Är den fula fisken tillbaka?

I det lugnaste vatten simmar oftast de fulaste fiskarna, men kan en ful fisk blir en bra fisk?

Fattar ni nada?
Bra...för det gör jag med!

/Gnurp

Hemlig aktivitet

Under veckan fick jag reda på att det snart är dags för kickoff på jobbet. Det är med blandade känslor jag ser fram emot det. Visst, det är jätteskoj att göra något med arbetskamraterna men det jobbiga är att jag inte vet vad det blir för aktivitet. Det enda jag vet är att alla ska ha med sig badkläder och träningskläder. När jag frågade om det handlade om inne- eller uteskor fick jag inget svar...vad betyder det liksom?


Jag har iaf en känsla av att det blir Sturebadet med massage och grejer, men varför träningskläder? Åhh, vad jag hatar att inte ha kontroll över läget. Jag behöver inte veta vad vi ska göra bara vad jag ska ha på mig, avskyr att vara felklädd. Speciellt om det kanske blir utgång senare under kvällen...blir väl till och packa en "stor" väska.


/Garpen   


Minilista a lá Gnurp

Kände för en + & - lista...
 
Minus:
- Rinninga ögon...mina ögon verkar inte tåla vindarna just nu
- Beslut time...jag tänker hit & dit och fram & tillbaka men blir inte klokare av det...

Plus:
- Pre silly season...lika spännande varje år men samtidigt sjukt jobbigt
- Kanonmånad...april är månaden då nästan allt händer...på gott och ont

/Gnurp 

Designated driver

Dagens gentjänst...körde 3 st "soon to be" poliser till Nacka. Jag tackade tom nej till dricksen så nu har jag en tjänst att utkräva..sköööönt!

/Garpen 


Brunnsviken runt

Idag gick jag och Leniz runt Brunnsviken, min första runda för i år. Måste erkänna att jag var lite trött efter ca 2 h 10 minuter men till saken hör att jag var ute med mamma på en liten runda på morgonen. När jag och Leniz gick i mål stod det 20.008 steg på min stegräknare, känns som om det räckte för dagen.


Vi var sjukt hungriga och jättesugna på tzatsiki av alla saker så vi beslutade oss för att gå till grekgrillen och äta. Jag har nog aldrig hört oss två så tysta, vi mer eller mindre slängde i oss maten och jag hade glömt hur z#%& gott det är med grekisk mat.


Bilder från rundan runt Brunssviken...

image1318
Det var rätt lerigt...

image1316

image1317

/Gnurp

En kamp emot klockan

Efter gårdagens träning valde jag att sova ut imorse istället för att promenera till jobbet, smart nog stoppade jag ner joggingdojjorna för ev promenad hem.

Dagen har varit en enda kamp emot klockan, många saker behövde blir klara idag och som vanligt flöt inte allt på precis som det skulle...
Väl vid klockan 18 kunde jag ta pick och pack och promenera hem...fick faktiskt sällskap efter halva vägen så det var trevligt.

Dessvärre lär  jag återvända till jobbet redan på söndag, som sagt...jag har en del att göra.

/Garpen

Äntligen fick vi få träna ihop

Efter ledighet och inställda träningar fick vi zessor äntligen träna tillsammans...å skoj var det! Vi körde smålagspel på mellanstor plan och man kan sammanfatta drabbningen som hawaii, då snackar vi målmässigt. Ena laget ledde med 5 mål och sedan gick andra laget ikapp och tog ledningen för att sedan förlora matchen med 2 mål...som sagt, hawaii på hög nivå.

Träningens...
 
fuskare:
Anki, tjejen fuskade så mycket hon bara kunde under tekningarna. Det värsta av allt...hon vann inte ens alla ;)

mest nöjda spelare: Tosse efter sina mål, har aldrig sett tjejen le så mkt

kommentator: den rollen tar jag på mig, kunde inte hålla käft och försökte få med mig domsluten och klagade på allt som gick emot oss.

publiksiffra: 2

självklarhet: alla skratt..skönt att få skratta av sig igen

överraskning: jag smugglade ner 2 st XX, en i Elin väska och en i Jempas väska

Det var skönt att få springa av sig, skratta och höra all uppdatering som man missat under ledigheten.

/Gnurp


Spinner vidare på gårdagens packlista

Igår skrev jag ett inlägg angående packlistan a lá Gnurp, idag tänkte jag spinna vidare på den. Men denna gång gäller det Kirrans och min packning inför New York. Vi kommer behöva planera, dels för att vi ska shoppa så mkt och dels för att vi vill ju ta med oss så lite som möjligt på vägen dit så vi kan ha med oss desto mer på vägen hem. 

Vi lär ju få dela upp saker som schampo, balsam, plattång mm. för att bära med sig dubbelt av allt känns onödigt. Känner jag mig själv rätt blir det till att packa en gång för att sedan ta bort hälften. Det känns bra att jag köpte ny resväska av modellen större innan jag åkte till Thailand i julas, lär behövas...

/Garpen

Chattdelen har börjat rulla igång

Det börjar bli fart på chattdelen i bloggen...skoj!

227437-1315

/Gnurp

Filminspelning på min gata

Idag är det filminspelning hemma på min gata. Måns Herngren och co har sedan i julas letat lägenhet att filma i och det verkar som om någon nappat. Hela gatan ska ha varit avspärrad för parkering under vissa tidpunkter. Jobbigt för de som inte har garageplats, ni som varit hemma hos mig vet hur lätt (läs: går inte) det är att hitta en parkeringsplats.

Måns Herngren
måns
bild från Aftronbladet 

/Garpen, stolt ägare av en garageplats

Packlista a lá Gnurp

Snart är det dags för Tournament of Åland och enligt Zundatradition ska en packlista a lá Gnurp skickas ut. Som så många gånger förr, startade allt som en kul grej men fler och fler zessor efterfrågade packlistan varje gång vi skulle åka iväg på turnering eller träningsläger. Nu behöver zessorna inte ens fråga, packlistan kommer som på beställning.

Jag antar att det bara är att låta fingrarna jobba över tangentbordet...

//G-n-u-r-p 

Willys kundvagnar hatar mig

Det är något speciellt med Willys kundvagnar...de jävlas...iaf med mig. Oavsett när jag ska handla, morgon som kväll, vinter som sommar så strular kundvagnarna. Jag lyckas alltid med bedriften att ta fel vagn, antingen är det fel på hjulen eller så strular "pengagrejen". Det värsta av allt är att jag börjat bli paranoid när jag ska välja vagn. Idag stod tex. två vagnar på fel ledd men ändå närmast, så logiskt sätt borde jag ha tagit någon av dem. Jag trodde förståss att något var vajsing med vagnarna och valde en annan och det straffade sig direkt...vagnen jag valde slukade min tia och sket i att lossna från de andra vagnarna. Så där stod jag...lurad, utan min tia och utan vagn...

image1313

/Gnurp som inte tänker ge sig

Allt skoj närmar sig med stormsteg

Det är lite roligt med nedräkningen här på bloggen för jag påminns varje gång jag kollar, att det snart är dags för allt skoj. Avslutningen ligger först på tur och jag tror det kommer bli en hejdundrandes fest! Med Fia vid ratten och Elin hack i häl vet man aldrig vad som händer...

Igår gick Ålandsmailet ut (läs: tog äntligen tag i det), alla berörda vet nu vad som gäller...
Min enda önskan just nu gällande Åland är att vi får möta Uneholt och hennes Norrköpingslag...vore sjukt skoj!

Make my wish come true...please!

//Gnurp som ser fram emot allt skoj i april

Krampkänning i underarmen

Idag har jag fått lida för att jag var snäll nog att hjälpa mamma med resväskan igår. Jag har krampkänningar i min underarm som till och med gör det svårt att skriva, får inget bra grepp om pennan. Visst var väskan tung med herregud ska man få träningsvärk för en sådan liten skitsak.
Antar att det är lika bra och vänja sig vid träningsvärken för det lär ju bli mer av den varan framöver...

//Garpen


Inställd träning= åka hem till mamma på middag

Det kanske börjar bli dags att dra sig hemåt, har nog gjort mitt för idag här på kontoret. Eftersom träningen ikväll är inställd passar jag på att åka över till mamma på middag och ta upp snacket från imorse (läs. jag äter och sitter och lyssnar, mamma snackar). 

Om hon nu lyckats hålla sig vaken vill säga...

/Garp

Budgivning i Zundaland

Mamma nämde imorse att hon hade packat ner XX till mig efter min beställning så nu ser det ut som att det kan bli budgivning i Zundaland...

Jag har som enväldig domare i den kommande budgivningen fråntagit Kirran sin röst...hon förstår nog säkert varför om hon tänker till lite...
 
/Garpen


Eget kontor...skönt flyt

För er som följer min blogg vet ni ju redan att jag gick på påskledigt med höjd lön (läs: inte en dag försent). Idag fick jag veta att jag får eget kontor (läs: slipper sitta ute i kontorslandskapet) också...det är bara att flytta grejerna när jag vill. Ja, vad ska man säga...det flyter på rätt bra just nu *ler*.

All slit verkar ha givit resultat...

/Garpen, en äkta kontorsråtta

Vi syns på avslutningen!

Ibland är det tufft att vara zessa och ännu tuffare är det att träna i Solnahallen under slutspelstider. Iaf när man har både slutspelslag i basket och innebandy. Idag fick jag veta att ännu en träning är inställd...*muttrar*, när ska vi få träna liksom?

Det är väl lika bra och få det sagt på en gång..."Vi ses på avslutningen tjejer!" (läs: 18 dagar kvar) för det lär ju inte bli någon träning innan dess ;)

/Garpen som vill träffa zessorna igen


Pepparkaka nummer 1 har landat

Det tog ett tag och komma ner i varv igår efter Täbys TV-match mot Storvreta och det gjorde att jag kom i säng rätt sent. Imorse vaknade jag först av väckarklockan som jag som vanligt slog av för att få snooza lite men sedan ringde mobilen. Mamma satt på bussen på väg från flygplatsen och behövde hjälp med resväskan, så det var bara att palla sig ut i snön och hjälpa till...Ibland är det en fördel att bo nära sina föräldrar :)

Jag hann och tjattra lite med mamma innan jag var tungen att sticka till jobbet och hela tiden stirrade jag på hennes fina gyllenbruna färg...(läs: inte avis alls..närå).

Hur som helst är det skönt att ha mamma hemma igen, ordspråket "borta bra med hemma bäst" passar bra in här med...

/garp

Täby leker

Binge är fortfarande kung!

Det kallas fingertoppkänsla...

Vad ska man säga...Linus Jämtdal

Dalbjer är fan crazy!

Vilket lag kommer våga välja Täby inför semin?

Jag njuter och hoppas att Täby går hela vägen...Give me more!

/Garpen 

Direkt från TV-soffan till toppläktaren i ishallen

Jag satt under hela innebandymatchen mellan Täby och Storvreta och sände sms till Kirran eftersom hon sitter och tittar på Timrå live uppe i norr. Under slutet av förlängningen och straffdramat blev det direkt telefonsupport med en massa skrik kan jag lova...


Aj, min mage!

/Garpen


Spännande måndagskväll innebandymässigt

Oj så spännande denna afton blev rent innebandymässigt. Det som såg ut att blir en enkel Storvretaseger byttes ut till en slutperiod a lá Täby. Jag har fortfarande ont i magen av all spänning!

Inte nog med den spännande matchen mellan Täby och Storvreta. Endre lyckades med bedriften att slå ut fjolårets segrare i Globen Rönnby, på straffar. 

Balrog tog tag i sitt spel och besegrade Kais Mora...ska det räcka hela vägen till Globen?

Det hettar till i slutspelet...

/Garpen som njuter 

Chattdel inlagd i bloggen

Nu har jag lagt in en chattdel i den högra delen av bloggen, under nedräkningen.

image1312
Feel free to use it!



//Gnurp


Lycka till BINGE & co!

Glöm inte att kolla på Täby mot Storvreta klockan 18.00!

/Garpen som kommer sitta klistrad

Matlådorna avklarade

I Garpenanda fick jag ett ryck och satte igång ett storkok för veckans matlådor. Efter att ha umgåtts med Elin en hel del denna säsong har jag tagit vid en del av hennes vegetariska alternativ och har faktiskt inte ätit riktigt kött på väldigt länge. Nu förtiden föredrar jag tom corn när jag ska äta tacos. Hur är det man säger...man blir som man umgås!


Veckan matlådor innehåller allt ifrån lax till vegetariska fileér, allt serverat med bulgur.

image1310
haha...maten i den närmaste lådan ser närstan lite bränd ut ;)

/Garpen

Fix och trix

Då var sista sovmorgonen över på ett tag och en del fix och trix väntar. Imorgon kommer mumsen hem från Thailand (läs: ÄNTLIGEN!) så jag har en del ärenden att fixa för hennes räkning, ni vet...köpa kaffe, mjölk, sätta på kyl och frys mm.

Det har verkligen känts märkligt att vara ledig i fyra dagar och mer eller mindre fira påsken själv eftersom resterande familjen inte varit hemma. Men jag har verkligen passat på att ta det lugnt och vila upp mig, vilket har behövts. I morgon sätter allt igång igen, jobb och träning men jag måste dessvärre tjuvstarta genom att jobba ett par timmar redan idag :( 

Dags att fixa och trixa lite med sig själv, dags att vakna upp ur skönhetssömnen...

/Gnurp, always a princess


En promenad blev till en heldag

Jag hade bestämt sedan innan att jag skulle träffa Leniz idag och så blev även fallet. Vi bestämde oss för att ta med Lucas (Lenis hund) på en långpromenad runt Mörtsjön. Som vanligt hade jag för lite kläder på mig och frös och dessutom hade jag glömt snorpapper och näsan levde sitt eget liv.


image1311
Jag och Lucas

Väl framme hemma hos Lena bjöds det på våfflor till min stora glädje, när åt man våfflor sist liksom. Btw. sjukt gott!


Efter lite hängande i soffan mötte vi upp Mutola för lite tjejsnack och uppdatering. Av någon anledning blev det sedan filmen Saw 4 och jag som knappt klarar av serien Sjukhuset på TV3 pga. allt blod höll ju på att dö i soffan. Satt som en fegis i soffan under en filt med både kudde och händer för ansiktet.   


- Såg Lena i högklackat för första gången...hon behöver nog lite träning på den fronten :) (läs: jag fick skratta iaf)

- Såg bilder från leniz 25-års fest...photoshop nästa!


En tänkt promenad blev till en heldag, spontanitet kan man nog kalla det!

/Garpen

Telefonsamtal från Östersund

Fick ett trevligt litet samtal från fröken Kirran nu under kvällen, tjejen var på väg hem från Östersund och Evve. Som vanligt fick Kirran mig att skratta och den här gången gällde det uppdateringen som jag lovat henne och som gång på gång flyttats fram. Kirran ser fram emot uppdateringen sååååååååååå mycket...hmmm jag undrar varför...

Hur som helst sa hon att hon skulle poppa en stor påse popcorn och ha i knät och sedan spänt sitta och lyssna och antagligen tappa hakan. Det känns som om allt detta har spårat ut men desto roligare lär det hela bli...jag kanske ska erbjuda henne 20 frågor. Hon får ställa frågor som jag bara får svara ja eller nej på...kan nog bli rätt skoj ändå!

/Gnurp   

Bilder från kvalet

image1302
Farsta laddade innan matchen


image1304
Lykke studdsar fram

image1303
Elin och Lykke

image1307
Elin

image1308
Cissi in action

image1309
Hellsten

Som ni kanske märker blev det inte så många bilder från själva matchen, orsaken var att jag hittade en gammal bekant på läktaren och vi hade ett och annat att prata om...

/garpen

Telge spelar div 1 nästa säsong

Jaha, då var man hemma igen efter en siffermässig utklassning 2-8 (tror jag) men siffrorna stämmer inte överrens med spelet. Det måste vara tungt som Farstaspelare att inte lyckas presetera när det gäller. Farsta radade upp bra chanser men brände verkligen allt medan Telge keepern fick glänsa. Elin (Farsta keepern) som gjorde sin första match på flera år gjorde det riktigt bra trots siffrorna.

Det var skoj att se Cicci, Hellsten, Lykke och Elin spela, tjejer man själv lirat med när man yngre och jag lider verkligen med dem idag...

Från läktarhåll fick man uppleva den totala sorgen på ena planhalvan och total glädje på den andra. Telge lyckades skapa en hög a lá TV-pucken och jag är glad att jag inte låg underst för vi snackar 25 pers i en stor hög....aj!

Telge påminde lite om Täby när de lirade i div 1, ett gäng unga hungriga spelare som springer och springer. Ska bli intressant och se vad de kan prestera i div 1...även om jag tror att de just nu har en bit kvar, men mycket kan hända under en sommar.

/Garpen

The Hills maraton

Slog precis på min TV och upptäckte att min favvoserie från USA-tiden, The Hills har ett 6 timmars maraton. Gissa om jag ska kolla, kanske inte hela 6 timmar men ett par avsnitt skadar ju inte.


image1300
LC och co

/Garpen

Farstahallen nästa

Eftersom det är lördag idag slapp jag väckarklockan + att jag fick stoppa i mig en god frukost med ägg och grejer som jag vanligtvis aldrig hinner med. Har lite småsaker att göra men sedan ska jag sätta mig i bilen och åka till Farstahallen och titta på mina gamla lagkamrater från junistiden. Ni som läst min blogg tidigare vet att jag är speciellt nyfiken på att se vad Elin (målvakt) kan plocka fram efter 5 år utan innebandy. Är hon fortfarande lika grym?

Upp till bevis...


/Garpen
 


Långfredag

Jaha, då är långfredagen snart slut... 

Idag tog jag mig en promenad med långkalsongerna på trots att det bara är någon vecka kvar till april. Min planerade långpromenad blev hela 10 minuter, jag höll på att frysa ihjäl och mina ögon rann som om det var en repris på förra årets avslutning, så man kan väl mer eller mindre säga att jag gav upp...fick lite frisk luft iaf.

Imorgon har jag planerat att åka och kolla på Farstas försök att ta sig upp till div 1. Antar att många känner sig nervösa inför morgondagen...skönt att vara en av de som slipper för en gång skull.

/Garpen

Binge är cool han

Förra året var det en fröjd att följa Binge och Täby i sin färd mot Globen och SM-guldet och nu är allt igång igen. Binge fortsätter att styra med sin coola stil och hans polare Maimon Abdallah är inte sämre han, båda filurerna har verkligen hjärtat på rätt plats.

Jag undrar hur det skulle vara och ha Binge som tränare en säsong, skulle man skratta, gråta, bli bättre, lyckas med det osannolika som aldrig fungerat förr....ja, jag har ingen aning men det vore en ära!

Heja Binge och co!

image1299

/Garpen

Täby och slutspel=sevärd innebandy

Sitter och tittar på Storvreta-Täby och måste säga att jag njuter av varje minut...än så länge. Det är individerna som gör Täby och visst är de speciella men det är det som är charmen med Täby.

Jag hoppas på final för Täby i år igen!

/garpen 

Påsken kunde inte ha börjat bättre

Hela dagen idag har känts som en fredag, inte minst stämningen på kontoret. Man kan väl säga att mer hände än vad jag hade planerat...jag gick på påskledigt tidigare än vanligt och med höjd lön. Påsken kunde inte ha börjat bättre!

Drog iväg till centrum och hann med att växla ännu mer pengar inför New York...oj vad det ska shoppas på andra sidan Atlanten. Avslutade min tur genom centrum med att shoppa loss på Body shop...igen!

Oj, va jag längtar till att få sova ut imorgon...

//Garpen

 


Intressant läsning

Läste ett intressant inlägg på StenStures hemsida skrivet av Mats Dürén, sjukgymnast och fystränare i Sten Sture daminnebandy.

//Garpen

Budgivning nästa...

Har idag pratat med min mamma och hon har tydligen lyckats med bedriften att köpa det jag önskade mitt i Thailands djungel (läs: snarare ute på vischan)...


Jag får kanske starta en budgivning bland zessorna för antalet var begränsat...

En sak är iaf säker, några kommer jubla (läs: hoppa) av lycka!!!!

Tosse har första tjing utifall hennes mamma kommer hem tomhänt :)

Ps. jag kanske kan be om en import till när det är dags för pappa att komma hem

//garpen som hoppar av glädje ;)


Beslut måste tas

Inte nog med att trycket är som värst under våren jobbmässigt, mars-maj är månaderna då många beslut måste tas. Man måste dels bestämma sig för hur livet ska se ut de kommande månaderna, titta på alla valmöjligheter och sedan ta ett beslut. Hur mycket är man villig att satsa och på vilka villkor.

Det är inte lätt, men varje år står man här...lika fundersam och ofta med samma svar...

//Gnurp


Påsken kommer som ett brev på posten

En dag kvar sedan får man vila upp sig lite, sova ut på morgonen och bara vara, precis vad jag behöver just nu. Det är inte mycket på jobbet nu, det är sjukt mycket! Att påsken nu står för dörren är som en redbull från ovan, kanske kan ge mig lite ny energi som håller april ut...önska kan man ju alltid göra...

//Garpen som behöver ny energi 

Min "egen"-tid är tillbaka

Jag har sakta men säkert kommit in i "promenad-lunket", dvs. när jag promenerar till och från jobbet. Jag var ju jätteduktig hela förra våren. Gick av mig allt slagg från träningarna dagen innan + att jag dessutom fick tid för mig själv under promenaderna, det tar ju trots allt 50 minuter att gå hem och en och annan tanke hinner poppa upp i skallen. Under säsong med alla träningar, mycket jobb etc. kan det ibland vara svårt att få lite "egen tid" (läs: man äter, tränar och sover) vilket jag behöver.


Den här veckan har jag valt att ha rix-morgon zoo i lurarna (istället för musiken i min ipod) medan jag promenerat  till och från jobbet och jag har så svårt för att inte skratta åt Gert & co. Att kombinera skratt och promenad är det bästa konceptet, tiden går så sjukt mkt snabbare.


image1248

Får se om långkallingarna åker på idag...kanske bäst att gardera sig :)

 //Garpen

Vad är det som händer utanför fönsterrutan?

Igår levde vädret sitt eget liv och bytte karaktär varje timme. Varje gång jag tittade ut genom fönstret var det en ny säsong. Ena sekunden var det snöstorm för att nästa timme vara sol och värsta vårvädret. Jag hade planerat att promenera hem och jag kan säga att mina långkalsonger åkte av och på under den sista timmen...hade svårt att bestämma mig eller snarare... vädret hade svårt att bestämma sig!


Jag kom iväg tillslut och gick hela vägen hem...utan långkalsonger!

image1298
Värsta "zessa" långkalsongerna ju, skulle vara nått va?

//Garpen  


Än lever listan...

För några dagar sedan skrev jag ner namnen på de sista 7 spelarna som jag trodde skulle bli nominerade till årets spelare. Så här såg listan ut:

1. Hermine Dahlerius (Balrog)
2. Amanda Wendelstig (Balrog)
3. Emelie Lindström (Balrog)  Nominerad 18/3
4. Sara Anteryd (Endre) Nominerad 17/3
5. Malin Dalbjer (Falun)
6. Victoria Wikström (IKSU)
7. Isabell Larsson (ö-vik)

Som ni ser går det rätt bra, listan lever än...2 rätt av 2 möjliga...men det blir svårare och svårare.

/Garpen som är inne i ett vinnarflow just nu :)

Det blev inte som jag tänkt mig

Gårdagens träning hade jag sett fram emot men resultatet blev inte riktigt vad jag tänkt mig...


Jag kan ju säga så mycket som att våra munnar gick för fulla muggar....i omklädningsrummet. Jag vet inte om det hela var ett missförstånd eller meningen men jag tyckte synd om alla som åkt långt för att komma till träningen...blev nämligen inte så mycket träning av det hela...vi valde att åka hem tidigt istället.

Jag passade på att uppdatera alla om Åland, så något positivt kom ur allt iaf...

/Garp


Titta ut!

Där finner ni svaret till varför jag håller på med en inomhusidrott...

//Garpen som längtar till sommaren

Påskägg är en tradition

I alla år har jag fått ett påskägg av mamma, det har inte spelat någon roll att jag bott i USA eller att hon själv befunnit sig på andra sidan jordklotet, hon har alltid knåpat ihop ett påskägg till mig och det är jag extra glad över. Förra året hade hon gömt ett ägg i lägenheten och ringde mig från Thailand och bad mig leta...hon är rolig min mamma (läs: tog mig nästan en timme innan jag hittade ägget). I år känner jag att en påminnelse är befogad...finns ju en stor risk att solen gjort sitt och att hon glömt...

Eftersom det nu bara är någon vecka kvar innan mamma kommer hem igen känns det som att hon kanske slår på stort...jag får nog vänta några extra dagar men "den som väntar på något gott...."

Längtar...både efter mamma och mitt påskägg! ;)
Ps. det finns dessutom inget bra godis i Thailand så jag undrar vad hon hittar på...

ägg

//G-a-r-p-e-n

Dagens...

Antal snoozningar: 2 st, måste vara rekord eller nått ;)

Humör: lite seg efter helgen men börjar komma in i allt igen

Låt på repeat: Hero med Chalotte Perrelli

Yes # 1: träning ikväll och dags att träffa alla zessor igen

Yes # 2: dags att damma av klubban...frågan är bara vilken av dem...materiallirare, jag? Nää verkligen inte *ler*

Yes # 3: kort vecka...

Klapp på axeln: promenerade till jobbet imorse...bra där!

Påminnelse: påminde mamma om påskägg...för jag vill minsann ha ett, det är tradition och att hon befinner sig på andra sidan jordklotet har inte stoppat henne förr.  

//Garpen

 

 



 

Äntligen får vi träna ihop

Nu har det gått ca 2 veckor sedan vi tränade tillsammans alla zessor. Jag personligen har verkligen behövt vilan, både för kropp och själ och rent jobbmässigt har det varit perfekt, mer tid åt det som ger mig mat på bordet :)

Ikväll hoppas jag att träningen blir av och att inget annat kommer mellan oss zessor och träningen, inga fler inställda träningar tack! "Rutin"-människan i mig skriker efter struktur och planering och lite måste jag kanske ge efter även om jag nu börjat digga spontaniteten...hihi

Det lär nog bli en del snack ikväll för vi har ju trots allt knappt sett varandra på 2 veckor...lång tid...mycket att uppdatera sig om ;)

//Garpen på träningshumör

Jag har bara väntat på smällen...

Efter att USA haft problem med bloggar och dolda reklambudskap har jag bara väntat på att diskussionen ska blossa upp i Sverige och mycket riktigt, nu har debatten tagit fart, även om det är i en liten skala. Redan under förra året startade debatten men den dog ut lika snabbt som den startade men nu tror jag faktiskt att den kommer ta fart...rejält.

Googade runt lite nu på morgonen och hittade denna intressanta läsning...jag är ju inte direkt förvånad men att tjejen använder sig utav dolda reklambudskap kommer hon nog få äta upp. Men och andra sidan...hur ska en blott 17-årig tjej veta att man inte får använda sig av dolda reklambudskap?
Att man sedan tjänar grova pengar på sin blogg tycker jag är skoj men att föra sina läsare bakom ljuset är inte ok, inte någonsin. Samtidigt undrar jag hur svårt det är att skriva en rad längst ner i inlägget om att inlägget är en köpt annonsplats.

Ska bli intressant att följa fortsättningen...

//Garpen


Ett steg närmare elit

Nu är playoff 1 färdigspelat och Huddinge IK är ett steg närmare elit. Efter två matcher blev det 14 mål för Huddinge mot RIGs 9.

Grattis Huddinge till playoff 2!

//gnurp 

Astibruden dök upp igår

Sist jag fyllde år fick jag en jumboflaska med Asti, min favorit...därav Astibruden. Kirran har ju mer eller mindre skapat en Astiklubb, VIPs only ;)

Igår fick flaskan joina partyt och Elin fick fortsätta fota...resultatet:

asti

//Astibruden

Vi har tappat stinget

Jag och Elin har ju vår klassiska pose som alltid blir bra...fram till igår. Med en ännu bättre kamera än vanligt kunde vi bara inte få in posen, vi tog säkert ett 60-tal bilder och jag ljuger inte om jag säger att typ 3 bilder blev bra. Elin konstaterade två saker, att hon behöver klippa luggen samt att kameran inte var den samma...så vi skyller på det så länge :)

Annars hade Elin och Annika sjukt skoj med kameran, det togs bilder uppifrån, nerifrån, på en stol, liggandes på golvet, ja you name it!

Smakprov...

Orginalposen
image1294

pose
Vi kom inte närmare orginalposen än så här igår....Elin tycks göra sitt så med andra ord är det jag som förstör fotot...typiskt!


ny pose
Kanske dags att ändra orginalpose?

annica
Annica och jag

Elin X2
elin

elin2

//Garpen




Att vinna den interna schlagertävlingen hade sina fördelar...

För att göra schlagertittandet lite mer spännande engagerade vi oss totalt, vi skapade en intern tävling där man skulle gissa slutresultatet plats 1 till 10. Vinnaren skulle få ett fördelaktigt pris senare under kvällen...

Poängen delades ut enligt följande:
Hade man rätt vinnare gav det 4 poäng,
Rätt 2:a gav 3 poäng
3:an gav 2 poäng, därefter fick man 1 poäng för rätt plats.

Jag lyckade med min veckoresearch och fick in plats 1, 2 och 5 och tog därmed hem vinsten...min centerkollega röstade efter sitt hjärta och då kan ni tänka er hur det gick...haha. Så här i efterhand med facit framför mig gjorde jag några riktiga missar enligt mig själv. På mitt kladdpapper hade jag hela top 3 men som vanligt ändrade jag min första tanke vilket man aldrig ska göra.

Ett tag sket jag i tävlingen trots det fin fina priset, jag hade bara en tanke...bara inte BWO vinner, till och med Christer Sjögren kunde fått vinna, alla utom BWO...haha, nästan iaf.

Spontankvällen blev kanon...tack Elin och Annika!

//Gnurp, gårdagens vinnare...dagens förlorare ;)

Tacokväll med schlager väntar

Ikväll väntar en tacokväll med schlager och utgång så om någon zessa känner sig sugen på att vifta på svansen är det bara att höra av sig... 


image1288
Min partner in crime...

//Garpen

Äntligen lite sömn

I natt var den första gången på hela veckan som jag kunnat sova 8 timmar. Jag vaknade som en ny människa, utvilad och full med energi.

Jag passade på att storhandla och väl hemma igen fick jag för mig att jag skulle ta mig en joggingtur. Det kändes som om jag behövde det efter nästan 2 veckors vila. Tog mig ner till Haga Parken och sprang i ca 35 minuter och det var faktiskt lite jobbigt. Återigen fick jag uppleva hur mycket jag tappat på 2 veckor...men ibland behöver faktiskt både kropp och knopp vila...

Nu ska jag sätta igång och fixa lite inför kvällen då Elin och Annika kommer hit för lite mat och schlager...

Jag hejar självklart på Charlotte Perelli och Hero, vem vill du ska vinna?

//Garpen

Jag är mest kreativ & fantasifull nattetid

Missförstå mig rätt... ;) (kan man skriva så?)

När andra ligger i sängen och sover jobbar min fantasi och kreativitet på som mest. Redan under skoltiden pluggade jag som bäst mellan 23-02 eftersom det var då min kreativitet kom fram. Kan kanske tyckas lite konstigt men under hela min gymnasietid (läs: sjukt länge sedan) satt jag på tunnelbanans röda linje och åkte från Mörby centrum till Hallunda minst 3ggr/vecka (läs: klubbadress...Balrog). Att plugga på en skakande tunnelbana var inte det ultimata + att jag var för fokuserad på annat för att tänka på skolan. 

Det intressanta är att jag än idag får de bästa idéerna nattetid, ibland kommer jag in i ett flow och då gäller det att rida på vågen och ta fram papper och penna. Avslutningsdikten är ett bevis på att jag fortfarande är mest fantasirik nattetid...

Efter allt mitt tjat om avslutningsdikten blir det nog till att posta den här på bloggen när den väl är framförd. Men först får jag se hur den mottas av zessorna för den innehåller en del interna saker...å vissa hemligheter kring laget bör stanna just inom laget... ;) 

image1287

//Gnurp, en riktig nattuggla

Jag känner mig som ett litet barn när...

någon lägger fram "bubbelplast", ni vet sånt där som brukar skydda saker från att stöta ihop och repa andra saker (läs: sämsta förklaringen ever). Idag öppnade min chef ett paket och slängde bubbelpappret på bordet och jag var inte sen med att slita åt mig bubbelplasten och började trycka sönder luftbubblorna, precis som ett litet barn. 

bubbel

Det roliga är att jag nästan blir stressad av att det finns så många bubblor som fortfarande har luft i sig. Dessutom älskar jag ljudet när jag själv trycker sönder bubblorna men när någon annan gör det blir jag minst sagt galen...hmmm..märkligt det där. :)

Ett hett tips är att vrida bubbelplasten precis som du vrider ur en disktrasa...grymt!

Någon som vet det korrekta ordet för "bubbelplast"?

//Garpen

Svar på tal

Jaha, då fick jag återigen svar på tal...

Efter min fråga gällande vem som ska bli ny tränare i Täby nästa säsong fick jag tips från en "anonym" läsare...

(Klippt från tabyisinnebandy.com)
Nu är det klart att det blir Jonas Robertsson, Daniel Holm och Göran Hagberg som tar över huvudledarskapet för damlaget till nästa säsong. Till sin hjälp kommer de att ha Jim Skipsna som ansvarig för Fys och Rehab, Ulf Carlsson som Mental tränare, Håkan Mattsson och Mats Dahlin som Lagledare samt en nybildad Elitkommitte som leds av Göran Svegeboe.

Skönt, nu slipper jag ligga sömnlös i natt...haha ;)

//Garpen

Frågor och gissningar

Jag tänkte slänga ut 3 frågor som poppat upp under veckan och som jag är nyfiken att få svar på:

1. Vem ska träna Täby nu när Thomas Eriksson slutar?
Mitt svar: har inget, men lite förvånad är jag allt...

2. Kan man vara talang och 26 år gammal?
Mitt svar: japp, i mina ögon kan man vara talang oavsett ålder

3. Kommer Huddinge IK att ta sig upp till Elit?
Mitt svar: Absolut, om inte hela laget samtidigt drabbas av ett nervsammanbrott. Laget består av så många spelare som kan avgöra matcherna att det nästan vore en skräll om de inte tar sig vidare till playoff 2 iaf.

Nu när det varje dag redogörs för alla nomineringar till årets spelare på innebandy.se, tänkte jag göra en gissning över vilka som kommer vara nominerade, bara för att se hur många rätt jag kan få...
Det har hittills nominerats 3 st, Frida Stenvall, Camilla Nilsson & nu senaste Isabell Krantz. Det återstår alltså 7 namn och min gissning är att följande spelare kommer finnas med på listan:

1. Hermine Dahlerius (Balrog)
2. Amanda Wendelstig (Balrog)
3. Limpan Edit...Emelie Lindström (Balrog) (hahaha...nöjd Limpan?)
4. Sara Anteryd (Endre)
5. Malin Dalbjer (Falun)
6. Victoria Wikström (IKSU)
7. Isabell Larsson (ö-vik)

Ska bli intessant och se om jag i huvudtaget har något rätt. Med tanke på att jag bara sett en elitmatch denna säsong känns inte förväntningarna på mig själv speciellt höga.

Som sagt, jag har sett en match denna säsong, matchen mellan Täby och Engelholm. Efter att bara ha sett den matchen har jag tagit fram min rookie of the year: Sara Bergström i Täby. Att gå från div 2 till elit är inte det enklaste och att dessutom producera poäng, hela 37 st i sin debutsäsong är enormt bra.

image1285
Bilden lånad från www.tabydam.se

//Garpen

Jobb och ändrade planer inför helgen

Jag sitter fortfarande kvar på jobbet och gör lite nytta nu när vi inte hade träning. Rent jobbmässigt passade det mig perfekt med inställd träning. Jag skrev för någon vecka sedan att jag insett att jag inte skulle ha något liv i april utan jobbet skulle ta all min tid. Jag tar tillbaka det påståendet och säger mitten på mars och hela april istället...har verkligen sjukt mkt att göra.

Eftersom Kirran ligger nerbäddad i feber har helgens planer gått i kras men spontan som jag är...hehe..har jag lyckas styra om mina planer, hoppas jag iaf. Vi får se om det tilltänkta sällskapet nappar eller om det blir ett magplask :)
Hur det än blir ska jag vara spontan...verkar ju gå rätt bra på den fronten...bortsett från förra helgens avslut...totalt magplask kan man nog säga men som sagt i de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna...jobbigt bara att jag är den som måste få det bekräftat.

Sista rycket på kontoret...

//Garpen som är jag sjukt hungrig

400 kommentarer har kommit in sedan starten

Det var ju lite roligt att jag själv fick skriva kommentar nummer 400 på bloggen. Jag kan ju utan att titta igenom alla kommentarer säga att Kirran och Fia står för mer eller mindre 95% av alla som kommit in...haha, det är bra att vi bloggorskor håller ihop :)

Snart firar bloggen 1 år...helt sjukt vad tiden rullar på.


image1284

//Garpen som sitter bland papper och röda mappar

Dagens...

Antal snoozningar: 4 st...blev bilen till jobbet

Nej: inställd träning

Ja: inställd träning - jobbmässigt alltså 

Känsla: har fortfarande halva dojjan inne på Hovet och Rihanna-konserten igår

Nytta: har bokat boende för Åland (läs: fick det som var över..haha *ler*)

Ljud: en surrande projektor...sjukt jobbigt!

Kaos: dels i mitt huvud och dels runt min arbetsplats (mitt skrivbord)...inte likt mig, men stress har en förmåga att ta fram olika saker i olika människor, ibland bra...ibland lite mindre bra...

Fundering: jag undrar om mina middagsplaner för lördag fortfarande gäller...hmmm?

//Gnurp med halva sin lunch i magen 


Inställd träning

Jaha och jag som var på hugget idag och verkligen såg fram emot att träna och så ska ett visst lag (läs: AIK) spela match mot Falun på vår träningstid...är jag förvånad?....NÄ, inte ett dugg! :(

Men jag antar att slutspelet går före vår lilla träning...kanske helt ok trots allt :)

//Garpen som får ta sig en jogg istället

Div 1-kval med en talangfull målvakt mellan stolparna

När jag lunchade med Lykke för någon vecka sedan nämde hon att Elin Henriksson (den mest talangfulla målvakt jag sett & min lagkamrat under junistiden i Högdalen) hade tränat med Farsta en träning och var lika grym även fast hon inte stått i mål på drygt 5 år. Så sent som igår kunde jag läsa på Lykkes blogg att Elin kommer stå mellan stolparna i hemmamötet mot Tälje i kvalet upp till div 1. Jag är riktigt sugen på att gå och nu när Elin ska stå i mål måste jag nästan se matchen... Jag säger precis som Lykke, om Elin inte fortsätter spela efter det här är det slöseri på talang...hon är grym och skulle kunna bli hur bra som helst.

Kommer Farsta spela div 1 nästa säsong, det är frågan...

//Garpen

Rihanna rockade hårt när konserten väl startade

Efter att ha stått i regnet en stund var det dags att visa upp väskan för vakten och sedan gå in...trodde jag ja. Vakten fick syn på min systemkamera och berättade att det på baksidan av biljetten (läs: vem fan läser baksidan av biljetten?) står att man inte får ha med kameran in. Jag stod som det största fånet någonsin och stirrade på killen och fick ur mig minst fem gånger: "- skämtar du eller?". Jag fick snällt gå åt sidan och lämna in min kamera vid Globen och betala 20 kr. Laglig och regelrätt som jag är gjorde jag detta istället bara för att fejka allt och bara komma tillbaka till kön efter någon minut. Rihanna är i Sverige för en gång skull och jag har inte näsa att smuggla in min kamera...skärpning Garpen! :)

Efter att Adam Tensta dragit igång publiken fick vi vänta och vänta...till slut hade det gått 1 h och 20 minuter och då klev Rihanna in på scenen i värsta rock/mc/stripp outfiten, till allas stora jubel och förtjusning. Sedan var det ett enda stort rockande med en avslutande Umbrella som mer eller mindre blev allsång. Stämningen var grym och jag fick rysningar mer än en gång. Det var helt klart värt väntan och jag måste dessvärre säga det (även fast det tar emot eftersom jag vet att du så gärna ville gå) ..."- Kirran, du missade något som du skulle ha älskat!"  

Bilder kommer men jag är inte säker på varken kvalitet eller motiv men det gör ju det hela mkt roligare ;)

Här kommer iaf två från min sopiga mobilkamera...
image1279

Just ja, höll på att glömma...det fanns en brud mitt på golvet i folkhavet som ingen på läktaren missade (läs: vi hörde flertalet runt omkring oss som både pekade och diskuterade personen i fråga). Hon var blond a lá Linda Rosing och klädd i rosa tight topp och röd lång kjol och höga röda stövlar. Där, mitt på golvet stod hon alldeles ensam och vi på läktaren såg alla killars blickar men vi kunde liksom inte förstå varför hon:
1. stod ensam
2. inte hade en människa i närheten på 3 meter avstånd

Med detta sagt kanske ni förstår hur länge vi satt och väntade, vi hann tom att lägga upp eventuella teorier för våra två punkter...så illa var det ;) Se bild nedan...

image1280
Bruden alla på läktaren stirrade på finner ni i ringen 

//Garpen som numera digger Rihanna ännu mer

Svar på tal

Jag fick svar på tal hyffsat snabbt efter att jag postade inlägget om fler besökare på bloggen och det visade sig att jag blivit länkad på Johan Sjöstrands blogg...trevligt trevligt!

Nu fick jag till och med tips på nya innebandybloggar att följa :)

//Garpen i ur och skur...speciellt idag


Nytt besöksrekord

Det är lite intressant att nu när säsongen är över, slår jag plötsligt besöksrekord...hmmm.
Är det så att fler zessor hinner läsa bloggen eller har jag kanske fått fler läsare utifrån som följer bloggen dagligen?
Jag har ingen aning men roligt är det iaf. Snart börjar tiden då det snackas, testas och startas rykten om allt och alla och då gäller det att hänga med i svängarna...spännande spännande!

blogg


//Garpen

Äntligen har inbjudan kommit + byte av taktik

Igår damp inbjudan till avslutningsfesten ner i inkorgen och jag småskrattade lite när jag läste den. Dels för att inbjudan var roligt skriven (tack för de Fia) och dels för att upplägget är nästan detsamma som förra året och alla vet ju vad som hände förra året...
Prisutdelningen startade lite tidigare än vad som var tänkt pga. en viss person (inga namn nämda...*garp host host*). I år är det dock andra bullar för min del...iaf till en början. Min vanliga taktik med att gå ut hårt och sedan ta det lugnt kommer inte fungera i år utan jag måste tänka om, speciellt pga. att den låååååånga dikten kommer kräva viss läsförmåga. Men och andra sidan kanske jag kan lära mig den utan till..hahaha...skulle nog bli ett projekt i sig och det orkar jag nog inte med just nu. 

En sak är iaf säker...jag tänker lämna tårarna hemma den 12:e!

gråt
För ingen vill se en repris på detta...inte jag iaf :)

Ps. Anneli, du får börja träna på din nya hejaramsa...Bööörja skratta *klapp klapp* bööörja skratta *klapp klapp*!
Förra årets ramsa fick mig att gråta krokodiltårar utan stopp.

//Gnurp som kanske bjuder på en repris från förra säsongen, fast som vanligt en ofrivillig sådan *ler*

Att tvätta håret blir plötsligt ett "problem"

Vi som är vana att träna flera dagar i veckan har aldrig problem att hitta tillfällen att tvätta håret utan det blir av utan att man tänker på det. Nu när vi plötsligt inte tränar lika mycket längre märker iaf jag hur tvättningen av håret plötsligt blir ett "problem". Allt är inte lika självklart längre utan nu krävs nästan lite planering, men nu kan man och andra sidan göra hårinpackningar och grejer utan att känna sig stressad...I like!

Allt har sina för- och nackdelar...

227437-1276

//Garpen som igår använde plattången för första gången på riktigt länge

Samma planer, annat sällskap

Idag är det äntligen dags för Rihanna på Hovet och jag & Kirran har längtat. Men vad händer...jo Kirran har gått och kärat ner sig i influnsan och ligger nerbäddad. Jag tycker verkligen synd om henne...det kallas OFLYT. Hade det varit 2007 hade jag inte varit förvånad över tjejens oflyt, men nu...2008 har ju annars startat så bra för tjejen :)

image1274

Igår fick jag plötsligt ett minimission att hitta nytt sällskap. Jag skämtade lite och sa att Kirran får väl ge bort biljetten till högstbjudande och så får jag se vem min stolsgranne blir...hade nästan varit lite skojigt! *fniss*
Nu får istället en glad Leniz följa med (tack Mutola...nästan lite spontanitet *ler*).

Jag funderar på att ta med mig kameran, frågan är bara hur bra bilder jag kan ta...orkar jag verkligen släpa på kameran? 

image1273

//Gnurp som lyssnat på Rihanna hela morgonen

Avslutningsdikten blir som strösslet på zessornas glass

Igår under utvärderingen slog det mig att jag tror att jag lyckats riktigt bra med avslutningsdikten. Jag har fått med flera av sakerna som togs upp igår. Det är bara att inse...jag tror avslutningsdikten kommer bli som strösslet på zessornas glass...för visst får vi väl glass Fia??? ;)


image1271













//Garpen som längtar till avslutningen

Dagens...

Misstag: glömde matlådan hemma i kylen...

Det håller i sig: sömnproblemen

Snoozningar: 3 st + 2 extra när jag var uppe, hur kan man missa att stänga av larmet?

Lunch: laxspett med ris

Inplanerade resa framöver: Falkenberg...here I come! (jag undrar vad de har att erbjuda)

Skor: mina joggingskor med tanke på skavsåren jag fick igår. Nu sitter jag i fula men ack såååå sköna "Foppatofflor" 

//Gnurp med lax i munnen






 

Är alla Sundsvallsbor trevliga?

Har suttit i telefon stora delar av förmiddagen med en trevlig Sundsvallsbo. Det fick mig att fundera över om alla från Sundsvall har den där sköna, avslappnade och trevliga personligheten...

Ser man till Kirran så håller min teori fortfarande, detsamma gäller Sara och några andra jag träffat från Sundsvall. Vad är hemligheten?

Den friska luften...?

//En undrande Gnurp

Två promenader mer än jag tänkt mig

När jag kom hem från jobbet sprang tiden iväg vilket gjorde att jag missade bussen och bestämde mig för att småspringa till fotograferingen...ingen bra idé. Resultatet blev en småsvettig Gnurp med två nya skavsår :( & det värsta av allt är att jag inte ens hade nya skor/stövlar på mig. Inte nog med det, när jag kom fram fick jag veta att vi skulle ta enskilda bilder också..."- skämtar ni med mig?" fick jag ur mig. Där stod jag totalt osugen på att ta en enskild bild men det var bara att improviser och posa. Fotografen fick ta två bilder...tyder på min oförmåga att hamna på bild... :)
Ska jag vara ärlig vet jag inte ens om jag vill se resultatet *ler* 

Efter en bra men lång utvärdering av säsongen var det dags att ta sig hem, jag tänkte ta bussen men den hade precis gått och jag orkade inte vänta i 30 minuter så jag promenerade hem i mina skavsår...

Årets Garpengrej: skavsår

//Garpen
  

Bästa kompis med damerna på Eckerölinjen

Idag har jag blivit bästa kompis med damerna på Eckerölinjen efter alla mina samtal & mail...skönt att de är så fruktansvärt trevliga och hjälpsamma, underlättar enormt.

En dag som denna gör att jag verkligen uppskattar det jobb Frippe har gjort under alla tidigare säsonger...först nu fattar jag...

Åland, here we come...snart iaf!

//Garpen

Dagens...

Dagens låt: Hero- Charlotte Perelli

Dagens humör: garvar mest åt helgens bravader


Dagens roliga: träffa alla zessor igen


Dagens grattis: går till Jempa


Dagens minifokus: Åland


Dagens fokus: jobbet


Dagens intressanta: Zundamötet ikväll

//G-a-r-p-e-n


Sovproblem

Den här helgen har varit märklig på många sätt men det som nästan stört mig mest är min förmåga att inte kunna sova. Jag har inte haft några problem med att somna, utan oavsett när jag gått och lagt mig vaknar jag runt 07.00. Även om jag bara sovit 4 timmar har jag varit klarvaken...märkligt!


Är det bara mig det är fel på eller upplever någon annan samma problem?

//Garpen


Ibland är det bra att ha en "kock" till bror

Jag var över hos min bror igår och åt middag. "Stjärnkocken" bjöd på en perfekt middag och jag åt precis som om jag aldrig sett mat förr :)

Ibland undrar jag över varför min bror fick "kock"-generna och inte jag...
Fast det kanske är lika bra det, nu får jag ju bli bjuden på kanonmiddagar och som tack diskar jag...för jag är ju trots allt en jäv#!... på att diska!

//Garpen som fick diskgenerna


Dagens födelsedagsbarn i Zundaland

Ett stort GRATTIS på födelsedagen Jempa!

image1270
//Garpen

Efter en intressant helg väntar en ny vecka

Efter en rätt intressant helg på många sätt (ja Kirran, du kommer få veta allt på onsdag) väntar nu en fullspäckad vecka. Träningarna är tillbaka även om allt inleds med utvärdering och lite annat, ska blir skoj att träffa zessorna igen...har ju gott en hel vecka utan dem :)

Haha, det verkar inte bara vara jag som haft en intressant helg...grabbarna på jobbet har redan fått mig att gråta av skratt :)

//Garpen

Veckans lärdom

I de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna...

Tråkigt men sant!

//Garpen


Shopping och förberedelser

Efter en tidig morgon bestämde jag mig för att promenera till centrum och göra ett par inköp. Som vanligt slutade shoppingturen med fler saker än jag tänkt mig innan. Jag kan bara tänka mig hur det kommer se ut när jag och Kirran släpper loss i New York :)

Det blev ett par röda jeans som sticker ut lite. Sedan gjorde jag ett rejält inköp på Body shop, spenderade runt 600 kr och för det fick jag en del produkter + att jag faktiskt fick en necessär full med ännu fler prylar...I like!

När jag kom hem tog jag tag i det sista för att bli klar med Lenas 25-års present, lite pyssel blev det men ni som känner mig vet att jag tycker sånt är rätt skoj. 

image1268
Mitt Body shop inköp + presenterna

image1269
Mina nya röda jeans

Nu återstår det bara att slänga i sig lite mat och sedan börja fixa till sig inför festen...å det brukar ju ta sin tid ;)

//Garpen

Vad är det för fel på mig?

Det är lördag och klockan är strax efter 08.00 och jag har redan varit vaken i ca en timme. För att vara exakt vaknade jag 07.01, helt sjukt. Det är som att kroppen är inställd att vakna klockan 07.00 oavsett dag. Fördelen är iaf att jag redan hunnit med en del: tvättat, ätit frukost och diskat.

Dagens "to do"-list är rätt lång men det är mycket skoj på den också som jag VERKLIGEN ser fram emot...

//Garpen in action

Den här bilden får mig att må illa

image1267
Kirran & Anneli, känner inte ni likadant? ;)

//Garpen aka. Astibruden

Nu får jag äta upp mitt hälsosamma tänkande

Nu när det börjar bli dags att dra sig hemmåt vill jag inget annat än att bara vara hemma snabbt.Men idag får jag äta upp det faktum att jag tänkt lite hälsosamt och inte köpt nytt busskort. Jag måste nu traska i 50 minuter innan jag är hemma...känns lite halvjobbigt om jag ska vara ärlig men jag kanske tar tillbaka det när jag väl kommer ut och får lite frisk luft.

Planer för helgen:
- Shoppa
- Långpromenad
- 25 års fest
- Städa
- Ev träffa Kirran

Sedan har jag lämnat tid för "övrigt"...

//Gnurp som är helt slut efter jobbveckan

Det svänger hit och dit i planeringen

Har suttit lite nu på lunchen med Åland och försökt sammanställa den ena och det andra. Snart ska detta lilla projekt vara i hamn men det får gunga ett tag till :)

//garpen

Jubel trots tidig morgon

Klockan är runt 9 och jag har redan avverkat mitt första jubel på kontoret...bådar gott för resten av dagen. Igår skrev jag i bloggen att jag skulle vara gladare idag än vad jag var igår och än så länge stämmer det...

Mitt busskort gick ut igår och medvetet har jag inte köpt något nytt. Nu tvingas jag att sluta snooza på morgonen och promenera till och från jobbet. Eftersom vi inte haft träning denna vecka känns det helt ok, musik i öronen, ingen stress och frisk luft, helt perfekt.

Just det...i natt drömde jag att jag var värsta bitchen och gick in och sa upp mig från jobbet. Lite som lottoreklamen på TV när killen vunnit flera miljoner och kliver in på chefens kontor och sedan visar fingret :) Lite så var det fast mycket värre...

Back to work...(som jag fortfarande har kvar)

//Garpen

Spontan kontra planering del 2

Jaha, när man försöker planera är andra spontana och att hitta ett mellanläge är inte det lättaste. Men ibland får man till det ändå och resultatet blir bättre än vad man kunde tänka sig...

//Garpen

The bitch is back! + lite annat

Idag har jag varit gladare än igår och imorgon kommer jag säkert vara gladare än idag...med andra ord, jag blir gladare för var dag som går...bra va?!

Jag brukar inte vara den som ställer krav om jag inte absolut måste, men idag kom bitchen tillbaka och det värsta av allt...det kändes bra :)

Idag när jag diskade kom jag på mig själv stå och prata högt, precis som om jag hade en diskussion med någon annan....helsjukt, jag börjar banne mig bli senil...

//Garpen


Skönt att youtube finns

Jag är en person som gillar att titta på serier och hatar att missa avsnitt, vilket ofta händer när vi tränar så mycket under säsong. Top model USA brukar jag tycka är lite småroligt att titta på men igår insåg jag att jag inte kommer hinna eller orkar titta klart på säsongen och om sanningen ska fram, är jag egentligen bara intresserad av att veta vem som vinner. Så igår tog jag reda på svaret...inte oväntat direkt :)

Ibland är det bra att youtube finns...

//Garpen

En dagens tack...

Dagens humör: raka motsatsen till igår...glad och hyffsat positiv med andra ord

Dagens lunch: egengjord grekisk sallad, fast utan svarta oliver

Dagens artist i hörlurarna: Rihanna...måste ju lyssna in mig inför konserten

Dagens Känsla: effektiv som *pip*

Dagens/morgondagens måste: skicka ut mail om Åland

Dagens mailmängd vid första inloggningen: 11 st...varav typ 6 var från Fia :)

En ny last: Tacosås...HOT!

//Garpen

That´s the question...

Ska jag vara spontan eller ska jag planera, that´s the question.

Förra helgen försökte jag vara lite spontan och det gick ju....ja, åt skogen. Om jag planerar till helgen kommer det gå bättre då?

Kanske värt ett försök för det kan ju knappast gå sämre än förra helgen eller?

Tycker du att jag pratar i gåtor...? 
Kan hända...

//Garpen aka. lurifaxen

Uppskattar ledigheten

Jag läste i Kirrans blogg att många zessor saknar träningarna nu när vi är lediga en vecka. Jag tillhör nog den skara som faktiskt tycker det är skönt att slippa träna denna vecka. För jag vet inte hur jag skulle hinna eller orka prestera på träningarna med den jobbmängd jag har just nu...


Bara så här på rak arm kan jag räkna upp två anledningar till att det är skönt att få vara ledig från all träning:
- Slipper stressa hem från jobbet för att hinna fixa middag, äta och åka iväg och träna.
- Jag behöver inte tvätta lika mycket som jag brukar :) 

Men på minuskontot hamnar saknaden efter zessorna...

//Garpen

Dagar som denna...

Dagar som den jag har haft idag gör att jag mer än gärna skulle vilja släppa allt och sätta mig på ett plan till sol och värme och bara vara, slippa all stress och allt ansvar.

Dagens gärning: Jag hjälpte en förvirrad japansk turist att sätta sig på rätt buss och förklara vart han skulle gå av... om vi imorgon kan läsa i tidningen om en förvirrad japansk man i skogen vet ni vad jag snackar om :)

//Garp

Dagens lista

Dagens skönaste: snoozningen i 50 minuter


Dagens överraskning
: Lådan med cocosbollar som damp ner på kontoret


Dagens humör
: Stressad


Dagens "jag hatar":
jobbmail som aldrig tycks ta slut


Dagens "tjat"
(fast trevligt sådant): från mamma som ända från Thailand lyckas få mig att göra saker


Dagens lunch:
en apelsin, ett päron och en tugga stress (blir nog en riktig lunch vid fyra eller nått)


Dagens fundering:
jag undrar vilken tid jag får stiga genom dörren ikväll?

//Gnurp som är lagom väldigt stressad!


Byte av bilder

Nu har Jempa precis lämnat min lägenhet efter en kväll av bilder. Vi har skickat bilder via bluetooth från laptop till laptop. Jempas bror var på matchen mot Järfälla och tog ett par bilder och jag är lycklig för jag fanns med på några.

Smakprov...
image1261
Det kallas hög klubba...hahaha, men finten gick de på :)

image1262
Anneli på jakt efter bollen

image1263
Martina är först på bollen...vilka ytor :)

image1265
Måååååål

image1266
Var är bollen?

//Garpen

Fin fint besök...eller?

Jag har haft besök på kontoret av en gammal AIK-spelare i innebandy. För att göra situationen än mer krånglig för mig försökte min arbetskamrat få fram vad jag tyckte om AIKs herrar i innebandy (han vet att jag inte är alltför förtjust) och vad skulle jag säga...sanningen eller ljuga, jag valde sanningen...

Jag fick fram att jag tycker det är ett gäng divor som tror att de äger allt och alla och inte kan bygga sarg (jag är nog inte ensam). Killen garvade lite och sa att man behöver vara ett gäng divor för att vinna SM-guld och vad det gäller sargbyggandet så sa han att jag ska vara glad att jag inte tränade efter Zundas gamla herrar (numera Täby)...

Det spelar ingen roll vad alla säger om Täbys herrar (vårt gamla herrlag) de kommer alltid förbli grymt coola. Sedan kanske jag inte borde dra alla AIK-spelare över en kant eftersom jag inte känner dem men visst fasiken är dem divor?

Btw. Killen var iaf trevlig ;)

//Gnurp

Kanonstart på dagen

Efter att ha snoozat i 45 minuter tog jag mig till jobbet i solskenet och möttes av ett trevligt mail när jag öppnade inkorgen. Det är inte varje dag man får mail från folk (som inte tillhör företaget) som är imponerad av ens arbetskapacitet...det värmde och gjorde min morgon. Nu kan jag leva på det ett tag...iaf fram till lunch ;)  

//Garpen

Dagens G-R-A-T-T-I-S

Idag fyller min barndomskompis Lena 25 år, ett riktigt stort grattis från mig. Jag och Lena har varit med om mycket tillsammans och träffades första gången vid 9-10 års ålder, på en inomhusträning i fotboll och på den vägen är det. Vi har känt varandra i eviheter och jag känner mig precis som hemma när jag är hemma hos Lena (läs: öppnar och tar mat ur kylskåpet och styr TV:n...haha). Det sköna med min och Lenas vänskap är att oavsett var jag befunnit mig i världen så har vi alltid haft kvar vänskapen. Vi kan vara på helt olika platser och inte pratas vid på evigheter men när vi väl snackar igen så är det som att vi träffats dagen innan.

Lika mycket som jag älskar att lira plast älskar Lena att kasta straffkast ;)

image1259
  
Ett stort grattis tjejen! 


Ps. mamma hälsar ända från Thailand. På lördag kommer jag nog få dig att le & skratta av glädje, om allt går enligt planen det vill säga... ;)

//Garpen


Mycket skoj på gång

Jaha, nu är säsongen mer eller mindre över...ja, iaf matcherna och vi har fått vila upplagt på schemat. Jag satt idag efter jobbet och bläddrade lite i kalendern och upptäckte en massa roliga saker som ligger inom 2 månaders räckhåll. Det är nu efter säsongen som man får fylla på kalendern med en massa skoj, alltid lika svårt under säsongen även fast vi zessor brukar lyckas rätt bra :)

Jag har bland annat detta att se fram emot:
- Rihanna konsert
- Avslutningsfest med Zunda
- Middagar
- Träffa mamma som varit borta i Thailand i 5 månader
- 25-års fester
- Åland
- New York-resa med Kirran
- Träffa pappa som varit borta i Thailand i 7 månader

Åhhh så mkt skoj...can´t wait!

//Garpen

Usch va tråkigt...

Idag slog det mig att jag faktiskt avskyr att handla mat, ja alltså typ storhandla. Det värsta är nog att ta sig till affären, att välja frukt, mat och annat är inte speciellt jobbigt för då är man ändå där, i affären. Nu när jag skriver känns det bara som ren lathet men visst finns det roligare saker att göra än att handla mat?

Just nu vore det nästan en dröm att ha någon som handlade åt mig...bortskämd?...mmm kanske.

//Garpen

Vart tog tiden vägen?

Tittade just på klockan och insåg att tiden efter lunch bara försvunnit, hur skönt som helst även fast jag har massvis att göra. Dags att börja röra sig hemåt strax, funderar på att promenera hem...vädret verkar ju bättre iaf och eftersom vi är träningslediga i veckan kanske jag borde...hmm får se hur det blir med den saken :)

Btw...är det den här veckan man bör leva rövare?

image1257
Vad hände med barret kan kan undra...
//Gnurp

Grattis på födelsedagen!

Idag fyller förra årets "veckans zessa/årets zessa" år...ett stort grattis Maja!

image1256
Maja

Jag vill samtidigt passa på att säga grattis till fd. zessan Livan som även hon blir ett år äldre idag :)

samt Frida som fyllde år i lördags och fick höra zessornas fina stämmor under kvällen.

GRATTIS GRATTIS GRATTIS

//Garpen

Ledigt hela veckan...nästan iaf

Eftersom serien är slut har vi fått en veckas vila från innebandyn. Personligen känns det väldigt skönt, nu får jag tid att att känna efter hur kroppen mår och göra annat. Fast jag har en del saker kopplade till innebandyn som jag måste reda ut denna vecka....Åland, för att bara nämna en sak.

Det kan bli en bra vecka det här... :)

//Garpen...

Haha, ibland lyckas vi allt :)

image1255
Årets bild?

Gnurp

Städning och lite häng med Frasse

Nu kan jag inte skjuta upp städningen mer, jag ska strax sätta igång. Jag har precis insett hur skönt det är att jag inte följde med ut igår...känner mig faktiskt pigg, tack och lov!

Senare idag ska jag hänga med Frasse, var ett tag sedan sist och vi måste ta tag i våra traditionella söndagsmiddagar.

//Garpen med tvättmedel i ena handen

Sms hit och dit och en hel del avslöjanden

Efter matchen igår kom jag hem och satte mig i soffan, tittade runt i lägenheten och insåg att jag verkligen behövde städa. Hela veckan har blivit lidande av att jag knappt varit hemma och haft ork att ta tag i saker och ting. Men som vanligt sköt jag upp städningen till idag söndag.

Jag tog mitt pick och pack och drog vidare till Fia i Sjöstaden och efter några mobilsamtal hittade jag rätt och där möttes jag av fler zessor och några kända ansikten från el capitanos blogg. Jag kom precis lagom för att se vilka som vann den sista deltävlingen av Melodifestivalen.

Man kan väl sammanfatta kvällen med att det skickades en *pip* massa sms och några svar var trevligare än andra. Ett och annat avslöjades också och jag och Elin hann med att uppdatera varandra med ett och annat :) 

När resten drog vidare valde jag och Elin att svika gänget och åka hemmåt...jag var verkligen inte på humör...konstigt nog.

Kvällens roligaste...Tosse, hon är rolig hon

image1258
Tosse & jag

Konstaterande # 1...man kan aldrig ha tråkigt med zessorna!

Kvällens ord... Ok, gör som du vill! (med sur ton)

//Garpen 

Säsongens sista match är nu över

Igår spelade vi den sista seriematchen för säsongen och som de senaste omgångarna blev det dessvärre förlust.

Min sista hopprepslista ser ut enligt följande:

image1234
Går till: känslan av att vara på turnering. Zone-cup pågår nu under slutet av helgen och det var mycket folk både före och efter matchen, vilket var skoj. Det var år och dagar sedan man fick spela en turnering och känslan var skön att få uppleva igen.

image1235
Går till: Tosse...hon gjorde 2 ass och var inblandad i det mesta som hände på planen...på gott och ont ;)

image1236
Går till: Öberg som igår gjorde ett flertal räddningar och inte glömde vår "handklapp" (kanske den sista *snyft*)  

Cred till mig själv: Säsongens grej för mig har varit tekningarna, jag har verkligen hittat min stil och efter Nisses lektion kan jag nu även hantera backhandstekningar. Igår fick jag äntligen göra ett mål, känns som evigheter sedan sist...tunnel och allt...händer inte varje dag. Igår tog jag även en hel del skott och avslut, synd bara att stolparna sitter där de sitter... :(

Nu väntar vila...iaf i ett par dagar och det känns välbehövligt...kropp och knopp får ta igen sig lite.

image1176

//Garpen

RSS 2.0