Snyft

Jag trodde jag kunde spara tårarna till avslutningen men redan ikväll kom de första tårarna. Ibland behövs bara ett par meningar från personer som sett ens utveckling från unga år. Personer jag sett upp till och som givit mig en massa inspiration.

Tack!

Idag var det dags att hänga in matchtröjan för gott

/En snyftande Garpen


Skön avslutning

Dags för ett långt inlägg, hoppas ni är redo...!

Då är jag hemma, nyduschad och har precis börjat känna efter var i kroppen det gör mest ont. Just nu känns det nog mest i hjärtat om jag ska vara ärlig. Att ha spelat sista matchen i Zundadressen och dessutom haft sååå skoj under de tre perioderna var verkligen den perfekta avslutningen. Vi gjorde vårt jobb, men eftersom Telge vann sin match hamnade vi till slut på en bekväm tredje plats. Men som jag nämnt innan, med tanke på hur det sett ut under säsongen med sjukdomar och skador är det en bedrift i sig att hamna på en tredje plats.

"Minelli"
Zundas bästa poängplockare 09/10



Noterat från matchen:

- Jag sprang runt med ett leende i nästan alla mina byten.

- Coach drag att sätta lagets tre bästa poänggörare i samma kedja inför sista perioden var ett schysst drag. Jag har aldrig sett en målkåtare kedja.

- Lisa lyckades gå om Fia i den interna skytteligan. Jag har nog aldrig sett Fia veva så mkt framför mål, allt för att få en poäng till.

- Vi gjorde mål i powerplay, har väl inte hänt på sjukt länge.

- Min kedjeformation med Brännis och Jolli fick äntligen ut resultat av vårt spel. Alla fick göra mål och vi blev sjukt nöjda med dagens prestation.

Vi (Brännis, jolli & jag) konstaterade idag under värmningen ute att vi lirat ihop nu i mer än en hel säsong. Kommer sakna mina två misiler längst fram =)


-  Vi fick ingen 2-minutare, bara det är värt en klapp på axeln.

- När det stod 9-1 på resultattavlan med några minuter kvar var det värsta anstormningen för att jaga in mål nummer 10, har nog aldrig sett laget skapa så många chanser på så kort tid innan.

- Coach kallade mig dammsugare idag, ska man ta det som en komplimang? *ler*

För egen del är jag riktigt nöjd med matchen i sin helhet. Fick göra 1+1 och dessutom slå några riktigt sköna passningar. Jag hamnade på en fjärde plats i vår interna skytteliga och med 3 missade matcher får jag nog vara nöjd.

Ps 1. Att Bajen slog Västerås med 4-3 känns ju som omgångens riktiga skräll. Inte den bästa starten för Västerås inför elitseriekvalet mot Sten Sture.

Ps 2. Fy satan vilken avslutningsfest det kommer att bli...Annelis kända kommentar "- bööörja grina!" lär nog dyka upp igen.

Ett STORT tack alla mina kära lagkamrater för en fenomenal avslutning på denna säsong!


LOVE each and everyone of you!


Dags att plocka fram spikmattan...

/Garpen

3 poäng på menyn

Idag har jag en sådan där skön känsla i kroppen. Känner mig avslappnad, riktigt laddad och har ett leende på läpparna. Idag ska vi kriga om 3 poäng och göra allt vi kan i vår makt för att fixa en seger.




- Hemmamatch

- Sista seriematchen

- Min sista match i Zundatröjan

- Sista uppladdningen med gänget

- Sista Ronjaskriket


Ja, det är många traditioner som byggts upp under alla år i Zundatröjan som plockas fram och utövas för sista gången idag...

Trots att det är en känslomässig match rent psykiskt känns det enormt skoj och som sagt, jag vaknade med ett leende på läpparna imorse. Det vore enormt skönt att få avsluta den här säsongen med en 2:a plats, så vi får se till att ta hem 3 poäng och hoppas Sala Silverstaden kan hjälpa oss på traven mot Telge.

Att ens ha en möjlighet till en andraplats efter den här säsongen som inte varit någon enkel resa, utan präglats av skador och sjukdomar i laget är det hela en bedrift. Med lagkänsla och hjärta kan man komma långt, riktigt långt!

Klockan 17.00 smäller det och som jag ska njuta!



/Garpen

GRATTIS Sten Sture

Efter vad tycks ha varit en sjukt spännande match är det nu klart att Sten Sture kvalar mot Västerås för att ta sig ett steg närmare elitserien. Ett stort Grattis!

Jag skrev ju i mitt tidigare inlägg om fighten att det säkert skulle bli riktigt sköna glädjescener och så blev det också. Men sedan fick jag syn på bilden nedan och fattade ingenting. Någon som kan förklara varför tjejen till höger ser så lugn ut, nästan oberörd,  till skillnad från resten av laget?

/Garpen

Vem blir matchvinnare?

Det blev som jag ville i en div 1 serie, nämligen norra. Det jag syftar på är att allt avgörs i sista omgången. Vilket lag som vinner serien och belönas med en kvalplats till eliten får vi svar på imorgon lördag. Som om det inte räckte med att allt avgörs i sista omgången, lagens som slåss om seriesegern möter varandra, kan det bli mer spännande? Sten Sture och Uppsala (gamla Årsta) gör upp om segern och nu återstår det bara att se vem som vågar bli matchvinnare.

 

Fatta vilka glädjescener som kommer infinna sig ute på planen imorgon. Får nästan rysningar bara av att skriva om det och då är jag inte ens inblandad i matchen…hihi.

 

Hur går det då?
Jag tror att det blir sjukt jämnt och vill att Sten Sture vinner, men de har inte  alltid lyckats när det gäller, men förhoppningsvis har den nu den erfarenhet som krävs i den här typen av matcher och lyckas dra ihop säcken. Oavsett utgången kommer det jublas i Uppsala imorgon!

 

Time will tell…

 

/Garpen


Intensiv fredag

Tog lite sovmorgon imorse (vilket jag var värd) och ska nu avverka ett par timmar på kontoret för att sedan åka hem strax efter lunch för att fortsätta jobba hemma i lugn och ro. Har en massa saker som måste bli klart till måndag så det blir jobb i hemmamiljö idag. Jag ska mer eller mindre låsa in mig själv och avverka ett intensivt jobbpass där ingen knackar på min kontorsdörr stup i kvarten.

I och med mitt guldfiskminne behöver jag lugn och ro runt mig just nu och framförallt en massa post-it lappar.


/Garpen

Bye bye B-hallen

Då var sista träningen för säsongen över, känns rätt skönt. Suget efter helgens fight går inte att beskriva, ska bli superskoj att lira. Kirran hade en skön urladdning i omklädningsrummet efter träningen som fick oss alla att skratta i vanlig ordning. Att ha chansen att komma 2:a i serien är stort för oss zessor, speciellt för oss som spelat i Zunda i ca 7-8 år, vi är trötta på alla 4-5:e platser. Med tanke på den säsong vi haft är det helt sjukt att vi slåss om en 2:a plats (läs: alla andra lag måste även spela som vi vill).

Hoppas Borlänge är redo att bjuda upp till dans...


Ps. det luktade champinjonpizza i hissen på väg upp till lägenheten. Kan ni tänka er vad min första tanke var när jag kände doften? Hahaha, det kommer nog vara svårt att äta champinjoner i huvudtaget framöver =)


/Garpen

Smidiga Skoog har varit i farten

Jag vet inte om jag kan skylla på SS (Smidiga Skoog) den här gången fast det var trots allt hon som valde klubbfodral ur bakluckan när jag lämnade av henne sist.  Jag vet att hon älskar mina klubbor men som den materiallirare kompis jag är hoppas jag på ett byte ikväll. Ber till gudarna att hon kommer ner och tränar idag =)


I SS sällskap händer det alltid grejer! *ler*

/Garpen

Slutet närmar sig

Ikväll är det sista träningen innan sista fighten för egen del. Känns lite vemodigt, men samtidigt ska det bli sjukt skoj att lira igen. Det liv jag levt under uppväxten och fram till idag med bestämda träningstider, dagar och matcher kommer nu till ett slut. Kommer nog ta ett tag att vänja sig men jag får ju trots allt ett naturligt slut på allt. Som några gamla zessor nämnt innan, det kanske är dags för en ”välkommen till livet” fest!

 

 

Slutet närmar sig och fram till dess ska jag njuta av varje sekund!

/Garpen


Inget liv just nu

Klockan är över halv 8 och jag sitter fortfarande kvar på jobbet. Trots att jag lovat mig själv att det skulle vara slut på långa kvällar och övertid sitter jag här. Har egentligen saker kvar att göra men blir nog kvar här hela natten om jag inte börjar gå hem snart. Till och med städerskan har varit här, gjort sitt och gått hem...

Nä skärpning! Men jag är iaf värd den lön som ramlar in på kontot imorgon, den saken är klar!



/Garpen

Ser framåt

Efter en tung start på veckan har jag bestämt mig för att se framåt och allt positivt som är på intåg.

- Det är trots allt sol ute idag

- Allt fixande med flytten börjar närma sig sitt slut

- Löning imorgon

- 39 arbetsdagar kvar

- Sista matchen med laget på söndag

- Avslutningsfesten med zessorna närmar sig



/Garpen


Dålig dag

Igår hade jag ingen bra dag alls, det var bara tisdag och det kändes som en fredag i knoppen. Ibland blir det för mycket av allt och igår var en sådan dag. Jag var färdig för säng vid 18-tiden igår och orkade knappt äta middag. Visst har jag sjukt mkt på jobbet men har jag otur ligger en förkylning under ytan som bara väntar på att få bryta ut. I vanlig ordning har jag varken tid eller ork att bli sjuk så jag får hålla tummarna för att det bara var en dålig dag igår.

 

/Garpen


Krypa ner under täcket

Just nu vill jag bara krypa ner under täcket och sova...jag är såååååå trött!



/G

Hatad av Hässelby

Vaknade med ett ryck imorse och med en klump i magen. Jag hade den märkligaste drömmen på riktigt länge. Jag spelade fotboll i Hässelby med en massa innebandytjejer och jag var hatad och dög inte alls i deras lag enligt den tjej som var sämst och inte ens kunde träffa bollen (den här tjejen har jag mött på innebandynplan och hon har tidigare korat mig till den som haft sämst balans i hela div 1 Ö). Hon hade alla föräldrar med sig + alla andra tjejer i laget, det var helt sjukt. Jag fick verkligen veta hur dålig jag var trots att jag gjorde alla målen. Rätt roligt var att Jeas mamma satt på läktaren och skrek men Jea var inte med någonstans.

 

Den här typen av drömmar får mig verkligen att fundera, vad har rullat i min skalle under senaste tiden, vilka tankar har jag haft osv.

 

Tur att jag spelar i ett helt underbart lag, iaf ett par veckor till ;)

 

/Garpen

 

 


Man vet att det är kallt när...

Näshåren fryser till is

Man står och väntar på bussen i mer än 30 minuter

Bussen viker sig som ett dragspel

Snoret rinner utan att man märker det

Det krävs 4 personer att putta igång bilen

Hörlurarna är kalla som is


/Garpen


Champagne på jobbet

Idag var det dags för champagne igen på jobbet. För er som inte vet är champange= mer jobb för mig. Skönt att jag lämnade bilen hemma idag ;)


Fick även en semla att trycka ner i magen

/Garpen

Sociala medier

Utvecklingen går ju framåt och det gäller att hänga med i svängarna. Mitt jobb gör ju sitt, men det är skönt att jag har vänner (läs: speciellt Kirran) som är en hejjare på att hänga med i kurvorna och som nästan alltid ligger först på upploppet. Bloggar, Facebook, twitter…ja det gäller att börja förbereda sig inför äventyret som startar om 64 dagar.

 

Kirran

/Gnurpisch


Varm i hjärtat

Gick igenom en massa material i form av bilder och filmer i helgen från säsongen men även från tidigare säsonger. Jag fastnade framför förra årets bildspel och blev alldeles varm i hjärtat. Jag har världens bästa lagkamrater som vågar bjuda på sig själva och man kan verkligen vara sig själv i vått och torrt.

/Garpen

Intressant afton

Vi lämnade Allianshallen igår med 3 poäng och en chans att knipa andraplatsen i serien. De andra matcherna i serien gick vår väg kan man säga.

 

Det var ingen kanonmatch från vårt håll, långt ifrån men vi tog 3 poäng och det var det vi ville. Jag är otroligt glad att Brännis fick avgöra matchen med sitt 4-3 mål efter alla de chanser hon skapade åt sig själv men som inte ville in. Positivt är ändå att vi skapade en massa frilägen, nu återstår det bara att sätta dem ;)

 

Det hände en del ute på planen igår och någonstans inombords njöt jag av varje sekund. Vi fick oss en välförtjänt utskällning av coach i första perioden. Det var nog ingen i hallen som missade budskapet från coach. Att det skulle dröja fram till näst sista matchen innan coach behövde höja rösten är ju bara det värt en klapp på axeln.

 

Domarna var i fokus under hela matchen och jag har nog aldrig sett två coacher (Hagundas samt vår) så upprörda över domarparet. Skönt att coacherna var överrens iaf =)

 

 

Att el capitano lyckades spy hängandes över sargen efter slutsignalen var rätt komiskt (förlåt Fia) men alla gick och tackade medan jag och Anders försökte hitta en påse och rädda situationen. Ingen i laget märkte något innan vi hade tackat klart och den scen som utspelade sig därefter får mig att le...haha, ni skulle bara veta vilken bacillskräck som finns i laget. Jag kanske måste tillägga i Fias försvar att hon fick en smäll över näsbenet i något byte innan och yrade runt efter det. Smällen kombinerat med ett tufft sista byte resulterade i spyan. Vi som spelat med Fia ett par säsonger reagerar knappt längre, spyorna brukar komma lite titt som tätt (läs: fast då utan champinjoner) *ler*.

 

My old wingman (Anneli) från förr var och tittade *lycka*, lika roligt att se tjejen varje gång.

 

Jag saknar Annelis sköna humor i omklädningsrummet

 

Nu laddar vi för en ny träningsvecka och för den sista seriematchen på söndag, som även blir min sista.

 

/Garpen


Burr

*burr*


polar.se

Uppsala nästa

Skönt med sovmorgon och uppladdning i eget tempo. Idag rullar tåget vidare mot Uppsala och match mot Hagunda. Ska bli skoj att spela match igen och med bara två matcher kvar gäller det att njuta av varje sekund. Ska packa matchväskan, slänga i mig lite lunch och sedan börja åka och hämta upp några av mina lagkamrater.

/Garpen

Avslutningen i fokus

Eftersom kylan gör sig påmind blir det fix med mitt avslutningsprojekt ett par timmar framöver. Behöver komma framåt med projektet så jag känner mig trygg i att jag hinner klart med allt. Ska även fixa ihop lite bilder till Jolli som jag lovat sedan tidigare.

Just ja, på tal om Jolli, hon ville hälsa här genom bloggen till sin mamma att kjolen till slut kom till användning och så bad hon mig lägga upp den här bilden:



Familjeskämt a lá Jolli kanske, who knows ;)

/Garpen

 


I hall trots ledighet

Lördag och trots att vi zessor inte har match förrän imorgon var jag en sväng i Solnahallen. Jag trotsade kylan och spenderade 3 timmar med några kändisar. Jag kan avslöja att det var två blondiner och en kunglig typ. Jag kan även avslöja att småbarnen som befann sig i hallen för att spela fotboll nog fick sig en smärre chock.

Hoppas jag lyckades övertala dem att joina oss på avslutningen eller iaf bara komma förbi en stund, laget skulle älska M, V och S.

/Garpen
 

Saknar promenaderna

Fredag igen och jag jublar, det känns verkligen i knoppen att det är fredag.

Jag fick mig en rejäl promenad (1h) i kylan på väg till jobbet, valde att gå istället för att ta bilen. Trots kylan insåg jag hur mycket jag har saknat promenaderna till och från jobbet. Om inte för motionens skull så får ju tankarna sväva fritt en timme iaf. Blir nog fler promenader till jobbet så länge snön ligger på backen och inte faller, men det bästa vore att snön bara försvann.

 

/Garpen


Trafikkaos

Tidigare imorse fick jag en statusrapport av mamma som tagit sig från Danderyd och hem på en timme med buss (brukar ta max 10 minuter) och då fick hon till och med gå den sista biten. Det fick mig att ta beslutet om att jobba hemifrån ett par timmar, så nu sitter jag här i mjukisar och jobbar på. Skönt att jag har ett jobb som även går att fixa hemifrån, blir så mycket lättare så.

Får se hur allt slutar, jag kanske till och med får gå till jobbet idag.

Kan det inte bli snöfritt snart?

/Garpen

Visumansökan gjord

Tiden går och idag har jag checkat av ytterligare en sak på min lista inför Australien. Visumansökan är gjord och nu är det bara att vänta (vilket jag blivit bra på).

Det känns skönt att nästan ha allt klart nu, visst har jag en massa svar att vänta på, men nu ligger bollen inte i mina händer längre.

/Garpen

Dagarna fylls på

Hela morgonen har det droppat in datum att boka in i kalendern för diverse aktiviteter. När innebandyn nu går mot sitt slut kommer kalenderuppslagen kännas tomma, rätt skönt faktiskt. Men känner jag mina vänner rätt kommer dagarna nog fyllas på rätt snabbt ändå och det är lika bra, för jag vill hinna umgås med alla innan jag åker i den mån det går.

Avslutningdatumet var nästan satt, vi glömde bara den lilla detaljen att lokalen redan var bokad så nu är datumet flyttat framåt ett antal veckor iaf. Ska sanningen fram är jag faktiskt rätt glad över datumändringen, för nu behöver jag inte sitta uppe hela nätterna för att bli klar med mitt lilla projekt.

Hinner jag ikväll är det dags att börja klippa lite i materialet från den senaste festen...hahaha, finns en del helsköna klipp.


/Garpen

Övning ger färdighet

Sedan jag kom hem har jag fixat med ett klipp till vår hemsida för huset vi hyr ut i Thailand. Har skapat ett klipp och lagt upp på hemsidan. Det tog sin tid och jag fick lära mig den hårda vägen (läs: råkade radera filen och fick börja om). Fördelen är att jag nu vet hur jag ska göra och kommer kunna halvera tiden för avslutningsprojektet.

Intresserad av att se klippet, klicka här (ta dig till fliken "rundvandring")


www.thaihouse4u.se

Nästa projekt är att göra ett liknande klipp med bilder från stranden och området.

/Garpen

Ser dubbelt

Åhhh, måste andas ut lite...sitter fortfarande kvar på jobbet och blir nog minst en timme till. Ska ta en paus från allt och summera ihop dagens jobb och förhoppningsvis blir den 5-sidor långa "att göra"-listan till 1-2 sidor. Som sagt, jag borde ha jobbat övertid igår också...

Inte nog med att ögonen går i kors, tröttheten gör sig påmind och jag är sjukt hungrig. Det stinker bajs på kontoret. En av de hundarna som vi brukar få besök av måste ha lämnat spår efter sig. Tack och lov slapp jag ta hand om det men stanken är fortfarande kvar...sköna arbetsförhållanden eller vad säger ni?

kom på att jag måste borde iväg och handla också efter jobbet, kylskåpet står tomt där hemma och dessutom måste jag komma på vad jag ska äta till middag. Kommer bli en lång kväll det här...

Undrar om mitt guldfiskminne ställer till det inför kvällens mission

 

/Garpen på topp (ironi)


Olycksfågeln Jolli

Jolli kom in i omklädningsrummet igår innan träningen och fortsatte berätta om sina skador hon lyckats åstadkomma under det senaste dygnet. Först en skärskada i fingret och så hade hon lyckats knocka sig själv med en sked (läs: drack te) i all iver över OS. Jag vet ärligt inte om Jolli ska gå utanför sovrummet fram till söndag (matchdag) för de sista dagarna har inte varit hennes bästa om man säger så =)



/Garpen

Laget före individen

Vi i Zunda är skolade Laget före individen och det är ju trots allt en lagidrott vi sysslar med så ”laget före individen” är ju mitt i prick. Men ibland tar man beslut utifrån laget och inte sig själv och i slutändan är det bara jag själv som får sota för det…

 

Att jag än idag efter 15 år som innebandyspelare har svårt att sätta mig själv och mitt jobb i fokus framför innebandyn är fasiken tragiskt. Innebandyn ger mig inte mat på bordet och då borde ju faktiskt inkomstkällan prioriteras eller…?

 

Det jag egentligen vill säga; med facit i hand borde jag inte ha tränat igår utan jobbat!


/Garpen


Kommer att sakna

 

Efter gårdagens Zundaträning a lá skratt är det inte svårt att konstatera vad jag kommer sakna mest av allt när jag lägger klubban på hyllan och drar till Australien.

 


Alla tjejer i laget, min andra familj och de personer som verkligen får mig att skratta och må bra. Igår skrattade jag så att jag grät under träningen.

 

 

Inte många veckor kvar innan kämparglöden får vila lite, så det är lika bra att utnyttja varenda sekund tillsammans med tjejerna.

 

/Garpen


Fler blåmärken för vissa

Det var många slitna kroppar som stod på parketten igår, en del mer blåslagna än andra. När herr Kviding bestämde att vi skulle ha en skojträning pustade nog de flesta ut. Det var en perfekt start på träningsveckan och när vi i Zunda har skojträning innebär det en massa skratt och tokerier.



Vi började med att spela doppboll med liten boll (läs: innebandyboll), det höll på att sluta illa för Jolli som redan var brutalt blåslagen. Hon slog pannan i ribban när hon var i färd att göra mål och en stund senare höll hon på att bryta kroppen i två delar när hon flög in i målet med ryggen före, allt för att fånga bollen.

Jolli

Efter doppbollen var det dags för någon barnlek i form av häxan, trollkarlen och dvärgen (?), jag fattade typ ingenting och blev tagen hela tiden. Min hjärnkapacitet var typ på noll och det hade nog gått bättre om jag stått på sidan och tittat på =)

Under spelet skrattade vi i kapp, Anki hade vässat formen och sköt skott på skott i krysset, Brännis var tvungen att fixa frisyren efter att hela laget dubbelvikt sig av skratt (vi har bildbevis...hihi). Lisa storspelade i målet och hade stenkoll på siffrorna. Jag är säker på att mitt lag vann för jag kan ju inte förlora, inte i min värld iaf *ler*.

En perfekt träning med massor av skratt!


Lisa provade målvaktsrollen igår.


Ps. visst fick jag även svar på mina funderingar inför träningen...

Jolli var blåslagen och rätt stolt att benen nu var blå istället för kritvita =)
Ännu fler var hemma pga. sjukdom, kräksjunkan eller inte återstår att se...

/Garpen

Dagens citat


Dagens citat:

"Att under en och samma match skrapa upp knä och höft, få fläskläpp, inre blödning i armen samt strumpan uppriven är ju en prestation i sig" (bör tilläggas att allt detta kom av en och samma tackling)

Det är tufft att vara innebandyspelare i div 1 Ö...

/Garpen

Fullt ös medvetslös

Måndag igen och vad ska man säga, fullt ös medvetslös!

 

Borde nog egentligen sitta kvar på jobbet till sent idag för just nu ser min ”att göra”-lista inte speciellt bra ut, har en massa kvar att göra. Men jag har andra planer för kvällen och innan dess måste jag hem och hämta träningsgrejer.

 

Kvällens roligaste: smida planer

 

Kvällens fundering 1: hur mår Jollis kropp efter gårdagens tackling

 

Kvällens fundering 2: några fler som drabbats av vinterkräksjukan efter igår...

 

Min välförtjänta paus är nu till ända, back to work!

 

/Garpen


Inte redo för Elitserien

Nu när vi har mött alla lag i serien kan jag konstatera att Västerås helt klart varit det bästa laget (enligt mig). Men jag tror inte något lag från vår serie (div 1 Ö) har i elitserien att göra, steget upp är alldeles för stort. Men man får väl hoppas att jag har fel...

Jag har ingen aning om hur de andra serierna ser ut så det ska bli enormt intressant och följa kvalet upp till eliten.

/Garpen

Zundaslitet var tillbaka

Idag var det sjukstuga i Zundaland, vinterkräksjunkan hade tydligen kommit på besök. Det var med andra ord en tapper skara spelare som ställde upp inför match.



Det är aldrig roligt att förlora en match men det känns iaf lite bättre när man vet att laget gjorde sitt bästa och slet som djur för varandra. Vi var riktigt ineffektiva (speciellt jag själv) stundtals och satt inte de chanser vi hade medan Västerås var riktigt effektiva i sina avslut. Det var bra tempo och ett fysiskt krig i 60 minuter. Jag känner mig riktigt sliten i kroppen efter matchen. Jag har nog aldrig spelat en match tidigare som haft ca 3 utvisningar pga. snack. Utvisningsbåset hade täta besök matchen igenom.

Siffrorna 3-7 känns lite väl ojämnt, men som jag skrev innan var Västerås effektiva medan vi missade våra lägen. Jämför man med matchen borta mot Västerås var det ett helt annat Zunda som stod på planen idag.

Har inte kollat tabellen än men jag antar att allt mer eller mindre är klart nu så jag får väl säga GRATTIS Västerås till seriesegern och lycka till i kvalet.


/Garpen

Match på G

Då var det snart dags, returmötet mot Västerås hemma på parketten. Efter Telges misslyckade försök att hänga på Västerås ordentligen i toppen,  vore det riktigt bra om vi lyckas spela som vi kan idag och plockar 3 pinnar....allt för att täta till toppstriden än mer. Jag vill ju ha avgörandet i sista matchen, blir så mycket mer spännande så! =)



Frukosten är intagen

Musiken dunkar på

Matchväskan står på tur att packas, sedan är jag ready to go



/Garpen

Skön uppladdning

Idag har jag haft den perfekta uppladdningen inför morgondagen. Allt började med sovmorgon, shopping följt av bio och slutligen en god middag. Nu mår jag riktigt bra!

Jag ska sätta mig en stund med avslutningsprojektet och sedan fortsätta njuta av den här lördagen.

Mina nya favoriter

/Garpen

Transportsträcka

Igår satt jag och räknade på hur många arbetsdagar jag har kvar innan jag flyttar. Siffran hamnade på 49, snacka om morot. Sedan vände jag på tanken och började kolla i kalender och på allt som ska hinnas med innan dess...haha, galet mycket, men jag gillar utmaningar så det är lite upp till bevis nu.



Jag ser mållinjen, långt långt där borta, nu ska jag bara klara av transportsträckan fram till mål...

/Garpen

Idérik kväll

Igår kväll efter träningen fastnade jag framför datorn. Jag satt och skrev ner lite ideér för avslutningen och för min traditionella avslutningsdikt. När järnet är varmt är det lika bra att skriva på även om tiden drar iväg en aning. Jag hoppas verkligen att min idé fungerar om det så är det sista jag gör i Zunda.


Skönt att veta att även tekniken går framåt, program uppdateras och jag hittar fler och fler roligheter. Att få skapa och sitta och pyssla med diverse projekt passar mig perfekt, älskar det!



Lagledar Lena- om du läser det här behöver vi låna din projektor om du har tillgång till den i år också.

/Garpen

F-R-E-D-A-G

and I like it!

Hela den här veckan har varit knas i skallen eftersom vi hade match i måndags och träningsfritt i tisdags. Kroppen och knoppen är tidsinställd vid det här laget så när väckarklockan ringde för 5:e gången imorse funderade jag fortfarande på varför jag ställt väckarklockan på en lördag.


Jag som ville sova vidare, ovanligt eller hur =)

/Garpen

Skojig träning

Man gör vad man kan och idag hann vi både sjunga "Ja må du leva" på fyra språk (svenska, finska, danska samt engelska) för Minelli som blev ett år äldre samt skratta i kapp under hela träningen. Stämningen var kanon och det var verkligen en torsdagsträning a lá Zunda.




Noterat från träningen:


-Cissi sköt vår gästspelare stenhårt i huvudet, lite hej-och-välkommen över det hela....sjukt komiskt!

-Jag lyckades tänka på en sak och säga en hel annan när jag pratade med Bella. "-Du kanske ska dö?" kom ut min min mun och det passade verkligen inte in i vår konversation just då.

- Anders avslöjade varför motståndarmålvakten blev alldeles yr och svimfärdigt under matchen mot oss tidigare i höstas. Rätt intressant faktiskt.

-Det pratades massor om barn och ålder idag på träningen

-Jag, Lisa, SS och Jolli Jumper hade en intressant diskussion om svettiga fötter efter träningen

-Minelli fick en födelsedagspresent av Jossan. Alla skrattade och jag kunde höra följande i folkmassan;
"-oj, va stor den är!"
"-den passar ju mig perfekt, jag som är singel och allt" (ironi)


/Garpen


Parketten nästa

Veckan första och sista lagträning står på kvällens agenda. Tidig träning vilket betyder att jag snart ska avsluta jobbet, sätta mig i bilen och åka till hallen. Blir att pusta ut, fylla på energi och byta om i farten för sedan är det full rulle fram till 20.00. Ska bli intressant och se vad coach har kokat ihop inför returmötet med Västerås.



/Garpen


Dagens låt

 

Sheryl Crow - If it makes you happy


/Garpen

Vardagsmatch kontra helgmatch

Serien börjar gå mot sitt slut och det återstår bara tre matcher. På ett sätt känns det som att serien bara försvunnit, jag har ju iofs missat te matcher (pga. resa) men samtidigt känns det som vi spelat hur länge som helst. Det senare alternativet beror nog på alla spellediga helger som vi haft denna säsong. Spellediga helger i all ära men om det resulterar i att vi ska spela vardagsmatcher föredrar jag att spela på helgen. Vardagsmatcher blir aldrig samma sak, för egen del är det stor skillnad;

Vardagsmatch:
Stressar en hel dag på jobbet och stressar till samlingen. Tiden att ställa om från jobb och stress till fokus på matchen är oftast väldigt kort och på det förväntas det att man presterar precis som vanligt. Fungerar inte riktigt, iaf inte för mig! Förutsättningarna är inte de bästa direkt!

Helgmatch:
- Jag får sova ordentligt och kommer utvilad och med ett fokus
- Jag har ätit rätt och vid rätt tidpunkt för att själv känna att jag kan prestera.
- Ingen stress till samlingen och uppladdningen blir precis som jag vill ha den



Tack och lov är årets upplaga av vardagsmatcher över och vi har haft fler än förväntat tack vare att vi varit snälla och ställt upp på de andra lagen. När vi själva frågat efter annat matchdatum har vi fått kalla handen tillbaka.

Frågan är om vi har tjänat på att vara snälla...

/Garpen

Spruta 1 av 3 avklarad

Imorse var jag och tog min första av tre sprutor. Jag är inget stort fan av sprutor, har egentligen inget problem att ta själva sprutan utan det är synen av det som gör mig darrig. Med andra ord satt jag och stirrade in i väggen som ett fån medan den urgulliga sköterskan gjorde sitt jobb.



Det blir ett besök till innan jag åker men sedan ska jag ta den slutliga sprutan senare i år för att få det långa skyddet. Blir till att hitta ett ställe i Australien helt enkelt. 

/Garpen

Fix inför Australien

Idag har det varit fullt upp, sprang dessutom en massa ärenden på lunchen. Hade en del småsaker att fixa inför Australien, saker som inte tar speciellt lång tid att fixa men som måste göras förr eller senare. Det bästa av allt är att jag nu kan börja stryka saker från min "att göra"-lista inför Australien. Sakta men säkert faller punkt efter punkt bort....I like!

76 dagar kvar...

/Garpen

Kroppspråket säger allt

Mötte upp Sala för att se damfinalen i DM och Balrog vann efter att Huddinge missat alltför många frilägen. Linnea Bergman var en vägg och stor del anledningen till att Balrog sen slutligen tog hem allt. Huddinge lirade rätt bra inledningsvis och det var jätteskoj att se Wester på G igen, synd bara att hon inte fick sätta dit bollen också. Det bjöds på några riktigt snygga dragningar och en del sköna avslut också.



Vi såg även första halvlek av herrarnas final och jag kan återigen konstatera att jag älskar Caperio Täbys spel, snacka om publiklag! 3-1 stog det när vi gick och det var show a lá Caperio kan jag lova.

Caperio värmde i oranga tröjor dagen till ära. Notera killen framför mig, han matchade riktigt bra med sin mössa =)

Det roligaste var nästan att se herrarnas uppvärmning, vi la verkligen märke till kroppspsåket hos folk. Balrog hade en intressant spelare som gjorde tvärt emot de andra spelarna. När laget värmde keepern, då joggade han runt och lallade. När laget skulle samlas framför målet innan match sprang spelaren åt ett annat håll. Väldigt märkligt men minst sagt underhållande och det skapade en mängd diskussioner.

Det blev en helskön kväll och en massa update med Sala, alltid lika skoj!

Jag har även varit duktig och slutfört en del av allt jobb jag har för veckan så nu är jag sjukt nöjd *klapp på axeln*!

Dags att sova!

/Garpen

DM-final ikväll

Ikväll är det DM-final i Eriksdalshallen och jag hade inte tänkt att gå från början pga. allt jobb, men efter ett meddelande från Sala kunde jag inte säga nej. Med andra ord blir det en plats på läktaren för mig ikväll följt av hemgång och lite jobb.

Hoppas sikten är bättre ikväll än senast då Kirran och jag besökte Tullingehallen =)


Nu får jag bara hoppas att Balrog och huddinge tänker bjuda på lite skönspel och snygga mål.

/Garpen

Som handen i handsken

Ibland tror jag någon där uppe kan läsa mina tankar…

 

Jag har aldrig varit så nöjd och glad över att det är basket i Solnahallen ikväll, vilket betyder att vår träning är inställd. Jag har häcken full på jobbet och kommer sitta fast fler timmar än vanligt så att kunna styra träningen själv fram till torsdag passar mig som handen i handsken.

 

Skönt att man kan ha lite flyt ibland…

 

/Garpen


En dag på jobbet

Gårdagens match mot Bajen var "en dag på jobbet". Ingen bra match direkt men seger och 3 poäng. Vi var storleken större än Bajen och det kändes.

Noterat från matchen:

-Jolli Jumpers älskade klubba gick av


-Carey kom gåendes på kryckor efter halkolycka


-Jossan blev matchens lirare


-Domarna lät oss spelare göra upp på planen vilket uppskattades


-Skönt att även våra strumprullare går in ibland

 

-Foppisch fick göra debut i målet


-Drömde mardrömmar i natt om min miss framför mål på Cissis fina lyftning. Hennes 1+1 borde ha varit 1+2 =)


-Speakern lät som Katrin Zytomierska, otäckt likt

 

Nu har alla lag spelat samma antal matcher och tabellen ser ut som följer:

 

/Garpen


Matchdag

Ikväll smäller det igen, match mot Bajen står på schemat. I höstas mötte vi laget 2 gånger tätt inpå varandra, först i serien och sedan i 8-delen i DM. Vinst i båda matcherna trots två helt olika uppställningar från vår sida. Hoppas vinstsviten håller i sin ikväll!

 

/Gnurpisch


Ny vecka på ingång

Snart var helgen över och en stressad arbetsvecka står och knackar på dörren. Måste erkänna att det varit riktigt skönt att vara spelledig i helgen. Jag har sovit ut ordentligt så förhoppningsvis är batterierna hyffsat laddade igen.

I morgon är det dags igen, Bajen borta. Ska bli skönt att lira match igen och faktiskt bevisa för oss själva att matchen mot V-ås bara var en engångs händelse, vi kan såååå mkt bättre.



Dags att packa matchväskan så allt är klart inför morgondagen...

Ps. Mina cykelbyxor är det fösta som åker ner i väskan =)

/Garpen

Långpromenaden avklarad

Det blev rätt sent igår, satt uppe och lyssnade på lite skön musik som skulle passa bra till mitt lilla projekt inför avslutningen. Det gäller att vara ute i god tid för det tar alltid längre tid att bli klar än vad man tror, iaf när jag sitter vid tangenterna. Mitt problem är att jag nästan alltid kommer på något extra som jag tycker lyfter allt och det är farligt för till slut blir jag aldrig nöjd.



Har iaf varit ute på en långpromenad nu på förmiddagen, påpälsad till 1000 men det var riktigt skönt trots kylan.
Dags för lunch!


/Gnurpisch

Veckans...

Färg: svart

Längsta: resan hem från V-ås

Mums: pannkaksbuffén till lunch i torsdags

Topp: all uppdatering i form av bilder, text mm från lagfesten

Bästa: Jeas frislagsmål, övning ger färdighet

Botten: matchen mot Västerås

Yes: sovmorgon väntar

Virrpanna: Jag, glömde mina cykelbyxor till matchen i onsdags

Guldstjärna: Jossan, som lånade ut sina cykelbyxor till mig

Jag måste: glömma allt jag har att göra jobbmässigt och faktiskt njuta av helgen


Inte långt till helg nu....tjoho!!!!


/Garpen


Dags att slipa på orden

Serien börjar närma sig sitt slut och vår avslutningsfest närmar sig. I vanlig ordning är det dags för mig att slipa på orden och skapa årets upplaga av avslutningsdikten a lá Gnurp. Det brukar gå rätt lätt när jag väl kommer in i flowet men innan jag väl är där gäller det att blicka tillbaka och minnas alla skämt, roliga händelser, sköna kommentarer och dylikt. Min blogg är ju mitt bästa verktyg och även om ni läsare inte har fått läsa alla smaskiga detaljer så finns det en hel del att plocka ifrån och saker som får mig att minnas.

 

 

Eftersom detta dessutom nog blir min sista säsong kanske det blir en specialare, får se om jag hinner och orkar. Men en sak är säker, fantasin är det inget fel på iaf =)

 

/Garpen


Fredag

Det blev en lång kväll igår och väl hemma stupade jag i säng. Men jag hann iaf klart med det jag skulle så nu hoppas jag bara dagen flyter på utan några större hinder så jag kan ta helg som alla andra människor.

 

Innebandymässigt är det spelledigt fram till måndag då vi har match och möter Bajen borta, följt av Västerås hemma nästa söndag. En rätt intensiv period börjar igen, men med tanke på att det bara återstår ett par matcher av denna säsong är det lika bra att njuta. Dessutom är det här med största sannolikhet min sista…

Zessakronan ramlar nog av efter den här säsongen

/Garpen


Tidspress

Jag har sagt det förr, när jobbet känns lugnt vet jag att det snart smäller. Idag är en sådan dag, hade redan massor att göra och än mer fick jag under morgonen. Just nu har jag en paus, kände att det behövdes efter allt stirrande på skärmen. Däremot är jag under tidspress ikväll och måste bli klar med ett par saker för att morgondagen ska rulla på. Med andra ord blir träningen inställd för egen del och kvällen kommer att spenderas på kontoret…roligt, jätteroligt.

 

 

/Gnurp


Underpresterade som lag

Jag hatar att förlora men det är fan än värre när vi som lag underpresterar i 50 av 60 minuter. Skulle kunna skriva så mycket just nu men väljer att bara glömma och blicka framåt.

Innan matchen skrev jag att jag önskade följande av matchen:

en massa publik, en bra match och ett domarpar som låter oss spelare göra upp på banan utan en massa onödiga avblåsningar.


Det blev:

ca 76 st betalande, en skitmatch och domarparet ska vi inte ens prata om, pinsamt!


/Garpen

Dags att packa matchväskan

Då var det snart dags att åka hemåt för att packa matchväskan, äta, vila och ladda. Har en sak kvar på dagens "to do"-list sedan kan jag dra, lite skönt faktiskt!

 


Skönt att kunna läsa att även mina lagkamrater verkar vara på hugget. Kan nog bli en riktigt skön tillställning ikväll...

/Garpen

Fight väntar

Då var dagen här, Västerås står på menyn och hela dagen ser annorlunda ut mot en vanlig arbetsdag...I like! Att åka hem från jobbet redan vid 14.30 tiden ska bli skönt, då hinner jag vila, ladda och fylla på med energi innan det är dags för avfärd. En del har fått offra kompdagar för ikväll, andra kan ta ut flextid. Vi har alla en sak gemensamt, vi visar hjärta och ställer upp för att kunna prestera som lag ikväll.



Jag hoppas på en massa publik, en bra match och ett domarpar som låter oss spelare göra upp på banan utan en massa onödiga avblåsningar.


Åhhh, jag längtar redan!

/Garpen



Matchskjorta

Kollade på ett klipp från helgen igår och lärde mig någonting nytt. I Finland (svensktalande delen) säger man tydligen matchskjorta istället för matchtröja. Videoklippen från helgen är inte bara roliga att kolla på, de är lärorika också ;)



/Garpen

Fika istället för träning

Ikväll ska jag träffa Jempa och köra en big update. Har verkligen saknat våra samtal i bilen på väg till träningarna sedan Jempa bestämde sig för att lägga klubban på hyllan.

Fika istället för träning...ibland har man tur ;)

Jempisch


/Garpen

Ändrade planer

Genrepet igår gick bra. Coach ändrade uppladdningen inför onsdagens match, vi slipper träna idag och får istället vila upp oss och ladda mentalt inför onsdag.

 


Noterat från träningen
Carey och jag byggde näst intill hela sargen själva, sargen blev lite krokig. Ibland får man offra sig när man är tidig till träningen.


Jea var något olycksförföljd under träningen. Först gick bladet sönder, sedan trampade hon i tuggummi med innebandyskorna. Det var nästan så vi inte vågade släppa ut henne på planen under "två målet" för med den påbörjade oturen kunde gårdagens pass ha slutat hur som helst.


Coach hade träningsvärk a lá första-träningen-för-säsongen och stapplade sig fram. Vi andra bara skrattade, högt och länge.


Jag vann några tekningar mot stjärnorna vid mittcirkeln (läs: SS + Minelli), men jag har en lång väg kvar…

 

Vi är taggade till 1000


Det kommer smälla på onsdag kan jag lova…

 

/Garpen


Parketten väntar

Middagen är avklarad och nu är det bara att hoppa i träningskläderna och ta sig ner till parketten. Det är dags att påbörja fokuseringen inför onsdagens fight borta mot Västerås. Ska bli skoj att se vad coach hittar på...


/Garpen

Minnet kommer tillbaka

Det är rätt roligt med tillställningar som den vi hade i helgen med laget. Man minns det man minns och sedan är det ju så att man inte alltid är på plats där allting händer så dagarna efteråt får man uppdatera sig genom bilder, att läsa bloggar mm. och det framkallar ett och annat skratt kan jag lova. Såg idag en sak som fräschade upp mitt minne...haha. Tror nog att jag och Jolli Jumper ska ta oss ett litet snack ikväll på träningen =)



Det finns ju trots allt inte så många i laget som kan rabbla ett par finska meningar rakt upp och ner och låta trovärdig...

/Gnurp

Var tog lagkänslan vägen?

Jag har precis läst en artikel om en spelare i Köping (div 1 V) som nu blivit utlånad till Västerås (div 1 Ö) lagom till att övergångsfönstret stängts. För mig spelar det ingen roll vilket lag det gäller men jag måste säga att jag personligen har svårt att förstå hela den här grejen. Känner man inte som spelare samhörighet med sitt lag och vill slutföra serien i det lag man kämpat, slitit och visat hjärta för i flera månader?

Jag kan dock tycka att det är ok att spelare går till en högre serie för att hjälpa till och själv kunna utvecklas, men att gå till en annan div. 1 serie, nej det fattar jag inte riktigt. Bara för att ens eget lag har säkrat en plats i div 1 och varken kan åka ur eller vinna en kvalplats så betyder det väl inte att man släpper sitt lag och kör sitt eget race.

Har man inte ett ansvar gentemot laget ändå?

Som lag att ta in spelare i sin kamp om en kvalplats förstår jag, känner man att det behövs så visst. Men att som spelare byta serie (samma division) bara så där känns för mig märkligt och väldigt egoistiskt.

Men jag antar att det vi har i Zunda gällande samhörighet och lagkänsla är unikt som många säger. Att slutföra säsongen med sitt eget lag känns för mig som en självklarthet! (oavsett om man ligger i botten eller toppen)



/Garpen

Jaga boll hela veckan

Måndag, ny vecka, ny energi!

Och det kommer att behövas…

 

Ikväll drar fokuseringen igång på allvar inför onsdagens viktiga match mot Västerås. Jag vet att vi i laget redan laddat i ett par dagar nu, men ikväll tror jag att det kommer vara tokfokusering inför uppgiften. Än så länge ser innebandyveckan ut som följer:

 

Foto: Tommy eklund


Måndag-träning
Tisdag-träning (genrep och slipning)
Onsdag- match borta mot Västerås
Torsdag-träning

Spelledig helg


Nästa vecka börjar en lite mer intensiv period där vi i Zunda förhoppningsvis kommer upp i samma antal matcher som alla andra lag. Tabellen har varit haltande hela säsongen och nu är det inte bara Västeråsmatchen som flyttats utan vi har nu även ställt upp för Bajen. Hela den grejen är ju nästan bara det värt ett inlägg…

 

Dags för lunch!

 

/Gnurpisch


RSS 2.0