikväll är det sista träningen inför bortamatchen mot Gävle. Blir till att slipa i formationerna och nöta diverse saker. Återigen väntar två matcher inom loppet av ett par dagar, det blir med andra ord mycket innebandy under de närmaste dagarna...I like!


Nu gäller det bara att överleva arbetsdagen först...


/Garpen


Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Dagens stora grattis går till Jossan.
Hoppas du får en kanondag!


Jossan


/Garpen


Update big time

Igår var vi klara med träningen redan vid 19.00, när hände det senast? Jag gick väl i åk 6 eller nått kan jag tänka mig =)


Kvällen spenderade jag hemma i soffan med en av mina bästa vänner och det blev update...big time! Det är så skönt med vänner som man inte träffar varje vecka, men som oavsett var man än i världen befinner sig, finns där. När man väl träffas är det precis som om man träffades dagen innan...

Det hade hänt mycket på en månad kan jag lova...ny hårfärg, massor av skoj, fler bekymmer, nytt jobb, nya utmaningar och en hel del kommande förändringar ;)  


Ps. Tydligen finns det fler som tänker fylla sitt akvarium med en guldfisk...

/Gnurpisch


Nyårslöften är till för att brytas eller?

Intressant att jag redan får kämpa med mina nyårslöften, det har bara gått några dagar på det nya året. Vem sa att det skulle bli lätt? Åhhh...bra att jag har avslöjat några av mina löften till mina vänner, så att dem kan hjälpa till och påminna.


Jag som är tävlingsmänniska borde väl inte ha några problem med att hålla löftena kan tyckas, men vissa saker är svåra att hålla. Jag försökte exempelvis omvandla ett löfte nu på lunchen...usch, jag har ingen karaktär alls gällande vissa saker.


358 days to go...


Jag säger som en god vän: "min styrka är min svaga karaktär" ;)


Ps. jag bröt inte löftet...inte än iaf *ler*


/Garpen


Kyla är inte min grej

Sitter just nu med en kopp te och försöker värma mig. Var ute på lunchen med en arbetskamrat och tog en ca 10 minuters promenad, höll på att frysa ihjäl. Kyla är verkligen inte min grej!


Måste vara fler än jag som känner att hjärnan inte riktigt kommit igång efter juluppehållet. Mitt normala jobbtempo är som bortblåst, men det är rätt skönt faktiskt, ingen stress här inte.


Jobb, jobb, jobb...


/Garpen


Jetlagen håller i sig

Vaknade 06.10 imorse, klarvaken, snoozade inte ens =)
Det måste vara jetlagen som inte riktigt lämnat kroppen än, för jag går inte upp 06.10 frivilligt i vanliga fall. Hann med en megafrukost, antar att kroppen inte riktigt är omställd på den fronten heller ;)


Jaha, första dagen på jobbet och tillbaka till verkligheten. Vad ska man säga, har spenderat första timmen med att tömma mailen och försökt få ordning på diverse saker...allt är som vanligt med andra ord.


Skönt med en "halv" arbetsvecka, en liten mjukstart liksom...


Back to work!


/Garp


Skönt att få vara igång igen, trots kylan

Det är en svår känsla att slå, att få sova i sin egen säng...värt mycket!

Igår lyckades jag hålla mig vaken fram tills träningen, ja, jag hade ju lite hjälp på traven...

Taxi Jempa kom på utsatt tid och vi hann med en kort update innan vi parkerade utanför Solnahallen. Det var skoj att träffa alla zessor igen men inte lika skoj att faca kylan under uppvärmningen. jag körde underställ + tjocktröja, halsduksliknande sak, vantar, mössa och höll ändå på att frysa. Inandningen var precis som innan på dagen, lungorna fick sig en omgång av "1000 nålar". Jag kom på att andas genom halsduken efter ett tag och det var nog räddningen. Kan inte minnas när det senast var så här kallt i Stockholm.

Väl inne var det full fart och hallen var kall så det var bara att fortsätta med understället på =) Att går från +32 grader till -10 på några timmar är inte det lättaste för kroppen. Trots att hjärnan var inställd på sömn genomförde jag hela träningen, det är skönt att vara igång igen.

Gårdagens bästa känsla var att kunna gå från träningen och veta att man hade sovmorgon dagen efter...lyx!

Behöver jag säga att jag var borta så fort jag la huvudet på kudden...


 

I wish I could go back...

/Garpen

Full fart sedan 11

Har betat av min "att göra"-lista sedan jag kom innanför dörren imorse. Det har varit 180 hela tiden, allt för att inte bli trött och gå ner i tempo =)

Jag har hunnit packa upp, tvättat, storhandlat, ringt en massa samtal, städat och läst en massa liggande mail. Nu ska jag vila lite i soffan, åh nej, ingen powernap a lá Gnurp kommer det bli ;) Har satt på väckarklockan utifall...

Ps. För ett par timmar sedan storhandlade jag för 40-50 kr, idag var det bara att hosta upp 700 kr...tillbaka till verkligheten med andra ord!

/Garpen almost back in business

I´m back!

Jaha, då var man hemma och inne i värmen. Höll på att smälla av n'är jag steg ut i kylan på Arlanda, fy fasiken var kallt. Det var som om någon gjorde "1000 nålar" på mina lungor och drog med sandpapper över mitt ansikte, det knastrade i hyn.

Det är rätt märkligt att så fort man kliver på planet i Bangkok så är det som att någon vrider ur kroppen på vatten och fukt. Hyn blir alldeles skrynklig och man vill inget annat är att smörja in sig. Den här hemresan var inget undantag.

När jag steg innanför dörren här hemma möttes jag av ett "välkommen hem" brev, ett riktigt hjärtligt sådant. Vad som stod i brevet tänker jag inte avslöja men kan säga så myckekt som att min husvakt lagt fram lite husmanskost åt mig och en skvallertidning för att uppdatera mig om diverse saker nu när jag varit borta så länge. Väl inne i sovrummet möttes jag av en julklapp och i den fanns ett jättesött örngott som gör att jag känner mig hemma på riktigt ;)


Känner att jetlagen är på G, blir väl till att kämpa de sista timmarna, ingen powernap a lá Gnurp här inte. Ska passa på att ta tag i resväskan och tvätten nu, annars kommer packningen bli liggande hela veckan,  jag känner mig själv så pass bra nu ;)


Dags att ta tag i sitt liv...

/Garpen

On my way home

Dags att påbörja resan hem till kalla Sverige.
På vägen hem ska jag passa på att besöka Jolliland i ett par timmar =)



På återseende!

/Garpen

Kungligt besök

Rykten sprids snabbare här än jag upplevt tidigare. Kungen och drottningen (Silvia) är i stan (Ban Phe) och den infon spred sig som eld och lågor. Paret intog Koh Samet imorse.


Bild: finest.se
/Garpen

Njuter in i det sista

Lugnet ska snart bytas ut mot stress...

Sol och bad mot jobb och träning...

Strandhundarna mot mina vänner...

Thaimaten mot svensk husmanskost...

Strandtennisen mot innebandyn...

Värmen mot kyla...

Bikinin mot dunjackan...

En soldag kvar...

/Garpen 


En bortskämd Garpen

Jag har under 3 veckors tid varit extremt bortskämd eller vad sägs om att:

- få all mat lagad och serverad
- få sängen renbäddad
- få kläderna tvättade
- bli skjussad överallt, behöver bara säga till var och när
- bli masserad för några guldtior
- öppna ett fullt kylskåp dagligen och plocka vad du vill
- njuta av sol och bad varje dag
- shoppa loss
- sova och snooza hur mycket du vill

Det värsta av allt, man vänjer sig rätt snabbt till ett liv i lyx ;)



Nu är det bara ett par dagar kvar att avnjuta sedan ska jag återgå till verkligheten med jobb & träning med laget. Det blir till att handla sin egen mat, renbädda sin egen säng, tvätta, diska och städa och jobba dagarna långa. Det är rätt nice att få bli bortskämd ibland, men får man aldrig slita kan man heller aldrig uppskatta de bortskämda dagarna till fullo. Synd bara att det dröjer så lång tid mellan varje tillfälle ;)

/En bortskämd Garpen


Förändring

Ja, jag tror att ordet förändring kommer vara ledordet under 2009. Jag kan inte säga hur eller på vilket sätt, men magkänslan säger att 2009 kommer innehålla en hel del stora förändringar i mitt liv. Allt som oftast stämmer magkänslan...

Jag har grubblat en del på nyårslöften hit och dit och kommit fram till att det blir flera löften i år. Förra året hägrade spontaniteten och den följer givitvis med mig in i 2009 också. Utan att ge en djupare förklaring till mina löften kan jag säga att vad gäller jobb och hälsa, så går de hand i hand. Att behöva springa till läkaren för stressrelaterade ärenden ska bort under 2009 och arbetsmyran i mig ska komma ner på en "normal" nivå. Mår jag bra, mår alla i min omgivning bra...

Nytt år, nya utmaningar...I like! 

/Garpen

1 januari 2009

Då var årets första dag snart till enda och den har varit lite omvänd. Eftersom riktigt mörka moln valde att inta himlen större delen av dagen valde jag att vila upp mig i soffan. Det blev 3 avsnitt med Oprah, filmen Sex and the City och ytterligare en film som tyvärr var usel. Vid 15-snåret kunde jag skymta solen bakom de tunnaste molnen och bestämde mig då för att ta en strandpromenad, hela 6.8 km avverkades.

Eftersom vädret var rätt tråkigt idag blir dagens beachbild i svart vitt =)


/Garpen

Nyårsafton

Nyårsafton spenderades mer eller mindre hela dagen på stranden. Vi hade löjrom, hummer, champange, 5-liters box med vin, ja, allt vi behövde för att göra kvällen perfekt. Vi avslutade året sittandes i solstolar på stranden, likt en lägereld och fick se både fyrverkerier och thailänska ljuslyktor flyga upp i luften. Det var jättemysigt bortsett från myggen som gav sig fan på att bita mig, trots myggmedel och allt.








/Garpen

RSS 2.0