Halvårskrönika a lá Gnurp

Nu när innebandyn är över för 2009 har det blivit dags att skriva av sig lite och titta tillbaka på diverse saker gällande innebandyn denna säsong.

Första halvans roligaste match:
Matchen mot Sala/Silverstaden hemma. Trots att matchen slutade med förlust 2-3 kändes det som att vi vunnit. Vi vann skotten med 30-9 och spelade så bra som vi kan, allt gick som det skulle bortsett från att vi inte fick bollen i mål. Salas målvakt var väggen själv och gjorde några riktigt sköna TV-räddningar.

Riktigt tråkigt: Uppehållen! Jag har aldrig tidigare spelat en säsong med så långa uppehåll. Att sedan lägga två matcher så nära inpå jul och nyår får mig att fundera om förbundet inte vill annat än att spelarna bara ska spela innebandy och inte träffa sina familjer.

Halvårets/årets replik: Håll huvudet högt, annars ramlar kronan av!

Halvårets roligaste replik i bussen: Coach- Dags att snacka powerplay, kan följande spelare komma längst bak i bussen. Jea- "-Åh, jag som var mitt i boken", ibland är det jobbigt att tillhöra pp-uppställningen =)

Skönaste hallgolvet: Borlänge borta, jag har ju annars Salas som favorit men eftersom detta är halvårskrönika blir det Borlänge. Med 2+1 från Borlänge kanske det märktes att jag trivdes =)

Jag är förvånad...över hur bra försäsongens upplägg varit. Jag känner mig inte trött på innebandyn som jag brukar vara vid denna tid. Att vi dessutom hade ett liv i somras var UNDRERBART! ;)

I like: årets upplaga av tränarstaben. Jag har lärt känna Jeanette på nytt men nu som tränare. Hon har lyckats skapa ett lugn och en trygghet i laget som skapat självförtroende. Kviding gör sitt och lite till och ställer upp i vått och torrt.

 
Jeanette            Kviding

Skönaste segern: Matchen borta mot Telge. Alla zessor tog fram Zundahjärtat och krigade in i det sista. Telge var kanske det bästa laget för dagen, men vi krigade till oss 3 poäng.

Halvårets tjuv: Denna säsong har mer eller mindre en träning per vecka försvunnit tack vare annan aktivitet i  Solnahallen. 99 % av fallen har det varit basket men en och annan udda händelse har även inträffat. Detta har medfört att vi zessor kört mer fys än innan under seriens gång och det har helt klart varit till vår fördel; vi är mer spelsugna eftersom vi inte får lira lika mycket, vi blir starkare & lagsammanhållningen har utvecklats till max.

Bästa division 1 serien? Årets upplaga av div 1 östra är inte alls så bra som den var när Sten Sture och Årsta (Uppsala) var i vår serie. Det är för många lag som inte håller måttet. Vet inte om det beror på att det är många unga spelare som fyllts på i lagen eller om det helt enkelt beror på att många lag fått in väldigt många nya spelare (nästan bytt ut hela laget). Men sedan finns det ju undantag med lag som har gamla elitseriespelare som alltid är skoj att möta.

Hur är det möjligt? Att vi leder utvisningsligan men även är det lag som släppt in minst mål i serien. Det stavas grymt B-O-X-P-L-A-Y!


Halvårets träningar: Det finns nog inget lag i serien som spelar så mycket ”två mål” som vi i Zunda. Varför tror ni att jag spelar kvar? Nä, skämt och sido, men det underlättar enormt, ”två mål” är ju det roligaste som finns träningsmässigt!

Zunda med 3 ord första delen av säsongen: Zurr, Zkratt och hjärta

Förklara Zunda: Bella och Minelli kom fram till en bra mening, Vi bor inte speciellt stort men vi har högt i tak!

Halvårets farväl: Plipp och Plupp lämnade skutan för nytt äventyr...på skidor!


Halvårets motivationshöjare: Träningen med Balrog var sjukt skoj. Det var som att komma ner på en stadslagsträning igen, många nya ansikten, riktigt bra övningar och full koncentration.


Halvårets mål:
Lisas självmål under "Korpen, Allsvenskan och Elitserien" (under träning). Att teka in i eget mål är bara det värt en guldstjärna, att bollen sedan gick rätt upp i krysset var bara en bonus.

Är det sant? Vi har inte gjort något självmål än....Tosse vad har hänt? ;)

Halvårets prestation: att vi med en A-lagsfemma och resten juniorer lyckades ta oss till kvartsfinal i DM och att där faktiskt ge Täby en match. En av säsongens roligaste matcher personligen, det gick undan och ibland är jag glad över mina 40½ i skostorlek, lyckades ju stoppa ett och annan anfall iaf med båtarna =)

Halvårets "krig": Matchen i DM mot Bajen, det var krig på varje boll och båda lagen plockade fram ett och annat tjuvnyp. Eftersom domarna inte riktigt hängde med var det bara att spela tills blåsningen kom...om den kom. Att vi dessutom gick segrande ur striden med ca 2 skott på mål gjorde inte saken sämre...skit, va skönt det är att vinna de "jobbiga" matcherna.

Halvårets återträff: under försäsongen åkte vi zessor till Linköping och mötte Bergs IK/Linköping i två matcher och vem tränar dem om inte min gamla stadslagstränare från flera år tillbaka. Min första replik kanske inte var den mest artiga: "-känner jag dig?", men vad gör man när man inte kommer ihåg ett ansikte. 

Halvårets smeknamn: "Cissi", det kanske inte låter speciellt avancerat men grejen är den att tjejen heter Josefin och ingenting i närheten av Cissi. Hon fick smeknamnet under sin första träning med laget då någon sa: "du hette Cissi va?" Oavsett Josefins svar var smeknamnet bestämt, så nu går Josefin under smeknamnet Cissi =)

Det mest oväntade: Borlänges spel eller ska jag säga försvarsspel, man-man över typ hela banan verkade det som. Följa John säger andra, hur som helst var det lite smått märkligt att uppleva. Jag behövde bara göra min gubbe gumma och sedan springa rakt på mål.

Ser mest fram emot: Favoritmatchen borta mot Sala/silverstaden, alltid säsongens roligaste match och alla vibbar jag får bara av att tänka på den matchen får mig att le. Kan det bli en seriefinal gör det saken inte sämre, men det är en bit kvar dit men hoppas kan man ju alltid. Måste även säga att matcherna mot Västerås som återstår ska bli spännande, två riktigt viktiga matcher.

Jag hoppas...att serien avgörs i sista matchen, under de sista minuterarna...(precis som alla tidigare säsonger)

/Gnurp


Något att tillägga?

Kommenatera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0