Krossa råttorna dikt

Marre, hon kan orda hon...

Det var en gång ett gäng små gnagare som reste till Solnahallen.
De åkte dit med vilja och mod, men snart de förstod,
att de skulle åka på rikligt med däng, av ett ruggigt bra och tufft gäng.
De små råttorna kände att stämningen var låg.....
då de förstod att Zunda hade klivit på sitt vinnartåg!!!

4 raka och på söndag ska vi kämpa till oss den 5:e, det kan jag lova!

//Gnurp

Kanonstart på dagen genom Zundamailen

Måste bara få säga att Svennar aka "härskaren" är sjukt rolig...många tränare spionerar på motståndarlagen och skaffar sig en bild av spelsystem mm...Svennar gör det och mycket mycket mera....hahaha..underbar läsning på Zundamailen...en kanonstart på dagen!

En liten fråga bara...det blir alltså hopprep, pulsklocka, 3 färgade västar och en stege i väskan efter jul (nästan så att man behöver en packlista a lá Garpen för att komma ihåg allt)...hur fasiken ska man få plats med sina kläder?

Btw...Svennar "klagar" på allt han måste släpa till bilen varje träning...han skulle bara veta vad som väntar efter jul. Julklappen kommer importeras, vara specialdesignad only för Svennar...hihihi

image1023
Inte många dagar kvar nu...

//Gnurp...som älskar att smida planer som kommer göra andra glada

Energiladdningen börjar ikväll...Chilla Barilla

Idag är det gasen i botten som gäller...det ska jobbas, fixa ärenden på lunchen, städas, Chilla Barilla och inta Kirran soffa för att se Idol.


Energiladdningen inför "Slaget om Solna" påbörjas ikväll med en "test"-kväll av Chilla Barilla vegstyle eftersom vi har Elin närvarande, men inte bara därför...bilder och annat kommer senare.

//Gnurp...med 5 arbetsdagar kvar


Fredagens Idol-odds

Nu börjar finalen närma sig och frågan är vilka som får inta Globens scen nästa fredag.

Saxat från Braodds.com

image1021

Marie har plötsligt efter Daniels uttåg förra veckan blivit favorit och ska man tro oddsen är hon given i finalen. Andreas är på förhand den som ligger sämst till men så mycket skiljer det faktiskt inte mellan idolerna. Alla som följt idol har märkt att man aldrig kan vara säker...vem som helst kan åka ut och varje gång är man lika förvånad...märkligt det där, men det är väl det som är charmen med Idol.

image1022
Marie och Amanda i finalen...blir det verkligen två tjejer i finalen? I så fall, vem hade trott det när Idolsäsongen startade?

Ps.
Betway har även odds på om Idol-Daniel kommer att toppa Sverigetopplistan under 2008 samt om han kommer att sälja guld med sitt första album som soloartist under 2008.
Frågan är om inte Daniel kommer vara iskall efter att idol...his 15 minutes in fame is over!

//Garpen...vågar inte gissa


Det går lite trögt

Så kan man lugnt sammanfatta min insats i Zundalands odds-tävling. Jag var riktigt het i början men nu har en del yttre omständigheter stört mitt satsande, tråkigt men sant!
Men än är det inte försent att slå herr Svennar, vilket var mitt mål från början. Han ligger iofs lång före mig men det är inte över before the fat lady sings!

Bra läge för de zessor som hoppar in i tävlingen nu...kan lätt vinna tävlingen om de spelar sina poäng rätt...ska bli intressant att se slutspurten.

Känns hur som helst att skönt att jag har sällskap nere i botten...tack Fia! ;)

//Garpen...usel oddsspelare just nu.

Grym träning, rensat barret, Bones och ett roligt sms

Dagens träning var rolig, den hade det mesta...bra fart, bra spelkombinationer och självklart en massa skratt eller vad sägs om att dubbla med klubbspetsen neråt *ler*. Det finns bara en tjej som kan göra det och självklart började vi på bänken att asgarva. 

Väl hemma var det dags att försöka reda ut barret (mitt hår). Jag hade kvar en del skit men lyckades med lite våld få bort det sista...lite våld löser allt! ;) Idag beställde jag klipptid också så att barret är redo för värmen. Jag köpte ju mängder med "bra" hårprodukter under Göteborgshelgen och redan i tisdags smygstartade jag men idag fixade jag en hårinpackning som jag nästan glömde bort...jobbigt det där med fix och trix.

Sitter och tittar på ytterligare ett avsnitt av Bones...

Fick nyss ett roligt sms från Kirran...hon slutar aldrig förvåna mig och jag garvar lika mycket varje gång. Har bara ett tips att ge...Lev livet tjejen å glöm inte att uppdatera mig bara! ;)

//Garpen...redo som satan inför "Slaget om Solna"

Idag hoppade stressen fram igen

Stressad som *pip*, har just insett att det bara är 5 arbetsdagar kvar innan jag åker och det är sjukt mycket kvar att göra. Det ser dessvärre ut som om det bli mycket jobb under nästa vecka och mindre spring efter den vita bollen...I really wish it was the other way around! :(

Hur som helst är det inte lång tid kvar innan sista träningen börjar inför helgens storslagna derbymatch..."Slaget om Solna".

Fokus...

sunda Zunda vs. AIK, Solnahallen söndag 12.00!

//Gnurp...som på söndag intar Solnaparketten (iklädd matchkläder) för sista gången detta år :(

Spontaniteten fortsätter

Helgen i Göteborg gick som jag nämnt tidigare i spontanitetens tecken och jag har faktiskt fortsatt på den banan hela veckan.

Efter jobbet hämtade jag ut ett paket som ska med på träningen imorgon. Det betyder ny julafton, denna gång i förkylningens tecken och med tanke på lagets förbrukning av toarullar kommer nog dessa väl till hands.

Hur som helst så gick jag förbi greken och bestämde mig för att köpa med mig mat hem (det är ju faktiskt vilodag idag) och passade samtidigt på att bjuda brorsan på middag så vi körde en spontanmiddag...riktigt nice och avkopplande. Jag bad min bror göra en önskelista inför Thailandsresan eftersom stackarn måste stanna hemma och fira jul själv. Det hela slutade med att jag fick med mig en skosula hem som ska packas ner i resväskan... 

Ps. 1) Kirran- Killen i soffan med mikrofonen i handen (under Sveriges matchen) är från Täby och lirar varken fotboll eller innebandy...så vi får fundera vidare!  

2) Kirran- Det finns tydligen 2-veckorsresor för 5000 spänn...kolla upp och häng på!

Nu ska det städas, diskas och tvättas :(

//Gnurp

Såklart!

Nysnö + nikedojjor + Gnurp + rumpvärk + en backe + stress för att hinna med bussen = en Gnurp på alla 4...ingen vacker syn ;)

//Garp...bara 10 dagar kvar till sol  

Röven värker

Gårdagens träning var grymt bra och vi zessor fick verkligen slita...


träningarna blir vad man gör dem till...


å idag värker röven...


//Garpen


Hur lyckas jag?

I natt kom jag i säng vid 01.30...


Kollade på Bones...som btw var grymt bra, sedan flög tiden bara iväg. Jag skulle borsta tänderna och det slutade med att jag stod framför spegeln och försökte slutföra mitt "hårjobb" från i söndags. Det gick väl lite sisådär...får ta en bit i taget så blir det säkert bra i slutändan. När jag bestämde mig för att ge upp kollade jag på klockan och insåg att den hunnit bli 01.30...hur är det möjligt liksom?


I morse snoozade jag 7 ggr och kom lite sent till jobbet...skönt att jag har flextid...


I kväll blir det att göra matlåda, städa, diska, tvätta och hoppa i säng...i tid!


//Gnurp


"Härskaren" hade ordet

Kvällens träning resulterade i trötta ben, trött huvud men grymma direktpassningar mellan mig, Tosse och Martina. Härskaren hade varnat oss i förtid för fysen men det var fan jobbigare idag än på länge. Vi sprang och sprang, hit och dit, runt och tillbaka...inte nog med att det var jobbigt att springa vi var tvungna att memorera banan också som byttes titt som tätt.

Det bästa med tuffa fysträningar är helt klart känslan efteråt, när allt är över och det värsta är sekunderna efter att man gått i mål...luften vill liksom inte komma in eller ut ur lungorna.

Under smålagsspelet var det fokus på direktpassningar och Martina, jag och Tosse fick igång ett kanonspel...vi satsade mer på direktpassningarna än på att göra mål och därav vår placering :) 

Nu är det dags att se Bones....nya avsnitt....jippi!!!!

//Gnurp

Dags att rusa

Med champagne i systemet och en trötthet som är total efter helgen ska jag nu rusa hem, ställa väckarklockan, byta om till träningsgrejer och sedan ta en powernap a lá Gnurp innan träningen börjar ikväll. Eftersom det står fys på schemat blir det till att slänga i sig lite käk också. Låter väl roligt...mitt liv i ett nötskal just nu, men det blir det snart ändring på...11 dagar kvar sedan ska jag få uppleva proffslivet  :)

Ikväll kanske det är dags att bjuda på en "Kuda, Luda å sjuda" rätt upp i krysset, för träning ger väl färdighet...eller?

//Gnurp...hungrig, trött och lite lost

Jag går ut hårt...

Jag har redan tagit mitt första glas med champagne denna vecka. Vi fick äran att öppna en stor flaska idag efter lunchen...stora affärer på gång...hihihi.

Har väl ärligt talat tröttnat lite på alkohol efter helgens bravader i Göteborg men man kan ju knappast tacka nej när chefen bjuder eller?


image1017


//Gnurp...smuttrandes på dyr champagne


Göteborg, innehållslöst?...nää, inte direkt

Gör dig beredd på ett låååååångt inlägg

Torsdag:

Kirran och co hämtade upp mig strax efter 20 under torsdagen och precis innan fick jag ett sms av Kirran med följande text: "Det är tålamod som krävs nu, i typ 5 timmar".

Lånad text av Kirran:
När vi hade kommit iväg igen, och alla hade kissat mm så störde jag mig oerhört på att jag inte fick ner min högra fot på golvet. Jag fiskade upp en väska och undrade om inte Limpan kunde slänga sin handväska bak istället, som alla vi andra =)   ...."Förlåt för att jag har diabetes då?!"...haha..OOPPss...inte min mening. Då började vi kolla igenom kittet som han hade med sig. Det var även dags att ta kvällssprutan i benet...i typ 140 km/timmen..sedan kom det ett gupp, men då hade han precis hunnit ta ut den ur låret. Garpen höll på att kräkas och gillar inte alls sprutor...

Så här i efterhand tycker jag faktiskt att det gick riktigt bra och det var verkligen trevligt, bra musik och ett glatt gäng...ibland kanske lite för glatt. Vi kom ner till Göteborg vid 01.00 någongång och jag var helt färdig för säng. Jag insåg rätt snabbt att jag skulle få sova i soffan.  I vanliga fall går det alldeles utmärkt men soffan som väntade var nästan hälften av min längd...ja precis...det betyder nackont och kramp i benen...men fasiken, jag hade ju tak över huvudet.

Lasse och Tobbe skulle spela poker men det gick inte riktigt deras väg så Lasse var på väg att slänga ut Martins Laptop genom fönstret mer än en gång. När detta pågick sov Kirran som en stock och jag var inte långt efter. 


Fredag:

Vi tog sovmorgon sedan började vi upphämtningen av det ena och det andra. Vi skulle till Systemet, handla mat, hämta Martin på jobbet...ja, en massa saker på kort tid. När vi kom till Systemet skickades jag ut för att se vad som stod på, det stod folk och köade utanför. Efter en stund stod även vi i kön och huttrade för det var rätt kallt ute. Väl inne var vi lika snabba ut och begav oss till Anton där vi skulle sova. På vägen till Anton stannade vi på Willys och jag fick leka kassörska för en stund...superskoj...blipp blipp blipp

Vi hann nästan krocka med en spårvagn också...

Väl hos Anton intog vi helgens första pizza...det blev några fler under helgen.
Jag och Kirran sprang runt och fixade iordning oss samtidigt som grabbarna spelade poker och när det var dags för Idol satt jag och Kirran klistrade framför TV:n och med full kontroll över dosan. Kirran skrik när Daniel åkte ut tror jag hördes hela vägen bort till Avenyn. Själv tyckte jag det blev bra TV...man var ju rätt säker på att Andreas och Marie skulle hänga löst när Jide bad dem ta ett steg framåt...

Hur som helst kom vi tillslut ut på kvällen...där ett och annat hände...



På dansgolvet under fredagen; Martin ska vara rolig och puttar till Kirran och Tobbe så att Tobbe dränks i öl och samtidigt tar tag i Kirran vars axelband går sönder, KAOS!  Det var nära ögat att Kirran gjorde en Janet Jackson mitt på dansgolvet.
Mitt i kaoset får jag en liten idé, Kirran kan ju ta min Bh så jag tar tag i hennes arm och föser in henne på tjejtoan, där väntar jag inte ens på att gå in ett bås utan jag klänger av mig min Bh mitt i den väntande kön. Kirran går in och sätter på sig Bh:n. Medan jag väntar upptäcker jag att det sitter någonting under min stövel så jag vänder på foten och försöker ta bort "skiten". Det visade sig att "skiten" var en glasbit eftersom jag började blöda och inte fick stopp på blodet. Kirran blev klar och vi skyndade ut till baren för att be om ett plåster. I väntan på att bartendern skulle hämta ett plåster kände jag ett nyp i rumpan och vändde mig genast om. Där stod en tjej och säger hej som om jag borde veta vem hon är...jag funderade och funderade men konstaterade rätt snabbt att jag inte hade en aning om vem personen framför mig var.

Tjejen...fan va snygg du är!

Jag...eehhh tack! (läs- känner jag dig?)

Därefter drog tjejen på med en massa kommentarer om det ena och det andra och jag stod mest frågande och försökte förstå varför denna tjej stod och överröste mig med komplemanger. Såg hon när jag drog av mig BH:n på toaletten eller var hon bara alltmänt trevlig?
Hur som helst kunde vi dagen efter konstatera att jag var den enda av 8 personer som blev uppraggad...men då av en tjej...inget fel med det, bortsett från att jag hellre hade sett att en av alla de långa ståtliga grabbar vi sett under kvällen hade gjort detsamma.



Lördag:

Vi vaknade och var slitna men värst var Lasse som jag och kirran hade stenkoll på. Han fick ut sig: "- Jag mår cp invertes"...hmmm vad det nu ska betyda.
Vi tog oss ner på stan och intog ett ställe som hette Soho, soft och precis vad vi behövde. Efter någon timmes degande valde jag och Kirran att gå iväg och shoppa lite...några timmar senare stod vi trötta vid spårvagnen med händerna fulla med kassar.

Ett axplock:
- 3 st mössor
- Jag spenderade 1050kr på hårprodukter...inklusive mammas julklapp!
- en väska
- Bodybutter
- ansiktskräm

Inte visste jag att det skulle vara så svårt att åka Spårvagn...
Efter en lång shoppingtur skulle vi ta oss hem...kommunalt...fan vi hade varken koll på var vi var eller var vi skulle så jag valde att spela dum för en stund och frågade en kvinna med ren stockholmsdialekten..." Ursäkta...vi är från stockholm och har inte riktigt koll på det här med spårvagnar...hur betalar man ?!"
Hon tittade lite snett på oss först men var vänlig nog att förklara hur allt fungerade...hahaha...vilka loosers vi är Kirran *ler*
 
Vi slängde oss i Antons säng och tog en powernap på 2 timmar...så himla skönt...väl i gång igen gjorde vi ytterligare ett besök hos pizzabagaren Mohammed i Mölndal :)

Alla andra hade redan dragit iväg till Hahn och jag och Kirran skulle få skjuss av Anton som btw. var en ängel hela helgen. När vi väl kom hem till Hahn var vi på väg att vända i dörren....det stank så mycket cigarettrök att jag höll på att kvävas....så jävla avtändande!

Efter 45 minuter drog jag och Kirran ut i regnet utan paraply och skulle till ett ställe som hette Nivå och låg på Avenyn, mer visste vi inte. Vi började knata och mitt hår som från början var platt såg vid det här laget ut som håret på ett troll...alldeles krulligt!
Efter en promenad på kanske 10 minuter började Kirran vinka på en taxi som bara Kirran kan *ler* och vi åkte sista biten med tak över huvudet. Väl i krogkön fick vi 2 st stamgäster bakom oss som tjoade rätt rejält, jättetrevliga...verkligen, det erbjöd till och med plats under paraplyet.

Det blev en blöt kväll på mer än ett sätt...

Jag och Kirran stod till och med för underhållningen (läs mer nedan) på tjejtoaletten under kvällen...

måste jag tillägga att ordet "ekonomisk" kom upp och syftade på en vinflaska...det brukar bara betyda en sak :)

Vi tog nattmat på donken och Paparazzi-Kirran (läs nedan) var på hugget...

Väl hemma konstaterade vi snabbt att Anton lagt sig på soffan för att bereda plats åt zessorna....hur gullig kan man bli. Btw. jag och Kirran var rätt grymma på (i vårt tillstånd) att borsta tänderna, ta bort smink mm utan att Anton vaknade...high five på den Kirran!


Söndagen:

Vi vaknade precis när Anton skulle iväg och fick själva lite bråttom utan att behöva stressa. Vi ställde oss frågan var Lasse var....borta som vanligt. Efter ett par försök fick Kirran tag på Lasse och vi fick order om att komma och hämta alla. Problemet var bara att jag och Kirran inte var säkra på vägen...bra att jag föddes med ett hyffsat lokalsinne...vi kom fram tillslut och efter lite strul med att få tag på alla påbörjades resan hem mot Sthlm. Den goa stämningen vi hade på vägen till Göteborg var som bortblåst, nu hördes mest stön och snarkningar. 

Tack gode gud för vätskeersättning...I like!

Kirran var kung och körde hela vägen hem men resan höll på att ta slut snabbare än vi trott för bilen behövde bensin men det ville inte Lasse ge den så vi åkte och åkte och mitt kontrollbehov började spela mig ett spratt...allt löste sig tillslut när Kirran fick nog och körde in på en bensinmack.

Även på hemvägen skulle Limpan ta sin diabetesspruta och precis som förra gången tittade jag bort...



Helgens Lista


Helgens ros...Anton som la sig på soffan och sov för att jag och Kirran skulle få dova i sängen...vilken ängel. Ps. vi var så tysta att han inte hörde när vi kom hem...d ni...kanske lika bra det, för det blev rätt sent faktiskt.


Helgens citat
...Kirran "-Garpen, du och jag har gjort det mesta tillsammans och delar på allt, allt mitt är ditt (tog en paus) ...nästan iaf" 


Helgens ord innan resan var spontanitet och spontana tycker jag att vi var, iaf mer än vanligt!

Helgens låt...E-types Eurofighter


Helgens hjärtinfarkt...vi var 20 centimeter från att krocka med en spårvagn, fy fasiken för trafiken i Göteborg...och jag som brukar klaga på innerstan här i Stockholm...


Helgens "Åh, var har jag lagt..." Lasse tar det priset med hästlängder, killen skulle tjäna på att ha en halskedja med alla sina prylar...det skulle bli billigare iaf.


Helgens roligaste suprise...kassan på Willys! Tro det eller ej men man fick leka kassörska för en stund, blipp blipp blipp och sedan välja betalsätt och en massa annat...tänk att det kunde vara så skoj att handla mjölk.


Helgens riktiga suprise...mina "skavsårsstövlar" gav inga skavsår. För er som spelade i Zunda förra året vet att jag gjorde en dundertabbe genom att gå med mina nya stövlar till skolan, det resulterade i skavsår i modellen större och skinflådda *ryser*


Helgens favvoaffär...Rut med fl. Snygg påse fick man också, chockrosa och allt...en riktig zessakasse!


Helgens lilla äventyr...åka spårvagn från Avenyn till Mölndal...ibland får man allt tänka till *ler*

Helgens duracell..Lasse, om ni tycker Kirran har mycket energi och går från 0 till 100 på nolltid skulle ni se Lasse där snackar vi 100 hela tiden, det finns liksom inget 0 i hans register.


Helgens vrål..Kirrans supervrål när Daniel fick lämna Idol, hon var helt förstörd!


Helgens räddning...min Bh-räddning (se händelseförlopp i text ovan)


Helgens mest avtändande...jag och Kirran skulle göra grabbarna sällskap för en liten förfest efter vår shopping + powernap time och åkte vidare till en lägenhet precis vid Ullevi. Vi var där i 45 minuter sedan höll iaf jag på att krivera (hängde mest vid de öppna fönstrena) Jag återger Kirrans kommentar från hemresan igår..."- Vi var i Hahns lägenhet i 45 minuter, det var 44 minuter för länge!" En för övrigt skitnice etagelägenhet men fy fan för röklukten...så jävla avtändande!


Helgens sjukaste syn...McDonalds 04.00 Avenyn...jag och Kirran sitter på våning 2 och har utsikt över kön till kassorna. Plötsligt halkar en kille och druttar ner på rumpan och brickan flyger upp i luften och maten hamnar överallt (kunde inte låta bli att fnissa), killen reser sig och går därifrån. Två stycken "överklass killar" står i en av köerna och när killen som halkade går iväg, tar en av "överklasskillarna" sitt paraply och drar den oöppnade hamburgaren mot sig längs golvet, plockar upp den och fortsätter köa som om ingenting hänt...helt sjukt. Vi undrade förståss vad han skulle göra med hamburgaren och följde dramat med stor spänning. Resultatet...killarna beställde som vanligt och tog med sig den nybeställda maten + den extra hamburgaren och gick....snåla jävlar...men det bästa av allt...Paparazzi-Kirran har allt på film *hihi*


Konstaterande # 1...Göteborg har grymt snygga killar och långa är dem också...I like!


Konstaterande # 2
...Fler människor röker ute på krogen i Göteborg än i Stockholm


Konstaterande # 3
...Det var grym airkondition på första utestället vi var på...kommer dock inte på vad det hette..borde jag det?



En specialare:

Konstaterande # 4...Jag och Kirran stod för underhållningen inne på tjejtoan på NIVÅ. Händelseförloppet...jag och Kirran kliver in på toa och blev glada över att det inte var någon kö, lite spontant börjar vi prata och går in i varsitt bås bredvid varandra. Jag konstaterade snabbt att någon måste ha varit på 7-eleven eftersom mitt bås var fullt av servetter från stället. Kirran skrattade och förstod vad jag menade, hennes bås såg likadant ut. Därefter dyker denna konversation upp (fortfarande i varsitt toalettbås):


Kirran
...hur fasiken ska vi komma ihåg vem som tog mingelbild på oss nu då?


Jag
(i färd med att få ner byxorna)... men jag vet, jag sparade visitkortet! (I samma veva flyger kortet iväg och ner under mitt bås och in till Kirran.


Kirran
...jaha, du menar det här


Jag
...ehh ja, just det

Kirran
...här har du tillbaka kortet.

Jag...vänta lite...ok, du kan släppa nu

Kirran...Ok, jag släpper nu 


Därefter pratade vi som vanligt om det ena och det andra fortfarande i varsitt bås. När vi sedan var klara och skulle tvätta händerna kom det ut en tjej 30 + från ett bås som inte kunde sluta skratta. Hon tittade på oss och sa;

Kvinnan
..."- Ni är fan det roligaste jag hört på länge...va får ni allt ifrån?!" "- Ni är inte härifrån va, för i Göteborg får man aldrig höra nått sånt här skojigt samtal på toaletten". 
Jag och Kirran tittade på varandra och skrattade lite...(läs- va fan sa vi egentligen?)




Tack Kirran, Lasse, Tobbe, Limpan, Anton & Martin för en asgrym helg i Göteborg!

Ps. några bilder kommer i ett inlägg nedan

//Gnurp

Bilder från helgen

image1005
Kirran läste tidningen i lugn och ro

image1006
Kirran och jag när vi fortfarande var pigga


image1008
Fortfarande vaken

image1015
Kirran softar på SoHO

image1010
Paparazzi-Clara var i farten

//Gnurp


I förgår var jag kung...

Idag mår jag som jag förtjänar...och är dessutom korthårig, jämfört med innan...uuupps!

ps. helginlägget kommer när jag får tid över...i värsta fall ikväll.

//Gnurp

Nyss hemkommen

Jag kom nästan precis genom ytterdörren efter en galen helg i Göteborg....

Jag återkommer med uppdatering från helgen och en sak är iaf klar...förbered er på mitt livs längsta blogginlägg någonsin....

//En sliten Gnurp

Dags att åka till Göteborg

Nu är allt packat....tom "skavsårsstövlarna". Jag har faktiskt fått ner allt i Zundaväskan...helt otroligt!!!
Ska försöka slänga i mig lite mat innan Kirran och co kommer och hämtar upp mig.
Vet inte hur mycket bloggande det blir de närmaste dagarna men en sak är iaf säker...det lär finnas en hel del att berätta när vi kommer hem igen på söndag ;)

Nu väntar en ca 5 timmars bilresa...

Tjing så länge!

//Gnurp

Åhhh vad glad jag blir *myser*

Såg precis att herr Svennar aka "Härskaren" delat ut zessakronorna från gårdagens match...åååå titta vad som dök upp...

image1004

Vad glad jag blir....min första krona för säsongen...jippi...ett härligt avslut på en fantastisk innebandyvecka!

//Gnurp...en krona rikare

En spontanhelg i Göteborg

I kväll åker jag, Ready, X, X, och Lassemannen till Göteborg för en helg i "stjärnornas" tecken. Jag och Ready ska umgås med "stjärnor", alla är de stjärnor på något sätt...vissa på innebandyplan andra på "pip".

Frågan är bara vilka är X:en?

Jag har ju fått höra att jag planerar för mycket och borde bli lite mer spontan så helgen betyder spontanitet för min del. Jag vet knappt något om vad som ska hända i helgen, vilka jag ska träffa...jag vet inte ens var jag ska sova...så illa är det! Men det känns rätt bra faktiskt....det enda jag vet är att Ready & co kommer och hämtar mig ikväll...that´s it!

Så om jag inte är tillbaka på måndag kan ni ju börja leta i Göteborgsområdet... *ler*

//Gnurp...planeringszessan nummer 1


Belönade mig själv med en sovmorgon

Efter gårdagens vinst var jag helt lyrisk och uppe i varv så jag satt mig i soffan och tittade på "Bones" och skrev samtidigt mitt matchinlägg eftersom allt låg fräscht i minnet. Plötsligt hade "Sex in the city" tagit slut och jag satt fortfarande med laptopen i knät och hade inte ens börjat packa inför helgens bravader. Jag kom i säng någon gång efter 01.00 och somnade så fort jag stängt ögonlocken.

Imorse tog jag sovmorgon...utan att egentligen sova längre än vanligt, jag tog det bara lugnare. Tog en macka, fixa och trixa och vips så var klockan över 08.00. Jag var inte på kontoret förrän 08.40....uppps!...men det är jag fasiken värd efter gårdagens insats.

Nu till allvaret...eftersom vi har haft träning eller match från i söndags har jag inte hunnit med att packa en väska inför helgen. Så det kommer med andra ord bli till att packa gärnet direkt när jag kommer hem, får nog sätta ihop en packlista a lá gnurp så ska det nog gå vägen...

Back to work!

//Gnurp...fortfarande lyrisk

Spiders - Zunda 3-6 (Jakobsbergs sporthall)

Var ska jag börja...?
Första perioden var inte en av våra bästa, vi var tvåa in i nästan alla situationer och med 2-0 i baken var det dags att vakna till liv. Anneli, Wester och jag fick igång målskyttet i andra perioden och speciellt Anneli som gjorde hattrick.

Under 2:a & 3:e perioden ägde vi matchen, vi är en storlek större i alla situationer och alla drog sitt strå till stacken.
Vi har en skön trygghet i laget som lugnar och även om vi ligger under med 2-0 känns det aldrig farligt eller kört, det är krig i 60 minuter.

Dagens hopprepslista

image1002
Går till...lagets boxplay, vi spelade i hela 1.30 3 mot 5 och lyckades hålla undan....grymt jobbat av alla zessor som offrade sig!

image1003
Går till...Elin, tjejen jobbar stenhårt i det tysta och ligger såååå rätt i banan. Hon täcker skott och får jobba riktigt hårt i boxplay och gör det med bravur. En inspirationskälla som får mig att bli bättre, grymt skoj att se tjejen!

image1001
Går till...Anneli, tjejen var grym idag och fixade 4 poäng från sitt blad. Inte nog med 4:a poäng, hon var osjälvisk och gav mig en riktig macka trots kanonläge för sig själv....tack tack! Tillsammans med Wester utgör dem helt klart ett hot mot alla lag i serien. 

Konstaterande # 1...jag har just insett att jag skulle uppskatta dubbelassisten som finns i ishockey. Alla mina poäng försvinner för jag har några av seriens bästa forwards vid sidan av mig.  Jag har bestämt att så länge Anneli och Wester ligger i toppen av den totala skytteligan i serien är jag nöjd, då vet jag att jag gör ett bra jobb :)

Konstaterande # 2...Fia har börjat avlossa sina höstlöv från halva plan *ler* (nu åker jag säkert snart på stryk)


Konstaterande # 3...När inte skyttet fungerar i en femma är det alltid en annan femma som visar vägen, ett tecken på bredden i vår trupp.

Konstaterande # 4
...Vi är grymt heta just nu!

Konstaterande # 5...allt Svennar och Mange säger tycks stämma, så det är lika bra att göra som "bossarna" säger.

Min önskan under matchen...att Nea och Sofia skulle få göra mål...jag väntade och väntade...

Såååå nära...under andra perioden kom läget jag drömt om sedan förra säongen...min "halvzorro" med utgångsläge bakom mål. Jag såg läget försökte och var såååå nära att lyckas (tog i stolpen), jag var helt till mig att läget ens dök upp...en vacker dag kommer jag lyckas och det kommer vara så snyggt :)

Ett stort plus...går till Svennar och Mange som coachar i 60 minuter och ger personlig feedback som får oss zessor att växa både på och utanför planen.

Dagens "Åhh va bra dem var"...vi snackar om domarna, de lät oss kämpa och fightas och höll allt på en jämn nivå. Helt klart det bästa domarparet vi haft hittills denna säsong.  

Dagens "nää, det kan inte stämma"...Fia blev matchens lirare och fick en mobiltelefon...ja en ny mobil...hur e det möjligt liksom? Hur nice som helst!!!!

Dagens roligaste...när Svennar talade om att vi kunde duscha av oss nervositeten...hade han sagt att det var fanns statistik som styrker det hade iaf jag trott "härskaren". Jag verkar nästan tro på allt Svennar säger...lite farligt tror jag *ler*

Självkritiska Garpen talar....trots en ok insats från min sida finns det ett par stycken situationer som jag ältar...mitt friläge som jag sköt en bit utanför mål (riktigt illa), Westers passning upp i slottet under slutminutrarna som jag totalmissar...en klar målchans som jag sumpar. Ja, det finns en del att jobba på från min sida.

Cred till mig själv...min sista "tackling", eller snarare när jag står upp på mittplan och Spiderstjejen springer in i mig, sjukt nöjd...trodde faktiskt att jag skulle åka på en 2:a även fast den var klockren. Vid mitt mål såg jag nog ganska lugn ut och kunde vänta in Annelis passning och bara slå in bollen, sanningen är att jag hann tänka 100 tankar innan bollen hamnade på mitt blad, bland annat att jag kunde missa målet...tyder det på dåligt självförtroende?...*ler*. Skönt att den satt! 

Nu ska jag mysa som bara en zessa kan...

//Gnurp...trött men sjukt nöjd!

Lätt rastlös

Har tagit en paus från jobbandet och hunnit med att:
 
- "bowla" med jongleringsbollar...jag mot grabbarna och jag vann, hoppas trenden håller i sig ikväll :)
- fylla på energidepoerna
- skratta åt Svennars mail...han är så rolig!
- leka jultomte och slå in en massa paket
- titta på klockan typ 20 ggr de senaste 5 minutrarna

Jaha, back to work sedan blir det att tuta hemåt, byta om, lyssna på favvolåtarna och vänta på "taxi"-Jempa.

Tjing tjing!

//garpilarpen

Vardagsmatcher är lite udda

Att spela på en vardag har både sina för- och nackdelar, egentligen handlar det nog mest om en vanesak. Uppladdningen blir lite speciell men desto mer tanke kring vad jag stoppar i mig och när.  

En sak är klar, när Spiders står för motståndet kan jag lira vilken dag i veckan som helst och nattetid om så önskas. Det finns nästan ingen match som jag tycker så mycket om att spela som borta mot Spiders. 

Jag älskar hallen (golvet)
Jag älskar att motståndet iaf försöker lira bandy och inte slå långbollar (kanske tar tillbaka denna rad efter matchen ikväll eftersom jag inte vet om säsongens upplaga av Spiders spelar långbollar)
Jag älskar det faktum att vi har gamla Spidersspelare i laget vilket förhoppningsvis kommer göra att det hettar till rejält.
Jag älskar det faktum att vi med en vinst ikväll ligger 3:a i tabellen, iaf fram till helgen då omgången spelas klart ;)

Dags att skölja ner lite taggtråd med hjälp av vatten...

C ya!
//Gnurp 

Lite finslipning och Branmän söker fru :)

Dagens träning blev en finslipning av diverse saker inför morgondagens fight mot Spiders. Det ska bli sjukt skoj att inta Jakobsbergs sporthall och få fightas mot spindlarna.

Elin, jag och Martina tog det långa uppvärmningsvarvet innan träningen och i höjd med Solnas brandstation uppkom en diskussionen kring brandmän och jag ifrågasatte varför inte det finns "brandmän söker fru" precis som "Bonde söker fru". Det finns säkert ett flertal brandmän som skulle ställa upp, tänk att kunna få ett helt trygghetspaket på köpet *ler*.

Dagens tips till Saga gav vi också när vi fick veta att hennes småtjejer som hon tränar ska få gå in med landslaget imorgon..."-Knuffa undan en av dina småtjejerna och ta Zlatan i handen, det skulle vi ha gjort!"  Är man zessa så är man!

Nu är det taggtråd som gäller fram till matchstart...

//Gnurp

Tips från coachen

Svennar gav lite "experttips" till zessorna innan dagens träning

Sverige - Lettland X

//Garpen

Livsfarligt för en pysseltjej som jag

Idag fick jag "leka# med lamineringsmaskinen på jobbet, rent ut sagt livsfarligt för en pysseltjej som jag. Det poppade upp idé efter idé i mitt huvud och jag designade tom en snygg "lista" för alla telefon- , växel- och faxnummer vid sidan av det jag egentligen hade i uppgift.

Lamineringsmaskinen är min nya favvopryl på kontoret så den lär jag nog plocka fram i smyg...
 
Visst är det märkligt att jag blir glad av så konstiga saker som en lamineringsmaskin?
Andra glädjs åt bilar och nya kläder men inte jag inte...här är det kontorsmaterial som lockar....haha...knasigt värre!

//Garpen  

"-Lussekatter till alla som varit snälla!" (chefen)

Måste tillägga att även jag fick en lussekatt...min första för i år! *ler*

image998//Gnurp

Min "att göra"-lista ska bli tom

Just nu, klockan 08.40 har jag ca 10 st saker på min "att göra"-lista och mitt mål idag är att få listan att bli tom.  Kanske känns som ett lite väl högt uppsatt mål men det ska nog gå....jag måste ju försöka iaf.
Det värsta av allt är att listan kommer vara lika full imorgon om inte värre :(

Back to work!

//Gnurp

Skönt med lite omväxling

Gårdagens träning innehöll allt annat än innebandy, lite skönt faktiskt. Vi delade laget i två grupper och min grupp började med mange uppe i gymmet och efter halva träningen fick vi lira lacross och lite fotboll för att avsluta med lite stretch + bålstyrka.

Konstaterande # 1: Mitt lag (röda laget) sög på lacrossen och fotbollen, men vad gör det, vi fick ju skratta av oss iaf.

Konstaterande # 2: Det var länge sedan vi fick se en sådan glad veckans zessa, Kirran kunde inte sluta hoppa av glädje när hon fick utmärkelsen av Fia :)

Konstaterande # 3: Det lönar sig att vara ärlig eller...?

//Gnurp 

Pinsamt värre

Jag funderade ett tag på om jag skulle skriva "jag gjorde en Clara" som rubrik, tjejen är nämligen kung på det som jag råkade ut för efter lunchen idag.

Jag har suttit i möte mer eller mindre sedan klockan 11 i förmiddags bortsätt från ett litet lunchbreak. Under lunchen hann jag med att slänga i mig lite mat och sedan drog vi igång igen och jag fick ett sockerfall. Jag kunde inte hålla mina ögon öppna utan ville bara somna. Gång på gång fick jag verkligen kämpa för att hålla mig vaken, det gick så långt att jag satt ner armbågen som stöd i bordet och gömde mitt ansikte för att kunna blunda...helt sjukt men jag kunde verkligen inte stå emot.

Lite pinsamt faktiskt!

Varför jag tänkte skriva att "jag gjorde en Clara" som rubrik har den enkla förklaringen att under Svennars första teorigenomgång ute på Bosön satt fröken Ready med stängda ögon och nickade till lite då och då. Hon tyckte det var skitjobbigt, vi andra fick oss iaf ett gott skratt. (sorry Ready, var bara tvungen)

//Gnurp...back to normal

Nya matcher ligger ute

Nya matcher i odds-tävlingen ligger nu uppe...check it out!

ps. Svennar måste fasiken legat rätt så bra till i den totala ställningen efter första veckan med tanke på att jag låg på 38:e plats och att han nästan hade 1000 poäng mer.

//Gnurp

Zunda vs. Huddinge IBS 7-6 (Solnahallen)

KRIG, så kan jag sammanfatta dagens match. Det bjöds på snygga mål, närkamper och spänning, ja matchen hade det mesta. Vi gör ingen kanonmatch men stundatals får vi till effektiva kontringar och ett enormt tryck som idag många gånger resulterade i mål. Jag tycker vi bjuder in Huddinge i slutminutrarna helt i onödan men vi lämnar omgången med 3 friska poäng och på onsdag kan det ske förändringar i tabellen...
 
Dagens hopprepslista:
image996
Går till...Yasses avgörande räddning i slutminutrarna. Hade bollen rullat in i mål där hade matchen kunnat sluta hur som helst. Grymt tjejen!

image997
Går till...Plipp och Plupp, idag var de grymma! Båda fick ta emot enormt mycket stryk över hela banan men reste sig upp och svarade genom att göra mål. Tillsammans med Elin är de kanon, jag tror att jag sagt det förr...men det ska bli grymt intressant att följa fortsättningen.

image995
Går till...Wester, med 4 poäng och en zuperchans till ytterligare en poäng i slutsekunderna kan jag inget annat göra än att ge zessan 3 hopprep. Nu har Wester även gjort ett "miniryck" i den interna poängligan. Jag måste även nämna Westers assist till mig när tavlan stod på 19:55 i första perioden....fy fasiken...jag får rysningar!

Cred till mig själv...ett mål lyckades jag med idag...åh vilket skott jag fick på och vilken inre glädje målet gav. Med 5 sekunder kvar av första perioden fick vi frislag nere i motståndarnas hörn. Wester stod vid bollen och jag smög liksom fram framför mål och fick en kanonpassning, det var bara att trycka dit bollen. Hela målsituationen upplevde jag själv i slowmotion och glädjen efteråt var total *ler*.  

Nu ska jag suga på karamellen tills imorgon sedan är det bara att börja ladda mentalt inför Spidersmatchen som går av stapeln på onsdag...ska bli grymt skoj! Jakobsbergs sporthall är en av mina favorithallar och jag har aldrig torskat en match där så jag ser fram emot fighten med glädje :)

//Gnurp...trött i kropp och knopp

 

Det blev aldrig någon match i matchen

Fia och jag var de enda som deltog i matchen, varken Big eller Jea stod på planen. Lite tråkigt men kanske lika bra, nu blev det ju 3 friska poäng till oss zessor.

Fia och jag kan iaf trösta oss med varsitt mål....rätt så snygga också om jag själv får skryta lite :)

//Gnurp

Svennar i topp efter första veckan

Zundalands Odds-tävling har nu pågått i en vecka och i topp efter 7 dagar är Svennar, tätt följd av Gnurp och Kirran. Jag hoppas verkligen att fler registrerar sig, för det e sjukt spännande. Första veckan är som alla vet uppvärmningsvecka så Svennar..."-du får nog lägga in en extra växel om du ska ligga i topp i slutet av nästa vecka". *ler*

Bör tilläggas att det finns några pågående matcher så det kanske blir lite ändring i toppen...

image988

Fortsättning följer

//Gnurp...totalt 38:a i huvudtävlingen

Matchen i matchen

Matchen mot Huddinge IBS är inte bara en match mellan 2 lag, det blir en fight mellan fd Balrogspelare. Jag och Fia mot Jea och Big, förutsatt att alla infinner sig på planen.

Hur det hela slutar lär vi få se på söndag men redan nu kan jag ge er förutsättningarna:

Garpen/Fia:
- Tillhör den yngre generationen
- Fia har U19-rutin
- Betyg (1-5)...skott: 4
                       fysik: 4
                       teknik: 3-4 

Jea/Big:
- Tillhör den äldre generationen
- Båda har mängder av landskamper för Norge och allstar utmärkelser från mästerskap
-Betyg (1-5)...skott: 5
                       fysik: ?
                      teknik: 4 

Går man på gamla meriter kommer jag och Fia åka på torsk men jag tror att det som kommer avgöra fighten är vår (min och Fias) fysik. Viljan att "slå" Jea och Big är enorm och att möta dessa damer är speciellt och väldigt stort. Vem vet, det här kanske blir sista gången man får fightas med damerna.

Tjing för att täcka skott!!!!

Kom igen nu Fia, nu kör vi!!!

//Gnurp 

En nostalgitripp till platsen där allting startade denna säsong

Idag tog jag mig en långpromenad runt i Haga Parken och gjorde lite av en nostalgitripp till platsen där allting startade denna säsong. Jag konstaterade snabbt att Annelis bajamaja ute i skogen var bortplockad och likadant med den bajamajan som stod ute på ängen.
Hopprepsstigen var sig lik och intervallspåret var mer uppsprunget nu än i somras.

image983
Den här kurvan under "minivarvet" minns väl alla. 

image984
Vid den här sträckan brukade Svennar skrika..."-ni har 36 sekunder på er att ta er till andra änden av detta spår"

image985
Intervallspåret var mer utmärkt nu än i somras

image986
Starten på uppvärmningsvarvet

Känns rätt skönt att vi nu gått in i hall :)

//Gnurp

Readys glutenfria blåbärsmuffins

Jag har aldrig sett roligare muffins, jag trodde muffins skulle svälla och bli pluffsiga men inte Kirrans :) Halva smeten hoppade ur formen och resterande smeten låg kvar på botten och vägrade bli klar.

Vad gick fel?

Vi fick oss iaf ett gott skratt och ska jag vara ärlig så gillade jag glutenfria muffins nästan bättre än vanliga, för de smakade som en blandning av havrekakor, kladdig kola och muffins.

image980
Som sagt, muffinsarna såg lite annorlunda ut :)

image981
Ready fick skrapa bort nästan halva smeten ifrån formen som låg under muffinsformarna.

image982
Kirran kunde knappt tro sina ögon

//Garpen

 

Misslyckade glutenfria muffins a lá Ready

Jag sitter hemma hos Kirran och lägenhetsinnehavaren gör just nu sina första glutenfria blåbärsmuffins. Jag kan säga så mycket som att det ska bli intressant att se resultatet. Vad jag kan se härifrån så ser det ut att bli en katastrof men Kirran brukar suprisa...

//Gnurp

En sovmorgon utan dess like

Det var år och dagar sedan jag verkligen kunde sova ut utan att ha något att skynda sig till. Jag kom iofs i säng först vid 02.00 men jag sov till 12.00, inte kankse det smartaste med tanke på att halva lördagen nästan är borta men jag behövde verkligen sömnen.

Jag har ätit frukost/lunch och ska snart ut och promenera och få lite frisk luft sedan har jag massor av ärenden att fixa...som vanligt!

Dags att gå ut och traska...

//En utvilad Gnurp

Mattias uttåg från Idol gjorde några zessor till vinnare

Som jag berättat tidigare är Zundalands egen odds-tävling igång och redan igår kom de första vinsterna in. Mattias åkte ut från Idol och några av oss zessor blev några poäng rikare. Jempa var nog den som satsat mest på att Mattias skulle åka ut så hon är säkert gladast av oss alla.
Efter helgens landskamper får vi se om Svennar jublar eller gråter...*ler*

Det är inte för sent att börja delta så alla zessor, se till att registrera er.

Btw. vem är pärlan?

//
Garpilarpen...also a winner

Min amaryliss växer sakta men säkert

Igår tog jag mig en titt på min röda Amarylliss som så vackert står och växer. Men att det ska ta en sådan tid för den att växa. Med den här farten kommer jag nog inte att hinna se den blomma ut, utan blomman kommer hinna vissna lagom till att jag kommer hem :(

Jag som för en gång skull har blommor hemma...

 
image977

Hur långt har era Amarylissar växt?

 //Garpen...ingen blomfantast direkt

Blir det en skräll ikväll?

Det är redan fredag och fredagar betyder Idol-odds inför kvällens program. Så här ser oddsen ut:

image971
Frågan är om det blir som väntat Mattias som åker ut eller om kvällen bjuder på en skräll.  

image972
Oddsen har faktiskt förändrats från tidigare veckor, det ser mer och mer ut som att Marie och Daniel kommer att stå sida vid sida i Globen den 7 december, de har faktiskt dragit iväg lite från övriga 3 deltagare.

image973

Ready och Anneli, glöm inte att vinka! *ler*

//Gnurp

Nu har jag passerat 600 inlägg

Oj, 600 inlägg sedan april i år, det är 76 inlägg per månad och ett snitt på 2.5 inlägg per dag

Ska jag välja ut ett inlägg som jag personligen tycker är bäst så väljer jag nog det här...orsak: inlägget får mig fortfarande att börja skratta.

//Garpen...som blivit bloggN-Ö-R-D

Teknik stod på dagens träningsmeny

Idag var det mitt favvomoment på träningen, nämligen teknik. Jag och Ylva tog stora rundan som uppvärmning och det var skönt att få springa av sig ordentligt och bli varm. Väl på planen började teknikövningarna flöda, det var hit & dit, fram & tillbaka, snurr, pass och nertagning...ja, allt mer eller mindre på samma gång :)

Fia och jag hann att prata gamla minnen från "Balrog"-tiden medan vi samlade ihop bollarna och det lär bli fler diskussioner efter helgens hemmafight mot Huddinge IBS :)
 
Vi hann och slipa lite på spelet innan träningen tog slut och under en av pauserna konstaterade jag att Anki blivit lite större och starkare, liksom lite bitigare än i början av säsongen. Efter träningen tog jag upp det med Anki och mkt riktigt...tjejen har tränat på skolgymmet mer än en gång denna termin ;) 
Enligt Martina gör det även betydligt ondare att fightas om en boll med Anki nu än vad det gjorde förut.

Skoj att se att utvecklingen hos många zessor går framåt!

//Gnurp

Det började som en kommentar på bloggen

Jag fick under dagen en kommentar på min blogg av en kvinna som hade googlat på Classic Forrest (Thailand) och hamnat på min sida. Inte så konstigt eftersom jag under juni skrev om stället under min vistelse i Thailand.
Hur som helst undrade hon om jag kunde berätta lite om Ban Phe eftersom hon trodde att jag varit där. Jag mailade henne och fick svar tillbaka.

Det visade sig att hon ska dit på semester om några veckor och har hyrt ett hus i Ban Phe X. Vilket är precis samma ställe som jag ska till, jag tror tom att jag vet vilket hus hon har hyrt. 

Vad är oddsen att en kvinna googlar på ett ställe i Ban Phe och får träff på en blogg vars ägare bor i samma område som hon ska till på semester...hmmm...hur är det möjligt?

Hur liten är världen egentligen?

image978

//Garpen

Följ med in i Zundazessornas omklädningsrum

Rubriken kan kanske tolkas lite fel men jag vill ge en bild av att vi zessor inte gör som andra lag, vi aktiverar oss som bara zessor kan....kungligt!

Vi sitter inte på baken och bara väntar på bättre tider utan vi har skoj bakom stängda dörrar...


image974
Twistersnurran var på plats

image975
Ylva tog på sig ansvaret som "snurrare"

image976
Frida och Fia in action.
Stackars Fia fick stå länge på alla fyra :)
 

Resten är censurerat och stannar innanför omklädningsrummets fyra väggar :)

//Zessa # 18

Zundalands odds-tävlingen är igång

Ja, då var tävlingen igång...än så länge är de flesta zessorna i full gång med att registrera sig och börja titta på de olika evenemangen som finns spelbara. Anki har redan börjat satsa och inga fegsatsningar här inte, full fart från början...skönt att se tjejen!

Morgondagens Idolprogram går det att satsa på så redan imorgon kommer vi att se om bland annat  jag och anki har tippat rätt...kommer Mattias åka ut ur Idol?

Jag hoppas bara Svennar får fart på sin profil så han inte har något att skylla på sedan när kampanjperioden är över och jag har spöat honom :)

//Garpen
 

Nu börjar den intensiva innebandyperioden

Några av zessorna var redan igång igår och lirade match men idag startar den intensiva innebandyperioden för mig. Nu kommer det vara full fokus och full rulle fram till nästa helg, eller vad sägs om...

Torsdag...innebandyträning
Fredag...ledigt
Lördag...ledigt
Söndag...match hemma mot Huddinge IBS
Måndag...innebandyträning
Tisdag...innebandyträning
Onsdag...Match...Spider borta
Torsdag...innebandyträning

Om jag gillar innebandy?
Nja...*ler*

image970

//Garpen

Åhh jag som trodde jag var petig

I går under lunchen satt jag och pratade med en av våra översättare. Vi kom in på mat och hon påpekade att hon tyckte jag var duktig som nästan varje dag hade matlåda med mig till jobbet. Sedan berättade hon att hon var enormt petig när det gäller mat. Maten får absolut inte vara gammal... jaha sa jag och frågade vad hon menade med gammal mat. Hon förklarade att hon inte kan äta mat som är gjord dagen innan, inte ens på morgonen samma dag, all mat måste vara fräsch och nygjord. Ska hon göra sallad till lunch måste hon ha med sig alla ingredienser och göra salladen på plats...jobbigt värre säger jag!

Jag som trodde jag var petig...

//Gnurp

Ready stod för matchreferatet

Efter matchen fick jag först ett sms med texten...torsk 7-3, mer info kommer. (Kirran vet att jag brukar vilja ha info så hon var snäll nog att portionera ut informationen i omgångar)

Ett tag senare ringde damen och drog hela matchen...målen, känslan...ja allt. Det roligaste var att laget gjorde 3 mål och Ready fick verkligen tänka efter för att komma på vilka som scorade. Knocken i förra Huddingematchen kanske har gjort sitt :)

Tråkigt att vi inte lyckades vinna men det kommer fler distriktsmästerskap...

//garpilarpen

DM kvartsfinal vs. Huddinge IK

Ikväll är det dags för revansch...dels för laget men även för en viss fröken som sist inte fick slutföra matchen utan låg knockad på golvet och som senare på kvällen fick gå runt i förd en ful nackkrage.

Frågan är vilken lag som tar den ärofyllda semifinalplatsen

//Gnurp


Zundazessorna blottar sitt stora Zundahjärta

Idag har vi Zundazessor visat vår kärlek till en helt underbar och betydelsefull person, (åtminstonde min egen åsikt) som varit vårt stora stöd under de senaste säsongerna.

Krya på dig! 
Nu är det vår tur att ge allt vårt stöd till dig!

image969
//Gnurp + alla andra Zundazessor

Zundaland invaderas med nya smeknamn

Eller vad sägs om Story, Ready, Plipp och Plupp

Frågan är bara vem som är vem.

//Garpen...aka Gnurp, Garpilarpen och Gaschpen


Lite morgon humor

Man brukar ju säga att en person med ett stökigt skrivbord är rörig i huvudet...vad säger man då om en person med ett tomt skrivbord? 

//Gnurp


Nu rullar Zundalands odds-tävling igång

Mer info (en inbjudan) kommer på mailen under onsdagen...

Vi ska nu under 4 veckor kora Zundalands bästa oddsspelare och fin fina priser väntar vinnaren. Alla frågor kring tävlingen kan ni ta med mig...infocentralen själv. Ju fler som är med desto roligare blir det...bara den grejen att kunna klå Svennar (proffsspelaren själv...eller hur *ler* ) borde få vem som helst att vilja delta.

Vi kommer ingå i en grupp som heter Zunda där alla kan följa toppstriden i tävlingen och vad var och en har spelat. Man behöver inte vara aktiv varje dag utan satsar när man vill och känner att det finns evenemang som passar. Den person som samlat flest poäng den 16 december vinner vår interna tävling och är man riktigt skicklig finns det prispengar att vinna.

- Ylva, även du kan vara med trots att du åker iväg så länge du har tillgång till en dator.

Let the game begin!

//Garpen...infocentralen  

Projekt X

Idag fick jag en genialisk idé...iaf än så länge. Jag har alltid sagt att den dagen jag kommer på någon affärsidé så vet jag exakt vilka personer jag skulle anställa, Kirran är en av dem och min kompis Frasse en annan. Men eftersom min idé mest är ett testprojekt spelar det inte så stor roll just nu. Jag har iaf bestämt att jag och Kirran ska slå våra klocka huvuden ihop och se hur långt vi kan ta vårt projekt. Jag hoppas att det blir kanon och jag gör det mest för att se om det fungerar. Men det kommer att krävas en plan, en utvecklad sådan för att lyckas, vilket jag förutsätter att vi ska.

Låt fantasin flöda...

image967
Vi kanske måste vara lite piggare än på bilden för att detta ska fungera men samtidigt kanske bilden i sig ger inspiration till vårt projekt X...

//Garpilarpen 

Mycket skoj ifrån Fia idag

Runt klockan 15.00 idag satt jag nästan i halsen...jag läste Fias blogg och fick syn på en "intressant" bild. Först blev jag mest chockad sedan tänkte jag för mig själv att är det någon jag känner som skulle visa inlägget så är det just FIA. Tydligen var det ett internt skämt, en vadslagning och Fia bevisade att hon vågade. Jag är nog mest glad för hennes egen skull att hon plockade bort inlägget för man vet ju aldrig vem som läser ens blogg.


image966
Fia


Under träningen var vi 5 tappra zessor som fick finna oss i att gymma...grymt skönt btw. Fia hade som vanligt musik i öronen och stundtals gav hon ifrån sig några sköna kommentarer för att sedan fortsätta nynna med i musiken.
Efter gymmandet var det dags för lite smålagsspel och även dags för Fia att ge mig en SVIDARE. Precis när jag blivit av med en svidare på ena benet får jag en ny på andra...livet som plastspelare :) Men jag ska nog vara glad att det inte blev en blåklocka som under förra säsongen...


image965
En blåklocka signerad FIA...
//Garpen

Birkabåten gungade och Zundazessorna likaså

image964
Vi gled från ena sidan av dansgolvet till andra, därav den bilden.
Glada var vi iaf...

//Garpilarpen

Frågan är vilken som smakar bäst

Under min "utlandsresa" som Svennar så snyggt la fram det i måndags, köpte jag mig en flaska Baileys...men med MINT chocolate. Ska bli intressant och smaka när tillfälle ges frågan är bara vilken som är godast, orginalet eller mint chocolate?

image962
Fick till en blomma S



//Gnurp

Powernap dagen till ära

Nu ska jag gå hem från jobbet....fatta, jag lämnar jobbet runt 17.00...när hände det senaste???

Jag ska passa på att ta en powernap a lá Gnurp innan träningen så att jag kan kolla på Bones ikväll...haha, närå så illa är det inte :)

men först...första posthämtningen hos päronen!

//Garpilarpen...grymt effektiv idag

Jag är garanterat den största serienörden i Zundaland

Om du tittar på/har följt över 50 serier är du en serienörd.

(x) Gilmore Girls
(x) Grey's Anatomy
(x) Prison Break
(x) Desperate Housewives
(x) OC
(x) One Tree Hill
( ) Off centre
(x) Vänner
( ) Förhäxad
( ) 24
(x ) Simpsons
(x) Scrubs
(x) CSI
( ) CSI Miami
( ) CSI New York
(x) Jordan Rättsläkaren
(x) Joey
(x) Bones (I LIKE!)
(x) Dawson's Creek
( ) Heroes
( ) Hercules
( ) House
( ) Brothers and Sisters
(x) Sex and the City
(x) Navy CIS
(x) Lost
( ) My name is Earl
(x) Ugly Betty
(x) Smallville
( ) Southpark
( ) Stargate Atlantis
( ) The 4400
(x) Two and a half men
(x) Spin City
( ) Cold Case
( ) Criminal Minds
(x) Baywatch
(x) Lilla huset på prärien
( ) Dallas
(x) Shark
( ) Tredje klotet från solen
( ) Law and order
(x) Våra bästa år
(x) Våra värsta år
(x) Ett geni i familjen
(x) Alla älskar Raymond
( ) Ghost Whisperer
( ) 8 simple rules
(x) Svensson Svensson
( ) Lizzie McGuire
(x) Sunset Beach
( ) Magnum
(x) VIP (man måste väl följa den serie man själv deltagit i *ler*)
( ) Stacked
( ) Myggan
( ) Vita huset
(x) Advokaterna
(x) Ally McBeal
( ) Las Vegas
( ) Xena
( ) Entourage
(x) Cityakuten
(x) Will & Grace
(x) Sjunde Himlen
(x) Dharma & Greg
(x) Fresh Prince in Bel Air
(x) Skilda Världar
(x) Nanny
( ) Nikki
(x)Tre Kronor
( ) L-word
(x) Vita lögner
( ) Andra Avenyn
(x) Rederiet
( ) Hem till gården
( ) How I met your mother
( ) That 70's show
( ) Alias
( ) Seinfeld
(x) Glamour
(x) Huset Fullt
( ) Hjälp
( ) Mitt liv som död
( ) The Shield
(x) Close to home
(x) That's so Raven
( ) Buffy the vampire slayer
( ) Eve
( ) Clueless
(x) Tredje Skiftet
( ) Friday Night Lights
(x) Kära Susan
( ) War at Home
( ) Sabrina - tonårshäxan
( ) Fashion House
(x) Fraiser

totalt: 49...yes jag klarade mig ifrån zupernörd stämpeln...men det kanske är illa nog :)

Återigen skyller jag på min tid i USA, det fanns fan inte mkt annat att göra i byhålan än att se på TV *ler*. Vissa av serierna såg jag när jag gick på mellanstadiet och vissa spyr jag av att se, medan typ Grey's Anatomy är en serie som jag börjat följa nu på senaste tiden.
Med tanke på att jag har en puls på 47 när jag tittar på TV är det rätt avkopplande i mina ögon....säkert sjukligt i andras.

//Gnurp...Zundas serienörd

Deadline-tisdag

Japp, idag är det deadline på deadline och jag måste faktiskt meddela att jag ligger före tidsplaneringen för en gång skull...kan ju ha och göra med att jag satt kvar på jobbet till 18.45 igår. Men men vi får se hur länge det håller i sig...det räcker med att en sak strular och jag får ytterligare en låååång dag på jobbet.

Men jag antar att det är charmen med mitt jobb...

Jag blir fortfarande lika nervös varje gång något tryckt material kommer med Posten...det räcker ju med att en prick är fel någonstans för att allt ska vara förstört. Men samtidigt...va fan ska man göra....blir det fel så blir det...man är ju inte mer än människa!

Ska passa på att gå och äta lite lunch så jag orkar med kvällen bravader...

//Gnurp

I´m addicted to Bones

Igår insåg jag att jag är beroende av serien Bones som går på TV 3 på nätterna. Jag antar att allt egentligen hänger ihop i en ond cirkel. Jag kommer oftast hem trött efter jobbet, byter om till träningsgrejer, tränar, kommer hem, fixar mat och sätter mig framför TV:n för att komma ner i varv. Eftersom vi tränar rätt sent blir det automatiskt så att jag sätter mig i soffan lagom till att Bones börjar...å har jag väl börjat titta är det svårt att stänga av. Det jobbiga är bara att det brukar sluta strax efter midnatt.

Igår märkte jag också att det börjat sända Sex in the city efter Bones vilket är betyder att jag direkt efter Bones måste stänga av TV:n...annars är det kört!

Nu kanske alla förstår varför jag är kung på att snooza *ler*

//Gnurp

Berit var tillbaka med nackkrage

Efter en lååååång dag på jobbet åkte jag hem, bytte om och åkte till träningen. Finns egentligen inte så mkt att berätta förutom att Berit var tillbaka i målet, fast denna gången med nackkrage efter olyckan ute på parkeringen....stackarn..haha! Konstigt nog var hon riktigt het idag, kanske berodde på den stela och upprätta kroppen *ler*.

//Garpilarpen

Jag måste få spy lite galla över saker och ting

Just nu jobbar min hjärna snabbare fram än vad tekniken orkar med. Jag har hur mycket som helst att göra och vet precis vad jag ska göra men:
- datorn strejkar stundtals
- musen har knappt några batterier kvar
- det är allmänt kallt på kontoret (sitter med halsduk på)
- mobiltelefoner ringer lite här och där....kan folk fan svara någon gång?????
- timmarna bara flyger förbi (borde vara positivt men under tidspress är det inte lika skoj)

Skönt att få spy galla ibland...

//garpilarpen

Jag har blivit som Elin

Elin är ju vegetarian om någon missat det, själv älskar jag kött, iaf på grillen under sommaren. När jag fyllde år i somras lagade jag en Tacopaj (Kirrans mammas recept) och gjorde då en vegopaj till Elin. Jag blev lite inspirerad av Elins tacopaj (gjord av sojafärs) och tyckte faktiskt att hennes mat smakade bättre så nu har jag faktiskt köpt på mig en massa sojamat. Inte för att bli vegetarian utan för varationens skull, det smakar ju näst intill likadant så varför inte?
Idag blir det bland annat sojafärs med pasta till lunch...mmm!

Man bli som man umgås...

//Gnurp 

Lite jobb så här en söndagkväll

Trots att det är helg har jag redan börjat fundera över veckan som kommer och allt jobb som ligger framför mig. Jag tog faktiskt en timme nu på kvällen åt att jobba. Jag vet...det är egentligen förbjudet...jag måste få ha helg och ledigt när det är helg men jag har insett att jag inte orkar stressa som fan på jobbet bara för att hinna klart med allt så jag tjuvstartade idag. Förhoppningsvis tjänar jag på dagens jobb och stressar lite mindre imorgon och på tisdag som är veckans deadline-dagar. Men känner jag mitt jobb rätt så poppar det säkert upp ytterligare en deadline denna vecka :(

Jag tror att all stress på jobbet får mig att tycka att det är rätt skönt att lyssna på andras problem...jag får liksom komma bort från mitt eget för en stund och samtidigt inser jag att det inte bara är jag som stressar hit och dit.
Dessutom är det bra att innebandyn finns i mitt liv just nu annars tror jag lätt att jag hade suttit kvar på jobbet till sent varje dag.

Fan...skärpning Garpen!!!

Nä, nu är det färdigjobbat för idag och dags att hoppa i säng...

Tjing e ling och sov gott!

//Gnurp

En nattsvart promenad

Efter att ha jagat en vinterjacka halva dagen kom kirran förbi och vi tog oss en 70 minuters promenad runt i mörkret. Vi gick runt i Haga Parken trots mörkret och mitt sätt att förklara för Kirran var vi befann oss, var att säga saker som...

"-Här till höger ligger bajamajan som Anneli alltid använde under uppvärmningsrundorna"  

"- Åt höger tar det ca 25 minuter och åt vänster tar det ca 45 minuter"

Vi hade båda klätt oss varmt och det behövdes verkligen för det var rätt kallt.  Mina ögon rann som vanligt vilket brukar betyda att vintern är på gång, istället för snorpapper blir det "tårka tårar"-papper för min del.

Trots helgens båtresa har jag nog allt hunnit med en hel del återhämtningsträning...både på dansgolvet och ute i skogen, ska bli skönt att få börja träna ordentligt igen.

image961

//Gnurp

Dagens jakt

Idag har det varit jakt, en jakt efter en ny vinterjacka.
Jag startade jakten imorse och åkte till Täby Centrum i hopp om att precis den jacka jag tänkt mig skulle finnas. på sätt och vis fanns den men självklart inte min storlek utan bara xxs och s. Jag frågade efter andra Boomerangbutiker och fortsatte min bilresa. 

Innan jag drog ifrån Täby Centrum passade jag på att växla in pengar till dollar inför New York-resan senare i vår. Lite tidigt kanske men med tanke på dollarkursen kändes det rätt skönt, dessutom har jag nu börjat lägga undan shoppingpengar :)

Tog vägen förbi lägenheten och lämnade lite saker och satte mig i bilen igen och åkte mot Farsta Centrum. Jag har aldrig varit i Farsta C och måste säga att det var rätt svårt att hitta eller så förstod jag inte strukturen på centrumet. Efter att ha virrat runt lite hittade jag Boomerang-butiken och självklart fanns varken rätt färg eller rätt storlek kvar. Tjejen som jobbade i butiken var väldigt trevlig och sa till mig att åka till Länna sport för de skulle tydligen ha kvar jackor. Jaha, tänkte jag och tvekade faktiskt en stund på att åka visare till Länna. Men eftersom jag ändå var ute på jakt och åkt hela vägen från Täby till Farsta kändes det som om jag kunde fortsätta en bit till.

Väl i Länna bad jag till gudarna att min jacka skulle finnas och mycket väl fanns det kvar några jackor. Jag kollade jacka efter jacka och såg S, XXS, XS men inte medium som jag ville ha. Tillslut höll jag på att ge upp när jag fick syn på några jackor högst upp som såg lite större ut. Jippi slängde jag ur mig när jag hittade en medium.

Jakten slutade lyckligt och min plånbok blev en aning tunnare men min kropp kommer må super i värmen :)

image960
Inte den bästa bilden direkt

//Gnurp...varm men fattig

     

För vissa slutade båtresan nästan innan den ens hann att börja

Eftersom informationen kring båtresan var rätt vag...höll det på att sluta riktigt illa för Kirran. Vi skulle senast vara på båten 17.45...Kirran kom fram flåsandes 17.43. Det hade ju aldrig blivit samma sak utan Kirran så jag är glad att hon hann med båten.

Väl på båten insåg jag och Öberg sanningen bakom det Svennar sa om 24-48 timmars återhämtning. Vi hasade oss upp 2 trappor och fick mjölksyra direkt. Med det bevisat hoppade halva gänget ner i jacuzzin och halva gänget hängde i baren. Man märkte rätt tydligt under kvällen att det var fredag, ögonen hade svårt att hålla sig öppna.

Vi åt en trevlig middag på kvällen sedan fortsatte partyt natten lång...
Jag somnade 04.30 och sov så tungt att jag inte ens märkte när hälften av hyttfolket kom in och la sig. Under natten (morgonen) vaknade jag ett antal gånger av att båten gungade men inte mer än att jag kunde vända mig om och somna om igen.

Imorse intog vi vår traditionella frukost/lunch...oxfilé med pommes och cola, en bra start på dagen för en zessa!

Gårdagens miss...jag tog bara ett kort på hela kvällen och det blev inte ens bra :(

//Gnurp


Jag fick verkligen bita mig i tungan

Igår innan vi skulle ut och värma upp hade jag och Elin en intressant diskussion. Jag berättade för Elin att jag under dagen varit sååååå nära att ringa eller maila efter info angående vår lilla båtresa men verkligen försökt bita mig i tungan för att klara mig utan informationen.

När det gäller vissa saker behöver jag info för att kunna vara lugn och planera min tid och igår var precis ett sådant läge. När Elin fick höra storyn garvade hon lite och berättade att hon tänkt på mig under dagen och att hon trodde att jag skulle vara hispig orolig över att ingen hade gått ut med info.  (Så rätt men ändå så fel!)

I vanliga fall brukar jag själv ta tag i saken och fixa men den här gången lät jag bli. Det återstår bara en sak att göra: hoppas att alla kommer ombord *ler*

//Gnurp

En skön promenad hem

Igår efter träningen tog jag sällskap av Yazze och Anki på vägen hem från träningen. Det var riktigt länge sedan jag gick hem från träningen men efter gårdagens genomkörare var en promenad precis vad jag behövde. När jag kollade tidtabellen insåg jag att det var 20 minuter kvar och då konstaterade Yazze att jag lika gärna kunde gå hem och så blev det.

Under promenaden avslöjade Yazze en sak som gjorde mig jätteglad. Jag vet inte om det är officiellt än så jag kommer inte skriva vad det är men jag blev iaf jätteglad...och det kommer alla andra också att bli när det får veta *ler*.

Det blev en del grafer hit och dit under gårdagens träning och summan av kardemumman var att jag insåg hur mkt vi fått lära oss under denna säsong. Om kroppen, vilken träning som passar när, om mjölksyra, styrka...ja jag kan fortsätta ett tag till. Fatta... säsongen är inte ens slut!

Kanonbra om du frågar mig...inte en dag för sent!

//Gnurp...elev i Zundaskolan

Efter gårdagen vågar man väl inget annat :)

Vi fick oss en uppläxning (mer som positiv information) igår av "Härskaren". Det handlade om vikten av hård träning och lätt återhämtning.

Hälsning från B-ön..."-Brudarna på Finlandsfärjan kan ju som alternativ till barhäng simma i bassängen eller dansa" :-)

Precis vår tanke....*ler*

//gnurp...med dansskorna nerpackade

Dagens Idol-odds

Återigen dags för Idol-oddsen inför kvällens program...

Saxat från BraOdds.com
image955
Om dagens odds stämmer kommer Mattias att få åka hem men bör först hänga löst tillsammans med Andreas och Christoffer.

image956
Det är fortfarande el capitano och Marie som uppträder i Globen den 7 december om man ska tro kvällens odds.

image957
Precis som förra veckan förväntas en kille vinna Idol.

Enjoy kvällens avsnitt för er som ska titta!

//Garpilarpen...Zundalands oddskung...än så länge :)

Jag ser ljuset i tunneln

Jag har precis passerat en milstolpe i mitt jobb...en av flera stora uppgifter som ska vara klara innan jag åker på semester i december. Så nu har lite tyngd lättat från mina axlar...jag blir bara lättare och lättare för varje vecka, men det är en bit kvar innan jag får dricka paraplydrinkar springa i värmen och bada skumbad a lá Gnurpstyle hoppa hopprep under solen...

Jag längtar...

//Gnurp...

Uppladdning inför kvällens fysiska prestation

I kväll är det den enväldige "Härskarens" träningsregler som gäller dvs. vi gör det vi blir tillsagda att göra...nästan iaf :) Men det brukar bli rätt skoj till slut...variation förnöjer i Zundaland...det är veckans lärdom!

Till den enväldige "Härskaren": JUST BRING IT ON!
Mina egna funderingar: hur många zessor blir vi egentligen som kommer låta svettet rinna ner på parketten?

Jag ska precis äta lunch och uppladdningen inför kvällens fysiska prestation bli lax och burgur och någon ihopplockad sås...hoppas det blir smarrigt värre för jag är vrålhungrig!

//Gnurp...som nog inte kommer att vara lika kaxig efter kvällens träning.


Zundalands bästa oddsspelare ska koras

Inom ett par veckor kommer vi veta vem som är den bästa oddsspelaren i Zundaland. Inte nog med att det blir en massa konkurrans mellan oss zessor, vi ska minsann ge Grabbarna Grus, Kjelle och Kent en match. Det 16 december koras vinnaren och det finns fin fina priser i potten :)

Ingen behöver satsa pengar utan vi spelar med poäng och den spelare som den 16 december har flest poäng vinner.
Mer info angående tävlingen kommer senare.

//garpilarpen

Det går rykten om att det ska bli dåligt väder

Vi är några som ska på kryssning till helgen och det går rykten om dåligt väder vilket inte gör mig speciellt glad. Jag hatar när båten gungar, det räcker med att det gungar av en orsak :)

Eftersom det är träning imorrn och "härskaren" ska köra skiten ur oss måste jag börja packa idag. Känner jag mig själv rätt kommer jag att slänga mig i soffan efter träningen imorrn och då blir det inte mycket till packning. Jag har fått order om att ta med mig min platttång så den ska packas ner nu på en gång. Men va fasiken ska man ha med sig egentligen?
En partyutstyrsel...om man inte heter Kirran eller Anneli för då har man med sig 3 st..haha *ler*, ett ombyte för dagen efter och en tandborste...that´s it eller?

//Gnurp...som ber till vädergudarna


AIK utslagna ur DM av div 2-gänget Farsta

Pratade med Lykke på msn idag och det visade sig att vi jobbar jättenära varandra så det lär bli en lunch nästan vecka om vi hinner. Lykke uppdaterade mig även lite om hur det går för henne med innebandyn och tydligen hade Farsta div. 2 slagit ut AIK i DM. Det verkar gå tungt för AIK nu...6-3 hade matchen slutat.

//Gnurp


En morgon komplimang, händer inte varje dag

Imorse när jag kom till jobbet utspelade sig följande korta dialog:

Arbetskamrat..."-Värst vad du var fin idag då"...
Jag ..."-jaha...ehhh...tack"
Arbetskamrat..."-ska du på dejt senare idag eller?"
Jag..."va?...nää, inte vad jag vet"

Jag funderade lite efter vår korta dialog och kom fram till att jag alltså måste se j-ligt tråkig ut på jobbet i vanliga fall...hahaha!


//Gnurp...dagens till ära iklädd jeans, en svart topp och håret i en fiskbensfläta med svart hårband.

Bye bye mamma lilla

Imorgon åker mamma till Thailand och blir borta ett bra tag framöver, som tur är ser jag henne igen om ca en månad. I och med att andra halvan av familjen nu lämnat landet får jag hålla ställningarna....vattna blommor, hämta posten, betala räkningar...ja ni vet allt som är ganska tråkigt men som måste göras. Fördelen är ju att jag bor nära så jag inte måste planera en massa för att få allt gjort. (smart tänkt av mamsen och pappsen när de valde att flytta)

Eftersom en hel del saker är på gång och det finns rätt så många frågetecken inför framtiden just nu lär jag få en intressant trip till Thailand vid jul...hoppas bara jag får sola lite och lugna ner mig mellan varven.

Nedräkningen har börjat...

//Garpen...den officiella ledaren på hemmaplan 

Korv Ingvars utan Gnurp

Ikväll intog zessorna Korv Ingvars för den första gemensamma måltiden för säsongen...men jag bangade. Jag var på styrelsemöte a lá Gnurp under kvällen med middag och genomgång av diverse saker för de närmaste 6 månaderna framöver. Jag kom hem med en stor kasse med fryst mat och en fylld kalender samt ett välfyllt anteckningsblock.

//Gnurp...dagens bangare 

Tufft schema framöver men även plats för lite skoj emellanåt

"Härskaren" skickade ut scemat för de närmaste veckorna i Zundaland och det kommer att bli tufft eller snarare många pass framöver. Men det kommer inte bara vara hårt jobb utan också en möjlighet till en hel del skoj, 3 st fighter...en spelledig helg...möjlighet att göra lite vad vi vill (allt förutom att simma...hahaha...du får doppa huvudet själv Kirran!!!!!!).   

Jag har precis insett att min julresa kommer att komma precis när jag behöver den som mest...men fram till dess är det full fart på både jobbet och med springandet efter den vita plastbollen.

Back to work...

//Garpilarpen


Går vi nu från tre till en?

Ja, det är min fråga...

Nu har vi i Zunda varit bortskämda i 2-3 veckor med tre grymma keeprar på träningarna, men nu verkar det vara slut på det roliga :(

Sara återgår till den stora ön (väldigt tråkigt enligt mig...hade varit skoj att ha henne kvar på fastlandet), Yazze till skogen (sorry Yazze) och kvar står vår järnlady Öberg...men om jag känner Grabbarna Grus rätt så kommer Öberg snart att få sällskap...

Bara det inte blir Olga, Berit eller Svetlana...för de har nog gjort sitt för i år...iaf Berit *ler*

//Gnurp...knaprandes på en pepparkaka

Är vi verkligen så roliga?

Jag visste sedan tidigare att vi Zundazessor står för något speciellt, kommer man ner och tränar med oss fastnar man ofta...vi är nästan som Karlssons klister, har man väl testat sitter man fast ;)

Igår hade vi en massa lekar som uppvärmning och det kändes som om jag var tillbaka i lågstadiet och lekte häxkull, spökboll och annat skoj. Den enda skillnaden nu var att det var betydligt jobbigare att ta sig under zessornas ben och upp igen *ler*.

Under tvåmålet sprang jag i närheten av målvakts Sara och insåg att hon satt och skrattade under hjälmen (ganska högt), mitt under matchen. Först fattade jag ingenting...är vi verkligen så roliga att titta på?
Sedan insåg jag det Sara antagligen också såg...att vi är rätt roliga när vi spelar, inte nog med alla ljud och kommentarer vi ger ifån oss, vi har en skön stämning som gör att man börjar skratta och är man inte van med den chargongen (kan inte stava) blir det nog extra skoj och lättsamt.

Kom till Zunda och bli en zessa om ni vågar!!!!

//Gnurp

Jag myser...

Fick några snälla ord från el capitano her self:

image954 Garpen
- När hon får tag i bollen i mitten, tar den med sig upp på kanten, väggar sig förbi en spelare för att sedan lägga över en diagonalpass till en av sina forwards.. då ryser jag bara. Garpen när hon är som bäst- då är hon så JÄVLA bra...  

Man tackar...

//Gnurp...märkligt att jag inte har något minne av denna prestation *ler*

Idag mår jag som en kung

Fy fasiken va skönt det var med 3 poäng igår...tänker suga på karamellen fram till träningen ikväll sedan är det dags att gå vidare och fokusera på nya prövningar.

Jag mår som en kung!

image953

//Garpen

Fy fasiken vad jag diggar Gunvald

Ni som inte fick se fortsättningen av Beckfilmen från bussen, se till att göra det för den var riktigt bra. Jag säger bara en sak...fy fasiken vad jag diggar Gunvald...han är kung!
ps. Becks granne...han med nackkragen e inte dum han heller, skönt slut *ler*
 
//Gnurp

Bilder från matchen

Bilder tagna från www.rappfoto.se

image948
Fia in action


 

image949
1-1, Anneli på pass av Wester 

image950
Yazze stod för flera fina räddningar

image952
Elin gör 2-1 med en snygg backhand

image951
Ylva trycker dit 3-1

//Gnurp

Sala/Silverstaden vs. Zunda 2-3

3 poäng, fy fasiken va skönt...det var vi verkligen värda. Jag kan verkligen inte sluta att le...morgondagen kommer kännas kanon...grymt!

Måste säga att uppvärmningen var min bästa på länge, allt tycktes stämma och hela laget gjorde en av de bästa uppvärmningarna någonsin. Bra tempo, bra skott, bra snack...ja jag kan fortsätta om ni vill *ler*.
Att vi sprang en längre runda ute i kylan var kanon, jag var varm på ett helt annat sätt gentemot förra matchen mot Falun.

Matchinramningen kunde knappast varit bättre, hela 300 pers på läktaren, bra uppvärmningsmusik...tack Kirran och en hall som jag bara älskade.

Spelmässigt var det rätt fysiskt stundtals och jag tycker vi zessor stod upp riktigt bra och orkade mer än Sala. Inför sista perioden var vi i ledning med 3-1 och Sala spelade upp sig medan vi blev lite passiva, men det räckte inte för att besegra oss. Vi gjorde det vi skulle och åkte hem med 3 friska poäng mot serie 2:an. Ja, serien kommer nog att svänga hit och dit...skoj, det betyder att alla matcher kommer vara lika viktiga.

Hopprepslistan ser ut enligt följande...

image943
Går till...centrarnas jobb med att plocka bort Salas "stjärna"...vi hade en rätt ljuv söndagkväll *ler*. Måste säga att vi verkligen lyckades störa henne och hon spelade inte vackert utan gav flera efterslängar...riktigt trist att se!

image944
Går till...publikantalet...att få 300 pers att bli knäpptysta, är det ett tecken på att vi spelade bra?
Det är inte varje dag vi har 300 pers på läktaren och direktsänd match i radion så visst är det värt två hopprep.

image945
Går till...Claras inhopp, det är inte det lättaste att hoppa in i en match och att dessutom ta för sig, trycka sig förbi och skapa målchanser...helt klart värt 3 hopprep. Dessutom får Yazze 3 hopprep, dels för att hon var grym (matchens lirare igen *ler*) men främst för att hon är lugnet själv...hon gör iaf mig coollugn när det hettar till framför målet...grymt tjejen!

Cred till mig själv...fick stundtals i matchen crazy-ryck och började springa överallt och lyckligtvis fick jag även med mig bollen då och då :) Jag gick in med kroppen idag och lyckades erövra bollar på mitten...kände mig helt enkelt starkare än motståndarna.

Konstaterande # 1...jag har hittat en ny favorithall...ljuset var rätt skönt och golvet helt j-la underbart.

Konstaterande # 2...det finns ingen McDonalds i Sala...e Sala verkligen så litet?

Konstaterande # 3...resan höll på att sluta redan innan vi ens kommit iväg...det var inte långt ifrån en krock i Solna-rondellen.  

Konstaterande # 4...Vi kan hyra ut Kirran som periodpaus underhållning framöver...hon gjorde tydligen succé i Sala med sitt hopprep *ler* 

Konstaterande # 5...jag undrar var som hade hänt om inte domaren hade sagt till båda lagets coacher att sära på sig under sista perioden...haha

Vi tog det rätt lugnt på vägen till Sala...  

Under hemresan såg vi på Beck eller iaf halva för sedan började Svennar showa i micken och ljudet började strejka. Alla lackade verkligen, speciellt eftersom filmen var så himla spännande. Men man måste ju vara lite smart...jag tjingade att få med mig filmen hem så nu kommer iaf jag att gå och lägga mig ikväll med ett lugn över att veta hur filmen slutade.

Vi fick länge live-rapportering från Allianshallen och matchen mellan Sten Sture och Väsby. Dessvärre orkade Väsby inte hålla ifrån, trots ledning flera gånger i matchen...synd, eftersom Sten Sture nu börjar dra i från i toppen.

//Gnurp...fett nöjd med 3 poäng!






 


Operation storstädning

I morse vaknade jag av att min mobil ringde...klockan var över 11 och jag var helt borta men jag lyckades harkla fram ett hallå iaf.

Stora delar av dagen, ja nästan 7 timmar har jag spenderat i köket och i min "walk-in-closet". Det har lagats matlådor och jag har rensat ur min garderob.
Jag har varje tjejs dröm...en "walk-in-closet" av storleken större, men jag har inte varit speciellt nogrann med att fixa till den utan jag har haft ordning i min egen oreda...eller hur Kirran?
 
Men idag tog jag alltså tag i allt, det provades kläder, lådor rensades ur och allt flyttades runt, allt för att skapa mer plats och få allt att se lite stilrenare ut. Jag är ju långt ifrån klar med hur jag egentligen vill ha det med det duger tills jag har tid att köpa nya hängare mm.

     

Inte nog med att jag fixade garderoben, jag var nere i förrådet och fyllde den med en massa saker också. Jag ställde in cykeln för säsongen, hittade min Unihoc-klubba som ska testas på träningen, packade ihop sommarskorna (trots att jag snart ska åka till värmen). Jag gick till och med ner med min stora kartong med pokaler och medaljer som stått i hallen under en längre tid utan att jag gjort något med dem.

Vad ska man egentligen göra med alla sina pokaler och medaljer, är det meningen att de ska ligga nere i förrådet och samla damm?


Jag har fått nog för idag men jag har en del saker som fortfarande ligger ute och ska plockas undan men det får jag ta tag i imorrn för nu tänker jag inta sofflocket och se till så att jag får i mig lite att äta.

Dagens jubel...jag hittade mina jeans från USA som är så sköna (om jag ska vara ärlig kommer jag inte ens ihåg att jag hade kvar dem)

Dagens mums...pannkakor till frukost

Dagens oj...skit va kläder jag hade som jag aldrig använder

//Gaschpen


Sluta tidigare...promenad...mammas pannkakor...sovmorgon

Efter en rätt intensiv förmiddag på jobbet fick jag sluta tidigare om jag ville...svårt val or NOT...jag drog hem tidigare och det var trevligt att för en gång skull komma hem innan det var kolsvart ute.
 
Jag mötte upp mamma och tog en långpromenad och snackade en massa skit...lika bra att passa på nu innan hon drar till värmen. Vi bestämde oss för att käka en tidig middag tillsammans och av någon konstig anledning blev jag sugen på pannkakor så pannkakor blev det...så många att jag tom kunde frysa in några :)

Senare blir det Idol och en liten gissning...jag är rädd för att Daniel (kaptensbindeln) ryker ikväll efter ett katastrofframträdande med en låt som är så totalt B, men men jag hoppas jag har fel!

Ska bli grymt skönt att få sova ut imorgon...var ett bra tag sedan jag verkligen fick sova ut.

image936


//Gnurp

Dagens Idol-odds

Idag är det fredag och det betyder Idol och nya odds på deltagarna. Dagens Idolodds ser ut enligt följande:


Saxat från BraOdds.com

image933

Alltså...Sam, Mattias och Andreas ligger pyrt till enligt bettingsidorna.

image934
Det blir Globen för Daniel & Marie om man ska tro bettingsidorna.

image935

Vad tror du?

//Gnurp...aka Gaschpen...Zundas egen oddsmakerska

Öhhh hur är det möjligt...vilket j-la skämt!!!

Paul Potts till Solnahallen...smaka på den karamellen! (Kanske kan bli underhållning i periodpausen *ler*)

Nä, men skämt och sido, hur är det möjligt att Idol-deltagarna ska uppträda i Globen medan Paul Potts får nöja sig med Solnahallen?

Vilket j-la skämt!

Vad säger skaparen av join the Paul Potts fanclub på facebook?...you know who u are...

//Garpen...som nästan satt i halsen

Ett hett ämne i Zundaland just nu

Vad ska Sofia få för smeknamn nu när vi redan har en Fia i laget? 
Vi kan ju omöjligt ha två stycken. Fiffi var det som någon spontant slängde ur sig och det som jag tror de flesta använder, inklusive jag själv. Varje gång är det lika roligt...det låter som att man ropar på en pudel eller en kakaduva. Nä, jag vet att Sofia själv inte vill bli kallad för Fiffi så det blir nog till att brainstorma lite i Zundariket och ge zessan ett smeknamn som sitter som en smäck.

Några förslag på smeknamn som redan är uppe på tapeten...
Fi...och då inte Fiiiiiiiii som Anneli säger *ler*
My...Är Sofia verkligen en My?
Gunter...enligt min åsikt det skönaste smeknamnet av dem alla, helst då med ett y-uttryck dvs. mer Gynter än Gunter.
Soffan
...ja, kanske skulle fungera...eller? 

Har ni några fler förslag?

Kan kanske bli en ny tävling på bussen på söndag..."Ge Sofia ett nytt smeknamn och vinn en resa för två till..."
*ler*

//Gaschpen

Halvdag eller heldag that´s the question

Jag hade ingen aning om att det var röd dag imorgon och att många jobbar halvdag idag...sådan koll har jag på dagarna just nu, allt går liksom i ett.

Jaja, jag får väl se vad som händer senare idag...har jag flyt eller blir jag sittandes i kontorsstolen under eftermiddagen också...en spontan gissning...sitter nog som fastklistrad med Karlssons klister...but you never know...ibland blir man själv överraskad.

Jag vet iaf en person som har lyxdag...hon börjar på K och slutar på irran.

Måste berätta att jag tänkte på Jempa igår ett par timmar efter att träningen slutade...hon satt då fortfarande i bilkö ut till Täby (totalt stopp) ...hade nog nästan gått snabbare att gå hem Jempa *ler*. Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig...hoppas att du hann att duscha iaf ;)

//G_N_U_R_P

Julafton på en torsdag

Idag var det dags igen för en liten julklappsutdelning efter träningen...nya Pop Delight provsmakades och påsarna gick åt som smör i solsken. Ska bli intressant och höra vad zessorna tyckte om innehållet.

Förövrigt var det en hyffsat bra träning, roliga övningar och ganska bra fart. Vilken skillnad det är när vi har 3 keeprar nere och kämpar, alla har olika rörelsemönster vilket gör att man får skärpa till sig i avsluten. 

På söndag väntar Sala och det ska bli riktigt skoj. Jag har aldrig mött Sala på bortaplan trots att vi lirat i samma serie de senaste två åren, så jag har verkligen inga förväntningar av vare sig hallen eller publikantalet. Den enda önskan jag har är att Silvers pappa hittar till hallen trots att dottern inte spelar denna säsong, vore skönt med lite pepp trots bortaplanen.

//Gnurp  

Det närmar sig sakta men säkert

Nu är det 5 veckor kvar sedan ligger jag på the beach och solar, dricker paraplydrinkar och genomför säkert en och annan bubbelfest i jacuzzin...visst låter det skönt???

Visst kommer ovanstående saker att prägla min vardag under december månad men om jag känner mig själv rätt blir det en hel del genomgångar av grundprogrammet och säkert så kommer hopprepet att få jobba lite också, vem vet jag kanske blir första zessan att ha av repet...skulle inte Svennar belöna den som lyckades med bedriften? ;)

Man kan ju undra när vägen tar slut...
image932
Tunnelseende...ähh vad gör det när du är i värmen. På den här vägen kommer jag ta en och annan löptur.

Snart är det dags och skriva en packlista a lá Gnurp också...har faktiskt en hel del på lager med tanke på alla de säsonger jag spelat i Zunda *ler*. Det blir nog inte så mycket till packning tror jag, kollade in bilder från i somras och då såg packningen ut så här:

image931
Min gröna weekendbag

Ska verkligen försöka packa lätt och ha med mig mindre saker än i somras...jag menar, nu har jag mer rutin och vet vilka saker jag verkligen använder och vad som bara åker med till Thailand i resväskan och ligger kvar där under hela resan.

Jag menar...vad behöver jag ha med mig egentligen...?
- Bikini
- Solglasögon
- Joggingskorna
- sporttoppar
- shorts och linnen som går att slänga innan jag ska hem
- flippflopp
- kamera
- Min laptop

Ja, mkt mer behöver jag inte ta med mig...lättpackat kan man säga :)

Åhhh va jag längtar!!!

//Garpen

Lunchlåda + min "att göra"-lista + ökad spänning + torsdag=stress

Har precis käkat upp min matlåda, ris och fläskfilé med en massa grönsaker i en röra...grymt gott. Ska alldeles snart börja jobba igen och börja pricka av min "att göra"-lista...den är lång och tycks bli längre och längre för varje dag som går istället för tvärtom, märkligt det där.

Strax efter 14 ska vi plocka fram fika och sätta på radion och spänt lyssna på the boss som ska snacka reklam i radion tillsammans med bland annat en präst...kan bli hur skoj som helst :) 

Idag är det torsdag vilket betyder stress mellan 17-18.10...det gäller att ta sig hem - byta om - ta sig till träningen i tid - och samtidigt få i sig något att äta för att inte vara så grinig under träningen...lika bra att börja ladda batterierna på en gång.

//Gnurp 

RSS 2.0