Spontan och drar från storstan

Fick en förfrågan under dagen om att dra till skogs och jag är inte den som bangar...så skogen blir det ;)
Ska bli skönt att ta det lugnt och bara vara, ta en promenad, andas in lite frisk luft och äta gott. Det är sällan man har en helt ledig helg när säsongen väl är i gång och då gäller det att ta vara på dem stunderna.


Det är helger som denna alla zessor drar hemåt, lämnar storstan och åker och hälsar på sin familj på diverse orter. De kompisar man har utanför innebandybubblan kan lätt hamna i kläm under säsong och då är det skönt att få ta igen lite tid och umgås som bäst när tillfälle ges.


Förövrigt är helgen rätt oplanerad så jag ska nog låta spontaniteten flöda...

Dags att bli skogsmulle =)


/Garpen


Lika bra att passa på

Mina föräldrar bjöd på middag och gissa vad jag fick på tallriken...?
Man kan väl säga att vi tjuvstartade lite...

Många skulle säga att vi bröt mot en viktig regel... 
Andra blir säkert avundsjuka...

På tallriken låg julskinka eller som vi kallade det; helgskinka. Så fantastiskt gott...första tuggan var obeskrivlig, samma sak varje år =) Jag vet att man inte borde äta skinka innan jul, men vad gör man när familjen kommer ligga på en sandstrand i värmen och inte ha tillgång till skinka på hela julen, då måste man väl få tjuvstarta eller?



/Garpen


Vem ska man lyssna på?

Jag har ångest för att jag inte är med och sliter i friidrottshallen ikväll...


Min kropp säger ingenting för en gång skull...


Mitt hjärta vill...


Min hjärna säger nej...


Djävulen på axeln säger "- din lata jävel"...


foto: shop.textalk.se

Vem ska man lyssna på...?

/Garpen


Ett välbehövligt break

Jag avskyr att känna mig hängig och snora och hosta vart om vartannat. Men det break jag fått har varit välbehövligt, har fått chansen att ladda batterierna lite och bara vara.


Bakterien jag hade sist jag var sjukt tycks vara tillbaka för det blev inte mycket sömn i natt. Jag vaknade till av hostattacker gång på gång och hade mitt eget lilla snoozande utan att ha väckarklockan på =)
Att snoozandet gör dig tröttare än om man kliver upp direkt fick jag bevis på inatt, men inte fan kliver jag upp 03.28 bara för att jag vaknar...

/Gnurp


Folk verkar gilla att jag är sjuk

Vet inte vad det är, men varje gång jag blivit sjuk och skrivit om det, har antalet unika besökare ökat....hmmm. Jag skriver ju inte fler inlägg, så jag antar att folk gillar att jag är sjuk... ;)

Med andra ord hade jag nytt rekord igår i antalet unika besökare....sjukt skoj =)


/Garpen

Gårdagens TV-kväll slutade i gråt

Igår byttes svett och parkettgolv ut mot sofflocket och en varm filt. Det var rätt intressant och vara hemma en kväll som man i vanliga fall alltid spenderar i en hall eller ute i spåret. Jag undrade faktiskt innan jag kom hem vad TV-tablån hade att erbjuda och valde för ovanlighetens skull att inte sätta på datorn. Det slutade med att jag satt i soffan och tittade på Rosa Bandet-galan och som den toffel jag är började jag gråta under vissa inslag. Så inte nog med att jag hade feber och snorade, jag behövde torka tårarna också... =)

/Garpen

Jag kände igen symptomen

Jag är ett riktigt halsbarn, så fort jag blir förkyld sätter det sig i halsen.  Allt startar med att det kliar i halsen, precis som allergi och just det hände i går efter träningen. Hoppades på att sömn skulle hjälpa men vaknade och insåg rätt snabbt att jag var sjukt. Har frusit hela dagen, med andra ord blir det sofflocket ikväll med en filt, te och fullproppad med ipren.


Nu får jag igen för att jag slutat med mitt C-vitaminbrus på morgonen...



/Garpen

Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Om jag inte är helt ute och cyklar blir han lika gammal som jag blev i augusti. Fast efter helgens match och de rop vi fick höra från båset, kan man ju börja undra...vad hände egentligen herr Kviding? Skylla på en förkylning...jorå så att...*host host*...

Ett stort Grattis på den stora dagen Kviding!



/Garpen

Mjukstart eller full fart på en gång?

Om ni trodde att tabellplaceringen (läs: serieledare) skulle ge oss zessor frid och fröjd och lite vila, hade ni fel...BIG TIME! Det är nu vi ska börja jobba och träna på ordentligt och ta igen lite av den träning som vi gått miste om under de inledande veckorna. Härskaren har lovat stenhård träning någon vecka framöver, vi zessor log lite fejkat och vimlade med ögonen när informationen nådde oss.

Alltid lika skoj att höra att träningsvärken är på ingång...

Det sköna med oss zessor är att oavsett vad vi tycker innan de stenhårda träningarna dragit igång, så ser vi alltid till att knipa käft, bita ihop, slita och se till att alltid göra vårt yttersta när vi väl håller på. Man må svära inombords och ifrågasätta varför man utsätter sig för detta säsong efter säsong men man tar sig ALLTID i mål oavsett övning.


Jag säger inte direkt att jag längtar men jag vet att det är på ingång så "Härskaren"...BRING IT ON!
Det finns bara ett sätt och det är "Härskarens" sätt ;)  (alla zessor vet exakt vad jag prata om)   


Jag undra om vi zessor kan förvänta oss vrål ur megafonen =)


/Gnurpisch


Jag njuter av synen

Jag njuter verkligen av tabellen just nu, en härlig syn =)


Förvisso en match mer spelad än de flesta andra lag men fortfarande i toppen...

/Gnurp


Snart är finalbiljetten bokad

Imorgon bitti släppt biljetterna till SM-finalerna i Globen. De brukar gå åt rätt snabbt så vi Zundazessor har vår alldeles egen biljettbokare som kommer hänga på knappen imorgon vid öppningstid. Tosse, du är värd en guldstjärna =) 



Det har blivit lite av en tradition att se finalen trots att vår egen serie tagit slut ca 1 ½ månad innan och allt som har med innebandy att göra känns lite avlägset. Om jag fick önska skulle jag vilja se följande lag i Globen:

Damer: Rönnby - Balrog
Herrar: Caperio Täby - Warberg

Det är som sagt min önskan och ingenting annat...drömma kan man ju alltid göra =)

/Garpen 

Garpen mot rubb och stubb

Ja, vad säger man...damer div 1 Östra verkar bjuda på överraskningar hela tiden. Förra veckan åkte Sten Sture på en tung förlust och idag fick Sala Silverstaden se sig besegrade av Vendelsö som haft en tung start på säsongen. Serien är verkligen öppen och varje match kommer kräva 3 poäng.

Omgångens matcher

Årsta - Telge 7-4 (11 mål)
Hammarby- Sten Sture 3-8 (11 mål)

Sala Silverstaden - Vendelsö 4-6 (10 mål)



Omgångens utmanare:

Jempa 

Jempas tips:

Årsta - Telge 2-4 fel
Hammarby- Sten Sture 2-3 rätt, 1 poäng

Sala Silverstaden - Vendelsö 4-1 fel


 Garpens tips:
Årsta - Telge 2-6 fel
Hammarby- Sten Sture 3-5 rätt, 1 poäng

Sala Silverstaden - Vendelsö 6-0 fel

Den totala poängen:
Garpen- 6 poäng
Rubb och stubb- 6 poäng

/Garpen


Hopprepslistan

Dags för hopprepslistan efter matchen mot Falun...


Går till: lagmaskinen Zunda, vi trummar på i 60 minuter oavsett vad det står upp på tavlan. Vi sliter, kämpar, står upp för varandra och skjuter som aldrig förr.


Går till: Lisa, dagens 3-målsskytt som har en förmåga att stå på rätt ställe och är dessutom lite av en volleyexpert =) Det är skoj att se att Lisa utvecklas och tar för sig mer och mer. Jag skulle döda för hennes teknik! 


Går till: vårt 4 mot 4:a spel. Vi vet att vi är grymma i boxplay och idag fick vi även glänsa i 4 mot 4:a spelet, det blev mål och allt =)

Ps. Det är skillnad på hög nivå och fult spel och då gäller det åt båda hållen. Måste säga att dagens domarpar inte var med i matchen som resten av oss tjejer ute på planen. Åh, vad hände med kommunikationen mellan lagkaptenerna och domarna? Att prata med en vägg kan de göra hemma...fy fan va dåligt att inte ta diskussionen!

/Garpen

Shopping fungerar alltid som laddning

Fick min efterlängtade sovmorgonen imorse, guld värt! Sedan har jag laddat inför morgondagens match på mitt alldeles egna sätt...nämligen med SHOPPING. Som vanligt kom jag hem med betydligt mer än jag planerat innan avfärd. Mitt planerade inköp av ett par svarta skor blev till 2 par stövlar och ett par skor. Laddningen inför morgondagen är med andra ord igång och dessutom har jag fått information om att min nya klubba är vinklad och klar för spel. Även om jag inte tänker spela med stickan imorrn så känns det skoj inför måndagsträningen. Nu hoppas jag bara att "Härskaren" låter oss få röra boll och klubba på måndag... =)

Glöm inte att ställa om klockan innan ni går och lägger er...en timme bakåt. Jag får med andra ord sova en timme extra...I like!

/Garpen

50 dagar kvar

Satt och drömde mig bort igår...till värmen, till solen, till lyxen...

50 dagar kvar...








Jag vill åka....NUUUU!!!!!

/Gnurpisch

Fredag

Fredag igen...jag klagar inte, men vart tar veckorna vägen?


Fredag
- betyder sovmorgon inom räckhåll...YES!


Fredag- betyder löning...YES!!!

Fredag- betyder att det snart är dags att vrida klockan till vintertid...


Fredag
- betyder att det är 50 dagar kvar tills jag åker till värmen *längtar*

/Garpen


Vi var tillbaka där säsongen startade

Idag var vi tillbaka där allting startade. Platsen där vi zessor spenderat många soltimmar under början av säsongen, där andra människor satt och drack rosévin medan vi zessor svettades. Jag snackar om Hagaparken, vår andra borg...



Zessorna i Hagaparken

Dagens träning hade ett helt annat upplägg än vanliga torsdagsträningar och jag tror verkligen att träningen fyllde sitt syfte. Jag lunkade runt tillsammans med Kylås och Kirran och vi hann lösa de uppgifter vi fått samt diskutera en hel del andra taktiska drag som vi ska tänka på under matchsituationer.  

Nu är det fokus som gäller inför helgens möte mot Falun, ett Falun som man aldrig kan gissa truppen på. Återigen en hemmafight, det betyder bara en sak, efter jul är det bara bortamatcher som gäller...

/Gnurp


Garpen mot rubb och stubb

Då var det dags för omgång 4 av tävlingen "Garpen mot rubb och stubb". Den här veckan är det min co driver Jempa som fått äran att tippa omgångens matcher. Hon var snäll nog att vara stand in förra veckan så det är väl inte mer än rätt att hon får delta =)


Omgångens matcher

Årsta - Telge
Hammarby- Sten Sture

Sala Silverstaden - Vendelsö



Omgångens utmanare:

Jempa 

Jempas tips:

Årsta - Telge 2-4
Hammarby- Sten Sture 2-3

Sala Silverstaden - Vendelsö 4-1


 Garpens tips:
Årsta - Telge 2-6
Hammarby- Sten Sture 3-5

Sala Silverstaden - Vendelsö 6-0


Lycka till Jempa!

/Garpen


En morgon med Paolo Roberto

Imorse var jag på ett föredrag med Paolo Roberto, "Fighting Spirit". Det var verkligen intressant och höra om hans uppväxt, vändpunkten och hur det är idag. Killen är sjukt rolig kan jag säga och det var länge sedan jag skrattade så mycket under ett föredrag. Föredraget var verkligen inspirerande och Paolo hade en hel del kloka tankesätt som fick en att fundera på sitt liv och sina val.


Paolo Roberto in action

Paolo pratade om 6 bollar, 3 st kristallbollar och 3 vanliga som han hela tiden behöver ha koll på och hålla i luften. Dessa bollar symboliserar olika saker i livet så som jobb, familj osv. Alla bollar är viktiga men kristallbollarna får man inte tappa för då går dem "sönder". De 3 kristallbollarna symboliserade nära & kära, hälsa & träning och slutligen själen. Paolo fick iaf mig att tänka till på hur jag prioriterar i livet och efter mina senaste händelserika veckor är det minst sagt dags att förändra vissa delar...  

En sak jag undrar så här efter föredraget är om det finns någonting idag som skulle få Paolo att explodera och bli lika aggresiv som han var som ung...hmmm.

/Garpen 

Skönt med vila

Jag sov riktigt tungt i natt. Både kropp och knopp var helt slut när huvudet ramlade ner på kudden. Vi fick jobba på rätt bra i början av träningen igår och idag har det redan träningsvärken smygit sig på.  


Det känns verkligen att man kört 3 dagar i sträck med tuffa pass. Gårdagens träning var lärorik, insåg rätt snabbt vikten av att kroppen måste få vila ordentligt och att energiintaget måste tas på allvar för att man ska orka. Träningen var ett lysande exempel på när kropp och knopp inte synkar...huvudet är redan inne i situationen medan kroppen är 2 meter ifrån =)


Jag vet inte vad Jolli hade käkat innan träningen för hon var som en "duracell" till skillnad från de flesta andra...

Ikväll blir det sofflocket och tvätt, för mitt tvättberg är inte och leka med kan jag lova.


/Gnurp


Sjukt bra text


Signatur: Jolli

Igår hade jag och Jolli ett "skönt" byte...först drog jag på ett dragskott som Jolli täckte, var på hon ca 30 sekunder senare bågar in och tar skott och en viss Garpen står i vägen. Man kan säga att jag blev märkt med signaturen "Jolli". Tur att man inte behöver gå i shorts om dagarna... =)


Till och med hålen från bollen syns =)

/Garpen

Dags att packa bilen

Har avverkat det mesta för dagen jobbmässigt men har en liten skojig grej kvar som innefattar en del specialutvalda zessor. Så nu blir det till att packa bakluckan med diverse saker som jag tror kommer tas emot med öppna armar. Jag säger bara; stackars de zessor (utvalda) som tänkt gå hem från träningen idag... ;)

Kan bli en "tung" kväll...

/Gnurpisch

Åter igen lite skön läsning

För er som inte tröttnat på oss än...klicka här!

Klicka er sedan fram till sidan 22 så hittar ni ett knasigt gäng...bilden kanske inte är vår bästa men men =)

/Garpen


Galet trött

Helt galet trött var jag i morse...fattar ingenting men jag antar att kroppen kräver lite extra sömn efter 2 tuffa dagar med slit.
Sitter och äter en ordentlig frukost, det känns som om dagens schema kan ställa till det rätt rejält vad det gäller energiintaget...lika bra att förbereda sig på det värsta =)

Btw, idag åkte jag hemifrån med 3 väskor, en plastpåse och ett klubbfodral. Det värsta av allt är att jag kommer bära på ännu mer grejer fram till träningen, men sedan blir jag tomhänt... ;)

/Garpen


  


Glad, riktigt glad

Nu är jag glad, riktigt glad, dels för att träningen gick super men även för ett mycket glädjande besked...

/Garpen

Kalendern blev precis fullbokad...

Fyllde precis den sista raden i min kalender för morgondagen. Dagen är smockfylld från morgon till kväll. Jag kommer bland annat...

- öva på min norska
- gå på en mässa
- ta hjälp av några speciellt utvalda zessor (läs: känn er hedrade *ler*)
- springa efter en boll
- se om brevbäraren lämnat lokaltidningen "Mitt i" hemma hos mig...PR-gruppen jobbar hårt just nu =)

Nä, nu måste jag hem och svida om...utvärdering + träning väntar...


Vecka 22 2007 var hur lugn som helst...ni skulle se färgskiftningarna denna vecka ;)

/Garpen

Humöret är på topp

Jag är en person som verkligen påverkas av hur våra matcher slutar. Förlorar vi, är näst intill hela dagen förstörd och spelar vi på en söndag (läs: händer 9 av 10 ggr) kan min måndag kännas trög och jag är inte alls på hugget. Har vi däremot vunnit är allt raka motsatsen, dvs. allt är frid och fröjd och måndagen rullar på utan problem.


Så vad sägs om att vinna resten av matcherna ladiez...för jag kan väl ändå inte vara den enda som fungerar så här eller?



/Garpen


Klippet från TV4 sporten igår

Missade ni klippet från TV4 sporten igår kan ni klicka här

/Garpen


Garpen mot rubb och stubb

Ja, man kan väl säga att omgången bjöd på en riktig skräll...Sten Sture åkte på stryk mot nykomlingen Telge. Telge som  nog blir laget som kommer sno flest poäng från topplagen. De är unga, hungriga och kör sitt race...det får bära eller brista.

Resultatet från omgången:

Sten Sture - Telge 1-4 (2)
Hammarby - Vendelsö 9-0 (1)
Falun - Sala Silverstaden 5-5 (X) (5-6 efter sd.)

Camillas tips:
Sten Sture - Telge 7-2 fel
Hammarby - Vendelsö 6-1 rätt 
Falun - Sala Silverstaden 5-3 fel

Garpens tips:
Sten Sture - Telge 6-2 fel
Hammarby - Vendelsö 4-1 rätt 
Falun - Sala Silverstaden 2-4 fel

Totala poäng:
Garpen-5 poäng
Rubb och stubb-5 poäng

/Garpen


Hopprepslistan Gävle-matchen

Dags för en ny hopprepslista...

Går till frasen "våga skjuta, det är tufft att göra mål", det var länge sedan vi zessor avslossade så många skott som under dagens match. Förra matchen var det en femma som producerade, idag var det mer utspritt och flera fick göra poäng...lika roligt varje gång =)


Går till Maria Peters som återigen var grym i målet. En trygghet bakåt som bara blir bättre och bättre för varje match...lycka till att ta er förbi muren =)


Går till Anki som gjorde sin första A-lags match för säsongen. Hon gick in i sitt första byte och gjorde mål direkt, hur skoj som helst!

Övrigt:
TV4 sporten på plats för att göra ett repotage...

Jag och Kirran har hittat ett bra samarbete, jag skjuter, Kirran petar in den...blev X2 idag =)

Ibland kan man fråga sig hur svårt det ska vara att bestämma sig för vad man ska göra. Vad sägs om att ta ett beslut och hålla sig till det?

Roligt att folk uppe på läktaren sitter och kommenterar oss spelare...fick höra bakvägen att jag har ett bra tryck i bollen när jag skjuter. Vad sägs om att gömma en mikrofon uppe på läktaren, då lär man ju få höra både det ena och det andra.

/Garpen


Missa inte

Tv4 sporten klockan 20.00 idag söndag...

Daniel Breitholtz och Zundazessorna kommer medverka...

/Garpen

Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Han kom som en praktikant med lite hår på skallen...

Han är kvar som lagledare utan hår på skallen...

Ett STORT grattis på födelsedagen herr Breitholtz!




/Garpen

Garpen mot rubb och stubb omgång 3

Då var det dags för omgång 3 och följande matcher ska tippas:


Omgångens matcher

Sten Sture- Telge

Falun ungdom - Sala Silverstaden

Hammarby- Vendelsö


Omgångens utmanare:

Camilla

Camillas tips:
Sten Sture- Telge  7-2         

Falun ungdom - Sala Silverstaden  3-5

Hammarby- Vendelsö  6-1



Garpens tips:
Sten Sture- Telge   6-2

Falun ungdom - Sala Silverstaden  2-4

Hammarby- Vendelsö   4-1


Må bästa zessa vinna....


/Garpen


Fredag

Jag säger: Yes


Vad säger ni?


Den här veckan har samtalsämnena varierat fritt i Zundaland och det märks...

Visste ni att...

- vi har en godiskonsulent i laget, flashigt värre


- en viss zessa äger 72 par jeans...öhhh jag undrar hur tankegångarna går i huvudet när nästa jeanspar ska köpas in =)

- medan vi andra sliter här hemma ligger 2 zessor på beachen och njuter...fair?...nä, kanske inte men jag är verkligen den sista som ska öppna käften ;)

/Garpen


En skön känsla inför helgens match

Hade en skön känsla i kroppen idag under genrepet inför helgens match mot Gävle. Det känns speciellt skönt med tanke på att inledningen av veckan inte var min bästa. Annars så slipades det en del idag och förhoppningsvis kommer det ge resultat på söndag.

Materialliraren i mig log idag när jag kom till träningen...fick min nya klubba =) Jag kände lite på klubban och skickade sedan vidare den via en annan person till killen som vinklat min klubba förr på ett gudomligt sätt. Nu förväntar jag mig stordåd från mig själv...haha, no pressure =)   

Konstaterande #1: alla centrar i Zunda har nu samma klubba, måste betyda att den är den bästa!!! *ler*

Konstaterande #2: jag tappade återigen min ena reflex under uppvärmningen. Mörkret har knappt kommit och jag har redan börjat tappa mina reflexer, det kommer bli en dyr säsong det här...

Konstaterande #3: Man börjar känna sig riktigt gammal *host host* (läs: 10 år äldre) när det kommer upp unga och väldigt lovande "juniorer" till träningarna. Men va fan, roligt att det kommer grymma spelare längre ner i leden...

På söndag blir det lite av en "bigbrother känsla" under matchen, kom och titta så kommer ni fatta vad jag menar...


/Garpen som gjorde fler poäng under dagens "två mål" än vad hon gjort på 2 seriematcher...


En utspridd omgång i ”Garpen mot rubb och stubb”

Omgångens matcher:
Vendelsö IK - IBF Falun Ungdom flyttad
Sala Silverstaden IBK - Årsta IK 2-1         1 (3 mål)
Gävle GIK - Hammarby IF IBF 3-4             2 (7 mål)

Omgångens utmanare: Jossan


Jossan tips:
Vendelsö IK - IBF Falun Ungdom 2-5       Flyttad
Sala Silverstaden IBK - Årsta IK 4-3       Rätt, 1 poäng
Gävle GIK - Hammarby IF IBF 4-6          Rätt, 1 poäng

Garpens tips:
Vendelsö IK - IBF Falun Ungdom 2-6      Flyttad
Sala Silverstaden IBK - Årsta IK 6-2       Rätt, 1 poäng
Gävle GIK - Hammarby IF IBF 5-3          Fel

Eftersom omgången har lite utspridda matcher får jag återkomma med resultatet från Vendelsö IK - IBF Falun Ungdom matchen när den spelats. Men just nu leder Jossan omgången med 2-1.

Totala resultatet efter 2 omgångar:
Garpen 4 poäng
Rubb och stubb 4 poäng

/Garpen

Måste ses

Blev lite inspirerad av Kirrans mail...

Som idrottsnörd och lagspelare finns det ett par filmer som man bara måste se. Under min tid i USA kärade jag ner mig totalt i amerikanska fotbollsfilmer och det sitter i kan jag lova. Här följer ett par måsten och smakprov för dig som gillar lagkänsla och charmen med idrott:

1. Gridiron Gang






2. Remember the Titans






3. Any given Sunday






4. Invincible




5. We Are Marshall





Dessutom hittade jag den här sidan med sjukt många amerikanska fotbollsfilmer...I like!

/Garpen

Basketreglerna ska klargöras

Eftersom vi zessor funderade och diskuterade angående diverse basketregler igår, har jag nu bett min kompis ta reda på vad det är som gäller. Ska bli intressant och se om någon av oss gissade rätt, för en och annan märklig gissning dök upp igår kan jag lova =)


/Garpen

Snoozarkungen informerar =)

Hittade ytterligare en artikel om snoozning och om hur dåligt det är att snooza. Nu finns det till och med specialklockor...hmmm, önska sig i julklapp?

Hur som helst ska mycket till för att jag ska slopa mina underbara snoozningstillfällen...

/Garpen aka. snoozarkungen

En annorlunda "träning"

Vet inte om det direkt blev något byggande för oss zessor. "Härskaren" tog kommandot över projektet och satte igång medan vi andra fikade...skön fördelning för en gång skull =)


Chrille och Härskaren i full gång att planera byggandet

Det kommer verkligen bli kanon när förrådet är klart, allt släp på bollar, västar och sjukvårdsväska kommer vi slippa. Det som tidigare kunde starta irritation, blir nu en dans på rosor.



Dagens plus går till Jossan som hade bakat och då snackar vi inte en liten kladdkaka utan 3-4 olika sorter. Hon hade bakat allt ifrån kolakakor till en sjukt god kladdkaka med både vit- och vanlig choklad. Även "Ticka" kom med bakverk...ungdomarna kan, frågan är bara var de får tiden ifrån? 

Kladdkakan till höger var helt klart bäst...sjukt god.

Efter sockerintaget drog vi zessor upp på läktaren och fick se Solna Vikings damer fightas mot Eskilstuna. Det var knapert med folk på läktaren vilket gjorde hela matchen lite avslagen. En av anledningarna kan ju vara inträdet, hela 100 kr får man pynta för att se Vikings damer. I mina ögon är det hutlöst men i basketvärlden kanske det är rimligt, who knows...



Det är rätt intressanta diskussioner som förs på läktaren när ett gäng innebandynördar försöker sig på att tolka basketregler. Jag har hyffsad koll med tanke på att en av mina bästa vänner är baskettok men jag kan skamligt lite ändå. Det vi mest grubblade på var varför spelarna alltid lämnar över bollen till domaren som måste sätta igång spelet igen...Leniz, give us the right answer, pleeeease! En av reglerna som jag diggar är att man måste ha gått på avslut inom 24 sekunder, tänk om vi hade samma regel på innebandyplan...snacka om Hawaii, men det vore lite skoj att testa =)

/Gnurp
 

Klubban byts ut mot en hammare

Igår var det full aktivitet i Solnahallen och ute på parketten, det fotades sköts och alla såg lika dana ut...bortsett från en zessa som gillar att sticka ut ;)

Ikväll ska det skjutas 3-poängare ute på parketten så vi zessor ska gå en kort utbildning i hur man bygger ett förråd på kortast möjliga tid. Helt enkelt byta ut klubborna mot hammare och spik. Jag hoppas vi får måla lite också får då blir det chockrosa för hela slanten =)

Ska bli intressant och se vilka av oss som fikar mer än snickrar men och andra sidan; ju fler kockar, desto sämre soppa... 

/Garpen

Alla mål är viktiga...

även dem man "snubblar" in =)

Kunde läsa följande från Telges matchreferatet: 

Redan efter 1:56 så kan S.Garpensund "snubbla" in bollen tätt intill stolproten assisterad av Anna Bränvall.

Som sagt, alla mål är viktiga...

/Garpen


Måndag och dags för nya tag

Måndag och dags att ta nya tag, iaf så gott det går. Tog joggingskorna på fötterna i morse och promenerade till jobbet. Det var skönt att få rensa skallen lite och samtidigt få lite motion. Under promenaden funderade jag på om det inte är lite nyttigt trots allt, att ibland få sin lilla värld omskakad för att verkligen inse att man ska ta vara på livet.

Nog om det...tävlingen "Garpen mot rubb och stubb" pågår men eftersom det finns en framflyttad match samt en match i denna omgång som spelas på onsdag (tror jag) får resultatet vänta fram tills dess. En sak jag noterat från hegen är att Sala/Silverstaden hade över 400 i publiken. Jag hoppas verkligen att publiksnittet håller i sig...är det ok att redan nu längta till sista matchen i serien?

/Gnurp  

Vilken kaoshelg

Det har inte varit någon rolig helg i mina ögon. Det är länge sedan jag känt så många klumpar i magen, främst av oro, som under den här helgen. Först ett väldigt dystert besked under lördagen följt av en kaosrapport på söndagen. Det har varit en galen helg i mina ögon och en helg jag helst bara vill glömma.

Lives goes on men det vore skönt att slippa klumparna i magen av oro på ett tag…


/Gnurp


 


Hopprepslistan

Säsongens första bortamatch är avklarad och det blev 3 sköna poäng. Telge stod för motståndet, men vi var både större, starkare och bättre. Slutresultat: 3-7

Min hopprepslista ser ut som följer:


Går till Maria Peters som även blev matchens lirare. Hon visade under matchen varför hon är en av seriens bästa målvakter, helt sagolikt bra. Det är en stor trygghet för oss spelare att ha en mur mellan stolparna.


Går till kedjan med Nea-Smidiga Skoog och Fia. Igår stod dem för 6 av våra 7 mål och Nea var den stora poängdrottningen med hela 5 poäng. Är det månne rekordet under en match i Zunda ?


Går till det faktum att vi stod upp som lag och tog i med kroppen över hela banan. Det flög Telgespelare till höger och vänster och de fick verkligen känna på att det gör ont att ta sig in i vårt slott.

/Garpen


Tack för mackan Brännis!

Jag hade en skön uppladdning igår innan avfärd till match, detta fram tills att jag ringde en nära vän och fick ett mycket dystert besked. Jag är nöjd med att jag lyckades genomföra matchen och hålla ett bra fokus, trots det jag fått veta innan matchen. Ett stort tack till Kirran som fick mig på andra tankar och "skakade" fram rätt fokus.


Under matchen var det mest linan med Nea-Fia och Smidiga Skoog som dominerade men även jag fick sätta ditt bollen efter en skön macka från Brännis...tack tjejen!


Igår var vi helt enkelt lite hårdare, lite bättre...






















/Garpen

Mycket att tänka på

Då var fikakorgen nästintill klar och min mage börjar skrika efter lunch. Halva uppladdningen inför match består av att planera sitt energiintag...
När ska man kliva upp?
Ska man äta ett eller två mål?
Vilken tid får jag senast äta för att känna mig som bäst?
Hinner jag gå ut på en promenad?  
Ja, som ni märker är det mycket att tänka på, tur att man har rutin på det hela och förhoppningsvis vet vad som passar en själv bäst.

Nu ska musiken på, klubban tas fram för lite dribbling, lunch intas och sedan är jag näääästan klar med min egen uppladdning hemma. Jag kan ju inte avslöja alla mina knasiga uppladdningsrutiner...

Håll nu tummarna för oss där ute...

/Garpen

Dagens fråga =)

Gry Forsell undrade imorse vad den framhävande muskeln heter...me too!
Någon som vet?


http://photos.posh24.com


Fredag

Imorse tyckte jag att jag hörde att Ronaldo och co bor på hotellet i närheten av mig...man kanske skulle ta sig en kvällspromenad och se om man får syn på läckerbitarna =) Jag måste ju få leka tokigt fans en gång i mitt liv eller?

Bild: http://www.sportal.nu/

Bortsett från att jaga snyggingar måste jag idag hinna styra upp fikakorgen inför morgondagens match. It´s my turn och nu får man bara hoppas att man bli uttagen annars blir det tomt i glasen...haha, fikakorgen har blivit värsta utpressningsverktyget. Klarar sig staben utan kaffe? *ler*

Oavsett, så gäller det nu att börja tugga taggtråd...

/Garpen 

Ingen träning för min del

Om 2 ½ timme inleds sista träningen innan bortamatchen mot Telge på lördag. Medan zessorna springer runt och svettas och kämpar på planen kommer jag själv sitta i ett stort jobbmöte...lite småspännande faktiskt, får väl se om det blir några överraskningar för egen del.

Det ska bli spännande med en lördagsmatch, vi är ju inte direkt bortskämda på den fronten. Istället för att behöva gå och vänta på matchen hela helgen kommer man kunna spela och sedan ha hela helgen fri för annan aktivitet...I like!

Kämpa på ladiez och skjut lite för mig också =)

/Gnurp

Garpen mot rubb och stubb omg 2

Då var det dags för omgång 2 av tävlingen "Garpen mot rubb och stubb". Kirran var först ut och efter första omgången står det 3-2 till moi. Den här omgången är det en ny zessa på tur, hon är den enda (bortsett från Sandra i badminton) som lyckats slå mig i någon gren under försäsongen. Hon vann tom ätar-tävlingen under Zundas grillkväll. Med andra ord kan det bli en tuff omgång =)

Eftersom tävlingen är ny drar jag reglerna en gång till:
Reglerna är rätt enkla, det gäller att samla flest poäng genom hela vår div 1-serie genom att lista ut hur matcherna slutar. Man kan inte gissa på vår egen match och eftersom Järfälla nu inte längre är med blir det alltså 3 resultat/omgång.

Inför varje omgång kommer en ny zessa få utmana mig. Matchtiden är 60 minuter, sudden räknas alltså inte in, utan matchresultatet blir då ett X. 

Man får 3 poäng för rätt matchresultat (ex. 5-2)
2 poäng för rätt antal mål i matchen totalt (ex. 7 mål)
1 poäng för rätt resultat (ex. X -oavgjort)

Omgångens utmanare: Jossan


Omgångens matcher:

Vendelsö IK - IBF Falun Ungdom 
Sala Silverstaden IBK - Årsta IK
Gävle GIK - Hammarby IF IBF


Jossan tips:

Vendelsö IK - IBF Falun Ungdom 2-5 
Sala Silverstaden IBK - Årsta IK 4-3
Gävle GIK - Hammarby IF IBF 4-6

Garpens tips:

Vendelsö IK - IBF Falun Ungdom  2-6
Sala Silverstaden IBK - Årsta IK 6-2
Gävle GIK - Hammarby IF IBF 5-3

Jossan passade på att slängde med en hälsning till mig:
Synd att det inte va om pengar för då hade jag blivit sååå tät ;)
Känn dig slagen! Moahahah!

Mitt svar: vem har sagt att det inte är om pengar???? ;)

På söndag vet vi resultatet...

/Garpen


I want

Fick syn på en eftertraktad munktröja i söndags...I WANT!!!!


LITE HÅRDARE, LITE BÄTTRE

/Garp

Häng med backstage

Här kommer några bilder från fotograferingen i lördags...


Kirran in action


SS smälter in bland färgerna


Här tas bilden som sedan hamnade på hemsidan




Kirran


Jag och SS mellan tagningarna

/Garpen

DM-motståndare

Zundazessorna kommer att spela kvartsfinal i DM mot Täby, detta efter att Täby lyckats slå Tyresö Trollbäcken med 3-2. När matchen går av stapeln återstår att se, men roligt kommer det att bli =)

/Gnurpisch

Oj, det blev lite långt

Lite update från veckan som gått


Måndag: nytt rekord i antal unika besökare...grymt skoj!


Annars har uppladdningen inför första bortamatchen mot Telge påbörjats, det slipas på en del detaljer. Fördelen med att ha en stor trupp är att det alltid finns zessor som tar för sig och visar att de ska lira och drar med sig resten av laget. Under veckan har jag märkt att det inte alltid är så att bollen studsar som man vill eller går så lätt som det gjort förr och då är det skönt att vara omringad av hungriga och envisa zessor som får en i rätt riktning igen.


Jag saknar en viss person på planen något så fruktansvärt. Det är inte lätt att lära en gammal hund att sitta...


Smidiga Skoog har blivit en jäkel på att använda "spettet" vid tekning, hennes tekningsteknik är bländande just nu. Får man signa upp för en lektion SS?


Ordet Amaryllisar får mig att rysa, jag flyr landet!


Förra säsongens stand in i målet: Svetlana, var tillbaka i början av veckan och jag tror inte det var speciellt många som var roade. Hon var både platt, stor och hade en sjuk förmåga av att befinna sig inne i mål trots att vi både drog och band fast henne =)

Mitt lag består av ett gäng besserwissers, positivt menat då alltså. Man kan inte komma och säga en sak en dag, för att sedan ändra sig dagen därpå och påstå att man sagt samma sak båda dagarna. Då får man minsann veta att man lever =)


Igår under fysen var den lilla "djävulen" tillbaka och satt på axeln och ifrågasatte varför jag lirar innebandy och utsätter mig för allt jobbigt. Vet inte hur många gånger jag svor för mig själv. Det märkliga är att man svär lite och sedan är allt bra igen. Betyder det att man kommer spela innebandy tills svordomarna inte räcker till längre?  


Priset "Veckans zessa" är tillbaka och veckans princess blev Kirran, som även blev matchens lirare mot Sten Sture. Hon måste med andra ord klä sig i den "fina" Zundaoverallen och den handmålade zessa t-shirten. Finns not tillhörande krona och solbrillor också =)


Imorgon torsdag är det dags för omgång 2 av "Garpen mot rubb och stubb" och det ska bli intressant och se om veckans utmanare: Jossan håller för trycket...mohaaa!


All for now...

/Garpen


Annorlunda bild

I lördags spenderade jag eftermidagen och kvällen med Kirran och Smidiga Skoog, dels för att ta våra presentationsbilder för hemsidan men även för att gå ut och äta och umgås. Kvällen blev kanon och man kan väl säga att vi blev rätt "störda" (ett antal gånger under middagen) av Fiffi och Loloo =) 

Fotograferingen då...ja, Smidiga Skoog var ju smidig som vanligt och var klar med sin presentationsbild efter 4 bilder (läs: vissa har ju DET) medan jag själv behövde ett par dussin fler. Hur som helst blev vi klara efter dryga timmen och resultatet blev annorlunda...ja, eller snarare en annorlunda bild av mig själv. Det är sällan jag tokgarvar på bilder men bilden vi valde var rätt spontan:



Sjukt dålig kvalitet men you got the point...

Ps. Lägg märket till alla fåglar i bakgrunden, de var verkligen överallt =)

Titta in på Zundas hemsida så kan ni se lite annorlunda presentationsbilder a lá Kirran.

/Garpen

Inte redo att bli skogsmulle än!

Ibland vill man för mycket och allt går åt skogen...


   Ibland orkar man inte och allt går åt skogen...


      Ibland tror man att man vet, men allt går åt skogen...


         Ibland vill man inte och allt går självklart åt skogen...


           Ibland tar man hjälp av andra, men allt går fortfarande åt skogen...


Snart måste det vända, för jag tänker inte gå från zessa till skogsmulle =)

/Garpen, still a princess


Siffror hit och siffror dit

Skit, nu är det verkligen time att gå från kontoret, min skalle håller på att gå i bitar. Idag har jag bara suttit med siffror hela dagen och det tar verkligen på psyket. En sak är ju rätt solklar, jag skulle aldrig kunna jobba som ekonom, för jag skulle aldrig palla att må som idag, 5 dagar/ vecka.

Nä, nu är det hem och byta om för att sedan träffa zessorna för lite utvärdering och annat. Jag håller tummarna för långa rundan idag, skulle behöva springa av mig lite från gårdagen och samtidigt bli lite extra varm. Men men, man kan inte alltid få som man vill, men hoppas kan jag =)

/Gnurpisch

Resultat- Garpen mot Rubb och stubb

Då var första omgången färdigspelad och matcherna slutade enligt följande:

Årsta IK - Vendelsö IK 7-3 (1) 10 mål

IBF Falun Ungdom - Gävle GIK 5-6 sd (X) 10 mål (eftersom sudden inte räknas)

Hammarby IF IBF - Telge SIBK 3-3 (X) 6 mål


Man får 3 poäng för rätt matchresultat (ex. 5-2)
2 poäng för rätt antal mål i matchen totalt (ex. 7 mål)
1 poäng för rätt resultat (ex. X -oavgjort)

Kirrans tips:


Årsta IK - Vendelsö IK                  4-1 (1) rätt: 1 poäng

IBF Falun Ungdom - Gävle GIK   2-2 (X) rätt: 1 poäng

Hammarby IF IBF - Telge SIBK   3-2 (1) fel

Garpens tips:

Årsta IK - Vendelsö IK 3-1 (1) Rätt: 1 poäng

IBF Falun Ungdom - Gävle GIK 2-3 (2) fel

Hammarby IF IBF - Telge SIBK 4-2 (1) rätt antal mål: 2 poäng


Ställningen efter omgång 1:
Garpen: 3 poäng
Rubb och stubb: 2 poäng

Nästan omgång är det Jossans tur att utmana mig, säger bara: Bring it on Jossan! =)

/Garpen





Zunda vs Stensture

Resultat: 3-5

Har väldigt blandade känslor så här några timmar efter matchen...

Det är inte bra att vi tappar 3-0 till 3-5 men samtidigt finns det mycket positivt att ta med sig till kommande matcher. Jag väljer nog att inte säga så mycket mer än så.   

Jag skulle inte ha några problem alls att gå och lägga mig nu, för jag känner mig helt utpumpad. Laddningen har pågått en längre tid och helt plötsligt är matchen över och jag känner mig både fysiskt och mentalt urladdad.

Det var tufft ute på planen idag men samtidigt så fruktansvärt roligt. Jag skulle kunna möta lag som Sten Sture alla dagar i veckan om både kropp och knopp orkade med. Att få slita, kämpa, jubla och ibland till och med bli förbannad kommer tillhöra vardagen de kommande månaderna och konstigt nog längtar jag...ny vecka, ny match.

One down several to go!

/En trött Gnurp


Hopprepslistan

Jag har bestämt mig för att göra en favorit i repris, hopprepslistan is back!

Jaha, första listan för säsongen...


Går till: känslan av att slå den perfekta passningen som resulterar i ett snyggt mål. Det gick nog inte att undgå min glädje när Fia sköt in 3-0. Passningen var perfekt och avslutet lika så, dessutom är det skönt att få jubla trots att man själv inte gjort målet  =) 


Går till: tuffheten på planen. Att det kommer gå tuffare till i årets upplaga av div 1 Östra är jag helt säker på, det är skönt att domarna vågar släppa på lite och låter oss spelare få göra upp ute på planen. Att få ge och själv ta emot en och annan smäll gör att man inser att man lever...


Går till: Känslan av att vara igång igen med riktiga matcher. Vi har kämpat och slitit sedan i april och nu äntligen är vi igång...såååå skönt! Att det dessutom var mycket folk på läktaren gjorde inte saken sämre...

Jag brukar inte ge ut ris till någon eller något men efter dagens match känner jag att jag måste. Jag tycker det är en självklarhet att domarna måste blåsa av nästintill direkt när en spelare ligger skadad även om det inte är en  "huvudskada". Under dagens match hade vi ett antal sådana situationer när både Stensturespelare och några zessor låg ner och vred sig av smärta, att det då tar flera sekunder innan domarna blåser trots att båda lagens spelare står och skriker att de måste blåsa är rent av fördjävligt. 

/Garpen


Avkopplande morgon

Sovmorgon...

Fukost utan stress....

Äntligen helg med Berg och Breitholtz i bakgrunden....

Allt som behövs för en avkopplande lördag...

Tänkte påbörja jakten efter nya cykelbyxor inför morgondagen...wish me luck!

/Gnurp


Det var det där med målbilder...

Vem är du mest lik, den lilla katten eller någon av hundarna?
Intressant tanke som kan relateras till många situationer...



Ps. Min första tanke: 
hundarna= jag och Smidiga Skoog (måste ju ha en vapendragare)
katten= Sten Sture spelare som försöker komma förbi

Som sagt, man kan relatera bilden till rätt mycket ;)

/Garpen

Premiär: Garpen mot rubb och stubb

Då var det dags för premiär av tävlingen "Garpen mot rubb och stubb". Under förra säsongen hade vi lite av ett tips inom laget gällande allt ifrån vem som skulle åka ur Idol till olika fotbollsmatcher, jag tänkte fortsätta i samma spår, fast nu är det jag mot rubb och stubb, dvs de andra zessorna.

Regler:
Reglerna är rätt enkla, det gäller att samla flest poäng genom hela vår div 1-serie genom att lista ut hur matcherna slutar. Man kan inte gissa på vår egen match och eftersom Järfälla nu inte längre är med blir det alltså 3 resultat/omgång.

Inför varje omgång kommer en ny zessa få utmana mig. Matchtiden är 60 minuter, sudden räknas alltså inte in, utan matchresultatet blir då ett X. 

Man får 3 poäng för rätt matchresultat (ex. 5-2)
2 poäng för rätt antal mål i matchen totalt (ex. 7 mål)
1 poäng för rätt resultat (ex. X -oavgjort)

Omgångens utmanare: Kirran



Omgångens matcher:

Årsta IK - Vendelsö IK 

IBF Falun Ungdom - Gävle GIK 

Hammarby IF IBF - Telge SIBK 


Kirrans tips:

Årsta IK - Vendelsö IK                  4-1 (1)

IBF Falun Ungdom - Gävle GIK   2-2 (X)

Hammarby IF IBF - Telge SIBK   3-2 (1)

Garpens tips:

Årsta IK - Vendelsö IK                  3-1 (1)

IBF Falun Ungdom - Gävle GIK   2-3 (2)

Hammarby IF IBF - Telge SIBK   4-2 (1)

På söndag vet vi resultatet av första omgången...

/Garpen


Genrepet avklarat

Då var även genrepet avklarat och om det varit tufft och tight på planen i början av veckan var det sjukt tight idag. Skönt att se att vi tar för oss och smäller på lite.  

"Härskaren" glömde ge oss förra årets heta order..."händerna på täcket tjejer" efter träningen, men känner jag härskaren rätt kommer ordern när vi minst anar... =)

/Garpisch

Borde man fråga eller?

Idag när jag åkte hem från jobbet gick jag på bussen först av alla. I vanliga fall brukar folk sätta sig lite utspritt men idag kom det en kvinna och satt sig bredvid mig trots att hela bussen nästintill var tom. Vad gör man? Jag var mest paff och försökte förstå hur hon tänkte. Borde man ha frågat eller? Jag har ingenting emot att sitta bredvid någon men ibland börjar man undra hur det står till hos folk...

Hade ni vågat fråga?

/Garpen 

Genrepet väntar

Snart smäller det, sista genrepet sker ikväll inför söndagens premiär och det kommer krigas kan jag lova, alla vill ju ta en plats.  Veckan har haft ett sjukt fokus och det känns verkligen som att vi kommer förberedda. Ikväll slipas det sista och sedan är det bara att tugga taggtråd...

3 dagar kvar...

/Garpen  


Yes, brorsan ska få spö...

Jaha, då var det klart...äntligen ska hela familjen fira jul tillsammans i värmen. Den som är gladast är nog min bror som slipper få ett julkort med oss andra liggandes i en pool i Thailand medan han själv jobbar. Jag är rätt nöjd med att brorsan gör mig sällskap till värmen, det betyder att jag kan spöa honom i strandtennis...varje dag! Haha, han ska få tillbaka för alla de år jag åkte i backen av diverse tacklingar när vi spelade bandy ute på gatan  =)



Det enda minuset jag kan komma på just nu med att brorsan hänger på är att min välförtjänta filmtime på kvällarna kommer innehålla betydligt fler action- och krigsrullar...antar att vi får tävla om den saken också. Den som vinner strandtennisen under dagen får välja film på kvällen...haha, va bra, då blir det "Garpenfilmer" hela semestern ;)


72 dagar kvar...


/Garpen


Seriepremiär 5 oktober


Söndag den 5 oktober
14.00 i Solnahallen

Valfritt inträde!

/Garpen

Lathet eller problemlösare?

Igår innan träningen frågade Camilla (som tappat sitt hopprep) var man kunde få tag på de rep som de flesta zessor hoppar med. Jag svarade Thailand och Camilla fick fram...okej! I samma veva erbjöd jag henne att försöka få ut mitt rep som satt fast i botten av mitt klubbfodral och skulle hon lyckas var det hennes. Jag drog ut mina klubbor från fodralet och påpekade att jag försökt ett antal gånger innan, men inte lyckats. Camilla fick den där blicken som hon kan få när hon ger sig fan på att prestera och resultatet: exakt 4 sekunder senare var repet ute ur mitt klubbfodral och Camilla ett hopprep rikare =)


Vet inte om hela situationen säger mer om min lathet eller Camillas sätt att lösa problem... *ler*


Camilla

/Garpen


En HÄRLIG känsla

Ibland har man sådana där träningar när det mesta fungerar och allt faller sig så naturligt. Alla på planen springer där de ska och man får passningar som man inte är bortskämd med och även slår passningar som sitter där de ska, en riktigt HÄRLIG känsla och precis den känslan infann sig i min femma igår.


Att det är matchtempo träningen igenom är verkligen utvecklande, att kunna utföra varje träning som ett matchpass både känns och är kanon. Att jag dessutom har zessor runt omkring mig som både ger och även tar emot tips på saker man kan förbättra på planen, utvecklar mig och de andra spelarna enormt mycket just nu och gör det hela så mycket roligare.


Nu återstår det bara en träning att slipa, fila och eventuellt olja smådelar för att sedan kunna gå in på parketten på söndag och vara så förberedda vi bara kan och ta hem säsongens första 3-poängare.


 
Jag längtar....!



/Garpen

RSS 2.0