Halvvägs genom ökensanden

Ångesten börjar sakta men säkert släppa taget och mina lungor fylls med mer luft för varje ord jag skriver ner. Det känns som ett lopp i öknen där jag trampar och trampar men sjunker längre och längre ner i sanden. Ett lopp där jag aldrig tycks se mållinjen utan får lita på min magkänsla för att hitta fram.  


image178

Om jag går efter min magkänsla skulle jag säga att jag har kommit halvvägs, vartenda ord som skrivs ner betyder guld i mina ögon och med ca 27 dagar kvar till inlämning och ett heltidsjobb som måste utföras fram till dess känner jag mig rätt så optimistisk....



Jag börjar inse att tiden är knapp...


En torr Valborg

Det blev en torr Valborg för min del, kanske var det lika bra eftersom veckorna framöver kommer blir blöta nog, man måste ju prioritera eller hur?
Jag vet däremot att det var livat på andra håll i Zundaland, en zessa var i Uppsala och hade ett 3-dagars party, ska blir grymt skoj att få veta alla detaljer i veckan...can´t wait!

image177
En liten brasa dagen till ära

Blir det någon packlista a lá Garpen?

Tiden går snabbt, för om 4 dagar drar jag + Clarken och Anneli på en liten roadtrip ner till Västervik för att bekanta oss med stadens alla vyer. Vi har försökt att planera men alltid är det någonting som kommer i mellan så jag antar att min msn kommer gå varm denna vecka.

Jag är ju känd för att alltid skicka ut en traditionell packlista men denna gång vet jag inte om det behövs...vi får se vad som händer, jag har ju ett par dagar på mig innan jag måste vara klar i så fall.
En liten lista kanske måste göras men vi ska ju bara vara borta 3 dagar så hur mkt ska man egentligen ta med sig?
Fast om jag tänker efter så brukar girlsen ha med sig väskor stora nog för att packa ner en månads utstyrsel...hi hi, det där lär jag nog få äta upp *ler*

Vi får se vad som händer...


image173

På dagens agenda...

Eftersom jag fick en extra dag ledigt från jobbet passade jag på att sova ut idag igen, fast bara till 10.00. Jag hade satt väckarklockan på 09.30 så det blev ett par extra minuter.

Sitter och äter frukost samtidigt som jag skriver och idag blev det faktiskt en äggmacka, har inte ätit ägg på jättelänge så jag kände mig faktiskt lite sugen och självklart har jag kalles på.

Efter frukosten är det dags att sätta igång med dagens dos av examensarbetet. Jag vet att jag tjatar om detta arbete typ hela tiden, men snart ska alla som läser denna blogg förhoppningsvis slippa läsa mer om arbetet. Läste precis Fias kommentar...hon vill att jag ska göra hennes 5-poängare också...ha ha.. eller hur, det räcker med den ångest jag redan har tack *ler*.
 
Hur som helst så här ser dagen ut:

1. Gå hem till mamsen och pappsen och vattna deras blommor (uuuppsss, mamma som sa att hon helst ville ha levande blommor kvar när hon kommer hem), hämta posten mm. Ska även ringa upp dem och se hur varmt och skönt de har det och bli lite avis igen.

2. Examens arbetet

3. Sen lunch

4. Luft, kanske i form av en promenad eller kanske lite sol på balkongen

5. Forts ex-arbetet


Sedan får dagen bli som den blir, jag måste iaf få någonting gjort idag den saken är klar!


Fullspäckat schema trots...

Tittade precis i min kalender och insåg att mitt schema är rätt fullspäckat framöver trots att innebandyn inte dragit igång än. Lyckligtvis är det en massa roliga och spännande saker som ska upplevas framöver.

image176


Ett utdrag ur min kalender:
  • Liten roadtrip till Västervik + Estuns födelsedag (allt i ett, party party!)
  • Zundas avslutningsfest
  • Sälj & Marknadsdagen med plugget, gala och glamour :)
  • Grillparty med nya laget, dvs alla som ska spela i Zunda nästa säsong (mail kommer ut för er som inte hört något än)
  • Middag med några klasskamrater
  • Kick off med jobbet som blev omdöpt till kick-out eftersom jag ska sluta för att sedan börja igen efter min Thailandsresa.
image175
Första veckan med innebandy är markerat med gult.


Allt detta ska ske innan det är dags för oss Zundaiter att ta oss an den första veckan av barmarksträning och tester ute på Bosön...jag fruktar träningsvärken redan nu men det ska bli skoj. Jag hoppas iaf att jag kommer kunna gå på toa efter första veckan, alla som spelat i Zunda ett par säsonger vet hur det kan vara efter de första benövningarna *ler*.

Tillbaka till mitt examensarbete, som aldrig tycks ta slut... :(


Allt för att komma undan

I dag har jag gjort allt annat än det jag borde, dvs jobba med mitt examensarbete. Jag vaknade klockan 11 och fixade frukost och började sedan att städa, diska, tvätta och allt annat som egentligen inte var akut på något sätt. Jag hann även med en vända till Solna Centrum för att shoppa lite, allt för att komma bort ett tag från mitt examensarbete som jag verkligen måste ta tag i.

Nu är klockan över 19 och jag kan inte komma på fler saker att göra för att slippa undan ex-arbetet så det är väl bara att bita i det sura äpplet och låta fantasin flöda.

image171
Åhhh, blir trött bara av och titta på denna bild


När man får oväntat besök...

Som jag nämde tidigare fick jag besök av Clarken, ett behövligt besök. Efter modevisningen drog vi på en mini roadtrip till Wilda Väsby för att besök Anneli som var på hugget med att renovera sin nya lägenhet.

Eftermiddagen i bilder...
image159 
Clarken med Sundsvalls jeepen

image160
Clara in action

image161
På väg till Wilda väsby

image162
Efter ett tag hade vi Infra City på vår högra sida

image163
Nästan framme...
 
image164
Anneli mötte oss vid dörren

image166
Kramkalas

image170
Jag tog plats i en av de exklusiva solstolarna


image167
Anneli har verkligen satsat på Påsken i år med sitt gula kök :)

image168
Inte visste jag att Anneli gillade gult..hi hi *ler*


Nu väntar vi bara på inbjudan till inflyttningsfesten...

Hög midja ett problem?

Under eftermiddagen ringde det på min dörr och där stod Clarken med sina inköpspåsar och sitt alltid så glada humör. Hon ville visa sina inköp för dagen och dagen till ära hade hon köpt sina första leggings, det var väl på tiden tjejen :)
Clara började prova sina inköp och insåg ganska snabbt att det hon fruktat stämde...hon uttryckte sig -varför är alltid midjan så hög???


Vila ger färdighet...?

I fredags eftermiddag fick ett samtal från Elinpelin som hade fått krupp på sina grannar som påbörjat en födelsedagsfest och spelade 3 låtar på repeat. En av låtarna var "I natt i natt" och sedan var det någon dunka dunka låt. Elin frågade trots att det var fredag om jag ville hänga med ut och springa. Hon kände att hon var iaf tvungen att lämna sitt hem för att inte bli hysterisk över musiken :)

Vi möttes som vanligt halvvägs och innan jag mötte Elin stötte jag på 3 snygga hockeylirare som verkade jobba på rätt bra för deras ljusgråa träningsställ var inte så ljusa längre...

Elin och jag beslöt oss för att springa vår runda som vi nu en gång redan hade testat på tid och jag hade även dagen till ära min pulsklocka redo. Jag drog snabbt för Elin vad Svennar sagt angående maxpulsen och hur man ska mäta upp den på bästa sätt, jag hoppas det jag sa blev rätt för det var en jäkla massa siffror att hålla reda på och ni som känner mig vet att siffror är inte min starka sida :)

Vi sprang samma slinga och efter rundans "mördarbacke" låg min puls på 175 och skulle jag sprungit själv hade jag slängt mig ner på marken och gett upp men som vanligt kom Elins pushande ord i precis rätt läge. Efter upploppet gick vi i mål på tiden 29.39 alltså drygt 2 minuter bättre än sist. Ger vila färdighet eller hade vi bara flyt? Det återstår att se för slingan lär springas ett antal gånger innan denna försäsong är över.  

image154
Så här liten kände jag mig gentemot "mördarbacken"

Efter stretch och lite snack promenerade vi hem och jag gick åt Elins håll och tog en liten omväg, men det roliga var att när vi väl stod utanför Elins hus hörde vi låten "I natt i natt" alltså säker 3-4 timmar efter att Elin hört låten första gången.
 
Är det party så är det!

En skön kommentar

Satt i möte på jobbet idag när X uttryckte sig så här:

"- Min fru ledde mig till en förmögenhet, sedan ledde min förmögenhet mig till min andra fru"

Jag antar att det är så det fungerar idag, inte minst i USA.  Jag säger bara; fan va skönt det är att vara självständig och snuskigt rik...ha ha, ni kan sudda ut det sista jag skrev om jag inte får ljuga *ler*

Årets...hmmm

Det damp ner ett mail idag med en lista på nomineringar till årets...och så en massa olika titlar. Alla nomineringar ska vara klara inför avslutningsfesten som ska hållas om ett par veckor. Min första tanke var hmmm... oj jag minns verkligen ingenting. Jag fick verkligen tänka till ordentligt för att minnas saker som hänt under den gångna säsongen och lyckligtvis verkade jag inte vara den enda med minnesluckor.

De olika titlar som skulle fyllas var bland annat;
Årets Forward/målvakt/center/back 
Årets Zessa (MVP)

image153
Frågan är vem blir årets Zessa...?


Årets Rookie
Årets mål
Årets kommentar
Årets tabbe
Årets fighter

Sedan fanns det utrymme för egna motiveringar och efter en del tänkande lyckades jag fixa ett par nya nomineringar i klasserna;
Årets fint
Årets dans
Årets mys

Nu vet jag att det finns en del personer som läser detta och bara tänker...VA???
Ska bli intessant att se vilka som får priserna för i år känns det inte lika självklart som under tidigare säsonger, bortsätt från en position förståss...mer säger jag inte.


Morgonpromenad med härlig vy

I morse mer trött än vanligt släpade jag mig själv upp ur sängen, tittade lite snabbt på klockan och bestämde mig för att promenera till jobbet, en tur på ca 50 minuter. Jag mötte cyklist på cyklist och började nästan själv undra varför jag inte valde cykeln men sedan slog det mig att alla de dagar jag cyklat har jag missat en underbar miljö som jag har på väg till och från jobbet. När jag cyklar brukar det gå undan, jag har bara ett mål i sikte och det är att ta mig från punkt A till punkt B på kortast tänkbara tid. Då finns det inte tid att kolla runt på miljön utan det är bara full fart framåt.
Men idag tog jag mig tid att verkligen njuta på väg till jobbet...

image144
I början av promenaden, nere vid Elins hak

image145
Tom solen hann titta fram bland vass och annat slask

image146
MOOOAAAA...

image147
Stig med extra spår :)

image148
Bakom husen till höger bor lilla jag

image149
Allén vid Bergshamra

image150
Det blir en del vägval...

image151
Närmar mig Danderyd...det kanske märks :)

image152
Samma bild fast från en annan vinkel

I morse tog det inte 20 minuter till jobbet (som det brukar med cykel) utan snarare 60 minuter men det var det värt!

46 dagar kvar...

Jag har Zuper ångest! 46 dagar kvar innan jag ska presentera mitt examensarbete, det ska vara inlämnat om 33 dagar. Nyss var det 6 månader kvar och det fanns hur mkt tid som helst, nu har jag panik.... 
Det finns bara en person att skylla på...me, myself and I!


image143
Min panik har övergått till någon slags förlamning, jag känner mig så där lagom skrynklig, vet inte ens i vilken ända jag ska börja. Prioritera är ordet för dagen, men just nu känns även det out of the question.


Metaforernas afton...

I går var en kväll av metaforer. Jag åt middag med några vänner och vi kom in på det ena och det andra som man lätt gör när man snackar i timmar. Hur som helst kom en av killarna in på hur det var första gången man hade sex, så här sa han...

"-Att ha sex för första gången är som att resa utomlands till en specifik plats, du vet vart du skall men utan karta och kompass hittar du inte dit".....hmmm, jag kunde inte sluta garva iaf.


Senare på kvällen var det dags för nästa metafor, den här gången pratade vi om synen på giftermål och skilsmässor. Samma kille uttryckte sig så här...

"-Skilsmässa är absolut ingen utgång, utan snarare en nödutgång. Håller huset på att brinna ner, självklart är nödutgången det enda rätta men då ska det verkligen ha brunnit ett tag och inte ens picknickfilten hjälpt. Jag menar osar det bara lite från köket använder man ju inte nödutgången eller hur..."

image141

I väntans tider...

NEJ, jag är inte gravid!!!!

Nu har väntan satt igång och jag är precis som alla andra år nyfiken på vad som ska hända.  Jag kan knappt vänta  på att få reda på truppen i sin helhet eller truppen i stora drag som jag själv brukar kalla det vid den här tidpunkten...det sker ju alltid någon ändring så där i sista stund. Vilka av de som provtränat har blivit erbjudna kontrakt, vilka stannar, vilka slutar, vilka byter lag etc...ja, frågorna är många och svaren få.


image140

Allt undrande och funderande är en del av charmen, varje år blir jag lika nyfiken och jag verkar aldrig lära mig att det bara är att luta sig tillbaka och invänta svar...det är inte min grej helt enkelt.
Den dagen då någon form av information kommer blir jag som ett litet barn på julafton som sliter upp sitt paket. Frågorna börjar rulla runt i huvudet igen...Vilka har skrivit på, vilka är nya, vem har slutat osv. FUN FUN FUN!!!

Det som är skönt i år är iaf att tränarbiten är klar...nu vet man förutsättningarna, bara att ta ställning. För man är ju inte 12 år längre och måste spela i samma lag som bästisen utan man bör ta egna beslut och se till sig själv, sin utveckling och sina egna mål med innebandyn. Frågan är bara, gör alla det eller väljer man det enklaste vägen ut?





 


Vuxenlista

Surfade runt och stötte på en vuxenlista som jag bara var tvungen att svara på...

Körkort: Ja
Bil: Ja
Matservis: Nej
Soffbord: Ja
Ica-kort: Nej
Hemförsäkring: Ja
Eget boende: Ja 
Fast inkomst: Nja, väldigt snart iaf
Köksbord: Japp
Finglas: Ja
Betalkort: Ja
Toarullehållare: Ja
Duschdraperi: Ja
Barn: Nej
Sambo/make/maka: Nopp
Spelar Bingolotto: Nej
Tippar på lördagar: Har väl hänt
Internetbank: Ja
Organiserat skafferi: Nja, organiserat på mitt sätt iaf
Färsk mat i kylskåpet: Ja
Slänger dina håliga sockar: Ja
Går på reklamer på tv: Nja på den, inte lika mkt nu som förr
Har fläckbortagningsmedel hemma: Nej, ringer Öberg för råd om sånt
Pensionsfond: Ja
Sopsorterar: Ja
Prenumerar på någon dagstidning: Nej
Prenumerar på Allers/Hemmets veckotidning: Nej
Letar middagstips: Nej
Blir arg när skorna inte står på sin plats: Verkligen inte
Får majoriteten av post i räkningsform: Nej, faktiskt inte
Har en stavmixer: Ja
Äter söndagsmiddag: Med Frasse, börjar bli tradition
Försöker att inte svära: Nej
Sorterar tvätt: Nja, inte träningsgrejerna iaf
Har en krok i badrummet märkt ?Gäster?: Nä verkligen inte, mina gäster ska känna sig som hemma hos mig
Mobilabonnemang: Nej
Hemtelefon: Nej
Veckohandlar: Handlar jämt känns det som
Medlem i hyresrättsföreningen: Nej
Gardiner: Klart
Dukar: Någon ful trasa som ska bort
Överkast: Ja eller rättare sagt ibland
Kuddar för prydnad: Jobbar på det
Fler än 5 kryddor hemma: Har nog 5 precis
Fruktskål: En blå som fungerar till allt


Grym grymmare grymmast...

Då var det avgjort, kungen av alla kungar fick i år igen ta emot pris för bästa tränare. Vad ska man säga:

Binge, you are the man!

image137
Kung # 1

När den dagen kommer då Binge bestämmer sig för att lägger taktiktavlan åt sidan och hans sköna ledarskap och känsla försvinner bort från hallarna runt om i Sverige kommer iaf jag sakna Kungen. 1000-tack för den sköna underhållningen denna säsong, det har både varit inspirerande och en fröjd att se.

Årets Rookie och årets målvakt säsongen 06/07...Ramsin,  namnet som hela innebandysverige lagt på minnet.
image32
Kung # 2

image138
GRATTIS GRABBAR!!!

Tjuvstart...

I dag tjuvstartade jag och Elin försäsongen genom att springa en liten testrunda i Hagaparken. Den lilla testrunda blev längre och längre och vi sprang och sprang och sprang medan klockan rann iväg. Vi gick i mål på tiden 31.50 minuter. Elin är kung på att pusha andra och det fick jag känna på under upploppet, vi flög fram i sista backen, iaf om ni frågar mig :) Elin kanske ger er ett annat svar...

image139

Fördelen med vår testrunda är att vi nu har något att jämföra med, vi har nu ett mål och en tid att förbättra. Jag som oftas springer själv och tycker det är avkopplande måste säga att det var mkt roligare med sällskap, inte ens lika jobbigt. Jag tänker nu byta ut min Ipod mot Elin...eller någon annan som vill hänga på. 

Sist jag och Elin var ute och sprang kom jag hem och däckade i feberfrossa och insjuknade i ett 3-dagarsvirus som drog ut över en hel vecka...hmmm och det kallades för 3-dagarsvirus, den ekvationen kan inte ens skolans mattenörd få ihop. Vi får hoppas jag håller mig på benen imorrn iaf...time will tell!

Jag och Elin har redan bestämt att vi ska ha en grillkväll/dag med hela laget i Haga Parken, äta, dricka, umgås och bara njuta av väder och vind...någon som är på?

Dags att tömma klubbfodralet

Då var säsongens sista match över och jag måste erkänna att det känns lite tråkigt, för som vanligt har jag på något märkligt sätt formtoppat lagom till säsongsavslutningen :) Jag hoppas Svennar kan bota min "sjukdom" och se till att mina formtoppar kommer när de ska.

I och med sista matchen är det nu dags att tömma klubbfodralet och se vad som gömmer sig där i.


Klubbfodralet
image100


Klubborna...
image101
En Jolly och en Zone

Fodralets innehåll: 
image102
  • 2 st kaptensbindlar, den ena för stor, den andra för liten...hmmm hur blev det så?
  • 1 st Jolly hårband
  • 1 st Rosa hårband
  • 1 st Silvermedalj från Björnslaget 2006
  • 1 st doftljus...hmmm :) 

Hmmm jag undrar om någonting åker tillbaka ner i fodralet inför nästa säsong...


 


Avslutningsfest inom räckhåll

Jag tänker inte ljuga genom att säga att jag inte har partat någonting sedan serien slutade utan jag ska vara helt ärlig...jag tror inte jag partat så här mkt sedan sista året på gymnasiet då studentskivorna hägrade. Man måste ju passa på medan man kan för det kommer bli svårt att hinna med när Svennar och Mange kommer sätta fart.

Fick mail angående avslutningsfesten som ska hållas om ett par veckor, mer info skulle komma inom kort så det är väl bara att ragga lirare till avslutningsmatchen och börja ladda. Jag missade ju förra årets fest eftersom jag var i Thailand och jobbade. Minns dock att jag skickade meddelande mitt under middagen som Clarken läste upp högt för laget...så man kan ju säga att jag var med på ett hörn iaf. :)

Förra året hamnade zessorna på slottet med blandad förtjusning så det ska bli interssant och se vad som väntar i år...

Jag hade inget slott men jag ska inte klaga...
image131
Stranden utanför huset nattetid

image132
På den här stranden promenerade jag varje morgon och det lär bli precis samma sak i sommar...can´t wait!

image129
Med fötterna i havet och sand mellan tårna, kan det bli bättre?

image130
Hann tom att få lite färg...

 Väntar med spänning på nästa festmail...

Vem som helst kallas inte för garpen

Jag har genom alla år haft olika smeknamn och blivit kallad för olika saker av olika personer, efter att ha blivit kallad: Sanna, Sussi, Sushi och Suzieq genom hela mitt liv började någon plötsligt säga Garpen och allt föll på plats.
Eftersom hela laget består utav smeknamn är det inte lätt att hålla reda på zessornas riktiga namn. Jag vet inte hur många gånger jag svarat i mobilen och sagt Susan eftersom jag inte känt igen nummret i displayen och i andra änden är det helt tyst...jag kan liksom föreställa mig hur personen på andra sidan funderar på var de kommit, lika roligt varje gång :)

Har länge funderat på ett nytt svarsmeddelande i röstbrevlådan...
-Du har kommit till Susan även kallad Garpen, Sanna, Sussi eller Sushi, jag kan inte svara just nu...
för att boka en dejt tryck 1
för att lämna ett meddelande tryck 2
för att bara säga hej tryck 3

image134

För er som inte vet, slår man upp ordet smeknamn i Wikipedia, the free Encyclopedia får man fram följande: 
Smeknamn är ett kärleksfullt ersättningsnamn för en person, ort, förening eller ett föremål, men kan även vara ett binamn/tillnamn.

Söker man på Garpen hittar man lite av varje...vad tycker ni om min båt?

image136

Letar man efter andra personer som går under namnet Garpen, finner man en speciell person som ökar pressen på att man måste leva upp till namnet.
Johan Garpenlöv, aka "Garpen", svensken som gjort 10 säsonger i NHL och under sin rookiesäsong gjorde 39 poäng, som sagt... jag har en del att jobba på :) 

image135

Men kom ihåg, vem som helst kallas inte för Garpen!


Zundas "ligor" säsongen 06/07

Nu när säsongen är över och likaså provträningarna känns det bra att runda av med resultatet av lagets interna ligor. Då tänker jag främst på den interna poäng-och utvisningsligan.


Poängligan säsongen 06/07 slutade enligt följande:
image83

Top 5

 
1. Jullan...eller Julia :) 17 p
image89
Inte bara poängdrottning utan även säsongens assistZessa...och visst
hamnade de flesta bollarna på bladet hos # 2 på listan :) 

2. Fia 13 p
image95
Trots att hon är back och spenderar en hel del tid i utvisningsbåset
är hon sjukt effektiv när lägena dyker upp.

3. Garpen...hihi.. hur gick det till? 11 p
image97
Ingen målskytt direkt, föredrar den "perfekta" passningen
 istället, med hela 4 kassar blev det en 3:e plats. 

4. Hanna 10 p...grymt med tanke på skador och sjukdom
image98
En präglad målskytt med ett löpsteg som få hinner med

5. Estun 10 p...min ena forward
image99
Ni kan nog gissa vem som gjorde mål på mina passningar :)


Den mest förvånande av Zundas top 5 är enligt mig Fia, att som back komma 2:a i den interna skytteligan är riktigt bra. Sedan ska alla veta att vi hade många som låg på 10 poäng. I år hade Zunda inte någon präglad målskytt utan ett väldigt jämnt lag där alla bidrog med mål och assister. Under alla mina år i Zunda har jag nog aldrig upplevt en sådan jämn intern poängliga, vi hade en del att fightas om :)
 

Nu till busarnas lista

Det har varit mkt snack om att Zunda var seriens (div 1 Östra) fulaste lag och många har haft våra utvisningsminuter som underlag för sina synpunkter, vilket jag kan förstå. Men har man däremot följt laget under säsongen och sett matcherna så har man nog en annan uppfattning. Ok, visst vi har suttit av många minuter i utvisningsbåset men vad har vi åkt ut för egentligen?
Jag vet inte hur många minuter vi fått för felaktigt avstånd...det är nog dags för ett inköp av glasögon för mer än halva laget :) Sedan har vi haft en del 2-minutare för hårt spel, men vilket lag har inte haft det?
Eftersom människor tycks lägga ner så mkt tid på att undersöka vad Zunda åkt ut för skulle jag vilja fråga dessa personer om de kunde "undersöka" vilket lag som hade seriens bästa boxplay..antar att Zunda skulle toppa den listan också :)
Att säga att Zunda spelade fulast i hela serien kan jag inte hålla med om. Visst, vi spelar fysiskt, men inte fulast, däremot tog vi en hel del onödiga utvisningar. Som kapten var jag tvungen att visa vägen och inledde säsongen med laget första utvisning...och vilken utvisning sen då, någon som minns situationen?

En kort brief...
I säsongens första match hemma mot Järfälla uppstod en närkamp på halva plan mellan mig och en Spiders tjej. Jag blev avblåst och bollen rullade mot mig, jag rullade tillbaka bollen med foten (en vanlig bredsida) till Spiderstjejen, en sträcka lika lång som en linjal och domarn blåste i pipan. Jag fick sätta mig i utvisningsbåset...2 minuters utvisning för spelförstörelse...hmmmmm och jag som bara ville vara snäll och ge Spiders bollen och vad är tacken? Jo 2 minuter på skambänken :( 

Utvisningsligan säsongen 06/07 slutade enligt följande:
image84

Top 5

1. Fia...
seriens buse och en riktigt ful spelare enligt många, enligt mig
en spelare som lirar precis på gränsen och är medveten om det. 18 minuter är väldigt mkt tid i utvisningsbåset men största delen av dessa 18 minuter kom i början av serien och förhoppningsvis minskas siffrorna inför kommande säsong.

2. Ylva...hade inte många utv minuter förrän de 3 sista matcherna då det rann iväg lite.

3-5. Ja, här hamnar en hög spelare och det är väl ingen "big deal" att få 4 minuter på hela säsong...lätt hänt enligt mig, men jobbigt om hela laget drar på sig 4 minuter var :)
Jag har dock reservationer gällande utvisningsligan, jag tror att några 2-minutare inte registrerats...hmmm har jag kanske fel?

Innebandyfesten...

Efter att Täby precis förlorat ett guld bestämde vi (Clarken, Anneli, Maja och jag) oss för att fira Täbys silver. Vi började kvällen i Solna, åt lite middag och började sakta men säkert göra oss klara inför kvällen festande. C ringde och berättade att hon hamnat mitt i presskonferansen och lite därtill, vi andra kunde inget annat än att skratta...där C är händer det alltid grejer :) hur bär hon sig åt egentligen?

Under kvällen fick jag ett samtal från Kjelle som undrade om vi skulle gå på innebandyfesten, hon och Julia hade sällskap och vi bestämde oss för att mötas upp inne i Annexet.

Jag valde efter smakråd från girlzen att ta på mig mina sk "skavsårsstövlar", namnet säger väl det mesta och igår levde stövlarna verkligen upp till sitt namn. Kanske inte den bästa idén jag haft, och vilka vänner jag har som rekommenderar mig att ta på mig stövlarna :) Jag kan säga så här, det finns fler orsaker till att jag degar i soffan idag, bortsett från "vattenintaget" igår.

Väl inne träffade vi massor av vänner och bekanta, alla med en sak gemensamt...kärleken till innebandyn. 

Vi hälsade på Danne som trots förlusten verkade hyffsat glad. Oavsett om detta var ärligt eller inte så kommer han och resten av gänget i Täby inse sin bragd, det har alla andra redan gjort. Efter att ha pratat med Danne fick jag syn på personen som avgjorde herrfinalen och jag kunde ingenting annat än att få min åsikt hörd. Traskade fram till Magnus Svensson och fick fram dessa ord:

Jag är jävligt arg att Täby inte vann men dina mål var fan snygga, grattis till guldet (hann tom svära...två ggr om)

Magnus garvade lite men tackade för gratulationen. 

Efter en massa danssteg beslutade vi oss för att gratta Täbyspelarna och såg att Ricky blivit av med både hår och slutspelsskägg, nyrakad och fin. Lika så hade Edlund lekt med rakhyveln, slutspelsskägget var long gone!

Vi träffade även en kär vän under namnet Ö som dansade på för fullt på dansgolvet med sällskap...frågan vi alla ställde oss var: vem var killen?????

Träffade många gamla lagkamrater: Emma (storasyster till Frida Eriksson i Iksu), Sanna Rådström, Lycke, Carro, Sara Olsson (tvillingsyrran spelar i Balrog), för att bara nämna några.
När jag stötte på Sara gjorde jag bort mig för första gången under kvällen. Jag sa hej och trodde att det var Hanna (Saras tvillingsyrra) jag pratade med och frågade hur syrran mådde, hon som flyttat pga av studier...som svar fick jag; det är jag som är Sara den som flyttat...pinsamt värre, jag kunde ingenting annat än att garva åt situationen.

Senare under kvällen träffade jag x som fick en kram, fick veta att han mådde bra och att allt var ok med honom sedan sa han lite på skämt, jag måste ju se till så att du sköter dig...just de orden stämde verkligen inte överens med min kväll :)

Efter att ha varit med om det mesta under kvällen trodde jag inte att det kunde bli värre, men så fel jag hade...
Jag stod i baren och skulle beställa när jag fick en klapp på axeln...jag vände mig om och där stod Guldtränaren, Örjan Lindberg med ett leende lika stort som Globen. Jag fick en bamsekram av storleken större och en blöt puss på kinden + ett par välvalda och otroligt fina ord från guldtränaren. Dessa ord fick mig att börja gråta....mmmm ni läser rätt, fatta att jag började gråta mitt under festen...och inte nog med det...I BAREN!!!! (Paparazzi Clarken var genast där med kameran så bildbevis finner ni längre ner)
Ingen vacker syn men för er som inte hänger med så är ÖL den bästa tränare jag haft och han har verkligen betytt mkt för mig innebandymässigt, en bättre tränare finns inte. 

Kvällen var full av skratt, glädje, mingel, dans, dricka och framför allt KÄRLEK!!!!!!!

Vi åkte som vanligt hem med taxi Martín (bästa taxin i stan) och Anneli jag kommer fortfarande ihåg....3:e juni

Låg i säng vid 03.38 efter en härlig men ack så pinsam kväll :)

Bilder från kvällen...
image116
Clarken gör ett gästinlägg

image118
Tjejsnack i köket

image119
 Jag och Clarken ler som söta sockerpringlor


image120
Det ska fixas och trixas, håret måste ju vara perfekt :)

image121
Maja villle vara med på bild

image125
Anneli verkar inte gilla smaken av sin röda drink...dessutom låg hon efter :) jobbigt läge...

image122
Maja skålar

   
image124
KUNG Örjan poppade upp från ingenstans och gav mig en puss på kinden och ett par välvalda ord som värmde...

Resultatet...
image126
Jag började böla, ingen vacker syn, men jag bjuder på den... för orden jag fick betyder massor för mig, speciellt från en coach som ÖL.


Och JA, jag kommer bryta in mellan 1 och 2 under hela nästa säsong...och för er som inte fattar kommer ni snart förstå.

Finaldagen i Globen

Träffade upp Clarken utanför Globen och började köa för att ta plats inför damfinalen. Vi hade kanonplatser och hamnade under Rönnby klacken som jobbade på riktigt bra både på och utanför planen.

image107
Lite suddigt...men på plats i Globen

Jag tippade ju inför finalerna att Rönnby och Täby skulle ta hem guldet, såg länge ut som att mitt tips skulle hålla, ack så nära det var... 

Iksu var bra i andra perioden, bortsett från det tycker jag inte att laget hade några riktigt farliga chanser, de var dock sjukt effektiva. Rönnby bjöd publiken på sevärd innebandy och startade matchen bäst men efter att Iksu gjort sitt första mål avtog Rönnbys fina spel. I sista perioden satte Rönnby press på Iksu och gjorde allting helt rätt och lyckades få fram en sudden death där bland annt Widar fick ett friläge. Det ultimata i en final för publiken är ju att matchen avgörs på straffar, vilket denna match också gjorde....en sjukt spännande sådan. 

När sista straffen satt för Rönnby kunde jag inget annat än att jubla tillsammans med Rönnbys hejarklack. Jag tittade lite extra på Örjans reaktion och gladde mig enormt eftersom han äntligen fick ta ytterligare ett SM-guld.

ETT STORT GRATTIS ÖL!

När det var dags för herrfinalen hade jag och Clarken fått sällskap av Maja och Anneli + hela Täbyklacken. Mitt emot oss satt ett hav av blåa tröjor, och då snackar vi säkert 500 personer alla med en sak gemensamt, de ville föra Warberg fram till ett nytt SM-guld. 
Alla i Täbyklacken var nervösa men det såg vi inte skymten av hos spelarna. Finalen var grymt jämn och så snabbt Warberg tog ledningen reducerade Täby och matchen kändes verkligen vidöppen. När Täby sen i 3:e perioden tog ledningen med 3-2 trodde vi nog alla att segern låg inom räckhåll och i värsta fall skulle det bli förlängning eftersom klockan stod på 16.32 (eller något i den stilen iaf). Men sedan slogs alla drömmar i kras inom loppet av 18 sekunder. Först gör Magnus Svensson 3-3 för att några sekunder senare göra 4-3 och sätta pressen på Täby igen. Runt omkring mig satt människor och gapade, de kunde inte tro sina ögon...

Jag säger som Näslund brukar säga; vad hände? 

Täby valde att ta ut Ramsin för att sätta in en 6:e spelare och satsa alla kort på en reducering, det gick dessvärre inte hela vägen den här gången. All heder till Warberg som lyckades vända i slutminuterna även om jag hade sett Täby som vinnare. Jag hann iaf berätta för Magnus Svensson vad jag tyckte om hans mål senare under kvällen (mer om det i festdelen). 

Bilder från Globen...
image112
Rönnby intågar till publikens jubel

image113
Iksu sätter press på Rönnby

image115
Rönnby står som segrare, matchen är avgjord

image117
Täbys herrar tågar in

image108
Clarken med mobilen i högst hugg

image114
Maja och Anneli gjorde oss sällskap i Täbyklacken

image109
Träffade två personer som jag har skakat hand med flest gånger under denna säsong...vårt kära domarpar. Märkligt nog  kände ingen av girlsen igen de civilklädda :)

Veckan som gick

Zuperskoj att Clarken ville göra ett gästinlägg, lär bli fler sådana i framtiden.

I morse när jag vaknade började jag tänka tillbaka på vad som hänt under veckan och insåg att det har varit mkt skoj, spännning och tankar under veckan som gått. Här har ni en kort lista på veckan i sin helhet:

Måndag: Sista provträningen och utvärdering av säsong 06/07. Provträningen satt igång i ett 7-helvetes tempo, sjukt skoj hade iaf jag och jag fick känslan av att jag inte var ensam. Zundaland hade besök av några nya ansikten och bra sådana, full fart framåt var ordet för dagen och nog levde vi upp till det alla gånger :) 
Utvärderingen gick även den bra men jag hann bara börja innan Frippe kom och ville prata med mig....min första tanke...What have I done now???
Det var dags att snacka kontrakt och ca 10 minuter senare blev det klart, "Välkommen till Zunda Garpen" , tack tack sa jag och log lite grann, skönt att papprena är påskrivna och allt äntligen är klart.

image103
Jag skrev på kontraktet med den kända Zundapennan :)


 Tisdag: Inköp av en ny cykel, hade beslutångest men det löste sig det också. Nu finns det ingen återvändo bara att börja cykla till och från jobbet och nu när busskortet har gått ut och allt finns det INGA ursäkter. Oavsett väder och vind kommer jag att sitta på den obekväma sadeln och trampa å trampa å trampa...

Onsdag: Träningsmatch mot Hässelby med många nya ansikten, endast 5 gamla zundaiter men trots det fungerade spelat bra och gav laget en vinst med 5-2. Öberg kom ner och visade upp det nya "skyddet" för mobiler...ha ha vi fick oss alla ett gott skratt.

image104
Värsta skyddet...utan glidmedel för er som är intresserade

Torsdag: Var ledig från jobbet för att jobba med mitt examensarbete, gick väl sisodär eftersom jag satt i skolan och träffade alla klasskamrater som jag inte sett sedan december. Det blev en del snack och lite skvaller så examensarbetet fick vänta. Hämtade ut min nya cykel och fick direkt börja mecka, men eftersom jag är så himla händig fixade det sig :) (Ni som känner mig väl vet att det jag just skrev är det största skämtet någonsin)
 
Fredag: Satt på msn på eftermiddagen med några av girlsen och planerade finaldagen. Vi gick från att inte se dammatchen och att hänga hos Clarken till att slutligen bestämma oss för att se dammatchen och sedan hänga hemma hos mig. Eftersom planerna slutligen blev som de blev fick jag "akut städa" lite, vilket behövdes :)

Lördag: Finaldags, mötte upp Clarken utanför Globen och gjorde genast dagens gärning genom att hjälpa en äldre dam att fylla på hennes mobil, eller som hon yttryckte sig; - kan ni ladda min mobil....hhmmm jag och Clarken såg nog ut som de två största frågetecknen någonsin. Vi såg damfinalen och när straffarna var över jublade jag i takt med Rönnbyklacken som satt kring oss. Roligt med ett tronskifte!
Kvällen avslutades på finalfesten där typ ALLA var...mer om finalfesten kommer.

Söndag: På sofflocket...hmmm ni kanske fattar...

En ny vecka väntar och jag måste ladda mina batterier 
   
image106

Gästinlägg av Clarken

Nu har jag fått äran att göra ett litet gästinlägg här på Garpens blogg. Jag ser mig själv som en trogen läsare och ser detta som ett hedersuppdrag!

Just nu står garpen och tar bilder på mig, men i övrigt så håller tjejerna på att göra sig i ordning inför kvällens partaj. Vi var alla i Globen idag och såg Täby först förlora SM-guld men nu har dom vunnit silver och det ska vi vara med och fira.

Dagen började med att skjutsa MR 33 till Globen, det var jippon mm som skulle klaras av och sedan var det bara att reka att parkeringen jag lånat av en kille på jobbets morsa (komplicerat) var ledig till mina bröder som kom direkt från sundsvall med min bil som varit på reparation hos farsan i sundsvall.

Allt gick enligt planerna och väl tillbaka i Sköndal var det bara att byta om och sedan ta bussen in till Gullmars och Globen. Mötte upp Garp som var tjusig som vanligt, jag köpte en vurre efter att jag bara ätit två rostade mackor till frukost. Sedan stod vi i kö för att komma in och en kvinna i 50-års åldern frågade om vi ladda hennes telefon (?). Hon hade närmaste panik skrivet över ansiktet så jag och garpen jobbade som det team vi alltid varit, och fyllde på hennes kort, med pengar såklart.. Hon tackade så mkt och vi hade gjort dagens goda gärning.

Vid 14-tiden kom killarna från sundsvall. Min vägbeskrivning till parkeringsplatsen var superbra och det hade inte varit några problem att hitta (nöjd). Min minsta bror, Petter 15, hade aldrig varit i globen, så det var roligt att man fick bidra till att killen fick uppleva det i tidig ålder....

Dammatchen var en rysare. Jag sprang till Entre 2 igen för att lämna biljetterna till Maja, Anneli, Martin och hans dotter.
Nu blev jag riktigt nervös inför Täbymatchen men det lugnade ner sig.
Matchen vet ni hur den slutade....efter slutsignalen satt vi bara tysta. Sa ingenting...Hade dom förlorat med 6-1 hade detinte varit nått snack men nu var det så nära....SÅ NÄRA!

Efter matchen träffade jag på Binge och hängde med över planen till presskonferensen. Plötsligt var jag där inne och jag insåg att det var dags att slå av mobilen för att inte avslöja att jag var en "vanlig dödlig" som tagit mig in på pressmark. Danne var inte så superglad men vem är det när man förlorat ett SM guld på 3 minuter.

Till slut insåg jag att jag var tvungen att dra, brorsorna väntade.
Jag sprang ner till omklädningen, skrek åt Rogga att hämta Dannes klubbor, sedan skyndade jag mig ut.
 I Sköndal var det bara att äta och byta om igen...Johan skjutade mig till Garpen och här sitter man.

Nu börjar tjejerna bli otåliga...allt hår är lockat och nya drinkar blandade. När jag ska sluta skriva?
Jo, jag ska nog avsluta nu. Vi ska ut och festa lite, man måste passa på medans man är träningsledig och umgås med världens bästa tjejer!

Kram på er alla. Vi har vunnit SM-silver, det är inte fy skam!

Vid tangentbordet med några drinkar i kroppen
//Clara-Bella
 


Schema inför lördagen...

Då var det äntligen dags...finaldagen är här och det vi alla väntat på under hela säsongen ska nu avgöras. 


Vilka lag vinner SM-guld? 

image94

Jag kommer tillsammans med Clarken, Anneli, Maja och några till ur familjen Grelsson spendera lördagen sittandes på Globens läktare tillsammans med 14 990 andra. Vi ska heja oss hesa och hjälpa Täby fram till guldet, fatta att vårt gamla herrlag är i SM-final...vad hände?
Kan man bli mer inspirerad, laget som spelar arabmusik till uppvärmningen och som driver många lag, speciellt AIK till vansinne (don´t ask med why) har tagit sig hela vägen till Globen. Täby grabbarna har inte bara presterat bra innebandy de har fångat innebandysveriges hjärtan också. Svenska folket gillar outsiders som skiljer sig från mängden och som får oss alla att känna att ingenting är omöjligt.

Schema inför morgondagen:

12.30 damfinal
15.30 herrfinal
middag med girlsen i Zundaland
utgång


 

 Lördagens ord: SPONTANITET
Jag hoppas spelarna i de fyra finallagen bjuder publiken på spontanitet och gör det där "lilla extra".


Tränarnas kamp

Nu när det stundar SM-final och hela innebandysverige vallfärdar till Globen finns det några personer som filar in i det sista... Visst måste spelarna vara på topp men om inte tränarna drar sitt strå till stacken kan det ha förödande konsekvenser.

Herrsidan

Isac Carlsson, tränare Warberg
  image87
VS.
Binge, tränare Täby


Frågan är vem som får ut mest ur sina spelare under finalens 60 minuter.



Damsidan

Curt Söderström, tränare Iksu
image88

VS.

Örjan Lindberg, tränare Rönnby
image92

Må bäste man vinna...

Fokus inför SM-finalerna

Om jag inte har helt fel är det 110 % fokus som gäller i de fyra finallagen inför lördagen. Jag har själv varit där och det är en upplevelse utan dess like. Jag önskar att alla spelare någon gång får uppleva den känsla det är att kliva in på golvet i Globen (i mitt fall Hovet). Fatta känslan av att få lira inför 15.000 människor, vissa grejar det utan problem och blir 10 ggr bättre än vanligt medan andra går ner sig totalt och lyckas inte få kropp och knopp att jobba tillsammans. På lördag får vi se vilka som behärskar pressen bäst, alla finallagen bortsätt från Täby har rutin från Globen men på något underligt sätt tror jag Täby är det lag som kommer greja det hela bäst.


Täby består av vinnarskallar och alla vill uppleva känslan av att vara KUNG för dagen, frågan är bara vem som får sista ordet...?


 

image90



Jag tippar att Rönnby vinner damfinalen och Täby går vinnande ur herrfinalen, men det blir säkert jämt.
Det vore otroligt skoj att få se ett skifte i innebandysverige och jag är glad att få se maktskiftet direkt på plats. Jag hoppas innebandysverige får se ett lyckligt slut på Täbys framgångssaga....

image91

Smeknamn...Zundas specialitet

Under alla de säsonger jag har lirat innebandy vet jag inget annat lag som har så många smeknamn på spelare som i Zunda, vissa vanligare än andra...

Här följer några smakprov: 

Linda....Silver
Anna...Wester
Therese...Sala
Clara...Clarken
Susan...Garpen
Yasmine...Yazze
Josefin...Jidhe
Annika...Roggan
Therese...Tessan
Liv...Livan
Annika...Maja
Jenny...Jempa
Anna-Maria...Fia
Laura...Låret
Sara...Kjelle
Fredrik...Frippe
Zäta

Sedan har vi gänget som fått smeknamn från sina efternamn

Öberg
Karlsson
Holmlundh
Wiman
Svennar
Larsson
Kratz
Estun
Ström
Näslund


Det är näst intill aldrig någon som får behålla sitt vanliga namn :) 

Snart är det en ny säsong och förhoppningsvis med några nya smeknamn...






Har aldrig sett på maken...

Öberg kom till matchen igår och visade upp en sak som ska skydda alla mobiler, med betoning på skydd :)
Jag har då aldrig sett på maken...

Förpackningarna...
image79
  

Fia visar stolt upp Öbergs skydd...
image80

Närbild...
image81

JA, ni ser rätt...en kondom som skydd för din mobil, den senaste trenden :)

Josses kommentar när hon provade skyddet...
- Fan va bra, jag som spillde milkshake på min mobil igår.

Förvirringen övergick till klarhet...

Efter att ha snurrat runt utanför hallen i 10 minuter för att hitta parkering fick jag nog...som om det inte räckte med att jag skulle hitta fram till hallen, det visade sig att det inte fanns ingen parkering heller.
Väl framme blev jag dock glatt överraskad, en helt ny och fräsch hall som påminde om Västeråshallen. Hässelbys tränare önskade oss välkomna till hallen. Öberg hämtade ut en nyckel till omklädningsrummet och fick berättat för sig att vi skulle få böter om inte omklädningsrummet var städat och fint efter matchen.  

image64


image65
Några spelare på väg in i hallen 


image66
Bakom dörr # 1 kunde man hitta Zundas zessor


Mangnus och Svennar fick sätta sitt samarbete på prov, för det visade sig att det var fler än jag som hade svårt att hitta till hallen. Lagom till målvaktsuppvärmningen dök tränarna upp och taktiken flödade och precis som alltid visade det sig att vi var fler spelare än vad som var beräknat från början.

Vi startade matchen med följande startuppställning:

Målvakt
 Melissa

Backpar
Saga/Fia
Tessan/Jea

Forwards/centrar
Jidhe/Helena/Linnea
Garpen/Wester/Jessica
Sara/Anneli/Sanna


Efter halva matchen byttes Anki och Emilia (nytt ansikte från Tyresö) in och Anna ersatte Melissa i mål.

Matchen vann vi med 5-2 tror jag, som vanligt har jag inte koll på resultatet utan bara att vi vann matchen. Hässelby tog initiativet från start medan vi såg rejält tunga ut, nästan lite nertränade. Efter en ganska dålig start fick vi sakta men säkert igång vårt spel och tog över matchen mer och mer. Med tanke på att mer än halva Zunda bestod av nya spelare borde snacket ha varit på topp men så var inte fallet, istället var det kusligt tyst på planen, nästan lite obehagligt. Allt eftersom tiden gick fick vi igång vårt snack och lika så vårt spel, fina kombinationer visades upp trots att de flesta bara tränat med varandra ett fåtal träningar. Svennar och Mange coachade aktivt, kom med små tips och skötte sig utmärkt. Ett stort + till Emma och Öberg som peppade matchen igenom. 

Zundas mål gjordes av:     
  • Jessica assisterad av Wester      
  • Saga, skott bakifrån      
  • Sanna, ibland lönar det sig att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt :)
  • Sara, en inbrytning a lá Sara
  • Okänd...eller var det Anneli?


Bilder från matchen mot Hässelby...
image67
Öberg, Josse, Emilia, jessica och Fia softar i omklädningsrummet

image85
Stora delar av laget reso för utgång

image74
Öberg laddar till match på sitt sätt :)

image77
Garpen, Jessica och Josse in action

image69
Suddigt värre...Josse, Emilia, Sara och Linnea leker med boll och klubba

image70
Anna är redo för skott medan Anneli mest står begrundar Annas rörelsemönster

image82
Fia pustar ut

image71
En titt på bänken...Mange ritar och ritar 

image72
Periodpaus mellan 2:a och 3:e perioden, Tessan, Melissa, Saga och Wester

image73
Lagen tackar för sig och Sanna tar täten, tätt följt av Sara och Wester

image75
Matchen är slut och Svennar drar ett sista snack med några spelare

image78
Zunda left the building


Hur tar man sig till hallen?

Hur kommer det sig att jag, som mer eller mindre spelat antingen innebandy eller fotboll i alla inomhushallar i Sthlmsområdet inte hittar till kvällens hall?
Jag har tom spelat i Hässelby för ett par år sedan men har fortfarande ingen aning var hallen ligger, hittade inte ens hallen på kartan. Om jag inte hinner fram i tid ikväll kan ni väl efterlysa mig eller något, fast jag är rädd för att jag inte är den enda som kommer komma på villovägar...
Jag pratade med Anneli igår som inte ens kollat upp vilken hall det var, hon tog för givet att det var den vanliga hallen man spelar i när man möter Hässelby, gillar hennes spontanitet eller är det mest förvirring? 

image58

Fortsättning följer...

En kväll med lite av varje...

Provträning 4:a är nu till ända, 
Vem vet väl nu vad som kan hända?
Försäsongen väntar där ute på oss,
Men först efter provträningsredogörelsen här nu förståss!

Jag tänkte blicka tillbaka en bit,
Till klockan 8 då 26 tjejer kom dit.
Minnen från hallen vi också tar mé
2 timmar är länge...nu ska vi se:

Som Zessa jag är blir det en Zunda saga,
Blandat av minnen, kanske rätt vaga...

Kämpa och slit vi alla gjorde
tempot var grymt som det borde.
Skott och dribbling vi alla hann med
 några hade bråttom andra låg sked 

Omringad av nya ansikten jag var
grymt att få lira hoppas några blir kvar.
Matchen på onsdag kan bli skoj
och kanske man tom blir värd en oboj

Tiden lär visa och utvecklingen lika så
en sak är säker, jag tror inte vi blir få.

Detta var sagan om träningen med er
och trots att vi slutar jag hoppas på fler.
 Vem vet vad som händer i Sagan om Zunda,
Om framtiden sia, det kan väl ingen begrunda?
Stort lycka till i framtiden tjejer,
Där ni är och finns händer det grejer!


Bildbevis...
image46
Fia och Ylva posar snyggt

image47
Kjelle och Elin softar innan träningen

image48
Anneli och Clarken posar under stretchen

image49
Clarken övade på annat också :)

image50
En ny stretchövning?

image51
Elin och Roggan plockar sarg... hur kommer det sig att det alltid är
den kortaste spelaren som ska ta hörnbitarna :)

image52
Mange tackar för sig vid sargvagnen och Larsson svara artigt genom att niga :)


image53
Dags att gå, Elin är glad och färdigpackad

image54
Fia försvann i trans...

image55
Fia kom tillbaka till verkligheten med ett par glasögon...frågan är bara vems?

image56
Västar och bollar på plats

image57
Vi lämnade hallen med stora stolta Zundasteg

Årets första cykeltur avklarad

Valde cykeln framför bussen i morse, trots bara 2 fungerande växlar (utav 21) tog det bara 20 minuter till jobbet. Hur skönt som helst bortsett från "mördarbacken" vid Bergshamra, men jag försöker se positivt på det hela...jag får ju nerförsbacke på vägen hem.

image45

Funderar rätt mkt på att köpa en ny cykel för min gamla har varit med ett bra tag nu och jag vill ju helst komma fram hel och helst utan skrapsår. Ordet skrapsår får mig att tänka tillbaka på när jag var liten och min storebror fick rädda mig när jag barfota åkte ner i en backe med min cykel. Jag kunde inte bromsa och satt ner fötterna och drog de efter cykeln...mer behöver jag nog inte berätta...ni fattar. Med köttsår till fötter hade jag inte så mkt mer att välja på än att sitta i barnvagn, blev sittandes i vagn i drygt 1 månad. Det var bara att gilla läget och tacka min bror för hade han inte fått stopp på min cykel hade jag nog inte haft några tår kvar, en tålös Garpen...ingen vacker syn :)

Back to work...

Provträning nummer 4

Det var ett tag sedan vi hade provträning, bortsett från junismatchen har vi inte lirat boll på 2 veckor. Det ska bli skoj och åter intessant att se vilka nya alternativt ny gamla ansikten som dyker upp. Snart ska ju allt vara klart om det blir som det är sagt och visst är man sugen på att få sätta igång den nya säsongen, iaf jag!
Hur som helst så ska det bli sjukt skoj att få jaga den vita bollen igen.

I helgen gjorde jag också mitt första inköp för säsongen, ett köp som jag kommer ha stor nytta av både under träningen i Sverige men även under mina resa till Thailand :)

Inköp nummer 1 
image44

En pulsklocka, nu kommer iaf intervallträningen fungera som den ska och Svennar lär nog köra skiten ur mig och resten av laget men konstigt nog ser jag fram emot det...än så länge :)







 

En helg fylld av aktiviteter

Det började redan i fredags då Anneli och Clara tittade förbi för att planera lite inför vår roadtrip. Vi lagade lite kycklingsallad eller rättare sagt väldigt mkt kycklingsallad.

Blev en del över efter att vi ätit...
image38

Vi ringde ner till Västervik och skojade friskt med personen i luren. Vi kollade för skoj skull upp Västerviks turistsida på nätet för att se vad som eventuellt kan locka under vår roadtrip...det fanns ett och annat skoj :)

Under lördagen var det mest förberedelser inför kvällen men jag hann med att ringa mina föräldrar som är i Thailand och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var avundsjuk.
Klockan 15.00 var vi ett gäng som drog ner till Hagaparken för att umgås, det var inslag av fotboll och kubb men framförallt var det premiär för grillen.
Med kanonväder, trevligt sällskap och god mat blev kvällen lång och för att bibehålla mysfaktorn fixade vi en brasa.

image41


Mysfaktorn var på topp...

image42

Söndagen började vid 9.00 med en jakt...en jakt på min cykelpump. Efter en timme gav jag upp och försökte istället med en liten pump och efter en stunds pumpande gav jag upp. Någonting var knas med bakhjulet och jag började mecka lite och insåg ganska snabbt att det antingen var fel på ventilen eller slangen.

image43

Jag åkte en sväng till Solna Centrum och garderade mig genom att köpa både ventil och slang, men att köpa en helt ny cykel lockar, speciellt nu när jag har perfekt avstånd till jobb och träning.


Under söndagen hann jag även med en vända till bion, stängde som vanligt inte av mobilen helt utan hade vibratorn på och självklart fick jag ett samtal mitt under filmen och hela väskan började vibrera, smidig som jag är började jag hosta och röra på mig, allt för att inte folk skulle höra telefonen. Det var clarken som ringde och hon bad mig ringa upp vilket jag också gjorde...TÄBY HAR GÅTT TILL FINAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det var allt jag hörde innan jag själv började jubla...

De personer som lagt ut sina finalbiljetter på Blocket fick nog ett och annat samtal från personer som nu vill se finalen live och visst känns finalen allt hetare nu när Täby står på ena sidan av planen.

Efter en händelserik helg är det nu dags för vardagen igen men veckan som kommer har en hel del att erbjuda...
 


Hur kommer det sig att...

Under matchen mot junisarna spelade Ylva back, hon som i vanliga fall spelar center...by the way...Ylva var grym som back!
När jag såg Ylva slog det mig att det rätt ofta blir så att duktiga, talangfulla spelare blir backar...

Hur kommer det sig att talangfulla forwards och centrar ofta blir backar? 

Jag kan direkt komma på tre spelare som var talangfulla forwards/centrar som båda omskolats till backar och det finns säkert fler exempel, det är säkert vanligare än vad man kan tro.

1. Anna-Maria Israelsson, aka "Fia"- spelade forward i Rönnby och första året i Balrog innan hon blev omskolad till back. En spelare som hela tiden ligger på gränsen till vad som är tillåtet på planen och som täcker skott som ingen annan, helt enkelt en extra keeper. Fia slår passningar som ligger perfekt på bladet och det smäller när hon är på planen. Hon hann tom att ge mig en skön blåtira förra säsongen som fick mig att inse att jag hellre spelar med Fia än emot :)

Bildbevis...
image37


2. Sanna Rådström (Täby)-
spelade med mig under juniortiden i Råsunda, en slitstark, skjutglad och extremt teknisk forward/center. Idag spelar Sanna back och har varit en av de bästa spelarna i Täby under den gångna säsongen, hon är fortfarande hårdskjutande och slitstark men varför back?
Jag saknar den Sanna som briljerade på mittplan och som alltid hade en ny fint på lager.
image36 

3. Frida Eriksson (Iksu)- spelade med mig under Högdalstiden som junior samt i Stadslaget. En rightare med vinnarskalle som trots att hon var 3 år yngre än de flesta alltid vann skytteligan. En av de mest lovande forwards jag sett. Nu spelar Frida i Iksu och då som back, fortfarande grym och får mer tid att skjuta sina berömda slagskott. Hur som helst tycker jag att det är synd att hon är back men oavsett position är Frida en tillgång med det lilla extra.

En rolig sak som många inte vet....Sanna och jag spelade som juniorer en cup tillsammans med Johan Edlund, Manne och grabbarna i Caperio Täby (då Zunda) eftersom de saknade spelare. Både Sanna och jag fick göra mål efter att ha lurat upp några grabbar på läktaren för att köpa korv :)
Inte så konstigt att jag vill se Täby i Globen...grabbarna är grymma!

Nu är det nära...

Satt bänkad framför TV:n och såg Täby ta ytterligare ett steg närmare Globen. Nu är det bara ett hinder kvar sedan får Binge och Co lira på golvet i Globen.

image29

Jag, som spelare blev inspirerad av att höra Binges snack med grabbarna innan förlängningen och straffarna, vilket lugn och med en sådan lätthet. Jämför det med Pixbos tränare som sa en sak till grabbarna och som genom sin röst och kroppspråk sa någonting helt annat. 
(Jag blev tom stressad av hans pepptalk...fick känslan som man inte vill ha som spelare när man går in i en förlängning)

Alla tränare ute i landet, se och lär av Binge...han måste bli årets tränare!

Örjan Lindberg tog sitt Rönnby till final i år igen...han e ju makalös!

Är det något som dessa två herrar har gemensam så är det fingertoppkänsla.


image30
 
image34


Var det någon annan än jag som reagerade på hur Pixbospelarna svarade på frågorna?
Jag fick känslan av att dem inte brydde sig om hur det gick i matchen, att dem ändå hade en match till på sig, nästan lite rädda.

Vilken miss av SVT om dem inte visar den 5:e och avgörande semifinalen mellan Täby och Pixbo. Alla vi människor som suttit bänkade framför TV:n eller i hallen de tidigare 4:a matcherna måste väl få se slutet på striden?
Jag ber på mina bara knän att SVT sänder Pixbo - Täby, alla har ju nu lärt känna lagen och spelarna, då vill vi tittare inte byta mannskap.

Jag pratade med en kompis igår som inte alls är insatt i innebandyvärlden. Hon berättade att hennes mamma precis blivit förälskad i en viss Hyvärinen...image33 som sagt Täby har fått nya fans (i alla åldrar) över hela Sverige.



I like....
1. Ramsin-
blygheten börjar rinna av killen. Han är som en GUD i mål och en ödmjuk sådan...visst log han lite under hjälmen efter alla sina straffräddningar igår?

image32

2. Joppes markeringsmiss bakom mål-
Ge killen ett break, han har bara varit back en säsong, men visst såg det lite komiskt ut? :)

3. Binges kommentar till Joppe inför förlängningen- "Joppe, ta ingen markering bakom mål nu" , killen har ju humor också i de lägen då andra tränare skulle vilja sjunka genom jorden.  

4. Hagberg- den spelare som var kylig nog att avgöra matchen, även om han kunde gjort det tidigare, då han brände drygt 3 st frilägen.

5. Mr Hyvärinens självförtroende- I like...
Nu är kungen tillbaka, bättre än någonsin och jag tror precis det som Binge sa igår under TV sändningen; Hyvärinen avgör och tar Täby till final!

Junisarna bjöd upp till dans

Gårdagens match mellan junisarna och damlaget slutade med seger till damerna...slutresultatet på tavlan kan jag inte yttra mig om eftersom jag inte brukar ha speciellt bra koll på det . Jag vet bara att vi vann matchen och att det rann iväg lite mot slutet. Men all heder till junisarna som verkligen gav oss en match, vi fick tom låna Verum ( gillar hälsofil???) och Ann i en period eftersom vi bara var 9 tappra damlagsspelare (exklusive Kjelle) nere i går. Vad hände med alla som så glatt ville vara med... 

      image28

I like....
Finterna a´la Julia Jernberg, speciellt den klassiska då ingen ser var bollen tar vägen :)
image23


Ylva som back....vad hände? Allt föll plötsligt på plats :)
image24


Lauras finska temprament efter förlusten...en fröjd att se! :)
image25


Efter matchen var det en och annan som tog med sig lite juice hem, till och med jag fick med mig 3 flaskor.
image27

Vem gömmer sig bakom bilden?

Jag kom över lite ögongodis på spelare i laget och kom på en lite lek...

"Vem gömmer sig bakom bilden?" 
(svaren hittar du längst ner på sidan)

Bild 1.
image16

Bild 2.
image17

Bild 3.
image18

Bild 4.
image19

Bild 5.
image20

Bild 6.
image21

Bild 7.
image22




Å RÄTT SVAR........................












BILD 1. Elin  2. Tessan  3. Julia  4. Martina 5. Clarken 
6. Garpen  7. Ylva

Jag kommer att sitta bänkad...

I kväll smäller det!  4:e matchen mellan Pixbo och Caperio/Täby...2-1 i matcher.  Det har varit en grymt jämn semifinalserie lagen emellan och det känns som att vilket lag som helst kan gå segrande ur striden. Jag hoppas att Täby kan njuta av sitt stora publikstöd och strida till sig 3 nya poäng eller som i detta fall...komma ett steg närmare golvet i Globen.

                                          image11

KOM IGEN BINGE, FIXA EN 5:E OCH AVGÖRANDE MATCH!


image12            VS.             image14

Jag kommer att sitta bänkad framför TV:n kl 19.00 (SVT 24) och hålla tummarna för att Binge och Co vinner och håller semifinalen vid liv. Ni som bestämt er för att vara på plats i Tibblehallen...heja lite för mig också!

Med bara några timmar kvar...

Jaha, då var det bara 2 h och 30 minuter kvar till nersläpp, Zundas egna junisar ska visa gamlingarna var skåpet ska stå...eller?
Hur som helst så ska det bli grymt skoj att få springa efter den där vita bollen. Det var över en vecka sedan sist och det märks att säsongen är över, för det blir bara längre och längre mellan gångerna. Men visst är det skönt att få göra annat som kan vara svårt att hinna med under en säsong. 
Vi får väl se vilket lag det blir som tar sig ut denna väg...

image7

Packade min matchväska redan igår...fast väldigt sent, kl 23.57 var väskan färdigpackad och jag ville inget annat än att sova.  När mina älskade PUMAskor skulle ner i väskan insåg jag att det nog är dags att inskaffa sig ett par nya skor snart, för visst är de rätt slitna?

image8
hmmm...funkar kanske an säsong till :)

image9
Sulan är iofs rätt sliten och hur springer jag egentligen....?

Nä, nu är det dags för en fruktstund med frukt i mängder innan det är dags att sätta sig i bilen och bege sig till Råsta Park. Jempa erbjöd mig skjuss till matchen idag eftersom hon åker förbi mitt jobb på vägen men jag var tvungen att tacka nej och hon kommer fatta varför ikväll :)

image10 

Top 3 på tränarfronten

Jag funderade på vad kraven skulle vara för att få vara med på min lista över top 3 på tränarfronten, dvs tränare som jag själv haft genom min innebandykarriär. Jag satte egentligen bara upp en regel...personen i fråga måste ha tränat mig i minst 2 säsonger.

                                                                              image6

1. Örjan Lindberg (Balrog) -
Under mina två säsonger i Balrog, lärde jag mig mer taktiska saker än jag gjort under hela min innebandykarriär. Örjan eller ÖL som han själv kallar sig är helt klart den bästa tränaren jag haft, alla kategorier. Han kan få vilket kvartersgäng som helst att ta en plats i Globen! (lite till överdrift men ni fattar säkert min poäng)

                                                        image4

Han kan verkligen få ut det bästa ur varje spelare och coachar aktivt varje byte, ett föredömme bland tränare. Jag kommer aldrig glömma min första försäsong med Balrog när ÖL drog upp oss i en j-la sandbacke i 80 grader vinkel, jag tror aldrig vi kom upp...vi trampade och trampade och trampade. Födelen med att ha haft ÖL under en försäsong är att du aldrig kommer att få uppleva någonting jobbigare när det gäller barmarksträning...det är iaf vad jag intalar mig själv, det kan hända att jag kommer få äta upp detta längre fram men det kan jag ta.:)
Jag hoppas verkligen ÖL lyckas ta Rönnby till Globen i år igen även om jag tidigare spelat i Balrog, men det är en fröjd att se en aktiv coach lyckas få sitt lag att prestera som bäst när det gäller. 

2. Åsa Sjöberg (Högdalen) - Efter att jag lämnade Täby tog jag ett mellan år i Zunda, vann S:t Erikscupen men bla Sanna Rådström (idag Täby) i laget därefter hamnade jag i Högdalen med Åsa Sjöberg som tränare. En liten tjej men en stor människa.
Åsa var en perfekt tränare för ett tjejlag i juniorålder, vi hade enormt skoj i laget men  ändå så var det tufft, vi varvade lek men allvar och jag tror aldrig jag skjutit så många dragskott som jag gjorde under Högdalstiden. Jag kan än idag höra Åsas kommentarer i mitt huvud.
- Skjut dragskott, endast dragskott...
Man kan väl säga att Åsa lade grunden till mitt dragskott och lät allvaret på innebandyplan dröja något år extra. 

3. Fredrik Jörneblad (Zunda) -  Det tog ungefär 4 säsonger tills jag fick höra Frippe ryta till ordentligt i omklädningsrummet, men det var f-n värt väntan!!! Frippe har lyckats få ihop ett gäng "udda" individer till ett lag, ett lag där man kan vara precis den man är...det är det som är charmen med Zunda...KOM SOM DU ÄR!!!
Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör att Frippe hamnar på min top 3 lista...men han har skapat ett lag som jag trivs Zuper tillsammans med.


Nu när vi går in i en ny säsong kommer jag att mötas av ett helt nytt ansikte i form av Pär Svennar och sedan Magnus Olhsson som tränade Zunda redan förra säsongen. Det ska bli väldigt intressant att se vad vi kan åstakomma tillsammans och vem vet, Pär och Magnus kanske hamnar i toppen av min lista nästa säsong.
 


3 skojiga saker innan juli...

1. Examen
2. Min Thailandsresa
3. Barmarken...nja, vem vet det kanske blir hur skoj som helst i år... :)

Efter år av skola springer jag snart i mål med bravur. Jobb är redan fixat och jag kan bara njuta av de sista veckorna fram till examen. Jag har dock en liten sak som måste slutföras först...mitt examensarbete. Men med tanke på att detta är mitt sista arbete och denna gång inte ens ett grupparbete, underlättar saken.

Själva examensdagen missar jag tack vare min Thailandsresa i början av juni, men det gör absolut ingenting...känns som om jag hellre ligger på en sandstrand i Thailand än spenderar en dag till i skolan. Innan Thailand är det dock åter dags för barmarksträningen, i år har jag en känsla av att det kommer bli grymt skoj...
Att slippa springa runt i spåren i Ursvik gör sitt, jag är helt enkelt rätt trött på backarna och spåren i Ursvik, förändring är bra och motivationen höjs automatiskt.

Med nya tränare vet man aldrig vad som väntar, en sak är säker iaf, Bosön kommer bli mitt andra hem i sommar :) och det ska faktiskt bli roligt!

image1 
Förra sommaren sprang inte bara vi Zundaladiez i Ursvik utan Binge hade sina grabbar flåsandes hack i häl...och det verkar ha gjort sitt, eftersom Binge nu tillsammans med Ramsin, Bron-Sundbom, Måwe, Hagberg mfl jagar en plats i Globen.
Jag kommer iaf sitta och hålla tummarna på torsdag för visst vore det skönt att se Binge & CO i finalen?
Heja Binge!

Smygpremiär...

Då var det dax för en liten smygpremiär av Me, Myself and I direkt från Zundaland.

Jag är lite osäker på om ljusrosa är den rätta färgen för min blogg men som Zundazessa jag är, måste väl rosa passa zessansblogg eller?

Läste på Fias blogg  att hon skulle börja skriva om Zundas resa mot eliten...väntar med spänning, ska bli intressant att läsa även om jag kommer följa resan på ganska nära håll. Fast man upplever ju oftast saker och ting på helt olika sätt så jag ser fram emot Fia kommentarer.

Idag måndag skulle vi haft provträning nummer 4 om det inte var för att påsken svept förbi Zundaland. Istället har vi Zessor laddat med ägg och godis inför onsdagens drabbning, då Zundas junisar vill fightas med oss äldre. Brukar bli en rolig tillställning med en hel del sköna mackor, ibland tom varmkorv på läktaren med ketchup och senap :)

Efter att ha filat på lite idéer i natt är det nog dax att sätta fart med mitt examensarbete, arbetet skrivs ju inte av sig själv direkt så det är väl bara att ta tag i saken. Lättare sagt än gjort, ni som känner mig vet ju hur bra det brukar gå...   

Tjing tjing 

RSS 2.0