Hur kommer det sig att...

Under matchen mot junisarna spelade Ylva back, hon som i vanliga fall spelar center...by the way...Ylva var grym som back!
När jag såg Ylva slog det mig att det rätt ofta blir så att duktiga, talangfulla spelare blir backar...

Hur kommer det sig att talangfulla forwards och centrar ofta blir backar? 

Jag kan direkt komma på tre spelare som var talangfulla forwards/centrar som båda omskolats till backar och det finns säkert fler exempel, det är säkert vanligare än vad man kan tro.

1. Anna-Maria Israelsson, aka "Fia"- spelade forward i Rönnby och första året i Balrog innan hon blev omskolad till back. En spelare som hela tiden ligger på gränsen till vad som är tillåtet på planen och som täcker skott som ingen annan, helt enkelt en extra keeper. Fia slår passningar som ligger perfekt på bladet och det smäller när hon är på planen. Hon hann tom att ge mig en skön blåtira förra säsongen som fick mig att inse att jag hellre spelar med Fia än emot :)

Bildbevis...
image37


2. Sanna Rådström (Täby)-
spelade med mig under juniortiden i Råsunda, en slitstark, skjutglad och extremt teknisk forward/center. Idag spelar Sanna back och har varit en av de bästa spelarna i Täby under den gångna säsongen, hon är fortfarande hårdskjutande och slitstark men varför back?
Jag saknar den Sanna som briljerade på mittplan och som alltid hade en ny fint på lager.
image36 

3. Frida Eriksson (Iksu)- spelade med mig under Högdalstiden som junior samt i Stadslaget. En rightare med vinnarskalle som trots att hon var 3 år yngre än de flesta alltid vann skytteligan. En av de mest lovande forwards jag sett. Nu spelar Frida i Iksu och då som back, fortfarande grym och får mer tid att skjuta sina berömda slagskott. Hur som helst tycker jag att det är synd att hon är back men oavsett position är Frida en tillgång med det lilla extra.

En rolig sak som många inte vet....Sanna och jag spelade som juniorer en cup tillsammans med Johan Edlund, Manne och grabbarna i Caperio Täby (då Zunda) eftersom de saknade spelare. Både Sanna och jag fick göra mål efter att ha lurat upp några grabbar på läktaren för att köpa korv :)
Inte så konstigt att jag vill se Täby i Globen...grabbarna är grymma!

Något att tillägga?

Kommenatera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0