Finaldags...

I finalen väntade Örebrolaget som vi torskade mot i den inledande matchen i turneringen, resultatet då blev 1-7 till Örebro. Vi var alltså inte favoriter på något sätt, jo kanske publikfavoriter i det fallet...vi hade vår egen "lilla" hejarklack...
Vi gled som vanligt in på planen när motståndarlaget redan värmt upp och påbörjat sin målvaktsuppvärmning, vi tjoade lite och tyckte mest att det var grymt skoj att vi äntligen fick lira final. Vi ställde upp med samma uppställning som i semin bortsett från att back-Annika inte kunde vara med så vi rullade på 3 backar; Frida, Sanna och Malin. Vi inledde matchen bäst och tog ledningen med 1-0 genom Åsa som aldrig tidigare spelat innebandy, men springa kan hon....och länge!
Örebro reducerade ganska omgående och sedan ökade vi på ledningen till 2-1 innan periodpausen. Rätt omgående i andra perioden reducerade Örebro igen till 2-2 och ökade sedan på sin ledning till 2-3 innan vi några minuter innan slutsignalen sätta dit 3-3 målet då av Mia som aldrig tidigare hållt i en innebandyklubban. Noterbart var att Mia fick en order; gå in på mål och slå på allt som rör sig...tjejen gjorde det bättre än många av div 1 spelarna i vår serie, hon var otroligt bra framför mål, utöver det såg Mia rätt vilsen ut...men hon gjorde det hon skulle och finalen gick till straffar.

3 straffar för vardera lag...
Lagets straffskyttar:
1. Elin
2. Hanna
3. Malin

Frida (lagets kapten) valde att Örebro skulle börja slå straffar...
Omgång 1
Örebor satt första.
Elin gjorde sin inövade straff men målvakten gjorde en bra räddning och 1-0 till Örebro efter första omgången.

Omgång 2
Örebro satt andra straffen.
Hanna klev fram och fick lägga straff på en gammal lagkamrat...en säker straff som gjorde att vi fortfarande kunde vinna guld.

Omgång 3
Örebros största diva , en sk "Zorrobög" som Binge uttryckte sig klev fram och skulle lägga Örebros sista straff. Jessica var sjukt nära på att ta bollen men den letade sig in i mål och turneringen var över...lika så guldet....

Jag är sjukt stolt efter helgens bravader...alla i laget fick uppleva den sanna lagkänslan. Man behöver inte ha ett lag med stjärnor, har man bara rätt spelare på rätt plats oavsett om de spelat innebandy tidigare eller inte och alla gör sitt på banan går man långt och det bevisade vi i Karlstad.
Jag har svårt att förklara stämningen i vårt lag under denna helg men det var någonting magiskt... det går liksom inte att förklara utan alla bara myste och drog sitt strå till stacken. Vi hade bara ett mål och det var SM-GULD! Vi försökte med de resurser vi hade och räckte inte hela vägen men vi lärde oss så mkt mer under denna helg...jag kan bara citera Mia som aldrig spelat förr och som gick in i SM-finalen och gjorde mål och allt.
-"ÅH VAD INNEBANDY ÄR ROLIGT", detta hördes inte bara en gång, utan efter varje byte i både semi och final.