Målsättning....öhhhh

Idag snackades det golf på kontoret eller man kanske kan säga så här, en viss person hörde mig nämna golf och kom genast springandes och ville delta i diskussionen. Det var flex hit, stålskaft dit, handikapp, banor, tävlingar...ja, allt på en gång. Sedan kom frågan jag verkligen inte var beredd på:

P  "- Garpen, vad har du för målsättning då?"
G  Målsättning? Öhhh...
P  Ja, målsättning
G  Vill bli så bra som det går *tveksam röst"
P  Jo, men handikapp typ
Ja du, hur lågt handikapp kan man få på en säsong som nybörjare?
Haha, väldigt olika förståss
Helt ärligt har jag inte satt några mål än, men känner jag mig själv rätt kommer jag se till att jag sänker mig rejält.
P  Visste väl det...inget "jag spelar bara för det är skoj" här inte, du är dig lik!

Ska man ta det sista som en komplimang eller?
Spela golf bara för att det är skoj, utan en tanke på att bli bättre...skämtar han eller? Finns det ett tävlingmoment inblandat måste jag iaf se hur långt jag kan komma, det är jag skyldig mig själv =)

Min gamla bag ser rätt tråkig ut om ni frågar mig, inte riktigt jag.
Men när ni får se den nya fattar ni precis vad jag menar, den är jag till 100 % =)

/Gnurpisch

Kalendern fylls på med skojigheter

Nu har det på bara 2-3 dagar hänt en hel del i min kalender. Den har fyllts med en massa roliga aktiviteter och semesterplaner, även om vissa saker ligger flera månader fram i tiden. Jag har dealat lite med min chef kan man nog säga ;)


Ett axplock:

  • Golfvecka med diverse roliga inslag
  • Fest i Sala, vem hade trott att jag skulle åka till Sala för annat än innebandy? Måste nu börja fila på en grym 30-års present a lá Gnurp...hmmm
  • Enligt tradition, ett par dagar i Sundsvall med Margits mat a la´Nobelfesten...I like! =)
  • Sedan är jag inte långt ifrån att beställa mina Thailandsbiljetter heller...hihi, hörde jag deal med chefen =)

/Garpen

Helgen i punkter

  • Innebandy i Uppsala med en skrikande Kirran på läktaren...I like, helt rätt!
  • Ny golfbag
  • Nya golfskor
  • Hittade golfbollar som var som gjorda för mig, har både mitt för- och början av mitt efternamn på bollen i rosa =) 
  • Spelkväll hos Tosse, vann inte buzzen till allas lycka...kom 2:a efter spelets ägarinna, räknas nog som en halv seger iaf =)
  • Svettades tillsammans med Kirran och blev peppad av en norrman vars benböj var det värsta jag sett, som ett fotografi från läroboken ;)
  • Bio
  • Middag med vännen

Har bara gjort roliga saker den här helgen och skjutit på det "viktigaste", städningen.


/Gnurp 


Dags att uppdatera sin domarlicens kanske?

Igår hämtade Kirran upp mig i snökaoset och vi åkte till Uppsala för att se kvalet till div 1 herrar mellan Hagunda och Sundsvall. Jag var mest intresserad av att se Lassemannen spela eftersom jag innan inte fått i hop hans spelstil, han ser inte direkt ut som en innebandyspelare. Matchen i sig blev helt sönderblåst av två domare som jag är glad att vi aldrig haft, det var bland det värsta jag sett. De sökte utvisingar och tog en 2:a lite här och där och varken publik eller spelare fattade någonting. Kirran skrek till ett par gånger och fick hela publiken på ett par 100 att vända sig om, inte så vanligt att en tjej skriker och tar för sig kanske.


Vi fick även se ett exempel på vad en lagkapten inte ska göra...pinsamt värre!  Jag och Kirran flippade på läktaren mer än en gång...

/Garpen


Hälsosam morgon

Satt på spinningcykeln 07.00 imorse och jag var verkligen inte ensam. Vi var ca 15 personer som kämpade på och som vanligt hade vi nedsläckt efter order från instruktören…I like! Efter gårdagens smarriga blåbärssmoothie kunde jag inte låta bli att förgylla även denna morgon med en kopia, fast idag med extra många bär…mums! Min morgon var med andra ord hur ”hälsosam” som helst…*en klapp på axeln*.

Blir en tur i "pärlan" ikväll

Nu väntar en hektisk arbetsdag men ikväll ska jag joina Kirran och åka till Sten Stureland och härja…haha, ja eller iaf låta Sundsvallsherrarna härja och jag & Kirran titta på =)

Heja Lasse!

Back to work…

/Gaschpen

Vad har hänt?

Vad har hänt? Jag vet inte vad som har hänt med mig, jag har under den senaste veckan legat under täcket strax efter 21 och läst. När hände det senast? Skulle tippa att jag gick i mellanstadiet…det är helt galet för jag gillar ju inte ens att läsa. Jag läser bara när jag är utomlands och känner mig utvilad och knappt då heller. Antar att man kan förändras…

2009 års ledord ”F-Ö-R-Ä-N-D-R-I-N-G” håller i sig…

Boken jag påbörjade i veckan...sjukt bra och lika hemsk!

/Gnurp

Blåbärssmoothie

Imorse provade jag något nytt och resultatet blev förvånansvärt bra...

Blåbärssmoothie



Mumsfilibabba!

Ibland lyckas jag, även om klockan är 06.00 =)

/Gnurpisch

One down 3 to go

Igår var jag på hugget när jag kom hem, kan ju bero på att middagen var serverad, lönekontot var påfyllt och jag hade gått mina 5 km i kylan. Jag satte igång och plöjde en av mina golfböcker, så nu återstår det bara 3 saker att ta mig igenom...YES!


Det märks att jag inte är inne i pluggandet direkt, fast det var ju faktiskt bara ca 2½ år sedan sist, antar att man kommer ur det snabbare än vad man själv vill erkänna. Jag har en förmåga att bilda ord för att komma ihåg andra ord när jag pluggar. Igår blev den viktiga informationen ihopsatt till följande "hjälpord": PMS(s) & HS(s)B, båda med dubbel-S.



Det är ju inte bara "tråkiga" saker kvar innan golfandet drar igång, jag har ju kvar att köpa en snygg golfbag till mina nya klubbor och ett par sköna skor också...I like! Ska nog dra med mig mitt "golfproffs" till vän för lite smakråd.


Nu längtar jag bara efter att vädret ska bli ännu bättre så jag får börja slå de där små vita bollarna så långt jag bara kan...


/Garpen


Jesus kommer

Var uppe runt 06.00 imorse för att köra bilen till bilhandlaren. På väg till bilhandlaren hade en liten blå bil krockat och bärgningsbil var på plats. Precis när jag passerar den lilla blå bilen ser jag vad den har för budskap bak på rutan. I stora fina bokstäver stod det; "Jesus kommer!", jag kunde inte låta bli att småle...budskapet var lite för mycket för mig så där på morgonkvisten =)


/Garpen


Bra där!

Just j-lar det är den 25:e idag…löning…YES!

Middag hemma hos mumsen…YES!

Ibland har man flyt…

 /Garpen

Fast i ljudböckernas värld

Jag har verkligen fastnat i ljudböckernas värld, ja eller jag är på min första ljudbok någonsin men helt fast. Perfekt att ha i lurarna på väg till och från jobbet eller när spikmattan plockas fram. Nu när jag inte stressar fram och tillbaka mellan jobb och träningar verkar det finnas hur mycket tid som helst och ipoden följer med mig vad jag än går.


Minns ni de där "ljudböckerna" (läs: med kassettband) som fanns när man var liten, exempelvis "My little ponny" där det plötsligt kom ett roligt ljud när man skulle byta sida i den medföljande boken?

Det var tider det! =)


/Garpen

Kalendern fylls på

Kirran ringde och zurrade igår och vi bokade in några aktiviteter i min annars så tomma kalendern, iaf någon vecka framöver (läs: njuter av det just nu). Jag har ju lovat Kirran att hjälpa henne i jakten på segern i den tävling hon deltar i tillsammans med några arbetskamrater. Kan bara säga att hon gjort ett bra val i att fråga mig, för hur ofta torskar jag tävlingar liksom…? Jag blev ju inte årets CHAMPION utan prestationer liksom ;) Fast nu ska ju inte jag själv delta utan bara fungera som ”piska” och varför skulle jag vara sämre på det? Är man tävlingsmänniska så är man, oavsett om jag själv ska klara uppgiften eller bara se till att någon annan går segrandes ur striden.

Inte kan väl den här tjejen komma 2:a heller?

Antar att mina nästkommande veckor kommer innefatta; lite motion, pepptalk, tips och ett och annat piskrapp =)

Vi värmer upp lite lätt i Uppsala på fredag för att sedan öka takten på hemmaplan på lördag.

Kirran, jag hoppas du är redo? *ler*

/Gnurp aka. ”Piskan”

Mitt livs snabbaste fotografering

Gårdagens fotografering var över på ca 5 minuter. Vi kom dit, bytte om, ställde oss på led, log i ca 30 sekunder och sedan var det klart. Jag tyckte nästan lite synd om de zessor som åkt från diverse ställen runt omkring i Stockholm för att komma dit för den korta tiden. Åhh vi ska inte snacka om stackars A som kom inspringandes i lokalen när sista blixten bländade oss andra…osis eller? I slutändan var jag ändå glad att allt var över på så kort tid fast jag antar att jag kommer ångra det när jag får se kortet =)

/Gårdagens mest fejkade leende

Promenad + fotografering väntar

Det märks att jag haft mycket och göra idag, första gången jag kollade på klockan var det lunchdags och sedan har allt bara rullat på. Ska andas in lite frisk luft på vägen hem och promenera de antal km som är från kontoret och hem till ytterdörren. Vem vet, jag kanske får sällskap efter halva vägen...


Rätt skön utsikt på vägen hem


Det blir nästan hem och vända, ikväll är det dags för fotografering i Zundaland. Det blir till att le lite extra fint eller kanske ge kameran "the eye", får se vilket humör jag är på. Hoppas någon tar med sig en innebandyklubba för det vore inte så snyggt att posa med de gamla jollyklubborna man hade på fritidsgården när jag var liten =)

Dags för frisk luft... 
 
/Garpen


Dagens dos

Jag har hittat ett C-Vitaminbrus som smakar helt fantastiskt, rena rama saften...livsfarligt! =)

Granatäpple & Lime



/Garpen

Ny vecka väntar

Ny vecka, en jobbig sådan rent jobbmässigt men det ska väl gå det också, en dag i taget brukar vara lösningen.

Idag är det dags för fotografering i Zundaland, förra året var en katastrof rent resultatmässigt =) Vi zessor såg ut som ett gäng 10-åringar som aldrig haft på oss matchdressen tidigare. Det kan inte bli en sämre bild än fjolårets så jag känner mig rätt lugn. Ska bli skoj att träffa zessorna igen, känns som år och dagar sedan sist trots att det bara gått några veckor.

Ps. Jolli hoppas du kommer ikväll så du kan få ditt USB-minne laddat med diverse skojigheter =)

/Gnurpisch

Crossfit

Efter en mindre bra träningshelg drog jag mig till gymmet imorse och provade på crossfit. Passet varade i 40 minuter och det räckte kan jag lova. Det var bland det jobbigaste jag gjort på riktigt riktigt länge. Benträningen i "Anja Pärson-backen" x 5 ligger i lä jämfört med crossfitpasset. Passet var lite som intensiv cirkelträning med vikter utan vila. Det blir så jobbigt som man gör det och träningsformen är sjukt effektiv. Mina ben skakade när passet var över och det var länge sedan jag gjorde så sjukt många benböj.


Roligt att jag hittat ett pass som får mig totalt utmattad =)


Antar att träningsvärken kommer göra sig påmind imorrn...


/Gnurp


Spontanitet och skvaller

Jag hade planerat en lugn fredagkväll men det blev allt annat än det. "Sala" hörde av sig under dagen och min lugna kväll byttes ut till utgång med ett skönt gäng. Roligt att träffa nya personer som jag vanligtvis aldrig skulle umgås med. Jag bjöd till och med gänget på skvaller som fick dem att häpna...havet är fullt av fula fiskar, en del närmare än vad du kan tro =) Världen kan vara rätt liten ibland...haha! ;)

Min pepparkaka nummer 1 är äntligen hemma efter månader i Thailand, riktigt roligt bortsett från att jag ser ut som ett spöke i pepparkakans umgänge. Man kan kortfatta min helg med en massa snack och uppdatering från värmen, det hinner hända en hel del på några månader =)

/Garpen  

Tillbaka till skolbänken

ja, eller till pluggandet iaf...

Idag kom ett efterlängtat paket hem i brevlådan och det innehöll en massa skojig läsning. Inte för att jag gillar att plugga men det underlättar ju när det handlar om något jag är intresserad av. Har en känsla av att jag kommer läsa en hel del framöver...

Allt jag  behöver för mitt gröna kort.


Ett steg närmare en golfbränna... ;)

Passade även på att beställa en bok om mental träning, det kan man aldrig få för mycket av!


Nya Bäst när det gäller! av Willi Railo

/Garpen 

Basket för hela slanten

Lämnade bilen på service i morse alldeles för tidigt (läs: klev upp 05.50) och det förstörde mina planer för kvällen. Men vad gör man inte för sina vänner, ska trixa och fixa så jag kan se L spela sin kvalmatch i basket. Nu när jag själv inte har innebandy kvar får man passa på att se kompisarna spela, jag vet själv hur skoj det är att ha "egen publik".

Jag blir alltid lika fascinerad över hur idrotter kan vara olika när det gäller uppvärmning och värmning innan man får spela osv. Ibland undrar jag om det verkligen är idrotten i sig och de osynliga reglerna (läs: "så här värmer alla fotbollsspelare" etc.) som utövarna rättar sig efter eller om det beror på ledarskapet. Personligen tror jag att det är ledarskapet som är avgörande och ibland kanske det vore nyttigt att lära sig av andra idrotter och testa något nytt. Jag menar skulle inte en basketspelare som får börja på bänken vara bättre om han/hon var riktigt varm kroppen och mer inne i matchtempot? Bara en tanke...
 
Jag lär mig massor
Jag brukar ju lära mig ett och annat om idrott och kroppspråk när jag ser på basket och dessutom hittar jag alltid nya regler och domartecken som jag aldrig sett eller hört innan.

Tänkte passa på att ta lite bilder ikväll också så blir säkert L glad, bara jag slipper att ta bilder som den här:


Det gör ont att spela basket =)

och jag klagar över mina små bollmärken...

/Gnurpisch

Jidhe fick mig att skratta

Läste stycket nedan i Niklas Jidhes blogg och kunde inte låta bli att skratta...

På tal om daminnebandy, så skäms jag fortfarande över att jag inte kände igen världens bästa spelare, Emelie Lindström, när vi skulle fotas inför SM-finalerna ifjol. Jag trodde hon spelade i IKSU och ville vara lite social och frågade därför om resan till Globen hade gått bra. Svaret blev att det inte var så mycket köer från Botkyrka.......

Haha...rätt komiskt, jag undrar vad Limpan tänkte.

/Gnurp

Stressnivån

Jag måste säga att efter att ha haft veckorna fulla med inbokade saker, diverse innebandyaktiviteter mm. känns det rätt tomt nu, fast samtidigt väldigt skönt. Mitt stressande är betydligt mindre nu än innan och jag känner mig mer och mer avslappnad. Känslan av att behöva stressa hem efter jobbet och planera allt in i minsta detalj för att hinna åka och träna är som bortblåst. Istället har spontaniteten fått en ny chans och det gillar jag. Sedan är frågan hur länge det dröjer innan man börjar känna sig lite för spontan och hittar på tokigheter =)


Jag vet att jag mår som bäst när jag inte har några måsten...


/Garpen


Träningsvärk och extra avslappnad

Somnade igår mer avslappnad än på länge efter att ha legat på spikmattan ett antal minuter. Måste säga att den verkligen hjälper, kändes som att jag sov bättre i natt än på länge...kan ju bero på andra saker också men något har ju hänt iaf.


Vaknade i morse med träningsvärk a lá grande i mina lår. Körde ett rätt hårt benpass i måndags och igår blev det spinning på det så morgonens stora syssla blev att smörja in låren med muskelavslappnande =)


Utfallssteg med diverse tyngder i all ära, men att inte kunna gå ner för trappen för att ta sig ut får en att fundera...

/Gnurpisch


De poppar upp lite här och där

Hittade en "nördbild" från Zundas avslutningsfest som någon tagit...

Kan man spärra upp ögonen mer?


 


Tur att Kirran inte var sämre och joinade =)
 
/Garp

Uppe med tuppen

Imorse var jag på gymmet 06.45 och körde ett spinningpass på 45 minuter. Instruktören brukar tydligen köra med släckta lampor och så även imorse. Det blev nästan svårt att hålla ögonen öppna men samtidigt var det rätt skönt. 45 minuter försvann med bara farten, men trots det var jag svettig som en gris och rätt körd i benen.


Jag är ingen morgonmänniska men med facit är det rätt skönt att vara klar med dagens pass redan vid 08.00. Däremot är jag sjukt hungrig nu och kan knappt vänta till lunchen *magen kurrar*.

/Gnurpisch


Bra snack med "må bra"-coachen

Hade ett långt och givande samtal med "må bra"-coachen igår. Skönt att få höra lite info, berätta vad man själv känner och få tänka till och se sitt "problem" från en annan vinkel. Problem finns till för att lösas och vill man, kan man...

Ska bara låta allt vara nu och bolla lite om det behövs, jag vet att så småning om kommer min magkänsla säga vad som är rätt för mig.   

Time will tell...

/Garpen

Premiärernas afton

Spik & bönor...

Idag kom min gröna spikmatta och jag passade på att prova den direkt. Jag måste säga att det var en sjuk smärta i början men efter någon minut började värmen sprida sig över hela ryggen och det blev riktigt skönt. Efter 20 minuter lämnade jag mattan i ett avslappnat tillstånd och med en väldigt rödprickig rygg. Kan verkligen rekommendera spikmattan, lite soft musik i öronen sedan är powernapen nära...




Idag har jag även kokat upp min första kastrull med bönor. Jag gillar egentligen inte bönor men eftersom min mamma tjatat i flera månader och dessutom lurat i mig en del när jag varit där på middag tänkte jag ge det en chans. Fast det blir väl till att blanda ner det i diverse annan mat för annars blir det svårt, är inte tillräckligt vuxen än för att äta bönor =) 
 

Att det dessutom tar sjukt lång tid att tillaga dem gör ju inte saken bättre.

 /Garpen

Beslutstider

Perioden mars-maj har varit jobbiga tider de senaste åren. Beslut om framtiden måste tas på flera plan och man känner sig oftast lätt "förvirrad" under perioden. Personligen analyserar jag mer än någonsin just nu och vet varken in eller ut. Jag brukar säga att allt händer av en anledning, livet brukar ha en tendens att leda en in på olika vägar. Men just nu står jag vid ett stort vägskäl och kroppen säger varken höger, vänster, rakt fram, gå bakåt eller stå kvar...
  

Inte nog med att ett beslut måste tas, man har press från flera håll att ta beslutet fortast möjligen och det kanske inte alltid leder till rätt beslut. Men bara för att man säger ja eller nej betyder ju inte att man inte kan ändra sig, eller?


Allt måste kännas rätt utifrån de förutsättningar jag har och det jag mest av allt behöver just nu är någon som tar mig i handen och leder mig höger, vänster, rakt fram eller bakåt, för jag kommer ingenstans genom att stå still.




/En fundersam Gnurp


Nytt smeknamn och mycket jobb

Det är måndag och jag har fått nytt smeknamn, hur personen som gav mig smeknamnet tänkt vet jag inte, men att bli kallad för "prylen" är det verkligen en bra grej? =)
Jag fick samtidigt höra att om killar och tjejer möts i diverse idrotter så vinner alltid killen. Mitt svar tillbaka blev att jag spöar personen i fråga även om jag behöver spela i klackar. Det roligaste av allt är att personen inte har en aning om vem det är han ska möta...jag är ingen vanlig tjej...haha! Att jag dessutom är världens tävlingsmänniska och både kan hantera klackar och boll & klubba gör det inte lätt för motståndaren =)

Jag säger bara: BRING IT ON!!!!!


Det finns bara plats för en vinnare =)


Vi zessor har fått träningsfri vecka pga. alla slutspelsmatcher som går av stapeln i Solnahallen. I mitt fall känns det kanon eftersom det är rätt mycket på jobbet, men eftersom jag varit sjuk och det liksom kryper i kroppen kommer gymmet prioriteras denna vecka. Jag kanske till och med känner lite på spåret i Hagaparken...


Back to work...

/Garpen


Stopp för Sten Sture

Idag tog det stopp för Sten Sture i kvalet efter att Skellefteå vunnit i sudden..tråkigt!
Antar att Sten sture spelar vidare i div 1 Östra nästa säsong och kommer självklart att räknas som storfavoriter.

/Garpen

Skön helg

I lördags var det lite av en spontandag, blev lite shopping och jag kom ett steg närmare ett av mina nyårslöften. Jag ska ju börja spela golf i år och nu har jag äntligen fixat ett golfset, kan knappt vänta tills vädret bli bättre och jag kan börja träna. Jag har redan blivit erbjuden att spöa skiten av två väldigt kaxiga grabbar och det tackar jag inte nej till, det vet inte vem de möter...mohaaa =)

Från förra sommaren

Kirran svängde förbi lagom till middagen och vi tittade på Melodifestivalen. Självklart hade vi en interntävling och jag kan stolt berätta att jag både prickade in vinnaren och 2:an...jag är svårslagen, till och med när det gäller schlager =)

Efter en skön sovmorgon har jag legat i och haft operation storstädning. Min walk in closet har blivit lite mer organiserad, både tvätt- och diskmaskinen har varit igång och nu återstår bara matlådorna...

Imorgon börjar en ny vecka och förhoppningsvis kan jag börja träna....ska bli såååå skönt!

/Gnurp

Okända nummer i displayen

Jag har haft rätt många smeknamn genom åren men det som ändå används mest, näst intill hela tiden är Garpen. Det är Inte bara i Zundaland jag kallas för Garpen, mina arbetskamrater använder det och även vissa av mina vänner utanför innebandybubblan.

Det enda som kan bli jobbigt är när jag ska svara i mobilen när det är ett okänt nummer i displayen. Svarar jag med Garpen kanske personen i andra änden blir tyst och frågar om de kommit rätt, men och andra sidan...om jag inte gör det och det är någon som är relaterad till innebandyn bli de lika tysta. Lösningen är väl att säga hallå, men hur trevligt låter det på en skala? =)


Någon som har en bättre lösning?

/Garpen

Använd inte mig som...

inbrottstjuv...

Drog till Solnahallen direkt efter jobbet och lånade nyckeln till förådet, iaf första dörren sedan började dilemmat. Sista dörren är lite special, alla zessor vet exakt vad jag snackar om och jag fick verkligen kämpa. Efter ca 3 minuter när jag försökt med det mesta ringde jag Emma och frågade vad jag skulle göra, jag behövde det hemliga tricket. Med lite info från Emma fick jag slutligen upp dörren och då dök nästa problem upp. Jag skulle hitta min påse i ett hav av ca 20 st lika dana påsar, gjorde en snabb överblick och Hjördis måste ha tänkt till för min påse låg närmast dörren =)

Jag skulle aldrig bli en bra inbrottstjuv, inte om jag skulle ansvara för att ta oss in iaf ;)

/Garpen  

Solnahallen nästa

Dags att börja dra sig från jobbet, ska iväg till Solnahallen och se om jag får ut mina New Bodykläder som Hjördis så snällt packat ihop. AIK har ju sin första kvartsfinal idag och då brukar det vara stopp även om de har blivit enormt mycket bättre på att släppa in oss när vi ska träna mm. Men jag tänkte passa på att hämta grejerna innan för att slippa allt ståhej.

Blir nog en sväng förbi centrum också, kanske hittar något skoj även om syftet är tråkiga men ack så viktiga Apoteket. Måste fylla på mitt medicinskåp som förövrigt är av modellen större men just nu utan både Alvedon och Ipren.

Börjar bli lite nyfiken på hur Smidiga Skoog och Plipp har det, om de har kommit fram och var dem befinner sig. Jag hoppas de uppdaterar sin resedagbok snart med en massa skoj =)

/Gnurp

Allt och inget

Är tillbaka i kontorsstolen och det känns faktiskt rätt bra, fick nästan nog av både filmer och snytpapper. Intalar mig själv att jag mår bra nu, är iaf på väg åt rätt håll =)


Har äntligen fått iväg ett mail till laget innehållandes allt från avslutningen i form av bildspel, avslutningsdikt och tips på var de kan hitta filmen jag, Bella och Jolli spelade in.


Om någon vecka kommer pepparkaka nr 1 hem igen efter månader i värmen och det ska bli så skönt. Just nu känns familjen viktigare än någonsin....
Igår fick jag för mig att köpa en "välkommen hem"-present så det blev ett impulsköp på nätet, jag lovar att visa er vad jag köpte när leveransen är här. Köpte förståss en likadan till mig själv, har hört så mycket gott om "saken" så jag tänkte nu eller aldrig. Kan ju avslöja att det börjar med smärta men övergår i avslappning efter så där en 10 minuter...  


Nä, nu ska jag hugga i innehållet i min matlåda...


/Gnurpisch


Status

Sovit 22 timmar på två dagar

Sett 6 filmer

Läst 3 tidningar

Använt upp 4 paket med Lambinäsdukar


Vet exakt när jag ska sappa mellan kanalerna för att hinna se alla amerikanska talkshows...riktigt illa!


Min kalender har aldrig varit så tom, en rätt skön känsla faktiskt =)

Känns som att det är dags att jobba imorrn...


/Garpen


Borde ha förstått

Ibland hatar jag facebook... =)

/Garpen


Det blir alltid så här

Varför är det alltid samma visa, så fort innebandysäsongen är över eller vi får ett längre break så blir jag sjuk? Antar att det är all spänning och stress i kroppen som jag samlat på mig under en tid som vill ut och resulterar i att jag blir sjuk. Jag verkligen hatar att vara sjuk och känner att jag varken har tid eller lust. Det är inte det att jag inte tycker om att ligga hemma i soffan och kolla film och bara vara, men jag kan inte slappna av utan tänker på allt jag har och göra på jobbet osv. Det är rätt sjukt hur jag fungerar och jag fick till och med en välförtjänt utskällning av Smidiga Skoog på avslutningen (läs: ni zessor som undrade vart vi tog vägen vet nu svaret, fast vi pratade om en del annat också) pga. detta. Hon påpekade ytterligare en gång att jag måste börja ta hand om mig själv och min hälsa. Jag uppskattar verkligen att hon bryr sig och det har faktiskt fått mig att tänka om lite...


Redan i början av året sa jag att ledordet för 2009 var: förändring och hittills har jag inte haft fel.
Väntar just nu bara på att en viss person ska komma hem från värmen så jag får prata av mig ordentligt och få en del råd på vägen...


Skulle nog må bra av att få relaxa i solen ett tag...eller kanske mer än ett tag...


/En hostande Garp


Glädje i bilder

Fick bilderna från matchen mot Vendelsö som Jempas bror fotat och man kan väl säga att han fångade mina glädjeskutt ;)

Inte så ofta jag gör mål och när det händer får man passa på att fira rejält =)


Efter första målet


Total glädje...& mitt signaturskutt =)


Tjohoo

Ps. Man vet hur det känns i kroppen när man gör mål, men det är alltid lika roligt och se det utifrån =)

/Garpen

Dagens födelsedagsbarn

Idag fyller Jempa år, så ett jättegrattis på den stora dagen tjejen!

Grattis grattis grattis!



/Garpen

NJUT tjejer!

Imorgon åker Smidiga Skoog och Plipp iväg på äventyr och lämnar Zundaland för månader i värmen. Jag hoppas ni får det kanon och solar och badar för resten av gänget =)

 
Plipp



SS

Ha det bäst tjejer och framför allt, NJUT! 

Bilder från helgen

Ett smakprov


















Look a like

Vem är vem?

Brittan                                    Lisa



Shala shala

I lördags skapades nya fraser av rent misstag, ett exempel är "Shala shala", jag tror nog att den frasen kommer hänga med zessorna en lång tid framöver. Det är internt och kommer garanterat få oss zessor att tänka positivt och skratta så fort frasen nämns.


Många ute i innebandysverige verkar tro att vi i Zunda är en sekt. Vad ska man svara på en sådant påstående....lite kanske? Vi sjöng vår Zundasång igår och jag kan nog tänka mig att de som var nya för i år samt Bossan och Ullis måste fundera vad det är för lag de kommit till =)

Har aldrig sett så mycket rosa under en och samma kväll....galet mycket rosa!

Daniel kom med rosa paraply och en rosa badring, kan berätta att badringen gjorde succé och fungerade utmärkt som airbag. 

 
När laget satt på MAX igår visade Öberg sitt sms som hon skickat, man fick försöka tolka en hel del men ordet älskling var iaf rätt ;) Sms:et fick hela gänget att utbryta i skratt, det var riktigt roande faktiskt =)

När klockan slog efter 24.00 kom tuschpennan fram och det ritades hjärtan och diverse andra saker på zessorna...


/Garpen

Projektet

När prisutdelning var över igår var det dags för oss (läs: Bella, Jolli och jag) att visa vad vi hållit hemligt i en veckas tid. Jag fick resultatet av projektet vid 14-tiden igår och några timmar senare var det dags för premiären av "Zundazessornas träningsvideo". Varken Jolli eller Bella hade sett filmen när laget fick se den så de var minst lika nervösa och nyfikna som resten av gänget. Jag hörde nog ett antal skratt under de 6 minuter som filmen pågick och det tolkar jag som ett godkännande =)


Jag kan tyvärr inte visa er resultatet men ni kan iaf få se framsidan av filmen och så får ni dra era egna slutsatser därefter ;)


Framsidan (dessvärre inte den bästa kvaliteten)


Hahaha...

/Garpen

Prisutdelning

Varje år får vi zessor rösta på vem vi tycker utmärkt sig lite extra under säsongen, de kategorier som gäller är Årets:

-målvakt
-back
-center
-forward
-stjärnskott
-MVP


Här kommer vinnarna:

Bästa målvakt

Maria "väggen" Peters

Bästa back

Jea

Bästa center

SS

Bästa forward

Fia

Årets stjärnskott

Brännis

Årets MVP

Kirran

Därefter hade vår kaptensduo sina egna nomineringar, jag blev årets "champion" (läs: eftersom jag vunnit nästan alla tävlingar vi haft under säsongen) och fick motta en medalj. Det var SS och Fias sätt att säga att de älskar mig =)



Sa jag att glimten i ögat var punkt 2 av kvällens regler?

/Garpen

Avslutningsdikten del 1

Varje säsong de senaste 3 åren har jag skrivit ihop min egen avslutningsdikt, detta har blivit lite av en tradition. Dels ger det en återblick av säsongen för laget, men sedan ger det även en inblick i vad vi sysslat med för er här på bloggen. I år är det inget undantag och årets dikt är mer personlig än någonsin. Dikten kanske ger svar på varför säsongen varit lite upp och ner för laget...

Dikten kommer i 3 inlägg

Genom åren jag skrivit denna avslutningsdikt,
traditioner har skapats och detta har blivit min plikt.
Att ge alla där ute en återblick vad som hänt,
för alla gånger, är det inte vad vi utåt sänt.


Paddla, cykla & springa, visade sig vara min grej,
alla kämpade till 1000 och placerade sig.
Priser utlovades till både pallplats & lag,
var dessa tagit vägen vet vi än inte idag.


Att finnen kunde paddla trodde vi alla så glatt,
men efter heat 1 var finnen borta & vi andra brast ut i skratt.
Svordomar på finska, ute på sjön, vi alla fick höra,
Jolli gjorde klart för oss att hon annat ville göra.


"Zundasnurran" gjorde premiär
"Elakingen" fick hela upplevelsen att kännas sisådär.
Övningen kom upp gång på gång,
vi zessor låg i gräset och flåsade, bröt ut i klagande sång.

Yasse drog stjärnvinsten och fruktkorg hon fick,
pris två och tre var helt sick.
I 90 grader vi satt mot ett staket och kämpa,
jag var glad att dagen till ära få skjuts av Jempa.


 

Praktikanten kom som från bar himmel,
verkade föredra lugn och ro framför allt vimmel.
Han antog utmaningen och i Anjabacken tog fart,
det slutade med två spyor, som "bulls eye" i dart.


Att slita sig från zessorna visade sig vara svårt,
han tappade 8 kg av att jobba hårt.
Musik på träning blev lite av hans grej,
en och annan skön kommentar han yttrade sig.


Att Daniel betyder mycket för laget har väl ingen undgått,
tar hand om oss zessor när saker inte går som vi förutspått.
Han är killen som ska ha ett extra stort tack,
Det kommer från forwards och ända ner till back.


Avslutningsdikten del 2

Efter seger i rackethlon vi drog för att fira,
Midsommarafton var nära & även en bira.
Jag har aldrig sett Smidiga Skoog och Kirran så galna,
de vaknade upp på midsommardagen helt blåslagna.
Men först fick jag skratta i köket de härja,
Kirran åt ägg, SS värmde sojakorv så jag fick värja.

 
Sköna figurer dem är och jag vill ej vara utan,
även om saker förändras och vågor tar tag i skutan.


Men roligheterna tar inte slut där,
jag har mer att berätta, lyssna här:


Järngänget drog till Gatufesten och jag laddade som aldrig förr,
att se E-type på avslutningsdagen slutade bakom en stängd dörr.
Missade konserten och fick höra allt i repris,
väckte Kirrans pappa som trodde jag var en galen gris.


Rykten om powernap tog fart så fort jag försvann på toa,
Maria, jolli och co på inkilningen doa.
Vi tog i och på "Plattan" alla fick stå,
iklädda diverse saker utan att gå.
Alla nya visade framfötterna och det var en fröjd att se,
vi gamla stod och fotade och kunde inte sluta le.


På Öbergs land vi zessor satt och avslöjade mellannamn i grupp,
vissa spelade Yatzy medan jag kände mig mest som en mupp.
Tunt underlag är nog inte min grej,
men med lathet man får skylla sig.
Det var slutet på en helg i Linköping och Smidiga Skoog en klubba
fattigare var,
hon lite arg blev, och klubban gick av som svar.
SS har tur att vi samma klubbor valt i alla tider,
så hon min reservsticka tagit och materialliraren i mig lider.


Jolli hade svårt att hålla koll på smycken sina
speciellt en viss ring, jag lovar, ingen kopia från Kina.
Hon fick oss alla att vända ut och in på väskorna våra,
ringen kom tillbaka och tur var väl det, annars Jolli en kille såra.

Fd Spiderstjejerna kom in i gänget och fyllde alla positioner.
Vi införde valfritt inträde och tog emot alla donationer.
Hemma matcher förbundet la på rad så glatt,
vi spelade bra och fick fram ett och annat skratt.


Emma och Öberg jobbar som få,
vi hjälpt dem att städa så att alla kunde gå,
Hem efter match och 3 poäng,
detta efter att vi gett motståndarna däng.


Fikabordet blev gemensamt säsongen till ära,
alla fick sitt namn på en lista och började bära.
Kaffetermos, frukt och bakverk där fanns,
alla tog verkligen i och gjorde sin sak, lite som i trans.
Samlats tidigt och socialkvart vi haft,
vi zessor har skrattat och tagit oss ett glas saft.


Nya ställ vi mottog med namn bak på rygg,
jag vet inte om man blev speciellt snygg.
Men namnet är coolt och känns lite extra vagant,
man vet vem man är och vet att det är sant.


Avslutningsdikten del 3

Pokerkväll vi zessor fick prova på,
par, triss & kåk var det då.
Men långt ifrån alla hade koll,
"all in" hördes hand efter hand i moll.


Jag mötte min överman, till höger hon satt,
finalbordet var tight, 4:an kom och jag blev alldeles matt.
Ute ur leken jag nu var, surt som aldrig förr,
att torska är inte min grej, ville bara slänga igen en dörr.
Yasse räckte upp handen och ville ha ordet...
"-Fy fan, va skönt att någon annan fick vinna finalbordet".
Som om det inte räckte med en förlust så svår,
det blev skumpa och en ny taktik på tavlan vår.


Fram till jul vi tuffade på som aldrig förr,
allt kom så naturligt, som att öppna en dörr.
Men någonting hände & lätt blev svårt,
resultaten uteblev trots att vi tränade hårt.


Idrottsfilmer om lagkänsla & hjärta vi på våra bussresor titta.
Detta fick alla rastlösa själar ombord att sitta.
Hemmamatcher i rad vi hade under första halvan av säsongen,
efter jul var det bara att köpa en biljett & inta perrongen.


Uppvärmningsrundan vi sprungit från dag ett,
ju längre säsongen lidit vi gjort på vårt eget sätt.
Springa eller gå har inte spelat någon roll,
Bara vi på klockan haft koll.


Skratt, fniss och skoj tillhör vardagen i detta gäng,
 vilket gör det enklare att efter en lång dag, hoppa i säng.
Träna sent är kanske inte det ultimata,
Fast stundtals är humorn i gänget bättre än David Batra.

Men i år bortser jag ifrån alla resultat,
mycket har hänt och jag har till och med känt hat.
Att lämna mitt i säsong utan att säga hejdå, är fegt,
Kviding visade hjärta och vilja trots att det blev segt.
Att försöka, och bara vara där för laget, gör under,
även om man skulle råka göra en och annan blunder.
Jag pratar nog för alla när jag säger 1000 tack,
Att du Kviding ställt upp för laget, det betyder mycket, det tycker tom Isabella Back.
 

Att Kung Mange kom tillbaka var inte en dag försent,
hur vi hamnade där var riktigt klent.
När mailet kom innan jul, vi alla förstod,
 Även om det var en högst märklig metod.
Att läsa mellan raderna fick magkänslan att reagera,
Mitt i solsemestern jag kände hat med mera.


Det är fegt att lämna utan några ord till oss i laget,
man kämpar och sliter och så kommer det knockande slaget.
Hur ska man förändra och veta vad som gått fel,
 om det är tyst som musen från en del.

På personliga planet många zessor råkat ut,
för tråkiga saker som påverkat alla till slut.
Tårar har fällts och kärlek vi försökt visa,
 jag kramar lite extra på Anneli och skickar 1000 tankar till Lisa.


  Det har varit en lärorik säsong och vi som lag har växt,
och det hoppas jag att ni förstår utav denna text.
Det går inte med ord att beskriva vad jag känner för detta lag,
att ta beslut om framtiden måste få ta ett tag.

Men en sak är glasklar vad gäller säsongen,
jag har trivts som fisken i vattnet och inte ångrat att jag intog perrongen!

Jag vill önska er alla lycka till i livet, även om valet inte är givet.
Vad som än händer, jag vet att det kommer att gå bra,
så lyft nu på glasen och skåla...HURRA HURRA!


/Garpen #18




Sammanfattning av kvällen

Snacka om powernap, har precis vaknat. Inte nog med att det inte blev så många timmars sömn i natt, jag är krasslig vilket gör att kroppen kräver ännu mer sömn än vanligt.

Jaha, gårdagen då? Jo, det var som alltid, SJUKT SKOJ! Måste säga att det kändes som att zessorna var lugnare än på många år, men det kan ju också bero på att vi började redan vid 18.00. När jag drog hem vid 02.30 var det ett 10-tal zessor kvar på dansgolvet.

Jag tror aldrig att jag sett så mycket rosa under en och samma kväll...mysigt värre! Dresscode för kvällen var någonting rosa och vissa zessor tog i mer än andra =). Det var roligt att så många ändå kunde komma, tror bara att det var 3 st som saknades. 

Som jag nämnt tidigare har vi denna säsong växt som lag pga. alla de motgångar som dykt upp under säsongen och igår kom tårarna fram även om det många gånger var resultatet av skrattattacker. Mag- och käkmusklerna jobbade hårt under gårdagen och min favorit var Ankis "menssång", ja ni läste rätt, hon har skapat en låt om mens...sjukt roligt och samtidigt väldigt märkligt =)  

Annars bjöd kvällen på:
-Prisutdelningar
-Framträdande a lá capitanos
-Min avslutningsdikt
-Ett bildspel från hela säsongen
-Bellas, Jollis & mitt lilla projekt
-Fyrverkerier
-2 dansgolv, trots att vi bara hade några kvadratmeter
-En rosa badring


/Garpen 

Statusrapport

Har precis kommit hem, det var ett gäng slitna zessor som samlades imorse för att städa och inta det traditionella max-målet efteråt. Hur jobbigt det än må vara att ta sig upp slutar det alltid med en massa skratt eftersom vi uppdaterar varandra om gårdagens galenskaper =)

Nu ska jag inta sovläga och ta igen mig lite...

Blir uppdatering så fort jag orkar!

/Gnurp, "the champ"

Vattenfast mascara

Ikväll blir det vattenfast mascara, den saken är klar. Jag har precis fått se resultatet av Bella, Jollis och mitt lilla projekt och vad ska man säga...haha, jag garvade iaf, om det beror på att jag var där eller att det faktiskt är rätt skoj återstår att se. 1000-tack iaf till de personer som hjälpte till att leverera projektet.

Jag skulle vilja visa er som inte får avnjuta kvällen med oss zessor, men det är jag alldeles för blyg för att göra. Men en bild kommer ni få se (kanske redan imorrn) och sedan får er fantasi flöda...haha!

Dags att hoppa in i duschen...

/Garpen som kör med vattenfast mascara kvällen till ära

Dagens "to do"

Ikväll smäller det och fram tills dess har jag massor att göra:

-Lägga skumpan på kylning
-Bestämma kläder
-Fixa i ordning mig
-Skriva ut avslutningsdikten
-Grunda med något gott
-Kolla att allt jag ska ha med mig i form av teknik fungerar
-Se till så Bellas, Jollis & mitt projekt kommer till festlokalen på ett tryggt sätt =)
-Städa
-Köpa det sista som ska intas under kvällen


Har säkert missat något men det löser sig...

Dresscode för kvällen är: någonting rosa. Jag har iaf en sak bestämd...my pink shoes =) 

/Garpen

Äntligen klar

Det lilla projektet blev rätt stort trots allt, det tog iaf tid, så nu hoppas jag på att allt tekniskt ska funka imorgon. Ca 14 minuters underhållning har jag lyckats knåpa ihop till laget, det ni  =)


Har slutet på avslutningsdikten kvar men med tanke på att jag jobbar bäst under press känner jag mig rätt lugn (läs: har smått panik!!!!). Men det känns som om det får bli vad det blir....


Ska försöka knåpa ihop det sista sedan blir det skönhetssömn av modellen längre =)


Sov gott därute!


/Garpen


Imorgon smäller det!

Nu är det bara en dag kvar innan säsongen ska avslutas på Zundavis. Festligheterna kommer pågå kvällen/natten lång och det som tidigare varit cencurerat i min blogg kommer släppas för allmän beskådan...haha, nja...kanske inte allt trots allt ;)


Förra året hittade jag den här bilden på mig själv från avslutningen och det skapade en del frågor...



Hur hamnade serpentinerna i mitt hår?
Vad var klockan egentligen?
varför ser jag så koncentrerad ut?
&
framförallt, vems drink är det jag dricker? För vad jag minns drack jag bara vitt vin och en vit drink ;)

PS. det känns som om vi zessor är lite smått ÖVERladdade inför morgondagen...

/Garpen

Zundalands egen Via-direkt

Vi i Zunda har vår egen husmor, extra mamma, mystant...ja välj vad ni vill, alla namn passar in. Sveriges U-19 tjejer har även dem nu fått lära känna henne. Jag snackar förståss om Öberg. Under alla säsonger jag spelat i Zunda har Öberg fungerat som expert på att få bort fläckar från kläder. En säsong krockade jag med en tjej som drack kaffe och fick tjejens kaffe över mina shorts (läs: vita shorts), Öberg kom till undsättning och jag fick tillbaka min shorts utan ett spår av kaffet.


I helgen fick jag en fläck på mina jeans som jag upptäckte efter att jag redan tvättat jeansen. Så självklart frågade jag Öberg om hjälp och överlämnade jeansen igår. I morse pep det till i mobilen och jag hade fått ett sms av Öberg med en statusrapport angående mina jeans. Hur grymt är inte det? Öberg skulle nästan kunna starta sitt eget fläckborttagningsföretag. =)


Snacka om att man är bortskämd som zessa...   


1000 tack Öberg!


 

/Garpen

Känner min kropp rätt väl

Sov 10 timmar i natt men det hjälpte inte, känner mig rätt hängig ändå. Känner min kropp rätt väl trots allt, vissa symptom börjar man känna igen. Får hoppas på underverk så att jag är kry tills imorgon. Fast och andra sidan vad gör det, är det fest så är det!


Åkte en vända förbi jobbet och hämtade lite prylar, men nu sitter jag i soffan hemma med datorn i knät och ska slutföra två saker till avslutningen men även hinna med lite jobb.  


Blir nog en och annan powernap däremellan =)


/Garpen


Hängig & sjukt trött

Är nog rädd för att jag blir sjuk, satt på matchen och kände hur jag mer och mer började frysa och känna mig allmänt hängig. Nä, nu blir det till att fylla kroppens alla depåer med Ipren och Alvedon för jag måste vara ok till helgen och dessutom hinna klart med allt spm återstår.

Dags att krypa under täcket...


/En halvsjuk Gnurpisch


Förkylning på G?

Usch, har börjat få känningar i halsen, det småkliar vilket brukar betyda att jag är på väg att bli förkyld. Får väl preparera mig med diverse thaimediciner när jag kommer hem för jag har varken tid eller ork att vara sjuk. Dessutom är det fest till helgen och då underlättar det att vara fit for fight.


Ikväll är det innebandy som gäller fast den här gången från läktaren. Vi zessor ska titta på AIK-Caperio Täby i Solnahallen och jag hoppas vi bjuds på bra innebandy. Jag brukar vanligtvis vara lite skeptisk mot dessa derbyn eftersom jag tycker spelarna slåss mer än vad de spelar underhållande innebandy. Jag förstår de heta känslorna, men ändå...ge oss valuta för pengarna och då menar jag i form av grymt underhållande spel.


Heja Täby!

Ps. Ikväll är det även premiär för Korv Ingvar, en tradition vi glömt av den här säsongen.

/Gnurpisch


Blogghjälp som slutade rätt komiskt

Gårdagens födelsedagsfirande var kanon, god mat, trevliga vänner och ett och annat skrattanfall.

Fick äran att hjälpa en av tjejerna som börjat blogga att trixa bland html-koderna. Det började bra med sedan vet jag inte vad som hände, eller så var det snarare det som var problemet..inget hände! Efter ett antal minuter gav vi upp och då hade jag hunnit med att ändra en hel del grejer fast resultatet syntes inte så vi brydde oss inte mer om det. När jag kom hem fick jag ett sms av tjejen vars blogg jag försökte fixa, hon skrev att det stod bajs över hela hennes blogg. Hahaha...tydligen hade allt ändrats ändå, men inte på den dator vi satt och jobbade med, lyckat värre! =)

Hon fick inte bara nytt typsnitt utan också nytt bloggnamn =)

/Garpen


Dagens födelsedagsbarn

Nu var det dags igen, ännu en zessa blir ett år äldre och det hoppas jag att hon firar rejält. 
Ett stort GRATTIS på födelsedagen Nisse!



/Garpen


Back to my roots

Dags att åka från jobbet och börja ta mig norrut och back to my roots, Täby. Måste fixa det sista inför födelsedagsmiddagen ikväll. Har spännande saker på G till födelsedagsbarnet...hihi, som vanligt med en del fix & tricks innan =)


Åh, vad jag älskar att överraska andra och se deras glädje när de inser vad som är på gång...



Du har ingen aning om vad som väntar dig....*ler*


Ps. Det gäller att jag håller sams med födelsedagsbarnet eftersom det är hon som kommer få stå ut med mina svordomar ute på golfbanan senare i vår & sommar.


/Garpen


Innebandymode går framåt =)

Det var ett avslappnat Zunda som intog parketten igår. Alla som var där fick lira och det märktes att säsongen är över för oss zessor, vi var inte i närheten av att spela så bra som vi kan. Hur om helst hade vi skoj…i omklädningsrummet innan matchen kom Anneli på den sköna idén att dra upp shortsen och utveckla det nya innebandymodet…URSNYGGT…haha!


Steve Urcle, släng dig i väggen!

/Garpen

Grattis Grattis Grattis Grattis

Idag fyller en av mina bästa vänner år och eftersom jag vet att hon läser min blogg får hon ett grattisinlägg. Ett stort GRATTIS vännen och spara lite av firandet till ikväll så jag också får vara med ;)



Ps. Mamma & pappa hälsar grattis från värmen!

/Garpen

Match väntar ikväll

Vi spelade sista matchen i serien i lördags och trodde då att vi spelat vår sista match för säsongen, men Stadslaget ville annat, så ikväll får vi zessor äran att spela mot F17 stadslaget i deras genrep inför SM senare i vår. Om jag inte misstar mig kommer vi säkert känna igen en del ansikten som vi mött tidigare under säsongen i div 1 Östra.

Någon annan som börjar känna sig gammal...?

Jag hoppas tjejerna som fightas om en plats i Stadslaget idag har större tur med att hålla sig skadefria än vad jag hade på den tiden. Jag var med i Stadslaget i flera säsonger och fick spela SM ett antal gånger, helt klart det roligaste man kan uppleva i den åldern. Men skadorna förföljde mig i samband med att SM närmade sig. Ett år spelade vi den sista matchen 2 dagar innan avresa till Småland och SM och med ca 5 minuter kvar av matchen blev jag tacklad in i sargen och drog ut ledbandet i knät, jag skrek av smärta och såg hela äventyret rulla förbi mina ögon. Åkte med laget till Småland men det var bland det jobbigaste jag gjort, fick se alla andra lira vilket var precis vad jag ville göra då, mer än någonting annat...en psykisk pers. Något år senare åkte vi till Karlstad och skulle köra ett "lättare" känna-på-boll-&-klubba-pass och det hann inte gå mer än 10 minuter förrän jag trampade snett och stukade foten riktigt rejält. Återigen fick jag sitta på sidan men fick faktiskt spela några dagar senare när slutspelet började. Med tanke på alla skador som jag ådrog mig under Stadslagsåren kanske det var tur att jag blev uttagen så pass många gånger för man vill ju spela också, inte bara följa med =)  



Hur som helst ska det bli skoj att spela match igen och framförallt se statusen på Stadslaget i år...



/Garpen

Kärlek

Fia skrev för någon vecka sedan att jag börjar bli blödig och jag vet inte vad det är men jag gråter typ till allt just nu. Visade J följande text och klipp igår som jag hittat på en blogg, vi blev tårögda båda två =) Efter den här säsongen som varit har man allt fått sig en tankeställare...

Läs texten först!

En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du maraton med mig?"

Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans. 

En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".

En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)

Och pappan svarar igen "Ja"...

Och här kommer videon till denna historia:



Det kallas KÄRLEK

/Gnurp

Mycket knep & knåp

Kom hem klockan 00.30 i natt efter att ha suttit hela kvällen tillsammans med J och arbetet med vårt lilla projekt till lördag. Mycket skoj men en hel del problemlösning också. Fick träffa Bamse som jag hört så mycket om och kan bara säga att större charmtroll får man leta efter =)

Projektet då...jo, det börjar likna något, en hel del saker kvar att göra men det ska nog hinnas med hoppas jag. Får väl bli en och annan lång natt igen i veckan om inget annat. Det roligaste av allt är att jag ÄNTLIGEN kommit till skott och gör det jag pratat om i flera säsonger. Vissa zessor som spelat med mig i flera år vet då säkert vad jag pratar om. Att J ville hjälpa till har bara gjort projektet så mycket roligare och dessutom skadar det aldrig att bolla idéer med någon annan. Men jag trodde då aldrig att det skulle ta så många timmar för att bli klar och framförallt NÖJD!


 

På lördag smäller det om både projekt & teknik vill oss väl...

Jag vill SÅÅÅÅ gärna berätta men det blir så mycket roligare om jag inte säger något...det är inte bara ni som måste hålla ut ;)


/Garpilarp


Dags att smida vidare på mina planer

Ska lämna jobbet snart, måste vidare och ska träffa J för att slutföra det jag påbörjat inför lördag. Måste ha med mig en massa saker hemifrån, så det blir en del bära men vad gör det, allt måste bli klart till på lördag. 

Dags att smida vidare på mina planer...

/Garpen

Hopprepslistan för säsongen

Nu när säsongen snart är över tänker jag summera min egen hopprepslista, mina personliga topp 3.

Går till laget & den tighta sammanhållning som skapats pga. diverse konstigheter denna säsong. Vad konstigheterna är kommer ni säkert förstå när jag publicerar min avslutningsdikt efter avslutningsfesten. Allt framkommer inte men ni som följt oss utifrån kommer förstå varför säsongen varit en berg-&dalbana för laget. Värsta cliff hangern eller hur? =)


Går till mina 13 poäng. Det är betydligt fler än förra året och med min fenomenala avslutning under de två senaste matcherna gick jag och blev 3:a i den interna poängligan. Jag har verkligen inte haft någon kanonsäsong, men i och med att avslutningen blev så bra som den blev poängmässigt är jag hyffsat nöjd ändå, det underlättar iaf =)


Går till allt skoj vi i laget fått göra under säsongen i form av tävlingar. Det har varit rackethlon, triathlon och pokertävling för att nämna de stora tävlingarna, men sedan har vi alla små interna fighter som haft sin charm. Jag har ju varit KUNGEN i år som alla försökt bräcka...är det inte så att man bör sluta när man ligger på topp? *ler*



Ps. Det var roligast att bräcka Fia i rackethlon, för hon blev så sur =) (läs: hon hade sagt exakt samma sak om det var tvärt om) 

/Gnurpisch


Resultat Garpen mot Rubb och Stubb

Då var sista omgången färdigspelad och då återstår det för er där ute att få reda på slutresultatet i min bloggtävling "Garpen mot Rubb och Stubb". Lyckades Maria ta igen de 6 poängen och kanske till och med gå om? 

Omgångens matcher:
Gävle - Sten Sture 5-8 (2, 13 mål)
Vendelsö - Telge 6-5 (1, 11 mål)
Årsta - Falun 5-4 (1, 9 mål)
 


Maria "Väggen" Peters

Marias tips:
Gävle - Sten Sture 2-6  Rätt, 1 poäng 
Vendelsö - Telge 4-5  Fel 
Årsta - Falun 6-3 Rätt, 3 poäng (antal mål + 1X2) 

Marias totala poäng: 4

Garpens tips:
Gävle - Sten Sture 4-5 Rätt, 1 poäng
 Vendelsö -Telge 6-4 Rätt, 1 poäng
Årsta - Falun 5-2 Rätt, 1 poäng

Garpen totala poäng: 3

Tävlingens totala poäng:
Garpen- 45 p
Rubb och Stubb- 40 p

Jag vann, jag vann, jag vann!!!! (ovanligt va? Mohaaaa)
...antar att individen var starkare än laget i det här fallet eller så var det ren nybörjartur ;)
Får väl fira segern på lördag i samband med avslutningsfesten =)

Tack för att ni ställde upp ladiez!

/Gnurpisch

Virrpanna

Vet inte om det är brist på sömn från helgen eller om guldfiskminnet har erövrat min kropp igen men idag är jag virrig. Kom till jobbet imorse och insåg att jag glömt både jobbmobilen och nycklarna till jobbet hemma. Väl inne på mitt rum insåg jag att även min mobilladdare (till privata mobilen) måste ligga kvar hemma.


Vad händer?
Ordningsamma Garpen har blivit en virrpanna =)

/Garpen

Veckans "To do"

På lördag smäller det, Zundas avslutningsfest & med tanke på allt hemlighetsmakeri som pågått på flera fronter, kommer det bli storslaget, det är jag säker på. Som vanligt är jag inte riktigt klar med mina "saker" inför festen så det blir till att prestera under tidspress fram till lördag =)

Minns ni att jag försökte deala till mig lite ledighet från måndagsträningen? Ja, det fungerade kan man väl säga...alla blev lediga =) Jag är iaf nöjd för då kan jag göra det jag hade planerat och som kommer gynna alla i laget ;)

Det var blandade känslor igår när sista matchen för säsongen var över, men idag fick jag höra att vi kommer få lira lite till redan i veckan. På tisdag får vi zessor äran att möta Sthlms stadslag. Jag minns själv hur skoj det var att lira i stadslaget och få spela med de bästa spelarna i distriktet. Trots att säsongen är "över" tycker jag att det ska bli skoj att lira...vem vet, vi kanske får avsluta säsongen med en seger trots allt =)

Övrigt:
Det är rätt skoj att vi zessor redan börjat fundera på vad vi ska ha på oss på lördag. Iofs är det dresscode men någonting rosa ska man väl hitta längst in i garderoben eller?
Med tanke på hur många papparazzis som brukar infinna sig i lokalerna förstår jag att vi zessor lägger ner så mycket tid och energi på kläder och hår. Är man kameraskygg är Zunda fel lag att spela i, den saken är klar *ler*.

/Garpen

Grattis till seriesegern

Antar att det är på sin plats att gratulera Sten sture till seriesegern och önska dem lycka till i kvalet.

Grattis grattis!

/Gnurpisch

Vårda mina kompisrelationer

Den blev en sen uppdatering av bloggen idag eftersom jag prioriterat nära & kära framför allt annat. Imorse var det en seg Garp som klev upp och drog sig till Löthallen för att jobba under Zone Cup. Gjorde mitt pass och valde att stanna kvar och hänga, snacka skit och bara umgås med zessorna som var där. Kom därifrån vid 17-tiden och åkte då till Frasse som bjöd på middag...lyxigt värre! Fick lite presenter från New York som kanske gör Kirran avis...hihi, en burk Carmex rikare, antar att Kirrans fingrar kommer gräva i min burk också efter att hon läser det här =)

Fick duschkräm, lotion & lite body spray från Victoria Secret också *nöjd min*

Det var skönt att få prata med Frasse och faktiskt påbörja våra traditionella söndagsmiddagar som under säsongen kommit i kläm pga. matcher. Nu när säsongen är över kommer en hel del tid läggas på att vårda de kompisrelationer som fått lida när säsongen pågått & varken tid eller ork funnits där.

/Garpen

Hopprepslistan

Sista hopprepslistan för säsongens matcher ska precis presenteras och efter gårdagens match mot Sala ser listan ut som följer: 


Går till Jempa som producerade 3 poäng  från sin backposition (2 mål, 1 ass) under matchen och dessutom blev matchens lirare. Jempa var grym och samspelet mellan oss, som inte alltid fungerat klockrent flöt på sjukt bra, riktigt skoj. Fick nästan lite Ålandskänsla idag, jag & Jempa assade varandra titt som tätt, men skillnaden från Åland var att jag igår inte kunde sno Jempas poäng...haha

Går till Jempas första mål som jag hade velat se reprisen på eftersom jag i målögonblicket hade blicken mot publiken efter att ha trängt mig förbi några Salaspelare och slängt en "blindpass" bakom ryggen. Det ryktas att det var ett snyggt mål och så missar jag det...typiskt, det slår aldrig fel men jag fick ju med mig en assist  iaf *ler*. 



Går till Annika som agerade "materialare" under dagen och fyllde flaskor mm. Grymt jobb tjejen!

Ett extra + går till busschauffören som var den trevligaste för säsongen.

För en gång skull har jag några minus också:
1. Duscharna i hallen var sjukt kalla och framkallade en gnällig Garp
2. Förväntade mig mer av domarna vilket gjorde att missnöjet var stort, det kändes som att dem inte hängde med i matchen, mer än så tänker jag inte yttra mig.

Ps. Första matchen jag blev kallad vid både för- och efternamn av domarna, hmmm...jag reagerade inte ens utan fick höra det efteråt av Jempa. Inte speciellt konstigt att jag inte reagerar med tanke på allt jag hör är Garpen hit, Garpen dit... är hyffsat inkörd i mitt "artistnamn" vid det här laget ;)

/Garpen


RSS 2.0