Bloggskrivandet fortsätter

...men inte här.

Nu går den här bloggen i graven och jag vill passa på att tacka alla som läst bloggen under de senaste tre åren.

Är ni nyfikna på vad som händer i Australien kan ni följa mig via garpendownunder.blogg.se

/Garpen

Jobbet över för denna gång

Har precis kommit hem, har lämnat in nycklar, dator, telefon mm. Sista dagen var intensiv men avslappnad på samma gång. Det kändes i luften att jag gjorde min sista dag. Vi hade en jättetrevlig lunch tidigare idag och jag fick ett par genomtänkta present av mina chefer. På 3 ½ år hinner man lära känna varandra rätt bra och det fanns en tanke bakom varje bok som jag fick. Efter ett gäng beskrivningar satt jag till slut med 5 böcker i min famn.

Först två st böcker om Australien




Eftersom jag älskar lappar så hade mina chefer hittat en perfekt bok. En riktigt underhållande bok. Boken till höger är inte sämre, den ger tips hur man får chefen i säng samt hur chefen kan driva sina anställda in i väggen.


Slutligen tyckte de att jag skulle lära mig chilla lite nu ;)


Jag hann att kika lite i böckerna och de är underhållande, riktigt underhållande.

/Garpen

Sista dagen på jobbet

Idag är det full rulle, måste avsluta en massa projekt på jobbet samt plocka det sista från mitt kontor. Jag ska väl hinna med en gemensam lunch med alla också, vilket blir trevligt.

Fick frågan hur det känns när jag kom imorse. Mitt svar blev att jag nog inte fattat det än, men det känns helt ok. Jag har fått lite av en frihetskänsla i kroppen, alla måsten och all stress har börjat lämna kroppen.
Dags att ta tag i dagens att göra-lista.
/Garpen

Bloggen går i graven inom kort

Den här bloggen har funnits i ca 3 år och varit ett sätt för mig att skriva av mig, ge andra innebandyintesserade en inblick i vad som föresegår i Zundaland. Jag vet att gamla Zundaiter, föräldrar till spelare, tränare, gamla stadslagstränare, fd tränare, motståndare och även annat löst folk (*ler*) läst bloggen och följt oss zessor. Personer utifrån har kunnat följa oss in i omklädningsrummet och inte bara från läktaren. Jag personligen tycker att alla lag borde ha en blogg, speciellt om klubben/laget inte har en bra hemsida som uppdateras flera gånger per vecka.

Eftersom jag själv avslutar mitt innebandyspelande nu känns det naturligt att också lämna den här bloggen. Men för er som fortfarande är nyfikna på vad som händer i mitt liv borta i Australien kan jag avslöja att en ny blogg är på G. Ja, sanningen är att den redan finns och är i gång, några läsare har till och med redan hittat dit (jag har lämnat lite spår här och där) men designen ska fixad lite och när det är klart släpps den så alla som vill hittar dit.


Dags att låta kronan falla av

/Garpen


Väder och vind

Snö, behöver jag säga mer…jag vill åka nu!



/Gnurp

Skype, skype, skype...

är på alla mina vänners läppar just nu. Alla har fått i uppgift att skaffa skype om de inte redan har det, så att vi kan hålla kontakten medan jag är borta. En efter en hör av sig och mitt leende blir större och större för varje samtal.

/Garpen

Städa, packa och kopiera papper

Oavsett vad som händer under de närmaste dagarna gällande askan så måste jag börja packa (packa om) och fixa här hemma. På min lista står det bland annat:

- Packa
- Städa
- Kopiera viktiga papper

Förhoppningsvis står jag på Arlanda om ett par dagar *håller tummarna*

Sista veckan på jobbet

Idag inleds sista veckan på jobbet, ja förutsatt att jag kommer iväg till Australien. Tiden får utvisa vad som sker och jag känner mig rätt inställd på att det kan bli ett antal arbetsdagar till. Den här veckan blir nog en mix av hårt jobb, trevliga luncher, bollplank och att hålla fler utbildningar.

Min start på veckan inleddes med brus, med favoritsmaken.

/Garpen

Inte många knop

I går gjorde jag inte många knop. Efter en hård helg med mer partaj än på riktigt länge blev det 2 filmer och soffliggande större delen av dagen. Riktigt skönt att bara vara för omväxlingens skull (orkade inte röra mig).

Tv-kanalen CNN har blivit min nya favorit eftersom de hela tiden täcker vulkanaskan och information kring flygtider, stängda flygplatser mm. Försöker se om det hinner lösa sig tills jag ska iväg eller om jag måste börja fixa med ett senare datum eller alternativ flygväg.

Time will tell...



/Garpen

Helt rättvist

Jaha, då var SM-finalerna avklarade och två nya segrare har fått sina medaljer. Jag missade stora delar av damfinalen men såg straffarna och glädjescenerna tack och lov. Herrfinalen var lite av ett sömnpiller, inte alls så bra som jag hade velat. Täby spelade inte alls som de kan och Storvreta vann helt rättvist.


Efter finalerna drog gänget vidare till coach och grillade och umgicks för fulla muggar. Vi avslutade natten med att joina hela innebandysverige på Efterfesten.

Det var en perfekt avslutning på en väldigt rolig säsong. Jag fick umgås med mina lagkamrater, gamla som nya + en massa annat löst folk med ett gemensamt intresse: INNEBANDY



/Garpen

Kross i bowlingen

Nu står det 3-0 mellan oss tjejer och grabbarna i Zlakten.

Igår drog tävlingarna vidare med bowling på agendan. 9 taggade deltagare kom till start och man kan väl lite lätt säga att vi tjejer KROSSADE grabbarna. Jempa var fenomenal och vann hela skiten, jag hamnade på en grym andraplats med Kirran som trea och så fortsatte det.



Efter väntade en riktigt trevlig kväll trots strömavbrott, en intressant biltur och en gitarr in action. Kvällen blev till natt som blev till morgon och nu är jag lite seg, men det stoppar inte mig för att åka till Globen och se på innebandyfinalerna. Det kommer bli grymt!

/Garpen

Zlakten reunion

Ikväll är det dags för reunion för Zlaktengänget och bowling står på schemat. Efter 2-0 i matcher (innebandy, tjejerna mot killarna) har vi tjejer gått med på mixade lag, vi har fattat att killarna inte orkar med en förlust till och dessutom orkar vi tjejer inte med ett gäng sura killar när kvällen fortsätter ;)


Jag är inte direkt bra på bowling men med vilja kommer man långt och som jag brukar säga; jag är inte BÄST på någonting utan bra på väldigt mycket...

/Garpen

Jobb hemifrån

Skönt att jag kan jobba hemifrån, underlättar en hel del speciellt nu när jag är förkyld. Imorgon är planen att åka till jobbet för att sedan krossa i Zlaktens reunion, bowling står på schemat. Får kolla min status imorgon, men det borde inte vara några problem...

På lördag är det dags för SM-finalerna i Globen, med grymma finaler och en hel del festande. Får se hur planerna ser ut men det ska bli skoj att träffa mina lagkamrater igen innan det är dags för mig att åka.

Amanda in action från förra årets damfinal

Back to work!

/Garpen

Nerbäddad

Usch, värstingförkylningen har intagit min kropp, feber och elände. Blir till att stanna hemma idag, men lyckligtvis hade jag med mig lite jobb hem så lite nytta ska nog hinnas med. Håller nu tummarna för att jag blir frisk till på fredag då zlakten har reunion.

Dags att inta dagens dos av C-vitamin!



/Garpen

Boende klart

Kirran frågade mig lördags vad jag sysslat med den senaste veckan. Mitt svar blev; letat boende i Australien. Det känns skönt att nu veta att allt är fixat och att kontraktet är påskrivet. Inte många dagar kvar nu...

Här ska jag bo:



Insidan får ni se när jag kommit fram


/Garpen




Grymma finaler

Hade en skön TV-kväll igår, först såg jag Danne och Caperio Täby leka bort AIK från fortsatt spel och sedan skrattade jag åt damerna i Hollywood.

Riktigt skoj att Täby tog sig hela vägen, nu är det bara Storvreta kvar, kan nog bli en riktigt bra final!

Planerna smids inför helgen och vi får se hur det slutar. Just nu försöker jag fylla kroppen med C-vitamin för att orka hela vägen till lördag, har en förkylning på G och det vore ju synd att missa helgens roliga aktiviteter och chansen att umgås med mina kära lagkamrater igen.

/G


Snart är det finaldags

På lördag smäller det, SM-finalerna i globen. Ska bli intressant och se vilka de två sista finallagen blir, ikväll avgörs det. Håller tummarna lite extra för Caperio Täby och Endre.

Finallagen om jag får välja:

Herrar: Storvreta - Caperio Täby

Jätteskoj att Storvreta äntligen lyckades gå hela vägen till Globen. Tror det blir en mer underhållande final om Caperio Täby går dit än AIK.

Damer: Rönnby - Endre

Jag tycker det vore skoj med lite ombyte, IKSU är grymma men jag vill så gärna se Endre i finalen.

/Garpen

Bäst att stanna hemma

Ny vecka efter en kanonhelg med mina fina vänner.

Endast 10 jobbdagar kvar.

Smått förkyld.

Ikväll är det möte i Zundaland och jag ska stanna hemma, inte för att jag egentligen behöver men jag har beslutat mig för att inte gå, är nog bäst så av flera anledningar...

Skönare lagkamrater får man leta efter

/Garpen




Världens bästa vänner

Gårdagen blir en dag att minnas!

Efter en underbar förmiddag fortsatte dagen med partaj hemma hos SS. Alla som deltog på förmiddagen var även med på kvällen men ju längre tiden gick ringde det på dörren och fler och fler av mina kära vänner dök upp. Det visade sig att dem planerat detta i veckor och jag har varit helt ovetande.

Hjärnan bakom allt; Kirran


Jag fick fina "avskedspresenter" som jag kommer hålla hårt i. 2 st fotoböcker med riktigt fina ord, en zessabok, samt en premunation av svenskt godis när jag är i Australien. Igår insåg jag även att jag inte är helt bekväm i att få saker, föredrar att ge och göra andra glada, men även jag måste kunna lära mig att ta emot ibland.





Var hemma 04.00 och började då läsa några sidor ur fotoböckerna, ingen bra idé. Jag fällde en hel del tårar och blev täppt i näsan =)



Jag har verkligen världens bästa vänner, tack för att ni finns i mitt liv!

/Garpen

En efter en droppade in

Klockan är efter 15 men jag är hemma precis som beräknat. Det har varit en intressant förmiddag och i kväll fortsätter ”äventyret”.

 

 

Jag började med att ta mig in till centralen, precis som det stod i sms:et. Väntade till 12.00 och då började jag nästan fundera på att messa Kirran och meddela att jag var på plats, men höll ut ett par minuter till.

 

Hade koll på tåget mot Västerås som det stod i messet ;)


 

Kirran


SS


SS och Kirran dök upp och sa ingenting om vad som väntade. Vi tog oss vidare till Rådmansgatan och där stötte vi på coach och Christian. Ska erkänna att jag då började tro att fler Zundaspelare skulle dyka upp, att det inte var en slump. Plötsligt puttade någon till mig lite och jag vände mig om och där stod min barndomskompis Lena. Kramkalas uppstod och jag frågade sedan; vad gör du här? Hon behövde inte säga något, jag insåg efter en sekund att Kirran hade ringt henne och bett henne joina gänget, riktigt skoj! Vi åt brunch och plötsligt droppade folk in, ansikten jag kände igen. Åsa kom först och då funderade jag på varför Jempa och Marre inte var där och jag hann inte ens sätta mig ner förrän även dem dök upp. Vi hade en mysig brunch men en massa snack innan vi skulle vidare.

 

Vi hamnade slutligen här:

 

Laserforce


Jag blev som ett barn igen och sköt hejvilt, lite läskigt att det var så mörkt och golvet så ojämnt men i det stora hela såååå skoj.

 

Nu har jag fått veta att jag ska infinna mig hemma hos SS vid 18-tiden, något uppklädd =)

 

Det roliga med allt det här är att Kirran och även de andra vet hur mycket jag avskyr att inte ha kontroll över vad som ska ske och därför är denna dag inte bara skoj utan även lärorik.

 

Dags att fräscha till sig...

 

/Garpen

 

 

 

 


Uppdrag

Sent igår kväll plingade det till i mobilen, Kirran och SS hade ett uppdrag till mig. Jag ska idag befinna mig på Centralen på en viss plats vid ett speciellt klockslag. Fick tom klädbeskrivning...

Hur ska den här dagen sluta?



/Garpen

Kirran har planerat allt

Imorgon är det lördag och sedan veckor tillbaka har jag och Kirran bestämt att vi ska umgås. Om vi blir fler vet jag inte eftersom Kirran har planerat allt. Det är tänkt lite som ett "hejdå"-firande, lite tidigt men eftersom vi båda är rätt fullbokade framöver passade morgondagen bra. Det enda jag har fått höra är att vi ska träffas runt 12-tiden och att jag får åka hem och byta kläder vid 15-tiden...hmmm, sjukt nyfiken!

Nu får jag bara hoppas att Kirran frisknat till efter veckan som varit.

 

/Garpen


Märklig känsla

Idag har jag spenderat en del tid med att börja rensa mitt kontor. Insåg rätt snabbt att jag samlat på mig en del saker genom åren. På något sätt kändes det skönt att få rensa bland papper och mina egna listor men samtidigt lite märkligt. På ca 3½ år hinner man känna sig rätt hemma på kontoret och bland sina papper och kalendrar.

11 arbetsdagar kvar, en märklig känsla!


/Garpen

Brandlarm x 3

Morgon startade rätt livat, hann inte ens komma in på kontoret då brandlarmet i byggnaden satte igång. Då fick jag reda på att det var andra gången för dagen, alla hade tydligen redan varit iväg en vända och fått komma tillbaka. Efter ca en timme drog larmet igång igen, mkt spring fram och tillbaka idag. Tack och lov verkade alla vara falsklarm men jag kan lova att hjärtat slog ett par extra slag när larmet drog igång första gången.



/Garpen

Spårlöst borta

Jag har letat och letat efter min älskade jeansjacka som jag vill ha med mig till Australien, men kan inte hitta den någonstans. Jag lovar att jag vid flytten la den på något bra ställe (läs: som jag tyckte var lysande då) för att jag skulle kunna hitta den när det väl var dags att packa. Åhhh, vad irriterad man kan bli....och det över en jeansjacka...haha, sorgligt men sant!



/Garpen

20 dagar kvar

...sedan sitter jag på mitt livs längsta flygresa, med Australien som slutdestination. Har nog inte riktigt fattat att det snart är dags men samtidigt har jag nog aldrig känt mig så motiverad inför någoting innan. Om jag känner mig lost nu inför vad som kommer att ske kan ni säkert förstå hur jag kommer vimsa omkring när jag väl är framme. Tjejen med det grymma lokalsinnet kommer få börja om från 0 igen. Utmaning, javisst, och ni som känner mig vet att jag älskar utmaningar, det triggar igång någonting i kroppen.

Det ska bli skönt att släppa på kontrollen tills det blir dags att ta tag i allt igen, för den dagen kommer...



/Garpen

Massor av bostadsannonser

Jag har nog aldrig läst så många bostadesannonser på en och samma dag, rätt roligt faktiskt. Har ännu inte bestämt mig för vad jag vill göra gällande boendet och jag märker dessutom att det kommer fler och fler annonser nu när maj närmar sig. Ska nog ha lite is i magen även om dagarna går...

/Garpen

Innebandy på TV

Sitter och kollar på TV-matchen mellan Endre och IKSU. Verkar som att IKSU går vinnande ur striden om inte Endre gör en heroisk sista period.

De meddelande att Örebro vann mot Karlstad i sista kvalmatchen till eliten vilket dessvärre gör att Sten Sture inte tar sig upp till Elitserien i år heller. Riktigt synd tycker jag, hade hoppats på Sten Sture. Måste vara surt i SS-lägret men jag antar att de kommer satsa vidare och komma ut ännu starkare nästa säsong.

/Garpen

Njuter av ledigheten

Snacka om att jag njuter av ledigheten, sovmorgon efter sovmorgon, långa promenader i solskenet, god mat, umgås med familj och vänner, det kan inte bli bättre!

Dagarna går och om 23 dagar väntar nya äventyr. Passar på att njuta lite extra av allt som känns och är svenskt för mig.


/Garpen

Spontandag med vänner

Jag satt hemma idag när plötsligt Jempa ringde och frågade om jag skulle hänga med och se semifinal 2 mellan AIK-Caperio Täby. Det hela slutade med en spännande innebandymatch med snygga mål och en skön spontankväll med middag och en massa strosande i Kista galleria tillsammans med gamla Zundaiter.

Jag har återigen insett att jag inte är gjord för att sitta på läktaren, speciellt inte när AIK och Caperio spelar. Jag får typ hjärtattack, matcherna blir alltid så spännande. Man kan inte ens gå därifrån om det står 4-0 för plötsligt har matchen vänt, men jag antar att det är det som är charmen med innebandy.

Jag hoppas innerligt att Caperio Täby tar sig till Globen och hela vägen till guldet. Jag älskar deras sätt att lira innebandy.



/Garpen

Hur tänkte jag egentligen?

När jag var i Thailand gick min mp3-spelare sönder, den dog kan man säga. Idag åkte jag för att byta den eftersom jag lyckligtvis hittade garantin. Men frågan är hur jag tänkte eller snarare INTE tänkte. Jag åkte iväg med bara mp3-spelaren, jag glömde helt av att ta med usb-kabeln & lurarna..haha, det var bara att åka hem igen. Men bilturen var trevlig iaf =)



/Garpen

Big update och ny frilla

Har spenderat ett par timmar nu med prata med pappsen, skönt att han är hemma igen. Han var så brun som bara han kan bli och han hade massor att berätta.

Spenderade timmar hos Brännis i salongen. Det blev mer snacktid än klipptid men det var ett av de roligaste frisörbesöken jag någonsin gjort. Brännis är så himla duktig och det är så skönt att kunna komma med mitt förargliga hår och inte behöva skämmas, hon fixar och jag går alltid därifrån supernöjd. Vi snackade om hur mycket som helst idag men mest om framtiden och en del businessförslag.

Skönt att kunna åka iväg och inte behöva tänka på frillan =)



/Garpen

En pepparkaka till farsa

Just nu längtar jag efter ledighet, en sovmorgon och att jag får svar på alla mail jag skickat iväg. Tiden går och jag måste snart ta ett beslut...

Ska gå tidigare från jobbet idag, ska besöka Brännis och få håret fixat. Vi diskuterade hur vi skulle göra med mitt hår under avslutningsfesten runt 12-slaget, ja ni kanske förstår hur diskussionen gick med ett par drinkar innanför västen =)

Idag kommer pappa hem, med all säkerhet brun som en pepparkaka. Ska passa på att umgås lite med honom och få senaste updaten innan det är dags för mig att flytta.

It´s a good day today!

Brännis som blondin


/Garpen

RSS 2.0