Jag och mina brus...

Idag hittade jag ett brus som jag bara inte kunde motstå. Bara namnet gör det hela väldigt roligt eller vad säger ni;




Måste ju nästan prova och se om bruset lever upp till sitt namn...

/Garpen


 


Ett hett tips till alla zessor

Medtag ipod, mp3..ja musik till söndagsträningen...kan behövas ;)

Ni kanske förstår vad som väntar....

/Garpen

Tjejmiddag väntar

Efter en skön förmiddag ska jag nu packa partyoutfiten + träningskläder och bege mig till Täby för att joina girlzen, middag står på schemat.

Dags att packa, måste få med mig en del extra grejer till vårt heta nyförvärv ;)

Over and out!

/Garpen

Zunda får förstärkning

Nu är det klappat och klart...Daniel Breitholtz kommer göra Zundazessorna sällskap under en 6 veckors period under försäsongen. Med hårt slit och en hel del svett ska vi zessor inte bara själva komma iform utan vi ska även se till att herr Breitholtz förbättrar sina värden.

Undrar vem av oss som är mest nervös...


/Garpen

En soft förmiddag

Jag köpte mig lite lunch och gled ner till Haga Parken och pluggade i hörlurarna och följde Carina Berg och Daniel Breitholtz i "Äntligen helg" på Mix Megapol. Stundtals låg jag och småskrattade för mig själv, duon kan vara sjukt roliga. Anledningen till att jag egentligen lyssnade var att höra om Daniel skulle anta Kirrans utmaning och om Carina Berg skulle gå med på det hela.

Det hela slutade ju bra, så nu väntar svett och en hel del skratt för Daniel och självklart är vi zessor inblandade...


/Garpen

Nu gäller det att ställa väckarklockan trots att det är helg

Imorgon smäller det...jag kommer sitta bänkad (läs: förmodligen ligga i sängen och dra mig) framför "Äntligen helg" med Daniel Breitholtz och Carina Berg mellan 10-13 på Mix Megapol. Spännande spännande och höra vad som är på gång...*fniss*

/Garpen

Spontankväll med Kirran

Satt kvar på jobbet till efter 18...igen, sedan fick Kirran mig att lämna kontoret och mötta upp henne och Maria inne i stan. Insåg på vägen in på tuben att det var sjukt länge sedan jag faktiskt var inne i stan, har blivit värsta förortsbruden...haha. Väl inne promenerade jag och Kirran till Medis och käkade. Vi hann med en del planering också och jag passade dessutom på att uppdatera tjejen om en del grejer hon borde ha hört för många många månader sedan.

Kirran bestämde sig för att ställa in svart/vitt på min Iphone, resultatet:


Kirran
Kameran i min Iphone är fasiken bättre än jag trodde...nice!

Kirran började fota mitt i vår planering och självklart ställde jag upp som modell :)



På vägen tillbaka mot Centralen stötte jag på Camilla som jag lirade med i Balrog och vi körde en sådan där "5-minuters" uppdatering om vad som hänt sedan vi sågs sist, vilket var ett antal år sedan. Btw. Fia, hon hälsar så gott!

Det blev en perfekt spontankväll som bjöd på en hel del underhållande samtalsämnen...

/Garpen

Staten är skyldig mig skavsårsplåster i mängder

Jaha, imorse var trafikkaoset igång igen och jag stod och väntade på bussen i ca 10 minuter innan jag fick nog och började promenera till jobbet. Det var rätt skönt att få promenera i solen bortsett från de skavsår som jag självklart fick..det slår liksom aldrig fel.

Konstigt nog har jag inte så mycket träningsvärk som jag trodde jag skulle ha efter gårdagens slit ute på ön, men det kanske kommer...

Igår övertalade Jempa och Smidiga Skoog mig att fullfölja mina helgplaner, jag var ytterst tveksam men efter lite övertalan och sunt förnuft insåg jag att det vore dumt att tacka nej. När Jempa dessutom erbjöd skjuss kändes det hela rätt givet. Nu hoppas jag bara på bra väder....

/Garpen aka. Asti-bruden 


Jaha, då var det dags igen

Nu har jag kommit in i den fasen där träningsvärken knappt hinner lägga sig förrän det är dags igen. Jag känner plötsligt av muskler i kroppen jag inte ens visste att jag hade och kan knappt komma ner till toalettringen. Men efter varje träning är det en enda tanke som rullar i huvudet; Fy fasiken va jag kommer vara vältränad i augusti! På något konstigt sätt får det en att fortsätta kämpa tills man spyr och benen viker sig.

Det är härligt det här med träning...



/En sliten Gnurp

Garderat mig inför kvällen

Med tanke på gårdagens kaos i trafiken har jag idag garderat mig utifall min "taxi" strular. Vi zessor ska ju ta oss ut till ön ikväll och vi har ju inte lite grejer att bära direkt: repstegar, hopprep, liggunderlag, pulsklocka..ja, ska jag fortsätta? Det vore ju rätt skönt om trafikkaoset kunde vara över innan träningen så jag håller verkligen tummarna.

Läste på Kirrans blogg för en stund sedan och blev sjukt nyfiken på vad det är som händer rörande vissa saker,så det blir till att ringa damen senare ikväll, för annars kommer jag ligga sömnlös, nyfiken som jag är.

Dags att fylla på med lite energi...

/Garpen

Trafikkaos

Usch va jag kan bli förbannad på trafikköer, tom när själv inte är inblandad och kör. Idag tog det bussen 30 minuter att åka ca 1.500 meter så jag passade på att hoppa av vid Bergshamra och gå hela vägen till Solna centrum, det gick iaf snabbare än vad det hade gjort om jag suttit kvar på bussen. Som tack för att jag gick fick jag återigen skavsår...inte ovanligt direkt.

Hur fasiken kan man planera ett "viktigt besök" i Stockholm och låta dessa människor transporteras på fri väg mitt i Stockholms rusningstrafik. Personen som tog det beslutet kan inte vara från Stockholm och upplevt trafikkaoset.

Varför inte ha dessa möten i Kiruna eller nått, där det inte riktigt finns lika många bilar som i Sthlm...?

/Garpen 

Nu har man lite press på sig

Det gäller att bli fit till första matchdagen denna säsong och då syftar jag på våra nya matchställ. Idag hade vi klädprovning och det var rätt intressant om jag säger så...det gäller att jobba på hårt i sommar *ler*.

/Garpen

Driver du med mig...?

För er som inte känner Kirran är frasen: driver du med mig...? en väldigt positiv fras och det var precis de orden jag fick höra när hon öppnade sitt alldeles för tidiga födelsedagspaket.


Med tanke på att Kirran älskar halssmycken/kedjor hade jag hittat en perfekt Kirrangrej...
Presenten:


Innehållet:



Bilden på smycket kommer inte till sin rätt här men det är sjukt snyggt på....

Skit va jag tycker det är skoj att göra andra människor glada...hihi

/Garpen
  

Zunda utmanar Daniel Breitholtz

Om ni inte varit inne på Zundas hemsida än så kan jag meddela att Zundas damer (zessorna) eller snarare Kirran utmanat Daniel Breitholtz. Hur utmaningen är upplagd, vad det är mm. får man förhoppningsvis veta i helgen när Daniel Breitholtz och Carina Berg sänder sin show på Mix Megapol...

Vore grymt om han antog utmaningen ;)

Ps. "Äntligen Helg" på Mix Megapol på lördag mellan 10-13 eller söndag 15-18.


/Garpen som väntar med spänning

Rykten kommer rykten går...

Det verkar vara något stort är på gång i Zundaland...

Som det ser ut nu kommer jag att sitta bänkad framför det ena efter det andra i helgen...

Fortsättning följer...

/Gnurp

Yes, äntligen!!!!

Ni som följer bloggen vet att jag har nämnt att Zunda har Sveriges coolaste kaptensduo. Orsaken hittar ni nedan och ja, el capitano herself har postat klippet på sin blogg så det är ok att visa det här, så njut och häng med på ett historiskt Zundamoment... *fniss*

Obs! Ni måste ha ljudet på och verkligen se till the bitter end, notera alla klädbyten *ler*

Ps. Jag skrattar så jag gråter varje gång jag ser klippet...


Nu kanske ni förstår varför Zundasavslutningarna är så populära ;)

Ni som är nyfikna på vad som står på rumporna kan titta nedan...eftertraktade outfits kan jag lova *fniss*


 /Gnurp

Zessorna slet hårt under kvällens pass...

Så hårt att flertalet fick blåsor i händerna. Ordet nöta kommer vi zessor få höra försäsongen igenom så det är lika bra att vänja sig, men förhoppningsvis slipper vi blåsorna i fortsättningen.

Jag älskar teknikpassen, är nog lite av min grej och idag hittade "Härskaren" felet jag gör när jag skjuter dragskott. Det ska bli enormt intressant och se om jag kan ändra min skottteknik för hur lätt är det egentligen att lära en gammal hund sitta?

Kviding fortsatte att skjuta in min vita klubba och var inte sen med att påpeka att det kanske snart är dags att släppa taget om the "red one". Det som gör saken svårare är att jag har hitta känslan och varför bryta den för att köra in en ny klubba...fast samtidigt kanske det är dags, för the "red ones" livlina går snart av... *snyft*

Ps.träningsvärken har börjat smyga sig fram, har en känsla av att morgondagen kommer bli stel...

Dags att hoppa i säng...


/Garpen

Kommer bli svettigt värre ikväll

Haga parken kommer ikväll bytas ut mot Solnahallen och den kända parketten. Det är återigen dags att få dribbla förbi allt som rör sig och my "red one" som är inne på sin sista livlina kommer få chansen även ikväll, detta trots att Kviding tydligen skjutit in den andra klubban (återstår att se...hihi).


Med tanke på dagens kanonväder tror jag att det kommer bli svettigt under kvällens träning...i dubbel bemärkelse.


Ikväll ska jag inte glömma hopprepet...
...dessutom ska det bli intressant och se vad DJ:n bjuder på...



/Gnurp som hoppas på lätta steg till skillnad från gårdagen

Äntligen öppnades dörren till "motionsrummet"

Jag har suttit i vår kontorsbyggnad i över ett år och alltid undrat vad som döljer sig bakom dörren med texten "motionsrum" på. För att komma in krävs både kod och kort och fram till idag har mitt kort inte varit aktiverat. Men efter mer än ett års nyfikenhet kom jag då äntligen in genom dörren och fick till min stora förvåning en glad överraskning...

Cheferna sa innan att jag inte skulle ha för stora förhoppningar gällande utrustningen mm. vilket jag då självklart inte hade men jag måste säga att jag trots det är lite förvånad. Vi har tom egen squachplan!


I och med att jag spenderat mer eller mindre hela min uppväxt i Tibblehallen i Täby och "ryssgymmet" (som vi Täbybor kallade det) är det inte mycket som biter på mig. Att utrustningen inte är den mest moderna gör inget så länge den uppfyller syftet med träningen.

Det roligaste jag hittat än så länge är pingisbordet...jag älskar pingis, även fast jag inte är i så bra.

Kanske dags att införa motionstimme på jobbet...

/Garpen

Jag kommer sitta bänkad

söndag klockan 20.00 på TV3 visas cirkus Zlatan (dokumentär om kungen av fotboll)...gissa om jag kommer sitta bänkad.


bild: aftonbladet

/Garpen

Tunga ben men mycket skratt

Idag var det tunga ben på träningen, kändes stundtals som om jag var nertränad. Hade verkligen ingen kraft att trycka ifrån men jag tog mig runt och det är huvudsaken.

Jag har haft med mig mitt hopprep till alla träningar under ett års tid och idag skippade jag det eftersom jag bytte väska. Vad tror ni...klart att vi skulle ha hopprep som uppvärmning...tjii fick jag, nu kommer jag aldrig lämna repet hemma igen...tack och lov hade Jempa ett extra.

Vi zessor har fått en ny inspirationskälla eller hare kanske jag ska säga. Han springer sjukt fort, lär oss massor och får oss zessor att skratta. Idag fick han till och med agera modell och visa ena smidighetsövningen efter den andra..."Gaylord" har många bra kvalitéer som kan komma till nytta i vårt lag.

Öberg var tillbaka och joinade laget idag och hon konstaterade ganska snabbt att "Gaylord" har stor påverkan på oss zessor, hon la märket till alla nya springbyxor som satt på oss zessor :) Säsongen nya grej? Annars så har den "j-la ringen" fått en ny tappning... ;)

En sak är iaf säker...jag kommer ha grym träningsvärk imorrn...

/Garpen

Hård innebandyvecka väntar

Då förra veckan var rätt lugn med återhämtning från testhelgen bli denna vecka raka motsatsen. Det ska inte bara tränas utan vi får även besök av Puma och ska prova skor mm. Materiallirare som jag är, är Pumamötet viktigt även om jag inte bryr mig lika mycket om outfiten som skor och klubba :)

Ny zessa outfit?

Våra egna pass kommer introduceras denna vecka och vi som var med redan förra säsongen vet hur viktiga passen är. Gäller bara att orka hela vägen i år och vad jag kunde tyda har ett par nyheter poppat upp...skoj! Antar att det snart blir läge att ta med det tunga artilleriet till träningen...

Ikväll är det Haga Parken som gäller och rent spontant skulle jag gissa på löpning...big time! Åh, lika bra är väl det om vi ska slå "Gaylord" på 1500 meter...

/Gnurp

Tråkigt men sant

För någon vecka sedan konstaterade jag att jag nu inte längre har någon resa att se fram emot, jag som vanligtvis brukar ha det. Förra året blev det Thailand X 2 och det var väl tur det, annars hade jag inte sett mina föräldrar på mer än 9 månader. Förra året beställde jag min julbiljett vid den här tiden, då inga datum för matcher var satta och det ledde till att jag missade två matcher i slutet av året...kanske inte det bästa men en välbehövlig semester fick jag.

Återstår att se om jag får fira jul ensam i Sverige i år...

Det känns tråkigt och ovant att inte ha något inplanerat men det kanske är nu spontaniteten ska fram...

/Garpen

Halvsminkad

Haha, jag insåg precis när jag tittade i spegeln att jag sminkat mig halvvägs idag. Ibland blir jag nästan rädd för mig själv, vad pysslar jag med på mornarna egentligen? Med andra ord saknas det bland annat lite mascara vilket gör att jag automatisk ser lite extra trött ut...

Förresten...visste ni att man blir bänkad i Zundaland om man inte har mascara på sig...haha...det har minsann några zessor kommit fram till (läs: internt skämt). Jaha, då blir det väl till att sätta på mascara innan träningen senare idag...för jag vill ju inte minska mina chanser till spel längre fram *ler*.

/Garpen, dagens osminkade zessa

Jag vill ut i solen

Usch, det är verkligen sjukt trist och sitta inne och jobba när solen är framme som idag. Oftast är det bara fördelar med mitt jobb men ibland önskar jag att jag hade ett yrke som tillät mig att sitta ute i solen ;)

Blir väl till att ta med mig matlådan ut i solen idag...

/Garpen

Veckosammanfattning

Jag sticker inte under stolen med att jag tycker att det varit skönt att ha en helt fri helg. Jag har faktiskt varit duktig utan att jag egentligen behövt, även om helgen bjudit på både bra och mindre bra grejer.

Jag har aldrig ätit så många snittar som under den här veckan, det började redan i måndags då vi till och med slog till med champange. Sedan blev det massor av goda snittar på inflyttningsfesten i helgen och tydligen var det Marre som hade varit mästerkocken så ett extra + till henne.



Det har shoppats en hel del från min sida, värsta spontanköpen men ibland måste en zessa få gå loss ordentligt.

Att få igång Iphonen har nästan varit det största "måstet" sedan i fredags. Nu är jag verkligen igång och trivs kanon med telefonen.
Btw. läste en rolig artikel i en tidning där killen som skrev artikeln sa att när han ser en tjej med Iphone kommer han fria direkt...det fanns tydligen inget sexigare än en tjej som gillade tekniska prylar...haha, bästa att se upp med andra ord. Han undrade varför tjejer kan lägga 1000-tals kronor på skor, väskor och klockor men inte på tekniska prylar. Min fråga blir då; är det fel att gilla båda delarna?

Innebandymässigt har det varit rätt lugnt, vi hade återhämtning i början av veckan, följt av ett kanonbra teknikpass i hall och slutligen det asjobbiga passet med "Anja Pärsson"-backen. Veckan som kommer blir betydligt tyngre...

Ordet spontanitet lever vidare...

/Garpen

På tal om Kirran

Jag har en förmåga att ibland hitta saker när jag själv är ute och shoppar som passar mina vänner perfekt, saker som passar deras stil. För flera månader sedan fick jag syn på en sak som var sååå Kirran men eftersom det var flera månader kvar till hennes födelsedag väntade jag med att fixa "saken". Idag fick jag tag på den person som kunde hjälpa mig så jag slog till så nu har jag fixat Kirrans födelsedagspresent så där en 3 månader för tidigt...hahaha

Nu till dilemmat, bör jag ge presenten som en tidig födelsedagspresent eller ska jag gömma undan presenten och vänta till augusti? Jag tror jag själv är alldeles för nyfiken på att se Kirrans reaktion för att vänta, så antingen blir det till veckan eller så får jag försöka bita ihop och vänta...men 3 månader är länge....

Ps. Kirran, vill du ha en tidig födelsedagspresent eller orkar du vänta? *fniss*

/Garpen


Edit: Kirran kan inte hålla sig...hahaha...jag visste det!

Äventyr med Kirran slutar alltid bra

Igår fick jag ytterligare ett exempel på att mina "äventyr" tillsammans med Kirran alltid slutar lyckligt. Igår fanns det två zessor som shakade loss rejält på dansgolvet till publikens stora glädje...nog hörde jag ett och annat hejarop ;)

Vi zessor rör oss bara kungligt...that´s it!

/Garpen

Don´t judge the book by it´s cover...

Igår var jag på inflyttningsfest och träffade bland annat Jempas syrra och hennes kille Jimmie. Jag brukar ju åka med Jempa till träningarna och hör namn hit och dit men har aldrig fått ett ansikte på någon, förrän igår. Jempas syrra Annika och jag är väldigt lika på många sätt vilket var rätt skojigt faktiskt. Hennes kille Jimmie däremot fick alla mina fördomar om "hårda killar" (läs: HD-killar utan hår men med massor av muskler och tatueringar) att försvinna.

Nu kanske jag åker på stryk...hihi... men jag måste bara berätta, föreställ er en stor kille med rakat huvud, ring i örat, massor av tatueringar och som ni inte skulle vilja möta i en mörk gränd...klara? Under kvällen kom det fram att han var expert på krukväxter, gardiner, att svabba golv och en jäkel på schlager...alla mina fördomar försvann...så skönt! Jimmie måste ju vara varje tjejs dröm...stor och farlig till det yttre men en stor nallebjörn inuti *fniss*.

Ps. Jempa, du får väl be Jimmie läsa så hans ego blir lite större ;)

Don´t judge the book by it´s cover...

/Garpen

Iphonefix, sovmorgon, panikshopping & inflyttningfest

Gårdagen spenderade jag men en kompis som joinade mig på en promenad runt Sumpan i väntan på att min Ipone skulle bli undersökt. Vi sprang på en kanonaffär med skor, dessvärre höll de på att stänga så jag hann inte spana in skorna ordentligt men jag kommer garanterat uppsöka affären igen.

Iphonen då, jo den är nu i bruk...jag hatar ringsignalen men det ska väl gå och fixa som allt annat. Jag satt uppe alltför sent och uppdaterade telefonen men lyckligtvis kunde jag sova ut i morse.

Har hunnit med lite panikshopping idag också och som vanligt tog jag ett plagg jag gillade i alla färger jag kunde hitta ;)

Ikväll väntar en inflyttningsfest i närheten av mina gamla kvarter....förhoppningsvis får jag se lite schlager också...Heja Sverige!

/Garpen

En dag med trevliga besked

Idag har jag varit på riktigt bra humör hela dagen...vet inte varför men skönt är det. Det som gör saken ännu bättre är att jag idag fått en del trevliga besked, skönt att få saker och ting på plats och kunna planera in saker som tidigare svävat i ovisshet.

Snart är det dax att gå ut i solen...

/Gnurp

Ska man tro på allt man läser?

Läste följande på innebandymagazinet.se:

Danne:
"- Jag fick ett hotmeddelande av Daniel Dalbjer att jag fan inte skulle kunna visa mig ute om jag lämnade Täby och så ringde Johan Edlund och grät. Det är så det är i Täby, vi är otroligt tajta. Det är skönt nu när allt är klart".

Stycket syftar på att El Capitano fortsätter ett par år till i Täbytröjan, skönt för oss trogna fans...

Det sägs att man inte ska tro på allt man läser...men i det här fallet tror jag faktiskt att det är sant! Man liksom småler lite för sig själv när man läser stycket ovan...man förstår precis hur dem är...speciellt för oss som haft Täby som herrlag (läs: då Zunda).

/Garpen

Happy Friday

Idag är det en skön fredag:

- Löning
- Inga inplanerade träningar...det bortser ju faktiskt inte att man själv rör på sig ;)
- Roliga helgplaner
- Ingen väckarklocka måste ställas för morgondagen
- Inga "händerna på täcket"- krav...*fniss*

/Gnurp

Sms-konversation

Jag har under ett par år fungerat som "idrottpsykolog" åt en kompis jag känt sedan barnsben och imorgon är det dags igen...

Sms-konversationen idag:

Mottaget sms- Bra att jag ska träffa min idrottspsykolog imorgon, kan nog behöva ventilera lite imorgon. Men inte hela rundan jag lovar ;) 

Mitt svar - Bra att patienten har saker hon vill ta upp så vi inte bara sitter av tiden o pillar navel...Hihi...

Ps. Kom ihåg, det finns en anledning till allt här i livet 

/
Garpen som även hon har sin egen "idrottspsykolog"


"- Andas Garpen, andas"

Ja, det var orden jag fick höra av Zundas egen PT i slutet av träningen men som jag borde ha hört under hela distansloppet...

Minns ni "Anja Pärson"-backen ute på ön, backen som aldrig tar slut och som bara blir brantare och brantare. Jag trodde jag skulle slippa backen ett par veckor framåt efter testhelgen men inte det...backen var tillbaka redan i dag, inte bara en gång utan 5 ggr. Vi utförde samma distanspass som under testhelgen, denna gång med one message...det skulle gå snabbare än under testhelgen.

Jag tog rygg på Anki hela vägen och stundtals kändes det som om jag hade sugrör till lungor men i mål kom jag. Mest nöjd är jag över min slutspurt in i mål...välförtjänta sekunder ;)

Övrigt:
- Jag tror vi i Zunda fått en ny "Kenyan"
- Att höja volymen på ipoden till nästan max är att rekommendera, det är grymt skönt att slippa höra sig själv flåsa.
- Att köra en bra tempolåt på repeat fungerar det med...till slut kan man tom texten
- Det är skönt att se att domarkåren försöker hålla sig i trim
- Idag lortade zessorna ner sig...rejält...på en grusparkering och allt :)
- Min träningsväska utökades ytterligare idag...ännu fler "måste ha"-grejer enligt "Härskaren" åkte ner

Hur blev det nu med tiden på distanspasset...jo, alla förbättrade sig, grymma som vi är! *fniss*


/Garpen

Zundafans, finns dem?

För någon vecka sedan var jag i Wilda Väsby och träffade bland annat min wingman (zessa) men även ett av Zundas "okända" fans. Med okänd menar jag en kille som iaf inte jag kände till och som inte missade mer än 5 matcher totalt på hela förra säsongen...han åkte tom och såg oss vinna mot Sala borta. Det intressanta var att han verkligen kunde allt spelmässigt om oss, han hade stenkoll på vilka som spelade i förstafemman, andrafemman osv. och han påpekade att jag och fröken smidiga Skoog var grymma på att teka och att backhand-tekningarna börjar ta sig. Han pratade lite om spelet, vilka som hade vilket uppgift, hur spelstilarna på spelarna skiljer sig. Jag satt mest och njöt...det var en mäktig känsla att en "utomstående" engagerade sig så mkt i vårt lag... :)


Sedan har vi ju vårt kända fan "Rodney". Han syns men framförallt hörs...på ett positivt sätt. Han kommer kanske inte upp ljudnivån a lá Silvers pappa för några säsonger sedan, men och andra sidan...vem gör det? *ler*
Rodney tittar tom ibland på våra träningar, kollar matchkänslan inför match mm. Vi har tom dragit nytta av hans kunskaper inom boxning...ibland kanske tom lite för mkt...hahaha


Det kan vara tufft och vara zessa ibland...

Ps. Detta var innan våra lektioner med Rodney...eller hur Fia?


Ska bli intressant och se om vi kan dra ännu fler fans till oss i år...

/Garpen


Äventyr på hög nivå

Om förra årets försäsong rankades som den bästa och helt klart den roligaste någonsin (notera då att jag generellt hatar försäsonger), borde det vara svårt att bräcka den, men jag tror att årets försäsong kommer bjuda på mer äventyr än någonsin. Det blir till att skaffa sig en till försäkring ;)


Konstaterande
Nr 1: jag är såååå glad att simningen är utbytt mot kajakpaddling
Nr 2: Jag hatar snö, men det kanske bli ändring på det när den här säsongen är över
Nr 3: Jag hoppas det finns fler zessor än jag som nästan aldrig stått på ett par långfärdsskidor (edit: längdskidor..hahaha)
Nr 4: Jag hopps "Härskaren" kontaktar polisen när vi zessor snurrat bort oss i skogen
Nr 5: Oj, vad det kommer skrattas i sommar
Nr 6: Var är filmteamet när man behöver dem som mest?
Nr 7: Hur kan en cykel ställa till med så stora problem..?...någon som vill joina mig cyklandes ut till ön? *fniss*
Nr 8: Jag är peppad och sjukt inspirerad inför kommande evenemang

/Garpen

Is i magen mina läsare

Jag har fått förfrågningar om att skvallra lite om laget......nya spelare mm, men ni läsare får vänta på de godbitarna. En del nya ansikten kan säkert redan nu iakttas på bilderna i tidigare inlägg men namn mm. får ni vänta på...men det kommer, jag lovar!


Ps. J...come back and join the gang *fniss*


/Garpen med sjukt mycket is i magen


Äventyret med min Iphone går vidare

Jag har fortfarande inte fått ordning på min Iphone. Ok, jag har inte direkt varit jätteengagerad men ändå sakta men säkert fixat och trixat med den. Efter nattens bravader är jag tillbaka på ruta 1...big time, så nu ska jag sluta vara så envis och tro att jag grejar allting själv och faktiskt låta proffsen hjälpa till.

Äventyret rullar vidare...tur att jag inte är mobillös iaf...


/Garpen

Mina timmar på Bosön i bilder


Jagade fröken Wilda Väsby i spåret


Försökte pusta ut efter målgången

vilket resulterade i...
 
Blod


Jag var totalt värdelös på frisbeegolf och det resulterade i en del letande... :) 


Bosöns livboj fick vara med på ett hörn


Fröken smidiga Skoog och jag i våra zessabyxor


Rätt skön ryggövning när man väl fick till det


07.00-passet bestod av Qigong...jag och Kirran försöker hitta balansen 


Fröken smidiga skoog och jag


Nu dröjer det ca en månad innan det är dags att testa sina gränser på nytt

/Garpen

Fokus har fått en ny innebörd

Gårdagens träning var bra på många sätt:

- Vi hade musik...bra sådan
- Jag fick dribbla bort kineserna gång på gång
- När man hittade rytmen var det helt underbart...snacka om peppande
- Ordet fokus har fått en ny innebörd
- Skrattade i pauserna...som vanligt
- Jag drog till med ett dragskott rakt upp i krysset....men gick inte hem för det...fortsatte nöta
- Fick smått panik när en av mina klubbor saknades...materiallirare som jag är. Boven i dramat var "Gaylord" som nu påstår sig ha skjutit in min klubba så det blir väl till att prova nästa vecka :)
- Fia hittade en vän med samma klubbfattning...

Over and out!

/Garpen

The story of tonight

Det är nu dags att lämna kontoret - åka hem och byta om - inta parketten - leva upp till ryktet av att vara meteriallirare - snurra runt allt som rör sig - rocka till lite musik - slutligen få sätta sig i soffan och ta ett djupt andetag...

/Garpen 

Nice view



Miljön ute på ön är fantastisk!

/Garpen

Stelheten ska bort

Då var vilan över för den här gången... Ikväll är det dags igen att inta parketten och dribbla bort allt som rör sig. Vi får väl se vad menyn har att bjuda på..har vi tur kommer hallen att fyllas med toner av ljuv musik...iaf enligt vissa ;)

Jag måste komma ihåg att ta med alla innebandybollar jag har hemma...så där en 15 st...de gör nog mer nytta på träningen än i min Vera Moda-påse i hallen skulle jag tro :)

Dax att inta min tonfisksallad...mums!

/Gnurp


Kändistätt på röda mattan

Det blev en jättetrevlig kväll på röda mattan med kändisar, snittar, champange, goodybag och en kanonfilm.

- Ingela "Pling" Forsman var impad av Kirrans nyinköpta väskan från NY.
- Shirley Clamp är verkligen höggravid
- Det verkar vara helt ok att jobba som livvakt, ibland får man tom se på bio, helt gratis
- Hans Rosenfelt är verkligen sjukt lång
- Adam Tensta hade problem att hitta bra platser tillsammans med sina vänner
- Jag och Kirran prejade oss fram till våra platser i salongens mitt förbi bland annat Lars Wallin samt ett antal livvakter
- Josefin Craford är cool, hon säger precis det första som poppar upp i hennes huvud
- Patrick kom, log, pratade och gick.
- "Ensam mamma söker"-Susanne fick tag på blombuketten som huvudrollsinnehavarna slängde ut...lite småroligt faktiskt

Nu har jag ännu en sak att checka av på min "att göra"-lista genom livet. Att gå på röda mattan bland en massa fotografer som en äkta zessa var en trevlig erfarenhet.

Filmen var kanon, en perfekt Garpen-film där man slipper tänka och får skrattanfall lite då och då.

Tack för en kanonkväll Kirran!

/Garpen

Kvällens överraskning

Om ni vill veta var jag håller hus ikväll kan ni läsa Kirrans blogg, där avslöjar hon överaskningen.

/Garpen, stelare än på mycket länge

Man är inte kaxig idag inte

Jag ljuger inte om jag säger att jag knappt kom upp ur sängen imorse. Mina ben kunde knappt hålla upp kroppen och då blir det lite extra jobbigt när väckarklockan kräver att jag reser på mig för att stänga av den.

Blev rätt sent igår av någon konstig anledning, men jag hann iaf äta middag med en kompis samt börja ladda ur bilderna från kameran. Det fanns ett par riktigt roliga bilder från specialpasset 07.00 i söndags som jag lovar att dela med mig av senare, vi snackar smidiga zessor ;)

Nu ser jag mest fram emot kvällens event...hoppas allt går vägen!

/Garpen

Kirrans överraskning

Kirran vet att jag inte är alltför förtjust i överraskningar, så bara för att jävlas har hon fixat en överraskning till idag. Efter lite tjat fick jag iaf veta vad jag skulle ha på mig, känns ganska relevant...jag menar jag vill ju inte komma till värsta eventet klädd i mjukisbyxor.

Under den sista fikan ute på Bosön i helgen kom överraskningen upp igen som ett diskussionsämne och då bad hon mig gissa. Jag vägrade men det var någon annan som slängde ur sig att hon kanske hade fixat en blinddate åt mig...haha...det hade varit något det.
 
Kirran berättade iaf tillslut vad det är som väntar under kvällen och jag fick till ett minijubel....


/Garpen

Blod, svett & skratt

Man kan sammanfatta helgen med följande ord:

Blod:

Svett


& massor av skratt


/Gnurp

Helgen ute på ön

Just nu smärtar hela kroppen, jag är stel men lycklig. Helgen var kanon på alla sätt och sammanfattar jag allt är jag mer än nöjd. Vi träffades redan i lördagsmorse redo för en heldag med en massa tester och en del teori. Men innan första testet fick vi tack och lov slänga in våra väskor i sovsalen, jag hade sällskap av Alli (Camilla), Jossan och Tosse. 

Vi genomförde en massa tester under förmiddagen och det var faktiskt rätt skoj att än en gång få ta ut sig till max och se vad man kunde prestera. 


Jolli kämpar sig igenom en av banorna och fröken smidiga Skoog står och peppar som alltid 

Självklart var det invägning


Alli hjälper Jossan att mäta sig

Distansloppet vi skulle ta oss igenom var bland det jobbigaste jag gjort på länge, detta pga en sak..."Anja Pärson"-backen. Backen skulle bestigas inte mindre än 5 ggr. Men i mål kom vi, en efter en...


Tessan och Jempa


Fröken Wilda Väsby och jag


Elin verkade trivas i skogen för först i mål var hon...hon liksom bara försvann i spåret :)

Sedan var det dags att sitta i skolbänken...vissa var ju mer vana än andra


Tikka, Anki, Saga och Tessan hör till den vana skaran


Tosse, Ankan och Jolli

Kvällen avslutades med Frissbeegolf, korvgrillning och mys a lá Zunda.

/Garpen




Jag var helkass men det räckte ändå

I lördags kväll var det dags för Zundas interna frisbee tävling. Vi tävlade rum för rum och ledarna bildade ett eget lag. Mitt lag (Alli, Tosse och Jossan) gick ut näst sist och det dröjde innan vi kom i mål kan jag lova. Vi var ute på äventyr kan man säga...redan på hål 1 var vi uppe på ett berg och klättrade. Man kan väl säga att vi inte var så heta...tur att vi lirar innebandy och inte frisbee. 


Jossan försökte hitta en väg upp...


"Gaylord" kom till undsättning...


Men gled ner igen...


 ett tag  såg det hopplöst ut...

tills Emma kom med den geniala idén...

att plocka fram en stor gren...


men vi fick fortfarande kämpa för att få ner frisbeen

Det var länge sedan jag skrattade så mycket och det bästa av allt...äventyret fortsatte fram till hål 6.


Vi tog oss igenom hål efter hål



Allt var ok fram till hålet närmast vattnet då mitt kast inte gick dit jag ville...


Frisbeen hamnade i vassen...


Det var bara att börja leta...


Jag hittade inte bara vår frisbee utan ytterligare en

När vi gick i mål garvade vi lite och sa att vi säkert kom sist men till vår glädje visade det sig att vi kom på delad förstaplats. Skönt att vi håller på med en lagidrott annars skulle jag vara rätt rökt :)

Kvällens Fair Play-pris gick till ledarlaget som stannade och hjälpte oss att få ner frisbeen från berget.

Efter frisbeeäventyret var det dags för mys och korvgrillning a lá Zunda:







/Garpen

Zundas förebild säsongen 08/09

Vi mötte vår förebild för säsongen 08/09 ute på ön...


Killen hade sjuk kontroll över sin kropp och han var stark som en oxe


Titta på killarna som cyklar...hahaha...lite avis kanske :)

Vi zessor har iaf blivit inspirerade till 110 %

/Garpen

Aj, en aning stel

Har precis kommit hem efter en långhelg ute på ön tillsammans med zessorna och hela den svenska blinda eliten. Jag kommer efterhand (läs: när jag landat, packat upp, tvättat, ätit och vilat) uppdatera er om allt skoj från helgen.

Just nu...

Status: säg den kroppsdel som inte värker...

Humör: lite sliten men grymt nöjd med helgen

Kvällsaktivitet: intar liggande läge i soffan framför TV:n

/Garpen...aka. helgens fotograf

Snacka om självmål

Jag har knappt sett på det hockey VM som nu pågår men fick däremot se ett ihopplock av de självmål som gjorts under VM. Nu snackar vi självmål och ingen sneträff.

Ett japansk självmål och glad blev han också...innan polletten trillade ner...

Det andra självmålet var faktiskt snyggt, värsta slagskottet mot egen keeper....snacka om att få blackout.

/Garpen 

Roligt att de känner samma sak...

Läste följande på Sten Stures hemsida:
 
Anders Hiller:

"- Personligen har jag alltid gillat matcherna mot Råsunda för de verkar alltid plocka fram det bästa ur laget på något vis. Dessutom är det roligt att möta lag som spelar hårt men ändå rent". 

Roligt att Sten Sture tycker det är lika skoj att möta oss som vi tycker det är att möta dem. Jag kan iofs inte prata för hela laget, men jag personligen tycker helt klart att Sten Sture-matcherna tillsammans med Sala/Silverstaden borta är de roligaste matcherna. Nu får vi hoppas att den preliminära serieindelningen håller i sig så vi får två tuffa och jämna matcher mot Sten Sture.


men först är det dags att byta dojjor :)
/Garpen

Idag är jag miljövänlig ;)

Dagens outfit:



/Garpen

Fredag och smått förväntansfull

Då var det fredag igen...jag är lika trött som alltid men idag känner jag mig ändå lite smått förväntansfull. Förväntan är riktad mot helgen och allt vad det innebär.


Jag skulle ju packa klart igår hade jag tänkt men som alltid när det gäller packning och moi så går det inte alltid så bra. Med andra ord slängde jag ner allt på golvet igår och får ta tag i det ikväll istället...nu har jag iaf en packlista att gå efter :).


På tal om packlista så skickade jag ut en till laget enligt tradition och för att göra helgen ännu roligare skapade jag samtidigt en outfittävling. Outfittävling pågå inför/under 07.00-passet på söndag. Den zessa eller ledare som klär sig "bäst" (läs:knasigast, mest anpassat, fantasifullast, roligast...välj själv) inför "hemliga" passet vinner ett eftertraktat thaihopprep (finns endast i liten upplaga). Hopprepet kommer göra sommaren såååå mycket enklare för vinnaren, det vet alla zessor som redan lyckats komma över ett ;) Enväldig domare...ja, vem tror ni...


Ps. med andra ord har jag nu en orsak att ta med kameran under passet *ler*


Dags att göra lite nytta...

/Gnurp

Åter igen dags för packning

Är det något jag gjort den senaste månaden så är det att packa eller vad sägs om Åland, New York och nu ön. Egentligen klagar jag inte, för det har inneburit en massa skoj i längden.


Innan kvällen är över har jag tänkt att en packlista a lá Gnurp ska ligga ute på mailen samt att jag själv hunnit packa halva väskan iaf...får se hur det blir med det....just nu ligger allt på sängen, så jag har väl inte så mycket till val om jag vill sova sedan.


"Härskaren" har varit snäll nog att skicka ut en packlista, men det han inte förstått är att vi är zessor och behöver en massa extra grejer med oss, även om det bara är för 2 dagar. Det räcker inte bara med träningskläder och en handduk...*fniss* ...vad hände med ansiktskräm, tofflor, smink och schampo??? Haha...det är inte lätt att träna Zundalands zessor...




/Gnurp

Det var det där med långkalsonger

Idag har jag verkligen tjatat fram och tillbaka om långkalsonger och hur slutade nu storyn...jo, jag stod för den fulaste outfiten på träningen (läs: långkalsonger och shorts...a big NO NO men varmt var det iaf!). "Gaylord" valde att ge bort sina springbyxor och resultatet:


En glad Jempa...
 Jempa provade "Gaylords" långa springbyxor och hon sprang lika glatt under träningen som hon stretchade vid bilen.
 Ps. Hon tackar "Gaylord" så mycket för byxorna...de matchar ju jackan och allt ;) 


"Glamourzessan" satt och lyssnade på en inspelad låt under stretchingen, artisten: Jossan & co.
Ps. ni skulle bara veta vad glamourzessan har i väskan, som hon påstår är hennes skolrygga...yeeh right...borde jag vara förvånad ;)


Zundalands nya smile...tror Plipp och Plupp kommer finnas med på 7 av 10 bilder denna säsong ;)

Ja, vad hände på träningen då?
Inte mycket, vi sprang och sprang och sprang...sociala? Nä inte det minsta, nästan alla i laget isolerar sig med musik...ett vinnande koncept? Ja, iaf fram till helgens äventyr :)

Träningens mening: "- ja, försök att njuta nu för det är sista träningen innan det hårda arbetet börjar" 

Nu återstår bara helgens "boot camp" ute på ön...wish me luck!

/Garpen

Långkalsongerna kanske får stanna hemma ikväll trots allt

Tog precis en paus i jobbandet och kollade ut genom fönstret och se, jag kan nog lämna långkalsongerna hemma ikväll, men underställströjan åker nog på ändå...för jag hatar att frysa som sagt.


Det som annars snurrar i mitt huvud just nu är om jag ska vara lite spontan ikväll...hmmm...?

/Garpen


Dagens tips

Vet ni vad som händer om ni stoppar en Mentos (godiset) ner i en Coca Cola burk...?

Testa så får ni se....hahaha!

/Garpen, dagens labbtekniker

Ord som k-r-å-n-g-l-a-r

Har ni också ord som ni skriver på datorn som nästan alltid blir felstavade?


Jag använder ordet kampanj flera gånger om dagen och jag lyckas alltid vara snabbare på m-tangenten än på a-tangenten (läs: kmapanj). Samma sak med ordet kanske (läs: kankse)...det är lite smått irriterande men man får lära sig den jobbiga vägen...


Vilket ord snubblar du över varje dag?


/G-A-R-P-E-N

Ikväll är det långkalsonger som gäller

Ikväll är det Haga Parken som gäller och sista träningen innan "specialhelgen" ute på ön. Dagen till ära blir det nog långkalsonger och kanske tom underställströja. Fatta att det är mitten av maj och man måste ha underställ på sig för att inte frysa...helt sinnessjukt. Ok, jag kanske är lite extra frusen av mig men jag avskyr verkligen att frysa!



Kanske tom blir mössa...

/Garpen


Effektiva Kirran

Pratade med Kirran på telefon och hon utnyttjar tiden till fullo (läs: satt på tåget till Göteborg)...som alltid. Hon har varit gullig nog att boka flyg + tåg för oss som ska till S-vall i sommar och till Gatufesten. Som sagt, traditionen går vidare och jag hoppas man får se Lasseman och några av de andra S-vallsborna medan vi är där. Men framförallt hoppas jag på Nobelmaten a lá Kirrans mamma men no pressure...är vi själva ska det väl fungera det med...tjing för att diska! *ler*.



Sundsvall


/Garpen


Det kan bli en spännande säsong 08/09

Jag spanade in den preliminära serieindelningen på innebandy.se och jag måste säga att det kan bli en spännande säsong 08/09. Tre helt nya lag och lite färre "tunnelbane-resor"...



Tittar man på Telge, Vendelsö och Årsta som lyckats ta sig upp till 1:an så vet jag inte så mycket om dem. Jag såg Telges kvalmatch mot Farsta i Farstahallen och det jag såg var ett gäng hungriga juniortjejer.
Vendelsö har väl lite samma stuk, ett ungt och hungrigt gäng.
Årsta har vi ju mött alla tidigare år innan de åkte ner i 2:an och de brukar alltid bjuda upp till dans.
Roligt att Gävle är tillbaka i vår serie...om nu serieindelningen förblir intakt vill säga.

Jag har redan börjat längta till bortamatchen mot Sala/Silverstaden...tänk om alla matcher hade den inramningen.

/Garpen

Zessorna ska mjukna i helgen

I helgen ska vi zessor ut till ön för "boot camp", vid rodret står "Härskaren". Vi kommer brytas ner i bitar, bit för bit för att sedan stärkas klockan 07.00 på söndag...ska bli grymt intressant!

Vi kommer få uppleva någonting som är nytt för de allra flesta, om inte för alla...jag kan lova att kameran ska med ;)
Ååå "Härskaren", jag lovar att det inte är JAG som tar bilderna...jag kommer vara superfokuserad...trots att klockan är 07.00 *fniss*.

Frågan är om vi zessor kommer mjukna eller bara lägga oss ner och dö av skratt...
Nä, skämt och sido...det ska bli jättespännande!

Skulle jag mjukna...?...skulle inte tro det va ;)

/Garpen

Går man på Redbull i Alperna?

Igår var det åter träning i hall och dagen till ära var "Gaylord" i kassen och gjorde det han skulle, bortsett från en liten incident i mellanakten :)


Plipp och plupp är ju tillbaka från sitt lyxliv i Alperna och jag måste säga att det är som om de aldrig varit borta...snacka om duracellkaniner! Jag är glad att vi spelar i samma lag så jag slipper möta dem i serien.

"Fröken smidiga skoog" och jag konstaterade rätt snabbt vid första tekningen att vi hade tegelstenar till lår...lite smärta här, lite smärta där...

Under nästa träningspass i hall kommer vi zessor rocka fett, på mer än ett sätt...det förutsatt att "Härskaren" inte väljer musik :)


3 träningsdagar to go denna vecka...

/Garpen


Hemlighetsmakeri

Imorse blev jag glad när jag öppnade mailen och hittade en inbjudan till sommarparty här på kontoret, med andra ord vår/sommarens kickoff. Åh i vanlig ordning är det ett stort hemlighetsmakeri i kulisserna. Planeringmänniska som jag är har jag redan frågat när vi förväntas vara hemma och som svar fick jag som vanligt, det blir så sent du vill att det ska bli!

Vad vi ska göra, ha med oss eller vilken klädsel som gäller vet jag inte än. Men vad jag vet är att fler personer än vanligt ska hänga på (läs: kanske slipper och vara den enda tjejen för en gång skull)...skoj!

Fortsättning följer...

Kanske tom blir läge att korka upp en sådan här ;)
/Garpen

Första "julaftonen" för säsongen

Ikväll gäller det för alla zessor att komma ner och träna, iaf om man vill ha en "julklapp"...eller två ;)

Vi firar "julafton" rätt ofta i Zundaland...

Ja, vi vet...vi är lite speciella...



/Garpen, kvällen jultomte

Byte av plattform

Kommer ni ihåg min bloggabstinens (läs: kunde inte blogga på 2,5 dagar) som dök upp för ett antal månader sedan under bytet av bloggplattformen? Hur som helst blev bytet inte av men nu har jag iaf bytt plattform. Hoppas alla inlägg flyttas med för just nu saknas en del i arkivet... :(

Huvudsaken är att abstinensen inte poppar upp igen ;)

/Garpen 

Vad hände med musiken?

I år är egentligen första gången jag verkligen tränat med musik i öronen under försäsongen. Har inte haft det behovet förr men nu känns det rätt skönt att kunna koppla bort allt annat och bara springa på.

Igår under intervallerna lyssnade jag på lite "tyngre musik", nämligen Takida och Linkin Park. Vissa av er skrattar nog nu men för er som inte känner mig ska ni veta att jag är en riktig periodare när det gäller musik och grupperna ovan är "tyngre muisk" i mina öror. Jag hatar hårdrock och lyssnar hellre på Lugna favoriter...ja, jag vet, värsta pensionären!


Man kan säga att jag har en egen "musikagent", dvs. Kirran, som vet exakt vad jag gillar för musik, men hon testar mina gränser hela tiden. Hon brukar göra det genom att sätta låtarna på repeat, allt för att jag inte kan smita, och oftast har jag faktiskt gillat låtarna. Behöver jag något nytt att lyssna på och lite rockigare går jag till Kirran...kanonbra!


Nu till själva rubriken...igår när jag sprang intervall nummer 3 försvann plötsligt min låt i lurarna och låten Dolce Vita började spela. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta...
Väl i mål slet jag av mig lurarna och tydligen hade jag ganska hög volym för smidiga Skoogens blick var inte att leka med *ler*.

Nackdelen med en Ipod med stort minne är att man sällan byter ut musiken utan bara fortsätter att fylla på. Då inträffar situationer som gårdagens...kanske dags att rensa ;)

 

 

/Garpen


Det börjar kännas nu

Efter två dagar med hyffsat bra tempo på träningarna börjar det nu kännas i kroppen och framförallt i benen. I slutet av mina intervaller igår fick jag kämpa på rejält för att benen skulle orka, andningen var ok men energin i benen började sakta men säkert försvinna. Ni kan ju tänka er mitt cykeltempo på vägen hem från träningen...kunde lika gärna ha gått ;)


Det är intressant men samtidigt lite märkligt hur kroppen reagerar nu när träningen satt igång på allvar.

- Jag är ständigt hungrig

- Dricker vatten som om jag inte gjort annat i mitt liv

- Måste sova minst 8 timmar/natt för att inte vara vimmelkantig på jobbet dagen efter


Vad kommer härnäst?


/Garpen


Innebandyveckan som kommer

Ny vecka och inte vilken vecka som helst, nu startar försäsongen på riktigt. Den här veckan kör vi hela 5 dagar med träningar, inklusive vår specialhelg ute på ön. Det ska bli spännande på alla sätt och vis och jag undrar om Härskaren kommer dra fram megafonen... 

Skrev precis ut schemat för helgen eftersom jag tydligen missat att kolla igenom det. Klumpen i magen kom tillbaka...förstå hur man kommer att känna inför testhelg nummer 3...haha...

Det kanske till och med blir:
- en syn av halvsovande zessor i skolbänken (läs: alla minns väl förra året, paltkoma kallas det...) *ler*
- en ny packlista a lá Gnurp (fast Svennar fick nog med det mesta redan)
- en syn av zessor sprattlande i sjön (var väl ca 16 grader sist vi hoppade i ute på ön...så allt är möjligt)
- prisutdelning...för vad hände med de priser som utlovades under förra säsongen? ;)

Jag har en känsla av att alla de frågetecken jag har kommer klarna under veckan...time will tell så att säga.

matchbild
ca 4-5 månader kvar...

/Garpen som laddar för en vecka med mycket spring

Robyn rockar

Robyns alla hits har rullat på datorn sedan jag kom hem från New York, tjejen är grym! Den konsert hon gav i NY när vi var där överraskade mig rejält, jag trodde ärligt talat inte att hon var så bra. Det var verkligen värt varenda krona och jag hoppas verkligen att hon lyckas...

image1426

/Garpen

Det var en svettig runda i Haga Parken

Gårdagens träning var rätt skön trots allt snurrande i Haga Parken. Med snurrande menar jag de antal varv som jag sprang för att få tiden att gå. Vi skulle springa i 60 minuter vilket blir ett par km och med bara en park ser man samma träd och samma familj som sitter och grillar flera gånger. Jag sprang nästan hela vägen hem, dvs. till norra delarna av parken och på tillbakavägen insåg jag att det skulle bli en del snurrande...60 minuter är längre än vad man tror ;) Fast mitt största bekymmer var att jag inte träffade på någon annan zessa, blev lite bekymrad fram tills jag såg huvudet på fröken smidiga Skoogen.

Gårdagens överraskning:
Plipp och Plupp var nere för första gången sedan de åkte till Alperna i januari, grymt skoj även fast vi inte hann med mer än att småprata.

Gårdagens jobbiga: sandpapperkänslan i munnen efter 40 minuter...det ledde till att jag tjuvade lite vatten från Saga på vägen förbi "vattenkontrollen".

Gårdagens musik i Ipoden: Rihanna och på slutet Takida...Kirrans "repeat-tänk" gällande viss musik har givit resultat :) 

Dagens lidande för gårdagens +: Cyklade till träningen igår vilket har lett till att min rumpa värker från sadeln...samma sak varje år...

Ikväll är det dags igen...

/Garpen

Premiärernas dag

Ikväll är det dags för min premiärträning i Haga Parken tillsammans med zessorna, jag missade den riktiga premiären förra veckan eftersom jag var i New York.
Eftersom träningarna sätter igång på allvar nu måste jag börja tänka på vad jag stoppar i magen igen, därför slängde jag ihop en massa matlådor i förmiddags. Dessvärre är jag för lat för att göra olika maträtter men med lite fantasi ska det nog gå bra och jag kommer slippa bli trött på en och samma maträtt.

Jag har hunnit med att plocka fram min cykel, pumpat hjulen och fixat med stänkskärmarna som jag avskyr och som bara ställer till med problem just nu. Blir premiär till träningen ikväll...om jag nu kommer fram hela vägen ;)

Såg att Sara och Evve (läs: Kirrans gamla kompisar från S-vall) kommit hem från New York så nu blir det till att kolla in foton och se vad de har haft för sig sedan jag och Kirran lämnade NY.

Ps. Kirran, jag ska ladda ur kameran...kanske redan ikväll om du har tur ;) 

/Gnurp som snart ska få svettas ute i solen


Gratulationer i Wilda Väsby

Innan festligheterna i Väsby tog jag mig en titt på spåret som ska springas under kvällens träning. Haga Parken hade fyllts med solsugna Stockholmare som låg utspridda överallt, en skön sommarsyn.

Kvällen i Väsby var kanon, fördelsebarnet såg ut att trivas...
Var hemma sent, väldigt sent och hade brorsans poliskompis som sällskap nästan hela vägen till dörren...kan det bli säkrare?

/Garpen

Min wingman (zessa) ska firas idag

Drottningen av Wilda Väsby, tillika min wingman (zessa), tillika tjejen som fick mig att storböla på avslutningen för 2 år sedan har fyllt 25 år, och det ska firas ikväll. På vilket sätt...ja det återstår att se och som vanligt går jag in med partydojjorna på och med spontanitet i tanken :)

Ännu en kompis som är halvvägs till 50...ett par månader till och sedan är det min tur...

image1425

/Garpen

12 h sömn

I natt sov jag 12 timmar...förmodligen konsekvensen av den jetlag samt de korta nätterna jag haft under slutet av veckan. Oavsett så var det grymt skönt att inte behöva vakna till ljudet av en väckarklocka.

Igår satt jag någon timme och försökte förstå mig på min Iphone och i samma veva började jag rensa i telefonboken. Varför sparar man nummer man inte ringt på flera år?

Idag tänkte jag hinna med att ta fram min cykel, blir nog premiär till veckan om inte redan till träningen i morgon...vi får se, vem vet jag kanske har punktering...brukar vara så :(

Nä, dags att plundra kylskåpet...

/Garp som nu är utvilad 

Skäms Garpen

Vet ni...jag har fortfarande inte packat upp alla grejer från New York-resan. Det är inte alls likt mig men just nu har jag ingen lust, det har kommit lite annat i mellan.

Ps # 1: Kirran- vi har fortfarande inte haft uppdateringen...trots hela 6 dagar i New York...fy skäms Garpen!

Ps # 2: Elin- I know the feeling...syftar på varför du var lite besviken idag ;)

I need a big fishtank ;)

/Garpen

Jag lärde känna "Anja Pärsson"-backen idag

Träningen ute på Bosön var riktigt trevlig, visst det var en "lätt" träning men det var en bra första träning. I täten sprang vår hare Anders, han var en ängel och ritade ut pilar i marken så alla skulle hitta. Utan pilarna hade nog fler sprungit fel och då hade vi aldrig hunnit med "Anja Pärsson"-backen. När jag fick höra namnet fattade jag ingenting men när vi väl kom fram till backen ramlade polletten ner...
Backen kommer ge grym träning men jag hoppas "Härskaren" förstår att vi inte vill ha Anja Pärson lår när försäsongen är över. ;) 

/Garpen

Spåret ute på Bosön nästa

Om ett par timmar är det dags att ge sig ut i solen och vidare ut till ön (läs: Bosön) för att gå loss i spåret. Idag är det eget tempo som gäller + att musik är tillåtet...tur för vissa zessor som verkligen behöver musiken för att ta sig i mål ;).

Jag gillar det faktum att jag bara sprungit spåret en gång tidigare och därför inte vet hur lång det är kvar elelr vilka backar som väntar. Det är bra till att springa och ta varje hinder för var det är, jag tror att jag tom kanske ska försöka njuta lite, för om jag inte misstar mig är detta den enda gången vi springer rundan utan krav. Om ca en vecka börjar allvaret och då är det "Härskaren" som kommer dominera med sin megafon....HJÄÄÄÄLP! 


megafon2

Hade det varit förra säsongen hade jag sagt...just bring it on!...men nu har vi knappt börjat träna så jag väntar nog med den frasen ett par veckor till...har inte blivit kaxig än ;)

Ps. Glöm inte pulsklockorna ladiez

/Garpen  

5th Avenue

image1421
Jag passade på att posa lite mitt på 5th Avenue medan "the bombsquad" kollade den misstänkta bombväskan...

/Garpen

Tufft att ligga på topp

Efter en händelserik månad (april) med massor av skoj (läs: Zundas avslutning, Tournament of Åland och New York-resan)  och ännu mer jobb börjar jag nu inse att det är tufft att ligga på topp...

image1420

/Gnurp 

9 händelser från New York-resan

Med facit i hand var mina 6 dagar i New York mer innehållsrika än jag någonsin kunnat ana...

1. Vi höll på att missa planet på Arlanda - när två personer har helt olika relationer till tid skapas äventyr...åtminstonde för en person. I detta fall fick jag mer eller mindre panik och trodde vi skulle missa planet. Den klump av oro som fanns i min mage utanför säkerthetskontrollen skulle jag betala dyrt för att slippa känna igen. Men så här efteråt är det rätt skoj faktiskt :)

2. Landningen - Det gungade som bara den och de små TV-rutorna i sätet framför gjorde ju inte saken bättre precis...allt slutade med en minispya a lá Kirran.

3. Påkörd cyklist - Vi hann inte mer än att landa förrän en cyklist framför oss blev påkörd av en svängande bil. Dramat fortsatte med munhugg och sedan slängande föremål. Paparazzi-Kirran var förståss på hugget...resultatet:


image1405
Killen i grön tröja var han som blev påkörd och som här slänger sitt cykellås på bilen som vägrade stanna


4. American Dream - Jo..vars...det var det fram tills vi öppnade dörren och steg in i rummet. Man vänjer sig rätt snabbt att leva med låg standard eller vad säger du Kirran? ;)

5. Skavsår - denna gång a lá Kirran.

6. Ryskt imperium - Var ska jag börja? Det var sjukt från början till slut, men rätt intressant att få uppleva. Håller ryssarna på att ta över världen? Utekvällen blev allt annat än jag trott och tydligen somnade jag i taxin på vägen hem...alla intryck måste ha gjort mig trött ;)  

7. Misstänkt bomb - Det var inte speciellt konstigt att jag och Kirran hamnade mitt i dramat med den misstänkta bomben på 5th Av. Det slår liksom aldrig fel när jag och Kirran är ute på äventyr. Men varför ödsla tid på att vänta och inte utnyttja tiden...vi anordnade vår egen fotoshoot mitt på 5th Av. 

8. Jakten på en Iphone - Iphones har varit slut i hela New York i 2-3 veckor och frågar man när det kommer nya får man samma svar..."-vi vet inte på förhand, de kan komma vilken dag som helst". Men är man en zessa så är man...& med outfiten (läs: bortsett från kronan och hjärtat) kommer även en vilja av stål och ger man sig fan på att fixa något så gör man...även om det ibland tar 6 dagar...*fniss*.

9. Shoppingteknik i världsklass - Kirran och jag var grymma på att shoppa och hade vår egen teknik för att på snabbast sätt "hitta-prova-betala & sedan gå till nästan butik". Träning ger färdighet som det så fint heter....

Tack för sällskapet Kirran!

/Garpen


Ur min resväska

Har börjat packa upp på allvar nu och här kommer ett smakprov av mina inköp:

image1406
En Ed Hardy låda med...

image1407
Parfym + body lotion och lite annat

Skor...
Par nr 1
image1408

Par nr 2
image1409

image1410
Lite "fulsnygga" men jag kunde inte slita blicken från skorna i skyltfönstret :)

Skor nr 3
image1412

Väskor...
image1414
Väska nr 1

image1416
Väskan nr 2

image1418
Väska nr 3

Smink i mängder...
image1419

& så slutligen...resultatet av jakten på det "omöjliga"....min Iphone

image1417

/Garpen

Massor att fixa

Min lägenhet ser ut som kaos av någon anledning...kan det möjligtvis ha att göra med att jag inte:

- Packat upp resväskan än
- Tvättat
- Städat
- Tömt kameran på New Yorkbilder
- Vikt undan allas matchkläder från Åland

Jag har nog en hel del att göra framöver i jetlagsdimman...

Ps. När jag packat upp kommer ni få se varför pengarna tog slut...

/Garpen...still going strong ;)

Megavurpa i en jetlagskropp

Igår landade jag vid 08.00 åkte hem hoppade i duschen och drog till jobbet, kanske inte det ultimata men ett måste för att hinna klart allt i tid. Väl hemma ringde mamma och bjöd in mig på middag, en snabb sådan eftersom jag skulle iväg och träna med zessorna men jag hann berätta det mesta från New York.

Med 3 timmars sömn + jelag i kroppen + nästintill en hel arbetsdag var det märkligt att jag kunde träna på så bra under kvällen. Antar att när man slutar tänka och bara kör på brukar det gå som bäst :) 
Men det hela började med en megavurpa a lá Gnurp på den första övningen...haha, det var det här med att röra på fötterna och samtidigt ha koll på klubba och boll...inget för en jetlagskropp  *fniss*.

/Garpen

I´m back

Med 3 timmars sömn i kroppen är jag tillbaka på jobbet och försöker komma ur New York-bubblan. Kan bara konstatera från gårdagen att jag och Kirran lyckades med det "omöjliga"...mer om det senare.

Dagens fakta:
Borta bra men hemma bäst...både när det gäller frisk luft och väder...

Om landningen i New York var kass och framkallade spya så var landningen i Stockholm en dröm...en perfekt landning enligt Kirran och om de orden kommer från hennes mun är det bara att hålla med.

Resväskans vikt: 24 kg, övervikt!

Mitt kylskåp: Supertomt!

Mitt första inköp på svensk mark: bananer och ett par satsumas


Nu väntar en j-la massa jobbmail och sedan ska jag försöka smyga mig hem och sova ett par timmar. Hoppas jag pallar att hänga med zessorna i kväll :)

/Garpen

Några timmar kvar

Jag är nyvaken och försöker få ordning på min packning...inte det lättaste. Nu har jag och Kirran några timmar på oss sedan beger vi oss till flygplatsen och vidare hem till Sweden. Vi ska dock på en liten jakt först....en Iphone hägrar, slutsålt i hela New York men Kirran och jag har som vanligt en gameplane ;)
Hur det går får vi se...

/Garpen


Ryska maffian

Igår gick vi med girlsen på Friday´s och åt som hästar. Efter ett par timmar kom Saras kompis Dannie och hon guidade oss till ett uteställe som skulle vara så bra (läs: ?). När vi kom fram mötte en kille upp oss och med sig hade han 3 st tjejer som inte hade många tygbitar på kroppen och Kirran och jag tittade på varandra och utan att säga någonting tänkte vi precis samma sak. Vi fick komma in VIP vägen och blev lotsade till ett bord på andra våningen och det ställdes fram en massa sprit. Fortfarande visste vi inte vad som skulle hända eller vad det var för ställe men ju längre tiden gick och ju fler människor som kom insåg vi att det var ett ryskt ställe...det kom nämligen pälsmänniskor och ett och annat rysktord kunde höras.

Efter någon timme kom det in fyra lättklädda tjejer med vita pälsar och ett tv-crue efter sig, de hoppade upp på några sorts bås och började dansa med den ryskaflaggan i handen. Behöver jag säga att vi fick nog och drog...
Vi hörde sedan att det tydligen även hade kommit en operasångerska dit och showat...öhhhh, är det typiskt ryskt eller?

Sammanfattningsvis kan man säga att vi alla är erfarenhet rikare och jag är glad att jag är så världsvan att jag fattar när och var man ska knipa käft...

/Garp
 

Bombdrama på 5th Av

Idag har jag och Kirran jagat en affär...nämligen min favvobutik Bodyshop. Efter ett par timmars letande hittade vi affären och det blev ett inköp av storleken större. Nu är jag även VIP medlem i USA...stort *fniss*.

Jag lämnade av Kirran vid Empire State building och fortsatte själv min jakt på 5 th Av. En timme senare och ett par skor rikare mötte jag upp Kirran och vi fortsatte på 5th Av tills det plötsligt tog stop. Det var avspärrat kring en kyrka och polisens bombexperter höll på att klä sig. Nyfikna som vi var tog vi upp kameran och följde dramat men efter ett tag övergick vår nyfikenhet till eget modellande mitt på gatan. Kirran och jag gick lös med kameran och det blev en hel del coola bilder (läs: bilder kommer upp när jag kommer hem).

Efter 8 timmars gående mår våra fötter lite sisådär så nu väntar vila och sedan middag med girlsen.

/Garpen som nu har stenkoll på New York

Kulturella jag

Under mina dagar i New York har jag gått som aldrig förr och igår var jag mer kulturell än på länge. Sara och Evve kom till NY och Sara nämde att Robyn skulle spela i stan så vi bokade biljetter och till 120 kr kan jag berätta att vi fick se en konsert som rockade. Robyn var grym och under konserten slog de oss att hon har jättemånga hits och det vore konstigt om hon inte slog lyckas i USA. Dagen innan var hon gäst på en av de stora talkshows som finns här, dessvärre orkade inte jag och Kirran hålla oss vakna :)

Gårdagen spenderades till att promenera och vi besökte bland annat Brooklyn bridge som vi gick över i blåsten...en grym upplevelse! Vi hann även med ground 0 som inte alls kändes som för bara 2 år sedan, sjukt hur allt byggs upp snabbt. Tydligen ska det stå 2 nya byggnader på plats lagom till år 2012.

Annars blev det en del shopping...ovanligt ;)

Nä, nu måste jag sminka mig, ska iväg på tjejmiddag och sedan vår första utekväll, får se vad vi hamnar men som vanligt gäller spontanitet...*fniss*

/Garpen 

Typiskt mig

Idag när jag stod i kö till kassan på H&M fick jag syn på en kille som i mina ögon hade "modelldragen". Jag var ju förståss tvungen att berätta detta för Kirran och drog någon diskret "- titta inte nu men killen i kassan...", varpå det visade sig att kvinnan efter mig i kön tittade som bara den och sedan på "Svennarspråk" fick ur sig..."-jag trodde du först menade vår kassör men han ser ju inte speciellt snygg ut, men nu förstår jag vem du menar".

Som sagt, det gäller att man tänker på vad man säger ibland, även utomlands...även om det nu denna gång var väldigt positivt.

/Garpen

 


Vi svenskar är bortskämda

Jag har för varje dag som går, mer och mer insett att vi svenskar är bortskämda när det kommer till mode och design. Det kan faktiskt vara svårt att hitta något snyggt här i NY, tro det eller ej. Ta bara idag då vi åkte till ett shoppingcenter som tydligen skulle vara bra. Jag fick en chock när vi klev in genom dörrarna, det såg ut som en loppmarknad med hur mycket kläder som helst och alla människor drog i allt.

När jag stod i provrummet med det enda plagg jag hittat (läs: träningsbyxor) kom en morsa och mer eller mindre titta in i mitt tygbås eftersom hennes dotter stod i båset bredvid och följande diskussion mellan mor och dotter tog plats:

M (läs: mamman) "- prova den här det är X"

D (läs: dottern) "- varför då?" 

M "- det är ett jättefint märke"

D "- men den är inte snygg"

M "- kanske inte det men prova, jag tänker ändå inte köpa den åt dig"

Min första tanke var...köper/provar man ett fult klädesplagg bara för att det är ett känt märke...ska man verkligen nöja sig med vad som helst?
Nej, det är bara att inse, vi svenskar är bortskämda med alla snygga märkeskläder vi har och den svenska stil vi skapat. Bäst i världen...?...i alla fall i närheten! 

/Garpen som handlat en hel del på H&M i New York...illa eller rätt bra?

I need a butler

That´s the truth after today....

Jag och Kirran har idag haft en riktig tjejdag, hela 11 timmar har vi spenderat på stan. Det tog oss ca 3 h att ta oss 500 meter på 5th Avenue. Vi hittade sjukt bra affärer och tjejer som vi är kunde vi inte slita oss. Vi var även förbi ishallen för att fixa biljetter med det var slutsålt så vi tröstade oss med ännu mer shopping inne på Macy´s. Varuhuset är enormt och vi gick och gick och gick...där i mellan hittade vi grymma saker. Efter några timmars shopping insåg jag att det var skoj att shoppa men inte lika skoj att bära påsarna...en butler hade inte varit fel :)

Vi har inte bara shoppat idag, vi har faktiskt varit lite amerikanska också eller vad sägs om att vi:
- Åkt gul taxi
- Ätit Ben & Jerriy´s
- Ätit en riktig stek på ett stort Steak house
- Ätit peanut butter och jelly sandwich
- Köpt I love NY t-shirts

I dagens shoppingpåsar:
- 2 par skor (läs: Kirran var värre med 3 par)
- 6 toppar/t-shirts...3 st är till min bror
- smycken
- smink
- Hårprodukter

Lite udda saker a lá Kirran och Gnurp:
- Vi jagade tips på uteställen att besöka inne vid perfymavdelningen på Macy´s.
- Kirrans kommentar inne från perfymavd. "-Det är så skönt här inne, man kan fjärta utan att någon märker det". 

När klockan var 21 gick vi ut från Macy´s och hade då blivit sminkade av proffs och fina. (läs: kanske ska sticka in huvudet på Macy´s innan vår utekväll). Dessvärre var vädret inte lika glada som vi....det regnade och med alla kassar och påsar var det bara en sak som gällde....ropa in en taxi. Nu värker det både i fötterna och plånboken ;)

/Garpen som älskar NY

En händelserik första dag i New York

Det höll på att sluta illa innan vi ens satt oss på planet i morse. Jag och Kirran tog lite fel på tiden och insåg mitt i kön till säkerhetskontrollen att det stod "omedelbar avgång" på vårt plan. Jag fick PANIK big time och trängde mig före Frida Östberg och co i damlandslaget i fotboll. Vi stressade gärnet, Kirran tappade ut alla sina mynt i vår jakt på gaten och jag kan lova att vi flåsade som aldrig förr när vi väl kom fram. Vi var sist ombord och svettades som grisar. Skit va skraj jag var för ett ögonblick...

Väl på planet sov vi som två zessor ska och spelade lite black jack på stolsskärmen. Under landningen var det väldigt gungigt och Kirran mådde skit och jag insåg direkt att det var på riktigt...några sekunder efter landningen spydde hon. Som om det inte var nog, fastnade jag i passkontrollen, precis på samma sätt som när jag var i USA julen 2006. Jag var borta ca 45 minuter och förstod ganska snabbt att Kirran som väntade helt själv skulle bli orolig, borde kanske ha varnat henne, för jag hade det på känn. Väl tillbaka möttes jag av en överlycklig Kirran som på den tiden jag var borta blivit polare med några poliser. Måste jag nämna att det bara fanns 2 st väskor kvar på vårt bagageband... :)

På vägen till hotellet blev en kille påkörd när han cyklade och tog sig upp och började springa efter bilföraren som bara åkte vidare, det hela slutade i ett munhugg + att killen som blev påkörd slängde sitt lås på bilens bakruta...hela situationen var helt sjuk.

Lite annat under dagen:
- Vi har jagat biljetter till Rangersmatchen imorgon och ska fortsätta imorgon när biljettluckorna öppnat.
- Vi har spelat in en videohälsning till NY Rangers och Henrik Lundqvist..hihi
- Vi har sett på American IDOL
- Kirran blev tagen för Kirsten Dunst för ett ögonblick...jag tycker att vi nu ska utnyttja hennes "kändisskap" ;)
- Jag har redan köpt 2 st väskor, ett par jeans och 3 toppar. 

Kändisspotting: Johan Mjälby, Ulf Ekberg samt Rafaela (ekonominyheterna). 

Med det här tempot kan man ju undra vad morgondagen kommer bjuda på...

/Garpen, sjukt trött

RSS 2.0