Garpen is back

Efter att jag åkte i väg till Thailand och kom tillbaka har jag inte riktigt kommit tillbaka till mitt gamla jag. Men glädjande nog tror jag att Garpen is back, för idag kändes matchen mot Falun Ungdom väldigt bra.
Trots att vi hade några ordinarie spelare borta i dagens match fungerade spelet bra. Många klev fram och visade att de ville spela, både idag och i de matcher som återstår. De senaste matcherna har varit ett krig, varje byte och varje situation har varit viktig och ett misstag räcker för att förlora matchen.

Falun bjöd verkligen upp till dans men vi ledde (inte resultatmässigt) dansen från början till slut. Det var som sagt en fysisk match och stundtals låg det Falunspelare lite här och där på Solnaparketten. Avgörandet kom i powerplay...Falun fick spela 5 mot 3 men lyckades inte få in bollen. Vi spelade totalt 3 st powerplay (kan ha varit 2 också, minns inte riktigt) där Falun gjorde mål i boxplay men sedan fick vi fart på skutan och gjorde 2 mål. Pga av alla utvisningar blev matchen lite ryckig och många spelare fick sitta stora delar av perioden. Vi vinner matchen och segertåget har tagit ny fart. Nu är vi spellediga nästa helg och därefter väntar den viktiga matchen mot Sala/Silverstaden.

Dagens hopprepslista...

image1169
Går till...Mellis & Hanna
som gjorde A-lagsdebut idag, riktigt skoj att se. Ingen respekt för 5 öre utan de körde på och vågade lira ut. Mellis var så på hugget att hon tom nästan sprang in på planen fast det inte var hennes tur, tack och lov hade vi rutinerade Martina på plats som tog tag i Mellis tröja och ryckte tillbaka henne ner i stolen...men inställningen var det inget fel på iaf :) 

image1170
Går till...vårt power play som idag fick utdelning 2 ggr om. Vi fick igång ett bra rull som resulterade i farliga målchanser, men framförallt mål.

image1171
Går till...laginsatsen, återigen måste jag lyfta fram kämparinställningen och andan i laget. Trots att några av de som spelat större delen av säsongen var borta idag gör vi det bästa av situationen och alla som fick chansen tog den. Riktigt skoj att se! 

Cred till mig själv...idag gick det som sagt riktigt bra, jag hamnade rätt i banan, kunde bryta en del uppspel och fick använda mitt fysiska spel på mittplanen. Jag är skyldig Wester 2 st ass för jag hade två kanonlägen i samma byte som jag brände rätt rejält...just då kunde jag inget annat än att skratta och be Wester om ursäkt över att jag missade. Nu känns det som att jag är på G igen och laget lika så...segertåget har som sagt börjat rulla igen!

Fler saker som jag vill lyfta fram från matchen...

+ till dagens domare, två st unga tjejer som kan bli hur bra som helst. Jag tycker de höll en bra nivå matchen igenom och förstod situationerna under matchen. De får mer än gärna titta in i Solnahallen igen!

+ Elin var kanon som kapten för dagen, lugn och ordning och reda...som alltid!

+ Vårt boxplay som klarade 3 mot 5

+ Vårt spring, Faluns tränare undrade om vi gick på 3 eller 2 femmor eftersom de tyckte att vi bara malde på, sprang och sprang och aldrig blev trötta. De spanska tjurarna var på hugget :)

+ All heder till Falun Ungdom och dess ledarstab som agerade schysst under sitt besök i Solnahallen

En tanke går även till den Falunspelare som ramlade över sargen (välte sargen i sitt fall) när laget skulle in och gratta vid ett mål. Hon föll så illa att hon fick åka med ambulans till sjukan. Axeln satt inte riktigt där den skulle om man säger så... Som sagt jag hoppas hon är ok och kom hem till Falun ordentligt.

//Garpen som hoppat på segertåget

Något att tillägga?

Kommenatera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0