Tuff vecka framför mig

Det känns bra att helgen varit så bra som den varit för veckan som kommer blir ingen lätt match. Jag har den intensivaste veckan framför mig på väldigt länge. Jobbmässigt är det massor att göra klart innan människor börjar ta sommarledigt och det kombinerat med att jag har en massa kvällsaktiviteter kommer resultera i ett mindre kaos. Men det är väl bara att ta 10 djupa och köra på i 110 %.

Ps. grattis till er zessor som tar studenten i veckan!

/Garpen som laddat med 10 djupa

Kände det på mig

Jag har insett att jag känner vissa av mina vänner läskigt bra, vi har nästan en syskonrelation. Idag när jag var hos farmor och farfar fick jag ett sms från en av mina bästa kompisar. Sms:et var inte skrivet som det brukar och jag sa direkt till mamma att något måste ha hänt. Mycket riktigt...

Vissa vänner har man upplevt sjukt mycket med och spenderat kvällar på akuten med. Deras familjer är nästan som ens egen och man känner sig hemma i deras sällskap. De behöver inte ens fråga, att ställa upp oavsett tid är en självklarhet! 

/Garpen

Ny säsong, nya....

  
Så grymt sköna!

/Garpen

Vilken kanonhelg

Vädret gjorde sitt...

Sällskapet gjorde sitt...

&
jag gjorde lite som jag ville....


Reunion stod på programmet och eftersom E var hemma i Sverige en kortis passade tjejgänget på att träffas. Jag började hemma hos Frasse med några fördrinkar, väldigt färgglada sånna =) 



Vi slöt upp med några ur gänget för middag i Täby, en riktigt trevlig sådan. Jag slängde ur mig en och annan oväntad kommentar men den skönaste stod ändå Frasse för som kort och gott avslutade sitt med: "-ja, dem får väl tycka att jag är en häxa då!"


Jag och fröken L + maten

Kvällen fortsatte till Cliff Barnes och herrej-lar vilket drag det blev. Det träningspass som försvann under dagen tog jag igen med råge. På dansgolvet var det 80 % killar, däribland två svensexor som jag och Mutola fick i uppgift att busade lite med. Det var afterski-känsla över det hela samtidigt som det var svettigt a lá Kos och att då stå på en stol i 2 timmar och rocka loss gjorde verkligen sitt. Men vad gör man inte för de bästa platserna...
Det var riktigt länge sedan jag hade så roligt!

Hes, svettig och hungrig strosade jag hemåt...

/Gnurp

YES!

Snacka om semesterdag =)

/Garpen

Fortsättning Lattelägret

Vi brukar skratta lite på jobbet angående Lattelägret, ni vet Täbys populära sommarläger för flickor mellan 11-13 år där de ska lära sig shoppa och dricka latte inne i stan. Varje vecka kommer nya artiklar och vi skrattar lika gott varje vecka. Det senaste är att lägret nu bytt namn från "Girl & the city" till ”Citylife”. Lägret som är en vecka lång innehåller bland annat besök på centralbadet, en frisörskola och hos en designer. I lägrets pris ingår det lunch eller fika där flickorna får dricka vad de vill (läs: latte).

Tydligen är lägret fullbokat, är jag förvånad?
Nej, inte det minsta!

/Garpen

Film funkar alltid

Att kunna knyta ihop en säsong, hela sin skoltid, olika festligheter, ja olika typer av situationer som man upplevt med olika personer, minnen som skapats, olika interna saker som resulterat i skratt osv. Det krävs rätt lite för att det ska bli så bra.

Igår träffade jag min bror som passade på att visa mig en film som han tillsammans med några andra gjort och jag skratta så jag grät. Inte visste jag att min bror hade sådana skådespelartalanger…hihi. Filmen kommer bli en succé och mycket tack vare proffset som klippt ihop allt.

Filmen gav mig en hel del idéer för kommande säsong… *ler*


/Gnurp

Vårruset

Avverkade 5 km igår och fick redan efter några 100 meter en armbåge i sidan. Efter armbågen fick jag nog och tog ytterfilen och sprang runt folk. Jag är glad att jag och Kirran beslutade oss för att gå närmare starten under uppvärmningen för annars hade vi kommit i mål efter ca 1 h. Jag har nog aldrig värmt så dåligt, så mina första 2 km blev uppvärmning (en snabb sådan) och sedan var det bara att bita ihop.


Nummerlapp
Jag hade inte med mig något att fästa min nummerlapp med så jag sprang med lappen först innanför sporttoppen och efter ett tag i handen. Något att tänka på för arrangörerna kanske…

Vätskekontroll
Det fanns 2 st vätskekontroller och vid det första stoppet drog tjejen som höll den mugg jag tagit sikte på, bort sin hand precis när jag skulle ta tag i muggen så inget vatten där. Vid stopp 2 fick jag tag i muggen men innan jag hade kommit underfund med hur jag skulle dricka, springa och andas samtidigt hade vattnet i muggen försvunnit och jag kunde inte mer än fukta läpparna. Så mycket för vätskekontroller!

Upploppet
Jag gjorde en fenomenal avslutning, spurtade de sista 200 metrarna, inget upplopp a lá Lilla-Lidingöloppet från barndomen här inte =)

Intervallträning
En liten tjej spurtade om mig hela tiden för att efter ett par 100 meter stanna och gå (läs: jag kom i kapp) och så höll hon på i ca 2,5 km, någon körde intervallträning =)

Sällskapet
Camilla, en av de som delade picknickkorg med oss kom 5:a av typ 15.000 löpare…galet bra! Rätt intressant och prata med henne efteråt och försöka förstå hur hon kan vara så grym. Tjejen har tydligen aldrig sprungit med pulsklocka, springer max 1 ggr/vecka eftersom hon föredrar spinning, step och liknande. Hennes kommentar angående känslan när hon springer var rätt skön: ”- jag vill bara att det ska ta slut så jag springer så fort jag kan”.

Plus & minus lista
 +
sällskapet
mållinjen
livemusiken från lastbilsflak under rundan
arrangemanget
picknickkorgen

 -
armbågarna
dammet från löparna framför
nummerlapp utan något att fästa den med
ingen kexchoklad i deltagarpåsen :(

/Garpen

Fia gav mig svaret

Här om dagen ställde jag frågan vad det är som händer i kroppen när man pressar den så hårt att man känner en kräk-känsla samt behovet av att springa på toa. Fia skickade mig ett svar...

"När du tränar (tar ut dig fysiskt och således också springer) så utsätter du kroppen för stress. Träning ÄR stress (positiv stress i de flesta fall, negativ om den läggs på en allt för stor vanlig stress). Detta får i sin tur magen att jobba och tarmarna att vilja tömma sig!! därav bajsnödigheten, kräk-känslan...
När jag kör maxtester med mina kunder frågar jag alltid dem efteråt om de vill gå på toa. 9 av 10 svarar ja (med en generad uppsyn:) "


Tack Fia!

Vad gör jag med min vänsterhand?
/Garpen

Snart dags

Dags att dra sig ut i blåsten och folkvimmlet...

Jag får hoppas att jag tar mig i mål med ett leende på läpparna =)

/Gnurpisch

Armbågarna ut

Hade mig en välförtjänt vilodag igår med betoning på VILA, sov hela 9 timmar i natt.

Jag hoppas innerligt att vädret blir bättre för ikväll har jag lovat bort mig att spinga Vårruset. Är egentligen inte så mycket för att springa lopp eller tävlingar. Antar att barndomen satt sina spår…

Mitt första och ENDA Lidingölopp slutade med att jag kom i mål på plats 51…de 50 första kom med i tidningen =) Drömmer fortfarande mardrömmar om upploppet då jag blev omsprungen *ler*.

Men det har inte bara gått dåligt…
Ett år sprang jag ett lopp och kom 3:a i min åldersklass, men jag behöver inte nämna hur många som deltog va? *host -f-y-r-a- host*.

En sak är klar…ikväll åker armbågarna ut.

Don´t mess with the princess!



Ps. Fast med tanke på mitt äventyr i Ursvik här om dagen kanske jag ska vara glad om jag tar mig i mål i huvudtaget ;)

/Garpen

Still going strong

Ingen trodde väl att det skulle krävas två gamla rutinerade Zundaiter för att jag skulle springa milen, men så var fallet. Igår fick jag en inbjudan att hänga på och ta mig runt milspåret i Ursvik. Det har aldrig hänt förrut att jag sprungit milen bara så där. Dessutom hade jag egentligen vilodag men va fasiken, det är inte ofta jag träffar mina gamla lagkamrater så det skulle väl gå...

Vet inte vad som hände...eller jo, efter ca 7,5 km sa mina ben ifrån. Jag kom i mål men det var nästan med benen hängandes efter kroppen =). Jag har aldrig upplevt något liknande, inte ens i Anja-backen, det var inte andningen som sa ifrån utan benen, det tog verkligen tvärstopp. Antar att 3 dagars hårt jobb för kroppen blev för mycket och med facit i hand borde jag ha vilat kroppen och inte utsatt den för ännu mer, men man lär sig bara den hårda vägen...

 

 Snacka om att jag var glad att se skylten ovan


Känslig? läs inte detta stycke...
Inte nog med att benen sa ifrån, någonting händer i min kropp när jag pressar den till max. Allt i kroppen vill liksom komma ut från två håll och jag får typ panik, vet inte om jag ska kräkas eller skita. Jag vet att flera zessor upplevde samma sak för två säsonger sedan då vi skulle springa ett maxlopp. Jag undrar egentligen vad det är som händer i kroppen i det läget, någon som vet och som skulle vilja berätta?

Fick iaf ut några positiva saker från gårdagen:
- Jag tog mig runt trots allt som pågick
- Ursvik var inte så mentalt jobbigt som jag trodde innan, vi har ju trots allt haft försäsongen där under ca 5 år och försäsong är ju inte alltid så jätteskoj. 
- Har insett att jag måste köpa nya joggingskor, ny säsong= nya joggingskor. Om det är en positiv sak vet jag inte men jag gillar ju skor så...*ler*
- Jag lärde mig att vilodagen är minst lika viktig som träningen

 

Mina joggingskor har gått sönder, börjar nästan likna Smidiga Skoogs skor =)

 

 Ps. En sak är säker...jag vill orka lika mycket som mina två harar om 10 år, ni är grymma tjejer!

/Garpen


Orken försvann

Vad hände egentligen?

Är helt förstörd!

/Garpen


Ångestladdad kväll för vissa

För vissa zessor är första testdagen till ända men förra veckans tester drog över på tiden så grupp 2 ”slapp” springa Cooper. Ångesten som vissa kände förra veckan men som försvann i samma veva de fick beskedet om att Cooper var inställt, kanske kommer tillbaka ikväll då Bosön och löparbanorna väntar. Säger bara LYCKA TILL tjejer och kom ihåg att det är över på bara några minuter =)

Ps. har ni tur får ni säkert ha musik, fråga Pirre med hundvalpsögon så kommer det säkert gå vägen ;)



Men det finns ju trots allt lite att glädjas åt idag…

Dagens ”Yes”: löning

Dagens ”det var på tiden”: sommarväder

Dagens "det närmar sig": semestern kryper närmare och närmare...I like!

/Garpen

Någon mer som känner igen sig?

Titta på klippet nedan från filmen Hundtricket. Kan berätta för er som aldrig tränat med oss zessor att klippet inte är långt ifrån när vi har våra pristävlingar. Det är nästan läskigt likt =) Åh ja, jag är precis som Micke (läs: surpuppan)...moget va? *ler*




Ni zessor kan ju inget annat än att hålla med eller?

/Garpen

USA-känsla

När jag bodde i USA hände det att en och annan Snapple rann ner i halsen. Igår hittade jag drycken i affären och var bara tvungen att få tillbaka USA-känslan =)


 


Min favvosmak Kiwi/jordgubb

Själva grejen med Snapple är locket och det poppande ljud som kommer när man öppnar flaskan. Som om inte det räckte, det finns alltid ett litet ordspråk/information under locket.



/Garpen

Fortfarande färg på kroppen

Om jag idag skulle få välja gymnasielinje igen skulle jag välja målarlinjen. Jag har alltid haft ett gott öga till målarfärg och ibland även ett blint sådant =)

En av mina bästa kompisar har precis flyttat och har fullt upp med att spackla, måla mm och när jag hörde ordet måla var jag inte sen med att hoppa på tåget och hjälpa till. Så igår spenderade jag kvällen i städskrubben...ja eller alltså jag avslutade kvällen där, med målarpenseln i högsta hugg, färgstänk över stora delar av överkroppen (läs: rätt sexigt faktiskt *ler*) och träningsverk i benen, men självklart med ett stort leende på läpparna. Jag älskar den stämning som infinner sig, radion pumpar ut musik, man sjunger med, snackar lite skit medan man presterar och så ser man saker förändras och vet med sig att man själv står för förändringen.

Det är aldrig försent och när jag lägger innebandyn på hyllan kommer det finnas tid till att utforska målarvärlden lite djupare. Vem vet, det kanske finns några sköna grabbar där ute som vill ha en lärling och i utbyte mot målarkunskap få bolla frågor om hur vi tjejer tänker, för det är väl inte alltid det enklaste. =)

Ps. Jag äger inte bara sjukt många par skor (läs: enligt vissa), jag har alldeles för många färgpennor för att inte vara ett barn. Som sagt, jag gillar att måla =)


Så här ser alla mina block ut från skoltiden. Färg, form och lite skön skrift.


/Garpen


3-0 i matcher

Jag är helt lost vad gäller dagar just nu, 4 dagars ledigt ställer till det en aning. Torsdagens grillparty med Zlaktengänget var riktigt trevligt och det resulterade även i en 3-0 ledning för oss tjejer. Kubben blev inte mycket av en match ;). Det roliga nu är att killarna verkligen försöker komma på en gren som vi tjejer inte ska vinna...good luck säger jag =)

Mellan grillningen, kubben och allt annat som pågick hann jag prata med Sala en hel del också, vilket alltid är lika trevligt, händer lite för sällan bara. Sala berättade bland annat att hennes pappa ibland läser min blogg vilket glädjer mig och därför måste jag passa på att hälsa medan jag kommer ihåg "- Hej Salas pappa!".

Vi tjejer lyckades rätt snabbt läsa av läget under grillfesten och gjorde några simpla expriment för att se om det fanns någon avundsjuka i huset...hahaha, en rätt intressant syn =)

Man kommer långt med kvinnlig list!


/Garpen 


Vad ska man säga...

I går fick jag en kommentar under kubbmatchen mot Zlaktengrabbarna.

"-Är du dopad Garpen?"

Antar att även killarna nu förstått att jag inte är bäst på något utan bra på väldigt mycket ;)

Är man kaxig så är man! *ler*


Ps. ni fatta väl att vi även vann kubben mot grabbarna...hihi...3-0 i matcher. Frågan är vad grabbarna nu ska hitta på för utmaning. Har en känsla av att vi kommer besöka Fias jobb om några dagar... 

/Garpen 

Tapas med goda vänner

Ikväll ska jag bege mig in till stan för att möta upp delar av järngänget. Födelsedagsmiddag står på menyn, dock ett par veckor försent men vad göra när man umgås i ett gäng där alla har olika arbetstider och ständigt är busy =)

Ska bli skoj att zurra lite om allt och inget och få lite update om allt som händer. Trots att vi innan träffades 4 dagar/vecka har vi i järngänget aldrig haft några problem att hitta saker att prata om…born to talk eller vadå? ;)

 
Tjejen som ska firas...en smidig sådan =)

/Garpen

En del skoj på ingång

Att klämma in 5 dagars jobb på 3 dagar är inte det enklaste men det går bara man vill, men kroppen kanske inte direkt håller med =)

Satt och bläddrade i min kalender igår och insåg att det nu börjar bli en del skoj att se fram emot...30-årskalas, grillfester, examensfest mm. & till och med lite semester...I like!

Btw, jag har träningsvärk idag och det gör mig faktiskt lite glad…nu är jag liksom igång =)

/Gnurpisch

Att vila sig i form fungerar...

En man sa en gång något i stil med att kroppen blir lättare att träna med åren, att ribban höjs för varje försäsong och lägstanivån blir bättre och bättre. Fick nog bevis på det igår. Vi gjorde en del nya tester och där var det bara att köra på men de flesta av oss hade resultat i andra övningar att jämföra sig med från tidigare säsonger så the pressure was on.

Jag hade ju vilat mig i form (läs: var sjuk ett par dagar innan) och tydligen fungerade det för jag hade bättre resultat än någonsin på en av övningarna och nu har vi ju inte ens börjat träna =) Jag vet inte om det säger mer om min fysiska form under tidigare säsonger eller om jag bara har blivit bättre ;) Det är inte ofta jag jublar efter ett test men igår kom ett minijubel följt av ett stort jubel inombords.




Brännis kämpar på


Tosse in action

Yasse


Cooper är Cooper och jag tog mig i mål efter en, i mina ögon, makalös spurt (läs: som ingen såg *ler*). Jag har ingen aning var den kraft som plötsligt infann sig i min kropp under de sista 70 metrarna kom ifrån men jag flåsade som bara den när jag klev över mållinjen. Hade jag använt min maxpuls efter cykeltestet vi gjorde för 2 säsonger sedan hade jag varit död med tanke på att jag översteg den med typ 10 slag =)

Mina harar Bellsi och Anki försvann innan jag ens hann starta pulsklockan men vad vet jag, de kanske hörde mitt flåsande i nacken så där en 100 meter bakom =)

Gårdagens + går till Pinoccio som på varv 7 gav mig ett par uppmuntrande ord och en klapp på axeln...va hon nu fick den energin ifrån.


Gårdagens outfit a lá Bosön

Fia ville visa dagens outfit (stövlar, springtights och luftig t-shirt)
Vissa kallar henne psyko, vi som känner Fia ler bara lite grann =)

Skönt att första rundan med tester är över...ONE DOWN SEVERAL TO GO...

/Garpen


Tidspress

Igår kväll var det tidspress och idag sitter jag med kniven mot strupen på jobbet så allt om gårdagens Ö-liv kommer ikväll. Det blir till och med en dagens outfit a lá Bosön =)

/Garpen

Infocentralen meddelar

Till alla Zundazessor:



Samling vid löparbanorna

3 hours to go...

/Garpen

Äntligen igång

Ikväll väntar tester ute på Bosön för oss zessor. Två tappra grupper ska genomföra en mängd tester som startskott inför sommarens försäsong. Efter två roliga försäsonger (tänka sig att jag sätter ihop ”rolig” och ”försäsong” i samma mening) kan årets upplaga knappast bli sämre, det har ju trots allt kommit in en hel del nytt blod i truppen =)



Kvällen mål: Få ett resultat inskrivet efter varje test

Kvällens ”det kommer ordna sig tjejer”: Vi kan lyssna på hur mycket musik vi vill efter Cooper, det är ett antal minuters pina sedan är det party =) Varför inte skapa musik i huvudet av alla andras flåsande, kan lova att det blir ljuva toner ;)



Mina harar: Bellsi och Anki…hoppas ni gillar flås i nacken ;)

Status: Har vilat mig i form kan man lätt uttrycka det, är osäker på formen efter några dagars förkylning. Men alla som känner mig vet att när det är tävling/tester kommer djävulen i mig fram och på något märkligt sätt lyckas jag hyffsat bra. Får hålla tummarna att detta även sker ikväll.

Mission 2: Startskottet för säsong 09/10 går av stapeln ikväll och det måste dokumenteras av olika anledningar, så när jag har gjort mitt ikväll ska jag njuta av att se alla andra kämpa och ta en och annan bild.

Mission 3: PLANERING- den annars så tomma kalendern…NOT…kommer fyllas med viktiga datum för sommaren och kanske till och med hösten…I like! Nu kanske man kan börja styra upp sitt liv lite igen, även om det är rätt skönt att slippa planera allt hela tiden.

Kvällens viktigaste: GLÖM INTE PULSKLOCKORNA!!!!

Ps. HEDLUND- Jag hoppas DU njuter i kväll medan vi andra svettas och flåsar *ler*.

 /Garpen som laddar i liten skala en så länge

I morgon smäller det



/Garpen

Planer för kvällen

Dags att dra till "Lattelägrets" ursprung...

/Garpen

Lösviktste i nylonstrumpa

För ett tag sedan tipsade jag Jempa om hur man kan hålla dålig lukt borta från sina skor, i vårt fall innebandyskorna. Jag har själv inte provat men fått information om att lösviktste i en nylonstrumpa ska göra susen.

 Igår såg jag att Jempa tagit min rekommendation på allvar och testat.


Ska bli mycket intressant och höra utvärderingen =)

/Garpen

Zlakten blev en rysare

Returmötet i Zlakten blev en rysare (6-5) men tjejerna är än så länge obesegrade…så j-la skönt! Hörde att Jea gästspelade i min frånvaro och det tackar vi för =) Jag följde som sagt matchen live genom bilddagboken där Kirran slängde upp bilder med tillhörande text lite då och då. Efter gårdagens match känns det nästa som att Zlakten kan bli en tradition för fler och fler verkar vilja vara med och slå de stora grabbarna. Det är ju inte Korpen direkt utan det smäller lite här och där ;)

Lika skönt varje gång…

/Garpen

Sömn bästa receptet

Sov hela 11 timmar imorse och hann med lite jobb för att sedan slumra till i 3 timmar till. Helt galet att jag kan sova 14 timmar, men jag antar att kroppen behövde det.

Var inne och kollade bilddagboken och de bilder Kirran lagt upp från Zlakten. Det är bra med dagens teknik, man kan vara med fast ändå inte =)

Kom igen nu tjejer!!!!

/Garpen

Allt roligt får vänta

Den här veckan står det en hel del skoj på agendan och det är så typiskt att jag blir sjuk då. Ikväll är det returmöte i "Zlakten" och jag får stå över. Kroppen säger ifrån och det är bäst att lyssna, hur tråkigt den än må vara. Men jag är säker på att tjejerna klarar sig hur bra som helst utan mig.


På dagens meny

Dags att krypa under täcket igen...

/Garpen 


Beyoncé knockade alla, inkl mig

Beyoncé var grym igår och knockade alla i Globen med en kanonkonsert!

Det var rätt mkt folk =)

Kirran och jag lyckas alltid när vi har en uppgift, vi gör på vårt eget lilla sätt och så blev det även igår. Vi fixade grymma biljetter, precis vid scenen och sedan var det bara att njuta av showen.

Kirran

Vi laddade med sushi och en promenad från Gamla stan till Globen

Beyoncés konsert knockade mig totalt, dvs. den krypande förkylningen har nu tagit över min kropp...buhu!

/Garpen

Nu har det väl ändå gått för långt…

Jag är själv uppväxt i Täby och vet vilket liv många barn/ungdomar lever där. Vad jag hört från kompisar som fortfarande bor kvar har det blivit ännu värre på senare år och jag har bitvis faktiskt sett det själv när jag varit i krokarna. När jag läste artikeln om att Täby nu ska starta sommarlägret Girl & the City där flickor mellan 11 och 13 år ska besöka designers, shoppa och ”dricka latte varje dag” höll jag på att ramla av stolen. Är dem seriösa eller??? Trodde ett tag att det var ett skämt men tydligen kör de med reklam i radio och allt…HERREGUD!!! Bland aktiviteterna under sommarlägret ingår det bland annat att ströva i det butiks- och kafétätaområde på Söder som kallas SoFo, gå på spa, besöka NK och göra färganalys.

Täby Centrum har alltid fungerat som en slags fritidsgård. Inget att göra...då drar vi till centrum.

Uttrycket ”pappa betalar” lär ju verkligen komma till sin rätt på Täbys nya sommarläger…

Låt barnen vara barn och gör dem inte till ännu fler lattedrickande Stureplanstjejer…

Lätt provocerande om inget annat, men det kanske är just det dem vill...

 /Garpen

Nysattacker och Zlakten i fara.

Igår fick jag ett antal nysattacker på jobbet, ville inte inse vad som var på väg att hända, även fast jag känner min kropp rätt bra efter alla år. Nysattacker i min värld brukar betyda 1-5 dagars förkylning och en massa snytpapper…förkylningen liksom smyger sig på. Väl hemma igår fortsatte nysandet och slutligen somnade jag i soffan (läs: tecken nr. 2 att allt inte står rätt till). Idag har jag inte mått jättebra men inte heller jättedåligt, är lite surare än vanligt bara…*host host*. Men visst känner jag att någonting inte riktigt är som det ska i kroppen min.

Zlakten är i fara…

Imorgon är det returmöte i Zlakten och jag har en känsla av att jag inte kommer bli bättre tills imorgon, men vem vet…under har ju hänt förr =)

Dagens medicin blir iaf sushi a lá Kirrans favvoställe och Beyoncé…om allt nu går som det ska vill säga.

Kirran har lurat ner mig i sushiträsket....tack tjejen! =)
/Garpen

Stämmer min teori?

Idag kom jag rätt sent till gymmet, mycket senare än vad jag brukar. Men till min stora glädje fanns det massor av ögongodis, ett tag kom de från alla håll =) Mellan mina egna övningar passade jag på att kolla lite extra, fick min dagliga dos av sötsaker. Efter dagens vistelse på gymmet kom jag fram till en liten teori: att alla singelkillar(?) (vältränade) inte går till gymmet förrän sent på kvällen. Stämmer det? Finns det någon singelkille där ute som kan bekräfta detta? Eller Fia, du som PT kanske har koll. Kan vara bra att veta...*ler*

Sedan har jag så svårt att förstå alla killar som bara tränar överkropp. Hur snyggt är det att ha en grym överkropp och sedan tillhörande kycklingben? 

Träningen då? Jo, jag satt inte bara och kollade på alla snygga killar även om det inte hade varit några problem. Flåsade en del på löpbandet och avslutade passet med ett antal övningar a lá Pirre. kort och gott ett bra träningspass med bonus (läs: ögongodis).



Ps. Synd att det inte var en pristävling idag...haha

/Garpen

Lite drama på kontoret

En person skulle ut genom ytterdörren, en annan smet in…

Vi sitter på samma våning som barnpsyk och ibland får vi oväntat besök. I vanliga fall brukar ringklockan på entrédörren gå igång och vi får bara hänvisa till andra sidan, men idag var det andra bullar. En tonåring gick rakt in på kontoret i samma veva som en annan gick ut och vi stod som fån och fattade ingenting. Hack i häl kom två andra killar och en kvinna, det var säkert ingen fara men efter en diskussion innehållande flera fula ord än jag hört på ett halvår (alla kom från tonåringen), blev jag lite rädd och stängde dörren till mitt kontor. Efter kanske 3 minuter lyckades de få ut tonåringen som man bara kan tycka synd om. Det är rätt tragiskt att se en sådan ung människa vara sjuk, men som tur är finns det hjälp att få...

Lite drama i vardagen…

/Garpen

Förstår till 110%

Igår fick jag ett samtal från en vän…

Lika tråkigt som beskedet var, förstår jag till 110 % och det var inte helt oväntat trots allt…

Jag antar att ledordet (läs: FÖRÄNDRING) för år 2009 håller i sig…

Skönt att det var ditt eget beslut och att det kommer från hjärtat...

PS. Antar att M har mycket att stå i nu när det vankas en "välkommen-till-livet-fest!!!!" ;)

/Garpen

Svingande i "stormen"

Vädret blev ju lite bättre till slut så jag drog till drivingranchen och slog ett par hinkar. Vädret visade sig inte vara så bra som jag trodde, liknade en storm stundtals och ranchens stående skyltar släpades med på marken ett 10-tal meter innan någon lyckades få stopp på dem. Mitt hår stod åt alla håll men tack och lov flög bollarna hyffsat rakt med tanke på omständigheterna =)


/Garpen

Inställd spinning och shopping på G

Imorse var jag på gymmet för ett spinningpass men vår instruktör var spårlöst försvunnen så det blev lite styrka istället. Hann med nästan hela Pirres program (det jag kom ihåg i huvudet) + några egna favvisar. Ibland får man göra det bästa av situationen!

Hade tänkt åka och slå några hinkar men eftersom vädret inte verkar vara på min sida blir det shopping istället...bra deal med mig själv va? =)

/Garpen 

Preliminär serieindelning DIV 1 Östra 09/10

Såg att en preliminär serieindelning för Div 1 Östra kommit upp. Den ser ut som följer:


Det finns i dagsläget 3 st Upplandslag:  FBC Uppsala (gamla Årsta?), Hagunda IF och Sten Sture BK. Ett av dessa lag hamnar i östra serien och de två andra i norra, lottning kommer att ske.

Tittar man på serien i sin helhet så måste jag säga att det känns lite lockande. Jag har bland annat aldrig mött: Hässelby (i riktiga serien), Borlänge, Rönnby ungdom, Västerås och kanske även Hagunda. Alltid roligt med nya lag och tittar man så är det inte direkt någon "tunnelbaneserie" som div 1 Östra brukar kallas. Det blir en och annan resa för de som bestämmer sig att hoppa på tåget.

Intressant och se hur lottningen bland Upplandslagen slutar...
Får jag önska så hamnar Sten Sture i vår serie (Östra)  för det blir alltid roliga matcher mellan lagen, både för spelarna och för publiken.

/Garpen

Fredag

Vaknade av att någon idiot stod utanför och klippte gräset klockan 07.25. Hur respektlös får man vara? Det finns faktiskt dem som sover längre än till 07.00!!! Jag var sekunder ifrån att öppna fönstret och skrika på karljäveln, det hade varit en skön syn för grannarna. Usch, ja ni förstår att jag inte var på mitt bästa humör imorse eftersom min skönhetssömn blev förstörd.

Väl på jobbet möttes jag av riktigt sköna fredagsmail, skönt när man gjort ett bra jobb och får det bekräftat av kunderna…I like!

Det känns trots allt som att det blir en bra dag idag =)

 /Garpilarpen

Pampas Marina + R-e-s-p-e-k-t

Gårdagens löppass var rätt skönt, halva gänget drog iväg lite före oss andra och sprang på som bara den, min grupp såg bara ryggtavlorna på dem en stund innan de försvann. Jag sprang hela rundan med Zundas Britney och Jea och plockade även upp Ullis på vägen. Vi sprang på rätt bra och hann även med en del snack under vägen (jag snackade iaf *ler*).


Efter rundan var det dags för lektion med Pirre, en relativ liten man med extremt STORA ord. All RESPEKT år karln, han överraskade oss direkt =) Han kommer göra under med oss zessor…ja eller iaf ge oss den kunskap och det stöd vi behöver för att bli ännu bättre och starkare. När jag och Ullis satte oss i bilen efter träningen sa båda i mun på varandra att vi kände oss sjukt laddade efter dagens träff.

Väl hemma var det bara att göra sina egna anteckningar på det medskickade pappret för det var en del att komma ihåg och framför allt tänka på ;)

Jag och skivstången på gymmet lär bli bästisar i sommar…
10 days to go…

/Garpen

Lik-en-kändis-tävling

Hittade en liten tävling där man kunde skicka in en bild på sig själv eller på en kompis som var lik en kändis. Kollade läget med Zundas egen Britney och skickade sedan in mitt lilla bidrag på skoj.

 

Ibland får man sina infall =)

Mitt bidrag:

 

 



 


Hur tänkte vi egentligen?

Efter måndagens provträning var vi några som gav förslag att skippa dagens träning inne och spel för att vara ute och ta ett löppass istället. Öhhhhh…hur tänkte vi då egentligen? Byta ut ”två målet” mot ett löppass, som om det inte kommer springas tillräckligt framöver =) Antar att vi zessor tänker framåt mot det som komma skall…varför slösa bort tid på ”tvåmål” utan syfte (läs: skulle va att det är så himla skoj då) när man kan smyginleda nästa säsong.

Ut i det fina vädret

Vi får väl tacka vädergudarna för det underbara vädret och se till att svettas järnet innan Pirre kommer ner och tar över showen =)

/Garpen

Spinning, variation & ett försök till

Igår valde jag spinning framför ett löppass med tanke på att vi i kväll ska ut och härja på Solnas gator. Spinninginstruktören är bara för skön, hon är aldrig tyst (man vänjer sig), påminner oss hela tiden om att det är vår träning och att det är därför vi är där. På något märkligt sätt lyckas hon få oss att trampa på ännu hårdare när man redan tror att man är slut. Det bästa är när man avklarat en del av passet och hon då säger: ”- det är nu ni känner om ni fått sova era 8 timmar, ätit bra under dagen och haft en bra dag förövrigt eller om ni haft en skitdag, sovit dåligt och haft chefen hängandes över axeln”. Åh det stämmer verkligen, har upplevt båda sidorna av myntet =)

Hellre jaga än att bli jagad =)

Jag körde med pulsklocka igår bara för att jämföra pulsen med när jag kör ett löppass. Det gav en del svar och för att inte tröttna på den klassiska löpningen tycker jag att det är skönt att jag hittat andra pass som fungerar lika bra eller iaf kompletterar konditionsträningen. Det blir så mycket lättare att variera sig och på så sätt fortfarande orka med och tycka att det är roligt.

Ps. Jag sa ju aldrig mer hoppande pullups, kunde inte låta bli att testa igår bara för att se om träningsvärken skulle komma tillbaka…men nix, ingen träningsvärk idag =)

Kirran kommer älska hoppande pullups så fort jag får tillfälle att visa. Hon kan ju till och med tjuvträna =)

/Garpen

Tröttis och 11 nya mail

Min TV levde sitt eget liv igår kväll så jag bestämde mig för att sova istället. Trots 9 timmar sömn i natt var det jobbigt att ta sig upp imorse. Snoozade typ i 40 minuter och bestämde mig därefter att ta en promenad till jobbet. Vet inte om jag direkt blev piggare men frisk luft fick jag iaf och 5.997 steg avverkades =)

Hade tydligen missat den livade mailkonversation som pågått under gårdagskvällen angående returmötet i Zlakten. Resultatet såg jag imorse, inkorgen: 11 nya. Jag är ju van för stundtals ser det likadant ut när Zundazessorna är i farten =) Har rutin på det hela, läser det översta och går igenom hela konversationen, resten raderas bort. Kan ibland vara lite farligt men för det mesta fungerar det utmärkt.

Nä, dags att inta lunchen…

/Gnurpisch vars mage kurrar

Provträning och pristävling

Innan gårdagens provträning var vi ett gäng som passade på att värma upp lite extra (läs: tog en joggingtur runt Pampas marina på sådär en 40 minuter). Skulle vilja säga att det var fridfullt och vackert men jag minns inte så mycket av själva miljön utan jag hade fullt upp med att få luft i lungorna och byta låt i min mp3-spelare. Efter gårdagen förstår jag varför vi inte får springa med musik under testerna =)



Under träningen blev det pristävling och mitt lag vann...såklart! ;)
Vi börjar nästan bli lite bortskämda vad gäller pristävlingar men så länge mitt lag vinner får de gärna fortsätta *ler*.



Gårdagens hämd: Bella lyckades vinna en tekning mot mig (läs: kallas nybörjartur) vilket fick mig att ge igen, gjorde en snygg tekning framåt mellan hennes ben och vips så var det jag mot backen...men där tog det dessvärre stopp =) 

Gårdagens hetaste situation: det vevades friskt framför vårt fastspända nyförvärv =)

Gårdagens comeback: Kveding var tillbaka och briljerade.

En inplanerad träning kvar...

/Garpen


Dags att svinga vidare

Ikväll byts golfklubban ut mot innebandystickan när det är dags för provträning igen. Man får hoppas huvudet hänger med…

- Jag går från att ha spelat som rightare i 3 dagar till att bli leftare…
- Den vita bollen är större ikväll så det borde gå lättare att träffa =)
- Ikväll har jag personer att dela den perfekta passningen/snygga målet med…I like!
- Ikväll använder jag muskler som brukar få jobba vilket förhoppningsvis gör att jag slipper träningsvärk =)
- Ikväll slipper jag gå ca 150 meter innan jag får röra bollen igen

Det finns en del fördelar med innebandy ;)


/Garpen

Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Idag går mitt stora GRATTIS till my old wingman: Anneli

Hoppas du får en kanondag tjejen!



Anneli och jag

/Garpen

Kanonhelg

Har spenderat de senaste dagarna ute bland hästar, hundar och svingande klubbor. Har insett att jag behöver komma bort från stan då och då för att koppla av några hekto och stressa av. Ls landställe är kanon, nära skog, sjö, hästar och golfbanan.  

Lukas hälsade på hästarna

Golfmässigt har det gått bra, väldigt bra till och med, bortsett från den första 9-håls rundan. Jag har nog aldrig spelat sämre men det blev lite av en uppvärmning. Jag tog igen det ganska snabbt dagen efter då jag gick 18 hål själv eftersom L spelade sin första tävling för året (kom 2:a, grym som alltid) Det värsta med att spela själv är att man inte har någon att dela de perfekta slagen med, det sker liksom och sedan är allt över. Halva grejen med golf är att få snacka om hålen och slagen efteråt...liten nördigt, men det är sådant jag gillar =)


Gjorde 2 st teoriprov idag också, det märktes att jag inte skrivit prov på länge, hann faktiskt bli lite nervös. Hur gick det då? Jorå, kändes väl sisådär, men det säger jag alltid så jag hoppas jag klarade det =)

Jag trivs verkligen på landet och det kommer garanterat bli fler helger på Ls land...

/Garpen 

Golf- plus & minus

Efter en helg med golf som förrätt, huvudrätt och efterrätt kan jag konstatera följande:

+ Man kan spela med vem som helst oavsett ålder
- Inte roligt när man inser att en 10-åring slår längre och rakare än en själv

+ Du är ute och får frisk luft
- Du blir så trött av luften att du somnar 20.30 på kvällen

+ Du träffar mycket folk
- Vissa personer hade man nog klarat sig bättre av att inte känna

+ Golf sägs vara en social sport
-  Ibland går man med 50 meters mellanrum och det är tyst, väldigt tyst

+ Man får bra motion
- Man upptäcker muskler man inte trodde att man hade

+ Man får en bränna bara genom att vara ute och slå
- Ibland blir inte brännan som man tänkt sig =)

Även vana golfare gör misstag ibland =)

+ Raggningsfaktorn är hög
- Handikappet kan skrämma iväg folk oavsett om du har högt eller lågt =)

+ Du blir jätteglad över den perfekta putten
-  för att under nästa hål göra allt för att hålla känslorna inne efter en jättemiss 

+ Man får chansen att matcha sina kläder till fullo utan att skämmas, oavsett färg
-  Ibland skulle man vilja gå rundan i bara bikini, allt för att slippa den "fula" brännan

+ Det är lätt att bli materiallirare
- Det finns alltid någon som har en bättre klubba, finare bag osv. (läs: det räcker alltså att vara materiallirare i en idrott)

/Garpen

RSS 2.0